Modelspoormagazine forum

Modelspoor Magazine => Wedstrijden => Topic gestart door: Rochevalien op 13 april 2007, 23:00:42 pm

Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 13 april 2007, 23:00:42 pm
Al wie nr 59 gelezen of doorbladerd heeft kon er zeker niet naastkijken,MSM zoekt nieuwe wegen op( en heeft die naar mijn gevoel al gevonden ook)We zijn zo langzamerhand door de voorraad Belgische banen heen en we hebben wel eens zin in iets anders,verandering van spijs doet eten,zegt het spreekwoord.
Het moet met andere woorden niet altijd per s? halfnul en belgisch te zijn al hoeft dat nu ook weer niet meteen doodgezwegen worden.
Guy slaat in zijn voorwoord nagels met koppen als hij het heeft over de voordelen van smalspoor tov normaalspoor en in het bijzonder voor de mensen met weinig tijd en plaats.Het is zelfs zo dat ik mij geen enkele grote smalspoorbaan kan voorstellen maar wel heel veel "grootse".
"Minder is meer "is dan ook geen holle slogan maar een waarheid als een koe.
Ik heb dan ook met veel plezier de verschillende smalspoorbaantjes in MSM mogen herontdekken en natuurlijk ook de schitterende baan van Henk en Derk,al is die baan iets teveel vervuild naar mijn smaak.
De mini-baan-MSM -wedstrijd of mbw;) is dan ook een uitgelezen gelegenheid om "het kleine-maar fijne baantje" te promoten en bij deze wens ik mij dan ook officieel in te schrijven voor dit gebeuren.
(cv + bewijs van goed gedrag en zeden + diplomaafschriten worden asap opgestuurd).:D:D
Wie volgt?

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Havoc op 13 april 2007, 23:11:33 pm
Ik ga allesinds morgen eens zien om een MSM te pakken te krijgen. Ongeloofelijk hoe moeilijk het in de rand van Brussel is om MSM te vinden. Steeds een pak TMM op het schap maar geen MSM.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Johnnytrein op 14 april 2007, 09:48:17 am
Johan dat is misschien een reden om een abo te nemen zit hij automatisch in je bus.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 14 april 2007, 22:10:34 pm
ik moet zeggen dat het bij mij ook onvoorstelbaar kriebelt, maar:
 - mijn huidig project neemt mijn volledige zolderruimte in: ik heb geen plaats om een minibaantje te bouwen, tenzij ... juist [xx(]
 - "MSM-medewerkers worden uitgesloten". Ben ik medewerker of free-lancer? ('k heb al een mailtje naar Guy gestuurd)
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: martintje op 14 april 2007, 23:15:50 pm
Moet zeggen dat het bij mij ook kriebelt.
ben met een module bak bezig die ook als stand alone kan opereren, en is 0,774 m2 dus het ken net.
Alleen wat valt er onder niet eerder gepubliceerd?? valt daar alleen publicatie in een maandblad onder, of mogen er ook nog geen foto's van op een site van een vereniging gestaan hebben.
Ook moet de module eind van het jaar klaar zijn om de hort ermee op te kunnen gaan, dus ik denk niet dat de medebouwleden het leuk vinden als ik er nog een jaar een doek overhou.
Persoonlijk hou ik  er ook niet zo van om me ergens aan vast te leggen, maar begrijp ook donders goed dat de organisatie wil weten hoeveel er mee doen ( afgezien van de afvallers) en als ik me inschrijf, dan vertik ik het om mijn belofte niet waar te maken, in mijn ogen kan je dat gewoonweg niet maken naar de organisatie toe, schrijf je je in, heb je een verpichting, schrijf je anders niet in.
Maar ik heb nog 2 maandne om een idee te bedenken om me alsnog in te schrijven, dus wie weet.
Alleen ik weet dat ik het niveau nog niet heb van een winnaar, maar ik kan zo beroerd slecht tegen mn verlies [:p]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 15 april 2007, 10:42:43 am
Ik denk dat veel mensen er niet aan denken dat,als ze iets bouwen voor deze wedstrijd ,ze dat later ook kunnen inbouwen in een vaste baan of in een modulebaan.Het werk dat nu in dit baantje "moet" gestoken worden hoeft dus niet per s? verloren te zijn.
Ik meen ook dat iemand die bv al jaren Belgisch of Duits bouwt in Ho eens iets anders zou kunnen doen ?n in een andere schaal.
Per slot van rekening hoef je geen kast vol rollend materieel te gaan kopen en het moet zelfs niet nieuw zijn.Bovendien kan je het later zelfs terug verkopen (baan +rollend materieel)als het in de weg mocht staan .Het door Guy voorgestelde Ardeens trambaantje (wat mij bijzonder charmeerd [:p])kan bv ook in schaal N, of zelf TT uitgevoerd worden maar dan met normaalspoor,als rollend materieel kan dan ??n railbus volstaan.Je zou ook het gegeven van dit baantje naar Oostenrijk of Duitsland verplaatsen en in HOe werken en weer moet er niet veel rollend materieel voorhanden zijn.
Ik denk ook dat de beschikbare tijd m??r dan volstaat om een leuk baantje te bouwen maar dan zullen er w?l niet teveel zelfbouw-plasticard huizen of fabrieken op mogen staan zoals bij de vorige uitgaven van deze wedstrijd .Teveel is "trop" en minder is nog altijd m??r.[;)]


Gerrit

Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 15 april 2007, 11:17:51 am
Je enthousiasme is aanstekelijk, Gerrit [8D]
Als ik zou meedoen, is dit "buiten competitie" wegens "MSM-medewerker", maar dat vind ik geen probleem.
Ik ga er toch eens goed over nadenken ... wie weet [;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 15 april 2007, 12:34:15 pm
Wat Roche schrijft dat het werk  dat in een werkstuk gestoken wordt niet per s' verloren moet gaan klopt helemaal. Uiteindelijk is mijn baan ook onstaan door 2 modules te bouwen voor de 2 eerste uitgaves van de diaroma wedstrijden.
Wat betreft de tijd, om  veel zelfbouw te bouwen ben ik niet akkoord. Als je eerst goed overdenkt wat je juist wil en alles goed plant heb je normaal gezien voldoende tijd (zelfs over) om veel aan zelfbouw te doen. Wat niet wil zeggen dat zelfbouw een absulute must is.
Als ik mee doe is het ofwel een werkstuk dat is in te passen op mijn bestaande baan of iets in schaal TT naar B. voorbeeld.

Erik

Ben ik nog vergeten iemand intresse om samen te bouwen in schaal TT.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 15 april 2007, 15:56:37 pm
citaat:
Geplaatst door Gerolf_Peeters

Je enthousiasme is aanstekelijk, Gerrit [8D]
Als ik zou meedoen, is dit "buiten competitie" wegens "MSM-medewerker", maar dat vind ik geen probleem.
Ik ga er toch eens goed over nadenken ... wie weet [;)]>>> Wel wat betekent nu precies: "MSM medewerker"? dat de mensen van de kernredaktie + hun famillieleden niet kunnen meedoen staat buiten kijf,wie gaat er anders voor jury spelen? Maar ik zie niet in waarom jij niet zou mogen meedoen als je er TIJDELIJK even mee ophoud om in MSM te publiceren. Je kan eventueel ondertussen verder werken aan je baan en aan verdere artikels ,mocht je daar nog tijd voor hebben[:D][:D].Als de wedstrijd afgelopen is kan je nog altijd je "schade" inhalen ?n krijgen we er nog een baantje bij[:p]
Gewoon doen!!

Gerrit 


Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 16 april 2007, 01:23:34 am
@ Gerrit: Het maakt me niet uit of ik wel of niet kan meedingen naar de prijzenpot. Buiten competitie meedoen is voor mij een even waardevolle optie.
Momenteel zit ik te peinzen welk stuk van Marche-en-Bieres dat nog niet gebouwd is, ik eventueel zou kunnen uitwerken als mini-baantje.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: DelticPower op 16 april 2007, 01:35:37 am
Hoi Gerolf
 
citaat:
Geplaatst - 16/04/2007 : 01:23:34
   

Op dit uur nog peinzen over een ontwerp? Hoewel bij sommigen de beste idee?n in de nachtelijke uren komen. Wens je veel inspiratie, en voor straks welterusten.
(http://i44.photobucket.com/albums/f45/DelticPower/msm2.jpg)Groeten van Jan
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: just4fun op 16 april 2007, 12:43:53 pm
Wat ik me afvraag is of een eventueel aanwezig schaduwstation, fiddle-yard, wisselbak, ... mee in de gegeven oppervlakte zit, of niet. Dat is me niet helemaal duidelijk en kan een groot verschil geven.
Groet,
Paul (die ook denkt)
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Guy Van Meroye op 16 april 2007, 14:53:54 pm
Aan alle kandidaat-bouwers,
Het is inderdaad de bedoeling dat in de maximum toegelaten oppervlakte ook de fiddle-yard of wat daar voor moet doorgaan inbegrepen is. Zo ligt de lat gelijk voor iedereen, en kan de ene niet afkomen met een cassette van 30cm, en de andere met een bundel opstelsporen van drie meter lengte.
Ik weet het, de ruimte is soms krap.. Een mogelijke oplossing is om voor de wedstrijd een kleine fiddle yard te voorzien, maar die achteraf kan vervangen worden door een grotere voor deelname aan een echte expo of demonstratie.
Zoals uit de ontwerpen en voorgesteld baantjes blijkt zijn er diverse mogelijkheden.
Succes, en veeeeel bouwplezier.
Guy
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: SuSke op 16 april 2007, 20:12:02 pm
het lijkt me ook een mooie uitdaging om toch al met iets te beginnen en 't hoeft zeker niet groot te zijn.

't kriebelt... [:I]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Roderik op 18 april 2007, 19:33:07 pm
Ik zie dat ook wel zitten. Ik verstuur dit weekend mijn inschrijving nog. Alleen nog wat extra info zoeken voor mijn project...
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 19 april 2007, 21:25:54 pm
Heeft er al iemand konkrete plannen om iets te bouwen? en zo ja wat ? en is er soms iemand die iets wil bouwen in een grotere schaal? O? IIm? 1/35,[:p][:p][:p]

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: modelbaanHO op 19 april 2007, 23:35:13 pm
Plannen heb ik wel, maar heel concreet zijn ze nog niet. Ik zit nog te wroeten met de afmetingen tov een railplan dat nog een aantal rij- en/of speelmogelijkheden heeft. Het wordt alleszins iets in schaal H0. Maar de plannen moeten wel klaar zijn voordat ik me inschrijf.
Er rest me nog een beetje tijd.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Havoc op 20 april 2007, 21:28:39 pm
Is er echt geen mogelijkheid om mee te doen buiten competitie? Het zou wel leuk zijn om zo iets te maken, maar ik heb geen zin om aan een "competitie" mee te doen. Trouwens ik ken helemaal niets van afwerken. Zoiets als op de voorpagina van nr 59 staat begin ik gewoon niet aan. Die minibanen ook niet trouwens. Maar gewoon eens een kleine baan bouwen (incl locs en wagens) moet leuk zijn.

En Roche, het zou zeker geen h0 zijn! Maar wel "klein en grof" ipv "klein maar fijn".
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 20 april 2007, 22:15:17 pm
Sta mij toe om effe te antwoorden met een plaatje...

(http://i11.photobucket.com/albums/a179/Rochevalien/img132.jpg?t=1177099919)


en schol[:D][:p]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 20 april 2007, 22:22:12 pm
Ik zou Gerrit's (smakelijke) tip zeker ter harte nemen, Johan. Waarom niet proberen om iets toch wat af te werken?
Wat competitie betreft: beschouw dat misschien als een gevoel. Het is voor iemand pas een competitie als hij competitief ingesteld is [;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Havoc op 21 april 2007, 17:43:25 pm
Na er een nacht over geslapen te hebben lijkt het idee iets minder aantrekkelijk. (het was trouwens ook na een zware maaltijd) Enkel al het idee om daar te moeten gaan zitten als een beest in de dierentuin.

Nu terug serieus. Het is niet echt iets voor mij. Waarschijnlijk stop ik met voortdoen als de eerste trein gereden heeft. Ofwel veel te groot en halverwege opgeven. Veel te veel idee?n ook: een 6-tal. Het een al gekker dan het ander...

PS: hoe staat het trouwens met de oppervlakteberekening? Wat met ondergrondse schaduwstations? Als je op 2 niveaus werkt, is dat dan 2x de oppervlakte? etc etc.

PPS: in hoeverre mogen we hier idee?n bespreken?
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 21 april 2007, 18:29:56 pm
@Johan
Daar achter je baantje te gaan zitten ... dat is ook niet echt mijn ding. Het hoort er echter w?l bij, natuurlijk. Als het baantje echter fantastisch is, zal het meer aandacht krijgen dan de maker [;)]
Merkwaardige idee?n? Alleen al om die reden zou ik uitkijken naar jouw creatie! [8D]
Wat de afmetingen betreft: mij lijkt het geen probleem om een ondergronds schaduwstation te hebben binnen dezelfde oppervlakte. Er staat niets over in het reglement. Wat niet verboden is, is toegestaan, denk ik dan. [^]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: factageklerk op 21 april 2007, 19:30:47 pm
Ik zou wel graag eens mijn kans willen wagen ,zelf iets in elkaar steken lijkt me wel een uitdaging. Tot nu toe bouwde ik altijd huisjes van kibri of auhagen en moest ik gewoon het plan volgen . ik had al wel enkele idee?n in m'n hoofd maar ik weet niet of sommige daarvan wel verantwoord zijn om te bouwen daar enkele onderwerpen hiervan gevoelig liggen..........

Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Treinist op 21 april 2007, 20:37:16 pm
Las het in MSM en ik denk er serieus over om mee te gaan doen.
Maar wat is de miimaal vereiste treinbeweging?
Alleen een loc of moeten er ook wagons meegetrokken worden?
Want als er alleen een loc moet worden gereden kan er heeel veel met hoogte worden gedaan.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Havoc op 21 april 2007, 22:05:22 pm
Als je die loc vervangt door een railbus heb je een trein. Of in een loc werkplaats is enkel locbeweging ook realistisch.

Er zou wel een medewerker van MSM hier die vragen eens mogen beantwoorden. Ik denk dat er veel van die kleine details zijn waar mogelijke deelnemers mee zitten. Natuurlijk kan je steeds de organisatoren een mailtje sturen, maar als die 10x dezelfde vraag moeten beantwoorden kunnen ze beter hier een draadje daarover opendoen om te vermijden dat het 11x wordt.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 21 april 2007, 23:10:02 pm
"een mini-treinbaan met beweging", "dat er op de mini-baan werkelijk kan gereden worden" "dient een werkend spoorwegelement te bevatten" (citaten uit MSM)

Dat lijkt me toch duidelijk, wagonnetjes zijn niet noodzakelijk.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Guy Van Meroye op 21 april 2007, 23:11:32 pm
Aan alle kandidaat deelnemers van de mini-baan wedstrijd,

Wat de oppervlakte betreft is het de buitenmaat van de baan die telt, er is inderdaad geen beperking in hoogte, er kan dus indien mogelijk op verschillende niveau's gewerkt worden....

En met een treinbeweging bedoelen we dat er verkeer op de baan mogelijk moet zijn, dat kan een loc zijn, een railbus, een tram, een locje met enkele wagens, alles kan. Let wel, het moet zinvol zijn, en passen bij het onderwerp dat je hebt uitgekozen.

En je baan bedienen op de expo, een paar uurtjes mag toch geen probleem zijn, als alle exposanten tegen een "publiek" optreden zouden opzien, zouden er geen tentoonstellingen kunnen worden gehouden. Maar niets belet om een of ander automatisme uit te werken, zodat je niet heel de tijd zelf de trein moet besturen. Beschouw het aanwezig zijn op de expo als een mogelijkheid om aan het publiek en je mede-hobbyisten uitleg te verschaffen over de gebruikte technieken, gekozen onderwerp enz.
Maar vooral til aan al die dingen niet te zwaar, het is de bedoeling dat je iets bouwt dat leuk is en kan getoond worden. Maar  een wedstrijd is en blijft een wedstrijd, het reglement moet gevolgd worden. Enige uitzondering die kan gemaakt worden is dat MSM-medewerker (andere dan leden van de kernredactie) ook kunnen meedoen, maar dan BUITEN COMPETITIE. ZIj komen niet in aanmerking voor de prijzenpot, noch voor jurering door het publiek. Maar ook hier, hoe meer bouwers hoe leuker en boeiender, het zou zonde zijn indien iemand van de medewerkers zich geroepen zou voelen om ook iets kleins te bouwen dit niet zou doen omwille van het feit dat bij sporadisch eens iets in MSM publiceert, en dan ook in de lijst van de medewerkers is opgenomen.
Indien nog vragen kan je die altijd via dit forum stellen, een antwoord volgt (maar niet noodzakelijk onmiddellijk...)
succes
Guy
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Havoc op 21 april 2007, 23:18:15 pm
Bedankt voor het vlotte antwoord Guy. Ik denk dat er nog vragen gaan komen.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 21 april 2007, 23:48:13 pm
citaat:
Geplaatst door Gerolf_Peeters

@Johan
Daar achter je baantje te gaan zitten ... dat is ook niet echt mijn ding. Het hoort er echter w?l bij, natuurlijk. Als het baantje echter fantastisch is, zal het meer aandacht krijgen dan de maker [;)]
Merkwaardige idee?n? Alleen al om die reden zou ik uitkijken naar jouw creatie! [8D]
Wat de afmetingen betreft: mij lijkt het geen probleem om een ondergronds schaduwstation te hebben binnen dezelfde oppervlakte. Er staat niets over in het reglement. Wat niet verboden is, is toegestaan, denk ik dan. [^]
>>> Binnen de opgegeven maximum afmetingen is een ondergronds schaduwstation volgens mij alleen  met een lift te bereiken[:D] maar dat zou w?l origineel zijn.

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 22 april 2007, 01:20:13 am
citaat:
Geplaatst door Rochevalien
... schaduwstation alleen  met een lift te bereiken[:D] maar dat zou w?l origineel zijn.
... en zeggen dat ik daar ooit een ontwerp voor gemaakt heb [:)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: renstimpie op 23 april 2007, 14:35:56 pm
Ik ga ervoor!  Ik stel het niet meer uit.  Ik heb een idee, een plan en dit gaat het worden.  
Groetels

Tim Somers
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Roderik op 23 april 2007, 16:57:43 pm
[:D][:D][:D]
Mijn inschrijving is ook binnen en 't wordt een specialleke en dan heb ik het niet over de curryworsten.
(Eigenlijk is er toch niets zo plezant als mensen curieus maken.[}:)])
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Havoc op 23 april 2007, 20:41:35 pm
citaat:
>>> Binnen de opgegeven maximum afmetingen is een ondergronds schaduwstation volgens mij alleen met een lift te bereiken maar dat zou w?l origineel zijn.


Eigenlijk niet... Je kan het zo gek niet bedenken of er is wel een voorbeeld voor!

De Waterloo&City lijn van de londense metro heeft geen verbinding met andere lijnen en de enige verbinding met de buitenwereld was een lift. Alle rollend materieel ging met de lift maar beneden. Die lift is er echter niet meer en dus moet nu alles via "een gat in de grond". Hier een montage van het leveren van rijtuigen: http://www.metronetrail.com/webfiles/video/Train%20going%20into%20subway%20time%20la.mpg
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: 13erke op 23 april 2007, 21:25:25 pm
Dat is wel de gemakkelijkste lijn die je kan nemen, op de overige lijnen is de kans groot dat je ergens anders uitkomt (ik heb het zelf meegemaakt[B)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: tonycabus op 24 april 2007, 16:57:45 pm
@Roderik:
Je bedoelt toch 'CURRYEUS'[:D]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Roderik op 24 april 2007, 19:10:37 pm
[:D][:D][:D]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: evan op 27 april 2007, 22:19:41 pm
Pet af voor het goede idee van MSM!

Ik had MSM 59 gekocht voor op het vliegtuig naar Egypte en las de aankondiging van de wedstrijd.  Na 5 uur vliegen was mn plan al in groffe lijnen uitgewerkt met resultaat: ik schrijf me in.

Als amerikaans modelspoorliefhebber ben ik ongelooflijk verrast en nu weet ik wat Guy bedoelde met 'Er komt een verassing voor de mensen die iets anders doen dan Belisch modelspoor'.
Dit wil niet zeggen dat Belgisch niet interessant is.

Laat het een interessante wedstrijd worden met veel mooie en leerrijke deelnames!

Groetjes Evan
Branchlines & Backwoods
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 03 mei 2007, 22:42:23 pm
Voor diegenen die nog niet overtuigd zijn [}:)] of geen inspiratie hebben : http://carendt.com/ en vooral :toepasbaar in alle schalen ?n spoorbreedten.Zelfs in pizzavorm!

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Havoc op 03 mei 2007, 22:58:03 pm
Zeg Roche, straks gaat MSM de hele Nekkerhal nodig hebben om al die banen te plaatsen.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 04 mei 2007, 17:44:11 pm
Dat is dan toch fantastisch,of niet? Daarbij ,bij de 2 vorige expo's heeft men maar de helft van de nekkerhal nodig gehad....

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: n/a op 07 mei 2007, 09:51:06 am
Een ander vraagje. Moeten we zelf voorzien dat de maquette op een hoogte staat of wordt daarvoor gezorgd door MSM?
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 07 mei 2007, 10:15:26 am
Goeie vraag, 5166 (ik vroeg het me ook af)

ps: je bent nieuw hier, welkom trouwens, maar maak je je profiel even volledig? (echte naam invullen en zo ...)
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: tufken op 07 mei 2007, 10:56:18 am
Hallo Sven (5166),

Welkom hier en nog veel leergenot (ik denk wij meer van U),  tufken
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Guy Van Meroye op 07 mei 2007, 11:00:56 am
Aan alle deelnemers van de mini-baan-wedstrijd
MSM-zal in de Nekkerhal in tafels voorzien waarop de mini-baantjes kunnen opgesteld worden. Eventueel kan je je eigen baantje van korte pootjes voorzien om het op een betere hoogte te brengen voor de toeschouwers. Niets belet om zelf in een "onderstel" te voorzien, zo kan je je baantje ook thuis of ergens anders opstellen op de hoogte die jou (of het baantje) het beste past.
Succes,
Guy
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: yannick op 09 mei 2007, 19:14:18 pm
hallo
de plank moet 0.75vierkante meter groot zijn bij schaal HO nu zit ik maar te rekenen maar kan iemand mij zeggen hoeveel cm het juist moet zijn voor een vierkant dankjewel[?][^]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 09 mei 2007, 19:25:22 pm
Niet goed opgelet in de wiskundeles, yannick ? [:D]
De vierkantswortel uit 0,75 = (afgerond) 0,86 meter.
Een vierkant van 86 x 86 centimeter is het maximum.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Havoc op 09 mei 2007, 20:12:22 pm
Of een rechthoek van 750cm op 10cm...
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 09 mei 2007, 21:07:49 pm
citaat:
Geplaatst door Havoc

Of een rechthoek van 750cm op 10cm...

In modules ! [;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: yannick op 11 mei 2007, 14:32:38 pm
en nog een vraagje hoeveel voor een rechthoek van breedte 60cm [:D] ben niet zo goed in rekenen[:D][:D]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Anarchy op 11 mei 2007, 14:45:08 pm
60 x 125 cm
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: KOFD10 op 09 juni 2007, 23:32:53 pm
citaat:
Geplaatst door Rochevalien

Heeft er al iemand konkrete plannen om iets te bouwen? en zo ja wat ? en is er soms iemand die iets wil bouwen in een grotere schaal? O? IIm? 1/35,[:p][:p][:p]

Gerrit
Ik ga de uitdaging aan met schaal G... enkel nu nog aan extra LGB materiaal geraken...
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Havoc op 09 juni 2007, 23:59:20 pm
LGB is schaal IIM. Succes ermee, ik kom er niet uit om iets deftig te verzinnen.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: mahtoska1 op 11 juni 2007, 20:11:13 pm
Hallo Allemaal,

Ik heb me vorige week ingeschreven.
Hopelijk ontmoet ik jullie daar.
Beste groeten,
Pieter
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 11 juni 2007, 21:12:09 pm
Succes er mee, Pieter.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: janjozef op 12 juni 2007, 21:16:14 pm
Als iedereen die ik weet en zegt ingeschreven te zijn gaan er inderdaad veer minibaantjes zijn, o ja ik ben ook ingeschreven al heb ik nog geen antwoordt of bevestiging gekregen.

Jan
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 12 juni 2007, 22:38:27 pm
Zijn er hier soms mensen die ingeschreven hebben met een baantje in een grote schaal?[:p][:p][:p] en zo ja welke? en wat is het thema?

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 12 juni 2007, 23:49:05 pm
Ik heb nog niet beslist of ik mee doe. Aan de reactie's te zien zijn er al genoeg kandidaten.

Erik
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 16 juni 2007, 11:51:06 am
Ik heb gisteren vernomen dat er 22 definitieve inschrijvingen zijn, en nog enkele "hangende". Het is dus alvast een succes!
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Wadloper op 21 juni 2007, 08:10:23 am
citaat:
Wat de oppervlakte betreft is het de buitenmaat van de baan die telt, er is inderdaad geen beperking in hoogte, er kan dus indien mogelijk op verschillende niveau's gewerkt worden....
Effe een klein vraagje van iemand die deze wedstrijd ziet als een mooie oefening voor baanbouwen.

Wordt het bedieningspaneel net als het schaduwstation ook tot het totaal van het oppervlakte van de baan gerekend of mag je die wel daarbuiten aanleggen?
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 21 juni 2007, 08:25:15 am
Ik denk dat het bedieningspaneel - indien het vast verbonden is met de baan - ook bij de buitenmaat van de baan hoort. Een "losse" afstandsbediening hoort m.i. niet bij die oppervlakte.
Als ik fout ben, hoop ik dat Guy me corrigeert.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 21 juni 2007, 21:54:12 pm
Ik bouw mijn bedieningspaneel IN mijn baantje en heb bijgevolg geen probleem met extra oppervlakte.
Het wordt w?l klein en fijn en vooral: smal.

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Wadloper op 22 juni 2007, 23:19:57 pm
Hey gerolf, het zou op zich wel logisch zijn als het bedieningspaneel binnen het totaal oppervlakte valt, anders kan men daar nog mee smokkelen.

Binnen de baan bouwen, dat is ook een idee. Ah wel, dat komt wel met de bouw, vandaag in ieder geval de bevestiging van de inschrijving via de mail gekregen, en ook maar gelijk een start gemaakt met de aanschaf van het benodigde materieel [:)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 27 juni 2007, 01:26:32 am
Voil? de kogel is door de kerk. Ik heb me daarnet ook ingeschreven
met een project in H0.

Erik
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: dancer op 27 juni 2007, 13:03:17 pm
tot wanneer kan men zich inschrijven?  En wanneer moet de baan klaar zijn?  Ik heb wel zin om een Zwitsers minibaantje te maken.....
En wat is de prijzenpot?

Groeten
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: dancer op 27 juni 2007, 13:06:13 pm
is het ook mogelijk dat 2 personen samen een minibaantje maken?
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 27 juni 2007, 14:00:24 pm
Je kan natuurlijk met meerdere personen een baantje bouwen, inschrijven voor 1 juli '07.
Details over de prijzenpot weet ik niet, de tien eerste vallen in de prijzen, er is ook een prijs voor de origineelste ?n in de categorie -18 jaar. Zo staat het toch in MSM59...
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: guy holbrecht op 27 juni 2007, 14:41:07 pm
Uiteraard is dit geen probleem. Het is het werkstuk dat telt. En of je dat nu alleen of met een aantal medestanders hebt gemaakt, dat speelt heus geen rol. Ik zou zeggen: inschrijven maar.

Groeten,
Guy
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 27 juni 2007, 18:32:17 pm
citaat:
Geplaatst door guy holbrecht

Uiteraard is dit geen probleem. Het is het werkstuk dat telt. En of je dat nu alleen of met een aantal medestanders hebt gemaakt, dat speelt heus geen rol. Ik zou zeggen: inschrijven maar.

Groeten,
Guy>>> Dat is dus niet fair h?,als de banen waar door meer dan ??n persoon aan gewerkt is geweest nu in een aparte kategorie zouden zitten zou ik daar nog mee kunnen leven maar dat zal wel het geval niet zijn zeker?[V][V][V][V]

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 27 juni 2007, 21:21:57 pm
Gerrit, hoe ga je bewijzen dat je een baan alleen hebt gebouwd ?
Je moet maar denken dat ze dan ook de prijs en de eer moeten delen ! [;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 27 juni 2007, 22:42:19 pm
Dat is inderdaad niet te bewijzen maar ik vindt toch dat het niet fair is om het werk van ??n individu te plaatsen tegenover dat van een ploeg mensen,zoals bv met de 2de wedstrijd ( brouwerij Ridderfort)En dat ze dat dan nog eens doodleuk in MSM vermelden in de reportage achteraf.Ik doe trouwens niet mee voor de "prijzenpot"

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: janjozef op 28 juni 2007, 09:41:00 am
Ja je weet dat er inschrijvingen zijn waar door meer als 1 is aan gewerkt, maar denk je dat die daarom beter zullen zijn. Toch beter zo dat je weet dat ze met meerdere zijn dan dat ze het in 2 groepen indelen en er toch nog zijn die zich als enkeling inschrijven en waar ze met een groep aan werken. En als je het echt voor de prijzenpot doet dan zijn er wedstrijden waar ge minder voor moet doen en nog een stuk eenvoudiger zijn.

Jan
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: dancer op 28 juni 2007, 09:51:26 am
ik ben echt benieuwd hoeveel mensen er zullen meedoen met de wedstrijd...Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: dancer op 28 juni 2007, 11:09:12 am
aangezien het voor een achtergrond van een baan beter is dat de achtergrondplaten niet direct op de baan plakken, maar er op een afstand van 30 cm vanaf moeten zijn voor een mooier effect: achtergrondplaten nemen in dikte ook wel plaats..word de dikte van een achtergrondplaat er in meegerekend?  of hoe zit dat?
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Wadloper op 28 juni 2007, 21:20:38 pm
30 centimeter van de baan af? Ik zou dat knap vinden als je dat lukt op het gestelde maximum oppervlak van 0,5 tot 1 vierkante meter afhankelijk van de schaal die je gebruikt [:D] Gaat dat niet ten koste van de benutbare ruimte voor je baan?
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Havoc op 30 juni 2007, 16:52:43 pm
Nog enkele uren en dan is het inschrijven afgelopen...
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: dancer op 02 juli 2007, 12:06:57 pm
kheb me nog net op tijd kunnen inschrijven..... benieuwd hoeveel mensen er gaan meedoen...
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: tonycabus op 03 juli 2007, 13:54:44 pm
V??????l!!!!!
Deze wedstrijd is intussen een groot succes geworden...
Dank voor jullie deelname, dat wordt leuk in Mechelen in oktober 2008!
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: janjozef op 03 juli 2007, 13:57:00 pm
Laat ons eerst zien dat iedereen zijn project uitgewerkt krijgt. de tijd lijkt lang maar is eigenlijk kort.

Jan
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: dancer op 03 juli 2007, 16:03:01 pm
amai...oef...
oktober 2008..en ik die dacht dat we nog maar een paar maanden tijd hadden (oktober 2007) tegen dat het ontwerp klaar moet zijn.... godzijdank... dan hebben we nog genoeg tijd om het klaar te hebben....

Cool!

Cheers!
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 03 juli 2007, 18:05:05 pm
citaat:
Geplaatst door janjozef

Laat ons eerst zien dat iedereen zijn project uitgewerkt krijgt. de tijd lijkt lang maar is eigenlijk kort.

JanDe "echten " zijn natuurlijk al lang aan het bouwen [:D][:D][:D][:D]

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 03 juli 2007, 18:15:54 pm
citaat:
Geplaatst door Rochevalien

De "echten " zijn natuurlijk al lang aan het bouwen [:D][:D][:D][:D]
... dan ben ik ook een "echte" ... [:D] [:o)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: dancer op 03 juli 2007, 19:15:32 pm
ik ben nog met mn ontwerp bezig...
pff met die stomme belastingsbrief[:(!]die nog moet worden ingevuld ontneemt dat de tijd....
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: janjozef op 04 juli 2007, 08:38:44 am
Ik ben ook een echte, alleen een echte wat?

Jan
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 04 juli 2007, 09:52:25 am
citaat:
Geplaatst door janjozef

Ik ben ook een echte, alleen een echte wat?

Jan>>> een "echte" moeilijke mens ? [}:)][}:)][:D][:D]
     
Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: janjozef op 04 juli 2007, 13:26:19 pm
Dank u [V]

jan
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Guy Van Meroye op 06 juli 2007, 09:41:08 am
De mini-baantjes wedstrijd mag inderdaad een succes worden genoemd. De kaap van de 50 deelnemers werd overschreden! Bedankt voor jullie interesse. De lijst met de deelnemers, de schaal en het gekozen onderwerp zal in volgende MSM (22 augustus) worden gepubliceerd. Vergeet ondertussen ook niet foto's te maken van uw bouwsels. Je mag deze altijd al op dit forum plaatsen, kwestie van iedereen op de hoogte te houden van je bouwsels... Vanaf oktober mag je ze ook naar Nico mailen, het is immers de bedoeling dat ook in het blad de wedstrijd wordt opgevolgd, en dat links en rechts al eens een tipje van de sluier wordt opgelicht.
Profiteer van de Belgische zomer om meteen van wal te steken. Succes!
Guy
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: modelbaanHO op 06 juli 2007, 10:51:42 am
Ik heb op het laatste ogenblik besloten om toch niet mee te doen.
De redenen:
- ik geraak amper verder met mijn eigen baan
- ik heb geen plaats om na de tentoonstelling het mini-baantje weg te zetten, en afbreken dat staat niet in mijn woordenboek
Ik wens alle deelnemers veel succes en zal zeker van de resultaten komen genieten in Mechelen.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 06 juli 2007, 11:19:46 am
Luc (modelbaanH0): ik zat met hetzelfde dilemma, maar ik bouw een stukje van mijn baan voor Mechelen, en dat kan ik daarna inplanten in mijn groter project. Was dat geen optie voor jou?

Meer dan 50 deelnemers !! Amaai !! En nu hopen dat die allemaal de eindmeet volgend jaar halen...
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: modelbaanHO op 06 juli 2007, 11:54:56 am
Dag Gerolf,

Het is zeker het overwegen waard.
Ik probeer zelfs nu zoveel mogelijk stukken van de modelbaan 'buiten' de baan te bouwen om ze nadien 'in te planten'. Zo ben ik nu bezig met een klein lokdepot.
Het bouwen buiten de baan geeft het voordeel dat alles beter bereikbaar is, etc.
Ik heb nog een woonwijk en een bescheiden industriegebied met spooraansluitingen in de planning. Misschien kan ik daar iets mee doen.

Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 06 juli 2007, 17:44:48 pm
citaat:
Geplaatst door Guy Van Meroye

De mini-baantjes wedstrijd mag inderdaad een succes worden genoemd. De kaap van de 50 deelnemers werd overschreden! Bedankt voor jullie interesse. De lijst met de deelnemers, de schaal en het gekozen onderwerp zal in volgende MSM (22 augustus) worden gepubliceerd. Vergeet ondertussen ook niet foto's te maken van uw bouwsels. Je mag deze altijd al op dit forum plaatsen, kwestie van iedereen op de hoogte te houden van je bouwsels... Vanaf oktober mag je ze ook naar Nico mailen, het is immers de bedoeling dat ook in het blad de wedstrijd wordt opgevolgd, en dat links en rechts al eens een tipje van de sluier wordt opgelicht.
Profiteer van de Belgische zomer om meteen van wal te steken. Succes!
Guy
>>>Ik ga dat zeker doen-??n van dezer dagen[:p]ik ga eerst nog wat afwerken ,een DEFTIGE tekening proberen te maken en dan foto's beginnen te plaatsen in dit draadje.En ik hoop dat dat hier wat navolging krijgt[:)]

Gerrit

Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Havoc op 06 juli 2007, 20:55:32 pm
citaat:
Ik ga dat zeker doen-??n van dezer dagenik ga eerst nog wat afwerken


Plaats ook eens iets dat niet helemaal afgewerkt is. Dat is vaak interessanter dan mooie afgewerkte plaatjes. Die tekening mag echter wel duidelijk zijn.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 07 juli 2007, 10:10:18 am
Dit is mijn ontwerp:

(http://meb.gerolf.be/home/bm/minib/plan.jpg)

Een stukje van mijn rangeerheuvel [8D] Het houtwerk is al klaar.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 07 juli 2007, 11:16:37 am
Knap gedaan Gerolf! maar waar staan die cijfers voor?

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Tom op 07 juli 2007, 11:36:16 am
Het hoogteverschil veronderstel ik.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 08 juli 2007, 09:18:04 am
Die cijfers zijn inderdaad de hoogte boven de vloer.
De "gebouwen" hebben trouwens nog geen definitieve locatie. De sporen en het landschapsverloop wel.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 08 juli 2007, 10:45:58 am
Ik zou maar 1 dienstgebouw zetten naast de sporen ipv 2,dat lijkt mij realistischer en minder overladen.

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: jean-luc op 08 juli 2007, 10:57:11 am
Zeer mooi Gerolf. Vergeet de laadmal niet [;)]

Groeten, Jean-Luc
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 09 juli 2007, 19:05:31 pm
Voila,dit gaat het dan worden:  

(http://i11.photobucket.com/albums/a179/Rochevalien/Port%20de%20Carnac/Carnacspoorplan.jpg?t=1184000057)

De fiddle -yard aan de rechterkant gaat nog bedekt worden door een 2tal Bretoense huizen.Wie daar goede foto's van heeft mag ze mij altijd doorsturen.
Ik ben ook een Photobuckett mapje begonnen met  oa nog wat foto's van wat VAREND materieel dat zou kunnen dienen.(nr 474 geniet mijn voorkeur):

http://s11.photobucket.com/albums/a179/Rochevalien/Port%20de%20Carnac/


Er zijn-jammer genoeg- nog geen foto's van de stand van zaken omdat
ik wat problemen heb met mijn kaartlezer[:(] computers h?.

Gerrit

Ps: de tekening is niet van hetzelfde niveau als die van Gerolf maar het kan ermee door niet?
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Havoc op 09 juli 2007, 20:16:33 pm
Kan er zeker mee door Roche. Maar goed dat je erbij gezet hebt "wit: niet gebruikt"! Anders zou je buiten de limieten komen.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Frank_N op 09 juli 2007, 20:22:36 pm
Hoi Gerolf,

Ziet er goed uit[^]! Zeker als je diorama te implementeren is in "Marche-en-Bi?res": Daarom [:)]
Weet je zeker dat de rangeerheuvel zal werken? Ik bedoel het lijkt mij dat de dalende bocht in aanvang toch flinke extra rolweerstand zal oproepen, ten opzichte van de rijlengte. Of: zit je "rangeerheuvel" op het rechte deel van het spoor (zo te zien bij het gebouwtje)? Tis maar een gedachtenvlucht..........

Groet van Frank.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 09 juli 2007, 22:25:37 pm
citaat:
Geplaatst door ModelspoorfaN

Weet je zeker dat de rangeerheuvel zal werken?
Dalen is geen probleem (5cm verschil op een halve meter - de daling begint op een recht stuk, vanaf het gebouwtje), afremmen is voorlopig nog wel een opdracht, maar ik heb al wat ideetjes ... [;)]

@Roche: dit kan mooi worden, man! ik ben benieuwd [^]

@Jean-Luc: een laadmal past niet op een rangeerheuvel, maar ik ben wel zinnens er elders op mijn baan eentje te maken.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Frank_N op 09 juli 2007, 23:19:42 pm
Ga je de wagentjes nog verzwaren, Gerolf? De bocht levert vast wat frictie op.......Iets met massa traagheid? Lijkt me goed idee. Wow man!!

Groet van Frank.

ps: de 15e sept. staat in mijn agenda, see you??
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 29 juli 2007, 21:31:00 pm
Voil? ik ben eraan begonnen mijn bijdrage voor de wedstrijd. Ik denk dat het wel duidelijk is wat dit moet worden. Het is maar een onderdeel van wat het moet gaan worden.
(http://i20.photobucket.com/albums/b234/erikdeboeck2000/HPIM1061.jpg)

Erik
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 29 juli 2007, 23:00:11 pm
citaat:
Geplaatst door erik de noorman
Ik denk dat het wel duidelijk is wat dit moet worden...
... een kermisattractie? [:D] [:D]
Nee, serieus: het lijkt me een knap begin!
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: renstimpie op 02 augustus 2007, 15:16:38 pm
ziet er allemaal goed uit!  Je zou bijna schrik hebben om zelf nog mee te doen.  Ik heb enkel mijn thema aangepast (ook om later verder in te bouwen in een vaste baan.

Industrie anno '50

Tot de volgende

Tim
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 03 augustus 2007, 23:17:48 pm
(http://i11.photobucket.com/albums/a179/Rochevalien/Port%20de%20Carnac/Afbeelding033.jpg?t=1186175389)

Dit is de opstelling om eraan te kunnen werken en om er (later) op te kunnen rijden.

(http://i11.photobucket.com/albums/a179/Rochevalien/Port%20de%20Carnac/Afbeelding045.jpg?t=1186175436)


Hier moet je zijn indien je ooit in Carnac de trein zou willen nemen.

Meer foto's staan op de fotosite,volg de link.

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Intens op 09 augustus 2007, 10:04:20 am
Hallo beste collega bouwers

Wij (mijn vriendin en ik) hebben ons ook ingeschreven voor de wedstrijd. Wij maken zo'n baan voor het eerst en ik kan zeggen dat is niet makkelijk.Daarom is het fijn dat het op zo'n klein oppervlakte kan dat maakt het overzichtelijk.

Ten aanzien van de discussie over het werken van meerdere personen aan 1 baan. Willen we dan ook niet een categorie voor amateurs wat laten we nog verder gaan beginners, novice, en profesinals. Dan hebben we het zeker goed in gedeeld. Of gaan we gewoon gezellig met z'n allen aan de modelbaan werken en plezier hebben. Want daar draaid het om geloof ik.

Hier nog een link van een foto van een gedeelte van onze baan.
http://www.mijnalbum.nl/index.php?m=fto&a=73&id=57664968&key=T66WM8PM

Groetjes en plezier,

Ilja
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Intens op 09 augustus 2007, 10:16:15 am
En dit zijn ook leuke foto's
http://www.mijnalbum.nl/Album=ZGNFTCFR

groet ilja
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: dancer op 09 augustus 2007, 13:17:20 pm
Tof tof... heel tof dat er vrouwen meedoen..
mijn vrouw zal me misschien ook helpen...
de hobby moet meer gepromoot worden voor de vrouwen..
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 09 augustus 2007, 21:37:28 pm
citaat:
Geplaatst door Intens

Hallo beste collega bouwers

Wij (mijn vriendin en ik) hebben ons ook ingeschreven voor de wedstrijd. Wij maken zo'n baan voor het eerst en ik kan zeggen dat is niet makkelijk.Daarom is het fijn dat het op zo'n klein oppervlakte kan dat maakt het overzichtelijk.

Ten aanzien van de discussie over het werken van meerdere personen aan 1 baan. Willen we dan ook niet een categorie voor amateurs wat laten we nog verder gaan beginners, novice, en profesinals. Dan hebben we het zeker goed in gedeeld. Of gaan we gewoon gezellig met z'n allen aan de modelbaan werken en plezier hebben. Want daar draaid het om geloof ik.

Hier nog een link van een foto van een gedeelte van onze baan.
http://www.mijnalbum.nl/index.php?m=fto&a=73&id=57664968&key=T66WM8PM

Groetjes en plezier,

Ilja>>> Hier begrijp ik dus niets van[?][?]heb het nochthans 3 keer gelezen....
Mijn standpunt hierover is wel bekend denk ik , en nog steeds onveranderd.[V]
[V]

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Intens op 09 augustus 2007, 22:47:47 pm
Laat ik hand in eigen boezem steken en ervan uit gaan dat het inderdaad moeilijk geschreven is. Hier volgt een verduidelijking.

We kunnen de wedstrijd in zes groepen indelen om het echt eerlijk te maken.

beginners 1 persoon
beginners meerdere personen

gevorderden 1 persoon
gevorderden meerdere personen

expert 1 persoon
expert meerdere personen.

Eigenlijk wil ik met dit belachelijk idee alleen aangeven hoe belachelijk het is om het op te splitsen een categorie voor 1 persoon of meerdere personen.

Ik hoop dat het nu duidelijk is gerrit en dat het standpunt eigenlijk moetzijn dat we plezier hebben in onze hobby en er een leuke wedstrijd van maken.

groetjes ilja
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 10 augustus 2007, 01:07:44 am
Dat je met meeerdere personen bent kan iedereen bepalen. Niet dat het belang heeft voor de prijzenpot, want die moet je dan toch delen over die meerdere personen...

Wie gaat echter bepalen of je beginner of expert bent? Iedereen wil zich wel inschrijven in een beginners-categorie om zodoende makkelijker in de prijzen te vallen...
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 10 augustus 2007, 17:51:19 pm
Is dat echt zo belachelijk? er zijn toch maar 6 categorieen .Dat er een onderscheid moet zijn tussen iemand die pas met de hobby begint en iemand de al 25 jaar modelbouw doet trekt niemand in twijfel (of dat denk ik dan toch) Maar dat het niet fair is om diorama's of baantjes gelijk te beoordelen die door ??n of meerdere mensen gemaakt zijn is belachelijk,of wat? merkwaardige redenering.
Mischien is dit wat men verstaat onder plezier hebben in de hobby?
Als men nu eens hetvolgende zou doen:
voor beginners:
alleen bouwdozen gebruiken,recht uit de doos en geen verwering.

voor gevorderden: eigengemaakte gebouwen toegelaten (niet al t? ingewikkeld gemaakt)bouwdozen mogen gebruikt worden maar NIET recht uit de doos (aanpassingen,combinaties van gebouwen)=dit noemt men "kitmingling" in de militaire .verwering ,superdetallering toegelaten .

voor experts: alle registers open! geen beperkingen .

en "samenwerkende venootschappen "zijn ook niet toeglaten.Er is tijd genoeg voorzien en diegenen die ook wel eens iets willen maken moeten zich ook maar inschrijven.Fair play is ook belangrijk.

Gerrit

Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Intens op 10 augustus 2007, 20:38:12 pm
Dan verschillen wij van mening, wat helemaal geen probleem is.

Ik ben beginner en het gaat mij puur om het modelbouwen, het plezier en daarnaast is het leuk om mee te doen aan de wedstrijd. Voor mij is het niet belangrijk om het in categorien in te delen.

groeten,
Ilja

Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Havoc op 11 augustus 2007, 11:05:14 am
citaat:
er zijn toch maar 6 categorieen .


Maar??? En hoeveel baantjes gaan er ook daadwerkelijk te zien zijn? Die 6 categorien zouden geen probleem zijn als er 100 banen te zien zijn. En hoe ga je bepalen wie beginner is en wie expert? Eerst een commissie langssturen om thuis het werk te beoordelen?

Zeg, het is maar een hobby h?. Als je niet voor 75% voor de fun en de kick meedoet ben je verkeerd bezig.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 11 augustus 2007, 11:33:14 am
citaat:
Geplaatst door Havoc

citaat:
er zijn toch maar 6 categorieen .


Maar??? En hoeveel baantjes gaan er ook daadwerkelijk te zien zijn? Die 6 categorien zouden geen probleem zijn als er 100 banen te zien zijn. En hoe ga je bepalen wie beginner is en wie expert? Eerst een commissie langssturen om thuis het werk te beoordelen?

Zeg, het is maar een hobby h?. Als je niet voor 75% voor de fun en de kick meedoet ben je verkeerd bezig.>>> staat in mijn vorige post te lezen .Een beginner zou zich niet moeten wagen aan pure zelfbouw en doorgedreven vervuilingstechnieken zoals die van Emmanuel,maar eerst eens proberen om een afgewerkt en functionerend geheel te maken.
>>> ja natuurlijk,maar het is w?l een wedstrijd en dan zouden er toch een paar regeltjes moeten gelden.Bovendien geef ik alleen maar mijn eigen mening weer en dat mag toch nog zeker?

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 11 augustus 2007, 13:55:04 pm
Het duurt nog meer dan een jaar voor de show en de competitiegeest is er al volop [:)]
Je kan natuurlijk allerlei categori?n gaan maken, het probleem ligt hem in de scheidingslijnen tussen de categori?n. Zelfs "hoe lang ben je al met de hobby bezig" is geen referentie. De ene deelnemer is een beginner/gevorderde/expert in besturingen, de ander in verweringstechnieken, nog een ander in het maken van gebouwtjes of zelfbouw rollend materieel, ...

Elke mening mag, maar zelf volg ik eerder Havoc's mening en de olympische gedachte. Ik denk dat het al een eer ?n een prestatie is als je iets moois in Mechelen kan laten zien.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Havoc op 11 augustus 2007, 14:03:48 pm
citaat:
Bovendien geef ik alleen maar mijn eigen mening weer en dat mag toch nog zeker?


Tuurlijk mag dat Roche. Enkel is het voor "artistieke" wedstrijden heel moeilijk om de scheidingslijnen te leggen zoals Gerolf aanhaalt.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: janjozef op 11 augustus 2007, 17:21:01 pm
Mij dunkt dat 1 categorie voor de 10 baantjes die mischien uiteindelijk aanwezig zullen zijn meer dan voldoende. Bovendien, indien een beginner nu een heel jaar begint te bouwen en te verweren, dan is hij na dat jaar geen beginner meer maar al een gevorderde, als we al niet van een expert kunnen spreken, in welke catogorie steken we hem dan;

Jan
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Intens op 11 augustus 2007, 22:50:41 pm
Mee eens ,met de olympische gedachte. Het gaat om plezier, en te vreden zijn over je eigen resultaat. En dit delen met anderen is ook leuk. En als ik van jullie reacties dan nog iets kan leren ben ik als beginner helemaal blij, want dat betekent dat het volgende project nog beter wordt.

Ilja
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 11 augustus 2007, 23:08:37 pm
citaat:
Geplaatst door janjozef

Mij dunkt dat 1 categorie voor de 10 baantjes die mischien uiteindelijk aanwezig zullen zijn meer dan voldoende. Bovendien, indien een beginner nu een heel jaar begint te bouwen en te verweren, dan is hij na dat jaar geen beginner meer maar al een gevorderde, als we al niet van een expert kunnen spreken, in welke catogorie steken we hem dan;

Jan>>> Van beginner naar expert in ??n jaar? dat zal dan wel met behulp van epo of bloeddoping zijn zeker?[:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D]

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Havoc op 11 augustus 2007, 23:26:02 pm
Gij hebt er zeker geen gedacht van hoe vaak je moet herbeginnen?
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 11 augustus 2007, 23:43:30 pm
Ik heb - voor de lol- eens wat reglementjes opgezocht van wedstrijden voor militaire modelbouwers.Ik ben daar overigens maar een 10 tal minuten mee bezig geweest.het is ook niet onbelangrijk te weten dat deze wedstrijden door "gewone" clubs worden georganiseerd .

http://www.hobbytimebrugge.be/Categorie%EBn.htm

Lees de 3 laatste paragrafen eens.

http://www.hobbytimebrugge.be/Wedstrijdreglement.htm

Lees punt 9 eens.

http://www.moveleo.be/modelforce/mf_wedst.html

Na de succesvolle vorige editie, wordt onze wedstrijd ook dit jaar weer ingedeeld in 'Beginners', 'Gevorderen' en 'Masters'. Dit om een eerlijke jurering mogelijk te maken en ook de beginnende modelbouwer te motiveren om een model in de wedstrijd te laten deelnemen. einde citaat.

