Auteur Topic: Station " Asche aan zee"  (gelezen 123722 keer)

Offline raf

  • Forumlid
  • Berichten: 4.494
  • Voornaam: raf
Re: Station " Asche aan zee"
« Reactie #870 Gepost op: 05 mei 2017, 21:59:44 pm »
het werkt nu een klein beetje zodat ik het kan gebruiken op de test baan voor de school
een stick gemaakt met 3 knopen zodat er kan versneld vertraagd en noodrem kan gebruikt worden
en dit allemaal passende in een kinderhand .
patrick gaat werk hebben mijn gedacht al blijf ik wel in de buurt om te helpen wanneer nodig
we zetten de baan extra laag zodat ook de kleintjes de baan kunnen zien
patrick zorgt voor de aankleding en ik voor de rest
er kunnen alleen maar analoge loco's rijden de anderen worden gek van de sturing maar dat was te verwachten

morgen frontplaatjes en een doosje frezen zodat alles mooi kan vast gezet worden onder de baan en in het stuur kastje
1 stekker gaat de baan van stroom voorzien want al de trafo's zitten onder de baan weg gewerkt
snelheid dus alleen te regelen met de stick .
hij is voorzien om bovenop nog een extra knop te zetten later om de loco's om te kunnen schakelen

gr raf

Offline raf

  • Forumlid
  • Berichten: 4.494
  • Voornaam: raf
Re: Station " Asche aan zee"
« Reactie #871 Gepost op: 17 september 2017, 12:46:18 pm »
https://www.youtube.com/watch?v=UWgFy6ZFGy0

een van de twee slag bomen is klaar
het wiebelen op het laatste is niet zoals ik het wil en moet nog aangepast worden
het probleem is dat er nogal veel speling zit op de stang van de servo naar de slagboom
daarom moet ik ongeveer van 1000 naar 1300 mS gaan om wat beweging te hebben
maar dan gaat het schokkerig en das niet mooi
eventueel nog wat spelen met de software tot het aanvaard baar word
en anders gewoonweg weg laten mijn gedacht
nu de andere slagboom en dan de andrea's kruisen met lampjes
gr raf

Offline raf

  • Forumlid
  • Berichten: 4.494
  • Voornaam: raf
Re: Station " Asche aan zee"
« Reactie #872 Gepost op: 17 september 2017, 14:13:59 pm »



de mal van de kade muren voor op de baan
wat het gaat worden weet ik al meer ik weet niet het juiste tijdstip wat ik ga gebruiken
pak ik vroeg dan heb ik veel werk pak ik 5 minuten later heb ik veel minder werk
dilemma ;dilemma
om en om komt er een stukje muur en dan weer een meer paal
zie het rond 1944 ongeveer dus veel oude meuk op de kade

gr raf 

Offline raf

  • Forumlid
  • Berichten: 4.494
  • Voornaam: raf
Re: Station " Asche aan zee"
« Reactie #873 Gepost op: 17 september 2017, 14:26:09 pm »
deksel voor verlichting aan het frezen .dit kan zo in de silicone voor een malletje van te maken
https://www.youtube.com/watch?v=-1XWS1gVMTU&feature=youtu.be

gr raf

Offline evan

  • Forumlid
  • Berichten: 4.390
  • Voornaam: Evan
Re: Station " Asche aan zee"
« Reactie #874 Gepost op: 17 september 2017, 15:56:25 pm »

de mal van de kade muren voor op de baan
wat het gaat worden weet ik al meer ik weet niet het juiste tijdstip wat ik ga gebruiken
pak ik vroeg dan heb ik veel werk pak ik 5 minuten later heb ik veel minder werk
dilemma ;dilemma
om en om komt er een stukje muur en dan weer een meer paal
zie het rond 1944 ongeveer dus veel oude meuk op de kade



Raf,

Er moet iets mis zijn met je toetsenbord???

Ik snap niet wat je hier schrijft en bovendien zijn de leestekens en hoofdletters ontbrekende.


Beter een lelijke trein in een mooi landschap dan een mooie trein in een lelijk landschap.

www.paj-modelbouw.com
www.facebook.com/Miniatuur/

Offline raf

  • Forumlid
  • Berichten: 4.494
  • Voornaam: raf
Re: Station " Asche aan zee"
« Reactie #875 Gepost op: 17 september 2017, 16:28:25 pm »
nee met mijn TB is niets verkeerd want het is er zelfs niet
er is alleen een microfoon en een luidspreker
[sarcasme]
Fouten in deze bijdrage zijn met opzet geplaatst. Er zijn forumleden die steeds op zoek gaan naar de fouten van anderen en die moeten we ook iets gunnen.
Gevonden taalfouten mag je houden : ik heb er nog voldoende in voorraad. Bijdrage zonder waarborg op meerwaarde, integendeel. Onduidelijkheden zijn een gevolg van luiheid, waarvoor geen excuses, wegens aangeboren en goed onderhouden.[/sarcasme]

gepikt van iemand anders maar het verklaard veel

Offline evan

  • Forumlid
  • Berichten: 4.390
  • Voornaam: Evan
Re: Station " Asche aan zee"
« Reactie #876 Gepost op: 17 september 2017, 16:50:37 pm »
Raf,

Nu weet ik nog steeds niet wat je over die kademuur wou zeggen.

Het is een fraai stukje wat te zien is, maar je uitleg is niet duidelijk.

Die taalfouten trek ik me al lang niet meer aan. 

Groeten,
Beter een lelijke trein in een mooi landschap dan een mooie trein in een lelijk landschap.

www.paj-modelbouw.com
www.facebook.com/Miniatuur/

Offline raf

  • Forumlid
  • Berichten: 4.494
  • Voornaam: raf
Re: Station " Asche aan zee"
« Reactie #877 Gepost op: 17 september 2017, 17:07:31 pm »
ik ben een stukje kade aan het bouwen met als thema een stukje uit de film "dass boot"
ik ben nog niet helemaal zeker welk stuk
voor tijdens of na het bombardement
voor dan moet ik een hele typeVII C duikboot bouwen die aan het binnen varen is
tijdens dan licht hij aan de kade tijdens het bombardement
na dan is alleen de toren nog voor een stuk boven water en kan ik wel met een rook machine van een collega veel rook en vuur nabootsen
https://www.youtube.com/watch?v=FcVq961dx3o
om een idee te hebben dit is op 1/3 van het vermogen dat hij rook maakt
dan staat de kade vol met ontplofte vrachtwagens en heel de infrastructuur is kapot
als ook het water licht vol met rotzooi
dus 3 keuzes op eigenlijk een 5 minuten film
ik zal eens proberen als ik aan de pc zit of ik een stuk uit de film kan knippen met wat ik bedoel

gr raf

Offline Kautenbach

  • Forumlid
  • Berichten: 2.445
  • Voornaam: Wim
Re: Station " Asche aan zee"
« Reactie #878 Gepost op: 17 september 2017, 19:20:27 pm »
Tis welmooi

Offline raf

  • Forumlid
  • Berichten: 4.494
  • Voornaam: raf
Re: Station " Asche aan zee"
« Reactie #879 Gepost op: 17 september 2017, 19:38:46 pm »
een paar foto's gevonden en het word er niet plezanter op


deze heb ik dus als leidraad genomen omdat ik daar zeer veel rommel op de kade kan zetten
alsook de kranen maar ik leg wel rails tussen de kranen om wat meer beweging op de baan te hebben

Offline evan

  • Forumlid
  • Berichten: 4.390
  • Voornaam: Evan
Re: Station " Asche aan zee"
« Reactie #880 Gepost op: 17 september 2017, 19:58:06 pm »
Ah, ok merci voor de toelichting.

Leuk en voor mezelf een bekend thema :)
Beter een lelijke trein in een mooi landschap dan een mooie trein in een lelijk landschap.

www.paj-modelbouw.com
www.facebook.com/Miniatuur/

Offline raf

  • Forumlid
  • Berichten: 4.494
  • Voornaam: raf
Re: Station " Asche aan zee"
« Reactie #881 Gepost op: 18 september 2017, 11:57:31 am »
Het probleem met de meer palen opgelost
ik had de keuze of de palen aan de buitenkant van de kade monteren maar dan verlies ik steeds 1.5 cm aan muur
of de palen dikker maken en ze in dezelfde opening zetten die er reeds was .



de palen steken nu een paar mm uit de kade en volgens mij is dit een mooie oplossing

gr raf

Offline raf

  • Forumlid
  • Berichten: 4.494
  • Voornaam: raf
Re: Station " Asche aan zee"
« Reactie #882 Gepost op: 20 september 2017, 14:50:40 pm »
op de kade moet ook wat verlichting staan .
de masten zijn klaar en dus maar eventjes op de vast baan gezet om te kijken hoe het mee valt met de licht spreiding



de palen staan ongeveer een 3 wagon lengtes uit elkaar
alles brand nu op 11 volt en het verbruik per paal is 10 mA
ik ben nu aan het experimenteren om de lampen eerst wat roder te laten branden maar dan is het niet gewoon aan uit maar komt er een processor bij te kijken die het rode licht stuurt

van de week eens kijken of het gelukt is
gr raf

Offline raf

  • Forumlid
  • Berichten: 4.494
  • Voornaam: raf
Re: Station " Asche aan zee"
« Reactie #883 Gepost op: 21 september 2017, 19:53:29 pm »
Deze middag zellaan gehaald en nu de mallen er mee vullen
Het is ongeveer hetzelfde spul als gips maar zou harde en gladder zijn
dus minder gebruiken en gewicht sparen
eerst maar eens wat kasseistenen gieten om aan de dok aan te kunnen passen
en de laad rampen mee aan te kunnen kleden

er gaat eerst een laag poriënvuller over heen moeten denk ik want anders gaat het water zuigen als zot



het verschil is 100 gr tussen de gips wand en de zellaan wand
ze moeten allebei nu nog wel uitharden maar dat is toch een pak verschil zeker als het moet getransporteerd worden
 
gr raf