Nieuws:

Nu in MSM 246 PRAKTIJK: Terminus: de baan, deel 2 * Het beladen van ouderwetse goederenwagens, aflevering 3 * Het ombouwen van goedkope open goederenwagens * Zwitsers smalspoor in 4 maanden, deel 1 * Laseren voor dummies: een hooikar * Het modelleren van jonge bomen

Hoofdmenu

Muziek (al dan niet tijdens de hobby)

Gestart door OlivierV, 18 maart 2013, 18:00:40 PM

Havoc

CiteerDoor dit draadje ben ik weer in de verzameling gedoken en ben ik nu weer top Tangerine Dream fan.

Jij ook? Ik ben terug naar JM Jarre aan het luisteren. Is ook zeker 20 jaar geleden dat ik dat nog gedraaid heb. Mike Oldfield is de volgende (stond hier ook ergens), dan Kitaro en Vangelis. Tangerine Dream heb ik ook nog wel wat van. Een ander oudje dat ik tegengekomen ben is Jethro Tull. De buren gaan afzien  8)

Die Helium Vola staat me ook wel aan.

Amorphis of Nightwish voor iemand?
Met vakantie voor onbepaalde duur.

Metpetergaathetbeter

de tijd van de piratenzenders vanop de Noordzee en later vanuit Spanje en die reklame van Suzy wafels...... wat een tijd ! 8)


Groeten Peter ;)

dieselfreak

#62
@ Jurgen: dat iedereen uit dezelfde radiovijver blijft vissen is een typisch Vlaams fenomeen want in onze buurlanden bestaat veel meer diversiteit. En zolang het duopoly VRT- VTM blijft bestaan zal daarin ook geen verandering komen want die twee spelers hebben nu eenmaal de macht in handen. Lokale radio's zijn vleugellam gemaakt door de politiek en weggepest door allerlei regeltjes in de wetgeving dus die hun rol is uitgespeeld. Je hebt nog wel zoiets als Radio Nostalgie maar dat kan mij totaal niet bekoren omdat het meer is van hetzelfde: die jaren 80 zijn daar heilig en wat er daarvoor gebeurt is op muzikaal gebied wordt doodgezwegen. Want uit luisteronderzoeken (waarmee je alles en niets kan bewijzen) blijkt dat de jaren 80 populair zijn bij de doorsnee Vlaamse luisteraar dus worden die de hele dag grijs gedraaid. En wat het helemaal ongenietbaar maakt voor mij is dat men steeds dezelfde platen uit de jaren 80 draait, en die hoor je dan toevallig ook bij Joe FM en Radio 2. Dus out of the box denken bij Vlaamse radiostations is er niet bij uit schrik luisteraars maar vooral adverteerders en dus ook inkomsten te verliezen. Gelukkig kan ik via internet naar radiostations luisteren die wel wat risico durven nemen en ook al eens iets anders doen dan de concurrentie imiteren. En StuBru is ook verre van ideaal maar daar hoor je af en toe nog eens een plaat voorbijkomen die je nergens anders hoort. En er wordt ook niet teveel geluld en gezeverd want dat is nog iets waar ik mij mateloos aan erger. Dus StuBru beschouw ik bij gebrek aan beter als het beste van het slechtste.
MC

dieselfreak

Citaat van: Metpetergaathetbeter op 23 maart 2013, 13:54:53 PM
de tijd van de piratenzenders vanop de Noordzee en later vanuit Spanje en die reklame van Suzy wafels...... wat een tijd ! 8)


Groeten Peter ;)

+1
MC

Havoc

CiteerEn StuBru is ook verre van ideaal maar daar hoor je af en toe nog eens een plaat voorbijkomen die je nergens anders hoort. En er wordt ook niet teveel geluld en gezeverd want dat is nog iets waar ik mij mateloos aan erger.

Geen gezever op StuBru??????? Door al het gelul van Hautekiet indertijd ben ik naar iets anders gaan luisteren. Wat kon die eindeloos zeveren. Als je geluk had draaide hij misschien een plaatje elk kwartier...
Met vakantie voor onbepaalde duur.

dieselfreak

@ Havoc: Hautekiet is wel al eeuwen geleden vertrokken naar Radio 1. Bij de lulradio bij uitstek hoort hij helemaal thuis.
MC

conducteur

Ik ben fervente aanhanger van Radio 1, zo slecht is dat toch niet?
Rian 2-Rail DCC NMBS TPIII
Grote Modeltreinruilbeurs Blankenberge Pasen 2016
Zaal Forum

Havoc

Ben ook niet meer van de jongste hé :D (heeft tot 1998 geluld en is in 2002 vertrokken volgens wikipedia)

Moet je wel gelijk geven dat ze soms een beetje teveel hetzelfde draaien op Nostalgie. Altijd dezelfde hits van groepen die toch wel meer goed materiaal opgenomen hebben. Langs de andere kant zijn veel dingen van die tijd moeilijk op de radio te brengen. Er waren van die platen waar de muziek voor 20 minuten doorliep. Gaat moeilijk op de radio. Zeker nu dat er reclame moet. En om het kwartier tien minuten nieuws.

Langs de andere kant heb je nu het internet met enorm veel "zenders". Als je zin hebt kan je zeer gespecialiseerde dingen vinden. Er zijn zenders die enkel Kerstmuziek spelen... Ieder zijn ding.
Met vakantie voor onbepaalde duur.

Dirky

ja, maar van Mike Oldfield kennen ze alleen maar "Moonlight Shadow", van Yes alleen maar dat ene slechte nummer dat ze ooit gemaakt hebben "Owner of a lonely heart",... ;)

Classic21, dat blijft voor mij het best verteerbaar. Goeie oude nummers, de betere nieuwe muziek (de nieuwe van Bowie had ik al helemaal gehoord voor er op Radio 1 sprake van was) soms wel Franse sh#t, en het houdt mijn kennis van de Franse taal op peil.

dieselfreak

Daarom: leve het internet, voor ieder wat wils.
@ Rian: Radio 1 is zeker niet slecht, vooral niet wat de muziek betreft. Jammer genoeg draaien ze gemiddeld maar 2 platen per uur. Iets teveel informatie voor mij, maar smaken verschillen natuurlijk, en dat is maar goed ook.
MC

Kautenbach

helemaal gemist dit draadje, leuk hoor, een feest van herkenning die ouwere muziek, ik luister zelf ook naar Dead can dance, die hebben weer een nieuwe CD uit en komen 24 juni naar de bijlmer bierbak. Of U2, White Lies, Faith and the Muse, en natuurlijk vorige week K3 hahaha, nee, daar is mn vriendin met de beide dames naartoe geweest, kon ik lekkr ff hobbien, andere vorm van muziek tgerwijl u werkt ;D

Havoc

Citeerja, maar van Mike Oldfield kennen ze alleen maar "Moonlight Shadow", van Yes alleen maar dat ene slechte nummer dat ze ooit gemaakt hebben "Owner of a lonely heart",...

Klopt. Maar Amarok zie ik ze nog niet direct spelen op de radio: slechts 1 nummer van 60 minuten. Van mij mogen ze :D Een van de instrumenten is "a modellers toolbox". Daarnet "Islands" gedraaid. Meh, niet echt zo denderend. JM Jarre valt beter mee.

Wist niet dat Yes ooit goeie nummers gemaakt had  :P Enige dat ik van hen heb is een LP, die grijze met fluo roze op.
Met vakantie voor onbepaalde duur.

Jurgen

Ach, ik hou wel van die commerciële brol. Waarschijnlijk zal ik niet de enige zijn vermits iedereen uit dezelfde vijver blijft vissen en toch blijft bestaan. Behalve VRT halen de radio's hun inkomsten uit de reclame, dus zo slecht zullen ze het niet doen hé.

Maar ik geef toe, soms kom ik eens een nummer tegen dat goed klinkt en gewoon nergens gedraaid wordt. Tot het eens in een reclame op TV of een filmpje op Youtube opduikt, dan zijn ze er als de kippen bij. Maar anders...  :-\

Misschien is dit nog een idee om jullie nummers op 1 of andere manier op Youtube te brengen, maar dan op je eigen manier. Zo worden nummers populair gemaakt en populaire nummers worden meteen opgenomen op de radio. Je weet dus wat je moet doen.  ;D
Mvg, Jurgen
De trein, da's altijd een beetje wachten.
Fietssporen, fietsen over oude sporen.

Dirky

grijze met fluo rose?

http://www.progarchives.com/artist.asp?id=105#discography

zoek eens in de plaatjes... :)

goeie nummers, slechte nummers,... alles blijft relatief. Zo zijn er Yes en Genesis fans die alles van voor 1980 super vinden en erna "brol" (onderandere mezelf) en zijn er dan die alles van voor 1980 "brol" vinden. Dat zijn zij die er niets van kennen!  ;D ;D ;D (grapje hé)

Feitelijk hoor ik alles graag wat echt met "muziek" te maken heeft. De dingen die meer op "lawaai" lijken probeer ik te vermijden.

Havoc

"90125" dus, die met je lievelingsnummer erop.
Met vakantie voor onbepaalde duur.