Auteur Topic: Roco H0 HLD62/63 met "dikke" en met "vlakke" motor digitaliseren  (gelezen 3334 keer)

Offline eve

  • Forumlid
  • Berichten: 4.157
  • Voornaam: Erik
Re: Roco H0 HLD62/63 met "dikke" motor digitaliseren
« Reactie #15 Gepost op: 18 februari 2019, 15:24:25 pm »
PCB-prototype aangekomen : passen...


by Erik Verleysen on Flickr

Mvg, Erik

Offline stoomlokje

  • Forumlid
  • Berichten: 588
  • Voornaam: saskia
Re: Roco H0 HLD62/63 met "dikke" motor digitaliseren
« Reactie #16 Gepost op: 18 februari 2019, 15:56:24 pm »
dat ziet er weer strak uit , knap werk Erik.

grtjs, Saskia

Offline loebaske

  • Forumlid
  • Berichten: 8.365
  • www.miaa.be
  • Voornaam: eric
Re: Roco H0 HLD62/63 met "dikke" motor digitaliseren
« Reactie #17 Gepost op: 18 februari 2019, 20:30:17 pm »

Wauw, simpel en degelijk >>> TOP

Offline eve

  • Forumlid
  • Berichten: 4.157
  • Voornaam: Erik
Re: Roco H0 HLD62/63 met "dikke" motor digitaliseren
« Reactie #18 Gepost op: 19 februari 2019, 14:19:52 pm »
Het is nog steeds wachten op bestelde onderdelen.

Misschien enige verklaring over de mogelijkheden van de PCB.

1. In basis stuurt hij de motor en heeft verder 4 uitgangen : LV, LA en Aux1 en Aux2.
Daarmee kunt U wit licht voor en achter richtingsafhankelijk schakelen. En het rode licht inschakelen of doven ook richtingsafhankelijk.

2. Als optie kan een dubbele versterker op de onderzijde van de print gesoldeerd worden om de onversterkte uitgangen Aux3 en Aux4 te kunnen gebruiken bvb voor de stuurstandsverlichting voor en achter.

3. Vanaf de decoder kan ook Aux5 en Aux6 gekoppeld worden aan een externe dubbele versterker (verkrijgbaar bij MIAA.be) om voldoende power te verkrijgen om eender wat te doen naar eigen wens.


by Erik Verleysen on Flickr

Mvg, Erik

Offline Flip

  • Forumlid
  • Berichten: 35
  • Voornaam: Eduard
Re: Roco H0 HLD62/63 met "dikke" motor digitaliseren
« Reactie #19 Gepost op: 23 februari 2019, 19:12:03 pm »
Een mooi project alle lof .
Maar het "zware " stroomverbruik van deze motor blijft.
Niet meer van de huidige tijd.
Ik heb ooit zo'n motor uitgebouwd die neemt onbelast 400Ma.

Julien
Lenz digital PC sturing

Offline eve

  • Forumlid
  • Berichten: 4.157
  • Voornaam: Erik
Re: Roco H0 HLD62/63 met "dikke" motor digitaliseren
« Reactie #20 Gepost op: 23 februari 2019, 21:50:29 pm »
@ Julien

Aan dat stroomverbruik kan ik niets doen.
En 400 mA onbelast heb ik ook gemeten.
Een loc moet iets trekken, dus is het stroomverbruik belast van belang.
En dat situeert zich tussen 900 en 1200 mA.
Daarom stelde ik in de openingspost een decoder te gebruiken die 1500 mA aankan.
Als de motor meer dan 1500 mA begint te trekken zal hij wel stuk zijn.

Dus de oorspronkelijke bedoeling  een digitalisatie van een dikke moor te maken om 60 € motorvervanging te vermijden blijft.

Mvg, Erik

Offline Flip

  • Forumlid
  • Berichten: 35
  • Voornaam: Eduard
Re: Roco H0 HLD62/63 met "dikke" motor digitaliseren
« Reactie #21 Gepost op: 23 februari 2019, 22:53:08 pm »
Ik begrijp uw bedoeling wel Erik .
Ik heb in mijn oude TEE van Roco (waar ook zo'n dikke inzat) voor een paar jaren een Faulhaber in gebouwd, ongeveer 100 €.
Zeer goet resultaat en weinig verbruik.
Nog één vraag : Welke decoder komt daarin en wat kost een dekoder die 1500mA kan leveren ?

Mvg  Julien

En nog veel "ombouw genot "



Lenz digital PC sturing

Offline eve

  • Forumlid
  • Berichten: 4.157
  • Voornaam: Erik
Re: Roco H0 HLD62/63 met "dikke" motor digitaliseren
« Reactie #22 Gepost op: 23 februari 2019, 22:55:59 pm »
@ Julien

Als alles werkt zoals het is uitgedacht, zal ik het hier wel zeggen.
Anders ga ik in stilte op mijn bek.

Mvg, Erik

Offline krispy

  • Forumlid
  • Berichten: 847
  • Voornaam: kris
Re: Roco H0 HLD62/63 met "dikke" motor digitaliseren
« Reactie #23 Gepost op: 24 februari 2019, 11:25:03 am »
Kwa decoder , gewoon de lokpilot 3/4  of Sound decoder en geen problemen mee , werken hier al jaren met die decoders , nog nooit geen probleem mee gehad in combinatie met die dikke motoren
MVG
Kispy
Modelbouw Foto-album :
http://picasaweb.google.com/krisdeschoenmaekers Laatste update : album VB3004 (2352 )  31.10.2014

Offline Rangeerduivel

  • Forumlid
  • Berichten: 4.647
  • Voornaam: Rudy
Re: Roco H0 HLD62/63 met "dikke" motor digitaliseren
« Reactie #24 Gepost op: 24 februari 2019, 11:32:50 am »
Kwa decoder , gewoon de lokpilot 3/4  of Sound decoder en geen problemen mee , werken hier al jaren met die decoders , nog nooit geen probleem mee gehad in combinatie met die dikke motoren

Idem dito!

 ;)

Offline eve

  • Forumlid
  • Berichten: 4.157
  • Voornaam: Erik
Re: Roco H0 HLD62/63 met "dikke" motor digitaliseren
« Reactie #25 Gepost op: 24 februari 2019, 14:52:20 pm »
Er zijn redenen waarom wij niet opteren voor een Esu.

Mvg, Erik

Offline Waterman

  • Forumlid
  • Berichten: 201
  • Voornaam: Patrick
Re: Roco H0 HLD62/63 met "dikke" motor digitaliseren
« Reactie #26 Gepost op: 24 februari 2019, 15:26:36 pm »

by Erik Verleysen on Flickr

Netjes!! Ik heb mijn 62's al gedigitaliseerd op basis van het artikel dat eerder in Modelspoormagazine verscheen, anders zou ik meteen voor deze propere oplossing opteren!

Maar het "zware " stroomverbruik van deze motor blijft.
Niet meer van de huidige tijd.

Ok, nu wil ik het wel eens weten (en ik vraag dit enkel omdat ik wil bijleren): wat is het probleem daarmee?
Ik heb 5 van die type 62's  en mijn type 20 met die oude motor gedigitaliseerd. Aan die type 20 heb ik als experiment eens een lange sleep goederenwagens gehangen, inclusief twee Roco Clean wagens die extra wrijvingsweerstand geven. Zelfs met alle lichten aan (8 leds) kwam ik volgens de z21 app nooit in de buurt van de 1A, wat als ik het mij goed herinner het maximum is dat een LokPilot V4.0 kan leveren enkel voor de motor!

Waarom blijft dit dan altijd weer terugkomen? De elektriciteitsrekening die te hoog wordt??

Offline Flip

  • Forumlid
  • Berichten: 35
  • Voornaam: Eduard
Re: Roco H0 HLD62/63 met "dikke" motor digitaliseren
« Reactie #27 Gepost op: 25 februari 2019, 16:58:52 pm »
Waterman
De meest H0 decoders kunnen max 1A leveren en  dan blijft er nog wat  over voor leds ed. Een gemiddelde booster 5 A. Als je met enkele van zulke dikke knapen rond rijdt  tel maar uit. Ik heb er in eentje gehad waarik na 5 min rijden mijn vinger verbrande aan de dekoder. ROCO gebruikt ze ook al jaren niet meer. Niet tegenstaande dat vind ik het project van Eve lovens waardig.
Iedereen beleeft zijn hobby op zijn manier.

Julien
Lenz digital PC sturing

Offline Waterman

  • Forumlid
  • Berichten: 201
  • Voornaam: Patrick
Re: Roco H0 HLD62/63 met "dikke" motor digitaliseren
« Reactie #28 Gepost op: 26 februari 2019, 13:25:36 pm »
Iedereen beleeft zijn hobby op zijn manier.

Wat dat betreft ben ik het wel met je eens  :-X

Offline eve

  • Forumlid
  • Berichten: 4.157
  • Voornaam: Erik
Re: Roco H0 HLD62/63 met "dikke" motor digitaliseren
« Reactie #29 Gepost op: 26 februari 2019, 14:28:33 pm »
De onderdelen komen binnen : langzaam, maar traag...
Hier de decoder op de PCB, nog los wegens nog geen contra-stekker.


by Erik Verleysen on Flickr

Mvg, Erik