Auteur Topic: ESU LokSound V5 - loc snelheid  (gelezen 390 keer)

Offline Paulogic

  • Forumlid
  • Berichten: 2.158
  • Kleinserie Fabrikant
    • http://www.c-traccs.be
  • Voornaam: Paul
ESU LokSound V5 - loc snelheid
« Gepost op: 18 maart 2019, 21:56:52 pm »
Heren,

Deze avond al enkele uren bezig.

Aangezien de in de Piko 73, ESU sounddecoder geen batterijpak ondersteund, deze vervangen door een LokSound V5.

Er is al een correcte file op de site van ESU voor de V5 en ik heb deze gedownload en geïnstalleerd met mijn LocProgrammer.
Alles werkt, doch de loc schiet al bij stand 1 uit de startblokken. Tevens wordt rangeermodus compleet genegeerd.

Dus V4 file omgezet (kan met de nieuwste locprog software) maar ik krijg hetzelfde fenomeen.
(Bij deze staan de functies lichtjes anders maar dat is te verhelpen/)

Ik krijg die loc maar niet trager, ook al knutsel ik met min/max snelheid, klokfrequentie enz.

Als ik de files manueel vergelijk (v4 en v5) zijn alle parameters gelijk.

Wat zou hier fout kunnen gaan? Iemand een idee?

Ik zal morgen nog wel verder zoeken maar ben het nu even beu... 5 uur zoeken is genoeg voor één dag.  :o
mvg,
Paul(ogic)

Offline Jef

  • Forumlid
  • Berichten: 70
  • Voornaam: Jef
Re: ESU LokSound V5 - loc snelheid
« Reactie #1 Gepost op: 18 maart 2019, 23:45:44 pm »
Met de V4 decoders kon je de motorregeling automatisch afstellen dmw CV54 op nul te zetten en dan F1 te kiezen (loc op een spoor zetten dat "vrij" is)

Geen idee of dat ook lukt met de V5...
Tuut zei de trein en de statie vertok.

Offline Rangeerduivel

  • Forumlid
  • Berichten: 4.424
  • Voornaam: Rudy
Re: ESU LokSound V5 - loc snelheid
« Reactie #2 Gepost op: 19 maart 2019, 00:20:31 am »
Geen idee of dat ook lukt met de V5...

Ja  dat lukt ook met de V5.0

 ;)

Offline Paulogic

  • Forumlid
  • Berichten: 2.158
  • Kleinserie Fabrikant
    • http://www.c-traccs.be
  • Voornaam: Paul
Re: ESU LokSound V5 - loc snelheid
« Reactie #3 Gepost op: 19 maart 2019, 08:31:20 am »
Ah ja, maar dan moet ik eerst vrij spoor hebben.
Ik zal een ovaaltje leggen als ik even tijd heb.
mvg,
Paul(ogic)

Offline loebaske

  • Forumlid
  • Berichten: 8.137
  • www.miaa.be
  • Voornaam: eric
Re: ESU LokSound V5 - loc snelheid
« Reactie #4 Gepost op: 19 maart 2019, 08:58:26 am »
Of ik breng je men rollerbank...

Offline Paulogic

  • Forumlid
  • Berichten: 2.158
  • Kleinserie Fabrikant
    • http://www.c-traccs.be
  • Voornaam: Paul
Re: ESU LokSound V5 - loc snelheid
« Reactie #5 Gepost op: 19 maart 2019, 10:02:57 am »
Ah, ook goe... thanks.
mvg,
Paul(ogic)

Offline Paulogic

  • Forumlid
  • Berichten: 2.158
  • Kleinserie Fabrikant
    • http://www.c-traccs.be
  • Voornaam: Paul
Re: ESU LokSound V5 - loc snelheid
« Reactie #6 Gepost op: 22 maart 2019, 18:16:38 pm »
CV 54 + F1, heeft het opgelost. Oef.

Echter heel bizar, nu wilt battery pack het niet meer doen. Voorheen wel.

Gewisseld met andere (ook nieuwe) battery pack, werkt ook niet.

