Nieuws:

Nu in MSM 241 PRAKTIJK: Quibery, seinhuisje en goederenloods * Rosebecq, de afwerking * Emmanuel Nouaillier * Gevelde bomen langs het spoor * Bescheiden verwering van de HLE 2302 * Een Pistoiesi-restauratierijtuig in N

Hoofdmenu

Ontkoppelaars

Gestart door Frank_N, 13 mei 2015, 20:01:04 PM

Frank_N

Wist even niet waar dit te plaatsen........moet het even kwijt :-[

Bezig met een time-saver :P 8)
Benodigdheden oa. 1 rangeerlok met automatische ontkoppeling + ontkoppelaars waarmee je wagentjes onderling kunt afkoppelen.

De (oude) Minitrix ontkoppelaars (en die zijn allen verschillend uitgevoerd) welke ik wil gebruiken zorgen voor problemen met het rijden van een Arnold-Hornby lok, een V100 weerszijde  met simplex koppelingen uitgerust.
De oude Minitrix ontkoppelaars blijken echter te hoog voor die lok..bij enkele steekt de mechaniek 0,5 mm boven de rails uit >:(
Een nieuwe Mtrix ontkoppelaar geeft geen problemen, daar ligt de mechaniek een stukje  onder de rails.
Wat is er aan de hand: De Simplex mechaniek in de V100 loopt tegen de bovenzijde van de oude Minitrix ontkoppelaars aan :o
De andere lok's van FLM en Trix hebben er geen problemen mee. Maar die hebben weer geen simplex.....

Ben nu dus op zoek naar een bruikbaar alternatief, of oplossing...

Edit1: "even"oud draadje uit het stof gehaald: http://forum.modelspoormagazine.be/index.php?topic=5436.0

Edit2: Iemand miss. ervaring met dit?: https://www.google.nl/search?q=peco+pl-25+electromagnetic+decoupler&biw=1366&bih=667&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=GqtTVYKiJ4LfUcKWgIAE&ved=0CCAQsAQ  (Peco pl-25)
Blijkbaar moet je hierbij iets aan de koppelingen zelf wijzigen...
Groet van Frank

Frank_N

Probleem opgelost, voorlopig 8)
Men neme een zoetvijl, en vijlen alles wat boven de sporen uitsteekt weg :P Dat is niet zo,n probleem omdat het wipje uit compositie materiaal is samengesteld.
Riskante onderneming, de "uitslag begrenzing" van dat wipje bestaande uit een miniscuul plaatje plastic valt weg.....
Voor het ontkoppelen blijkt dit echter niets uit te maken, behalve dat het wipje niet altijd gelijk terugvalt na bekrachtiging.
Ook dat is geen probleem, zodra je weer gaat rijden valt het wipje gelijk terug in de ruststand 8) Mooi? nee en het rangeren komt erg nauw, maar het werkt wel en de Arnold gaat er nu ook soepel over.
Nu nog wat zien te verzinnen om die lelijke spoelen weg te moffelen. Eigenlijk vind ik dat voor dit project niet zo belangrijk, maar toch.....

Een en ander betekend ook dat mijn "grote" baan grondig onder de loep moet worden genomen.
Groet van Frank