Mededelingen > AUB LEES DIT EERST

Mededeling van de admins

(1/21) > >>

doomslu:
Beste forumleden,
 
Gerolf, Erwin en ikzelf, als admins van dit forum, wensen met deze mededeling te reageren op enkele tendensen die we de laatste tijd op dit forum merken. Ondanks dat over het algemeen de sfeer op ons forum erg vriendschappelijk is, maken we ons toch zorgen om het feit dat er steeds vaker maatschappelijke thema's worden aangesneden, die niets met modelspoor te maken hebben. Soms verdenken we de schrijvers ervan dat het enkel te doen is om te provoceren, en dat soort dingen verpest de gemoedelijke sfeer. Zelfs al heeft de schrijver geen kwade bedoelingen, de discussie kan steeds uitdraaien op gekrakeel, iets wat de laatste tijd helaas meer en meer gebeurt.
 
Nu hebben we uiteraard op zich niets tegen wat off-topic gepraat, we hebben daarvoor onze 'babbelhoek', maar we voelen ons wel genoodzaakt om in te grijpen omdat we het gevoel hebben dat onze babbelhoek te vaak een 'gekanker'-hoekje aan het worden is. Bovendien schrikken sommige leden er niet voor terug om meteen een zeker aversie tegen bepaalde mensen of bevolkingsgroepen te ventileren.

Wat we niet gaan doen is discussies verbieden, we zijn en blijven een democratisch forum met een hoog zelfregulerend gehalte. We hopen ook van harte dat we niet moeten tussenkomen. Wat we daarentegen voortaan wel wensen te doen is sneller optreden tegen uitspattingen en uitspraken die foutief kunnen geïnterpreteerd worden of zelfs tegen de forumregels indruisen. Daarmee bedoelen we niet het sneller berispen of bannen van leden (dat zijn de allerlaatste sancties waaraan we denken), maar het wissen van uitspraken die naar onze mening fout zijn en/of schade kunnen berokkenen. Liever voorkomen dan genezen dus.
 
Wanneer één van de admins een dergelijk bericht waarneemt zal hij in eerste instantie de inhoud van het bericht verwijderen, mits behoud van een kopie. We nemen dan onze tijd om gezamenlijk te overleggen wat we gaan doen. Dat kan zijn: een licht gewijzigd bericht plaatsen (na overleg met de auteur natuurlijk), het bericht verwijderen of het bericht desondanks terugplaatsen. Aangezien dit overleg meestal per mail gebeurt kan daar wel wat tijd inzitten. We zijn ook niet continu ingelogd op het forum. Het zou dus kunnen dat we een draadje daarom tijdelijk op slot zetten. In de koelkast als het ware.
 
Wij rekenen op uw begrip en medewerking om dit forum te laten zijn wat het is: één van de beste en gemoedelijkste Nederlandstalige fora over (model)treinen.
 
Erwin, Gerolf en Luc

itchy:
100% akkoord ! Erwin, Gerolf & Luc: ik hoop dat iedereen het hier vriendelijk, positief & vooral ook ON TOPIC houdt en dat jullie dus weinig of niet moeten tussenkomen...

Michael:
Beste admins, ik ben erg blij dat jullie dit opgemerkt hebben en met enige actie komen, hartelijk dank hiervoor.

argilla:
The freedom of speech.....


is een artikel in het VN verdrag van de rechten van de mens admins. En ja sorry jullie zijn met 3 in de minderheid maar dat zal wel geen problemen opleveren denk ik en hoop ik !


Wie daar aan raakt , onder welke vorm dan ook, gaat glad ijs op ook al wil hij geen verbod of tussen komst in welke zin dan ook.


Ieder zijn heug en meug denk ik dan maar !


Voor dergelijke voorvallen die nu "volgens" de admins gebeuren heb ik al in een verleden een alarm belletje laten rinkelen. Het is toen weg gelachen en nu zie .....


uw mededeling komt wel vrij laat ! Hebt U gelijk of ongelijk ? ? tijd zal het uitwijzen !


om de mijn bedoeling uit te leggen; volgens mij had het item " babbelhoek" er nooit moeten komen dat bedoel ik! Het achteraf bewerken of veranderen of ingrijpen zelf in samenspraak met de auteur is eigenlijk iets van " als het kalf verdronken is ....." . To little and to late en volgens mij is het dan sorry ( niet slecht bedoeld of kritiek ) eerder een soort van machts -arrogantie van de admins.( zonder te willen kwetsen naar de admins toe,  eerder ter verduidelijking van  een standpunt)
Mijn aanvoelen. Dank U !

Steam.N:
Erwin, Gerolf, Luc,

Volledig akkoord met jullie beslissing.
We zijn inderdaad een gezellig zelf-regulerend forum, en het merendeel van de berichten vormt geen enkel probleem.
Hopelijk blijft dit zo, en hoeven jullie niet in te grijpen.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie