Modelspoormagazine forum

Modelspoor, praktijk => Scenery => Topic gestart door: Dirky op 01 april 2009, 22:58:03 PM

Titel: klassieke scenery fouten
Bericht door: Dirky op 01 april 2009, 22:58:03 PM
Naar aanleiding van mijn pleidooi aangaande de hoog gedetailleerde scenery versus sneller genieten van een baan in een andere draadje had ik deze namiddag een lang heen en weer email gesprek met een collega modelbouwer die net iets meer treintjesgek is dan mezelf... Het ging vooral om het geven van eenvoudige tips die veel impact kunnen hebben op het uitzicht van scenery. Laat ons zeggen, het vermijden van de klassieke opvallende fouten.

We zouden kunnen een draadje openen waar we OPBOUWENDE kritiek geven op scenery foto's in boeken, op websites, op bestaande banen.

Het enige waar ik schrik van heb is dat er mensen kunnen zijn die zich geviseerd voelen ondanks de fantastische inspanningen die ze hebben geleverd. Niemand hoort graag dat het beter kan nadat ze bloed, zweet en tranen gelaten hebben om een baan of een scene samen te bouwen. De bedoeling is echter alleen maar dat we er beter van worden...


Dus zou ik toch wel graag jullie meningen horen alvorens die start te nemen. Je mag me ook PM'en...

Indien liever niet, geen probleem, draadje weg!
Titel: klassieke scenery fouten
Bericht door: MARKLINRIJDER op 01 april 2009, 23:18:35 PM
Dirk,

Eerste reactie mooi initiatief maar reken erop dat modelbouw ook iets is dat een ieder naar eigen kunnen en willen uitvoert.  De ene hecht veel belang aan de stenen, de andere aan de schilderwerken, nog een andere misschien aan details en ga zo maar door.

Ik vrees dat het draadje snel uit de hand gaat lopen en heen en weer gekeuvel gaat teweeg brengen met alle gevolgen vandien.

Wat ik echter meer zou willen zien is de bouwsels die de forum leden bouwen.  Ikzelf heb nog veel te leren, en bewonder dn ook met de vol enthousisme de bouwwerken van anderen.  En als het echt niet zienbaar is zal ik hem dat wel melden.  Maar om daar nu voor in discussie te gaan, neen.  Daar wordt geeen van ons beter mee.

De directie van onze school zegt steeds: Ook slechte resultaten moet je positief aanbrengen.  Zo verstaan beide partijen elkaar beter.
AL is dat op een forum haast onrealiseerbaar.  We zijn soms hard tegen elkaar zonder het zelf te beseffen.

Kortom, voor mij, mag en moet kunnen maar met zeer strikte regels en bij de minste overtreding draadje dicht.

Groetjes,

David
Titel: klassieke scenery fouten
Bericht door: Gerolf op 01 april 2009, 23:42:03 PM
Nobele bedoelingen, en de essentie is naar mijn mening ??n van de belangrijkste doelen van het forum: van elkaar leren.

Maar: op zoek gaan naar foto's op websites en in de literatuur om daarop te duiden wat er fout zit ... ik betwijfel of dat wel een goeie methode is.
Dit draadje kan dan gaan lijken op een "zwarte lijst" van dingen die "wij" niet aanvaardbaar vinden.

Anderzijds is het vrij gemakkelijk om onderwerpen te vinden: men neme een cataloog van zeg maar Faller of Fleishmann van uit de jaren stillekes, en we vinden hopen voorbeelden van wat men toen leuk en zelfs mooi vond, maar wat we nu geen modelbouw meer noemen.
Titel: klassieke scenery fouten
Bericht door: Michiel op 02 april 2009, 07:35:23 AM
Dirk, ik vind het idee niet slecht. Maar dat we ons gaan storten op voorbeelden en "fouten" van anderen, zonder dat ze erbij zijn om zich te motiveren, verontschuldigen of verdedigen, lijkt me niet eerlijk. Dat we dat met ons eigen materiaal en resultaat doen, lijkt me logisch en daar draait het halve forum rond.

groetjes,
Titel: klassieke scenery fouten
Bericht door: Dirky op 02 april 2009, 09:35:18 AM
Bedankt alvast voor de snelle reakties.

'k Moet zeggen dat ik gisteren al sterk twijfelde toen ik klaar stond om na 't schrijven van mijn berichtje op de knop "Nieuwe reactie plaatsen" te klikken.
Nu, de oorsprong van het idee ligt niet bij mij (oef!) maar kwam van een forum-genoot die vroeg naar tips om zijn scenery te verbeteren. En inderdaad, na mijn eerste tip kon ik al een vloek horen omdat hij meer dan de helft van zijn huisjes dan weer moet losmaken...

Nu, het is inderdaad misschien beter van er al meteen een punt achter te zetten.

Ik deel in alle geval graag mijn ervaringen wat betreft scenery (het enige trouwens waar ik vrij goed in ben want van treintjes ken ik geen ballen[:(]) dus als ik kan helpen met tips doe ik dat met plezier...
Titel: klassieke scenery fouten
Bericht door: ysbeer op 02 april 2009, 10:09:53 AM
Toch is orginele idee niet zo gek.
Wil je geen kritiek,dan zet je geen foto ,dat is simpel.
Wil je wel raad,bedenk dan dat er kritiek komt,en zeur daar dan niet over.
De andere kant
De gene die kritiek geven MOETEN direct aangeven hoe iets beter kan of moet.
Dus geen gezeur van"dat huis heeft de verkeerde kleur,zo ziet de deur er niet uit"
NEE dan wel zeggen wat de juiste kleur is of hoe de deur er dan wel uit moet zien.
En anders schrijven"?k denk dat......."  
Opbouwende kritiek moet toch kunnen.
Ook niet als er iemand een compleet station laat zien met rails van HUPPER DE PUP.
Dan niet gaan schrijven "ik heb dit station gebouwd met rails van
HAPPER DE PAP die zijn veel mooier
Wat heeft iemand daar aan,alles weggooien????
laten we het eens proberen.
wim
Titel: klassieke scenery fouten
Bericht door: Gerolf op 02 april 2009, 11:00:39 AM
Opbouwende kritiek moet uiteraard kunnen.
Opmerkingen zoals "als je dat niet zus maar zo doet, dan ziet het er beter uit en/of werkt het beter" zijn essentieel om van elkaar iets te leren.
Een louter negatieve opmerking, zonder enige poging om een alternatief aan te bieden, daar heeft inderdaad niemand iets aan.

Om dit draadje niet af te breken: wat mij betreft mag je gerust foto's van mijn site gebruiken om er de fouten op aan te duiden. Ik kan er alleen maar beter van worden.
Anderzijds: erg veel scenery is er echter nog niet te zien.
Titel: klassieke scenery fouten
Bericht door: marctje op 02 april 2009, 12:36:28 PM
ik denk dat dit zoiets is als mode, geuren, type wagen, welke vrouw enz. (over smaak en kleuren kan men blijven discussi?ren). wat vooral belangrijk is dat je voor jezelf uitmaakt wat je mooi vindt en hoe je iets zou maken. de bedoeling van onze hobbby is toch op de eerste plaats er ontzettend plezier aan beleven. de rest is eigenlijk bijzaak. toegegeven een baan die de werkelijk eenigzins benaderd is altijd een mooi gegeven, maar toch. ik heb eens in Modelrailroader een artikel gelezen van een persoon die op bezoek bij een vriend was en daar zijn treinbaan bekeek.de vriend had een prachtige brug op zijn baan maar had de ondersteuningspijlers ondersteboven geplaatst. bij een opmerking hierover zei de vriend heel gewoon dat hij deze opstelling mooier vond. en ik geef deze persoon voor 100 % gelijk want bij een goed gevoel mag je niet twijfelen en er voor gaan.
Titel: klassieke scenery fouten
Bericht door: Dirky op 02 april 2009, 13:31:51 PM
Inderdaad Marctje, volkomen juist, plezier beleven is de boodschap!

Vandaar dat dit nieuwe draadje ook volledig vrijblijvend is of zal zijn. Daarmee bedoel ik; er zijn modelspoorvrienden die plezier beleven aan enkele treinen die rondrijden op oude M-rails gewoon op een houten plank die groen geverfd is. Scenery is dus voor die mensen totaal onbelangrijk. En ze beleven er plezier aan!
Dan heb je het anderste uiterste, waartoe ikzelf behoor. Ik stel scenery op de allereerste plaats en er zal later wel ook een treintje bollen! En ik beleef er ook plezier aan!

Ik ben nog niet zo denderend lang actief op dit forum maar ik beleef enorm veel plezier aan het feit dat er hier mensen zijn in alle uitersten. Ik voel me dan ook, en ik citeer uit een ander draadje, "Nederig en klein" als er vragen en antwoorden rondslingeren over een loc die al dan niet 3 of 4 vensterkes of roosters heeft aan beide kanten... Als men mij dan als raad geeft een type 16 te laten bollen bij mijn Nederbrakel projekt dan gaat bijna efkens het licht uit! What the f#ck is een typ 16????

Nu, dit draadje zal vooral de "sceneristen" het meest interesseren en waar men wil, kan iedereen er een graantje van meepikken.

Ik geef het dan bij deze een voorzichtige "Go" en reken op de "admins" het boelke te sluiten als het de verkeerde richting zou uitgaan!



PLAATSEN VAN HUISJES - foto's hoeven zelfs niet...

Vele huisjes staan als het ware bovenop de grond, al dan niet met spleten eronder. Stationnekes staan als het ware bovenop het perron geplaatst.

Hier zijn er een paar oorzaken en da?s zeker het feit dat de verlichting in het huisje kan kapot gaan en wanneer dat lampje niet van onderen bereikbaar is moet het huisje er afgenomen kunnen worden. Daardoor is er geen vaste verbinding tussen huis en ondergrond waardoor er spleten kunnen ontstaan. Dat wordt dan in vele gevallen nog eens benadrukt bij eerder oneffen ondergronden. Bij oudere banen zijn de (losse) huisjes ook vaak kromgetrokken door de warmte vh lampje...

De beste oplossing is volgens mij dat je het huisje rondom vastkleeft en de verlichting uitwisselbaar maakt via de onderkant of via een afneembaar dak. Of vandaag de dag maak je gewoon gebruik van een LED die nagenoeg met zekerheid je baan zal overleven.
Als je dan het huisje vastkleeft vul je de naad ook beter op zodat de indruk van er bovenop te staan volledig weg is. Zelf grijp ik nogal rap naar cementpoeder die ik in de natte lijm of verf wrijf. Cementpoeder geeft door zijn natuurlijke kleur direct een meestal passend verweer-effect. Grasbegroeing tot tegen de gevel is ook een alternatief. Zet zeker geen huisje OP het gras!
Een andere mogelijkheid is dat je in de bodem als het ware een uitsparing voorziet waar het huisje ?in? staat. Ik spreek hier over bvb 1 millimeter diepte... geen centimeters. Wel zorgen dat de opening zeer nauw - desnoods spannend - aansluit tegen de gevels. Hierbij heb je het voordeel dat je nooit onder het huisje door kan kijken en dat het stuk grond niet pers? effen moet zijn.
Waar je echt niet meer aankan en je het toch storend vind kan je proberen de spleet te camoufleren. Gooi wat planken tegen de gevel, een hoop aarde, steenslag, struikgewas,...

Dat "bovenop-effect" vind je ook terug bij het aanleggen van trottoirs langs de baan. Soms ligt het trottoir als het ware op de baan. Hier zou ik zeggen, leg eerst het trottoir met de boordsteen en leg dan je baan tot er tegen...



zo, da's dan een eerste onderwerp. Ik denk dat we het gemakkelijk verder kunnen doen zonder "foto's ter afbraak" en dat we ons kunnen beperken tot foto's die OPLOSSINGEN tonen!
Titel: klassieke scenery fouten
Bericht door: Kees-Jan op 02 april 2009, 18:00:40 PM
Leuk topic maar na veel woorden zou ik zeggen: Begin maar.


(http://farm4.static.flickr.com/3203/2951954645_964faf9d65_o.jpg)

Kees-Jan
Titel: klassieke scenery fouten
Bericht door: Greg op 02 april 2009, 18:47:46 PM
daar valt niets op aan te merken, echt zeer geslaagd.
Alleen de loc valt niet in men smaak, maar daar kan je baan niets aan doen[:D]
Titel: klassieke scenery fouten
Bericht door: Dirky op 02 april 2009, 19:28:03 PM
Past niet onder de rubriek klassieke scenery fouten... ligt een lat te hoog. Zou liever fotos zien waar wel iets beter kan... zodat we iets kunnen leren.
Titel: klassieke scenery fouten
Bericht door: Greg op 02 april 2009, 21:06:15 PM
Op mijn huidige baan ligt nog niets, behalve wat ballast.
Maar hier is een klein stukje van men vorige baan. Enkele jaren terug.

(http://i105.photobucket.com/albums/m240/marklinhobaan/baan/DSC01690.jpg)

(http://i105.photobucket.com/albums/m240/marklinhobaan/baan/DSC01200.jpg)

Laat je maar gaan [:p]
Titel: klassieke scenery fouten
Bericht door: Dirky op 02 april 2009, 21:19:52 PM
Dank je voor de foto's. Ze tonen duidelijk de twee uitersten waar ik het over had. Eenerzijds de top-scenery van Kees-Jan, anderzijds de plank met verf...

thx
Titel: klassieke scenery fouten
Bericht door: Greg op 02 april 2009, 21:23:09 PM
Dit zijn denk ik de eerste probeersels van mijn modelbouwjeugd.
Titel: klassieke scenery fouten
Bericht door: Dirky op 02 april 2009, 21:58:31 PM
Ik ben nooit zover geraakt. Op mijn slaapkamer stondt een kaderwerk van ca. 5,00m x 1,50m waarop een groot ovaal dubbelspoor lag en een enkel spoor dat erover passeerde. Alles op ??n enkele transformator. Tegen de tijd dat ik groot genoeg werd om scenery te gaan bouwen gingen mijn interesses de luchtvaartkant op.... Heb gelukkig de verzameling rollend materieel nog!
Ga jij nu opnieuw bouwen? of ben je al bezig?
Titel: klassieke scenery fouten
Bericht door: dirkkerckhofs op 02 april 2009, 22:20:20 PM
Hoi Dirky,

op zich geen slecht draadje: ook ik probeer zoveel mogelijk uit mijn fouten te leren en krijg graag opbouwende kritiek. Zelf heb ik nu een vaste Duitse baan waar ik al een paar jaar aan bezig ben. En die is begonnen met een plank met een ovaal met C-rails. Door MSM te lezen en op dit forum actief te zijn, ben ik de lat ook steeds hoger gaan leggen. En de beste manier om het waar te maken is: oefenen, proberen, herbeginnen. Mijn vaste baan beschouw ik ondertussen als het proeflaboratorium voor de scenerytechnieken die ik onder de knie wil krijgen. Daardoor hoop ik dat mijn volgend project, een modulebaan van het station in mijn dorp na WO II, direct een niveau hoger zal liggen en ik minder stomme fouten zal maken.

Hieronder een foto van de "inkleding" van mijn C-rails ondertussen. Het is al iets heel anders dan de blinkende zwarte plastic bedding, maar tevreden ben ik nog niet. Ik nam al de fijnste ballast van Woodland Scenics en de speciale lijm die elastisch blijft, maar het probleem is, dat de dwarsliggers er niet genoeg uitsteken en ze te diep tussen de ballast liggen.

(http://i288.photobucket.com/albums/ll161/dirkkerckhofs/mijn%20modelbaan/treinjan085.jpg)

Op mijn modullebaan zal ik dus waarschijnlijk met tweerail werken zonder vaste bedding. Er zijn daar merken in die veel realistischer rails hebben.

Je opmerkingen over "zwevende huisjes"  en trottoirs vind ik volkomen terecht. Het is ook iets waar ik me aan erger. Meestal leg ik een trottoir in schuimkarton en duw ik er het huisje lichtjes in. De bestrating leg ik inderdaad ook achteraf tussen de trottoirs.

(http://i288.photobucket.com/albums/ll161/dirkkerckhofs/DSC01208.jpg)

Hier zie je aan de linkerkant een nieuw voorbeeld, de rechtertrotoir lag er al langer. Alles moet uiteraard nog de juiste kleur krijgen en geweathered worden.

(http://i288.photobucket.com/albums/ll161/dirkkerckhofs/DSC01209.jpg)

Een huisje of muur die niet langs een straat staat, werk ik meestal af met poeders of plukken gras om de eventuele spleet te verbergen.

Wat voor mij verder nog een klassieke fout is, dat je blinkende plastic ziet. Alles heeft dus bij mij op zijn minst ??n laagje (acryl)verf gekregen.

Dirk
Titel: klassieke scenery fouten
Bericht door: Dirky op 02 april 2009, 22:37:41 PM
Dat stukje laadkaai op de eerste foto, is dat ook zelfbouw?
Titel: klassieke scenery fouten
Bericht door: mini-bs op 03 april 2009, 00:33:40 AM
dat stukje van rees-cees is zeer knap idd. Wat veel er aan doet is de kleur van de biels ook; Bij die foto van Dirk zijn de dwarsbalken zwart blinkend en dat kan alleen wanneer ze net gecreosoteerd zijn. Maar eigenlijk zie je zelden goed verweerde biels. Bij mij is het ook nog niet gelukt om ze in de juiste tint te krijgen.

In het echt zien ze er toch eerder zo uit (hier wel extreem verweerd) :

(http://www.belgie-belgique-belgien.be/mini-bs/msm-1.jpg)

Het moeilijke vind ik om dat hout er grijs uit te laten zien en toch niet op beton te laten lijken.

Randall
Titel: klassieke scenery fouten
Bericht door: jacques timmermans op 03 april 2009, 07:48:34 AM
Beste Cees,

In eerste instantie moet ik toegeven, dat het een knap stukje modelbouw is wat je ons op de foto laat zien. Maar je vroeg om kritiek, en je zult hem, eerder ludiek bedoeld, ook krijgen: Bij het voorbeeld bevindt er zich zelden of nooit steenslag op de dwarsliggers c.q. het railprofiel. Over kleurstelling van het ballastbed, de dwarsliggers en de railprofielen kun je eeuwig discussi?ren!

Jacques Timmermans
Titel: klassieke scenery fouten
Bericht door: Greg op 03 april 2009, 17:52:11 PM
citaat:
Geplaatst door Dirky

Ik ben nooit zover geraakt. Op mijn slaapkamer stondt een kaderwerk van ca. 5,00m x 1,50m waarop een groot ovaal dubbelspoor lag en een enkel spoor dat erover passeerde. Alles op ??n enkele transformator. Tegen de tijd dat ik groot genoeg werd om scenery te gaan bouwen gingen mijn interesses de luchtvaartkant op.... Heb gelukkig de verzameling rollend materieel nog!
Ga jij nu opnieuw bouwen? of ben je al bezig?




De baan ligt er (de nieuwe) en hier en daar ligt al wat ballast.
Het locdepot begint vorm te krijgen, of beter de gebouwen.
Maar de laaste tijd heb ik nog niet veel gedaan. Geen tijd of geen zin, en andere dingen prioriteit geven.
Titel: klassieke scenery fouten
Bericht door: Kees-Jan op 03 april 2009, 20:22:37 PM
Goh nu je het zegt Jacques idd was me zelf niet eens opgevallen. Ik zal het bij de bouw van de volgende bakken schoonmaken nadat ik geballast heb.

Kees-Jan
Titel: klassieke scenery fouten
Bericht door: dirkkerckhofs op 03 april 2009, 22:21:12 PM
Ja, ook gewoon schuimkarton. Ondertussen staat er ook een leuning langs de achterkant.

Dirk
citaat:
Geplaatst door Dirky

Dat stukje laadkaai op de eerste foto, is dat ook zelfbouw?

Titel: klassieke scenery fouten
Bericht door: PeterBrz op 04 april 2009, 18:39:24 PM
ik zit hier wat te prullen met het gips en het lukt niet zo best [:D]
de eerste keer was het te hard en dus ook onmiddelijk onbewerkbaar..
de 2de keer redelijk vloeibaar maar weer hetzelfde probleem.. heb modelgips van de brico gebruikt..

Tips?

Peter!
Titel: klassieke scenery fouten
Bericht door: Gerolf op 04 april 2009, 22:20:48 PM
Peter, dit lijkt me iets voor een apart draadje. Vertel daar ook meteen wat je met het gips wil doen.
Titel: klassieke scenery fouten
Bericht door: ysbeer op 05 april 2009, 00:29:50 AM
citaat:
Geplaatst door PeterBrz

ik zit hier wat te prullen met het gips en het lukt niet zo best [:D]
de eerste keer was het te hard en dus ook onmiddelijk onbewerkbaar..
de 2de keer redelijk vloeibaar maar weer hetzelfde probleem.. heb modelgips van de brico gebruikt..

Tips?

Peter!



Gips moet je aanmaken door gips in water te gooien terwijl je gelijk roert.
De dikte van de gips moet ongeveer zo dik zijn als yoghurt,maar dat is wat uit proberen.
Na het gieten de mal wat laten bibberen helpt tegen luchtbellen.
Het duurt (moet het duren) ongeveer 30 a 40 min voor de gips is uitgehard.
Echt lekker stevig is het pas na 2 dagen.
En krassen in gips (stenen e.d) moet altijd gaan.
Modelgips is perfect
succes
wim
Titel: klassieke scenery fouten
Bericht door: T13 rules op 05 april 2009, 12:57:04 PM
citaat:
Geplaatst door Rees-Cees

Leuk topic maar na veel woorden zou ik zeggen: Begin maar.


(http://farm4.static.flickr.com/3203/2951954645_964faf9d65_o.jpg)

Kees-Jan


Hallo Kees-Jan,
als ik mijn bescheiden mening mag uiten in dit draadje :het volgende;??n der meest gemaakte fouten in onze hobby! alles is perfect :het landschap is mooi geweatherd, de wagens zijn prachtig "vuil" gemaakt, het onkruiud groeit tierlijk langs de sporen, bloemen staan in bloei en ga zo maar door. en dan... staat daar in het midden van de belangstelling een SPIKPLINTERNIEUWE lok! Zij is zowaar net uit revisie gekomen en heeft nog geen meter gereden! een enorme teleurstelling vind ik persoonlijk! ik vind dit ??n van de grootste afknappers op eender welke baan! het gebrek aan consequetie noem ik dat, het gebrek eigenlijk aan durf om alles aan de weathertechniek toe te vertrouwen!  ik zou dan liever zeggen aan alle medemodelspoorders die niet in de "durf"-fase zijn gekomen ,en sommigen zelfs nooit zullen komen, blijf consequent! blijf bij nieuwe huisjes die geen sporen van vervuiling tonen, leg nieuwe mooi grijze ballast tussen je biels, zorg dat de bomen in ??n tint groen floreren en zeker geen vervuilde wagens of rijtuigen op je baan inzetten!
met "vuile" modelspoorse groeten
Titel: klassieke scenery fouten
Bericht door: eric op 05 april 2009, 13:20:37 PM
Kristof,

Daar is toch niks mis mee?

Iets nieuws recht uit de fabriek kom je in het echt ook tegen hoor.
(http://i81.photobucket.com/albums/j209/eric080162/rsd07-1.jpg)

Titel: klassieke scenery fouten
Bericht door: Kees-Jan op 05 april 2009, 19:37:58 PM
Aai weer een fout ontdekt en nu door T13.

Ja je hebt helemaal gelijk want deze komt niet direkt uit de revisie. Weatheren is voor mij echt geen probleem hoor maar deze lok was nog niet eens klaar en draaide een stukkie proef.

(http://farm4.static.flickr.com/3116/2915745159_93fd2eec8f_o.jpg)
Hier vind ik de ballast te grof en door het verven van de railstaven is te veel detail verloren gegaan (tegenwoordig gebruik ik daar de airbrush voor).

Graag zie ik dan ook nu eens een plaatje van u [;)].

Kees-Jan
Titel: klassieke scenery fouten
Bericht door: Dirky op 05 april 2009, 20:41:52 PM
Over wheateren van rollend materieel en locs kan er wel een nieuw draadje geopend worden want daar is ook veel over te vertellen. Als er nog geen is...

Maar Kees-Jan, wat bedoel je met detail die verloren gaat bij het verven? wat ziet er beter uit als je airbrushed?

thx
Titel: klassieke scenery fouten
Bericht door: bollen neus op 05 april 2009, 21:06:50 PM
citaat:
Geplaatst door Dirky

Over wheateren van rollend materieel kan er wel een nieuw draadje geopend worden want daar is ook veel over te vertellen. Als er nog geen is...

thx



Over rollend materiaal wheateren bestaat er inderdaad al een draadje met foto's van verschillende leden.

Groeten, Eric alias bollen[:o)]neus.
Titel: klassieke scenery fouten
Bericht door: Kees-Jan op 05 april 2009, 22:39:06 PM
@ Dirky:

Het verven van de railstaaf bevalt mij beter om te doen met de airbrush dan met de kwast. Met de kwast is het al snel te dik waardoor je details zoals railschoenen en of railspijkers/bouten kwijt raakt.

kees-jan
Titel: klassieke scenery fouten
Bericht door: T13 rules op 06 april 2009, 21:09:42 PM
citaat:
Geplaatst door Rees-Cees

Aai weer een fout ontdekt en nu door T13.

Ja je hebt helemaal gelijk want deze komt niet direkt uit de revisie. Weatheren is voor mij echt geen probleem hoor maar deze lok was nog niet eens klaar en draaide een stukkie proef.

(http://farm4.static.flickr.com/3116/2915745159_93fd2eec8f_o.jpg)
Hier vind ik de ballast te grof en door het verven van de railstaven is te veel detail verloren gegaan (tegenwoordig gebruik ik daar de airbrush voor).

Graag zie ik dan ook nu eens een plaatje van u [;)].

Kees-Jan


hoi Kees-Jan,
had al door dat het weatheren geen geheimen meer inhoud voor u. en ik hoop dat dat je net de  foto met de lok hebt gepost om deze reactie los te krijgen! helaas lukt het me nog niet al te best om een foto van mijn creaties hier ergens op de wereld los te laten.
maar op de komende expo in Blankenberge mag je me altijd aanspreken aan de Z-baan van MSKK. misschien heb ik wel enkele van mijn lieverdjes bij...[8)]
groeten
Titel: klassieke scenery fouten
Bericht door: Kees-Jan op 06 april 2009, 23:59:50 PM
Das onmogelijk voor me om daar te geraken. Ws kan er iemand een foto daar maken [;)].

Mijn agenda is te druk en ben blij dat ik naar Dortmund (intermodelbau) kan op de woensdag (voornamelijk voor zaken).

Kees-jan
Titel: klassieke scenery fouten
Bericht door: T13 rules op 07 april 2009, 17:58:13 PM
citaat:
Geplaatst door Rees-Cees

Das onmogelijk voor me om daar te geraken. Ws kan er iemand een foto daar maken [;)].

Mijn agenda is te druk en ben blij dat ik naar Dortmund (intermodelbau) kan op de woensdag (voornamelijk voor zaken).

Kees-jan


een andere realisatie van mezelf kan je ook terugvinden in MSM nr 39. heb in ??n der vorige edities van de dioramawedstrijd nog meegestreden naar de hoofdvogel.het was het diorama "Membreville" waar ik toen een 6de plaats mee behaalde.
nog een andere realisatie was de verbouwing van de baan Ponca Yard (US)naar het meer Belgische Pocahontas, die op de allereerste MSM expo te Wetteren in 2002 te zien was en ook al eens te Blankenberge.
wat betreft Blankenberge zullen wel genoeg foto's her en der verschijnen!
groeten