Nieuws:

Nu in MSM 233: PRAKTIJK: Carolo Metal, deel 7 * Een nieuwe generatie lasercutters * De kolenboer * Containers aanpassen voor de MSC-shuttle in spoor N * Varens uit papier

Hoofdmenu

Idiote discussie

Gestart door conducteur, 05 december 2012, 22:37:20 PM

conducteur


Ik moet het toch even kwijt:

Daarnet op Terzake (!!! ): we gaan zwarte piet afschaffen om dat het een stereotype is voor een zwarte slaaf, die werkt voor een blanke man. Waar zijn we mee bezig mensen, er zijn echt wel ergere problemen om op te lossen. Bovendien denk ik niet dat een kind van 6 die nog niet de link zal leggen tussen zwarte piet en een slaaf. Kunnen we meteen alles afschaffen. Sinterklaas is bijgevolg een stereotype van een oude man met baard. De kerstman zal ook wel af te schaffen zijn, redenen genoeg te bedenken met de nodige creativiteit. Onze Christelijke feestdagen (Kerstmis, Pasen, ...) kunnen we ook maar afschaffen, gezien die niets te maken hebben met andere godsdiensten. 
zucht...
Rian 2-Rail DCC NMBS TPIII
Grote Modeltreinruilbeurs Blankenberge Pasen 2016
Zaal Forum

Steam.N

Ik zucht met je mee, Rian ...
Knutselgroeten !  Jean       TP-I (B) & TP-II (DR) - N - DC - Handbediening - Zelfbouw  { Sedelocus - De Feniks - Pira-N's Crossing - Turnhout NEEB - Scrap Yard }

Martin Welberg

Moe wordt je van die lui die de hele dag op hun krent zittend van alles uit zitten te denken *zucht*

SuSke

Vooral als die lui op hun krent eigenlijk hun eigen tijd als kleine jongen of meisje vergeten zijn.
Voor een kind is Piet zwart omdat hij altijd door de schoorsteen komt en zich nooit wast.
Maar wie kent nu nog een schoorsteen en heeft er nu nog een huis zonder badkamer.

Laat de kinderen nu eindelijk eens kind zijn gedurende hun hele kindertijd, het leven daarna is al erg genoeg dat die tijd ook al niet moet afgenomen worden.

Verder zijn wij voor de grote massa ook een bende grote kinderen die met "elektrieken treintjes" spelen.
Maar we zijn blij dat we het kind in onszelf wakker gehouden hebben  :D ;D
Frans - 2R digitaal (tpIII-IV Belgisch - TPV&VI de vrije markt) en wat eigenaardigheidjes :-)
lid van MTD treinenclub vzw Edegem - www.mtdtreinenclub.be - Tentoonstelling MODELSPOOR 2023 by MTD - Hangar 27, Edegem op 14 & 15 Oktober 2023
De trein rijdt nooit op tijd, maar altijd op sporen.

ToThePoint

De wereld is om zeep er gebeuren rare dingen rondom mij.
Net zoals kinderen geen lawaai mogen maken en dat is soms bij wet verboden.
Regelneverij, de legale diefstal ( begrijp belastingen ), onverdraagzaamheid, enz zijn tekenen van deze tijd.
Ik heb reeds lang afstand genomen van dergelijke praktijken. Ik speel niet meer mee omdat ik de redelijkheid van het spel ver zoek vind.
Ik sta niet boven de wet en dien me bijgevolg eraan te houden. Maar het word hoogtijd dat men die kiekens eens wakker schud !
Als u kijkt zoals u altijd keek zal u steeds zien wat u altijd zag. "BOEDDHA"
Now you're just somebody that I used to know "GOTYE"
Spoor HO, HOe, N, Z, digitaal, EP: I, II, III, IV, V, VI

Paulogic

Kiekens die je wakkerschudt? Het blijven Kiekens hoor  :P
mvg,
Paul(ogic)

Huugooke

#6
En nu blijken de os en de ezel ook niet in de "stal" thuis te horen, de drie koningen mogen ook al niet meer komen. De herders mogen nog even blijven maar mogen niet in het veld slapen.
Die stal moet trouwens een grot zijn blijkbaar.
Waar houdt "men" zich mee bezig zegt u?

En het ergste is dat ik heb moeten opmerken dat die "richtlijnen" nog opgevolgd worden ook!
Binnenkort op de rommelmarkt: antieke beelden van..

Je hebt trouwens gelijk dat zwarte Piet zo zwart is omdat hij door de schouw komt; die verschuiving naar de zwarte medemens komt waarschijnlijk door ons koloniaal verleden.
En BTW: DE Sint is al een paar jaar afgeschaft! DE Kerstman was in mijn jeugd een heidens figuur die van de pastoor niet in de kerstboom mocht, laat staan op straat komen!
Wacht tot "men" ontdekt dat die eigenlijk een vermomde Sinterklaas is.
Die kerstboom is trouwens ook nog niet lang "legaal", want een heidens gebruik: de terugkeer van het licht!

Wat een onverdraagzame, enggeestige maatschappij  waarin wij leven!

PeterC

Als er binnenkort inwoners van Venus zich in onze contreien komen vestigen, zullen de smurfjes dan ook gecensureerd worden?

...allemaal zever die daar in die discussie op Kanvas verkondigd werd...
Groetjes, Peter


Jurgen

Ik vraag me gewoon af waarom de politiek zich daar wil mee bezig houden ipv het oplossen van de crisis!

Wij "vieren" hier al jaren onze christelijke feestdagen met een dag verlof, al weten vele mensen niet meer waarom ze een dag verlof hebben. Maar dat maakt ook niets uit, er zijn er evenveel die het nog wel weten en niets te doen hebben met Islamitische, Joodse, Chinese en weet ik veel welke andere feestdagen.
Zijn je voorouders naar hier geïmmigreerd, dan ben je ofwel ingeburgerd en heb je jezelf aangepast aan onze leefgewoontes ofwel ga je gewoon terug naar het land van je voorouders. Mij maakt het niet uit, maar laat onze cultuur zoals ze is en blijf er met je fikken af!
Harde taal, maar op sommige momenten moet het echt wel eens gezegd worden.

Let op! Ik ben geen rascist, integendeel, maar als het op zo'n dingen aankomt, dan kan ik er mezelf druk in maken.
Denk maar even aan die discussie vorig jaar of er al dan niet kerstbomen geplaatst mochten worden in een openbaar gebouw omdat daar toevallig een moslima werkte. Compleet nutteloze discussie die ze uiteindelijk nog gewonnen heeft ook. Als je niet tegen onze cultuur tegen kan, trap het dan af!
Mvg, Jurgen
De trein, da's altijd een beetje wachten.
Fietssporen, fietsen over oude sporen.

SuSke

Citaat van: Huugooke op 06 december 2012, 09:29:30 AM
...
Je hebt trouwens gelijk dat zwarte Piet zo zwart is omdat hij door de schouw komt; die verschuiving naar de zwarte medemens komt waarschijnlijk door ons koloniaal verleden.
...
Volgens de oudste overleveringen ging Sint-Niklaas op ronde met een vertegenwoordiger van de duivel naast zich. de overlevering wil dat het goede in het wit en het slechte in het zwart werd afgebeeld.
Tijdens de middeleeuwen, toen de kerk het voor het zeggen had, werd een associatie gemakt met de Moren, de toemalige slechterikken en die werd per definitie als "zwarten" afgebeeld. Vandaar dat de collega van de Sint = Piet zo zwart is als een Moor.
In Italië is dit zelfs nog een stukje in gebruik want daar komt op 6 januari een oude vrouw in zwarte kleren, vergelijk ze met de toverheks, het speelgoed van de "stoute" kinderen terug halen.

Zo is alles terug te brengen tot de juiste proporties en hebben de geschiedenislessen nog een beetje hun waarde.  8)

Trouwens als je naar onze gekleurde medemensen kijkt, ben ik er al heel donkere tegengekomen, maar nog geen enkele die de vergelijking met zwarte schoensmeer kan doorstaan. Er zit altijd een zekere tint bruin in beide die mensen. ;)

Wat de vergelijking met de kerstman aangaat, bezoek dan even het "geclaimde" geboortedorp van Sinterklaas in Turkije en je ziet op het marktplein de Byznatijnse versie staan die verdacht goed op onze en de Amerikaanse kerstman lijkt. Soms moet je het echt noet ver gaan zoeken wanneer het op commercialiseren van een feest aankomt. ::)
Frans - 2R digitaal (tpIII-IV Belgisch - TPV&VI de vrije markt) en wat eigenaardigheidjes :-)
lid van MTD treinenclub vzw Edegem - www.mtdtreinenclub.be - Tentoonstelling MODELSPOOR 2023 by MTD - Hangar 27, Edegem op 14 & 15 Oktober 2023
De trein rijdt nooit op tijd, maar altijd op sporen.

stefanic

100% met Jurgen eens.

Ik denk altijd: beeld je eens het omgekeerde in. Ik ga bv. in een 'islamland' wonen en leg klacht neer omdat er op geregelde tijdstippen 'lawaai' wordt gemaakt vanaf verschillende minaretten, of omdat ik niet met korte broek of met schoenen in een of ander toeristisch trekpleister binnen mag. Ik denk dat als ik weiger m'n schoenen uit te doen in een moskee, nogal ne gang zou gaan...
Alles is gewoon een kwestie van wederzijds respect voor de PLAATSELIJKE cultuur en gewoontes. Ik heb respect voor alle Islamitische gedachtes en culturen etc, maar ze moeten mij niet gaan dwingen om mijn Christelijke/Belgische gewoontes op te geven voor hen. Als 'zij' hier in België de Sharia willen (bovenop de Belgische wet), geen probleem, maar ik ga mij niet aan de Sharia-wetgeving houden. Ik hou mij aan de Belgische wet, en verwacht ook dat 'zij' zich daaraan houden. GEEN discriminatie, niet positief en niet negatief. Iedereen GELIJK voor de wet.
Stefan,
'specialist' in grootspoor, amateur in modelspoor: HO= dig NMBS | I dig DB | O~ analoog GILS
http://www.berail.behttp://spooreen.berail.be | http://gils.berail.be

Huugooke

mij werd verteld dat Piet zwart zag vanwege het roet. Eenvoudiger uit te leggen aan een kind dan die zwart wit situatie! Ik denk ook dat "Piet" niet echt een Moorse naam is!
Tradities wijzigen onder de druk van de tijd, geloof, bewind en vooral de commercie!
Na het eten zal ik even vertellen hoe we aan die speculaas figuren komen!
Smakelijk!

Pol

Ik vernam onlangs dat de Sint in sommige dorpen geen kruis meer op zijn mijter mag hebben gezien dit een christelijk teken is ...
Gaat dat ook niet een brug te ver. De meeste moslims hebben er geen probleem mee hoor (degene die ik ken toch niet), en dat zootje vrijzinnigen dat zich afzet tegen alles wat kerkelijk is ... die moeten de sint dan maar niet laten komen! Nah! Ik heb gezegd!

(Ik heb niets tegen vrijzinnigen: ik ken heel wat vrijzinnigen die een open visie hebben met respect voor andere culturen en overtuigingen. Zelf ben ik overtuigd christen en probeer ik met dezelfde visie naar anderen te kijken.)

Groeten,

Pol
H0, tijdperk II, Deutsche Reichsbahn: diorama in aanbouw ...

Huugooke

Citaat van: Pol op 06 december 2012, 17:03:53 PM
Ik vernam onlangs dat de Sint in sommige dorpen geen kruis meer op zijn mijter mag hebben gezien dit een christelijk teken is ...

Klopt! Ook in dat groot dorp dat met een A begint. Alle symbolen die naar een overtuiging verwijzen, dus ook de vrijzinnige vlam, zijn taboe! Kan tot plezante situaties leiden met tatoeages.

Klaas Zondervan

Citaat van: Huugooke op 06 december 2012, 17:30:02 PM
Kan tot plezante situaties leiden met tatoeages.
Tsja, wie zo'n aanstootgevende tattoo heeft moet een boerka gaan dragen. :)