Auteur Topic: Mededeling van de admins  (gelezen 27858 keer)

Huugooke

 • Gast
Re: Mededeling van de admins
« Reactie #30 Gepost op: 24 oktober 2013, 13:33:12 pm »
Het "gevaar" dat schuilt in elk forum, of het nu IRL of via het net is: je praat met mensen met een gemeenschappelijke interesse en je krijgt een groepsgevoel, net of je met vrienden gezellig aan tafel zit. Als dan het gemeenschappelijk onderwerp even is uitgepraat begin je over de zaken die je in het dagelijks leven bezighouden.
Stel je gaat verhuizen en zoekt een woning waar je tenminste je treinbaan eindelijk eens kan uitstallen. Je verwondert je over de indeling die men nu normaal vindt: een enorme leefkamer met kookeiland en twee kleine slaapkamertjes. Weer geen plaats voor die treinbaan. En als je een bepaalde leeftijd bereikt hebt is een begrafenisfeest nu eenmaal dichterbij dan een communiefeest.
Je maakt je zorgen over de hele financiële toestand, want zal je die lok nog kunnen kopen? Tenslotte ben je nu op rust en heb je alle tijd van de wereld voor hobby's, alleen geen centen dus.
Zoiets gooi je dan in de groep, en soms krijg je medestanders, soms tegenstanders, en occasioneel een zwanzer die het probleem helemaal niet ziet, of zich er met een kwinkslag vanaf zet. Sommigen vinden het ook geen probleem, omdat ze er geen last van hebben en zich er ook niet kunnen in inleven.
In onze drukke onpersoonlijke wereld is een forum een plaats waar nog enig sociaal contact is, maar de vergissing die je maakt is dat je de anderen niet echt kent, misschien beledig je iemand onbewust: die kan ook niet direct reageren en je ziet zijn reactie niet.
De "anderen" vormen dan soms ongewild een mening over jou, die daarom niet helemaal strookt met de werkelijkheid. Die "anderen" kunnen dan ook minder van je verdragen. ("de meester heeft een pik op mij!)

Online ceuleer

 • Forumlid
 • Berichten: 1.105
 • Voornaam: gunter
Re: Mededeling van de admins
« Reactie #31 Gepost op: 24 oktober 2013, 13:36:44 pm »
Hallo,

Ik ben gelukkig met de reactie van de adm. ik heb ( had) de gewoonte om in te loggen met " toon ongelezen berichten sinds je laatste bezoek" en minder en minder zag ik topic's staan die modelspoor als onderwerp hadden , ik bouw geen treinbanen (enkel rollend materieel) maar ik kon geweldig genieten van bv "the high line " , in veel topic's heb ik veel dingen kunnen bijleren , maar de mooie dingen gingen de laatste tijd verloren , ik ken enkele mensen die voor die reden afgehaakt zijn , ik was er een van

Kris

Ik lees ook altijd de laatste ongelezen berichten, na een tijdje wist ik welke topics voor mij interessant zijn, de andere topics markeer ik als gelezen, en gedaan.
Ik vind dat er nogal gemakkelijk over iets wordt gezaagd, al het je niet aanstaat, lees het dan niet meer, maak de topics er niet negatiever door met uw antwoorden.
I.v.m. ingrijpen door de admins, so what !
Zij hebben dit forum opgericht, dus zij bepalen wat kan of niet kan.
Ik heb geen klachten over dit forum, ik ben er de laatste tijd verslaafd aan, soms lees ik iets en denk ik er het mijne van, maar om dan direct te reageren en mijn gelijk proberen te halen, nee, gewoon doorklikken naar het volgende topic. :)

