Auteur Topic: Opbergen testsnoeren  (gelezen 4800 keer)

Offline Geert

  • Forumlid
  • Berichten: 1.832
    • Homepage
  • Voornaam: Geert
Opbergen testsnoeren
« Gepost op: 18 juni 2013, 16:58:37 pm »
Je kent dat wel, verlengsnoeren, opladers van je GSM, oortjes van je MP3, als je ze ergens weglegt dan zitten ze na een tijdje in de knoop. Ik heb dat ook met testsnoeren voor elektronica test aangelegenheden.

Gooi ze niet in een schuif, en ze zitten gegarandeerd allen gevlochten in elkaar.

De volgende oplossing via een plastic kabelgoot heb ik enkele jaren geleden toegepast. Maar met deze oplossing ben ik niet tevreden.



Ik ben nu bezig mijn, weliswaar klein, elektronica LABje te herinrichten. 

Vandaar mijn vraag nu al, hoe doen jullie dat het opbergen van je testsnoeren?


Geert

Schaal HO - digitaal zelfbouw - Favoriete Lok: V200 DB
Huidig project: LocoNet In/Output

Offline conducteur

  • Forumlid
  • Berichten: 6.018
  • As a finishing touch, God created the dutch!
    • http://www.treinbaanrian.be
  • Voornaam: Rian
Re: Opbergen testsnoeren
« Reactie #1 Gepost op: 18 juni 2013, 17:02:44 pm »
Wel, de oplossing interesseert mij ook eigenlijk. Je banaansnoeren kun je een plankje voor maken met gaatjes van 4mm, maar dat lijkt sterk op de kabelgoot oplossing, en voor de rest heb je geen oplossing.


Klein detailvraagje: hoe diep zijn je schappen boven je werkplank? Ik zie dat je er een (oude) analoge scoop op hebt staan. Ik ga me van de zomer ook eens zo'n rek bouwen voor hier, en als ik de planken ong even diep maak dan denk ik toch dat ik alle apparatuur er op kwijt kan.
Rian 2-Rail DCC NMBS TPIII
Grote Modeltreinruilbeurs Blankenberge Pasen 2016
Zaal Forum

Offline Steven123

  • Forumlid
  • Berichten: 699
    • http://www.3dstevendemeyer.com
  • Voornaam: Steven
Re: Opbergen testsnoeren
« Reactie #2 Gepost op: 18 juni 2013, 17:13:39 pm »
Ik vind je oplossing met die kabelgoot nog best goed gevonden Geert,
hier hangt het er nog rommeliger bij, dus zoek zelf ook naar een betere oplossing.

Achter m'n deur heb ik een plaat met een metalen stang gemaakt voor een deel pc-kabels die ik vaak gebruik,


en in het werkkotje beneden hangt alles gezellig bij mekaar  :D
Zelfbouw Loc's:      Goedkoop kan (soms) ook

Offline dani

  • Forumlid
  • Berichten: 5.982
  • Game over. Insert coin.
  • Voornaam: Dani
Re: Opbergen testsnoeren
« Reactie #3 Gepost op: 18 juni 2013, 17:54:14 pm »
voor die kabels heb ik ook niet direkt een andere oplossing, hoor... 
Bij mij zitten ze in verschillende lades van het buro, of liggen gewoon in een curver box of andere doos naargelang het "thema".
Een doos met audio kabels, een doos met tv en scart en zo, een doos met USB snoeren, eentje met andere spullen.... en een hele grote voor stroomkabels
Handig is wel zo een systeem van plastik stapelbakken die er uit schuiven.  Dan heb je een redelijk goedkoop kastje en de dozen zelf zijn doorzichtig dus je ziet meteen waar je moet gaan grabbelen
QUICK...  Switch off that fan, before something brown hits it !

Offline conducteur

  • Forumlid
  • Berichten: 6.018
  • As a finishing touch, God created the dutch!
    • http://www.treinbaanrian.be
  • Voornaam: Rian
Re: Opbergen testsnoeren
« Reactie #4 Gepost op: 18 juni 2013, 17:58:34 pm »
Kun je geen zo'n elastisch plat koord nemen, en dat om de 5 cm bevestiging op de zijkant van je plank en dat gebruiken?
Rian 2-Rail DCC NMBS TPIII
Grote Modeltreinruilbeurs Blankenberge Pasen 2016
Zaal Forum

Offline Havoc

  • Forumlid
  • Berichten: 6.759
  • Voornaam: Johan
Re: Opbergen testsnoeren
« Reactie #5 Gepost op: 18 juni 2013, 20:31:55 pm »
Curverbak. Eigenlijk 3 stuks: eentje met pc kabels, eentje met audio kabels en eentje met nieuwe kabel (zonder stekkers).
Expert in non-working solutions.

Huugooke

  • Gast
Re: Opbergen testsnoeren
« Reactie #6 Gepost op: 18 juni 2013, 21:27:52 pm »
dat ze die meters nog niet draadloos gemaakt hebben; al de rest is draadloos!

Offline Sattrickske

  • Forumlid
  • Berichten: 978
  • Failure does not equal defeat
    • Mijn blog
  • Voornaam: Patrick
Re: Opbergen testsnoeren
« Reactie #7 Gepost op: 19 juni 2013, 12:39:22 pm »
Carrefour bakken (opvouwbare).  Een 5-tal van deze.  Eentje voor kabels en dus een ongeloflijke nest :o.

Offline Gerolf

  • Administrator
  • Forumlid
  • Berichten: 20.811
    • Marche-en-Bières
  • Voornaam: Gerolf
Re: Opbergen testsnoeren
« Reactie #8 Gepost op: 20 juni 2013, 10:20:38 am »
Verschillende dozen en doosjes met soorten kabels. Kleinere doosjes voor bvb krokodilletjes, grotere voor netsnoeren.
Maar nog vaak te ontwarren, hoor  :-[
Groeten uit "Marche-en-Bières"   ** Modelspoor is plezant **   TPIII-H0-DC-Zelfbouw

Offline philippe_007

  • Forumlid
  • Berichten: 2.499
  • Märklin Digitaal - K-spoor - NMBS (Stoom - Diesel)
    • MSC Het Spoor
  • Voornaam: Philippe
Re: Opbergen testsnoeren
« Reactie #9 Gepost op: 20 juni 2013, 10:46:59 am »
Alles in 1 grote doos en dan vechten en zoeken en vooral vloeken als je iets nodig hebt....  ;D ;D ;D ;D

Offline conducteur

  • Forumlid
  • Berichten: 6.018
  • As a finishing touch, God created the dutch!
    • http://www.treinbaanrian.be
  • Voornaam: Rian
Re: Opbergen testsnoeren
« Reactie #10 Gepost op: 12 augustus 2013, 14:06:24 pm »
Heb je al een oplossing: anders dit proberen...
http://www.muzikantenforum.eu/viewtopic.php?f=13&t=9756
Rian 2-Rail DCC NMBS TPIII
Grote Modeltreinruilbeurs Blankenberge Pasen 2016
Zaal Forum

Offline dani

  • Forumlid
  • Berichten: 5.982
  • Game over. Insert coin.
  • Voornaam: Dani
Re: Opbergen testsnoeren
« Reactie #11 Gepost op: 16 augustus 2013, 11:50:05 am »
o ja, die is wel heel origineel.  En je kan je rolletjes een kleurtje geven per soort kabel.  Brilliant !!!
QUICK...  Switch off that fan, before something brown hits it !