Modelspoor, praktijk > Ooit zal het klaar zijn...

Luikse staalindustriebaan en aanverwante zaken

(1/729) > >>

Floris:
Hier stond tot vandaag de index van dit draadje, maar omdat ie nogal lang is heb ik de index uit deze post moeten halen (zat aan maximaal aantal tekens) dus nu alhier te vinden: http://forum.modelspoormagazine.be/index.php/topic,22026.msg406207.html#msg406207Dag allen,
Zoals ik al eens eerder hier liet weten zijn mijn maat Wieger en ik bezig met een tentoonstellingsmodelbaan met als thema de staalindustrie bij Luik. Er staat nog niet veel aan feitelijke baan, (beter gezegd: niets) maar er is een plan en omdat ik eerst zal moeten verhuizen voor ik serieus aan de slag kan met modules en zo (ik woon nu in een studentenhuis, dus ruimte heb ik niet) zijn we nu vooral bezig met allerlei voorbereidend werk. Zo zijn er bijvoorbeeld al een hele bende gevels gemaakt voor de rijen woonhuizen midden tussen de industrie en een paar stukken fabrieksgebouw, meer precies de oude energiecentrale van Cockerill in Seraing.
Omdat het nogal een fors plan is gieten we alle gevels af in giethars op mijn werk (artitec), zo kan elke gevel een aantal keer gebruikt worden en is het nog enigszins te doen... De deal daarbij was dat Artitec de gevels dan kan gaan verkopen. Om die gevels een beetje te promoten en omdat het stiekem ook wel leuk is heb ik in de afgelopen paar weken vast een klein diorama gebouwd dat nu in neurenberg staat. Dit diorama is meer in jaren '60-sfeer gebouwd en lang niet zo grauw als we voor de baan van plan zijn (dat wordt een lekker groezelig zwart seraing in de jaren '80), maar het geeft vast een idee van wat eraan komt.
Hier wat plaatjes van wat er zoal geknutseld is afgelopen tijd...

stukjes cockerill-gevel:
messing kozijnen en deuren, uiteraard ook met aluminium designspul  ;)


En wat plaatjes van het artitec-diorama:
ougree by Floris Dilz, on Flickr

Ondertussen ben ik ook begonnen met wat materieel, er moesten natuurlijk wat echte cockerill-locjes komen (als koe-kalf-stel en een enkele) en een of twee van die dikke GE-rangeerlocs. De eerste cockerill rijdt inmiddels, met werkende radiolichtjes aan de cabine:
https://www.flickr.com/photos/floris_dilz/16210116189/

Goed, dat was een korte inleiding tot waar we mee bezig zijn, zo af en toe is er hier vast wel wat voortgang te zien... Wie meer wil weten, vraag gerust!
groeten,
Floris

loebaske:
Ik heb er geen woorden voor  ??? ???

Dat is gewoon TOP

Als die verkrijgbaar zijn zal ik er als de kippen bij zijn...

Sicco:
Mooi mooi mooi  :-*

doomslu:

--- Citaat van: Sicco op 29 januari 2015, 19:33:03 pm ---Mooi mooi mooi  :-*

--- Einde van citaat ---
Had ik het niet gezegd?  ;)

Sattrickske:
Amai nie, dat zijn mooie geveltjes en bijhorend prachtig diorama...
Ik vermoed dat dit schaal H0 is?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie