Auteur Topic: Straatspoor aanleggen.  (gelezen 2587 keer)

Offline PietB

  • Forumlid
  • Berichten: 4.781
  • Voornaam: Pieter
Straatspoor aanleggen.
« Gepost op: 11 mei 2015, 11:33:33 am »
Ik ben nog steeds op zoek naar een makkelijke manier van het aanleggen van een tramrails in een wegdek.
Nu heb ik al heel veel tips en tricks kunnen ontvangen, via dit forum.
Maar ik ben ook eens op het internet gaan zoeken en kwam DIT tegen.
Het is te bestellen via de Nederlandse 3Dshop SHAPEWAYS.

grt Piet.

Online Rangeerduivel

  • Forumlid
  • Berichten: 4.372
  • Voornaam: Rudy
Re: Straatspoor aanleggen.
« Reactie #1 Gepost op: 11 mei 2015, 11:39:52 am »
Ja Piet,
het toeval wil dat onze forumvriend Johomapy deze handige spulletjes gisteren op ons forum gepresenteerd heeft,
misschien heb je er over gekeken..?(met dat goeie weer de zon in je ogen? ;D ;D)

 ;)

Offline dani

  • Forumlid
  • Berichten: 5.739
  • Game over. Insert coin.
  • Voornaam: Dani
Re: Straatspoor aanleggen.
« Reactie #2 Gepost op: 11 mei 2015, 11:59:45 am »
Zou dat ook werken met 3rail ?
QUICK...  Switch off that fan, before something brown hits it !

Offline Dirky

  • Forumlid
  • Berichten: 4.255
  • Modelbouw Projecten
    • dyniMo
  • Voornaam: Dirk
Re: Straatspoor aanleggen.
« Reactie #3 Gepost op: 11 mei 2015, 11:59:56 am »
Inderdaad zeer tof gereedschap. Maurice (Johomapy) heeft hier een fantastisch idee gerealiseerd!
Dirky - THINKING OUT OF THE BOX - info: Dirk(at)dyniMo(dot)be
www.dyniMo.be - SCALEMODELS and MORE - dyniBashers - dyniTools - dyniMetal

Offline oebr

  • Forumlid
  • Berichten: 889
  • on East Belgian rails - Liège 1992 - H0 - DCC
    • On East Belgian Rails - website
  • Voornaam: Red
Re: Straatspoor aanleggen.
« Reactie #4 Gepost op: 11 mei 2015, 12:11:50 pm »
je hebt toch mensen met goeie gedachten, je moet er maar op komen...
Bij aumo hebben ze voor klinkerpaadjes ook stempeltjes, nog zo'n goed idee.
On East Belgian Rails - sporen in de provincie Luik zo rond 1992

Offline PietB

  • Forumlid
  • Berichten: 4.781
  • Voornaam: Pieter
Re: Straatspoor aanleggen.
« Reactie #5 Gepost op: 11 mei 2015, 13:13:25 pm »
Zou dat ook werken met 3rail ?
Nou ik denk dat dat niet het geval is Dani.
Maar onze 2-rail vrienden zijn er mee geholpen denk ik.
Ik was opzoek voor mijn 2-rail trambaan, vandaar.

En ook bij wissels gaat het denk ik een probleem worden.
Daar zal wat anders voor gevonden moeten worden.

grt Piet.

Offline adrievans

  • Forumlid
  • Berichten: 875
  • Voornaam: adrie
Re: Straatspoor aanleggen.
« Reactie #6 Gepost op: 11 mei 2015, 13:50:00 pm »
Zou dat ook werken met 3rail ?
Nou ik denk dat dat niet het geval is Dani.
Maar onze 2-rail vrienden zijn er mee geholpen denk ik.
Ik was opzoek voor mijn 2-rail trambaan, vandaar.

En ook bij wissels gaat het denk ik een probleem worden.
Daar zal wat anders voor gevonden moeten worden.

grt Piet.

Je zou het beweegbare deel van het wissels straatvrij kunnen houden en het camoufleren door er een soort vluchtheuvel creëren of je krast in dat stukje de steentjes zelf.
Adrie

Online Peter

  • Forumlid
  • Berichten: 11.103
  • Voornaam: Peter
Re: Straatspoor aanleggen.
« Reactie #7 Gepost op: 11 mei 2015, 14:16:01 pm »
Citaat
En ook bij wissels gaat het denk ik een probleem worden.
Daar zal wat anders voor gevonden moeten worden.

Ik denk het niet? Je zal enkel een oplossing moeten vinden voor het beweegbare deel met de wisseltongen.
De vaste delen van de wissel zijn eigenlijk net zoals de gewone sporen, enkel wat puzelen van hoe en wat.
Met vriendelijke groeten

Peter

Offline philippe_007

  • Forumlid
  • Berichten: 2.500
  • Märklin Digitaal - K-spoor - NMBS (Stoom - Diesel)
    • MSC Het Spoor
  • Voornaam: Philippe
Re: Straatspoor aanleggen.
« Reactie #8 Gepost op: 11 mei 2015, 15:07:16 pm »
Zou dat ook werken met 3rail ?

Dit systeem zal niet werken met 3-rail, maar er zijn alternatieven...
Zie vb topic "Pierre le Port" http://forum.modelspoormagazine.be/index.php/topic,17714.150.html op p11. Daar heb ik een stuk spoor voorzien van kasseien.

 

Offline Frank_N

  • Forumlid
  • Berichten: 1.854
  • Voornaam: Frank
Re: Straatspoor aanleggen.
« Reactie #9 Gepost op: 11 mei 2015, 22:42:26 pm »
De vraag is trouwens ook of er tramwissels altijd in het wegdek liggen, Piet :-\
(ik moet er niet aan denken met mijn fiets erover te moeten ::) :'()
In den Haag zag ik tram wissels langs de straat in een soort plantsoen liggen, ik weet natuurlijk niet of dat altijd zo word gedaan.
 Volgens mij kan het ook met Marklin, als je er maar voor zorgt dat de "pukkels" boven de kasseien uitkomen ;)
Daarbij: zolang sporen samenkomen is er geen beweegbare wisseltong nodig, toch?
Groet van Frank:
N-spoor fictieve museumlijn, kopstation, locdepot, goederen, Epoche I t/m IV  Analoog.

Offline PietB

  • Forumlid
  • Berichten: 4.781
  • Voornaam: Pieter
Re: Straatspoor aanleggen.
« Reactie #10 Gepost op: 12 mei 2015, 01:17:16 am »
De vraag is trouwens ook of er tramwissels altijd in het wegdek liggen, Piet :-\
(ik moet er niet aan denken met mijn fiets erover te moeten ::) :'()
Moet je hier eens kijken Frank.
https://www.google.nl/maps/@52.373169,4.8932203,52m/data=!3m1!1e3
Op de Dam in Amsterdam ligt zelfs een driehoek.

grt Piet.

Offline PietB

  • Forumlid
  • Berichten: 4.781
  • Voornaam: Pieter
Re: Straatspoor aanleggen.
« Reactie #11 Gepost op: 12 mei 2015, 10:40:29 am »
En zo doen ze het bij Miniworld
https://www.youtube.com/watch?v=0DNlij8bbuc
grt Piet.

Offline loebaske

  • Forumlid
  • Berichten: 8.099
  • www.miaa.be
  • Voornaam: eric
Re: Straatspoor aanleggen.
« Reactie #12 Gepost op: 12 mei 2015, 11:17:11 am »
interessant....