Grz,
Gunter

Offline argilla

 • Forumlid
 • Berichten: 3.108
 • Voornaam: Marc-Laurent
Re: Mededeling van de admins
« Reactie #32 Gepost op: 24 oktober 2013, 13:46:17 pm »
Als starter van het topic "irriterend" voel ik me aangesproken, te meer omdat ik weet dat een admin er ernstig bezwaar tegen maakt en er hier een paar keer naar verwezen wordt.
We kunnen hier de hele discussie nog eens overdoen van hoe een forum eigenlijk een soort praatcafé is enz..., maar dat ben ik wel een beetje beu. Beste admins, jullie hebben dat zelf uitgelokt door die hele babbelhoek te maken.
Als iemand een probleem heeft kan hij uit bepaalde reacties misschien afleiden "dat het toch allemaal niet zo erg is", of enkele gelijkgestemde zielen vinden, een hele troost in deze ongemakkelijke tijden.
Als je bepaalde bevolkingsgroepen gaat beledigen (beledigen, niet kritisch bekijken!), minderheden gaat viseren, racistische uitspraken gaat doen, dan zeg ik ook nee.
Persoonlijk voelde ik me meer ongemakkelijk bij de serie prentjes van schaars geklede dames; en nu kan je weer beginnen over verlegde normen enz.
Als mijn kritiek op uw keuze van keuken u meer stoort dan de aanwezigheid van softporno, dan kan ik alleen maar schuddebollend "arme wereld" mompelen.
In een bijdrage over foto's maken heb ik het al gezegd: er wordt hier meer geschermd met alledaagse problemen dan met modelspooronderwerpen.
Waar zijn de ellenlange discussies over de juiste spoor-code, het voor en tegen van sommige systemen? Als je de niet-spoorgebonden topics verwijderd schiet er van dit forum weinig over.
Ergens hebben jullie het over een soort agitator die alleen maar keet wil schoppen in de babbelhoek, tenminste zo begrijp ik het toch. Sluit dan heel die babbel-affaire en dan ben je er vanaf. Tenzij er weer een keetschopper de aanhangers van dit of dat merk begint uit te lachen.
En op een persoonlijke noot: als je me er liever niet bij wil, spreek gerust de banvloek uit!
goed gezegd Huugooke. Ben het volledig met je eens. Blijf met je eens met je betoog. ;) 
[size=78%] maar de admins zijn deze discussie begonnen. En dan maar klagen (!) dat wij in scherpe bewoordingen antwoorden ongeacht of je het nu eens bent met de adminns hun (zogezegde gezammelijke oproep) of niet.[/size]
Bepaalde items hebben ook mij gestoord maar,  heb er niet willen op ingaan omdat ieders mening telt. Maar zoals jij heb ik dikwijls gedacht "arm forum" als dit de tendens wordt . Had ook al ongemakkelijk gevoel bij die spoormodellen maar ja niet mijn ding , maar misschien voelt er iemand anders er zich wel bij!
Niemand wil ik beschuldigen (zoals admins dat doen) van provocateur, relschopper, kritikaster ( en wat je het maar noemen wil)  enz..enz...
En ja Huugooke ik kan je bijdragen aan het forum  zeer waarderen. Ook ik denk slik je het niet dan maar de banvloek.
Heb van in de beginnen hoofdschuddend het wat zij noemen "algemeen bericht" gelezen! what the fuck is the problem man ! !
Ben je het niet eens met een item ...lees het dan gewoon niet en reageer dan niet. Anders heb dan respect voor de mening wat die ook moge wezen zolang het  maar niet bewust racistisch of kwetsend of whatever bedoeld is !
En dat van die persoonlijke emails met de auteur man...man... misschien uitnodigen op de koffie ? ?


Mogen wij ons nog thuis voelen in ons forum admins ?
Well done Huugooke  :D ;) :)
eventjes nog PS aan toevoegen: Ook amins moeten eventje een inschatting maken alvorens een standpunt of algemeen bericht de wereld in te sturen. Je kon wel degelijk inschatten dat dit item hevige reacties zou opleveren toch ?
argilla
H0, On30, 1/29, Gn15

Offline Michiel

 • Forumlid
 • Berichten: 9.552
 • Niets is verkeerd, zolang het maar plezeert
  • Brussel-Luxemburg anno 1920
 • Voornaam: Michiel
Re: Mededeling van de admins
« Reactie #33 Gepost op: 24 oktober 2013, 13:55:14 pm »
@Hugo, ik snap je helemaal. En inpikkend op het hobby-argument; we willen allemaal erg graag die ruimte om die mega-droombaan te kunnen bouwen, onbeperkte middellen om die locomotiefverzameling uit te bouwen, die zee van tijd om ons volledig te kunnen laten onderdompelen in het treingebeuren. Maar jammer genoeg is dat voor weinigen weggelegd. En eigenlijk maakt het helemaal niet uit. Want het bezig zijn op zich, het knutselen, het modelbouwen, is de echte fun. Denk aan de eenvoudige plank in de kast met die schitterende schaal 1-baan, denk aan de locomotieven gemaaakt uit metalen Chinese eetbakjes, denk aan vele fantastische projecten hier op het forum die meestal beginnen met iets eenvoudig. Men kan met weinig plaats, middelen en tijd toch met voldoening met modelbouw bezig zijn. En wanneer we dan zo aan het knutselen zijn, zijn er veel minder dingetjes die ons irriteren.  ;)
groetjes, Michiel ...een modelbaan bouwend: het station Brussel-Luxemburg in 1:160, een paar videos.
TPIe - Belgische Staatsspoorwegen - DCC(Lenz) - Koploper - N(1:160) - code55(Peco) - zelfbouwer(50%)