Ps:Let eens op de professionele web-site van deze club uit Leopolsburg.....

Ik heb hier verder niets aan toe te voegen en kom er dan ook niet meer op terug.

Gerrit

Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Havoc op 12 augustus 2007, 00:17:18 am
Roche, door je in te schrijven ben je akkoord gegaan met het regelment. Daar houd ik het bij.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: martintje op 12 augustus 2007, 01:15:55 am
Hmmmm, als we nou eens met dar regelement naar de Ioc gaan, dan kan ik me misschien nog kwalificeren voor de Olympische spelen.
Doe ik mee aan de 400 meter voor de ongetrainde, of polstokspringen voor mensen met hoogtevrees.

Een wedstrijd is een wedstrijd, een competitie om uit te maken wie de beste is.
Als ik een wedstrijd ga bekijken, of het nu sport is of ik rij naar mechelen om het resultaat te zien, wil ik het beste zien.
Als ik wil zien dat mesnen zo leuk hun best doen, en dat meedoen belangrijker is dan winnen, dan ga ik wel naar de plaatselijke punnikvereniging van het bejaarden tehuis.
Daar doen ze ook allemaal hun best.
Iets moet gewoon goed genoeg zijn om de concurentie aan te gaan, ongeacht hoelang iemand bezig is.
Ik ken mensen die al 40 jaar de hobby doen, en nog in extase kunnen raken als iemand een grasmat netjes kan opplakken.
Die zouden gezien hun "ervaring" in de expert klasse mee moeten doen????
Enige nadeel van een modelbouwwedstrijd, het is net als elke ander jury sport afhankelijk van de bui van de betreffende jury.
Met alleen de Olypische gedachte, hoe mooi die ook is, kan je vandaag de dag niet meer alleen mee aankomen.
Ik weet dat er veel mensne over me heen gaan vallen nu, maar het mag toch ook wel eens gezegd worden.
Ik heb de op laatste 7 grote beurzen zelf gestaan, en ik ben daardoor er zeker van dat ik niet de enige ben met die gedachte.
Alleen je best doen is heel leuk, en moet je ook zeker blijven doen.
maar een wedstrijd als dit mag je toch beschouwen als een soort open Belgische kampioenschappen, en dan is alleen je best doen in mijn trouwe puppy ogen niet genoeg.

Ik weet wel dat ik geen recht heb tot spreken aangezien ik niet meedoe na lang beraadslagen met mezelf.
Maar ik heb de drang kunnen weerstaan, 90 urige werkweken, 3 lopende tentoonstellingsprojecten en elke maand een workshop organisren kwam ik erachter dat er voor een wedstrijd iets te weinig uren in een dag zitten, en dat vond mijn gezinnetje ook wel.
Maar toch wou ik het ff kwijt [:D]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: janjozef op 12 augustus 2007, 16:35:20 pm
Wel ik denk ook hetzelfde, alleen de beste kan winnen, dat er een onderscheid gemaakt wordt tussen jeugd en volwassenen vind ik nog goed maar niet tussen volwassenen onderling. Natuurlijk is meedoen belangrijker dan winnen (anders moet enkel de beste deelnemen) maar de 6de beste laten winnen omdat je vanaf daar een nieuwe categorie begint vindt ik larrie

Jan

Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Intens op 15 augustus 2007, 16:43:40 pm
Nou volgens mij is het na een paar dag rust weer tijd om het gewoon over de wedstrijd te hebben. Laten we alvast een tipje van de sluier lichten.

http://www.mijnalbum.nl/Album=IF4TR3J3

Als jullie voor mij nog tips hebben hoe ik dingen kan verbeteren hoor ik het heel graag. Misschien kom ik dan nog bij de beste 6 van de wedstrijd

Groeten,

Ilja
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: janjozef op 15 augustus 2007, 17:08:55 pm
Ik heb beslist jou niet te helpen,kwestie van mijn eigen kansen niet te hypothekeren [:D][:D][;)], ziet er goed uit, nu zeker nog leven brengen = mannetjes auto's e.d.

Jan
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Intens op 15 augustus 2007, 19:52:03 pm
He Jan dat jij me geen tips geeft zie ik als een compliment[:D][;)] DANK JE WEL.

En inderdaad de preiserfamilie en hun voertuigen worden als laatste details geplaatst.

iedereen succes met zijn eigen (wedstrijd) modelbaan.

Ilja
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Havoc op 15 augustus 2007, 20:17:22 pm
Wel, ik zou het hekje helemaal schilderen. En dat ene huis ozu ik recht zetten. Maar dat kan ook aan de foto liggen [;)]

Zien er echt leuk uit hoor. Maar ga je die helling opgeraken? Die ziet er op de foto heel steil uit.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Intens op 15 augustus 2007, 20:39:33 pm
Ja de helling is net een klein percentage stijler dan eigenlijk zou mogen, heel goed gezien.

Wat je ook goed gezien heb is dat het huis scheef staat, komt omdat hij nog niet vast staat. De aansluiting voor het lichtje is net gemaakt dus vandaar.

Maar huisje hoeft ook niet helemaal recht dan wordt het zo statisch beetje schuin, insamen hang met de omgeving, mag wel. Moet het huisje nog wel vervuilen. Maar dat moet ik nog leren, veel oefenen dus.

Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Havoc op 15 augustus 2007, 20:44:12 pm
Ik had het over deze foto: http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-ON6CWHMX.jpg [;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Intens op 15 augustus 2007, 20:49:38 pm
[:I] oeps ga hem even recht zetten. Maar toch had je gelijk over het ietwat schuine huisje[:D][:D]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Frank_N op 15 augustus 2007, 23:07:36 pm
citaat:
...Ik had het over deze foto: http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-ON6CWHMX.jpg ...

Euh........... kan de link niet openen [?] [?] [?] [?]

Groet van Frank.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 16 augustus 2007, 07:59:15 am
Niet slecht, Ilja. Ik zou ondergronds een spoor bijleggen, zodat je verdekt van trein kan wisselen.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Intens op 16 augustus 2007, 16:06:42 pm
Modelspoorfan

die link moet je niet hebben deze is wel goed

http://www.mijnalbum.nl/Album=IF4TR3J3

Gerolf

Dat is een heel goed idee. Kan ik proberen in het tweede gedeelte van de baan te doen. Ik zie mogelijkheden. Bedankt[:)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: martintje op 16 augustus 2007, 16:40:49 pm
Als ik heel eerlijk ben , vind ik het houten hekwerk nogal aan de dikke kant.
Ik denk als je er een preisertje bijhoud dat de palaltjes meer balken.
Ook staan er wel erg veel, ik krijg een beetje een "Carrera servo" gevoel van.
Nou ben ik niet zo'n bruggen kenner, maar ik kan me niet voorstellen dat er bij een brud als jij gebouwd heb, weide hekwerk geplaatst worden.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Intens op 16 augustus 2007, 19:26:57 pm
Het is geen brug voor de preiserfamilie om te lopen. Maar je heb wel gelijk dat het een stevig hekwerk is ten opzichte van de preiserfamilie. gelukkig vind je het wel een mooi heide hekwerkje.[:D]

groeten ilja
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Intens op 16 augustus 2007, 19:34:04 pm
Nou marty je wordt bedankt.[:D] Mijn vriendin is het met je eens had zij namelijk ook gezegd. Dus we gaan het over doen. Het nieuwe resultaat laat ik binnenkort zien.

Zo zie je maar nog steeds luisteren naar de vrouw ik zal het ook nooit leren.[:p][:p]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: martintje op 16 augustus 2007, 19:40:06 pm
Graag gedaan, ik hou graag relaties van andere in stand [^]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: rixke rail op 16 augustus 2007, 22:09:32 pm
Even off-topic, want buiten competite en niet mini-baantje ! [:o)]
Want vinden jullie van deze (gedeeltelijk getrukeerde [:I]) foto genomen op mijn baan [:0] ?

(http://i60.photobucket.com/albums/h13/rixkezrail/80.jpg)

"Sorry voor het verstoren van het topic"-groeten,
Eric. [}:)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: ERVIN op 16 augustus 2007, 22:10:31 pm
Wow, net echt!![:0]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Intens op 16 augustus 2007, 22:22:00 pm
ziet er stoer uit eric
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 17 augustus 2007, 10:15:18 am
Probeer misschien voor dat hekwerk iets te doen met gesoldeerde draad of messingstrips.
Etsen is natuurlijk een betere optie, maar niet iedereen wil met die techniek aan de slag gaan.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 17 augustus 2007, 10:55:54 am
citaat:
Geplaatst door rixke rail

Even off-topic, want buiten competite en niet mini-baantje ! [:o)]
Want vinden jullie van deze (gedeeltelijk getrukeerde [:I]) foto genomen op mijn baan [:0] ?

(http://i60.photobucket.com/albums/h13/rixkezrail/80.jpg)

"Sorry voor het verstoren van het topic"-groeten,
Eric. [}:)]Gerrit
>>> knap gedaan Rixke,maar waarom moet dat nu net hier staan????
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: janjozef op 17 augustus 2007, 17:51:03 pm
ja waarom niet, je hebt natuurlijk gelijk Gerrit, maar het is nu ook geen drama

Jan
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 05 september 2007, 19:10:06 pm
Het baantje van deze bouwer doet niet mee aan de wedstrijd maar is w?l "mini" en ook zeer charmant[:p][:p][:p]. Ik las dit net op het TMM  forum ,het zou niet klaar zijn op tijd voor Genk maar wel voor de Nekkerhallen volgend jaar.
http://users.skynet.be/sb309025/
Voor een overzicht klik eerst op ICI halverwege de eertse bladzijde.

Gerrit

Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Roderik op 05 september 2007, 19:35:33 pm
Christian Dard is lid van onze vereniging "Pacific" en ik heb regelmatig het privil?ge  om deze baan in het echt te zien en het is een "bizjoeke".
Om een heel kleine plaats zoiets bouwen is toch opmerkelijk.

En Christian laat zich niet vastpinnen op een datum. Hij wil dat het echt AF is. Daarom doet hij ook niet mee met de wedstrijd want dat zorgt dat je beperkt zit in tijd.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 05 september 2007, 21:53:57 pm
Deze baan is nu al een bijoeke,wat gaat dat zijn als ze eenmaal af is?[:p] Men hoort dat misschien niet graag maar minder is wel degelijk m??r,het bewijs word hier nog eens geleverd.Wat hier ook duidelijk wordt is dat we (de deelnemers aan de wedstrijd) gerust een tandje mogen bijsteken [}:)],om niet achter te blijven.Het is tenslotte een wedstrijd.

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 21 september 2007, 21:55:24 pm
En? is er nog iemand bezig aan zijn baantje? we horen en zien daar zo weinig van.Laat eens iets van u horen.

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 22 september 2007, 08:45:58 am
Ik ben er mee bezig, ja. Misschien ga ik seffens nog wat ballast strooien.
De voortgang is te volgen op mijn webstek: http://meb.gerolf.be/home/terzijde/nmini.htm

of hier is een fotooke:

(http://meb.gerolf.be/sturing/bm/wm/wm002.jpg)
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: janjozef op 22 september 2007, 10:07:40 am
Ik hoop dit weekend mijn sporen af te hebben, kan ik meteen alles op de onderplaat uittekenen.

Jan
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 04 oktober 2007, 00:28:24 am
De werken vorderen gestaag. De schijf is voorzien van een reling en motorkast.Seinborden en stootjukken zijn geplaatst (langs een zijde)en het gras is gegroeid.
(http://i20.photobucket.com/albums/b234/erikdeboeck2000/HPIM1133.jpg)

(http://i20.photobucket.com/albums/b234/erikdeboeck2000/HPIM1122.jpg)

Erik
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 04 oktober 2007, 07:56:35 am
Goe bezig, Erik [8D]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: railman56 op 04 oktober 2007, 12:08:27 pm
mooi, mooi, mooi [:D]
ziet er prachtig uit [:p]
doe zo verder
het zal zeker de moeite zijn om te komen kijken in mechelen
marc
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Intens op 04 oktober 2007, 15:37:56 pm
ziet er mooi uit
succes met de voortzetting

groet,
ilja
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: janjozef op 04 oktober 2007, 16:06:46 pm
ja dat begint goed

Jan
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 14 oktober 2007, 18:54:48 pm
een kleine update van de stand van zaken:
(http://i11.photobucket.com/albums/a179/Rochevalien/Port%20de%20Carnac/Afbeelding061.jpg?)
(http://i11.photobucket.com/albums/a179/Rochevalien/Port%20de%20Carnac/Afbeelding051.jpg?)
(http://i11.photobucket.com/albums/a179/Rochevalien/Port%20de%20Carnac/Afbeelding054.jpg?t=1192380192)

de elektrische aansluitingen zijn zo goed als klaar ,maar nog niet gestest.[:I]Als dit achter de rug is kan er begonnen worden met de eigentlijke bouw van het baantje (verhoogde straat,kaaimuur,vissersboot enz.
Het bestaande rollend materieel moet ook nog eens onder handen genomen worden:voorzien van extra details,lading,en ook nog v??l testrijden.

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Roderik op 23 oktober 2007, 22:30:07 pm
Zijn er eigenlijk die proberen om een zo klein mogelijk baantje te maken? Echt zo compact dat je het overal kan mee nemen...
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Pol op 23 oktober 2007, 22:42:18 pm
@Erik: knap stukje detailwerk! Ik heb nog maar zelden zo'n realistische verwering van een draaischijf gezien[^][^]! Van dat draaischijfke/depot wil ik wel wat meer zien als het af is![:p] Ik zal er in Mechelen waarschijnlijk helaas niet bij kunnen zijn, dus mannen, stuur wat foto's door naar dit draadje van de resultaten of publiceer het uitgebreid in MSM!

@Rochevalien: Dat loodsje is dat gemaakt met architectenkarton of plasticard? Het ziet er alvast formidastisch goed uit![:p]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 24 oktober 2007, 13:52:06 pm
citaat:
Geplaatst door Pol
Ik zal er in Mechelen waarschijnlijk helaas niet bij kunnen zijn...
Weet je dat al een jaar op voorhand?

Even een update van mijn baantje:

(http://meb.gerolf.be/home/bm/minib/15spoorbrush.jpg)

Alle sporen liggen klaar, ingebed en wel. Misschien nog wat drybrushen of zo?
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 24 oktober 2007, 16:58:57 pm
Pol ,de loods is gemaakt uit plasticcard.De bedoeling is dat alle zichtbare muren afgewerkt zijn omdat de deuren open staan en er een verlichting wordt voorzien.Ik heb nadien ook nog de achtergevel gedaan met het oog op een latere uitbreiding van de baan.Dan zal die w?l zichtbaar zijn en nu dus (nog )niet.
Het volgende item dat gebouwd wordt is de verhoogde straat die het baantje afsluit aan de rechterkant.

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Pol op 24 oktober 2007, 17:44:28 pm
citaat:
Geplaatst door Gerolf_Peeters

citaat:
Geplaatst door Pol
Ik zal er in Mechelen waarschijnlijk helaas niet bij kunnen zijn...
Weet je dat al een jaar op voorhand?Yep![B)] Een van de dagen wordt mijn derde kleintje geboren en ik vermoed dat ik de eerste tijd niet meteen meer even op beursbezoek kan gaan wegens te druk! (Dat was bij de vorige twee ook zo een beetje!) [:(][;)]

@Gerolf: Liggen uw sporen niet een beetje h??l steil???[:D][:D][:D]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 24 oktober 2007, 19:13:00 pm
citaat:
Geplaatst door Pol
@Gerolf: Liggen uw sporen niet een beetje h??l steil???[:D][:D][:D]
[:D]  [:D]
Dat is ??n van de voordelen van een minibaantje, h? ... makkelijker om aan te werken ...
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 24 oktober 2007, 22:17:51 pm
Allez Pol, jong, als die derde een jaar is zal je toch wel eens ??n dagje naar Mechelen mogen zeker. Als ge nu eens h?????l braaf zijt ? [;)]
Mechelen mag je niet missen, man.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Havoc op 24 oktober 2007, 22:41:33 pm
citaat:
Yep! Een van de dagen wordt mijn derde kleintje geboren


Euh, wacht eens even. Ik ben geen expert ter zake maar wat ik me herinner van de biologielessen (in onze tijd was er nog geen sexuele voorlichting op school) is de dracht bij de mens 9 maanden. De beurs is in oktober. Dat betekent dat die kleine verwerkt moet worden in januarie! Dus...even inhouden h? [:D]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: janjozef op 25 oktober 2007, 07:56:24 am
Raar dat ge reeds een jaar op voorhand weet dat ge niet kunt komen, door een kleine die nog niet geboren is. Zo groot is mechelen niet dat ge er heel de dag moet rondhangen. Ik heb jaren alleen voor 4 kinderen gezorgd, dus ik weet hoeveel werk kinderen zijn.

Jan
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Pol op 25 oktober 2007, 10:23:24 am
citaat:
Geplaatst door janjozef

Raar dat ge reeds een jaar op voorhand weet dat ge niet kunt komen, door een kleine die nog niet geboren is. Zo groot is mechelen niet dat ge er heel de dag moet rondhangen. Ik heb jaren alleen voor 4 kinderen gezorgd, dus ik weet hoeveel werk kinderen zijn.

Jan


't Geeft me moed! Ik ga eens met mijn vrouwke onderhandelen!
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: janjozef op 25 oktober 2007, 13:20:05 pm
Moet echt kunnen, voor wat zal wel wat horen, maar moet kunnen [:D]

Jan
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 28 oktober 2007, 15:42:27 pm
Eigenlijk moet dit bij" mijn laatste aanwinst" staan en  eigenlijk rij ik zelf met een Opel (heb'dem?)[:D][:D]
(http://i11.photobucket.com/albums/a179/Rochevalien/Port%20de%20Carnac/Afbeelding083.jpg?t=1193582069)
De laatste stand van zaken: ik ben aan de verhoogde weg begonnen die later nog van lantaarnpalen en een afsluiting zal voorzien worden.
De muurplaten zijn voor Ho gefabriceerd ,de stalen brug (op de voorgrond)voor... TT
(http://i11.photobucket.com/albums/a179/Rochevalien/Port%20de%20Carnac/Afbeelding079.jpg?t=1193582126)

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Intens op 01 november 2007, 18:42:06 pm
zijn er nog collegabouwers die ook 3 foto's op gaan sturen van hun wedstrijd baan.

Wij misschien wel van een paar zelf gebouwde bomen. terwijl ik type is mijn vriendin bezig met een boompje[:D].

Groet ilja
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 04 november 2007, 11:52:44 am
citaat:
Geplaatst door Intens

zijn er nog collegabouwers die ook 3 foto's op gaan sturen van hun wedstrijd baan.
Wij misschien wel van een paar zelf gebouwde bomen. terwijl ik type is mijn vriendin bezig met een boompje[:D].

Groet ilja
>>>>> Zal wel zijn!!!! ik heb net een tekst met 3 foto's verzonden.
Ik ben benieuwd [:)]

Gerrit

Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: janjozef op 04 november 2007, 14:03:05 pm
de tekst is klaar, de foto's komen nog en opgestuurd is het nog niet, wil toch eerst nog de balast afkrijgen.

Jan
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 04 november 2007, 14:29:07 pm
Moet ik nog doen. De foto's zullen geen probleem zijn, de tekst nog te maken ...
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 04 november 2007, 16:05:56 pm
Haha,Nico moest de tekst + de foto's morgen hebben ....

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 04 november 2007, 16:29:19 pm
Mannen gaan jullie je mini baantje voorzien van een achtergrond?

Erik
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 04 november 2007, 17:40:22 pm
Natuurlijk,wat dacht je? ?n een fries ?n verlichting

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 04 november 2007, 20:35:35 pm
Natuurlijk,wat dacht je? ?n een fries ?n verlichting

Ik had het gedacht. Dit gegeven verplicht mij ([;)])om het voorbeeld van andere te volgen. Enerzijds kan ik de gedachtengang wel volgen. Het effect van een mooie kijkdoos (in het groot maar op maat)goed voor mooie fotos. Anderzijds vind ik gaat er veel verloren. Onder andere de mogelijkheid om het zelfde tafereel uit de verschillende windstreken te bekijken.
Wat voor velen een must is voor een tentoonstellingsbaan vind ik persoonlijk een groot minpunt.

Voor de andere deelnemmers laat ook eens iets zien. [:p]

ErikTitel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 04 november 2007, 21:37:13 pm
citaat:
Geplaatst door erik de noorman
Mannen gaan jullie je mini baantje voorzien van een achtergrond?
Normaalgesproken niet, nee [:I]
Mijn minibaantje is een deel van mijn grotere baan. Om daar nog even een verlicht dak voor te maken - eenmalig gebruik - lijkt me wat overkill. Maar ik kan nog van gedacht veranderen, natuurlijk.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: janjozef op 04 november 2007, 22:40:09 pm
Zal er allemaal zeker komen, maar zal spijtig genoeg ook voor eenmalig gebruik zijn.

Jan
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Havoc op 04 november 2007, 22:45:37 pm
2 dunne Al profielen en daartussen enkele halogeenspotjes op draad, voeding langs de Al profielen. Voor eenmalig gebruik best te doen.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 04 november 2007, 22:59:46 pm
citaat:
Geplaatst door Rochevalien
Haha,Nico moest de tekst + de foto's morgen hebben ....
Dus nog even snel iets getypt en ingestuurd ...

De tips zijn duidelijk: ik zal mijn eigen verlichting bij moeten hebben ... [:I]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: janjozef op 04 november 2007, 23:35:23 pm
Dat niet alleen Gerolf, ge zult ook een baantje moeten meebrengen[:)]

Jan
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: renstimpie op 05 november 2007, 15:25:58 pm
Foto's zijn er al, maar ze geraken maar niet van dat fototoestel.  Ik kan wel zeggen dat de minibaan stilaan vorderingen maakt en dat ik nu al lekker kan test rijden (kwestie van de baan te leren kennen [:)])

Nu beginnen we aan de kasseien.

Gegroet

Tim

Spijtig genoeg heb ik de oproep van Nico pas vandaag gelezen en zullen mijn foto' en tekst er niet bij zijn.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 06 november 2007, 15:48:16 pm
Een eerste bloemlezing van jullie bijdragen verschijnt in het volgende nummer.
Ik heb gezien dat jullie goed bezig zijn ! Bravo. [;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 06 november 2007, 19:27:21 pm
Het resultaat van een avondje modelbouwen (100 % zelfbouw zonder plastikprofiel).

(http://i20.photobucket.com/albums/b234/erikdeboeck2000/HPIM1264.jpg)

(http://i20.photobucket.com/albums/b234/erikdeboeck2000/HPIM1259.jpg)

Erik
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: ruben13 op 06 november 2007, 19:41:12 pm
prachtig lijkt echt
is het van rietjes ge maakt .
en hoe heb je het gemaakt?[:D]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 06 november 2007, 20:06:51 pm
Erik, ik mag veronderstellen dat je even goed kunt koken als modelbouwen. In dat geval verdien je minstens een ster !
Voor modelbouw verdien je er overigens meer dan ??n ! [;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: janjozef op 06 november 2007, 21:46:49 pm
Ruben er stond een par bladen geleden in MSM een uitleg hoe je zulk een waterkraan kan bouwen. Iemand die onmiddelijk aan zijn MSM kan kan je mischien wel zeggen welk nummer.

Jan
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 06 november 2007, 21:57:44 pm
citaat:
Geplaatst door janjozef

Ruben er stond een par bladen geleden in MSM een uitleg hoe je zulk een waterkraan kan bouwen. Iemand die onmiddelijk aan zijn MSM kan kan je mischien wel zeggen welk nummer.

Jan

Het was nummer 35, pagina 64. [;)]
Je hoeft daarvoor niet eens je bladen te gaan napluizen. Het volstaat de index te raadplegen die op Gerolfs site staat.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 07 november 2007, 00:38:18 am
Erik, ik mag veronderstellen dat je even goed kunt koken als modelbouwen

Luc, van koken heb ik toch meer kennis, en als ik van iets een obsesie heb is het van smaken, en hoe verschillende smaken te versmelten tot een geheel. En om een goed geheel te krijgen moet je  tegengestelde smaken kombineren tot een geheel.[8D]

prachtig lijkt echt
is het van rietjes ge maakt .


Ruben, een rietje is een van de onderdelen. Verder, het bolletje (bovenaan) van een Bic balpen met vier kleuren, alluminiumbodem van een eetbakje, gestrekte electriciteitskabel met isolatie van een kabel met een doorsnede van 1.5 en 2.5 , gestrekte koperdraad van een bobijn, een ijzeren ringetje van een broeksriem, vliegengaas,  enkele stukjes van een kristal bic balpen en karton.
Voor de bouwwijze heb ik me laten leiden door het artikel in msm 35.
Ik heb me wel meer gefocust op de foto van het echt model. Zo zijn bij mij de buizen voorzien van echte flenzen (en niet van ringetjes die over de buizen zijn geschoven. De voet van de zuil en het stuk onder het draaipunt van de kolom zijn zoals het model in 1/1 op de foto  ook conisch uitgevoerd . De ronding bovenaan is voorzien van een flens met vijzen (of klinknagels). De kolom is nog niet volledig afgewerkt enkele details + vervuiling moeten nog aangebracht worden.[:I]

Erik


Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: mahtoska1 op 07 november 2007, 09:48:23 am
Hallo Minibaan Bouwers,

Drie foto?s en een tekstje over mijn minibaan heb ik zondag middag ingestuurd. Ik had geen idee hoelang de tekst diende te zijn en wat er precies dient in te staan. We zien wel wat er zal gepubliceerd worden.
Ik kijk er naar uit om jullie foto?s en tekst te ontdekken in de volgende MSM.

Beste groeten, Pieter
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: belair op 07 november 2007, 11:35:18 am
Prachtig staaltje modelbouw Erik.[^] Ik kijk er naar uit uw baan te mogen bewonderen op 28 december a.s..
Heb je nu bretellen gekregen om uw broek op te houden. Zelfs uw eigen broeksriem is niet meer veilig. [:D][:D]
mvg[;)]
Luc
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 07 november 2007, 11:45:12 am
Heb je nu bretellen gekregen om uw broek op te houden. Zelfs uw eigen broeksriem is niet meer veilig.

IK heb weeral een gaatje moeten opschuiven dus het vorige was overbodig geworden. [:D] Mijn investering (lekker eten en drinken)in de Horeca heeft resultaat.[:I]Alleen is mijn vrouw niet zo gelukkig met mijn investering.[;)]

Erik
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: belair op 07 november 2007, 14:07:55 pm
Ik vermoed dat er een gaatje naar het eindpunt van de riem is bijgekomen.[:D][:D][:D]
mvg
Luc
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 08 november 2007, 10:29:48 am
Weeral erg knap, Erik [:0] Ik ben jaloers op het tempo waarmee je bouwt [:(]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 08 november 2007, 16:05:45 pm
Ik ben jaloers op het tempo waarmee je bouwt

Heeft alles te maken met een goede planning. Weten wat je juist wil bouwen, hoe je het gaat bouwen en met wat. Daargaan meestal enkel nachten overheen (ik plan zulke dingen als ik slaap).
Thuis werken helpt ook. In de dooie momenten van mijn keuken naar mijn zolder is rap gebeurd.[:D]

Erik
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 18 november 2007, 22:07:49 pm
Weer een stukje bij gebouwd. Een zandvulinstallatie naar voorbeeld van het depot in Hasselt. Nog minstens 1,in het beste geval nog 2 te bouwen (word weer veel vloeken). Ik heb  enkel  een foto van het frontaanzicht van de echte installatie. Het is moeilijk op de foto te zien hoe en waar de leidingen echt naar toe leiden dus dat is wat natte vingerwerk.


(http://i20.photobucket.com/albums/b234/erikdeboeck2000/HPIM1276.jpg)

Erik
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: belair op 18 november 2007, 22:46:27 pm
Nie normaal, vorige week nog een foto, nu staat het al op je baan. Prachtig, gewoon prachtig. Ik kijk er naar uit om het volledig werk te zien in Mechelen volgend jaar. [^]
mvg [;)]
Luc
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 19 november 2007, 08:39:04 am
[:0] Prachtig, Erik!!

Even een update van mezelf:

(http://meb.gerolf.be/home/bm/minib/18poothouder.jpg)

Pootjes voor onder mijn baantje, volgens de beschrijving van de "Saroulmapouls".
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: SuSke op 19 november 2007, 10:20:59 am
Prachtige onderkant Gerolf [:D][;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: belair op 19 november 2007, 12:59:24 pm
Frans je gaat toch niet weer beginnen zeker (onderkant)[:D][:D][:D]
mvg [;)]
Luc
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: SuSke op 19 november 2007, 15:29:33 pm
Als dat de bovenkant van z'n minibaantje is, wil ik wel eens zien waar die wagentjes van die heuvel gaan afbollen [:o)][:D][:D][:D]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 19 november 2007, 17:19:35 pm
Over die pootjes : mooi werk dat wel maar ik vrees niet zo ideaal als je op een ongelijke vloer staat met je baantje (of moet staan)
Er is immers geen mogelijkheid voorzien om de poten vast te zetten en je baantje of modulles zullen dan ook "hobbel en sobbel staan"
Niet alles van de Saroulmapouls klakkeloos overnemen,mijn gedacht!!!

Gerrit

Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 19 november 2007, 17:24:18 pm
citaat:
Geplaatst door Rochevalien

Over die pootjes : mooi werk dat wel maar ik vrees niet zo ideaal als je op een ongelijke vloer staat met je baantje (of moet staan)
Er is immers geen mogelijkheid voorzien om de poten vast te zetten en je baantje of modulles zullen dan ook "hobbel en sobbel staan"
Niet alles van de Saroulmapouls klakkeloos overnemen,mijn gedacht!!!

GerritDe oplossing is hier te vinden : http://www.modelspoormagazine.be/newforum/topic.asp?TOPIC_ID=5258&whichpage=2
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 19 november 2007, 21:55:42 pm
Ik het dat effe gelezen en Roland heeft gelijk....voor klassieke modules.
Voor deze loodzware en grote bakken is 4 poten beter.

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: janjozef op 19 november 2007, 23:11:06 pm
Als je maar 1 module hebt heb je 4 poten nodig, maar elke modulle die je eraan zet is 2 poten meer als voldoende, het juist afstellen van de baan neemt dan al meer dan genoeg tijd in beslag, met 4 poten is dat werkje nog een stuk lastiger, je moet dan aak 4 poten regelen. Als je maar 2 of 3 modules hebt speelt het geen rol maar wij hebben er 38. Vroeger stonden er 4 poten per module maar daar zijn er al lang 2 van verdwenen,
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 21 november 2007, 07:55:50 am
De bouten moeten er inderdaad nog in, en er zijn afregel-voetjes aan de onderzijde voorzien.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Bert Ossevoort op 26 november 2007, 14:19:33 pm
Hallo mede deelnemers ,vraagje hebben we een week extra bouwtijd gekregen?
Bij inschrijving was de expo op 18& 19 oktober 2008 nu op de pagina groote advertentie in SJ en MSM is het 25 & 26 oktober 2008?

Wie weet meer ,heb Nico ook al gevraag hoe of wat ,maar duidelijk heid krijgen we ,hoop ik ??

Bert ,bouwt iets op 1/27 naar belgisch voorbeeld.
tot later.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Bert Ossevoort op 26 november 2007, 15:27:11 pm
Het antwoord reeds gekregen de bouwenwerken af voor 25&26 oktober 2008!

Met dank aan Nico voor de snelle reaktie!!
Bert.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 26 november 2007, 21:21:29 pm
Bert, laat eens iets zien.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: wimhelsen op 08 januari 2008, 10:02:41 am
hoi iedereen,
hier al eens een berichtje van ons (Eric en Wim), wij hebben ons ook ingeschreven voor de mini-baantjes wedstrijd. We hebben eerst Eric zijn huis verbouwd, en eindelijk tijd gevonden om aan ons baantje te beginnen. We zitten nog vollop in de planning en teken fase. Maar het zal dus worden in Ho en als de bereking klopt, van de oppervlakte, zullen wij een keerdriehoek maken. We gaan ook proberen alles te digitaliseren, zodat alles automatisch verloopt.
Dit is ons proefstuk, dus we zijn benieuwd.

wij houden u op de hoogte

groeten Eric en Wim

Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Michiel op 08 januari 2008, 11:03:35 am
De keerdriehoek vind ik ook een heel leuk idee. Ik ben benieuwd hoe jullie het technische deel gaan oplossen met vooal de automatisering ervan. Laat gerust iets weten wanneer het werkt, want ik was ook iets dergelijks van plan (een automatische lokomloop in station, ook digitaal).

Succes jongen!
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: wimhelsen op 09 januari 2008, 13:40:09 pm
hoi Michiel, bedankt.

we proberen dit allemaal zo goedkoop mogelijk te verwezenlijken, de digitalisering zal gebeuren op een oude pc met MR-direct. Daarbij komen nog enkele schakelingen om alles te automatiseren. Van Elektronica hebben we nog geen kaas gegeten, maar dat komt nog wel.
We houden u op de hoogte.

groeten

wim
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 17 januari 2008, 22:13:52 pm
(http://i11.photobucket.com/albums/a179/Rochevalien/DSCN7312.jpg?t=1200603600)
(http://i11.photobucket.com/albums/a179/Rochevalien/DSCN7311.jpg?t=1200603622)
(http://i11.photobucket.com/albums/a179/Rochevalien/DSCN7310.jpg?t=1200603646)
(http://i11.photobucket.com/albums/a179/Rochevalien/DSCN7309.jpg?t=1200603670)

Hier zijn enkele foto's van de stand van zaken: de kaaimuur en de steunmuren voor de verhoogde straat zijn van Merkur maar werden w?l duchtig onder handen genomen.
De kaaimuur moet nog verder afgewerkt worden met houten balken.
Het dokwater is "gewoon" geschilderd op een MDF plaat,dat moet nog vernist worden en nabehandeld worden met matt medium (of zoiets)om golfjes te immiteren.
De goose(vrachtwagen op spoorwielen) is een model van SDS uit Ukraine met een Jouef aandrijving van een Picasso in de laadbak.
De kasseien op de kade zijn van Wills en zijn net zoals de steunmuren eigenlijk voor Ho(of OO) gemaakt.
Zo zie je maar dat je van alles kan gebruiken dat courant verkrijgbaar is als je in een wat grotere schaal wil werken.


Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 17 januari 2008, 22:28:20 pm
Roche, je ben aardig bezig, man. [;)]
'k ben benieuwd wie er ook al zo ver is.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 18 januari 2008, 00:21:51 am
[:0] Ferm, Gerrit!
citaat:
'k ben benieuwd wie er ook al zo ver is
Bij mij is er nog nauwelijks scenery: Ik zit nog te puzzelen (prutsen?) aan de werking van mijn baantje [;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: harzfreak op 18 januari 2008, 16:44:51 pm
Prachtig werk.[:p][;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 18 januari 2008, 17:09:25 pm
Roche, dat komt in orde. Ik heb enkel een bedenking bij uw kaaimuur.
Het is te zeggen over het steenmotief ( is niet echt duidelijk op de foto). Het steenmotief lijkt me eerder iets voor een geplaveide koer in natuursteen. All? dat is mijn mening.[:I]


Erik
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 04 februari 2008, 13:19:15 pm
De werken vorderen goed. Het oliedepot met tankinstallatie is volledig afgewerkt en geplaatst. Het motorische en mechanise gedeelte van de draaischijf is verder afgesteld en loopt prima. Momenteel word er gewerkt aan een opbergloods annex smederij met interieur.

Erik

(http://i20.photobucket.com/albums/b234/erikdeboeck2000/HPIM1358.jpg)
Smeedoven met schauw in opbouw.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 04 februari 2008, 20:42:17 pm
Ah, hier wordt toch nog iets geplaatst!

Mijn werkzaamheden zitten vooral aan "den elektriek", de onderzijde van mijn minibaantje, maar toch:

(http://meb.gerolf.be/spoorweg/bm/ontkop/61klaar.jpg)

Rara, wat is dat ... kijk in de volgende MSM [;)]
Ik moet mijn webpagina over het minibaantje toch echt eens updaten. Misschien eind van de week? [:I]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: loebaske op 04 februari 2008, 21:12:31 pm
wat dat is.... wel ik denk Gerolf dat dit een oversteekplaats is voor het personeel/treinbestuurders [;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 04 februari 2008, 21:52:42 pm
Niet fout, maar niet goed genoeg gekeken. [:)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: dirkkerckhofs op 04 februari 2008, 22:06:02 pm
Een gecamoufleerd ontkoppelmechanisme ?
citaat:
Geplaatst door doomslu

Niet fout, maar niet goed genoeg gekeken. [:)]

Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 04 februari 2008, 22:08:09 pm
Een als oversteekplaats gecamoufleerde ontkoppelrail? zelfbouw ? l? Gerolf natuurlijk dat spreekt voorzich[:)][:)]

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 04 februari 2008, 22:21:52 pm
Snel geraden, Gerrit [^]
Als alles goed gaat: nog een dikke twee weken en het ligt in de abonnees hun brievenbus [;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: ERVIN op 04 februari 2008, 22:53:54 pm
Goed gezien Gerolf, en vooral h??l origineel.[;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: janjozef op 05 februari 2008, 08:12:59 am
Ja dat is inderdaad goed gezien
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 06 februari 2008, 23:40:10 pm
De loods annex smederij is zo goed als afgewerkt. Deze is voorzien van een interieur. Rest enkel nog wat verouderen en verder detaileren.

(http://i20.photobucket.com/albums/b234/erikdeboeck2000/HPIM1364.jpg)

(http://i20.photobucket.com/albums/b234/erikdeboeck2000/HPIM1373.jpg)

Erik
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: modelbaanHO op 07 februari 2008, 09:18:46 am
Knap Erik !! maar wat heeft die arme man op het dak misdaan ?
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 07 februari 2008, 09:20:35 am
Prachtig en als het meezit is den Erik als eerste klaar.
Ereprijs voor de snelste modelbouwer ? [:o)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Michiel op 07 februari 2008, 09:25:37 am
Erik, dat ziet en knap uit. Prachtig resultaat!
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 07 februari 2008, 10:25:07 am
citaat:
Geplaatst door modelbaanHO

Knap Erik !! maar wat heeft die arme man op het dak misdaan ?

Een schouw opmetsen terwijl het vuur van de smidse brandt lijkt me inderdaad een fikse straf [:D]
Nee, serieus: ferm gemaakt, man!
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: just4fun op 07 februari 2008, 11:05:34 am
citaat:
Geplaatst door Gerolf_Peeters

citaat:
Geplaatst door modelbaanHO

Knap Erik !! maar wat heeft die arme man op het dak misdaan ?

Een schouw opmetsen terwijl het vuur van de smidse brandt lijkt me inderdaad een fikse straf [:D]
Nee, serieus: ferm gemaakt, man!


En z'n collega's hebben z'n ladder weggepakt, toffe collega's [:)]!
Wel erg knap, op weg naar nummer ??n?

Paul
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: modelbaanHO op 07 februari 2008, 11:35:43 am
citaat:
Geplaatst door Gerolf_Peeters
Een schouw opmetsen terwijl het vuur van de smidse brandt lijkt me inderdaad een fikse straf [:D]


Dat niet alleen Gerolf... er ontbreekt nog iets...

Edit:Oeps... de reactie van Just4fun niet goed gelezen: hij heeft ook gezien dat de arme man gevangen zit op het dak [:D]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 07 februari 2008, 11:50:51 am
Door een blikseminslag was een deel van de schouw afgebroken en werd het vuur van de smidse gedoofd voor herstelling.
Deze moest uiteraard terug opgemetseld worden. [;)]

Dit is een handigheidje om van bovenuit naar binnen te kunnen kijken.[:)] Het gebouw is voorzien van een volledig interieur. Het dak heeft een ijzeren gebinten gekregen en een opengewerkt dak was de enige oplossing om dit te kunnen laten zien zonder het dak eraf te nemen.
Het geheel moet nog verder afgewerkt worden met een metsersploeg, kraanliftje en uiteraard een ladder om onze metser terug naar beneden te helpen.[:p]


Luc, er moet nog veel gedetaileerd worden en het geheel moet nog voorzien worden van een achtergrond in half relief. Daar ga ik de volgende nachten eens goed over nadenken wat en hoe het gaat worden.[;)]

Erik

Nog wat geknutseld van namiddag en tevens al een oefening voor mijn ongevallenkraan.  Een ladderlift jaren 50-60 voor mijn metserploeg.

(http://i20.photobucket.com/albums/b234/erikdeboeck2000/HPIM1378.jpg)
(http://i20.photobucket.com/albums/b234/erikdeboeck2000/HPIM1382.jpg)


Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 07 februari 2008, 19:42:42 pm
[:0] mooi dingetje, Erik!
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: dingske op 08 februari 2008, 13:37:16 pm
Amai mooi gemaakt
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 11 februari 2008, 21:28:46 pm
Eigenlijk moet ik eerst nog een hoop meet-en-regel-dingen maken en installeren, maar ik kon het niet laten om al wat aan de scenery te experimenteren:

(http://meb.gerolf.be/scenery/bm/brouw/30ProefZetting.jpg)

Een voorlopige "mock-up" - merk de elastieken - van mijn brouwerijtje [;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: ERVIN op 11 februari 2008, 21:42:34 pm
Amaai Gerolf, heb je dat zelf gebouwd??

Fraai hoor.[;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 11 februari 2008, 21:46:38 pm
citaat:
Geplaatst door ERVIN

Amaai Gerolf, heb je dat zelf gebouwd??
Ja en nee ... muurdelen van DPM [;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 11 februari 2008, 22:04:12 pm
Ik zie ... ik zie... neen, ik ga het niet zeggen. [:D]

Het gebouw ziet er redelijk evenwichtig uit, Gerolf.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Tom op 11 februari 2008, 22:45:24 pm
Dat zie er redelijk goed uit, mooi detaileren  en verweren en het wordt een pareltje.
Wordt het een fabriek of een pakhuis?
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: ERVIN op 11 februari 2008, 23:11:15 pm
Een brouwerij Tom.[;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: janjozef op 12 februari 2008, 08:24:29 am
Komt dat nog mee op dat mini-baantje, dat op zichzelf is al 75cm?

Jan
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 13 februari 2008, 08:57:39 am
1100 cm2 eigenlijk, en het baantje is 7500 ...
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 27 februari 2008, 01:20:44 am
Het vervolg


(http://i20.photobucket.com/albums/b234/erikdeboeck2000/HPIM1411.jpg)

(http://i20.photobucket.com/albums/b234/erikdeboeck2000/HPIM1421.jpg)

(http://i20.photobucket.com/albums/b234/erikdeboeck2000/HPIM1424.jpg)

(http://i20.photobucket.com/albums/b234/erikdeboeck2000/HPIM1426.jpg)

(http://i20.photobucket.com/albums/b234/erikdeboeck2000/HPIM1430.jpg)

Erik
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: belair op 27 februari 2008, 08:59:48 am
Prachtig Erik, gewoon prachtig.
mvg
Luc
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Michiel op 27 februari 2008, 09:01:27 am
Waaaaw! Mijn mond valt ervan open. Zeer knap, geweldige sfeer, prachtige gedetailleerd. Vakmanschap! [^]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 27 februari 2008, 09:24:47 am
Ik protesteer ! Erik wil de andere deelnemers ontmoedigen. [:D]
Laat jullie niet doen mannen ! [;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 27 februari 2008, 09:50:53 am
citaat:
Geplaatst door doomslu
Ik protesteer ! Erik wil de andere deelnemers ontmoedigen. [:D] Laat jullie niet doen mannen ! [;)]
Euh [:I] ik zit met elektriek te prutsen ... [xx(]

(http://meb.gerolf.be/home/bm/minib/22elektro.jpg)

Niet echt bemoedigend als ik dan een baantje zie dat zo goed als klaar is ... [B)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 27 februari 2008, 12:38:28 pm
Ik protesteer ! Erik wil de andere deelnemers ontmoedigen.

Neen integendeel. Ik probeer een stimulans te geven aan mijn mede- collega deelnemers om eens te laten zien wat ons te wachten staat.[:p]
Afgaande op wat er in dit draadje getoond wordt krijg ik de indruk dat we maar met zeer weinigen zijn die meedoen aan de wedstrijd.[:I]
Ik weet ook wel dat iedereen niet beschikt over een digitaal fototoestel om foto's te nemen en te plaatsen op het forum maar een verslagske over de gang van zaken moet toch kunnen.[;)]
Persoonlijk geeft het mij altijd een enorme boost om beter te doen als ik iemand anders zijn werk zie en daardoor evolueer ik als modelspoorbouwer. [:D]

Erik

Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 27 februari 2008, 13:18:12 pm
Ik had ook graag de stand van zaken van die andere deelnemers eens gezien, Erik. Ook al staan jullie niet zo ver... kom op ! [;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: dirkkerckhofs op 27 februari 2008, 15:28:08 pm
Erik, gewoon prachtig! Ik hoop ooit jouw niveau te kunnen bereiken. Heb je het gras met de Noch Grasmaster aangebracht of zijn het matten?

Gerolf, hoe dat jij dat aandurft zo'n complexe elektrische installatie! Van naar de foto te kijken alleen al krijg ik al den bibber ... Terwijl ik op het vlak van scenery al het ??n en het ander heb geleerd, blijf ik op het vlak van elektriciteit een oen. 'k Snap al nauwelijks wat AC/DC is.

Dirk
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: ruben13 op 27 februari 2008, 15:50:00 pm
mooi kraan voor op het dap te gaan
ik sta met mijn mond open[:0]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Intens op 27 februari 2008, 16:31:46 pm
Ja medebouwers,

Ik heb net een verhuizing achter de rug dus ik heb geen nieuws. Moeten jullie ook nog even een paar weken op wachten.
Echt ik zal niets achter houden[:D]

groeten Ilja
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 27 februari 2008, 17:38:16 pm
Heb je het gras met de Noch Grasmaster aangebracht of zijn het matten?


Geen grasmaster of grasmatten.
Ondanks ik onlangs op dit forum heb gelezen dat je grasvezels niet  kan recht opzetten  door middel van een knijpfles of strooibus  gebeurt het toch op deze manier. Ik gebruik grasvezels van verschillende lengte en kleuren.  De ideale knijpfles is een lege fles van viacal. Vul de fles voor 1/20 met grasvezels.  Doe een drupje of  strijk het stuk dat je wil begrassen in met dikke behangerslijm.
Goed schudden met de bus. Het fijne mondstuk van de bus ongeveer 3 cm boven de oppervlakte houden. Door middel van knijpen in de bus de vezels op de lijm blazen. Resultaat mooi recht opstaande  grasvezels.
Het overschot aan vezels wegblazen of opzuigen. Het geheel fixeren met verdunde houtlijm. Je kan deze bewerking herhalen tot het gewenste resultaat.
Voor een goed resultaat oefening baart kunst[8D].

Erik

Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Bert Ossevoort op 28 februari 2008, 08:10:03 am
Hallo Mede bouwers ,
voor de wedstrijd uiteraard,ben met het plan klaar ,steld niet veel voor ,ook gezien de schaal is de mogelijkheid beperkt 1/27.
Dus die 1 vierkante meter wordt een strook van 35 bij285 [net geen vierkante meter] dat zal een spoordijk met viaduct worden ,vanuit de tunnel wordt er gependeld met motorwagen reeks 46 naar een verlate halte aan het andere einde .
Motorwagen, ben bezig met draaistellen echter nog te weingig voor een foto en het hout is voor een gedeelte binnen voor de twee modules.
echter een stapel hout lijkt mij op dit forum ook niet interesant als het nog geen vorm van wat het gaat worden heeft.
Alles geinspireerd op combinatie ardenne en bocq spoorlijn 128 alwaar de TSP actief is .
Dus meer vorderingen volgende maand in beeld,bouwer Bert.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: renstimpie op 28 februari 2008, 08:41:19 am
ik zal dit weekend enkele foto's proberen online te zetten.
De ruwbouw staat er ook al en de eerste locs hebben gereden.

Greetz

Tim
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Intens op 03 maart 2008, 19:58:25 pm
Toch al eerder tijd gehad.

Let wel is het begin stadium. Water moet nog gegoten worden.
Groen en eigen gemaakt boompje is nog niet klaar.
(http://www.mijnalbum.nl/Foto-VHXUYSIL.jpg)

dus zie dit als ruwbouw details volgen
(http://www.mijnalbum.nl/Foto-43E7NIQO.jpg)

O laat ik nog even uitleggen wat het is[:o)].Het is het einde van een rivier waar een boothuis staat en een brug over het water.

groeten,

Ilja
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Intens op 07 maart 2008, 17:21:47 pm
ik snap best dat er niet gereageerd werd maar zo gaat het er een beetje uitzien

(http://www.mijnalbum.nl/Foto-47UTMLGQ.jpg)

Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 07 maart 2008, 20:05:34 pm
Het is nu inderdaad al een heel stuk duidelijker hoe het er gaat uitzien. En dat heb je heel goed gedaan. Die waterpartij is heel geslaagd, Ilja. [:p]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: ruben13 op 08 maart 2008, 11:02:45 am
ik vind de brug el tof
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 08 maart 2008, 16:17:01 pm
Moest er ook geen spoor op je baantje liggen? En hoe moeten we dat bootloodsje nu situeren op je baantje? En op welke schaal is het?

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Intens op 08 maart 2008, 17:36:10 pm
Gerrit,

MOET ER ECHT RAILS OP DAN??????????[:D][:p]

Nee we gaan niet alles verklappen toch[;)]

groeten,

ilja
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 05 april 2008, 02:25:01 am

Weer een stukje afgewerkt. Dwergseinen met trekkabels die de draaibrug beveiligen. Wanneer de draaibrug vergrendelt is worden de seinen op veilig gezet. De waterkolom is voorzien van een motor en kan dus draaien. De watertoren is ook gebouwd en geplaatst. Het begint op te schieten.


