Auteur Topic: Waar zijn we nu mee bezig ? Microcontrollers  (gelezen 265383 keer)

Offline raf

  • Forumlid
  • Berichten: 4.564
  • Voornaam: raf
Re: Waar zijn we nu mee bezig ? Microcontrollers
« Reactie #1320 Gepost op: 19 juli 2019, 16:33:10 pm »
hoi geert

het is een commando dat proton kent want het staat ook beschreven in de handleiding van proton

het programma zet commando's die het kent in bold dus dat doet hij dus ook

en als ik wil compileren dan geeft hij dus aan dat het alleen voor 18fxxxx processoren is

"on goto" kent hij ook en dat werkt dus wel bij 16f XXX processoren
dit werkt ook heb ik reeds gebruikt maar nu had ik dus een "on gosub" die ik wilde gebruiken omdat ik wilde terug springen naar de regel onder de regel met "on gosub"
met on goto kun je alleen maar terug springen naar het begin van het programma of blok waar je van vertrokken bent of naar toe wil gaan

het is natuurlijk anders op te lossen maar waarom 3 lijnen nodig als het in een commando ook gaat



is  er al iemand die een idee heeft waarom die ledjes pinken bij de detectie blokken
de loco's staan daar stil en een deel van de wagons heeft detectie dus normaal zou uit die opto een mooi zuiver bezet signaal moeten komen
maar niets is minder waar
nu een pic geprogrammeerd die tussen de ledjes en de bezetmelder komt maar uiteindelijk is het een lap middel en geen echte oplossing van de oorzaak

gr raf straks weer wat modules aansluiten onder de baan zie en ik denk dat het weer laat gaat worden hahaha
 
Na 5 herseninfarcten kan het raar zijn wat ik schrijf .Dat is niet mijn fout maar je bril kuisen kan helpen en eens twee keer overlezen .Versta je het nog niet kan ik altijd de Ierse versie er nog van geven die leest misschien iets makkelijker

Offline Geert

  • Forumlid
  • Berichten: 1.667
    • Homepage
  • Voornaam: Geert
Re: Waar zijn we nu mee bezig ? Microcontrollers
« Reactie #1321 Gepost op: 10 augustus 2019, 17:05:36 pm »
Weer wat PCB's aangekregen van onze vrienden uit China.

Wel eigen ontwerp, maar zij hebben ze gemaakt. Ondertussen begin ik al aardig wat versies van mijn LocoNet IO printje te verzamelen.

Dat wordt weer solderen de komende weken. (ik bestel ze telkens in andere kleur, zo kan ik ze onderscheiden)

LocoNet IO by
Geert Giebens
, on Flickr

Geert
Schaal HO - digitaal zelfbouw - Favoriete Lok: V200 DB
Huidig project: LocoNet In/Output

Offline raf

  • Forumlid
  • Berichten: 4.564
  • Voornaam: raf
Re: Waar zijn we nu mee bezig ? Microcontrollers
« Reactie #1322 Gepost op: 10 augustus 2019, 17:35:36 pm »
hoi geert
ha wist ik niet dat het kon
ik heb nu versie 2 klaar van de blok bezet melders voor 2 rail
aanpassing is dat ik nu de voor seinen mee kan schakelen
en er waren nog 3 poorten onbenut deze zijn nu ook naar de stekker rail uitgevoerd
zodat de printen voor wat meer zaken kunnen gebruikt worden
misschien de stekker naar de display ook in drievoud uitvoeren dan kunnen dat ook in/uitgangen zijn met nog meer mogelijkheden

gr raf
Na 5 herseninfarcten kan het raar zijn wat ik schrijf .Dat is niet mijn fout maar je bril kuisen kan helpen en eens twee keer overlezen .Versta je het nog niet kan ik altijd de Ierse versie er nog van geven die leest misschien iets makkelijker

Offline Geert

  • Forumlid
  • Berichten: 1.667
    • Homepage
  • Voornaam: Geert
Re: Waar zijn we nu mee bezig ? Microcontrollers
« Reactie #1323 Gepost op: 10 augustus 2019, 17:44:19 pm »
PCB kleur wit, geel en zwart kan ook nog...

Eigenlijk kost me dat 5$ voor 10 stuks ( en ze sturen me er altijd 11 op), het zijn die verzendingskosten die iets doorwegen 10$, samen 15$ dus. Kan ik zelf niet maken aan deze kostprijs. 1,5€ stuk voor PCB van 10cm op 10cm.

www.pcbway.com

Geert
Schaal HO - digitaal zelfbouw - Favoriete Lok: V200 DB
Huidig project: LocoNet In/Output

Offline raf

  • Forumlid
  • Berichten: 4.564
  • Voornaam: raf
Re: Waar zijn we nu mee bezig ? Microcontrollers
« Reactie #1324 Gepost op: 10 augustus 2019, 18:10:38 pm »
ja zelf maken voor deze prijzen is zo goed als gekken werk

ik bestel bij     https://jlcpcb.com/

ik betaal 12.60 voor 25 bordjes van 51 X 60

gr raf
Na 5 herseninfarcten kan het raar zijn wat ik schrijf .Dat is niet mijn fout maar je bril kuisen kan helpen en eens twee keer overlezen .Versta je het nog niet kan ik altijd de Ierse versie er nog van geven die leest misschien iets makkelijker

Offline raf

  • Forumlid
  • Berichten: 4.564
  • Voornaam: raf
Re: Waar zijn we nu mee bezig ? Microcontrollers
« Reactie #1325 Gepost op: 14 september 2019, 13:31:54 pm »
zo gisteren samen met modelbouw patrick aan de soft en hardware aan het werken geweest
en toen we stopte werkte het ook dus hopen dat het blijft werken

het probleem was dat het signaal soms gek deed en zo maar van stand verwisselde
maar gisteren dus uren bezig geweest
bleek dat het programma een paar regels over sloeg
bv
 while detect = 1 : wend
wat een perfecte programmatie is maar deze regel word compleet genegeerd
while detect = 1
delayms 1
wend
wilde dan wel weer werken
eens we dit door hadden dit dan op de andere kritieke plaatsen ook toegepast en het werkt
dan nog wat stoeien met het signaal beeld goed te krijgen  en dan konden we dit ook weer afsluiten
en aan het volgende probleem beginnen te denken

soms werkt die software echt shit maar dat heb je in elke taal die je gebruikt

gr raf
Na 5 herseninfarcten kan het raar zijn wat ik schrijf .Dat is niet mijn fout maar je bril kuisen kan helpen en eens twee keer overlezen .Versta je het nog niet kan ik altijd de Ierse versie er nog van geven die leest misschien iets makkelijker