Auteur Topic: beginnen met digitaal Marklin HO c-rails  (gelezen 6999 keer)

Offline OlivierV

  • Forumlid
  • Berichten: 6.510
  • Scheve Willy
  • Voornaam: Olivier
Re: beginnen met digitaal Marklin HO c-rails
« Reactie #15 Gepost op: 19 september 2018, 21:51:36 pm »

ECOS is veel te duur, zeker als je bijv via Koploper oid je baan gaat besturen.
Piet, dat de Ecos duurder (+/-630€) is dan de IB heb ik in een vorige post al vermeld, maar ik snap niet dat hij "duurder" zou worden als je koploper gebruikt... :-\
Wij besturen onze modulebaan bij Amsac met een Ecos en Koploper, en dat werkt prima, de toeters of de bellen gebruiken wij indien nodig 

 ;)

Elke centrale wordt "duurder" als je geautomatiseerd digitaal gaat rijden. Je hebt dan namelijk ook stroom- of massadetectiemodules nodig en die zijn ook niet gratis.
- Verkoper van kwalitatief gezever en ander gelul.
- H0 - 2-rail DCC - Flickr. - Bouw AMSAC Modulebaan

Offline PietB

  • Forumlid
  • Berichten: 5.071
  • Voornaam: Pieter
Re: beginnen met digitaal Marklin HO c-rails
« Reactie #16 Gepost op: 19 september 2018, 22:19:38 pm »
Maar daar gaat hier de vraag niet over, de vraag is welke centrale, niet welk computerprogramma.
Dat is waar Wim, maar de keuze van te gebruiken programma maakt het mogelijk een eenvoudiger centrale te gebruiken.
Zoals bijvoorbeeld de Z/z21 daar is zonder programme maar moeilijk mee te werken.
Terwijl je bij een ECOS zoveel ingebouwde functies hebt die je niet hoeft te gebruiken als je met bv. koploper of Itrain werkt.

grt Piet.

Offline Kermietje

  • Forumlid
  • Berichten: 17
  • Voornaam: Wilhelmus
Re: beginnen met digitaal Marklin HO c-rails
« Reactie #17 Gepost op: 20 september 2018, 11:32:59 am »
tx Piet!!!

Offline dani

  • Forumlid
  • Berichten: 5.845
  • Game over. Insert coin.
  • Voornaam: Dani
Re: beginnen met digitaal Marklin HO c-rails
« Reactie #18 Gepost op: 20 september 2018, 19:07:02 pm »
Zoals bijvoorbeeld de Z/z21 daar is zonder programme maar moeilijk mee te werken.
Daar benik het niet helemaal mee eens !
Afhankelijk van wat je wil doen...  Als je enkel je treinen wil besturen dan ben je meteen vetrtokken met een  z21 en een smartphone of tabletje.
Als je ook signalen en automatisch rijden wil gaan doen, dan ga je inderdaad beter wat verder kijken.
QUICK...  Switch off that fan, before something brown hits it !

Offline Kermietje

  • Forumlid
  • Berichten: 17
  • Voornaam: Wilhelmus
Re: beginnen met digitaal Marklin HO c-rails
« Reactie #19 Gepost op: 22 september 2018, 11:47:23 am »
Ik heb er enkele met mfx bij de anderen wordt deze dan ook ingebouwd.
Wil wissels en seinen met de CS3+ ( want dat wordt het) laten besturen, dat de de treinen langzaam starten , en versnellen, met de daarbij horende geluiden en dan in een later stadium dat enkele automatisch een rit maken
Ambitieus?
Grtz
Wim

Offline Kermietje

  • Forumlid
  • Berichten: 17
  • Voornaam: Wilhelmus
Re: beginnen met digitaal Marklin HO c-rails
« Reactie #20 Gepost op: 24 december 2018, 16:57:29 pm »
Voila :D
Bij deze wou ik jullie eerstens nog bedanken voor de tips EN op de hoogte houden van de evolutie
Het digitaliseren begint vorm te krijgen

De baan is in twee blokken verdeeld:
- Rijbaan:
    - gevoed door CS3 / 100VA voeding
- Rangeerbanen
    - booster/60VA
- Licht etc : 2  aparte (oudere) regeltransfos
De decoders:
   wissels ( 50) : K83
   seinen   (30): Viessmann 5211
Opmerking:
- alle K83 worden gevoed via CS3
- alle V5211 worden gevoed via aparte 60VA lichttransfo
dit heb ik gedaan om de CS3/booster-voeding  te ontlasten

Indien vragen/opmerkingen…shoot!!!