(http://i20.photobucket.com/albums/b234/erikdeboeck2000/HPIM1415.jpg)
(http://i20.photobucket.com/albums/b234/erikdeboeck2000/HPIM1426-1.jpg)

Erik
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 05 april 2008, 08:32:32 am
[:0] Mooi, man!
Stomme vraag waarschijnlijk, maar zijn die dwergseinen beweegbaar?
Kan je ons vertellen hoe je die gemaakt hebt?
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 05 april 2008, 14:29:52 pm
De seinen zijn beweegbaar. Momenteel worden ze bediend door middel van trekstangen. De bedoeling is dat ze later wel met een servomotor (uhlenbrock)digitaal aangestuurd worden. Wanneer de brug dus in zijn juiste stand ligt, de dwergseinen automatisch de baan vrijgeven.

Eerst wordt er een sokkel (plastiekprofiel) blokje van 5 op 5 mm en 3 mm hoog gelijmd op de plaats waar het sein moet komen. Door de sokkel en grondplaat wordt een gaatje geboord van 1 mm. Door dit gaat komt een spilas (rond plastiekprofiel van 1mm dik en 4 cm lang). Op de bovenkant van de spilas wordt terug een blokje van 3op3op3 (kan ook een ledje zijn indien het sein verlicht moet zijn) gelijmd. De spilas moet wel beweegbaar blijven.
Voor het rechthoekig seinbord (onveilig) wordt een stuk schilderstape rood geverfd. Daar wordt een rechthoek uitgesneden. Deze rechthoek wordt op een witte achtergrond gekleefd (plastiekcard of karton). Snij de randen tot 1 mm van het rode vlak weg en je krijgt een strakke witte omranding.
Voor het sein veilig  wordt een rondprofiel van 2 mm gebruikt. Snij een stukje van 2 mm van het profiel en schilder dit oranje. Knip uit een stukje plastiekcard een cirkel van 3 mm. Boor in de cirkel een gaatje van 1.5 mm en kleef dit op het geschilderde rondprofiel. Resultaat een rondbord met oranje achtergrond en witte rand.
Kleef dit bord (onveilig)loodrecht op het blokje op de spilas en het bord veilig haaks achter het rechthoekig bord.
Wanneer het sein 90? graden weg van het spoor gedraaid wordt zodat het bord evenwijdig met de spoorstaven staat moet het een sein veilig geven.  Onderaan de spilas (onderkant grondplaat) wordt  een stuk plastiekprofiel van 2 cm lang (dikte speelt geen rol) haaks gekleefd.
Aan het einde van dit stuk profiel wordt de trekstang bevestigd. Door dus aan de trekstang te duwen of te trekken draait het bord 90 ? rond zijn eigen as.
De bevestigingspaaltjes van de trekdraden zijn van aluminium (eetbakje) gemaakt. Hiervoor worden L profieltjes geplooid en aan elkaar gelijmd met secondelijm. De rolletjes waar de trekdraden over lopen zijn gemaakt door dunnes schijfjes (van 1 mm rondprofiel) te snijden en deze worden tussen twee L profieltjes gelijmd. Deze worden bevestigt aan de onderkant van de draagpaaltjes.
Voor de trekdraden wordt zwart garendraad gebruikt. Met een zeer fijne naald wordt deze tussen bevestigingsprofieltjes van de rolletjes gestoken en strak aangespannen. De trekdraden lopen naar het vergrendelingmechanisme (enkel decoratief) van de draaischijf.
Van dit mechanisme zal ik nog proberen een foto te plaatsen.

Een hele boterham ( en gefriemel) voor zoiets klein en simpel.


Erik
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: prulleman op 05 april 2008, 14:53:28 pm
Prachtig, formidabel. [:p] Maar heb je wel de juiste seinen gemaakt? Ik kan mis zijn, maar dit type wordt toch in combinatie met een groot sein gebruikt? Normaal rij je de draaischijf op in kleine beweging. En dat is een rond bord, paars met witte rand. Een paarse lamp (rijverbod) en een gele lamp ( rit toegestaan). De mechaniek is alleszins perfect op schaal en juist als in realiteit. In de praktijk werkte men enorm veel met vlaggen. Ik zal eens in de ARS kijken[:D]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 05 april 2008, 15:21:37 pm
Ik heb een foto van het grootbedrijf waarop een draaischijf met een (type 81 erop) met hetzelfde sein wordt beveiligd. Het sein staat hier wel iets hoger geplaatst. En in het boek over seinen (uitgegeven door TSP) staan deze rechthoekige seinen tock ook bij de rangeerseinen.
Nu mocht het toch een verkeerd sein dan is het vlug aangepast de smederij is niet ver weg op de baan. [:D]
(http://i20.photobucket.com/albums/b234/erikdeboeck2000/49.jpg)
Erik
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: prulleman op 05 april 2008, 16:30:13 pm
Ik was mis[:I] Het gaat hier om het vereenvoudigd, verhoogd opgesteld stopsein.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: eyeris op 15 april 2008, 18:21:54 pm
Erik

Ik ben zelf ookbezig met de zelfbouw van een draaischijf.
Nu moet ik die nog motoriseren en op de roterende sokkel zetten in het midden.
Hoe heb jij dit gedaan. Ik heb al vanalles aan het denken geweest maar ik raak er niet uit wat ik zou doen.
Heb je misschien foto's van de sturing?(als je er een hebt) of is het een handdraaischijf?
Als je de foto's niet geheim wil houden natuurlijk tot na de dioramawedstijd.

Robbert
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 16 april 2008, 01:44:44 am
Dag Robbert ik zal een poging doen omdat  uit te leggen.

De draaischijf is gemotoriseerd en wordt digitaal aangestuurd met een Uhl 76400 decoder waar ik een sounddecoder kan op aansluiten.
De aandrijving van de brug zit eigenlijk kinderlijk ineen en is gebouwd met materiaal van Fischer Technic.  Technische bouwdozen van uit mijn kinderjaren ongeveer 35 jaar geleden.
De basis van de draaibrug is een smalle rechthoek. In het middelpunt van deze rechthoek zit een spilas van 5 mm dik en 15 cm lang. Deze spilas moet loodrecht in een straal van 360? (centeren noemen ze dat geloof ik) op de basis  van de draaibrug staan. Zoniet  gaat deze tijdens het draaien altijd wel ergens klemmen ( hoe zou ik het weten). In de bodemplaat van de draaibrug (bodemput van de brug) zit centraal een aslager (of hoe noemt zoiets) waar precies de spilas in past. De spilas wordt door de lager gestoken. De brug moet nu vrij kunnen ronddraaien.
Aan de onderkant heb ik op de spilas  een ronde schijf gemonteerd met een diameter van 12 cm. De ronde schijf is een plastiekdeksel met een rechtopstaande rand van 2 cm.
Om de schijf op de dunne as te kunnen monteren heb ik centraal een houten blokje gelijmd van 2 cm hoog. In het middenpunt van de schijf met houten blokje  wordt een gaatje geboord van 5 mm. Steek de spilas door het geboorde gaatje en schuif de schijf ongeveer 6 cm op de as.  Onder de bodemplaat  wordt een verlaagde (10 cm verschil tussen bodemplaat van de put en de monteerplaat) monteerplaat geplaatst.   Centraal in de monteerplaat wordt  een gaatje van 5mm geboord. Het gaatje van de bodemplaat van de put en van de monteerplaat moeten loodrecht onder elkaar komen te staan. Steek de spilas door de monteerplaat.  De spilas moet nu loodrecht geplaatst zijn door beide platen zonder dat hij  zijdelings kan bewegen en toch vrij kan rondraaien. De draaibrug moet nu in principe vlot kunnen ronddraaien zonder een golfende beweging te maken.
Ik heb uit  die bouwdozen nog motors met vertragingskast.  De door de motor aangedreven (via de vertragingskast) as  is  5 mm. dik. Deze as wordt tegen de ronde schijf (van 12 cm) gedrukt en deze doet op zijn beurt de draaischijf draaien.
Rond de schijf zitten rubberen rekkers om het doorslippen van de aangedreven as te voorkomen.

Wat ook kan is de basis van een oude platenspeler gebruiken. Onder de grote schijf van zo?n platenspeler zit gewoonlijk een kleinere schijf. Deze kleine schijf is reeds uitgecenterd en kan je als basis gebruiken. Het uitcenteren is in feite het moeilijkste van het hele gebeuren.

Voil? ik heb mijn best gedaan om het uit te leggen maar dat technische jargon is niet een van mijn sterkste kanten. Zijn er nog vragen dan hoor ik het wel.
Ik zal nog proberen van een foto te plaatsen.

Erik
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: eyeris op 16 april 2008, 11:44:15 am
alvast dank
ik ga eens een platenspeler zoeken denk ik[:D][:D]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 30 april 2008, 19:00:33 pm
Blijft hier wel erg rustig. [:(]

Erik
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 30 april 2008, 19:57:53 pm
citaat:
Geplaatst door erik de noorman

Blijft hier wel erg rustig. [:(]

ErikDat vindt ik dus ook,kijk bv maar eens naar het cijfer voor "aantal keren gelezen" en naar het cijfer voor het aantal reakties.Iedereen volgt deze draad wel (ook de -andere-deelnemers) maar h??l weinig mensen reageren of laten ook eens iets zien van hun werk.
Spijtig is dat....

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 01 mei 2008, 11:07:11 am
De dingen die ik het laatste half jaar in ons lijfblad heb beschreven worden allemaal toegepast op mijn minibaantje [;)]
Ik heb best wat foto's van mijn baantje in opbouw, maar dat zou dan meestal een preview zijn op komende artikels in MSM. Ik meen dat de redactie zoiets niet apprecieert.
Vandaar dat ik zelf in dit draadje niet zo vaak iets laat zien. Toch nog een tipje:

(http://meb.gerolf.be/home/bm/minib/33Prodhal0.jpg)

Ik vraag me af wat de reden is voor de andere pakweg 50 deelnemers die hier nog niks getoond hebben. Ze zullen wel niet allemaal op het forum aanwezig zijn, natuurlijk, maar een twintigtal toch wel, schat ik.
Zou het komen door het wedstrijd-element? Angst voor "bedrijfsspionage" [;)] [?]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 01 mei 2008, 15:26:24 pm
De tegeltjes aan de muren en vloer zijn goed getroffen. De hoogte van de ruimte geeft ook al de juiste sfeer van zo'n brouwershal aan. Een onderdeel van uw perronoverkapping is er ook in verwerkt zie ik. [:p]

Zou het komen door het wedstrijd-element? Angst voor "bedrijfsspionage"

?Tja als het gaat over het verrassingselement daar ben ik me ook van bewust dat daar een deel van verloren is als je hier iets plaatst (voor degene die het forum volgen).
Maar wees gerust ik laat ook niet alles zien. De echte details die verwerkt zijn in het diorama (mini sc?nes)laat ik ook niet zien. Dat is iets dat men moet ontdekken op de beurs zelf. Een baan of diorama live zien of op foto's is ook nog een enorm verschil. De sfeer op een baan of diorama moet je live kunnen voelen vind ik. En aan de namen van sommige deelnemers kan je toch ook al inschatten wat je van sommige kan verwachten.
Ik zal er maar uit besluiten dat ik me beter ook op de achtergrond houd zeker. [:(]

Erik

Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Havoc op 01 mei 2008, 19:04:08 pm
Bij mijn weten hadden de noormannen geen treinen, wel boten...
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 01 mei 2008, 23:31:17 pm
Bij mijn weten hadden de noormannen geen treinen, wel boten...

Mijn buurvrouw noemt De Kloot en bij mijn weten....

Erik
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Roderik op 01 mei 2008, 23:32:42 pm
citaat:
Geplaatst door erik de noorman


Zou het komen door het wedstrijd-element? Angst voor "bedrijfsspionage"Ik heb me ook een beetje op de vlakte gehouden maar nu heb ik iets van "f*ck it". We zijn enkele maanden van 28 oktober verwijderd dus veel bedrijfsspionage kan er al niet meer gevoerd worden. Hier zijn foto's van "Ninove Terminus". Er is nog HEEL VEEL werk aan maar ik heb nu wat meer tijd om er aan te werken.

(http://www.b-diesel.net/images/DSCF8693.JPG)
(http://www.b-diesel.net/images/DSCF8695.JPG)

Voor het afwerken van mijn baan heb ik nu heel wat informatie bij mekaar gezocht. Heel wat foto's van de situatie zoals ze vroeger was en door toeval heb ik zelfs een heel oud filmpje dat nog is gedraaid door een dokter uit het Ninoofse die als hobby allerlei situaties ging filmen, waaronder dus ook het aankomen, afkoppelen, kop maken en wegrijden van "Den Brissel-Ninof" begin jaren 60. SCHITTEREND als je het ziet. Ik zit er aan te denken om met een beeldschermpje dit te integreren in mijn baan.
Verder heb ik nog heel wat geveltjes te maken, kasseien leggen, masten plaatsen, daken legge en achtergrond schilderen.

Het digitaal aansturen van de onderstelletjes is nu in orde ook al zijn Z-schaal lokjes niet echt goede stroomafnemers. Vooral de onderstellen van de Schienenbussen durven wel eens te stoppen op de wissels. De Type Standaard rijdt voortreffelijk.

Zo nu zijn jullie al een beetje beter op de hoogte van hoe  de zaken in Tollembeek staan.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 02 mei 2008, 00:52:33 am
Roderik, hier zit al iemand te wachten om het totaal te zien in Mechelen. Ondanks er inderdaad nog heel veel moet gebeuren kan ik me reeds inleven in het sfeerbeeld van het diorama. Dit word mooi man.
En wat spionage betreft? Een idee kan je stelen  en er een afkooksel van maken, of je kan je laten inspireren door een ander zijn idee en het een totaal eigen invulling aangeven.

Erik
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: modeltreinbart op 02 mei 2008, 10:20:16 am
In modelbouw bestaat geen bedrijfsspionage we proberen allemaal het zelfde doel na te streven en dat is de realiteit om te zetten naar model.
De realiteit kan uit vervlogen tijden zijn of het nabije verleden.
Deze modellen kunnen soms wel wat verschillen omdat we rekening moeten houden met bepaalde oppervlakte die we maar beschikken.
Ik hoop dat er veel schone baantjes te zien zijn ik ben alvast bezig voor binnen 4 jaar of miss iets vroeger naar gelang te zien hoe de werkzaamheden vlotten natuurlijk.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: janjozef op 02 mei 2008, 15:53:12 pm
De reden waarom is dat ik eigenlijk sinds nieuwjaar niets aan mijn baantje gedaan heb, ik had meer dan werk genoeg met de opbouw van ons clublokaal,

Jan
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Havoc op 02 mei 2008, 16:19:38 pm
Ik dacht dat ik daarnet in het VLATAM een foto van de terminus Ninove heb zien hangen. Ziet er alvast schitterend uit.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 02 mei 2008, 19:06:41 pm
Roderik, als je zoals jij (en ikzelf) ,in een niet-gebruikelijke schaal /spoorbreedte bezig bent is er zowiezo weinig concurentie en heeft spionage ook minder zin.
Het zelfbouwen van gebouwen is al meermaals aan bod gekomen in MSM dus dat zijn toch ook al geen staatsgeheimen meer.Het zelfbouwen van trams op schaal z onderstellen is w?l iets nieuws,maar je hoeft dat hier en nu niet uit de doeken te doen.Dat kan na de tentoonstelling ook nog ,in een artikeltje of zo[:D][}:)].
Voor de rest moet ik zeggen dat je baantje er alvast goed doordacht en realistisch uitziet.We kennen natuurlijk de echte situatie niet hoe het er in Ninove uitzag maar jouw baanplan komt heel realistisch over.Er is ,zoals je zelf zegt nog veel werk aan maar dat is bij alle baantjes het geval denk ik.


Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: modeltreinbart op 02 mei 2008, 19:15:13 pm
De baantjes die op dit lijntje al zijn geplaatst als deelnemers zien er al goed uit ik denk dat het een moeilijke keuze zal worden voor het publiek als alle personen die in geschreven hebben een baantje van zulke niveaus afleveren.
Ik wens iedereen bij deze succes in de afwerking van jullie baantje.
Er zitten pareltjes tussen
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Roderik op 02 mei 2008, 22:28:21 pm
citaat:
Geplaatst door Havoc

Ik dacht dat ik daarnet in het VLATAM een foto van de terminus Ninove heb zien hangen.(http://www.b-diesel.net/images/foto-denderkaai.jpg)

Dit moet het uiteindelijk worden. Zo toch ongeveer. Deze foto dateert uit de jaren 60. De tram naar Leerbeek was toen al verleden tijd. Die naar Brussel reed nog . Ik ga nog iets meer terug in de tijd naar de jaren 50 toen het hier ook nog veel bedrijviger was.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 03 mei 2008, 09:49:59 am
Mooie foto, Roderik!
Je baantje zal de moeite worden, dat is duidelijk!
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Roderik op 21 mei 2008, 15:05:09 pm
Voila!

Weeral een paar huizen erbij. Stilaan begint alles vol te staan. Nog 7 te gaan.

Ik heb geprobeerd om een foto te nemen volgens hetzelfde perspectief als de foto hierboven. Zo wordt de gelijkenis iets duidelijker.

(http://www.b-diesel.net/images/DSCF8732.jpg)
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 21 mei 2008, 15:44:11 pm
Dat komt dik in orde ! [;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: ruben13 op 21 mei 2008, 16:18:32 pm
het bent er al goed op telijken[:)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 21 mei 2008, 16:23:03 pm
Knap, Roderik! [8D]
... en zeggen dat ik nog maar aan mijn eerste gebouw(tje) zit ...
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 21 mei 2008, 20:37:15 pm
citaat:
Geplaatst door Gerolf_Peeters

Knap, Roderik! [8D]
... en zeggen dat ik nog maar aan mijn eerste gebouw(tje) zit ...

Maar wel met glimmend interieur. [;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 21 mei 2008, 21:09:55 pm
citaat:
Geplaatst door doomslu

citaat:
Geplaatst door Gerolf_Peeters

Knap, Roderik! [8D]
... en zeggen dat ik nog maar aan mijn eerste gebouw(tje) zit ...

Maar wel met glimmend interieur. [;)]

Ik heb daarnet een pdf gezien [;)] ... 't komt op glimmend papier, denk ik.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 21 mei 2008, 21:23:39 pm
citaat:
Geplaatst door Gerolf_Peeters

citaat:
Geplaatst door doomslu

citaat:
Geplaatst door Gerolf_Peeters

Knap, Roderik! [8D]
... en zeggen dat ik nog maar aan mijn eerste gebouw(tje) zit ...

Maar wel met glimmend interieur. [;)]

Ik heb daarnet een pdf gezien [;)] ...

Ikke ook [:I]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: janjozef op 22 mei 2008, 07:40:56 am
dat ziet er zeker goed uit

Jan
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Intens op 28 mei 2008, 16:35:23 pm
Even een kleine update van onze baan.

Rails is op de juiste punten aangesloten op de terugmelder
wissel aangesloten op decoder
ontkoppelrails aangesloten op decoder
booster aan gesloten op RAPTOR
een beetje programmeren en.........
het rijd automatisch.

Nu alleen nog de bewegingen afstemmen zoals ik ze precies wil en de bezoekers van mechelen kunnen een geheel geautomatiseerde treinbaan bewonderen.

Zodra ik een filmpje heb kunnen maken (als het digitaliseren af is) komt hij op internet.

groeten,
Ilja

PS dus deze zeer tevreden vent gaat nu weer naar boven [:)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 28 mei 2008, 17:24:10 pm
Heb net de mail gelezen van Nico, volgend nummer wordt een extra dik nummer met als thema "banen" .Men verwacht dan ook van de deelnemers (tegen maandag[:0][:0][:0]) een tekst en 3 goede foto's.Tijd om een tandje bij te steken denk ik.

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: ERVIN op 28 mei 2008, 19:17:59 pm
Je moet anders eens even een kijkje gaan nemen op Gerolf zijn website, man man, die heeft er iets moois van gemaakt hoor.[:0]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 28 mei 2008, 20:53:21 pm
citaat:
Geplaatst door Rochevalien

Heb net de mail gelezen van Nico, volgend nummer wordt een extra dik nummer met als thema "banen" .Men verwacht dan ook van de deelnemers (tegen maandag[:0][:0][:0]) een tekst en 3 goede foto's.Tijd om een tandje bij te steken denk ik.

Gerrit


Insturen die foto's mannen !!! [:p]

Ik mag het eigenlijk niet zeggen, daarom zal ik het klein schrijven, maar het wordt een schitterend nummer ! [:p][:p]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 28 mei 2008, 20:59:24 pm
citaat:
Geplaatst door Rochevalien
Heb net de mail gelezen van Nico, volgend nummer wordt een extra dik nummer met als thema "banen" .Men verwacht dan ook van de deelnemers (tegen maandag[:0][:0][:0]) een tekst en 3 goede foto's.Tijd om een tandje bij te steken denk ik.
Ah?? Geen mail gezien.
Een Gerrit-grapje, vermoed ik?
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: janjozef op 28 mei 2008, 21:10:41 pm
toch een flauw want ik heb ook niets gezien

Jan
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 28 mei 2008, 22:06:16 pm
Van een eventuele mail ben ik niet op de hoogte, maar ik weet wel dat er een aantal bladzijden voorzien zijn in het juli/augustusnummer voor de wedstrijd. En dat nummer gaat h???l binnenkort naar de drukker...
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 28 mei 2008, 22:39:25 pm
Beste deelnemer,

Het volgende nummer van Modelspoormagazine wordt een extra dikke uitgave met als centraal thema ?banen?. In dit nummer past dan ook een verslagje met een update van de ?Mini-Baantjes wedstrijd?.
Graag hadden we van u als deelnemer dan ook tegen maandag aanstaande een tekstje met een drietal foto?s ontvangen ter publicatie in Modelspoormagazine.
Nog veel succes alvast in de laatste rechte lijn naar de Modelspoorexpo van 25 & 26 oktober waarop u verwacht wordt om uw mini-baantje voor te stellen.

Met vriendelijke groeten,

 Nico Monnoye  
Bladmanager  -  Directeur de la Publication
Think Media Magazines  

 nico.monnoye@thinkmediamagazines.be
Wettersestraat 64,  9260 Schellebelle
T  09 369 31 73      F 09 369 32 93
 
   Duurzaam nadenken voor u deze mail afdrukt.

goed gelachen, mischien liggen jullie niet zo goed in de markt bij MSM???[:D][:D][:D][:D]


Gerrit

ps:tegen maandag moeten ze een tekst ?n 3 foto's hebben, toch maar een tandje bij steken? of twee?
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: janjozef op 29 mei 2008, 09:28:25 am
Sorry Gerrit, ondertussen is deze mail ook bij mij toegekomen. Dat wil zeggen nog een tekstje en een paar foto's nemen,

Jan
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: renstimpie op 29 mei 2008, 15:23:41 pm

Bij mij ook toegekomen, maar dit lukt nooit tegen maandag.

Tim
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 29 mei 2008, 15:37:44 pm
citaat:
Geplaatst door renstimpie


Bij mij ook toegekomen, maar dit lukt nooit tegen maandag.

Tim

Wat lukt niet tegen maandag ? Een paar foto's nemen en een tekstje schrijven ???
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: renstimpie op 30 mei 2008, 11:03:00 am
Ik vrees ervoor! Maar ik zal mijn best doen.  

Tim
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: janjozef op 30 mei 2008, 13:04:25 pm
Zal dit weekend een tandje bij steken om mijn station nog toonbaar te krijgen, dat moet lukken

Jan
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Roderik op 30 mei 2008, 14:36:00 pm
Bij mij zullen van 't weekend de dakwerkers en kasseileggers nog serieus moeten zweten ...[:D]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 30 mei 2008, 16:17:20 pm
Mijn plicht is vervult.[:)]

Erik
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 30 mei 2008, 17:18:07 pm
citaat:
Geplaatst door erik de noorman

Mijn plicht is vervult.[:)]

Erik
Die van mij ook!![}:)][:D][}:)][:D][}:)][:D]

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 30 mei 2008, 18:27:24 pm
@Roderik, Tim en anderen : het is niet de bedoeling dat jullie mini-baantje af is h?. We willen graag de stand van zaken kennen. Ik begrijp wel dat iedereen iets "toonbaars" wil laten zien.
Ik ben benieuwd... [;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Intens op 30 mei 2008, 20:54:07 pm
ik voel me gediscrimineerd [:p]
ik heb geen email ontvangen

dus kijk ik wel naar jullie foto's[:D]

groeten,
Ilja
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 30 mei 2008, 21:31:28 pm
citaat:
Geplaatst door Intens

ik voel me gediscrimineerd [:p]
ik heb geen email ontvangen

dus kijk ik wel naar jullie foto's[:D]

groeten,
Ilja

Ilja : opsturen die foto's !
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 01 juni 2008, 11:30:55 am
een klein voorsmaakje[:)][:p]
(http://i11.photobucket.com/albums/a179/Rochevalien/DSCN7473.jpg)
(http://i11.photobucket.com/albums/a179/Rochevalien/DSCN7483.jpg)
(http://i11.photobucket.com/albums/a179/Rochevalien/DSCN7479.jpg)

Wat denken jullie er van?

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 01 juni 2008, 12:17:22 pm
Jawadde, Gerrit.[:0]
Vooral je veldspoor en dat grijze locje vind ik erg geslaagd.
Je haag lijkt me wat te licht van kleur, maar dat kan ook aan de foto liggen.
Ik ben in ieder geval benieuwd voor oktober... [:p]

ps: Je staat "ietsje" verder dan ikzelf met de afwerking [:I]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: janjozef op 01 juni 2008, 14:25:25 pm
zeker zeer mooi

Jan
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 01 juni 2008, 17:00:55 pm
Mooi Gerrit. De vrachtwagen, lokjes, tank zeer mooi gedaan. Met de kleur van de haag heb ik geen probleem. Enkel het steenmotief van de kaaimuur (heb ik eerder al een opmerking over gemaakt)dat klopt voor mij niet.

