Auteur Topic: Roco H0 HLD62/63 met "dikke" en met "vlakke" motor digitaliseren  (gelezen 3507 keer)

Offline eve

  • Forumlid
  • Berichten: 4.173
  • Voornaam: Erik
Re: Roco H0 HLD62/63 met "dikke" motor digitaliseren
« Reactie #30 Gepost op: 27 februari 2019, 15:36:11 pm »
Enkele parameters gewijzigd :


by Erik Verleysen on Flickr

Offline eve

  • Forumlid
  • Berichten: 4.173
  • Voornaam: Erik
Re: Roco H0 HLD62/63 met "dikke" motor digitaliseren
« Reactie #31 Gepost op: 01 maart 2019, 16:28:25 pm »
Vanmiddag zijn nog onderdelen toegekomen die ik dadelijk getest heb in combinatie met de prototype-PCB's.
Elektrisch is alles in orde.
Mechanisch heb ik ondervonden dat door toleranties op de pin-lengte tussen de verschillende decoder-fabrikanten er mogelijk onzekere contact-verbindingen kunnen ontstaan.
Dat kan natuurlijk niet. Ik moet daarom de PCB aanpassen.
Dit kost alweer tijd. Ik denk ongeveer 2 tot 3 weken.

Mvg, Erik

Offline loebaske

  • Forumlid
  • Berichten: 8.395
  • www.miaa.be
  • Voornaam: eric
Re: Roco H0 HLD62/63 met "dikke" motor digitaliseren
« Reactie #32 Gepost op: 01 maart 2019, 17:59:58 pm »

Heb geduld Eric, beter goed dan half werk  ;)

Offline ronny-vdv

  • Forumlid
  • Berichten: 1.075
  • Voornaam: Ronny
Re: Roco H0 HLD62/63 met "dikke" motor digitaliseren
« Reactie #33 Gepost op: 07 maart 2019, 21:03:10 pm »
Interesant, want niet simpel om aan die vervang motoren te geraken, Roco moet die nog produceren !!!!!!!!!
Bull shit.....

Stuurstand is wat onnodig, aangezien er zo goed als geen deftig stuurstand aanwezig is ....
Als decoder denk ik dat een simpele meer dan voldoende zal zijn voor die oude machines??
Eric,
Ik heb geen problemen gehad om extra motoren aan te kopen.
Binnen de week had ik ze.
Maar ja, Belgiƫland is het verkrijgen van onderdelen heel problematisch.
Mvg,

ronny-vdv

Offline 5910

  • Forumlid
  • Berichten: 5
  • Voornaam: luc
Re: Roco H0 HLD62/63 met "dikke" motor digitaliseren
« Reactie #34 Gepost op: 23 maart 2019, 19:02:05 pm »
Eric

Zijn deze pcb's ook bruikbaar voor de ROCO reeks 59 ?
Ik zou mijn oude loc's wel willen digitaliseren,maar heb dit nog niet geprobeerd.
(Dit zou dan de ideale oplossing zijn kunnen zijn.)


Offline eve

  • Forumlid
  • Berichten: 4.173
  • Voornaam: Erik
Re: Roco H0 HLD62/63 met "dikke" motor digitaliseren
« Reactie #35 Gepost op: 24 maart 2019, 07:57:57 am »
Eric

Zijn deze pcb's ook bruikbaar voor de ROCO reeks 59 ?
Ik zou mijn oude loc's wel willen digitaliseren,maar heb dit nog niet geprobeerd.
(Dit zou dan de ideale oplossing zijn kunnen zijn.)

Dat heb ik nog niet geprobeerd.
De afmetingen zijn redelijk compact : 25 x 22.8 mm.
Daar is allicht een plaatsje voor te vinden.

Mvg, Erik

Offline eve

  • Forumlid
  • Berichten: 4.173
  • Voornaam: Erik
Re: Roco H0 HLD62/63 met "dikke" en ook "vlakke" motor digitaliseren
« Reactie #36 Gepost op: 09 april 2019, 13:45:41 pm »
eveDM62 voor Roco HLD62 met dikke motor en met vlakke motor.

Wij hebben 3 prototypes gebouwd om de print eveDM62 zo goed mogelijk te testen.

1. Voor Roco HLD62 dikke motor met decoder DH12A (1500 mA)


by Erik Verleysen on Flickr

2. Voor Roco HLD62 dikke motor met decoder ESU64616 (1100 mA)



by Erik Verleysen on Flickr

3. Voor Roco HLD62 vlakke motor. Hier met DH12A maar kan ook met ESU 64616.


by Erik Verleysen on Flickr

4. Door de compacte afmetingen van 25 x 22,8 mm kan deze print ook ingebouwd worden in andere locs.

Er zijn nog printen eveDM62 beschikbaar voor de liefhebbers.

Set eveDM62 1500 : compleet met geprogrammeerde decoder, weerstanden en versterker.
Set eveDM62 1100 A : compleet met weerstanden en versterker.
Set eveDM62 1100 : als 1100 A zonder versterker als je geen cabineverlichting wilt.

Alles geleverd met een uitgebreide handleiding.

