Nieuws:

Nu in MSM 233: TEST: Medway E 186 224 van PIKO * VTG-suikerwagens Uagnpps van B-Models

Hoofdmenu

Oorlogsmusea Belgie

Gestart door DelticPower, 07 september 2012, 18:37:05 PM

Peter

#15
Een vergeten museum (pje) is het Gdynia museum bij Axel (Zeeuws Vlaanderen)
Het is gelegen op de weg komende van Hulst richting Axel en net voorbij het dorpje Absdale rechtsaf (richting Axel) tot aan het Gdynia bruggetje en daar gewoon linksaf de weg volgen. Na een paar kilometer ligt het museum net over (van wat er nog over is) het kanaal (tje)
Het is wel in Nederland gelegen, maar een deel van Vlaanderen is toch door de Polen bevrijdt (word nog al eens vergeten)

http://www.oorlogsmuseumgdynia.nl/
Met vriendelijke groeten
Peter

DelticPower

Alle inzenders hartelijk dank. Zo zie je dat er juweeltjes van musea zijn die maar in beperkte kring bekend zijn. Heb voorlopig weer heel wat te bezoeken.
Bedankt en de groeten van Jan

bellejt

net obver de grens in GH Luxemburg heb je er ook 2 leuke nl : Diekirch en Ettelbruck.En eigenlijk nog enkele.Surf eens naar wwwOnt.lu.
PS:  in Diekirch wordt regelmatig een herdenking gehouden met het bouwen van een brug over de sure.Er zijn dan ook voertuigen te zien.Ook jaarlijks in Bastogne.

guy holbrecht

Zaterdagvoormiddag ben ik in het vernieuwde 'Flanders Fields' museum in Ieper geweest. Echt de moeite waard. De oorlog bekeken, niet vanuit strategisch, militair oogpunt, maar vanuit menselijk vlak, en dit met de modernste middelen. Een echte aanrader.
Daarna nog wat rondgetoerd (Hill 60, Der Grosse Bastion, Tyne cot begraafplaats (Engels), Vladslo begraafplaats (Duits). 's Anderdaags na een korte nachtrust in De Panne te voet de Franse grens over. Daar staan nog heel wat bunkers. In Lefferinckoucke (of iets dergelijks) nog een volledig gebouwencomplex van een grote batterij. In de achterliggende uitgestrekte duinengebied vond je zelfs nog de originele prikkeldraad terug.

Groeten,
Guy