Modelspoor, Algemeen en H0 > Belgische modellen

Roco 212.144

(1/6) > >>

Peter:
Zoals reeds vermeld, mijn nieuwste aanwinst, dank zij een vriendelijk forumlid dit deze wou ruilen voor een model van een DB baureihe 146
Prachtig model dat reeds gedigitaliseerd was(op de oude manier)/ De onderdelen van een set van Erik waren er bij, doch geen nieiwe kleine motor en de bevestiging.
Nadeel van de oude wijze van digitaliseren is dat de verlichting zwak is en dat de rode doorschijnt bij de witte frontverlichting.
De eerste tijd ga ik deze, vermits ik geen nieuwe motor heb niet ombouwen en zeker zolang mijn 6274 nog niet in orde is.
Tot overmaat van "ramp"  moet de print van Erik nog helemaal gesoldeerd worden, en dat is zeker niets voor mij.Niettemin is deze 212 een uitstekend model.
En geluk moet men hebben: de 212.144 werd bij het grootbedrijf ingezet op lijn 52 dus past perfekt bij Hoboken en Boom

Peter:
Was foto's vergeten te plaatsen  :-[

Michael:

--- Citaat van: Peter op 28 augustus 2018, 12:02:09 pm ---
En geluk moet men hebben: de 212.144 werd bij het grootbedrijf ingezet op lijn 52 dus past perfekt bij Hoboken en Boom


--- Einde van citaat ---

Peter weet je toevallig waar je kan vinden welke loc(s) zijn ingezet op welke lijn? Hoe kan je daar achter komen? Behalve door heel veel boeken uit te pluizen?!!

Peter:
Michael, met deze lok heb ik puur geluk gehad. In het boek Treinen van Belgie "De jaren 1960" uit de Nicolas Collection stond bij toeval een foto, genomen aan de uitrit van het toenmalige Antwerpen-Zuid station een foto van de 212.144 die met een trein richting Boom vertrok.
Ik weet dat er hier op het forum specialisten zitten (Sicco oa.) die veel informatie hebben.

eddy:
Ook Peter van Gestel is een levende encyclopedie.

groeten eddy

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie