Auteur Topic: Markling mobile station voorbereiden op koploper  (gelezen 10344 keer)

Offline g4rc

  • Forumlid
  • Berichten: 77
    • http://users.telenet.be/garciake/
  • Voornaam: Kevin
Markling mobile station voorbereiden op koploper
« Gepost op: 19 december 2005, 13:56:34 pm »
Onlangs heb ik als beginner een startersset van marklin gekocht (29530)

Hierin was een mobile station inbegrepen

Nu zou ik later mijn spoorbaan willen beheren via koploper
Kan dit via de mobile station, of moet ik iets anders aankopen?

Welke voorbereidingen moet ik hiervoor nu al nemen?
Moet ik nu al keuze nemen voor wissels, seinen, blokken, secties

Graag enige uitleg

Thx
 

n/a

  • Gast
Markling mobile station voorbereiden op koploper
« Reactie #1 Gepost op: 19 december 2005, 14:52:24 pm »
Nee dat kan niet. Koploper gaat trouwens nog helemaal niet samen met het nieuwe systeem van Marklin.

Offline g4rc

  • Forumlid
  • Berichten: 77
    • http://users.telenet.be/garciake/
  • Voornaam: Kevin
Markling mobile station voorbereiden op koploper
« Reactie #2 Gepost op: 20 december 2005, 10:20:02 am »
Wat kan ik dan het beste doen om mijn spoorbaan voor te bereiden om later koploper te kunnen gebruiken

Thx
 

Offline Klaas Zondervan

  • Forumlid
  • Berichten: 5.508
    • http://people.zeelandnet.nl/zondervan
  • Voornaam: Klaas
Markling mobile station voorbereiden op koploper
« Reactie #3 Gepost op: 20 december 2005, 10:57:07 am »
Je kunt het beste eerst op de Koploper site kijken welke centrales worden ondersteund.

n/a

  • Gast
Markling mobile station voorbereiden op koploper
« Reactie #4 Gepost op: 20 december 2005, 10:58:33 am »
Een Intellibox kopen met trafo plusminis 400 tot 450 euro. Of anders een 6021 en interface kopen. Beide zijn 2e hands nog wel te kopen.
Of anders wachten en kijken wat het mfx Marklin systems allemaal kan gaan doen en dat is veel en wat er nog aan staat te komen dat is ook nog veel. Een en ander is natuurlijk wel al bekend.

Je hebt dan op digitaal gebied wel het nieuwste van het nieuwste.
Of anders een ESU ecos kopen, dan heb je ook alles behalve mfx Marklin sytems

Offline n/a

  • Forumlid
  • Berichten: 439
  • Voornaam: onbekend
Markling mobile station voorbereiden op koploper
« Reactie #5 Gepost op: 20 december 2005, 11:22:08 am »
citaat:
Geplaatst door g4rc

Wat kan ik dan het beste doen om mijn spoorbaan voor te bereiden om later koploper te kunnen gebruiken

Thx



Even deze website lezen.

www.mrdirect.nl

Dan hoef je niet zoveel te investeren.

Wim.
 

Offline Klaas Zondervan

  • Forumlid
  • Berichten: 5.508
    • http://people.zeelandnet.nl/zondervan
  • Voornaam: Klaas
Markling mobile station voorbereiden op koploper
« Reactie #6 Gepost op: 20 december 2005, 12:36:40 pm »
citaat:
Geplaatst door Davy

.....Of anders wachten en kijken wat het mfx Marklin systems allemaal kan gaan doen en dat is veel en wat er nog aan staat te komen dat is ook nog veel. Een en ander is natuurlijk wel al bekend.


Wat er in ieder geval bekend is is dat Paul Haagsma geen interface voor Koploper gaat schrijven als M?rklin het protocol van systems niet vrijgeeft. Dus die route is voor de vraagsteller niet interessant.

