Auteur Topic: Wielen  (gelezen 1649 keer)

Offline WVA

  • Forumlid
  • Berichten: 85
  • Voornaam: Werner
Wielen
« Gepost op: 01 januari 2017, 11:42:06 am »
Allereerst mijn beste wensen voor elk van jullie, ik wens jullie een gezond en druk modelbouw jaar toe!

Ik heb op de valreep van 2016 een LS Models van het type 13 op de kop kunnen tikken voor een zeer goede prijs.

Echter bij het testen blijkt dat de wielen serieus over de dwarsliggers van mijn sporen lopen wat veel lawaai met zich meebrengt en het nodige schokken.

Ik heb rails van ROCO-line zonder balast. Mijn andere LS models (type 27, 21, 18) hebben dit niet.

Dien ik nu de wielen van de 13 te vervangen? En zo ja, waar kan ik deze wielen aankopen?

Alvast bedankt voor jullie hulp.

Offline Davy

  • Forumlid
  • Berichten: 624
  • Voornaam: davy
Re: Wielen
« Reactie #1 Gepost op: 01 januari 2017, 12:09:29 pm »
Hallo!
Dan ga je waarschijnlijk een 3rail hebben. De wielen omruilen bij LS Models zal helaas niet lukken.
Je krijgt er nog geen buffers vast laat staan wielen :)

Mvg, Davy

Offline Metpetergaathetbeter

  • Forumlid
  • Berichten: 12.262
  • Voornaam: Peter
Re: Wielen
« Reactie #2 Gepost op: 01 januari 2017, 13:24:59 pm »
flenzen wat afdraaien op een draaibank al dan niet van en door een behulpzame iemand ? :-\
MSM ab.nr  3002 (maart) abonnee van “OP DE BAAN”(lidnr.2954)1417
Ik had graag gehad dat U las wat ik WEL schreef - U hoeft helemaal niet te lezen wat ik NIET schreef, het bespaart U heel veel moeite !

Offline doomslu

  • Administrator
  • Forumlid
  • Berichten: 12.250
  • Voornaam: Luc
Re: Wielen
« Reactie #3 Gepost op: 01 januari 2017, 17:10:15 pm »
De reeks 13 van LS-Models is niet zo oud dat de flenzen de biels raken. Dat lijkt me raar.
Er moet hier iets vreemds mee aan de hand zijn.
Vermoedelijk is het een tweedehands model?
Dan is het mogelijk dat het om een een omgebouwd 3-rail model gaat.
luc    * MODEL RAILROADING IS FUN *

Offline Tjalling

  • Forumlid
  • Berichten: 147
  • Voornaam: Tjalling
Re: Wielen
« Reactie #4 Gepost op: 01 januari 2017, 17:17:10 pm »
Kan het zijn dat er antislipbandjes op horen te zitten?

Als je een foto kunt plaatsen van de wielen van de lok, kunnen we je wat makkelijker helpen.

Groet.
Tjalling
 

Offline WVA

  • Forumlid
  • Berichten: 85
  • Voornaam: Werner
Re: Wielen
« Reactie #5 Gepost op: 01 januari 2017, 22:53:03 pm »
Hoi, dank je allen voor de reacties, het is inderdaad een tweedehands model. Ik tracht morgen een foto te plaatsen van de wielen.

Offline WVA

  • Forumlid
  • Berichten: 85
  • Voornaam: Werner
Re: Wielen
« Reactie #6 Gepost op: 02 januari 2017, 11:35:25 am »
Bij deze de gevraagde foto's, ik hoop dat ze duidelijk zijn.....







Offline Klaas Zondervan

  • Forumlid
  • Berichten: 5.535
    • http://people.zeelandnet.nl/zondervan
  • Voornaam: Klaas
Re: Wielen
« Reactie #7 Gepost op: 02 januari 2017, 11:53:39 am »
Het lijkt er op dat het 3-rail wielen zijn. Heb je een schuifmaat? Meet dan eens de diameter over het loopvlak en over de flenzen. Of meet anders direct de flenshoogte.

Offline bellejt

  • Forumlid
  • Berichten: 2.395
  • Graag een glaasje wijn
    • http://www.johnnyrail.net
  • Voornaam: Johnny
Re: Wielen
« Reactie #8 Gepost op: 02 januari 2017, 12:00:04 pm »
die ene bogie is in elk geval deze van een wisselstroom model.
groetjes,salutations,greetings,Johnny

Offline Davy

  • Forumlid
  • Berichten: 624
  • Voornaam: davy
Re: Wielen
« Reactie #9 Gepost op: 02 januari 2017, 12:05:55 pm »
yep, dit is een 3rail model waarvan de sleeper verwijderd is.

Offline WVA

  • Forumlid
  • Berichten: 85
  • Voornaam: Werner
Re: Wielen
« Reactie #10 Gepost op: 02 januari 2017, 12:22:46 pm »
Hoi,

Allen dank, en waarom rijd hij wel op DC? Is deze (onvoldoende) omgebouwd dan?

Grtz

Offline bellejt

  • Forumlid
  • Berichten: 2.395
  • Graag een glaasje wijn
    • http://www.johnnyrail.net
  • Voornaam: Johnny
Re: Wielen
« Reactie #11 Gepost op: 02 januari 2017, 13:31:34 pm »
tussen DC en AC , moet eigenlijk 2 en 3 rail zijn, van LsM is niet veel verschil kwa electronika.Wel kwa wielen en bogie om de sleper te bevestigen.Verder is het gewoon dat bij 2 rail de wielen de afnemers zijn en bij 3 rail er een sleper bijkomt.
groetjes,salutations,greetings,Johnny

Offline Klaas Zondervan

  • Forumlid
  • Berichten: 5.535
    • http://people.zeelandnet.nl/zondervan
  • Voornaam: Klaas
Re: Wielen
« Reactie #12 Gepost op: 02 januari 2017, 14:26:43 pm »
Maar het zijn 3-rail wielen en hij rijdt op 2-rail. Zijn de wielen bij LSM dan standaard geïsoleerd?

Offline bellejt

  • Forumlid
  • Berichten: 2.395
  • Graag een glaasje wijn
    • http://www.johnnyrail.net
  • Voornaam: Johnny
Re: Wielen
« Reactie #13 Gepost op: 02 januari 2017, 14:34:38 pm »
ja .Ik heb hier een AC model van die loc en daar zijn de wielen ook geisoleerd.Zijn samen verbonden door de draadjes van de wielkontakten gewoon parallel te zetten.
Heb dat ooit eens nagezien voor Olivier.
groetjes,salutations,greetings,Johnny

Offline OlivierV

  • Forumlid
  • Berichten: 6.530
  • Scheve Willy
  • Voornaam: Olivier
Re: Wielen
« Reactie #14 Gepost op: 02 januari 2017, 14:51:36 pm »
ja .Ik heb hier een AC model van die loc en daar zijn de wielen ook geisoleerd.Zijn samen verbonden door de draadjes van de wielkontakten gewoon parallel te zetten.
Heb dat ooit eens nagezien voor Olivier.
(Dat was voor een piko 28/29), maar het principe is wel hetzelfde. Blijkbaar steekt men er dan toch andere wielen op ... Beste oplossing inderdaad de flenzen te laten afdraaien.
- Verkoper van kwalitatief gezever en ander gelul.
- H0 - 2-rail DCC - Flickr. - Bouw AMSAC Modulebaan