Auteur Topic: Le monde du petit train, onderstel en update  (gelezen 448 keer)

Offline Tjalling

  • Forumlid
  • Berichten: 147
  • Voornaam: Tjalling
Le monde du petit train, onderstel en update
« Gepost op: 09 april 2016, 21:17:04 pm »
Hoi Tim,

Je bezoek is een goede aanleiding een update te geven!

Ik ben nog druk bezig, maar het gaat niet heel snel, en veel dingen zijn niet fotogeniek/ tonen niet op foto's.

Vandaag was het mooi weer hier, dus van de gelegenheid gebruik gemaakt om het onderstel te bouwen. De baan wordt gebouwd op basis van twee modules zoals die voor de modulebaan van www.beneluxspoor.net zijn ontwikkeld. Deze bakken zijn heel degelijk uitgevoerd, dus kan de achterwand wel gebruikt worden als basis voor het schaduwstation. Ik heb twee bakken, en gebruik van beiden de achterwand, hemel en poten. Op één bak maak ik mijn bijdrage.

In het oorspronkelijke ontwerp komen de poten meteen onder de modulebak. Ik heb liever een constructie waarbij het onderstel los opgebouwd kan worden, en de modelbaan er op geplaatst wordt. Daarom heb ik een demontabel frame gemaakt, dat op de originele poten rust. Hiermee kan één onderstel gemaakt worden met dezelfde oppervlakte als drie modules.

Het hele geheel moet ook in een Ford Focus passen, dus is het zaak het onderstel zo te maken dat het zo compact mogelijk ingepakt kan worden. Het frame waar de bakken op komen te staan kan om de poten gevouwen worden.
Op de foto's een eerste indruk. De bak met groen oppervlak is het deel waar het om gaat, deze wordt aangevuld met delen die als schaduwstation dienst doen, om zo te zorgen voor een zinvol bedrijf.Het hele geheel zit nu nog met lijmklemmen aan elkaar, de opzet was vooral bedoeld om te kijken of dit plannetje kan gaan werken.
De volgende stap is er voor zorgen dat de onderdelen op identieke plaatsen gaten krijgen voor slotbouten, zodat de onderdelen onderling uitwisselbaar zijn.

De voortgang aan de gebouwen en het materieel is nog niet voldoende om een foto te rechtvaardigen, dat komt binnenkort wel weer.

Groet,
Tjalling
 

Offline Stedahult

  • Forumlid
  • Berichten: 1.071
  • Team Mitropa - GDMB
    • Stedahult.se
  • Voornaam: Steef
Re: Le monde du petit train, onderstel en update
« Reactie #1 Gepost op: 09 april 2016, 22:08:23 pm »
De foto's op OntraXS waren best wel toonbaar  ;).
Mvh. Steef

Var inte alltför optimistisk,
ljuset i tunneln kan vara ett tåg.