Offline g4rc

  • Forumlid
  • Berichten: 77
    • http://users.telenet.be/garciake/
  • Voornaam: Kevin
Markling mobile station voorbereiden op koploper
« Reactie #7 Gepost op: 20 december 2005, 12:50:09 pm »
Die mrdirect lijkt me ook wel interressant

Heeft iemand daar ervaring mee?

Greetz
 

Offline n/a

  • Forumlid
  • Berichten: 439
  • Voornaam: onbekend
Markling mobile station voorbereiden op koploper
« Reactie #8 Gepost op: 20 december 2005, 12:54:19 pm »
citaat:
Geplaatst door g4rc

Die mrdirect lijkt me ook wel interressant

Heeft iemand daar ervaring mee?

Greetz



Ja, dat denk ik wel, ik in ieder geval.

Wim.
 

Offline g4rc

  • Forumlid
  • Berichten: 77
    • http://users.telenet.be/garciake/
  • Voornaam: Kevin
Markling mobile station voorbereiden op koploper
« Reactie #9 Gepost op: 20 december 2005, 13:07:40 pm »
Wim

als ik nu het volgende aanschaf

- booster (hoe koppel ik deze aan spoorbaan)
- pc1 met mrdirect (gekoppeld aan booster)
- pc2 met koploper (gekoppeld aan pc1)

Kan ik dan al mijn spoorbaan testen, of heb ik ook al terugmelders nodig

Kevin
 

Offline n/a

  • Forumlid
  • Berichten: 159
  • Voornaam: Henk
Markling mobile station voorbereiden op koploper
« Reactie #10 Gepost op: 20 december 2005, 13:36:06 pm »
Kevin,

Zonder terugmelders kan een PC (Koploper) toch nooit weten waar een trein is of wanneer een trein is aangekomen.
Kijk eens op mijn site onder Digitaal voor een elementair overzicht van de digitale componenten en hoe deze zich onderling verhouden.
Lijkt me essentiele info voor je.
Henk
N, DB, IB, Koploper, III-IV
Web: urlwww.funkyrail.nl/url

Offline g4rc

  • Forumlid
  • Berichten: 77
    • http://users.telenet.be/garciake/
  • Voornaam: Kevin
Markling mobile station voorbereiden op koploper
« Reactie #11 Gepost op: 20 december 2005, 13:43:55 pm »
Henk

dat was mijn gedachte ook , het was maar om zeker te zijn

Maar in principe als ik het volgende aanschaf

- booster (hoe koppel ik deze aan spoorbaan)
- pc1 met mrdirect (gekoppeld aan booster)
- pc2 met koploper (gekoppeld aan pc1)
- terugmelders

kan ik mijn spoorbaan al testen.
 

Offline g4rc

  • Forumlid
  • Berichten: 77
    • http://users.telenet.be/garciake/
  • Voornaam: Kevin
Markling mobile station voorbereiden op koploper
« Reactie #12 Gepost op: 20 december 2005, 14:34:56 pm »
Kan iemand mij uitleggen wat het verschil is tussen een IB en MrDirect

 

Offline n/a

  • Forumlid
  • Berichten: 439
  • Voornaam: onbekend
Markling mobile station voorbereiden op koploper
« Reactie #13 Gepost op: 20 december 2005, 18:16:38 pm »
Het verschil tussen IB en Mrdirect is ongeveer 400,-- euro.


Wim.
 

Offline n/a

  • Forumlid
  • Berichten: 439
  • Voornaam: onbekend
Markling mobile station voorbereiden op koploper
« Reactie #14 Gepost op: 20 december 2005, 18:18:40 pm »
citaat:
Geplaatst door g4rc

Henk

dat was mijn gedachte ook , het was maar om zeker te zijn

Maar in principe als ik het volgende aanschaf

- booster (hoe koppel ik deze aan spoorbaan)
- pc1 met mrdirect (gekoppeld aan booster)
- pc2 met koploper (gekoppeld aan pc1)
- terugmelders

kan ik mijn spoorbaan al testen.




HANDLEIDING LEZEN, daar staat alles in hoe het moet worden aangesloten en hoe het werkt.

Wim.