Prijslijst : https://1drv.ms/b/s!AtICO9YBn7HuiXBLId7VnPry5YCr

Reacties via erik.verleysen(at)gmail.com aub.
(at) vervangen door @

Mvg, Erik.

Offline loebaske

  • Forumlid
  • Berichten: 8.395
  • www.miaa.be
  • Voornaam: eric
Re: Roco H0 HLD62/63 met "dikke" en met "vlakke" motor digitaliseren
« Reactie #37 Gepost op: 09 april 2019, 14:42:23 pm »

Is een must voor iedereen die zijn oude locs wil digitaliseren...

Offline SuSke

  • Forumlid
  • Berichten: 6.395
  • Gelukkig voor mij zit de laatste gek nog niet vast
    • MTD - Edegem
  • Voornaam: Frans
Re: Roco H0 HLD62/63 met "dikke" en met "vlakke" motor digitaliseren
« Reactie #38 Gepost op: 09 april 2019, 15:26:12 pm »
Erik (eve)
Is de eveDM62 1100A voor ESU ook te programeren voor rangeerverlichting en eventueel alarmverlichting?
en kan een ESU 545616 ook gebruikt worden?
Frans - 2R digitaal (tpIII-IV Belgisch - TPV&VI de vrije markt) en wat eigenaardigheidjes :-)
lid van MTD treinenclub vzw Edegem - www.mtdtreinenclub.be - Tentoonstelling MODELSPOOR 2019 - Hangar 27, Edegem op 19 & 20 Oktober 2019
De trein rijdt nooit op tijd, maar altijd op sporen.

Offline eve

  • Forumlid
  • Berichten: 4.173
  • Voornaam: Erik
Re: Roco H0 HLD62/63 met "dikke" en met "vlakke" motor digitaliseren
« Reactie #39 Gepost op: 09 april 2019, 17:38:57 pm »
Dag Frans,

eveDM62 1100A wordt geleverd zonder decoder en met een Plux12 interface.

Programmeren van de rangeerverlichting (rondom wit) is mogelijk.
Alarmverlichting niet : daarvoor moeten de witte LEDs  afzonderlijk aanstuurbaar zijn. Hier zijn ze seriĆ«el geschakeld.
ESU 545616 kan ik niet thuisbrengen.
ESU 54616 zou moeten gaan, maar is niet getest door mij. ESU geeft nergens de juiste verschillen aan tussen 54616 en 64616. Tenzij de prijs.

Mvg, Erik

Online bellejt

  • Forumlid
  • Berichten: 2.299
  • Graag een glaasje wijn
    • http://www.johnnyrail.net
  • Voornaam: Johnny
Re: Roco H0 HLD62/63 met "dikke" en met "vlakke" motor digitaliseren
« Reactie #40 Gepost op: 09 april 2019, 17:53:29 pm »
64616 is een M4 (mfx) rijker dan 54616.Heeft dus 4 protocollen ipv 3
groetjes,salutations,greetings,Johnny

Offline Rangeerduivel

  • Forumlid
  • Berichten: 4.736
  • Voornaam: Rudy
Re: Roco H0 HLD62/63 met "dikke" en met "vlakke" motor digitaliseren
« Reactie #41 Gepost op: 09 april 2019, 17:53:41 pm »
ESU 545616 kan ik niet thuisbrengen.

Oei...da's een tegenvaller... ::)
Sommigen zijn er op gesteld dat alles (liefst gratis) bij hen thuis gebracht wordt...! ;D ;D

 ;)

Offline pandur

  • Forumlid
  • Berichten: 261
  • Voornaam: Eric
Re: Roco H0 HLD62/63 met "dikke" en met "vlakke" motor digitaliseren
« Reactie #42 Gepost op: 09 april 2019, 17:54:07 pm »
54616  is een V4  DCC decoder
64616  is een V4  M4 Multiprotocol decoder

Eric
NMBS-DB / H0 2rail DCC - ABC / ECoS II 4.2.6 / ECo Boost /MC II / LokPro 5.0.7 (2.7.9)
Hoeseltse Trein Club / HLT

Offline eve

  • Forumlid
  • Berichten: 4.173
  • Voornaam: Erik
Re: Roco H0 HLD62/63 met "dikke" en met "vlakke" motor digitaliseren
« Reactie #43 Gepost op: 09 april 2019, 18:17:51 pm »
54616  is een V4  DCC decoder
64616  is een V4  M4 Multiprotocol decoder

Eric

Met een 54616 is dus alles OK.
Ik pas mijn teksten aan.
Bedankt, Eric.
Mvg, Erik.

Offline eve

  • Forumlid
  • Berichten: 4.173
  • Voornaam: Erik
Re: Roco H0 HLD62/63 met "dikke" en met "vlakke" motor digitaliseren
« Reactie #44 Gepost op: 10 april 2019, 10:22:02 am »
ESU 545616 kan ik niet thuisbrengen.

Oei...da's een tegenvaller... ::)
Sommigen zijn er op gesteld dat alles (liefst gratis) bij hen thuis gebracht wordt...! ;D ;D

 ;)

Ja Rudy.
Dat komt me bekend voor.

Mvg, Erik.