Het eerste artikel was klaar voor de redaktiesluiting van nr.34 maar zou maar kunnen gepubliceerd worden als de "Class66" van Mehano niet erin kon. Deze blijkt ondertussen aangekomen te zijn en dus wordt het zeker nr.35. Maar niet gehuild, we denken dat het de moeite loont om niet overhaast tewerk te gaan...
Een tip wil ik nog kwijt (dat maakt het wachten wat korter[

]): begin alvast met je sporenplan, of als dat al klaar is, of de sporen liggen, met een schaalmodel van je plan. Schematisch dus. Maak het groot genoeg (min. 1/10e) zodat jullie er ook nog hier en daar een vinger op kunnen zetten, en schakelaartjes (drukknopjes ook) en dat er nog plaats blijft voor ledjes van liefst 5mm.
M??r: er wordt begonnen bij het begin! Alles kan niet in ??n keer beschreven worden, dat zou meer dan een hele MSM beslaan!
Laat je niet ontmoedigen: het is niet ingewikkeld maar richt zich ook en vooral tot beginners. Een en ander moet dus simpel maar duidelijk uitgelegd worden. De "standaard-schakelingetjes" zijn inzetbaar op verschillende manieren. Dat is ook afhankelijk van de gebruikte wissels en signalen. Wissels met elektromagneten en geheugendraad kunnen rustig door mekaar gebruikt worden maar de schakelingen worden dan aangepast. Met een beetje verbeelding zijn de gekste dingen te realiseren met steeds dezelfde "module".
Een module is een standaard-schakelingetje dat steeds weer terugkomt.
En nogmaals: wie met vragen zit bij de bouw kan zijn vraag in de rubriek "Kiss" op dit forum kwijt en mag op antwoord rekenen!
Kiss
Keep It Super Simple