California Dreaming

Gestart door Arbeco, 19 november 2011, 19:23:52 PM

Arbeco

Beste spoorders,

Sommigen van jullie vragen zich misschien af wat ik de laatste tijd zoal uithaal, mocht zelfs van enkele van jullie een (bezorgd) mailtje ontvangen. Dank hiervoor!;) Na een zomer vol noeste arbeid en wat kleine en grote karweitjes in en om het huis, vond ik tussendoor nog wat tijd om toch wat te bouwen. Sommige forummers weten dat ik tegenwoordig ook wat USA materiaal verzamel, en dus werd de tijd rijp geacht om hier wat mee te doen. Een loc met een paar wagens komt op een diorama meestal veel mooier uit dan in de vitrine. Het laatste diorama'tje waar ik binnenkort de eindstreep mee haal, wil ik graag even aan jullie tonen. Het is deze keer iets ?cht heel anders geworden; geen rotsen, industriecomplexen of tunnels. Ditmaal heb ik gekozen voor de spoorlijn die langs de kust loopt, en op sommige plaatsen bijna in zee ligt. De bedoeling was om er een echt "zomers getint" sfeertje aan te geven, compleet met strand en boulevard. Tussen deze ligt dan een enkelsporige lijn, welke een beetje schaduw mag ontvangen van palmbomen. Dit soort bomen zie je ook niet iedere dag op een modelbaan he.... Dan nu de foto's:

Overzichtsfoto van het (bijna) gehele diorama:

IMGhttp://i306.photobucket.com/albums/nn261/Arbeco/CaliforniaDreaming001.jpg/IMG

Op de boulevard heb ik wat typische tafereeltjes uitgebeeld, zoals een ballonverkoper, skatebabes, en natuurlijk een paar schitterende Amerikaanse oldtimers:

IMGhttp://i306.photobucket.com/albums/nn261/Arbeco/CaliforniaDreaming002.jpg/IMG

Vanaf het strand heb je dit zicht op de passerende Santa Fe 2841:

IMGhttp://i306.photobucket.com/albums/nn261/Arbeco/CaliforniaDreaming003.jpg/IMG

Door speciale LED verlichting, welke van kleur kan worden veranderd, kan ik zelfs een zonsondergang nabootsen. Het gehele werkje meet slechts 80 x 25 cm, de hoogte is 30 cm. Al met al ben ik er toch weer een paar leuke daagjes mee zoet geweest. Ik vond het erg plezierig om eens iets heel anders te maken, met wat nieuwere en andere materialen als die ik doorgaans gebruik voor mijn baan.
Binnenkort gaat de bouw van de thuisbaan weer verder, jullie zien de updates wel verschijnen....:p

Spoorse groetjes,

Len;)
Old diesels never die...

Paulogic

Mooi... nu nog Babara Anderson op het strand in Babewatch tenue en t'is ok....
En misschien een vinneken van nonkel Jaws ???
mvg,
Paul(ogic)

Peter

Nog wat achtergrond muziek van de Beach Boys of de Mama's and the papa's (met mama Cash) erbij een het plaatje is kompleet[:D]
Met vriendelijke groeten
Peter