Erik
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 01 juni 2008, 17:21:05 pm
Je bent al aardig gevorderd, Gerrit. Mooi hoor ! [:p]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Decapod op 02 juni 2008, 08:58:39 am
Echt prachtig. Het geheel straalt nu al heel wat sfeer uit en dat zal er alleen maar beter op worden geloof ik.

De kleur van de haag stoort mij niet echt. Ik vind vooral de textuur knap: ziet er zeer conifeerachtig uit. Misschien zijn de kleuren van het groen op de grond hier en daar wat fel (zie bv. naast het locje op de foto), maar dat zal waarschijnlijk ook nog niet afgewerkt zijn, h??

Wel nog ??n vraagje: is het stukje bestrating aan de kopse kant van het dok bedoeld als straat, als vervolg op de strook naast het dok of niet? Ik vrees dat je vrachtauto's een iets te scherpe bocht gaan moeten nemen om er op te geraken dan ... .

Mja, zijn allemaal maar pietluttige details. Geheel is echt prachtig.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 02 juni 2008, 17:56:24 pm
De haag komt uit  Engeland,ik heb die daar ooit eens gekocht en nooit geweten wat ermee aan te vangen,[:I] tot nu dus.
Die haag zijn 2 op maat gesneden blokken van ??n of ander produkt om fauteuils mee op te vullen.Ik heb die blokken nog eens in 2 gesneden en bestrooid met Ho strooisel.De struktuur van dat materiaal is v??l te grof voor ho maar voldoet goed voor een grotere schaal.
Het andere strooisel is ook voor ho bedoeld en is misschien toch wat t? licht van kleur.
Ik ga het geheel nog hier en daar wat aanvullen met Wildgras van Heki en dan het geheel lichtjes overspuiten met een wat donkere kleur groen(ackryl).
Rond de dieseltank moet het toch nog vervuild worden  want die is bedoeld om de visserboten bij te tanken en dat gaat niet zonder te morsen[:D].
Op de "kade" is inderdaad wat weinig plaats maar die is dan ook niet voorzien op vrachtverkeer,eerder paard en kar.
Je moet dit ook zien als een onooglijk klein vissershaventje ergens aan de Bretoense kust en niet als de haven van Antwerpen of Zeebrugge.

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 02 juni 2008, 22:51:03 pm
Ik heb de ingestuurde bijdragen bekeken en er zijn toch aardig wat mensen goed bezig hoor ! [:)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: modelbaanHO op 02 juni 2008, 22:59:05 pm
Als ze allemaal van het niveau van Gerrit zijn is dat veel belovend.
Ook de andere deelnemers die af en toe eens een tipje van de sluier oplichten in dit draadje zijn volgens mij goed bezig.
Ik kan bijna niet wachten om de eindresultaten in Mechelen te kunnen bewonderen.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Roderik op 15 juni 2008, 11:33:12 am
Ik was een beetje laat met mijn tekstje, vandaar dat ik hier de vooruitgang maar laat zien.

(http://www.b-diesel.net/images/DSCF8815.jpg)
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 15 juni 2008, 12:29:56 pm
Amaai. [:p][:p][:p]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Tom op 15 juni 2008, 12:36:32 pm
Jawade, heb je al die huisjes zelf gemaakt? [:p]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Roderik op 15 juni 2008, 13:07:58 pm
Ja. In karton.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Pol op 15 juni 2008, 14:33:24 pm
citaat:
Geplaatst door Roderik

Ja. In karton.Heb je daar speciaal karton voor gebruikt of waren het overschotjes uit de supermarkt? In ieder geval: GOE BEZIG!![:p]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: modelbaanHO op 15 juni 2008, 14:34:04 pm
Ik denk dat er in MSM een hele vervolgreeks kan worden gemaakt over de bouw van de minibaantjes. Wat ik hier zie en in het laatste nummer van MSM heb gezien is zeker de moeite waard om meer in detail te worden besproken.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: martintje op 15 juni 2008, 15:10:49 pm
Ik weet nu al wie 1 van mijn stemmen gaat krijgen [:D]
Roderik, helemaal een baantje naar mijn hart, ok, karton is niet mijn ding, maar het gaat om de sfeer en die weet je nu al perfect te raken met je huisjes.

Gerrit die haag is in mijn ogen goed van kleur, ik vind persoonlijk het gras tussen de sporen wat Tjernobil achtig, maar zoals Gerolf al zei, kan aan de foto liggen.

Maar uit die foto's blijkt wel dat het nivo zeer hoog gaat worden van de wedstrijd, ben blij dat ik me niet heb ingeschreven, ik haat verliezen [:D][:I]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 15 juni 2008, 16:04:32 pm
citaat:
Geplaatst door martintje

Ik weet nu al wie 1 van mijn stemmen gaat krijgen [:D]
Roderik, helemaal een baantje naar mijn hart, ok, karton is niet mijn ding, maar het gaat om de sfeer en die weet je nu al perfect te raken met je huisjes.

Gerrit die haag is in mijn ogen goed van kleur, ik vind persoonlijk het gras tussen de sporen wat Tjernobil achtig, maar zoals Gerolf al zei, kan aan de foto liggen.

Maar uit die foto's blijkt wel dat het nivo zeer hoog gaat worden van de wedstrijd, ben blij dat ik me niet heb ingeschreven, ik haat verliezen [:D][:I]
[?][?]Hoeveel keer denk jij te stemmen misschien? of kom je op zaterdag ?n zondag?

"Tjernobil achtig" wat bedoel je daarmee?

Met je laatste opmerking ben ik het niet eens, meedoen is belangrijker dan winnen.En het niveau lijkt mij(tot op heden)  niet zo hoog als van de vorige edities,maar dat zullen we in de Nekkerhallen wel zien.Voor mij is het "hogere niveau" in elk geval een stimulans om er nog een schepje bovenop te doen[;)]

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 15 juni 2008, 18:20:12 pm
Roderik zeer zeer goed bezig. Ik ben zeer benieuwd wat ik in Mechelen ga te zien krijgen. Verder worden er hier soms toch krasse woorden gesproken vind ik persoonlijk.

Erik
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Havoc op 15 juni 2008, 18:52:45 pm
citaat:
Hoeveel keer denk jij te stemmen misschien? of kom je op zaterdag ?n zondag?


Ik kom waarschijnlijk zaterdag ?n zondag. [}:)] Dus je best doen h?.

 
citaat:
"Tjernobil achtig" wat bedoel je daarmee?


Ik denk dat hij bedoelt dat het nogal een hoog fluo-gehalte heeft. Maar ik ben zeker dat dat aan de foto ligt. Jou (Roche) kennende zou je die kleur niet gebruiken als ze er zo uitziet als op de foto.

 
citaat:
En het niveau lijkt mij(tot op heden) niet zo hoog als van de vorige edities


Dat vind ik niet. Net als Martintje ben ik blij dat ik niet meedoe.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 15 juni 2008, 19:50:53 pm
Nou ,nou wel ik ben er ook op zaterdag ?n zondag dus dat komt gelijk uit maar mag ik ook stemmen??? En dat gras zag(verleden tijd)er wel degelijk zo uit als op de foto's maar is ondertussen bedekt met heki "wildgras".Dat is bedoeld voor ho maar ziet er veel beter uit ?p schaal 1/35.
Hoog niveau of niet,ik ben blij dat het een mini-baantje moest zijn en geen mega diorama zoals "het zwarte land".Het valt natuurlijk af te wachten wat de anderen nog in petto hebben en of men al de inzendingen (op het laatste moment) nog op ??n hoop gaat gooien.
Aangezien er al een deel opgegeven hebben en er verschillende mensen zijn die blijkbaar nog in de startblokken staan (op te maken uit de ingezonden foto's).
Enfin ,we zien wel....


Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 15 juni 2008, 21:00:26 pm
Hoog niveau of niet,ik ben blij dat het een mini-baantje moest zijn en geen mega diorama zoals "het zwarte land".Het valt natuurlijk af te wachten wat de anderen nog in petto hebben en of men al de inzendingen (op het laatste moment)

Roche, het mega diaroma het zwarte woud is in oppervlakte maar 30 cm? groter dan het max. oppervlak dat voor deze wedstrijd geld( schaal 1/78). De grotere schalen mogen trouwens (dacht ik) de volle 100 cm?
gebruiken. Voor mij gaat het niet over de oppervlakte die je krijgt maar hoe je ze benut rekening houdend dat er wel degelijk een spoorse activiteit moet zijn.

Aangezien er al een deel opgegeven hebben en er verschillende mensen zijn die blijkbaar nog in de startblokken staan
 
Tot nu toe dacht ik dat er nog maar 8 opgaves waren dus dat
valt wel mee. En laat je niet misleiden door de foto's en de tekst die geplaatst zijn in nr. 72. De foto van mijn draaischijf is ongeveer al 7 maanden oud en kon dus over enkele maanden terug al geplaatst geweest zijn. Het bij behorende tekstje is voor een groot  deel al achterhaald ( en ingekort). Ik heb dus nog 4 maanden voor detailering en detailering. En wat is hoog niveau? Hangt ervan af hoe je modelbouw bekijkt en dan vooral zelf in de praktijk omzet.

Erik
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Havoc op 15 juni 2008, 21:06:07 pm
Erik, ik hoop dat je je voor je baantje niet misrekend hebt zoals nu... 1m? = 100 dm? = 10.000 cm?.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: martintje op 15 juni 2008, 21:23:40 pm
Gerrit, asl ik zaterdag EN zondag had gekund, had ik met mijn smalspoorbaantje in Mechelen gestaan, samen met Werps modelbouw in een standje, maar helaas valt het tegelijk met Eurospoor, en we kunnen ons niet opslpitsen helaas.
Dus ik kom maar 1 dag stemmen, maar ik dacht dat je nummer 1 t/m 3 moest stemmen ofzo, als ik maar 1 stem mag uitbrengen wordt het wel lastig om te kiezen.
Dat het nivo lager ligt als vorige wedstrijden ben ik niet met je eens. met wat ik tot nu toe gezien heb, en ik kan zeuren hoor [:)]
Zo ben ik et ook niet helemaal eens met je st4elling meedoen is belangrijker dan winnen.
winnen is niet het belangrijkste, maar moet wel je streven zijn, zolang je maar goed kan erkennen als er betere zijn.
Ik zou het wel aandurven, maar ik heb de negatieve neiging om mijn lat steeds even hoger te leggen dan mijn kunnen, en dat lijdt soms tot grote frustraties, en dat maakte me weer bang om de deadline niet te halen, omdat ik wel eens een paar weken tot maanden even mijn hobby aan de kant schuif, als ik die lat er weer eens spreekwoordelijk eraf gegooid heb.
Ik vind dat je als bezoeker best een bepaald nivo mag wensen en eisen van het tentoongestelde, ook als je zelf dat nivo nog niet aankan.
Of bedoel je wat anders met krasse woorden Erik ?? mijn Vlaams is wat roestig [:I][:D]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 15 juni 2008, 22:01:09 pm
Erik, ik hoop dat je je voor je baantje niet misrekend hebt zoals nu... 1m? = 100 dm? = 10.000 cm?.

Verdomme heb ik nog 9900 cm? over.[:D]

Krasse woorden: heb ik het over de uitspraak van Roche dat het niveau beduidend lager zou liggen als eerder uitgaves van de wedstrijden.

Erik

Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 15 juni 2008, 22:30:59 pm
Krasse woorden: heb ik het over de uitspraak van Roche dat het niveau beduidend lager zou liggen als eerder uitgaves van de wedstrijden.

Erik

Dat is wat jij verstaan hebt Erik ,maar dat heb ik NIET  geschreven.
Bovendien baseer ik mij op wat er in nr72 is gepubliceerd werdt en wat verondersteld  word EEN STAND VAN ZAKEN te zijn (hoe de baantjs er nu uitzien) en niet 4 maand geleden. Maar zoals ik al schreef:we zullen dat in Mechelen wel zien want dit is eigenlijk appels met citroenen vergelijken.Ik durf hier dan ook geen pronostiek te plaatsen(d?t zou pas krasse taal zijn) maar ik heb toch al een paar baantjes waar ik naar uitkijk[}:)][}:)]


[/quote]

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 15 juni 2008, 22:57:23 pm
beduidend lager zou liggen

Klopt Gerrit dit heb jij niet geschreven. Ik had even terug moeten gaan naar je eerder reactie om te vergewissen van wat je juist had geschreven. Sorry man.
[:I]

Erik
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 16 juni 2008, 00:12:00 am
Men is precies de prijzen al aan 't uitdelen [:D] [:D]
Ben ik blij dat ik "buiten competitie" ben [:D] [:D]
Mijn gedacht is er w?l een groot verschil tussen de vroegere dioramawedstrijden en deze wedstrijd: (trein-)BEWEGING! Deze vierde dimensie heeft mij in ieder geval aangezet om mee te doen. Buiten mijn technisch-lastig thema, ben ik bezig om ook in de scenery wat bewegende tafereeltjes te plaatsen [:o)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Roderik op 16 juni 2008, 00:31:56 am
't Lijkt mij meer dan voorbarig om nu al stemmen uit te gaan delen of mensen voor te gaan trekken. Mijn enige bedoeling was om jullie op de hoogte te houden van mijn baan. Enkele pagina's terug werd dit zelfs nog gevraagd wegens opvallende "radiostilte", vandaar.
Als er opnieuw geen water bij de wijn kan gedaan worden en we geen centimeters tellen, lijkt het publiceren van foto's eerder olie op het vuur dan envoudige informatie over de staat van gelijk wie zijn bijdrage.

Hou het hoofd koel, heren. We nemen nog altijd gewoon deel aan een wedstrijd en aan de meet worden de prijzen uitgedeeld.
Wat het beoordelen betreft, krijgt iedere zijn kans in Mechelen.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 16 juni 2008, 01:07:41 am
Gerolf,
Mij gaat het hier niet over prijzen uitdelen. Integendeel dat de mooiste en beste mag winnen en ik hoop dat er grote en heel veel konkurentie mag zijn onder de baantjes. Dan word het pas echt genieten. Sorry voor de uitdrukking : geile gelijk n'en ouwe bok op een jonge geit.[:p]
P.s. Voor mijn part mag je gewoon deelnemen en niet buiten competitie ik vind het eigenlijk niet fair. MSM medewerker of niet.
En die vierde dimensie vind ik ook een zeer groot verschil uitmaken.


Roderik ik ben allezins blij om je vorderingen te kunnen volgen in dit draadje.

Erik
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: martintje op 16 juni 2008, 09:36:57 am
Ik mag toch niet hopen dat ik elk woord op een weegschaaltje hoef te leggen.
ik wou alleen maar aangeven dat je op een hele goeie weg zit, ziet er gewoon veel belovend uit, dus om je gerust te stellen, misschien vind ik het in mechelen wel tegenvallen in het echt [:D]
Zit ook met smart te wachten tot nummer 72 hier in Nederland aankomt maar ik ben bang dat de transport mannen een beetje traag zijn van al dat gefeest hier in het land [:)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Decapod op 16 juni 2008, 10:19:17 am
@Martintje: beetje de gewoonte hier van sommige mensen om elk woord te ziften [}:)]; laten we hopen dat forumlezers en beursbezoekers  niet op dezelfde manier klinknagels gaan tellen op de minibaantjes van die 'sommigen'. Enfin, mannen, waar zijn jullie mee bezig zeg ... [;)] .

@Roderik: knap hoor, straalt al enorm veel sfeer uit. Karton en micropainting?
Wat gebruik je voor de ondergrond van je kanaal?
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: dingske op 16 juni 2008, 11:04:11 am
@Roderik: knap hoor, straalt al enorm veel sfeer uit. Karton en micropainting?
Wat gebruik je voor de ondergrond van je kanaal?
[/quote]

Dat zou ik eigenlijk ook wel eens willen weten. Ziet er zeeeeer mooiuit [;)]

Wouter
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Roderik op 16 juni 2008, 12:06:46 pm
citaat:
Geplaatst door dingske

@Roderik: knap hoor, straalt al enorm veel sfeer uit. Karton en micropainting?
Wat gebruik je voor de ondergrond van je kanaal?Dat zou ik eigenlijk ook wel eens willen weten. Ziet er zeeeeer mooiuit [;)]

Wouter
[/quote]

De huisjes zijn inderdaad gemaakt uit karton. Gewoon alledaags karton van 0,7mm. (Ik ben met de schuifmaat rond geweest in huis en alles wat dik of dun genoeg was bijeengeraapt.) Het schilderwerk is gedaan met aquarelverf op tekenpapier. Dit is achteraf op het karton gekleefd.

Wat de ondergrond van het water betreft, heb ik gewerkt met de modelleerpasta van ER Decor. Nadat deze volledig was uitgedroogd heb ik een ruwe mengeling gemaakt van grijze, zwarte, groene en donkerblauwe hobby-acrylverf van Talens. Met ruwe mangeling bedoel ik dat de kleuren tijdens het schilderen worden gemengd en niet vooral in de pot. Zo bekom je meer kleurschakeringen en een minder effen vlak.
Doordat ik de ondergrond in de modelleerpasta niet 100% vlak heb gemaakt is het product van Woodland scenics de vorm blijven volgen. Als je dit eerst uit giet is het zeer vlak, maar bij de krimp die ontstaat bij het drogen, neemt het de contouren van de ondergrond aan.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Decapod op 16 juni 2008, 12:39:09 pm
Niet zo simpel precies. Eerst uitgeprobeerd?
Resultaat is in elk geval super!
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Roderik op 16 juni 2008, 14:17:42 pm
Nee, niet uitgeprobeerd. Gewoon geluk gehad.[:I]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: tonycabus op 17 juni 2008, 19:23:26 pm
Ik sluit me aan bij Luc: JAWADDE!!!
Zowel 'Port de Carnac' als 'Ninove' kunnen me bekoren!!
De lat ligt wel degelijk hoog, bekijk even het verschil in schaal tussen beide geciteerde banen. Roderik zit op 1/160e, Gerrit op 1/35e. En toch verdienen beiden even veel bewondering, in de grotere schalen MOET je gewoon fijner detailleren, in de kleinere wordt dat moeilijker. CHAPEAU, mannen!
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 17 juni 2008, 21:58:52 pm
Dank u Tony![:I] Het baantje van Roderik kan mij ook (nu al) enorm bekoren en is dan ook ??n van mijn favorieten.Wat gaat dat zijn als dat eenmaal afgewerkt is? Hopelijk heeft deze wedstrijd een positief -nawerkend effect en gaan wat meer mensen inzien dat je niet over enorm veel plaats (?n geld) moet beschikken om wat moois te maken.De eindsprint zal nog spannend worden[}:)][}:)]

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Roderik op 18 juni 2008, 00:10:17 am
Dank u, Tony!

Roche en alle anderen, ik kijk echt uit naar jullie banen..

Ergens zit ik met een dubbel gevoel naar Mechelen toe: Enerzijds kijk ik echt uit naar de banen die daar gaan staan. Anderzijds komt het elke dag een dag dichterbij en moet er nog serieus doorgewerkt worden om alles klaar te krijgen.[:D]

Ik geef Rochevalien 100% gelijk. Op een kleine oppervlakte kan je een zeer mooie baan uitwerken. Daar zijn nu al een handvol mensen van overtuigd. En hopelijk komen er daar in Mechelen nog veel bij..

Veel succes iedereen.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: tonycabus op 18 juni 2008, 11:53:33 am
Voil?, Gerrit!
Ik denk dat het uiteindelijke doel van de "wedstrijd" door jou prima uitgedrukt is.
Iedere deelnemer is voor mij een WINNAAR, want hij heeft zichzelf overwonnen!!!!!!
En nu maar hopen dat 'dat andere', AGGEMORLEUTHET, ook weer mendsen kan aanzetten faalangst te overwinnen.
DAAR GAAT HET OM
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 18 juni 2008, 12:26:56 pm
Mijn gedacht, mannen [^]
Knappe baantjes "under construction": Dit wordt reclame voor de hobby!
Enneuh, die tijdsnood: ik voel het al serieus! Zoveel plannen, ik vrees dat ik ga moeten snoeien in mijn dromen.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 18 juni 2008, 17:04:24 pm
(http://i11.photobucket.com/albums/a179/Rochevalien/img132.jpg?t=1213801159)
Ik heb dit hier al eens gepost maar nu nog eens speciaal voor alle deelnemers van de mini-baantjes wedstrijd:allez vooruit mannen geeft er een lap op! en proost!

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: janjozef op 19 juni 2008, 08:00:30 am
hela geen onderhuidse reclame maken he [:D] schol

Jan
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Intens op 02 augustus 2008, 11:20:47 am
wij hebben een hotel geboekt in het holiday inn vanaf 24 oktober. Mechelen WE KOMEN ERAAN[:D][:D][:D]

groeten,
Ilja
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: SuSke op 03 augustus 2008, 21:48:55 pm
citaat:
Geplaatst door Intens

wij hebben een hotel geboekt in het holiday inn vanaf 24 oktober. Mechelen WE KOMEN ERAAN[:D][:D][:D]

groeten,
IljaEen heel hotel nog wel. Om de laatste loodjes te leggen aan het minibaantje[?][?][?]   [;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Intens op 04 augustus 2008, 16:46:53 pm
he suske,

Wacht maar als je me ziet dan snap je het wel.
[:p][:p]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: janjozef op 04 augustus 2008, 18:49:31 pm
denk eraan dat het een MINI-baantje moet zijn een heel hotel is dan inderdaad wat overdreven
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Intens op 04 augustus 2008, 19:31:17 pm
he janjozef

hoe lang is de baan als hij de breedte heeft van marklin rails?????[:D][:D]

groeten ilja
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: janjozef op 05 augustus 2008, 07:43:12 am
aan 10cm breedte is dat 7,5m, en als je alleen de breedte van de rail neemte zal de nekkerhal tekort zijn denk ik, nu dan zal er ook wijnig gemist worden [:D]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Intens op 05 augustus 2008, 16:09:01 pm
[:D][:D][:D]

dat heb je snel berekend
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 11 augustus 2008, 15:43:09 pm

Ik ben klaar met mijn baantje.[:)]

Hier nog een foto van een verhoogd (werkend)rangeersein. Een van de details die nog moesten gebeuren.


(http://i20.photobucket.com/albums/b234/erikdeboeck2000/HPIM1619.jpg)

Erik
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Roderik op 11 augustus 2008, 16:15:02 pm
citaat:
Geplaatst door erik de noorman


Ik ben klaar met mijn baantje.[:)]
Ja lap zeg !!!
Ik heb nog wat werk aan het mijne... Als je dus niet weat wat te doen...[:D]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 11 augustus 2008, 18:10:06 pm
Ferm, Erik! Met nog 75 dagen overschot...
Die mensen uit de horeca hebben toch tijd genoeg, h? [}:)] [:D] [;)]
Wat mezelf betreft: het laatste fotooke op mijn website-homepage geeft de indruk dat het klaar is, maar euh ...

Om me bij Roderik aan te sluiten: Erik, als ge U verveelt ... [;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Intens op 11 augustus 2008, 18:34:00 pm
Gerolf,

Na vijftien jaar horeca ben ik de catering in gegaan (nu een jaar).
pas toen kreeg ik tijd voor modelspoor, dus eric moet een HELD zijn in plannen.[;)]

Ondanks dat ik nu meer tijd heb is mijn baan nog niet af, maar we gaan rustig door[:D]

groeten,
ilja
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 12 augustus 2008, 10:45:24 am
Om me bij Roderik aan te sluiten: Erik, als ge U verveelt

Sabotage komen plegen.[:D]

 Die mensen uit de horeca hebben toch tijd genoeg, h?

Het voordeel van thuis werken is als ik al eens wat tijd over heb dat ik dan aan mijn baan kan werken. Tussen de soep en de patatten door.[;)]

Erik
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: janjozef op 12 augustus 2008, 11:35:36 am
en dan met handen vol verf aan de petatten beginnen zeker, smakelijk

Jan
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Havoc op 12 augustus 2008, 12:02:58 pm
Of wat grasstrooisel tussen de spinazie...
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 12 augustus 2008, 12:41:28 pm
Dat noemen ze nouvelle cuisine.[;)]

Erik
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Roderik op 25 augustus 2008, 19:16:01 pm
Voila jochies!!!

Hier in Tollembeek wordt ook niet stil gezeten. Net zoals Erik heb ik met grasstrooisel en struikjes mijn best gedaan. Ook de achtergrond heeft al kleur gekregen. Er ontbreken nog heel wat details maar aangezien er nog zee?n van tijd zijn...[:I][:(]

(http://www.b-diesel.net/DSCF9457.jpg)
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: ruben13 op 25 augustus 2008, 19:25:57 pm
ziet er zeer mooi
kijk er naar uit om het in het echt te zien
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: janjozef op 25 augustus 2008, 20:46:24 pm
zeer mooi werk,

Jan
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 25 augustus 2008, 20:51:08 pm
Een juweeltje.


Erik
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: MickeyMouse op 25 augustus 2008, 21:35:28 pm
tZal wel zijn: prachtig...