Offline marc goovaerts

 • Forumlid
 • Berichten: 3.622
 • Voornaam: Marc
Re: Mededeling van de admins
« Reactie #34 Gepost op: 24 oktober 2013, 13:57:06 pm »
Ik voel me hier vooral thuis op een MODELSPOORforum.
Dat er al eens een mop verteld wordt, een mening over niet-gerelateerde onderwerpen gespuid wordt... dat zal wel typisch zijn aan een soort 'samenhorigheidsgevoel'.

Maar wanneer de balans helemaal doorslaat naar deze dingen (en er meestal eindeloos over geleuterd wordt), dan heb ik ook mijn bedenkingen.
Eindeloos leuteren over 'de quade werelt' hoort inderdaad toch meer thuis in een bruine stamkroeg of op meer gespecialiseerde fora.

Toch graag terug wat meer modelbouw.

Offline Klaas Zondervan

 • Forumlid
 • Berichten: 5.390
  • http://people.zeelandnet.nl/zondervan
 • Voornaam: Klaas
Re: Mededeling van de admins
« Reactie #35 Gepost op: 24 oktober 2013, 14:18:31 pm »
Je kon wel degelijk inschatten dat dit item hevige reacties zou opleveren toch ?
Nou, ik niet. Een forum is geen democratie, en de admins zijn de baas. Dus dat tegensputteren is nutteloos gespartel.

Huugooke

 • Gast
Re: Mededeling van de admins
« Reactie #36 Gepost op: 24 oktober 2013, 14:24:05 pm »
@ Marc:
zoals ik hierboven (onder) ook al zei: er is inderdaad een nijpend gebrek aan originele modelspoor gerelateerde gespreksonderwerpen. Dat deel wordt bijna geheel gedragen door enkele mensen die intensief met een project bezig zijn.
Enkele jaren geleden was dat toch anders. Oorzaak? Dringend vers bloed nodig?

@Michiel: bedankt voor je steunende woorden.
ik voel me best tevreden met mijn kleinschalige projecten, zittend in mijn "ingemaakte kast" hoor. Uiteraard voel ik wel eens een steek van jaloezie bij het zien van foto's in de boekskes. Ik heb me er bij neergelegd dat er andere prioriteiten zijn in het leven, en er weinig aan te doen is tenzij er iemand de volgende zes winnende cijfers weet?
Ik heb op dit forum heel sympathieke mensen ontmoet, die me belangeloos hebben geholpen, (met wielen bijvoorbeeld  ;) ) en af en toe ook eens een brombeer, en zelf probeer ik ook iedereen met raad en daad bij te staan.

Huugooke

 • Gast
Re: Mededeling van de admins
« Reactie #37 Gepost op: 24 oktober 2013, 14:26:17 pm »
Je kon wel degelijk inschatten dat dit item hevige reacties zou opleveren toch ?
Nou, ik niet. Een forum is geen democratie, en de admins zijn de baas. Dus dat tegensputteren is nutteloos gespartel.
Een forum leeft toch wel degelijk van de bijdragen, dus dictatuur of niet, als de "onderdanen" forfait geven kunnen de dictators het wel schudden!

Offline Michiel

 • Forumlid
 • Berichten: 9.552
 • Niets is verkeerd, zolang het maar plezeert
  • Brussel-Luxemburg anno 1920
 • Voornaam: Michiel
Re: Mededeling van de admins
« Reactie #38 Gepost op: 24 oktober 2013, 14:42:32 pm »
...Dringend vers bloed nodig?...

Mag, maar is niet nodig om de creatieve draadjes weer te activeren. Achter de computer zitten is nu eenmaal verslavend, en het is moeilijk om er zich van los te trekken eenmaal men zich in een bepaald informatie-verwachtingspatroon heeft genesteld: "email checken... weer niets, forums afklikken, ah! een nieuw antwoord... email checken, nog niets...., forums afklikken, ah weer een bericht....". De verveling slaat toe, maar men blijft toch zitten. Dus...

Sta op en doe iets! Knutsel iets in elkaar, maak er foto's van en stuur het op naar al die forums die je eerder afklikte, en vertel er iets over. Als we ons allemaal wat meer zouden los trekken van die verslavende computer/tv/gsm, en niet meer WACHTEN op een bericht, maar een bericht plaatsen wanneer we zelf werkelijk iets gepresteerd hebben, dan zouden we veeeeeel meer interessante draadjes zien verschijnen.

(let op, dit bericht is niet persoonlijk gericht, maar een algemene beschouwing)  ;)
groetjes, Michiel ...een modelbaan bouwend: het station Brussel-Luxemburg in 1:160, een paar videos.
TPIe - Belgische Staatsspoorwegen - DCC(Lenz) - Koploper - N(1:160) - code55(Peco) - zelfbouwer(50%)

Offline Kautenbach

 • Forumlid
 • Berichten: 2.443
 • Voornaam: Wim
Re: Mededeling van de admins
« Reactie #39 Gepost op: 24 oktober 2013, 15:01:36 pm »
geheel off topic.... 8) 8) 8) we zouden met zn allen in een kroeg moeten zitten bij tijd en wijle en dit soort thema's aan de stamtafel es opgooien, de sfeer zou goed zijn, wel een ieder op t puntje van zijn/haar? stoel en stevig in debat, en de kroegbaas maar doorzeulen met weer een laatste rondje, die maffe enthousiastelingen raken maar niet uitgesproken.. ;D

geeft mi wel aan hoe verbonden we met dit forum zijn, en dat alles openlijk gezegd kan worden en dat is toch prachtig, los van de mening die we hebben over hoever het off topic gehalte soms zou moeten gaan ;)

Offline marc goovaerts

 • Forumlid
 • Berichten: 3.622
 • Voornaam: Marc
Re: Mededeling van de admins
« Reactie #40 Gepost op: 24 oktober 2013, 15:27:03 pm »
Wel Wim, dat is al eens gebeurd.
Bij een forumtreffen naar aanleiding van het bezoek aan een treintjesmuseum in Heist-Op-Den-Berg.
En het was er inderdaad bijzonder gezellig !

Offline Gerolf

 • Administrator
 • Forumlid
 • Berichten: 20.175
  • Marche-en-Bières
 • Voornaam: Gerolf
Re: Mededeling van de admins
« Reactie #41 Gepost op: 24 oktober 2013, 15:46:08 pm »
...geeft mi wel aan hoe verbonden we met dit forum zijn, en dat alles openlijk gezegd kan worden...

Dat vind ik zeker ook! Als hier niet op gereageerd zou worden, zou dit forum "dood" zijn.

... misschien is het wel tijd voor een nieuwe forummeeting "bij pot en pint" ?
Groeten uit "Marche-en-Bières"   ** Modelspoor is plezant **   TPIII-H0-DC-Zelfbouw

Offline PietB

 • Forumlid
 • Berichten: 4.970
 • Voornaam: Pieter
Re: Mededeling van de admins
« Reactie #42 Gepost op: 24 oktober 2013, 16:16:59 pm »
... misschien is het wel tijd voor een nieuwe forummeeting "bij pot en pint" ?
Roept u maar!!
Ik wil ze allemaal wel een keer ontmoeten.
grt Piet.

Offline Metpetergaathetbeter

 • Forumlid
 • Berichten: 11.972
 • Voornaam: Peter
Re: Mededeling van de admins
« Reactie #43 Gepost op: 24 oktober 2013, 16:21:31 pm »
mits overleg moet veel (alles) mogelijk !

Groeten Peter ;)
www.amsac.be MSM ab.nr  3002 (maart) abonnee van “OP DE BAAN”(lidnr.2954)1417
Ik had graag gehad dat U las wat ik WEL schreef - U hoeft helemaal niet te lezen wat ik NIET schreef, het bespaart U heel veel moeite !

Huugooke

 • Gast
Re: Mededeling van de admins
« Reactie #44 Gepost op: 24 oktober 2013, 16:22:39 pm »
...geeft mi wel aan hoe verbonden we met dit forum zijn, en dat alles openlijk gezegd kan worden...

Dat vind ik zeker ook! Als hier niet op gereageerd zou worden, zou dit forum "dood" zijn.

... misschien is het wel tijd voor een nieuwe forummeeting "bij pot en pint" ?
En geeft u dat een goed gevoel?
Heb ik u goed "gequoted"? Anders ben je weer kwaad!