Modelspoor, Algemeen en H0 > Algemeen

Overvloed aan fora?

(1/3) > >>

Havoc:
Tony, ik vind dat er stilaan een overvloed aan fora begint te komen. Zoals een oud spreekwoord zegt: de spoeling wordt alleen maar dunner. Het is onbegonnen werk om alles netjes in zijn hokje onder te brengen, dus waarom niet met enkel fora minder.

Zo is er een apart forum om te zeggen dat er een forum is om citaten kwijt te geraken????

Er zijn 3 fora voor meldingen mbt dienstmededelingen die enkel leesbaar zijn voor het plebs??? En eigenlijk kan je "fotos en files" hier ook onder kwijt.

Links en literatuur zouden ook 1 item kunnen zijn als referentie materiaal.

Ook "modelspoor magazine" en "huidig nummer" lijken me te sterk op elkaar.

De "seintjes" kunnen denk ik bij elkaar geslagen worden. (met de "ruilbeurs" eventueel bij de "agenda")

Z hoeft geen eigen "links", tenzij je dat doet voor elke schaal met een eigen forum. (dit opsplitsen zou wel zijn voordelen hebben, maar waar blijf je dan met de meer algemene links?)

Bij "Workshops Mechelen" stel ik me de vraag of je een nieuw forum gaat beginnen de dag dat er een beurs in Antwerpen is. Tenslotte is een workshop een workshop, ongeacht waar hij doorgaat.

We zijn hier maar (voorlopig) met +/-80 m/v maar straks hebben we elk ons eigen forum!

Aub, beschouw dit niet als dat ik de boel wil afbreken. Dit is de enige site in mijn moedertaal waar ik met mensen uit de (min of meer) nabije omgeving terecht kan. Enkel, het wordt echt wat moeilijk om hier de hele boel te overlopen en de (voor mij) direct toepasbare dingen van de meer algemene te onderscheiden.

Expert in non-working solutions.

loco:
Het is echt lovend wat Tony de voorbije maanden gepresteerd heeft. Hij is er in geslaagd om de treinmodelbouw hobby?st een nieuwe stem te geven. Ook is dit slechts een beperkt deel van de grote groep modelbouwers die momnteel over een internetverbinding beschikt en die daarnaast ook nog actief is op internet en op dit forum. Voorlopig nog een kleine minderheid. Maar het groeit.
Voor de start van dit vernieuwde Forum van Modelspoormagazine was Tony ook al actief op een gelijknamig Yahoo forum en op het oude modelspoorforum.
Een dikke proficiat voor alle inspanningen en dat hij dit ook in 2005 mag blijven trekken.

Maar ik vind het voorstel van Havoc heel terecht. Het is tijd dat het forum geherstructureerd wordt, zodat het voor iedereen en vooral voor de nieuwkomers overzichtelijk wordt en blijft. Het idee dat Havoc suggereert is zeker de moeite om verder te onderzoeken.

Loco

__________________________

www.de-pijl.be : met ondermeer recent nieuws uit het grootbedrijf en modelbouw

tonycabus:
Hallo!
Dank voor de lovende woorden, Loco, en voor de opmerking van Havoc!

Om het even duidelijk te stellen, in het begin heb ik dit forum "ge?rfd" van Jochen en Nico: vandaar dus dat er al een rubriek 'MSM' en 'huidig nummer' voorhanden waren. Toen was het forum nog een beetje ziekjes, met andere mogelijkheden voor de administrator dan deze versie.

Net als jullie ben ik van mening dat de struktuur iets mag veranderen, maar daarvoor zal ik de hulp nodig hebben van de webmaster die momenteel in cong? is.

En wat de "afgesloten" rubrieken betreft: dit zijn alleen maar mededelingen. Ze zijn leesbaar, meer niet.

En waarom g??n rubriek "citaten" waar ook humor kan? We worden zo stilaan een club en daar worden ??k moppen en zo getapt... Er zijn er meer bloedserieus gestorven dan lachend, hoor!

Maar een wat gewijzigde struktuur bekijken we! Al zijn diverse rubrieken w?l interesant voor iemand die een specifiek antwoord zoekt. Bepaalde, voor de modelbouw minder relevante delen gaan we binnenkort archiveren. Maar ik wil dan wel zeker zijn dat de gearchiveerde berichten ook nog leesbaar blijven voor wie dat wenst.

Happy 2005 nog eens!

Tony

Havoc:
Tony, leuk om de geschiedenis ook eens te kennen. Dit is een serieuse verbetering tov van de vorige versie, niemand die dat zal betwisten.

Geen probleem om afgesloten rubrieken te hebben, maar kan je hetzelfde niet bereiken door bvb onder de rubriek "dienstmededelingen" (goeie naam trouwens) afgesloten threads te maken. Dit levert mijns inziens een beter overzicht. Dit zou dan ook het "intern reglement" kunnen bevatten alsook de aanwijzingen om fotos/files te zetten. Het zou ook gebruikt kunnen worden om zaken zoals deze thread in kwijt te geraken en voor iedereen voor suggesties voor nieuwe fora, extra mogelijkheden of problemen allerhande aard kwijt te geraken (nu ja, "kwijt geraken" dan bedoeld als plaats om ze te zetten, niet als verdwijntruk).

Zo is er ook de mogelijkheid om sommige threads vast bovenaan een rubriek te zetten. (ik dacht dat dit kon met de snitz soft) Mogelijke toepassing is om bij de rubriek "algemeen" die er voor iedere schaal is, de links bovenaan te zetten en te houden. (Alhoewel dat links ongeacht welke schaal nuttig kunnen zijn. Al staan er maar enkele mooie foto's, inspiratie kan het altijd zijn. Toch maar laten dan?)

Een archief moet kunnen, zeker als het meegenomen wordt in de zoek functie. Nu ja, met die 250 onderwerpen zijn we nog ver van de inhoud van de kleinste dorpsbibliotheek...

Bij mijn weten heeft er niemand hier problemen met humor, noch met citaten!

Expert in non-working solutions.

Havoc:
citaat:daarvoor zal ik de hulp nodig hebben van de webmaster die momenteel in cong? is.

Die zal spijt hebben dat hij terug is...

Expert in non-working solutions.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie