Auteur Topic: Goed nieuws is ook nieuws  (gelezen 575 keer)

Offline Frans HOOYBERGHS

  • Forumlid
  • Berichten: 187
    • http://hooyberghs-coolsaet.be
  • Voornaam: Frans
Goed nieuws is ook nieuws
« Gepost op: 14 januari 2006, 08:50:28 am »
Zelfs als het uit Nederland komt (grapje!)

Uit "De morgen Magazine" van vandaag, 14/01/2006.

Spoorwegmuseum wordt rage

Roept een spoorwegmuseum bij u ook associaties van bestofte locomotieven en vergeelde stationsprentkaarten op? In Utrecht weten ze beter. Daar trekt het Spoorwegmuseum jaarlijks meer dan 300.000 bezoekers. Sinds de heropening vorig jaar is het 78-jarige Spoorwegmuseum een rage geworden, vooral onder kinderen. Directeur Paul van Vlijmen reisde de wereld rond om inspiratie op te doen. Nu noemt het museum zich de eerste cultuurattractie van Nederland. In grote hallen worden een aantal werelden verbeeld. Zoals wereld 3, Stalen Monsters, met een spannende dark ride in een open karretje. ?Critici zeggen dat we op de Efteling lijken. Ten eerste vind ik dat geen schande, en ten tweede staat er nu meer tentoongesteld dan voor de verbouwing?, zegt Van Vlijmen. Voor vragen lopen zogeheten eduTRAINers tussen het publiek. Zo legt eduTRAINer Arnold uit dat de juiste chronologische volgorde van treinen stoom-elektrisch-diesel is, en niet, zoals vaak wordt gedacht, stoom-diesel-elektrisch. En hij weet natuurlijk waar het kindertoilet is, dat trouwens lijkt op een treincoup?. ?We hoorden van peuterspeelzalen in de buurt dat onze wc zeer geschikt is bevonden om kinderen zindelijk te maken. Ze blijven er heel lang op zitten, zo leuk is het.?

INFO www.spoorwegmuseum.nl.


Is het echt de moeite?

Bert Ossevoort

  • Gast
Goed nieuws is ook nieuws
« Reactie #1 Gepost op: 14 januari 2006, 09:29:45 am »
Wel Frans,

Of het de moeite is ,onder de meeste spoorliefhebbers WAS er een sceptishe mening over de opzet van het nieuwe museum [wat in nederland museum van 2005 is gekroond] .
Na het bezoeken van de meeste is dat weg .Echter de 6300 de grootste toen [in die tijd ] tender machine van NS is verwerkt in een atractie dus die ziet voor lopig geen daglicht meer ,erg jammer.
Verder staat de arend in een zeer sfeervol dorpje opgesteld heel mooi.En de oude miniatuuren gemaakt door vakscholen van de spoorwegen zijn ook weer terug te bewonderen.Tot slotte misschien een nadeel [ze willen de bezoeker mogelijk nog een keer terug zien] de collectie 1/1 wisseld ,nu bv. staat de 1200 er en is de kameel even in tilburg[wordt terug rijvaardig] echter als je van verre komt voor ... en hij staat er niet .
Wel het beste antwoord is eigenlijk gaat het zien,vindt het zelf zeker de moeite waard.
Bert.