Nieuws:

Nu in MSM 247 BAAN: Niek's laatste baan

Hoofdmenu

Oppervlakkig?

Gestart door doomslu, 20 juni 2011, 09:42:17 AM

Dirky

Nog iets aan toe te voegen:

Wat moeilijk is aan brainstormen tussen mensen die elkaar niet persoonlijk kennen is het inschatten welke kritiek de andere aan kan.

Ik haal weer het voorbeeld aan: Op een beurs - in Blankenberge denk ik - had ik een zeer beleefde opmerking over de manier waarop iemand die wagonnen aan het weatheren was. Prompt kreeg ik het antwoord: "wat weet gij daarvan?"... Dat gebeurt hier ook wel eens.

Moeilijk in te schatten dus...

Kees-Jan

Leuke draad en heb het vol belangstelling gelezen.

Vind het moeilijk om te reageren want er wordt in een paar reacties zeer veel direct en indirect geschreven.

Laat ik het dus maar kort houden:
Dit vind ik ??n van de leukste en leerzaamste modelspoor fora die ik ken (zoniet DE leukste).

Dit forum mag juist trots zijn op zijn gebruikers en het in mijn ogen hoog model(spoor)bouw gehalte! Blij hier nog steeds nieuwe dingen te leren.

Oppervlakkig of diepgang?

Diepgang betekend vaak specialisatie. Die specialisatie kun je vaak alleen maar bereiken door iets veel te doen of door je er zeer in te verdiepen (kost vaak veel tijd en geld).
Doordat deze hobby zeer breed is en zeer veel specialisaties bevat heb ik voor mezelf me een grens opgelegd en me beperkt tot een paar zaken. De andere facetten van de hobby "besteed" ik uit[;)]. Dat doe ik simpelweg omdat je niet alles kunt beheersen (tijd speelt hierbij zeker een factor).
Voor dat "uitbesteden" hebben een aantal modelspoorfreaks waaronder ik regelmatig contact met elkaar via de electronische snelweg en IRL. Hierbij komt het soms neer op kennis uitwisseling maar ook vaak dat je iets voor elkaar maakt (ieder zijn ding [;)]).

Goed terug naar het MSM forum:

Doorgaan met elkaar zaken te laten zien en vanelkaar te leren. De ene keer met een oh of ah en de andere keer met een discussie die de diepte in gaat.

Kees-Jan


loebaske

Heb dat hier een beetje op afstand gevolgd...[;)]
en moet ook iedereen gelijk geven, is soms moeilijk om aan alle aspecten op gebied van modelbouw te voldoen, maar hoop dat we samen er iets van kunnen maken, met vallen en opstaan