Nieuws:

Nu in MSM 236: SAMENSTELLING: Ambrogio Intermodal Only

Hoofdmenu

Was vandaag weer (NMBS) van DATTEM

Gestart door Peter, 11 mei 2015, 12:37:20 PM

Peter

Vanmorgen de nicht en haar man van mijn echtgenote naar Antwerpen-Centraal gebracht met de trein voor hun terugreis naar Frankrijk.
Van Hoboken naar Antwerpen ging alles vlot, maar dan.... ::) ::) ::)
De Thalys die om 10.33 moest vertrekken had 45 min vertraging, en of dat niet voldoende was stond er op het inlichtingenbord dat er problemen (spreek vertragingen) waren op het stuk tussen Mechelen en Brussel-Zuid
In elk geval zijn ze vertrokken, en we horen het vanavond wel wanneer ze  thuis zijn (Harfleur - bij Le Havre)
Toen onze trein kwam was het precies een open beerput waar we opstapten. De vloer lag kletsnat van een blijkbaar overgelopen wc en heel het rijtuig stonk naar de urine (doordat de mensen door de plas stapten en zo door heel het stel liepen op zoek naar een (reukvrije zone) De begeleider kon enkel met zijn hoofd schudden en sorry tegen de reizigers zeggen.

PS: de informatieborden in Antwerpen - Centraal hadden het druk want ook op de lijn naar Leuven enz. waren er problemen
Met vriendelijke groeten
Peter

Stieven76

Ik had deze morgen op de radio gehoord dat er ergens in Brussel een trein door het rood gereden was en daardoor de ochtendspits in het hele land overhoop gegooid heeft.

Doornroosje

En het beste van dat verhaal was: die mocht door dat rood sein rijden, het was een permissief...

doomslu

Ik heb het ook gehoord op de radio.
Weet iemand (van de NMBS of Infrabel) hier meer?
luc    * MODEL RAILROADING IS FUN *

2012

Citaat van: doomslu op 11 mei 2015, 17:32:59 PM
Ik heb het ook gehoord op de radio.
Weet iemand (van de NMBS of Infrabel) hier meer?

Das straf datte dat men dan zo een drama maakt voor een permissief sein ... ik vrije dag vandaag, weet van niks. Tja aangezien ik vorige week in de gazet las da we al 80 dagen hebben om op te nemen, dan doe ik da ook he :-)

stefanic

Citaat van: doomslu op 11 mei 2015, 17:32:59 PM
Ik heb het ook gehoord op de radio.
Weet iemand (van de NMBS of Infrabel) hier meer?
Ik weet in ieder geval dat er een storing was aan de spoorstroomkringen (ivm signalisatie) en dat er enkele sporen buiten dienst waren zodat er moest gekruist worden voor de inrit van de NZV. En een bestuurder heeft toen inderdaad, via een niet standaard reisweg, een sein tegengekomen en voorbij gereden (blijkbaar dus permissief, zoals ik hier kan lezen van iemand die het kan weten).

Tja Peter en een toilet van een trein kan niet overstromen, met inderdaad geurige situaties zoals je vermeld, tenzij er een of andere 'reiziger' het nodig vond om de hele wc-papierberg in te proppen of iets dergelijks... Dus niet te snel op de NMBS schieten hé  ;)
Als de treinbegeleider de trein had afgeschaft wegens 'te vuile trein', of wegens 'veiligheidsprobleem via slipgevaar voor de reizigers', was het ook niet goed geweest (en waarschijnlijk nog minder dan nu...)
Stefan,
'specialist' in grootspoor, amateur in modelspoor: HO= dig NMBS | I dig DB | O~ analoog GILS
http://www.berail.behttp://spooreen.berail.be | http://gils.berail.be