Geert
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 25 augustus 2008, 21:36:31 pm
Straffe mannen. Laat Mechelen nu maar gauw komen. [;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 26 augustus 2008, 00:03:35 am
citaat:
Geplaatst door doomslu
 Laat Mechelen nu maar gauw komen. [;)]
Euh ... 'k wou net voorstellen om het een maandje of twee later te laten doorgaan [:I]
't Is te zeggen: vanmorgen was ik bezig aan een to-do lijst voor mijn minibaantje - 38(!!!) items nog te doen, met elk hun ruw geschatte bouwtijd: samen goed voor zo'n 170 uren [B)]
Met nog 24 vrije dagen (deels verlof) voor 25/10 zijn dat intensieve werkdagen [;)]
Tijdens het opstellen van dat lijstje kreeg ik een telefoontje van het werk: zieke collega, of ik even de late wou komen doen [xx(]

Ik zou het nog vergeten: Roderik: ferm, man!
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 26 augustus 2008, 09:36:17 am
Het was maar een grapje hoor Gerolf, voor mij mag het ook nog even duren. Ik durf zelfs niet uitrekenen hoeveel uren nog... [:I]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: janjozef op 26 augustus 2008, 10:21:17 am
ik denk dat er nog meer in dat geval zijn, nu onder druk werk ik het best
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 26 augustus 2008, 17:43:17 pm
Roderik,dat ziet er al fantastisch uit[:p][:p] mooie wolken heb je daar trouwens gemaakt!Ik kijk er alvast naar uit om het afgewerkte geheel te zien.Van het depot van Erik moet ik net hetzelfde zeggen!!
Als alle baantjes zo afgewerkt zullen zijn staan er ons nog mooie reportages te wachten

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Stefan Appelmans op 26 augustus 2008, 21:38:09 pm
Ja!! En dan daar de beste uit vinden! Mag men voor iedereen het maximum geven?
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 28 augustus 2008, 14:59:34 pm
Voor de bedienig van de minibanen op de expo hoe zit dat nu in elkaar.
Het is toch niet de bedoeling dat de baantjes een heel weekend worden bediend. Want dan zit ik wel met een probleem.

Erik
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Roderik op 28 augustus 2008, 17:27:21 pm
Ik ook.
In oktober wordt ik papa en raad eens wanneer de geboorte is uitgerekend? Inderdaad los in het modelspoorweekend. 't Kan dus zijn dat ik halfweg moet vertrekken en de boel achterlaten.
Dus bedienen zal heel moeilijk zijn.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 28 augustus 2008, 19:59:13 pm
citaat:
Geplaatst door Roderik

Ik ook.
In oktober wordt ik papa en raad eens wanneer de geboorte is uitgerekend? Inderdaad los in het modelspoorweekend. 't Kan dus zijn dat ik halfweg moet vertrekken en de boel achterlaten.
Dus bedienen zal heel moeilijk zijn.

Je had wat beter moeten nadenken h? ! [:D]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 28 augustus 2008, 21:48:26 pm
Ik dacht dat men van ons verwacht dat de baantjes 2 uur op zaterdag ?n zondag bediend worden.Dat moet ergens in het "reglement" staan maar of daar veel rekening mee gehouden gaat worden??

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 28 augustus 2008, 22:43:01 pm
Ben even MSM 59 gaan opsnorren (handig h? zo'n index [;)]). Daarin staat dat van de deelnemers wordt verwacht dat er op zaterdag en zondag telkens van 14 tot 16 zal gereden worden.

Ik kan me echter niet voorstellen dat mensen die daar geen twee dagen kunnen aanwezig zijn daarom zouden uitgesloten worden. Misschien moeten we mekaar dan maar wat helpen ?
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 29 augustus 2008, 00:24:14 am
Ik zie mezelf niet zo gauw mijn eigen baantje ?n nog een ander "demonstreren", maar misschien kan ik wat helpende handjes meebrengen.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Intens op 29 augustus 2008, 15:45:45 pm
wij komen met ons tweeen dus wij kunnen ook helpen.[:D] Ik bedoel echt helpen natuurlijk

Trouwens die van mij is digitaal dus ik hoef er niet constant bij te blijven.

Groeten,
Ilja
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 01 september 2008, 22:12:52 pm
Enkele vrije dagen, en intensief aan de slag. Op ??n dag gebouwd: deze "hangbrug":

(http://meb.gerolf.be/home/bm/minib/35hangbrug.jpg)
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Roderik op 02 september 2008, 08:23:35 am
Amai! En dat op 1 dag...
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 02 september 2008, 17:23:31 pm
citaat:
Geplaatst door Roderik

Amai! En dat op 1 dag...Er zijn toch 24 uren in een dag?[:D]

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 02 september 2008, 18:04:54 pm
citaat:
Geplaatst door Rochevalien
citaat:
Geplaatst door Roderik
Amai! En dat op 1 dag...
Er zijn toch 24 uren in een dag?[:D]
Ik denk dat ik gisteren zo'n 14 uren met modelbouw bezig ben geweest (bouwen, het forum en MSM)

Vandaag, dag 2 van mijn weekje "bouwverlof", voorlopig al dit gemaakt:

(http://meb.gerolf.be/home/bm/minib/36tunnelbrug.jpg)

En nu kan ik gaan hard-shellen [;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Michiel op 02 september 2008, 19:38:23 pm
citaat:
Geplaatst door Gerolf_Peeters

Enkele vrije dagen, en intensief aan de slag. Op ??n dag gebouwd: deze "hangbrug":
(http://meb.gerolf.be/home/bm/minib/35hangbrug.jpg)Ik krijg plots een deja-vu [;)] Of, het trek er erg op...
Knap staaltje werk, evenals die andere tunnel!

(http://users.edpnet.be/Saraan/images/extra/brug2.jpg)


Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 02 september 2008, 19:44:25 pm
Die brug heeft me inderdaad mee ge?nspireerd. Goed gezien, Michiel!
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: dirkske op 02 september 2008, 20:31:08 pm
Knappe dinges Gerolf,[:0]
Uit welk materiaal heb je dit getoverd?

Dirk.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 02 september 2008, 20:44:56 pm
citaat:
Uit welk materiaal heb je dit getoverd?
Styreenplaat, styreenprofieltjes, baksteenplaat van Slaters, lijm en verf.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 02 september 2008, 21:24:09 pm
En hoe heb je die kasseitjes gemaakt ? [:o)] Oeps, [:I] enkele weekjes te vroeg.

Mooie brug, Gerolf. [:)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: janjozef op 03 september 2008, 09:20:50 am
Luc dat geheim wordt pas na de wedstrijd verklapt, al zijn er blijkbaar die het al lang weten [:D]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 03 september 2008, 09:45:59 am
Geheim? Valt wel mee, zeker ... [;)]
@Doomslu: Van die brug ben ik best tevreden, ja. Goed dat jij een tijdje geleden foto's vroeg op dit forum [8D]
Die verkeersweg-brug was trouwens een stuk lastiger om te maken: veel pas- en meetwerk voor de vorm in orde was.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Stefan Appelmans op 03 september 2008, 14:16:58 pm
Ja, dat is al 20 punten op 20 voor de kasseien![:p]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 03 september 2008, 20:57:07 pm
Op het einde van dag drie:

(http://meb.gerolf.be/home/bm/minib/38ShellKlaar.jpg)

Verveling? Wat is dat? [:o)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: ruben13 op 03 september 2008, 21:10:19 pm
amai dat is mooi nu dat het ingeplant is komen de
bruggen meer tot zen recht
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 03 september 2008, 21:23:47 pm
Ge ziet dat verplegers goed met gips kunnen werken. [;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Mr-tsjoektsjoek op 03 september 2008, 22:03:39 pm
Heel mooi bezig Gerolf,

En morgen ? Planten en zaaien ?

Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 03 september 2008, 22:16:46 pm
citaat:
Geplaatst door Mr-tsjoektsjoek
En morgen ? Planten en zaaien ?
Dat zal nog wat vroeg zijn, vrees ik. Maar ik moet nog een spoorberm maken, dus nog wat gipswerk. En een muurke van 1 meter lang afwerken, en nog een stuk van de brouwerij inrichten, en ... [:I]
Spannend, maar 'k doe mijn best...
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 04 september 2008, 21:13:28 pm
Dag 4 loopt ten einde ...

(http://meb.gerolf.be/home/bm/minib/39ShellKleur.jpg)

... en we zijn weer een stapje verder [;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Havoc op 04 september 2008, 21:18:21 pm
Gerolf, dat werkt aanstekelijk! Zoiets moest hier vaker te zien zijn. Het doet echt goesting krijgen om ook met plaaster te smossen werken.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: ERVIN op 04 september 2008, 22:00:15 pm
Amaai, dag 4 loopt ten einde, een week heeft zeven dagen h?, benieuwd hoe het er dan gaat uitzien.[:p]

Knap, de meester doet het (al)weer.[;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 05 september 2008, 01:35:02 am
citaat:
Geplaatst door ERVIN
een week heeft zeven dagen h?
Wel, voor mij duurt die tot morgen (seffens intussen, gezien het uur) Zaterdag mag ik gaan werken in plaats van modelbouwen.

@Havoc: Aanstekelijk? Ik hoop het! Dat is voor een stuk de bedoeling, h? [;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 05 september 2008, 23:30:10 pm
Sfeerbeeldje om langzaam op te warmen voor de expo. [:)]

(http://i20.photobucket.com/albums/b234/erikdeboeck2000/HPIM1650.jpg)

Erik
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Ludwig op 06 september 2008, 00:10:04 am
knap werk dat je daar toont Erik.
Dat beloofd voor de beurs.
Groeten
Ludwig
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 06 september 2008, 00:10:13 am
Mooi, Erik!

Bij mij is de laatste dag van mijn "bouwverlof" afgelopen:

(http://meb.gerolf.be/home/bm/minib/40Torentjes.jpg)

Het lijkt wel speciaal voor Erwin [:)]
Die witte vlekjes: opdrogende houtlijm [:I]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Intens op 06 september 2008, 08:48:10 am
@ gerolf,

Snelheid en Kwaliteit zijn verbazingwekkend.[:0]

Groeten,
Ilja
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Intens op 07 september 2008, 22:04:02 pm
@ Erik

Ik doe mee met het warm maken met een heel klein sfeerplaatje.

(http://www.mijnalbum.nl/Foto-KCNJUX4Q.jpg)

Groeten,
Ilja
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 07 september 2008, 22:36:08 pm
Jongens, het wordt hier wel heel warm.
Ferm goed bezig zeg.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 07 september 2008, 22:40:44 pm
Klein sfeerplaatje? Wel ja,waarom niet:

(http://meb.gerolf.be/home/bm/minib/k/41Startkotje.jpg)

Suske had me een dergelijk gebouwtje aangeraden [;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 08 september 2008, 17:51:25 pm
of zoiets?

(http://i11.photobucket.com/albums/a179/Rochevalien/Port%20de%20Carnac/DSCN7692.jpg?t=1220888804)

(http://i11.photobucket.com/albums/a179/Rochevalien/Port%20de%20Carnac/DSCN7698.jpg)

(http://i11.photobucket.com/albums/a179/Rochevalien/Port%20de%20Carnac/DSCN7682.jpg)


Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: modelbaanHO op 08 september 2008, 19:25:44 pm
Wow, er zal heel wat te bekijken zijn op Modelspoorexpo. Ik zorg er alvast voor dat de batterijen van mijn camera zijn opgeladen !
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 08 september 2008, 21:29:02 pm
Gerrit, je bent het vogelstrontje nog vergeten... [:D]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: modelbaanHO op 08 september 2008, 21:38:58 pm
De vogels van Gerrit zijn proper opgevoed, die laten geen strontjes achter [:D]. Laat ons hopen, stel dat die op de expo begint rond te vliegen en op alle minibaantjes zijn 'boodschap' achterlaat [:D]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 08 september 2008, 22:04:47 pm
Voorlopig een laatste plaatje (vanaf morgen 9 dagen full-continu werken [xx(])

(http://meb.gerolf.be/home/bm/minib/42bermruw.jpg)

Het gras op mijn baan - 't ziet er voorlopig nog wat teveel uit als "patchwork", vind ik [:(]
Als er iemand suggesties heeft... [:p]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: janjozef op 09 september 2008, 07:54:44 am
strooien
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: DWL op 09 september 2008, 15:04:08 pm
Gerolf,
Inkleden met enkele struikjes, plantjes of lage (jonge) boompjes, dan vallen de verschillende stukjesniet meer op ... of laat enkele stukjes weg, laat een kale plek (grond) open, leg een aardeweggetje aan of iets dergelijks, mogelijkheden genoeg.

Lucien
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Michiel op 09 september 2008, 15:15:26 pm
In de plaats van de grasmatten te knippen, kan je ze beter scheuren. De gerafelde rand ziet er stukken beter uit dan die scherpe, afgelijnde randen.

Het camoufleren van de storende plekken met struikjes, bloemen, steentjes en miniatuur-afval en dergelijke, lijkt me evident.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: modelbaanHO op 09 september 2008, 18:49:53 pm
De rechte lijnen zijn duidelijk niet goed, maar ik ben zelf nog niet zover op mijn modelbaan om tips van enige waarde te geven, dus ik volg met belangstelling de suggesties die hier worden geschreven.

Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 09 september 2008, 19:20:59 pm
citaat:
Geplaatst door modelbaanHO

De vogels van Gerrit zijn proper opgevoed, die laten geen strontjes achter [:D]. Laat ons hopen, stel dat die op de expo begint rond te vliegen en op alle minibaantjes zijn 'boodschap' achterlaat [:D]De vogels wel ja,maar die anderen:
(http://www.discounttrainsonline.com/graphics/TAM/L26018.jpg)

Ik denk dat ik ook nog een boerderij zal moeten gaan maken want ik heb nog zo'n 2 sets liggen.Maar dat zal dan toch voor n? de wedstrijd zijn[;)]

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 10 september 2008, 21:36:20 pm
citaat:
Geplaatst door kurt10002

Awel ik vind dat het niet meer op een wedstrijd is aan het lijken. En wedstrijd is toch iets maken en dat pas op de eind datum laten zien. Dat is mijn gedacht er van. En hoe kunnen jullie al zeggen dat je punten gaat geven op de die als je de 50 andere deelnemers nog niets van gezien heb.

Heeft er hier iemand al van punten gesproken ??? [?]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: janjozef op 11 september 2008, 09:23:38 am
Dit is gewoon marketing, op voorhand zoveel mogelijk mensen op uw hand krijgen, velen op dit forum zullen eerder stemmen op dat van een forumlid als op dat van een onbekende

Jan
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Michiel op 11 september 2008, 09:41:09 am
Het marketing effect kan ook averechts uitdraaien. De echte verassing, en het echte "WAAUW"-effect krijg je met fris en ongezien materiaal. Dit om de vele stille knoefters een hart onder de riem de steken. [;)]

Maar ik blijf toch met grote bewondering de werkzaamheden volgen. Amaai mijne frak!
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Roderik op 11 september 2008, 11:09:11 am
Bij mij heeft dat niets te maken met marketing (Het moderne woord voor de uitdrukking "maak eens van een mug, een olifant").
Ik laat gewoon aan jullie zien waar ik mee bezig ben.

Verder kan me dat allemaal niets schelen.
Deelnemen is nog altijd belangrijker dan winnen.
Als mijn baantje wordt opgemerkt is dat al genoeg...
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: marctje op 11 september 2008, 12:23:34 pm
inderdaad meedoen is belangrijker dan winnen. ik heb overmorgen 3 weken tijd om verder te werken aan mijn project. foto's kan ik niet laten zien (er is nog niets om te fotograferen), maar het zal wel af zijn (eenmaal ingeschreven blijft ingeschreven is mijn moto)
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Stefan Appelmans op 11 september 2008, 18:20:29 pm
Ik vind dat de "WAAAAhziedaneki?" komt wanneer je de baantjes echt ziet. En de andere daarbij dat je hier niet in "avant premi?re" deeltelijk hebt kunnen zien.
Hier op het Forum kunnen we "het ding" met hout, plaaster en de tube pattex er op zien, in mechelen het voltooide.
Wie weet hoeveel wonderbare baantjes er aanwezig zullen zijn?
Wie zal voor Gerolf stemmen? Hij kan zelfs niet proper gras strooien!
Wie zal voor Gerrit stemmen? Zelfs geen vogelstront kunnen maken?

(Wanneer we al rijdend een vogelstront op de voorruit van de wagen krijgen, zegt mijn vrouw altijd "Gelukkig dat de koeien niet vliegen")

Post scriptum: Ik heb van punten gesproken.....Wie anders?[8D]
Maar dat is voor de lol, voor wie me kent.[:D]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 11 september 2008, 19:42:11 pm
Ik ga een dweil leggen ,denk ik en de papieren zakdoekjes klaarzetten.Niet voor de vogelstr... maar voor het gekwijl[:D][:o)]

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 11 september 2008, 20:20:03 pm
citaat:
Geplaatst door Rochevalien

Ik ga een dweil leggen ,denk ik en de papieren zakdoekjes klaarzetten.Niet voor de vogelstr... maar voor het gekwijl[:D][:o)]

Gerrit

Iedere deelnemer is verantwoordelijk als er iemand uitglijdt over de kwijl voor zijn baantje. [:o)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 12 september 2008, 00:27:09 am
citaat:
Wie zal voor Gerolf stemmen? Hij kan zelfs niet proper gras strooien!
Zal 't gaan, ja [:(!] [:I] Laat ik daar een keer iets zien waar ik niet content van ben, en ... [:o)]
Wat de kwijl-dweilen betreft ... waar zijn die te koop? Of zorgen de organisatoren daarvoor? Of hangt er een bordje "de organisatoren zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen"? [:D]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: marctje op 12 september 2008, 08:25:02 am
gerolf jij kunt toch van die borden meebrengen die ze in een ziekenhuis gebruiken als ze de gang dweilen : opgepast natte vloer
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: modelbaanHO op 12 september 2008, 17:23:15 pm
Je kan natuurlijk emmertjes uitdelen: ieder vangt zijn eigen kwijl op [:D]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Roderik op 12 september 2008, 18:58:26 pm
Ik denk dat ik mijn "katsjoe?n botten" maar ga aandoen...[:D]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 12 september 2008, 19:57:15 pm
citaat:
Geplaatst door Roderik

Ik denk dat ik mijn "katsjoe?n botten" maar ga aandoen...[:D]

Prima oplossing ! [:D]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: mahtoska1 op 13 september 2008, 14:05:56 pm
Foto van mijn minibaantje:
(http://i277.photobucket.com/albums/kk60/mahtoska1/Minibaan%202008/SANY0299.jpg)

Beste groeten,

Pieter
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 13 september 2008, 14:54:13 pm
Zeer mooi Peter,is dat nu in schaal Z gemaakt ?

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: ruben13 op 13 september 2008, 17:13:28 pm
die achter grond lijkt echt

Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 13 september 2008, 18:13:05 pm
Dat komt omdat het waarschijnlijk buiten gefotografeerd is,en dan is de lucht en bv een boom ,echt.

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 14 september 2008, 08:45:10 am
Als dat schaal Z is, dan is het verdorie knap gedaan [:0]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: mahtoska1 op 14 september 2008, 10:52:12 am
Hallo Allemaal,

Dat is inderdaad schaal Z.

De achtergrond (bomen en wolken) zijn inderdaad echt omdat het buiten getrokken is.  De kapel (in de hoogte) is zelfbouw op schaal van een kapel in de buurt (De Donk kapel aan Overmere Donk).

Vele modelbouw groeten,

Pieter

Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 14 september 2008, 11:50:12 am
H??l mooi, Pieter ! [:p]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: modelbaanHO op 14 september 2008, 19:33:51 pm
Zeer mooi gemaakt. Ik had zeker niet door dat dit in schaal Z is gemaakt. Knap hoor.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: janjozef op 15 september 2008, 07:46:36 am
ziet er echt goed uit

Jan
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: stoomloc op 15 september 2008, 12:25:25 pm
citaat:
Geplaatst door mahtoska1

Hallo Allemaal,

Dat is inderdaad schaal Z.

De achtergrond (bomen en wolken) zijn inderdaad echt omdat het buiten getrokken is.  De kapel (in de hoogte) is zelfbouw op schaal van een kapel in de buurt (De Donk kapel aan Overmere Donk).

Vele modelbouw groeten,

Pieter
Hallo Pieter,

Na deze foto ben ik benieuwd naar meer. Heb je geen foto van je (Donk)kapel, want ik ben heel benieuwd naar het resultaat aangezien ikzelf in Overmere woon.

Groeten

Wim
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Roderik op 15 september 2008, 15:26:35 pm
Hallo iedereen,

Weet iemand waar ik heb volledige reglement van de wedstrijd kan vinden? Mijn baantje is bijna klaar, daarom wil ik alles toch nog even bekijken...

Het zal wel in MSM gestaan hebben naar ik heb er geen flauw idee van welk nummer...

Bedankt

Roderik
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 15 september 2008, 20:28:52 pm
citaat:
Geplaatst door Roderik

Hallo iedereen,

Weet iemand waar ik heb volledige reglement van de wedstrijd kan vinden? Mijn baantje is bijna klaar, daarom wil ik alles toch nog even bekijken...

Het zal wel in MSM gestaan hebben naar ik heb er geen flauw idee van welk nummer...

Bedankt

Roderik

Nummer 59.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 15 september 2008, 22:12:23 pm
Met "het volledige reglement" er op na te lezen ben je wel vlug klaar,denk ik[:D][:D][:D]

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Roderik op 15 september 2008, 23:38:27 pm
citaat:
Geplaatst door Rochevalien

Met "het volledige reglement" er op na te lezen ben je wel vlug klaar,denk ik[:D][:D][:D]

Gerrit


Da's waar. Veel staat er niet in. Maar genoeg...
1 vraag bij het eerste punt van het reglement...
De baan mag nog niet "gepubliceerd" zijn. Wat wil dat zeggen? Wil dat zeggen dat ze daar voor het eerst moet te zien zijn of wil dat zeggen dat ze nog niet mag verschenen zijn in een tijdschrift?
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 16 september 2008, 00:31:08 am
Voor zover ik weet, Roderik, heb je alleen maar foto's op dit forum geplaatst. Dat is naar mijn mening niet echt "publiceren", h?.
Van mijn dingetje is er al wel iets gepubliceerd. Het voordeel van "buiten competitie", wat mij betreft [;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Kees-Jan op 16 september 2008, 07:49:23 am
citaat:
Geplaatst door Gerolf_Peeters

Voorlopig een laatste plaatje (vanaf morgen 9 dagen full-continu werken [xx(])

(http://meb.gerolf.be/home/bm/minib/42bermruw.jpg)

Het gras op mijn baan - 't ziet er voorlopig nog wat teveel uit als "patchwork", vind ik [:(]
Als er iemand suggesties heeft... [:p]Gerolf,

Wat voor gras gebruik je daar op de foto als ik vragen mag? en wat voor ondergrond is het?

Kees-jan
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 16 september 2008, 09:03:45 am
't Zijn stukjes mat (6 soorten) van Mininatur en Busch, gekleefd op een bruin geschilderde plaasteren ondergrond.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Kees-Jan op 16 september 2008, 09:57:35 am
Gerolf dus eigenlijk een soort silfloor matten?

Wat is Plaaster?

mijn tip zou zijn als het idd silfoor achtige matjes zijn de ondergrond te vervangen door roofmate ( een soort pur schuim) en dat bruin te verven. Vervolgens de matjes verwerken daarop door ze te gaan insteken.

zie mijn bijdrage in silfloor (praktijk vragen).

je krijgt dan dit als resultaat:

(http://farm4.static.flickr.com/3295/2860077600_882c98ebfb_o.jpg)

Het gras ligt dan meer "in" het zand.

Kees-Jan
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 16 september 2008, 10:52:06 am
Ja, Silfloor is de andere merknaam van MiniNatur. Plaaster=gips.

Het gaat hier over een begroeide berm, geen grassen tussen de rails [;)]
Ik zal de randen nog moeten bijstrooien met los materiaal, denk ik, en hier en daar een struikje planten.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: mahtoska1 op 17 september 2008, 07:48:04 am
citaat:
Hallo Pieter,

Na deze foto ben ik benieuwd naar meer. Heb je geen foto van je (Donk)kapel, want ik ben heel benieuwd naar het resultaat aangezien ikzelf in Overmere woon.

Groeten

Wim


Hallo Wim,

De Donkkapel is nog niet volledig klaar. Als ze klaar is zal ik hier een foto plaatsen.

Beste groeten,

Pieter


Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: stoomloc op 18 september 2008, 12:29:13 pm
Hallo Pieter,

Ik wacht wel af. ik zie het wel verschijnen want ik volg dit draadje op de voet.

Mvg

Wim
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Intens op 28 september 2008, 20:51:28 pm
Ik heb een vraag, en ja de opmerking van "dat is weer een hollander" die hoor ik nu al[:D].

Mag ik mijn senseo meenemen. Kan namelijk nog op mijn verlengsnoer aangesloten worden.[:)]

Zo ja zijn jullie uiteraard vrij om mijn grote vriend de senseo ook te gebruiken. Ik ga alleen niet voor iedereen koffiepads meenemen want dan past het minibaantje niet meer in de auto.[;)]

groeten,
Ilja
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 28 september 2008, 21:22:55 pm
citaat:
Geplaatst door Intens

Ik heb een vraag, en ja de opmerking van "dat is weer een hollander" die hoor ik nu al[:D].