Offline PeterC

  • Forumlid
  • Berichten: 3.355
    • JAL pagina
  • Voornaam: Peter
Re: beginnen met digitaal Marklin HO c-rails
« Reactie #21 Gepost op: 24 december 2018, 20:00:19 pm »
Wim,

Mooie beslissing!



[Edit] Commentaar verwijderd...
Groetjes, Peter


Offline Kermietje

  • Forumlid
  • Berichten: 17
  • Voornaam: Wilhelmus
Re: beginnen met digitaal Marklin HO c-rails
« Reactie #22 Gepost op: 25 december 2018, 09:17:29 am »
 ;D

Offline Kermietje

  • Forumlid
  • Berichten: 17
  • Voornaam: Wilhelmus
Re: beginnen met digitaal Marklin HO c-rails
« Reactie #23 Gepost op: 13 januari 2019, 09:05:14 am »
Tx

Offline Kermietje

  • Forumlid
  • Berichten: 17
  • Voornaam: Wilhelmus
Re: beginnen met digitaal Marklin HO c-rails
« Reactie #24 Gepost op: 12 juli 2019, 17:02:44 pm »
https://youtu.be/8NMs4S8nw30

Mijn eerste gebeurtenis

Offline svvander

  • Forumlid
  • Berichten: 1.570
  • Voornaam: Sven
Re: beginnen met digitaal Marklin HO c-rails
« Reactie #25 Gepost op: 12 juli 2019, 20:51:37 pm »
https://youtu.be/8NMs4S8nw30

Mijn eerste gebeurtenis

Ferm "baantje". Central station voor de besturing en andere trafo's voor de wissels?
Sven Vandersmissen HO - AC - Belgisch (en al wat op het Belgische net verschijnt) - Tijdperk IV - V -VI

Offline Johnnytrein

  • Forumlid
  • Berichten: 2.472
    • http://www.johnnytrein.be
  • Voornaam: Joannes
Re: beginnen met digitaal Marklin HO c-rails
« Reactie #26 Gepost op: 13 juli 2019, 08:23:09 am »
Dat ziet er een grote baan uit
groetjes Johnny

oh lord, help me to shut my big mouth, until I know what im talking about

Offline PietB

  • Forumlid
  • Berichten: 5.071
  • Voornaam: Pieter
Re: beginnen met digitaal Marklin HO c-rails
« Reactie #27 Gepost op: 13 juli 2019, 09:22:38 am »
Mooi resultaat Wim.
Ziet er prima uit.

grt Piet.

Offline Kermietje

  • Forumlid
  • Berichten: 17
  • Voornaam: Wilhelmus
Re: beginnen met digitaal Marklin HO c-rails
« Reactie #28 Gepost op: 16 juli 2019, 14:58:35 pm »
https://youtu.be/8NMs4S8nw30

Mijn eerste gebeurtenis

Ferm "baantje". Central station voor de besturing en andere trafo's voor de wissels?
CS3+ en 1 booster voor wissels en signalen. 2 tra's voor voeding decoders en licht etc

Offline Ludwig

  • Forumlid
  • Berichten: 1.216
  • Voornaam: ludwig
Re: beginnen met digitaal Marklin HO c-rails
« Reactie #29 Gepost op: 16 juli 2019, 21:51:55 pm »
Ziet er inderdaad goed uit.
Is alles nog goed bereikbaar op de baan ?
Want dat gaat bij mij wat moeilijker als er een ontsporing of dergelijke voordoet.
Groeten
Ludwig

3 rail k rails, Ecos 2