Auteur Topic: Beheer van de verzameling locomotieven  (gelezen 1485 keer)

Offline Michiel

  • Forumlid
  • Berichten: 9.436
  • Niets is verkeerd, zolang het maar plezeert
    • Brussel-Luxemburg anno 1920
  • Voornaam: Michiel
Beheer van de verzameling locomotieven
« Gepost op: 25 april 2012, 22:04:36 pm »
Hallo iedereen,

je hebt een verzameling locomotieven en ander rollend spul, maar je bent het overzicht verloren. Welke loc moest nu welk onderhoud krijgen? Welke van de 2 BR123's was nu die met de decoderproblemen? Welke van deze 3 groentje kreeg ik weer te leen van de club?

Een spreadsheet is een optie om je park te beheren, maar dat ligt me niet. Er bestaan een aantal freeware programma's, maar die zijn me allemaal veel te Amerikaans met zinloze opties. De meeste programma's spitsen zich toe op invetaris beheer, verzamelwaarde en verzekeringswaarde, waar ik geen waarde aan hecht. Maar een echt praktisch programma dat doet wat IK wil doen, vond ik niet.

Wel, voor wie zich hierin herkent, ik kan jullie url="http://www.gcstar.org/"GCStar/url aanbevelen. (heb er geen aandelen in). Het is eenvoudig, intu?tief bruikbaar en aanpasbaar naar eigen voorkeur. Het is niet perfect (vooral op het vlak van de presentatie), maar als beheerprogramma lijkt het erg bruikbaar.

Download het hoofdprogramma url="http://www.gcstar.org/"GCStar/url (is volledig vrij!) en je kan meteen beginnen. Om je op weg te zetten heb ik een voorbeeld gemaakt van hoe mijn database er zou kunnen uit zien: url="http://fbn1920.be/media/Varia/modeltreinen.gcs"modeltreinen.gcs/url (rechts klikken en "save as"). Deze kan je importeren en gebruiken als inspiratiebron, en volledig aanpassen naar eigen voorkeur.

Voila, 't is gratis, 't kost niks en 't werkt. Ik geef het maar mee, mocht je interesse hebben. Veel plezier ermee!
groetjes, Michiel ...een modelbaan bouwend: het station Brussel-Luxemburg in 1:160, een paar videos.
TPIe - Belgische Staatsspoorwegen - DCC(Lenz) - Koploper - N(1:160) - code55(Peco) - zelfbouwer(50%)