Bizarre is dat ik deze bp's ook niet aan de praat krijg op een ESU LokPilot V4, die in de VB-9116.02  6211 DC Digitaal zit.
Dit laatste aangekaart bij Vanbiervliet en mooi antwoord gekregen dat het zou moeten lukken maar helaas. Met een andere
decoder (die ik los kocht bij Lou Bazeke), werken ze wel.

Simpel even aan solderen, instellen met CV 113... mijn oren jeeraar... met nadruk op raar.

En de draadjes komen ook nog eens makkelijk los van de bp's, kan je de krimpkous afhalen en opnieuw een aanbrengen : ahhaaa, geen garantie want orig krimpkous
weg.

Allemaal pruts, "my 2 cents", hoe simpel zou het zijn om er een klein stekkertje aan te zetten. Zowel op decoder als op bp.
Inpluggen en klaar. Zo'n kleine plugjes bestaan en worden overal gebruikt. Ik kom zo'n stekkertjes zelfs tegen in locs.


mvg,
Paul(ogic)

Online bellejt

  • Forumlid
  • Berichten: 2.226
  • Graag een glaasje wijn
    • http://www.johnnyrail.net
  • Voornaam: Johnny
Re: ESU LokSound V5 - loc snelheid
« Reactie #7 Gepost op: 22 maart 2019, 18:34:31 pm »
cv 113 aangepast ?
groetjes,salutations,greetings,Johnny

Offline Rangeerduivel

  • Forumlid
  • Berichten: 4.424
  • Voornaam: Rudy
Re: ESU LokSound V5 - loc snelheid
« Reactie #8 Gepost op: 22 maart 2019, 19:01:06 pm »
Inpluggen en klaar. Zo'n kleine plugjes bestaan, Ik kom zo'n stekkertjes zelfs tegen als ik naar beneden kijk!!
;D ;D

CV 54 + F1, heeft het opgelost. Oef.

Echter heel bizar, nu wilt battery pack het niet meer doen. Voorheen wel.

Enkel in het schrijven van deze post de 0 vergeten, of bij 't programmeren ook?

Normaal is't CV54-waarde 0 en dan pas F1.... :-\

Wij proberen maar te helpen hé... ::)

 ;)

Offline Paulogic

  • Forumlid
  • Berichten: 2.158
  • Kleinserie Fabrikant
    • http://www.c-traccs.be
  • Voornaam: Paul
Re: ESU LokSound V5 - loc snelheid
« Reactie #9 Gepost op: 25 maart 2019, 09:06:30 am »
Thanks RDuiveltje,

Yep hoor, goed uitgevoerd en de calibratie werkt perfect.
Enkel werkt nadien de BP niet meer waar hij net voor de calibratie nog wel werkte.
Dus er moet iets in de decoder aan de hand zijn.

Maar is ondertussen niet het enige euvel. Op OVMV opendeur, na gratis update door Hans (Marklin) van
mijn MS2, gemerkt dat een nagelnieuwe V4 decoder plots niet meer reageert. Lichten branden maar geen
reactie meer op verdere signalen. Andere loc op de baan blijft mooi reageren dus duidelijk niet de MS2.
(of dat denk ik toch). En plots gaat de centrale zelfs in STOP (kortsluiting dus).

Uren gezocht : Reset MS2, reset loc enz. Uiteindelijk rijd de loc terug even dan dan bij wisselen rijrichting : vastgelopen.
Alweer geen reactie meer op enige sturing (lichten, richting, snelheid enz). Yep, centrale gaat uiteindelijk terug in beveiliging.

Dus een dezer de LP terug aan de programmer hangen en zien of hij daar ook in beveiliging geraakt.
Ik heb gelukkig nog de V3,5 decoder van ervoor om te testen of het de loc is, of de decoder.
Wel raar dat deze decoder ook raar doet sinds er een BP op staat. Nochtans heeft hij reeds uren gereden in die configuratie.

ESU : Eerst Super Uitzoeken ???

TSD gecontacteerd en reeds antwoord : doorgestuurd naar ESU zelf.
Op hun forum is er ook nergens melding van dit probleem... lijkt vrij onbekend dus.
mvg,
Paul(ogic)