Auteur Topic: Aansluiten koploper  (gelezen 1618 keer)

Offline g4rc

  • Forumlid
  • Berichten: 77
    • http://users.telenet.be/garciake/
  • Voornaam: Kevin
Aansluiten koploper
« Gepost op: 12 september 2005, 10:40:02 am »
Hello iedereen

ik heb weer een vraagje

Denk dat ik de starterset 29530 van Marklin ga aanschaffen.

Hierin zit een Digital-decoder en een Mobile Station.

Nu is mijn vraag:

Hoe kan ik later de pc in combinatie met koploper aansluiten op deze set.

Thx
 

Offline Johnnytrein

  • Forumlid
  • Berichten: 2.550
    • http://www.johnnytrein.be
  • Voornaam: Joannes
Aansluiten koploper
« Reactie #1 Gepost op: 12 september 2005, 11:15:47 am »
Aangezien M?rklin het protocol van het nieuwe systems niet vrijgeeft zal de combinatie koploper - systems niet mogelijk zijn. Johnny
groetjes Johnny

oh lord, help me to shut my big mouth, until I know what im talking about

Offline Brunel

  • Forumlid
  • Berichten: 985
  • Voornaam: onbekend
Aansluiten koploper
« Reactie #2 Gepost op: 12 september 2005, 11:36:59 am »
De mobile heeft geen computeraansluiting, dus dat gaat niet werken, met geen enkel computerprogramma.
Het central station krijgt wel een computeraansluiting, maar het is afwachten of Koploper daarvoor geschikt wordt gemaakt.

Offline g4rc

  • Forumlid
  • Berichten: 77
    • http://users.telenet.be/garciake/
  • Voornaam: Kevin
Aansluiten koploper
« Reactie #3 Gepost op: 12 september 2005, 11:39:33 am »
Hello

waarop moet ik dan letten zodat ik koploper kan aansluiten

Thx
 

Offline Brunel

  • Forumlid
  • Berichten: 985
  • Voornaam: onbekend
Aansluiten koploper
« Reactie #4 Gepost op: 12 september 2005, 11:56:50 am »
Wat vraag je nou precies?

Als je vraagt wat ik denk dat je vraagt, bij iedere centrale letten op:
1. Kan je er een computer op aansluiten.
2. Op de Koploper-site kijken of Koploper met het betreffende apparaat overweg kan.

Op de mobile kan je geen computer aansluiten, einde verhaal.
 

pahasoft

  • Gast
Aansluiten koploper
« Reactie #5 Gepost op: 12 september 2005, 17:13:17 pm »
Zoals Johnny al zei: Marklin schijnt het protocol van central station niet vrij te gaan geven. Zolang Marklin dit niet doet kan je het vergeten dat Koploper hiervoor wordt aangepast.
Trouwens hele slechte zet van Marklin als dit waar zou zijn. Hierdoor kan je nooit zelf een programma schrijven.

Offline g4rc

  • Forumlid
  • Berichten: 77
    • http://users.telenet.be/garciake/
  • Voornaam: Kevin
Aansluiten koploper
« Reactie #6 Gepost op: 12 september 2005, 19:18:14 pm »
Welk type van Marklin wordt wel ondersteund door Koploper
 

Offline Brunel

  • Forumlid
  • Berichten: 985
  • Voornaam: onbekend
Aansluiten koploper
« Reactie #7 Gepost op: 12 september 2005, 19:38:02 pm »
citaat:
Geplaatst door Brunel
2. Op de Koploper-site kijken of Koploper met het betreffende apparaat overweg kan.


Offline n/a

  • Forumlid
  • Berichten: 439
  • Voornaam: onbekend
Aansluiten koploper
« Reactie #8 Gepost op: 16 september 2005, 22:15:38 pm »
citaat:
Geplaatst door g4rc

Welk type van Marklin wordt wel ondersteund door Koploper



Marklin 6020 (Motorola format Oud)
Marklin 6021 (Motorola format New)
Marklin 6027 (DCC)
Deze centrales worden dan aangesloten via de Interface van Marklin op een RS232C poort van de computer.
De artikelnummers van de interface is 6050 en/of 6051.

Dit zijn allemaal artikelen welke uit productie zijn of zeer binnenkort gaan, en zijn ook niet echt een aanrader.

Wil je Digitaal rijden met decoders (loks) van Marklin, dan is een Intellibox een veel betere keus, en deze wordt door veel besturings programma's ondersteund, waaronder dus ook Koploper.
Kijk voor meer informatie over de Intellibox op www.uhlenbrock.de

Wim.