Modelspoor, Algemeen en H0 > Belgische modellen

Uw nieuwste aanwinst (bis)

<< < (1069/1072) > >>

Waterman:

--- Citaat van: Olivier77 op 04 juli 2020, 11:50:09 am ---Bij mij kwam het asje echter altijd terug naar buiten dus heb ik het moeten vastlijmen.

--- Einde van citaat ---

Voorlopig gaat alles goed (geen ontsporingen meer) maar zoals gezegd ga ik er nog eens mee naar vbv om te vragen wat zij voorstellen als definitieve oplossing.


--- Citaat van: Olivier77 op 04 juli 2020, 11:50:09 am ---Zijn er nog mensen die last hebben van het doorschijnen van het licht in de cabine.

--- Einde van citaat ---

Zowel mijn 5513 als mijn 5542 hebben daar last van. Ik vermoed dat het interieur van de stuurpost niet goed aansluit op de kap.
Nu ik ervaring heb met de kap eraf nemen ga ik ook wel eens een poging ondernemen om met een stukje isolatietape dit euvel te verhelpen  :)

Olivier77:
Beste Patrick,
Stuur mij een pm en dan stuur ik jou een paar foto's hoe ik het opgelost heb.
Foto's posten hier is voor mij teveel werk.
Mvg
Olivier 77

D_Loc:
Afgelopen vrijdag ook de 5542 aangeschaft en vandaag een Loksound decoder erin gezet en blijkbaar zit bij één van de speakers de bedrading weer verkeerd om gesoldeerd want het geluid is ontzettend zacht en als je met je oor in het midden van de loc gaat luisteren hoor je nagenoeg niets meer. Dit was destijds bij mijn 5505 ook het geval, het is redelijk snel te fixen door de bedrading te wisselen maar de loc moet dus toch weer open >:(
Eén voordeel, dan kan ik ook gelijk het doorschijnen van het 3de frontlicht in de cabine fixen want ook mijn 5542 heeft daar wat last van, evenals het actiemodel 5528 van MSM.

Nu weten jullie ook gelijk de reden van mijn vraag i.v.m. de dynamische rem bij een blauwe 55 ;D
De aanpassingen zijn inmiddels afgerond alleen met testen in de echte loc komen er nog wat foutjes aan het licht (jammer dat je in de software niet met meerdere soundslots tegelijk kan testen, dat scheelt weer ruim een 30 half uur decoder schrijven per keer...).
Ik heb overigens nog geen treinschakeling getest, eerst maar eens zorgen dat de individuele loc goed reageert op zowel zonder als met actieve generator.

Olivier77:
Beste Dirk,
Stuur mij een pm en ik stuur u ook de foto's ivm het oplossen van het doorschijnen van het 3de frontlicht.
Zou toch eigenlijk niet mogen, zeker omdat het vroeger wel in orde was.
Mvg
Olivier 77

ronny-vdv:

--- Citaat van: Olivier77 op 05 juli 2020, 21:59:07 pm ---Beste Dirk,
Stuur mij een pm en ik stuur u ook de foto's ivm het oplossen van het doorschijnen van het 3de frontlicht.
Zou toch eigenlijk niet mogen, zeker omdat het vroeger wel in orde was.
Mvg
Olivier 77

--- Einde van citaat ---
Dag Olivier,
Ik heb dat probleem ook met de 5517.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie