Modelspoor Magazine > Wedstrijden

INTERCLUBWEDSTRIJD - MOBEXPO 2020

(1/5) > >>

renstimpie:
MOBEXPO 2020 (18 & 19 april 2020)
Beste modeltreinliefhebbers,

Op zaterdag 18 en zondag 19 april 2020 heeft de 4de MOBEXPO plaats in het ’t BAU-HUIS te Sint Niklaas.

Naar aanleiding van het succes van onze vorige wedstrijd en het enthousiasme van de deelnemers die een modelbaan in een koffer bouwden,  besloten wij om een nieuwe interclubwedstrijd te organiseren. Ons doel is om de modeltreinclubs extra in de kijker te zetten.

Wij willen u, als modeltreinclub, dan ook graag uitnodigen om deel te nemen aan deze wedstrijd.

Bedoeling is dat uw club een modeltrein-ontwerp bouwt op een wiel! Dit wiel moet deels zichtbaar zijn.  Niet echt groot, wat een bijkomende uitdaging is, binnen een redelijke termijn te bouwen en meteen ook geen grote investering vraagt!

Een diorama, een functionele modelbaan, schaal Z of schaal 1, het kan en mag allemaal! U bepaalt zelf het onderwerp en de afwerkingsgraad, als het maar op het wiel past. De enige beperking is,  het moet een echt wiel van een voertuig zijn (auto, fiets, kruiwagen …)!
Indien u, als club, wenst deel te nemen aan deze wedstrijd, gelieve u  meteen in te schrijven op wedstrijd@mobexpo.be.

In bijlage vindt u het wedstrijdreglement. Het moet vooral leuk blijven, een uitdaging voor de bouwers zijn en een extra dimensie geven aan de bezoekers!

Een unieke gelegenheid om uw club in de kijker te plaatsen!  Wij voorzien ook een ruimte waar u als club wat extra promotie kan maken.   Wij zouden het erg tof vinden als uw vereniging wil meedoen aan dit leuke initiatief.
Onnodig te vermelden dat voor de drie, door de bezoekers verkozen, leukste “Wielen” een mooie prijs is weggelegd! De winnaars zullen worden gekozen door het publiek, maar er zal ook een vakjury oordelen.

WedstrijdreglementMOBEXPO 2020 “HET WIEL”

De bouwperiode loopt vanaf uw inschrijving tot uiterlijk 18/04/2020.

De wedstrijd geldt enkel voor modeltreinclubs.

Er wordt per club wordt slechts 1 inschrijving aanvaard.

Het diorama mag enkel op de oppervlakte van een wiel worden gemaakt.

Het wiel moet wel deels zichtbaar zijn. 

De enige beperking is,  het moet een echt wiel van een voertuig zijn (auto, fiets, kruiwagen …)!    Verlichting (fries) en bedieningspaneel vallen buiten deze afmetingen.

De schaal waarin gebouwd wordt, het onderwerp, het tijdperk en de situatie zijn vrij te kiezen door de bouwers, zolang ze maar op het wiel passen en trein gerelateerd zijn.

Het diorama mag zowel statisch als bewegend zijn.

Het staat de deelnemende clubs vrij om tijdens de wedstrijdperiode voor hun diorama publiciteit te maken, dit tot uiterlijk de dag van opstelling in ’t Bau-huis te Sint-Niklaas. 

Het ingezonden diorama dient bij voorkeur bemand te zijn, maar dit is niet noodzakelijk. Dus clubs die geen afvaardiging kunnen sturen kunnen wel deelnemen, zij het dan met een statisch diorama.

Het opstellen en afbreken van de diorama’s in ’t Bau-huis te Sint-Niklaas dient door de deelnemende club te gebeuren op de door MOBEXPO aldaar ter beschikking gestelde plaats.

Per club worden er drie leden toegelaten (niet betalend).

Elektriciteit, indien nodig, wordt door MOBEXPO verzorgd.

Er wordt door MOBEXPO geen specifieke verlichting voorzien.

De “Wielen” worden gedurende de MOBEXPO tentoonstelling samen opgesteld op een daarvoor voorziene plaats.

De bezoekers geven hun voorkeur door middel van het invulformulier dat zij bij de ingang ontvangen.

De door de clubs aan MOBEXPO ter beschikking gestelde foto’s mogen door deze worden gebruikt voor publicitaire doeleinden, zowel voor, tijdens als na de wedstrijd.

Een jury, samengesteld uit vertegenwoordigers van MOBEXPO en twee neutrale personen, zal zondag 19 april 2020 om 15.00 uur de stemmen tellen van de bezoekers en de drie winnende “Wielen” bekend maken in de foyer van MOBEXPO. Daar zullen de drie verkozen “Wielen” hun prijs in ontvangst kunnen nemen. Deze beslissing kan niet worden aangevochten.

Buiten een publieksprijs,  reiken wij ook de eerste MOBEXPO “Andre Saerens” prijs uit.  Een vakjury zal de “Wielen” komen beoordelen.  Deze prijs wordt uitgereikt aan één van de deelnemers.

De “Wielen” blijven ten allen tijde eigendom van de bouwers.  Zij mogen echter NIET deelnemen aan andere activiteiten vóór de wedstrijd van MOBEXPO 2020.

SuSke:
Mooie uitdaging  ;) 8)

Een vraagje, dat misschien zeer snel moet uitgeklaard worden:
er staat:

--- Citaat ---Bedoeling is dat uw club een modeltrein-ontwerp bouwt op een wiel! Dit wiel moet deels zichtbaar zijn.  Niet echt groot, wat een bijkomende uitdaging is, binnen een redelijke termijn te bouwen en meteen ook geen grote investering vraagt!

Een diorama, een functionele modelbaan, schaal Z of schaal 1, het kan en mag allemaal! U bepaalt zelf het onderwerp en de afwerkingsgraad, als het maar op het wiel past. De enige beperking is,  het moet een echt wiel van een voertuig zijn (auto, fiets, kruiwagen …)!

--- Einde van citaat ---

Dit lijken mij tegenstrijdige bepalingen. Ofwel past het erop en zie minimaal het volledige loopvlak van het wiel over de volledige omtrek, ofwel bouw je over het wiel en is het loopvlak slechts gedeeltelijk zichtbaar.

Over naar de organisatoren  ;)

erwin9:
Er wordt uiteraard bedoeld dat het nog merkbaar moet zijn dat het een "wiel" is !!!  Je kan dus niet een fietswiel nemen en daar een paneel van 2 x 2 meter op plaatsen.  Misschien was het in de tekst inderdaad niet zo duidelijk.  geen misverstanden te vermijden; het diorama/onderwerp mag NIET buiten de omtrek van het wiel komen.  Enkel een lichtfries en/of besturing mag buiten de omtrek vallen.
Ik hoop dat dit meer duidelijkheid schept ????? ;D

SuSke:
Erwin, bedankt voor de verduidelijking.  ;)

eddy:
Heb hier nog een tractorwiel liggen,een kleine 2m doormeter. ::)
Dat is ook een wiel,maar iets te zwaar voor te vervoeren,denk ik.

groeten Eddy

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie