Modelspoormagazine forum

Modelspoor, Algemeen en H0 => Nieuwe leden => Topic gestart door: PeterC op 21 mei 2008, 20:32:51 pm

Titel: (her)beginner
Bericht door: PeterC op 21 mei 2008, 20:32:51 pm
Hallo allemaal,

Sedert enige tijd kijk ik hier de kat uit de boom op dit forum, maar nu wordt het tijd om mij even voor te stellen:
Ik ben Peter en ben woonachtig in Deinze.  Ik ben 42 jaar en hierbij een kleine geschiedenis van mijn modelspoorinteresse:
Zo?n 35 jaar geleden werd ik gegrepen door het modelbouwvirus.  Ik kreeg toen een Marklin ovaaltje met een loco en 2 (metalen) wagonnetjes.  Met wat uitbreiding van de rails en enkele wissels werd een baantje opgebouwd, waar ik jaren plezier aan beleefde.  Na enkele jaren kreeg ik interesse in het andere geslacht en het treintje en het baantje geraakten in de vergeethoek.  Ik interesseerde mij toen ook meer in computers (nog zo van die voorhistorische homecomputers), electronica en andere vlakken van modelbouw buiten modelspoor.  En de jaren gingen voorbij?
Enkele jaren geleden werd mijn interesse in treinen terug aangewakkerd.  Vooral de zware Duitse machines imponeerden mij.
Doordat ik graag eens een Bitburger drink, was ik begonnen met van dit biermerk een tweetal wagonnetjes aan te schaffen.  Die twee werden er al vlug 3 en etaleren zonder rails trekt op niets dus werden er enkele rails aangeschaft en dan een loco om ervoor te zetten en dan? en dan ?
Dan werd het idee geboren om terug een modelbaan(tje) op te zetten.  Het nodige materiaal werd in (kleine) stappen aangeschaft en nu ben ik zover dat ik (bijna) aan de praktische uitvoering ervan kan beginnen.
Ik heb hier op dit forum al veel interessante zaken opgepikt en ik hoop hier nog veel bij te leren, daar ik op het vlak van modelspoor een beginner ben.

Peter
Titel: (her)beginner
Bericht door: doomslu op 21 mei 2008, 20:40:32 pm
Blij dat je er bij gekomen bent, Peter. [;)]
Titel: (her)beginner
Bericht door: Ludwig op 21 mei 2008, 20:43:34 pm
Welkom Peter.
Veel plezier met je hobby.
Ludwig
Titel: (her)beginner
Bericht door: Gerolf op 21 mei 2008, 21:03:23 pm
Welkom, Peter! Je verhaal klinkt trouwens bekend...
Titel: (her)beginner
Bericht door: Bundesbahnfreak op 16 juni 2008, 20:52:12 pm
Welkom, komt me ook bekend voor.  Eindelijk nog eens iemand met interesse voor Duits materieel

Groeten

Rudy
Titel: (her)beginner
Bericht door: adrievans op 17 juni 2008, 11:52:10 am
Die zijn er nog wel meer Rudy,1 omdat er vroeger niet veel anders was,2 omdat ik duitse "gevoelens"heb.
Titel: (her)beginner
Bericht door: Bundesbahnfreak op 17 juni 2008, 11:59:05 am
Ik heb ook veel sympathie voor het land (behalve voor de oorlogen dan) en vind dat er te veel op neer gekeken wordt.

Qua modelbouw zit ik in hetzelfde schuitje, toen ik begon in 1981 was er zeer veel Duits materieel op de markt; ondertussen is er veel Belgisch bij gekomen wat ik zeer mooi vind, maar die zie ik beroepshalve als meer als genoeg[;)]

Groeten

Rudy
Titel: (her)beginner
Bericht door: adrievans op 17 juni 2008, 15:56:41 pm
Ik bedoelde met duitse gevoelens niet de nazi kant maar de warme aardige kant van de bevolking (meer nog "oost" dan west duitsers.
Heel anders dan die zuid europeanen.
Titel: (her)beginner
Bericht door: Bundesbahnfreak op 17 juni 2008, 22:04:07 pm
Vind ik ook, ik heb beroepshalve met Fransen en Duitsers moeten werken (zowel uit de oude als uit de nieuwe "Bundesl?nder").  Geef mij maar Duitsers hoor.  Die chauvinistische Fransen daaarentegen[xx(]

Als je in Duitsland op verlof bent, dan verschiet je er dikwijls van hoe vriendelijk ze er zijn, knorpotten zitten overal maar over het algemeen heb ik er positieve ervaringen mee.  En als je als Belg moeite doet om hun taal te spreken zijn ze nog dikwijls verwonderd ook.  Waar de Fransen je durven uitlachen als je taalfouten maakt

Groeten

Rudy
Titel: (her)beginner
Bericht door: PeterC op 18 juni 2008, 20:48:26 pm
Rudy en Adrie, ik kan alleen maar jullie mening beamen en vertoef dan ook graag in Duitsland maar ik ga de Fransen zeker niet afbreken (hun wijn althans niet).
Titel: (her)beginner
Bericht door: doomslu op 18 juni 2008, 21:25:59 pm
Ik woon op 500 meter van Duitsland en kan alleen maar beamen dat de meesten heel correct zijn. Op het werk heb ik medewerksters van verschillende nationaliteiten en daar heb ik toch een voorkeur voor de fran?aises. [;)][:D][:I]

Maar voor treinen blijf ik trouw aan belgische !