Mag ik mijn senseo meenemen. Kan namelijk nog op mijn verlengsnoer aangesloten worden.[:)]

Zo ja zijn jullie uiteraard vrij om mijn grote vriend de senseo ook te gebruiken. Ik ga alleen niet voor iedereen koffiepads meenemen want dan past het minibaantje niet meer in de auto.[;)]

groeten,
Ilja

Natuurlijk.
Er zijn er zelfs die enkele flessen wijn meenemen... [:I][:D]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Intens op 28 september 2008, 21:56:01 pm
kijk nou gaan we praten[:D]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 28 september 2008, 23:07:56 pm
Ik  heb een ander voorstel mits wij Belgen toch thuis spelen. Wij Belgen brengen 20 l. water mee  en al onze buren brengen 5 l. Ricard of Pernond. Voor gratis koffie zorg ik wel.  [;)]

Erik
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: marctje op 29 september 2008, 10:36:08 am
heeft er iemand een perfect draft, vind ik toch iets lekkerder dan ricard ofzo. ( wijn is natuurlijk ook een topper )
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Roderik op 29 september 2008, 11:16:23 am
Voor de Fransen een fleske wijn
Voor de Belgen een frisse pint
En voor de Nederlanders een groot glas melk?
[:D]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: modeltreinbart op 29 september 2008, 18:36:08 pm
Er staat ook een bar ter uwe beschikking. Waar u zich kan bevooraden van de nodig spijs en drank.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: evan op 04 oktober 2008, 21:12:19 pm
Beste mede wedstrijddeelnemers,

Ik ga even voort op het onderwerp van het ander wedstrijddraadje dat Doomslu vandaag heeft afgesloten;
Ik heb donderdag telefonisch contact gehad met de organisatie en die zou ons begin volgende week al het nodige laten weten ivm de wedstrijd.  
Voor mensen die echter nog vragen hebben kunnen ze zich telefonisch richten tot de organisatie en niet uitgaan van geruchten en speculaties op het forum.[;)]

Gewoon ter info.

Ik kijk er van harte naar uit om met alle mededeelnemers samen op de expo te staan en verhalen en ideeen uit te wisselen.
Voor de laatste drie weken wens ik jullie allen nog veel moed en succes toe.  (Zelf heb ik ook nog veel werk)

MVG Evan
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: adrievans op 05 oktober 2008, 16:41:36 pm
Even een vraag tussendoor,ik neem aan dat alle minibaantje bouwers alle twee de dagen aanwezig zijn.
Ik kom namelijk op zondag en het zou zonde zijn als ik niet kon kennismaken met een bouwer die ik wel hier via een scherm "spreek".
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 05 oktober 2008, 20:25:07 pm
De bouwers horen hun baantje op de twee namiddagen te demonstreren.
@adrievans: ik heb dezelfde vraag in het andere draadje gewist
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: adrievans op 05 oktober 2008, 20:39:21 pm
citaat:
Geplaatst door Gerolf_Peeters

De bouwers horen hun baantje op de twee namiddagen te demonstreren.
@adrievans: ik heb dezelfde vraag in het andere draadje gewist


Is goed,er waren zoveel draadjes dat ik even de weg kwijt was.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 06 oktober 2008, 11:51:22 am
Mijn laatste lampjes zijn gemaakt, geplaatst en aangesloten:

(http://meb.gerolf.be/scenery/bm/gevellamp/90klaar.jpg)

Een systeem "? la moi". Ik zal het wel eens uitleggen...[;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 14 oktober 2008, 21:47:53 pm
Ik weet nu al dat ik op zondag 26/10/08 onmogelijk kan aanwezig zijn voor het demonstreren van mijn baantje.[}:)] Te veel werk in het restaurant.[:)] Sorry.[:I]


Erik
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: nick_9450 op 14 oktober 2008, 22:12:06 pm
Dag erik

een spijtig gebeuren maar ik weet hoe het allemaal gaat in de horeca
(7de jaar hotelspecialisatie aan het doen)


Ik kijk uit naar alle mini baantjes.

nick
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Roderik op 14 oktober 2008, 23:29:43 pm
citaat:
Geplaatst door erik de noorman

Ik weet nu al dat ik op zondag 26/10/08 onmogelijk kan aanwezig zijn voor het demonstreren van mijn baantje.[}:)] Te veel werk in het restaurant.[:)] Sorry.[:I]


ErikGeef ons zaterdag een cursuske "Baantje rijden met Erik" en we demonstreren dat van jou er wel bij. Ik denk niet dat er iemand is die zo een ingewikkeld sporenplan heeft dat hij (of zij[:o)]) geen minuut van zijn baantje kan wijken. We regelen wel wat.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: conducteur op 15 oktober 2008, 13:14:27 pm
in het de raampje (van links naar rechts) zijn ze al begonnen de reeds geproduceerde voorraad  aan het opdrinken!
Gerolf,zorg dat hij niet zat huiswaarts keert na zijn werk met de auto,anders zullen er ongelukken gebeuren!Zijn er al alcoholcontroles voorzien op de weg?

of zie ik niet goed?
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 15 oktober 2008, 21:44:45 pm
citaat:
Geplaatst door conducteur

of zie ik niet goed?
Je ziet w?l goed [;)]
en ja, er gebeuren meer vreemde dingen op mijn baantje...

@Erik: ik wil je gerust mee "depanneren" op zondag!
('k heb ooit nog eens zo iets mee-gedaan voor jou [:D])
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Mr-tsjoektsjoek op 16 oktober 2008, 18:10:29 pm
Een systeem "? la moi". Ik zal het wel eens uitleggen...

@ Gerolf : we hebben de preview al gehad op de forummeeting [:D], is in ieder geval prachtig.
We kijken al uit naar de uitleg over dit prachtig, klein maar fijn, werkstukje...[8D][8D]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: mahtoska1 op 16 oktober 2008, 20:44:20 pm
Hallo Wim en Allemaal,
Zoals beloofd, foto's van de Donk kapel (die bijna afgewerkt is).
<a href="http://s277.photobucket.com/albums/kk60/mahtoska1/Minibaan%202008/?action=view¤t=SANY0351.jpg" target="_blank"><img src="http://i277.photobucket.com/albums/kk60/mahtoska1/Minibaan%202008/SANY0351.jpg" border="0" alt="Donkkapel"></a>
<a href="http://s277.photobucket.com/albums/kk60/mahtoska1/Minibaan%202008/?action=view¤t=SANY0326.jpg" target="_blank"><img src="http://i277.photobucket.com/albums/kk60/mahtoska1/Minibaan%202008/SANY0326.jpg" border="0" alt="Donk Kapel"></a>

Beste modelbouwgroeten,
Pieter
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: mahtoska1 op 16 oktober 2008, 20:48:05 pm
Hallo Allemaal,

2de poging:
(http://i277.photobucket.com/albums/kk60/mahtoska1/Minibaan%202008/SANY0351.jpg)

(http://i277.photobucket.com/albums/kk60/mahtoska1/Minibaan%202008/SANY0326.jpg)

Beste groeten,

Pieter
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 16 oktober 2008, 22:09:03 pm
Derde poging. [:D]

Pieter, kijk eens in je bericht. Ik heb de [img ] en [/img] tag toegevoegd en nu kan je de foto's direkt in je bericht zien. [;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 16 oktober 2008, 22:38:25 pm
Men verwacht van de deelnemers aan de wedstrijd dat ze "op regelmatige tijdstippen"bij hun baan aanwezig zijn en die ook bedienen.
Nu zouden we ook graag iets van de tentoonstelling zien natuurlijk,dus ik wou voorstellen dat iedereen met zijn buurman afspreekt om een oogje in het zeil te houden terwijl de andere 'even' rondloopt.
Vermits we in een grote cirkel gaan staan heb je altijd 2 personen als buurman wat toch wat mogelijkheden geeft.
Wat denken jullie daarvan?

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Roderik op 17 oktober 2008, 01:12:59 am
Schitterend idee!
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 17 oktober 2008, 01:36:48 am
Dit lijkt me een prima - kameraadschappelijke - oplossing. En dat voor een wedstrijd [8D]
Als het ook de bedoeling is dat we elkaars baantjes demonstreren "bij afwezigheid" ... dan vrees ik dat ik mijn buren met ??n en ander opzadel [:I]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: stoomloc op 17 oktober 2008, 12:42:23 pm
citaat:
Geplaatst door mahtoska1

Hallo Wim en Allemaal,
Zoals beloofd, foto's van de Donk kapel (die bijna afgewerkt is).

Beste modelbouwgroeten,
Pieter


Pieter,

Prachtig gebouw is het geworden. Ben benieuwd om deze donkkapel in Z in het echt te zien. Ik kom op zondag 26 oktober naar de beurs.

Groeten,

Wim
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Intens op 17 oktober 2008, 12:43:10 pm
gerrit,

Dit lijkt me een heel goed plan.

onze medewerking heb je.

Groet,
Ilja
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 17 oktober 2008, 17:38:10 pm
Gerolf,ik zou het bij "in het oog houden" houden.Ik kan mij voorstellen dat er wel eens mensen met lange vingers tussen de bezoekers zitten en ook mensen die eens willen checken"of alles wel echt vast staat" .Als je dan terug komt van een wandelingetje en je moet vaststellen dat er ??n en ander is afgebroken of verdwenen [:0][:(]
Als je een goede afspraak maakt met je buurman :"ik ben een uurtje weg,zal om zolaat terug zijn" kan je dat ook zeggen als er een bezoeker iets wil weten of het baantje eens wil in werking zien.
Die bezoeker moet dan maar terugkomen,op een (paar) uur ben je daar in Mechelen toch niet uitgekeken[:)]

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 18 oktober 2008, 00:22:10 am
"in 't oog houden" is al heel wat, als we dat voor onze buren willen doen [;)]
Ik wierp een visje uit over "bedienen", maar snapte wel dat dit niet haalbaar zou zijn.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Mr-tsjoektsjoek op 18 oktober 2008, 11:38:37 am
@Gerolf : SLOEBER !
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 18 oktober 2008, 12:23:36 pm
Zeer goed idee om elkaars baantje in het oog te houden. Zondag zal ik er voor 16.00 zeker niet zijn.

Erik
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: xtof.vl op 18 oktober 2008, 22:43:59 pm
Een paar foto's van "Raversijde 1913"

http://www.forum-train.fr/forum/download/file.php?id=6443&mode=view
http://www.forum-train.fr/forum/download/file.php?id=6444&mode=view
http://www.forum-train.fr/forum/download/file.php?id=6445&mode=view
http://www.forum-train.fr/forum/download/file.php?id=6437&mode=view
http://www.forum-train.fr/forum/download/file.php?id=6439&mode=view
http://www.forum-train.fr/forum/download/file.php?id=6441&mode=view
http://www.forum-train.fr/forum/download/file.php?id=6442&mode=view

Ik zal ook, gedurende de weekend, een digitaal werkplaats animeren (bij de Saroulmapoul).

Men kan met zijn digitale locomotieven komen voor aanpassingen aan de configuratie (ESU alleen - ik demonstreren de Lokprogramer) en voor testen van locomotief (rollenbank / op sporen).

Tot binnenkort!
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Mr-tsjoektsjoek op 19 oktober 2008, 17:20:14 pm
Proficiat Xtof, ziet er veelbelovend uit.

Ik kom zondag zeker eens langs.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Pol op 19 oktober 2008, 18:51:58 pm
Ik tel alvast af om al die knappe prestaties eens eindelijk LIVE te zien! Als ik alle voorproefjes bekijk, besef ik des te meer hoe een onwetend beginnerke ik ben! Respect mannen!
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: janjozef op 20 oktober 2008, 16:11:42 pm
eerst nog veel werk,

Jan
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 20 oktober 2008, 17:17:24 pm
Hou de moed er in Jan ! [;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 20 oktober 2008, 17:38:12 pm
Ik ben voor 99,99% klaar[:D][:D] Vanavond hebben we geen tijd,dinsdag- en woensdag avond om nog wat te oefenen[:p] donderdag avond :alles in de auto laden.Vrijdag na het werk: richting Nekkerhallen om op te stellen en al eens rond te kijken .
Zaterdag en zondag :tentoonstelling en al de rest.
Maandag :platte rust!!! vanaf dinsdag en volgende : hobbyruimte opruimen en stillekes de (modelbouw)draad terug opnemen[:D][:D][:D]

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: ruben13 op 20 oktober 2008, 19:04:49 pm
aah dan zal ik je ook zien ga zeker eens naar het wc daar ben ik met de baan grootdilbeek
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Roderik op 20 oktober 2008, 20:05:03 pm
citaat:
Geplaatst door Rochevalien

Ik ben voor 99,99% klaar[:D][:D]

GerritDan zitten we even ver.[8D] Gewoon nog wat lettertjes kleven en een woordje uitleg voorbereiden. Verder loopt alles gesmeerd.
Ik kom vrijdagnamiddag mijn baan binnen geven.

Verder ziet mijn weekplanning er ongeveer hetzelfde uit.
Alleen zit platte rust op maandag er voor mij niet in. Als alles gaat zoals het uitgerekend is, moet ik vanaf maandag klaar staan in mijn startblokken om met de vrouw naar de materniteit te spurten.

't Zijn drukke tijden...
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 20 oktober 2008, 20:16:57 pm
Van mij mag het licht uitvallen in de Nekkerhal ...

(http://meb.gerolf.be/home/bm/minib/50nacht.jpg)

Dwergseinen gezien? Synchroon met de wisselstand [;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Pol op 20 oktober 2008, 20:35:06 pm
citaat:
Geplaatst door Roderik

citaat:
Geplaatst door Rochevalien

Ik ben voor 99,99% klaar[:D][:D]

GerritDan zitten we even ver.[8D] Gewoon nog wat lettertjes kleven en een woordje uitleg voorbereiden. Verder loopt alles gesmeerd.
Ik kom vrijdagnamiddag mijn baan binnen geven.

Verder ziet mijn weekplanning er ongeveer hetzelfde uit.
Alleen zit platte rust op maandag er voor mij niet in. Als alles gaat zoals het uitgerekend is, moet ik vanaf maandag klaar staan in mijn startblokken om met de vrouw naar de materniteit te spurten.

't Zijn drukke tijden...Spurt maar niet te hard: onze langste bevalling duurde 28 uur sinds de eerste wee?n en de kortste (dat was ook al de derde) duurde toch ook nog een paar uurtjes. Kalmpjes aan dus! Succes alvast! En euh, mag jij nog naar de Nekkerhallen (ik mocht niet vorig jaar![:(])

@Gerolf : SCHOON! Misschien moeten we daar inderdaad toch maar een paar minuutjes verduisteren! Ik ben voorstander![:o)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 20 oktober 2008, 21:58:11 pm
Potverd... knap werk Gerolf ! [:p]

Bij mij ziet het programma er als volgt uit : vanavond, morgenavond en woensdagavond nog hard doorwerken aan een moduletje voor de forum baan (zal zeker NIET klaar zijn... agemorleuthebt [:D]).
Donderdag alles inladen.
Vrijdag nog een vergadering in de namiddag op ??n of ander ministerie en daarna de auto in voor zo'n 250 kilometertjes naar Mechelen. Zaterdag en zondag : h??l vroeg daar en waarschijnlijk laat weg. Zondag avond terug naar huis om maandag te gaan werken en in de namiddag en avond heb ik een vriendin beloofd om te helpen verhuizen.
Hoezo platte rust ???? [}:)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: xtof.vl op 21 oktober 2008, 09:10:49 am
Rust? Wij krijgen een uur meer tussen zaterdag en zondag. Oef!
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Roderik op 21 oktober 2008, 10:26:32 am
citaat:
Geplaatst door xtof.vl

Rust? Wij krijgen een uur meer tussen zaterdag en zondag. Oef!Ja ja, maar de expo begint zondag om 9 uur en zaterdag om 10 uur.
Dat brengt alles weer in balans.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: marctje op 23 oktober 2008, 15:11:31 pm
slecht nieuws van het Edegemse front; ik geraak niet tijdig klaar, (mijn eigen schuld dus, ik had problemen voor het sporenplan en nu dus voor de afwerking)maar ik kom zekers eens langs, vermoedelijk zondag om jullie toch een hart onder de riem te steken en om op iemand van jullie te stemmen natuurlijk. Het project Superior Urban Industrie zal dus wel afgeraken, hopelijk als ze over twee jaar de zelfde of gelijkaardige voorwaarden stellen en zal dit dus dan te bewonderen zijn( het zal dan ook een onderdeel van een grotere baan worden).

spijtig dus, maar succes aan alle deelnemers die er nog zijn.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 23 oktober 2008, 17:59:57 pm
citaat:
Geplaatst door marctje

slecht nieuws van het Edegemse front; ik geraak niet tijdig klaar, (mijn eigen schuld dus, ik had problemen voor het sporenplan en nu dus voor de afwerking)maar ik kom zekers eens langs, vermoedelijk zondag om jullie toch een hart onder de riem te steken en om op iemand van jullie te stemmen natuurlijk. Het project Superior Urban Industrie zal dus wel afgeraken, hopelijk als ze over twee jaar de zelfde of gelijk aardige voorwaarden stellen en zal dit dus dan te bewonderen zijn( het zal dan ook een onderdeel van een grotere baan worden).

spijtig dus, maar succes aan alle deelnemers die er nog zijn.>>>> dit vind ik dus totaal niet kunnen h?,binnen 2 jaar afkomen met iets waar je nu al 6 maand aan hebt kunnen werken.
Dat is een vorm van konkurrentie vervalsing, ik ben trouwens van mening dat "het reglement" v??l te vaag is .Ik heb  het daar in het begin van deze draad al eens over gehad.Wat ik ook niet tof vind is dar er mensen zijn die -pakweg- 2weken geleden in gang geschoten zijn terwijl er anderen van in het begin aan hun baantje gewerkt hebben.Maar ja,dit zal wel afgestraft worden[}:)] want het geoefende oog van de eerbiedwaardige juryleden zal dit zeker opmerken.
Eigen schuld,dikken bult!!

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: marctje op 23 oktober 2008, 18:23:31 pm
als je het eigen sarcasme van deze tekst niet begrepen hebt moet je deze dan maar eens overlezen. Hoe kan ik of andere nu weten wat de voorwaarden zijn voor de volgende wedstrijd binnen 2 jaar. We gaan allemaal op het zelfde moment ergens in 2009 te weten komen wat de voorwaarden zijn voor 2010. En inderdaad, het geoefend of ongeoefend oog zal wel zien wat er staat, maar het is het gevoel van de toeschouwer die zijn eigen keuze zal bepalen; zelfs als deze een goede modelbouwer is. De rede voor het stoppen aan deze wedstrijd is mijn eigen personlijke keuze, die gestaafd wordt door bepaalde factoren die ik hier op het forum niet wens te uiten, maar die ik, als er om gevraagd wordt, van een antwoord zal voorzien. Een dergelijke aanval is, vind ik, nogal persoonlijk omdat iedereen voor zijn eigen mag uitmaken wanneer hij aan iets wil beginnen; als persoon X 12 maanden nodig heeft om iets te maken en persoon Y denkt dit op enkele weken klaar te krijgen, dan is dat die persoon zijn volste recht en moet hij er hier "en public" niet over aangepakt worden.

voor de rest blijf ik de beste vriend met iedereen

succes
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Mr-tsjoektsjoek op 23 oktober 2008, 18:29:33 pm
Gerolf zegt : Van mij mag het licht uitvallen in de Nekkerhal ...

@ Gerolf, heb je dan batterijen bij [?][?][?]
Want als het licht uitvalt, is er misschien een elektriciteitspanne, en dan ...
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: conducteur op 23 oktober 2008, 19:06:30 pm
rijden de treinen niet meer en werkt de verlichting niet meer?
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 23 oktober 2008, 19:24:26 pm
Marc,
-mijn reaktie is zeker g??n aanval en helemaal geen persoonlijke aanval.
-Zoals het jouw goed recht is om nu te stoppen met de wedstrijd en om jouw bijdrage op jouw manier af te werken is het mijn goed recht om hier "en plein public" mijn eigen mening kenbaar te maken.Iemand die dit niet graag heeft zit met een probleem,jammer.Een forum zoals dit dient daarvoor.
-Ik lees en herlees wel degelijk een bericht voor ik reageer.
-Van mij mag iedereen met een baan komen in 2010 waar bv dit jaar of 6 jaar geleden al aan eens gewerkt is maar NIET voor een wedstrijd.
Laat het gesjoemel aub aan de politiekers en de ceo's van de banken over,dit kunnen we missen in onze hobby.

Gerrit  
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: marctje op 24 oktober 2008, 09:26:31 am
inderdaad je hebt mijn sarcasme begrepen, als ik kom dan is het met iets nieuws voor de wedstrijd, en als ze me willen, met dit project als gewone baan (ze zal dan uitgebreider zijn).
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: stoomloc op 24 oktober 2008, 12:39:55 pm
Aan alle deelnemers van de minibaantjeswedstrijd : heel veel succes en dat de beste moge winnen.

Groeten,

Wim
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: dirkkerckhofs op 24 oktober 2008, 23:34:42 pm
Jaja,

vanaf morgen (binnen exact 11 uur) zien we het resultaat van het bloed, zweet en tranen dat hier nu al een tijdje wordt beschreven.

Ik ben ook nieuwsgierig [:p] [:p] [:p]

Dirk

citaat:
Geplaatst door stoomloc

Aan alle deelnemers van de minibaantjeswedstrijd : heel veel succes en dat de beste moge winnen.

Groeten,

Wim

Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Roderik op 25 oktober 2008, 00:20:59 am
Ik ben mijn baantje gaan opzetten en de sfeer is heel relax.
Er zitten echt zeer mooie zaken tussen.

Veel succes iedereen!
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 25 oktober 2008, 00:42:03 am
Er werd zelfs vanavond in de zaal nog flink doorgewerkt !
Of was het omdat het thuis niet naar verf mag ruiken ??? [:D]

Bij het sluiten van de zaal waren 27 baantjes aanwezig. Morgen zullen er wel wat bijkomen. Flink gewerkt, jongens ! [:p]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 25 oktober 2008, 06:53:30 am
citaat:
Geplaatst door doomslu
Er werd zelfs vanavond in de zaal nog flink doorgewerkt !
Of was het omdat het thuis niet naar verf mag ruiken ??? [:D]
Bij mij was het om transportschade te verhelpen, en dat is maar deels gelukt [xx(]
Ik ga zo dadelijk terug, en hoop nog iets meer in orde te krijgen.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: dirkkerckhofs op 26 oktober 2008, 20:08:08 pm
En wie is nu de winnaar ???????????????????????

Die van Gerolf was leuk door al zijn technische snufjes
Die van Eric De Noorman door zijn Juliette, maar ook de hele enscenering van dat mini-baantje. En hij had ons natuurlijk nieuwsgierig gemaakt door er hier uitvoerig over uit te wijden.
Himmeltalbahn ws goed uitgewerkt en leuk voor mij, omdat het aansluit bij het thema van mijn baan.
Natuurlijk die met die brand, omdat het heel realistisch was met dat echt water en er ook veel mini-scenes in zaten.
E?n van de subliemste was dat kader met de Nederlandse dorpskom, prachtig wat je met perspectief kan doen en heel fijn afgewerkt.
En dan nog een paar waar een heel fijn afgewerkte locomotiefloods op stond.

All?, dat de beste mogen winnen! Ik ben benieuwd[:p]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: knibbelknabbel op 26 oktober 2008, 20:26:28 pm
citaat:
Geplaatst door Gerolf_Peeters

Van mij mag het licht uitvallen in de Nekkerhal ...

(http://meb.gerolf.be/home/bm/minib/50nacht.jpg)

Dwergseinen gezien? Synchroon met de wisselstand [;)]Heb je baantje gezien op de expo. Staan je seinen niet verkeerd? Ze staan rechts ipv links[V]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 26 oktober 2008, 21:06:57 pm
Die dwergseinen staan inderdaad verkeerd [:I]
De winnaar? Die fotokader (De naam van de baan ben ik kwijt)
Tweede: ypsilon (het brandende gebouw)
Derde: Ninove (van Roderik)
Vierde: Gringo (van Evan)
Vijfde: Verduvelle (yep, ikzelf)
Zesde: Remise-en-scene (Erik de Noorman)
... [?]
Verder weet ik het niet meer. Doomslu zal me wel corrigeren en aanvoeren, die heeft de eer gehad de winnaars bekend te maken [;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Roderik op 26 oktober 2008, 21:57:32 pm
Hier staat het baan al even binnen en heb ik een beetje last van het figuurlijke zwarte gat...

Dit is echt een heel fijn weekend geweest. Heel wat nieuwe en bekende gezichten ontmoet.

En een dikke merci aan de mannen van MOBOV en SAROULMAPOUL. Ze hebben me dit weekend laten kennis maken met een geheel nieuw gamma Nm-schaal materiaal. Schitterend materiaal!

twee minpuntjes eigenlijk.
1. Ik heb veel te weinig van de expo gezien (maar dat ligt aan mezelf.)
2. Op het laatste moment (tijdens de uitreiking) is er iemand met een boek, dat bij mijn baantje lag, gaan lopen. Vandaar mijn oproep bij "GEZOCHT".
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 26 oktober 2008, 22:16:04 pm
De modelspoorexpo editie 2008 is afgesloten,de wedstrijd ook (deze draad vooralsnog niet[:D]).
Het waren 2 drukke ?n welgevulde dagen en ik moet eerlijk zeggen :ik ben blij dat het achter de rug is .Het was voor mij (en ik denk ook voor iedereen )de eerste echte test voor hun werkstuk.
Sommige deelnemers hebben iets gebouwd-enkel en alleen voor de expo-maar veel mensen hebben met hun werkstuk nog verdere plannen[:p][:)]: ofwel het inbouwen in hun baan,ofwel nog een stuk aanbouwen.
Het zou fijn zijn mochten we via dit forum het verdere verloop van die 'vervolgbaantjes' konden volgen.
Er waren bv ook 2 baantjes bij die volgens  ' Saroul'normen gebouwd werden,wellicht komen we die later nog eens tegen. Ikzelf ben (nu al)aan het plannen voor een uitbreiding van het baantje .Tijdens de expo zijn er ook een aantal technische mankementen boven water gekomen die nog moeten aangepakt worden .
De uitslag van de wedstijd is bekend,maar ik zou het leuk vinden om het VOLLEDIGE klassement met naam en baan nog eens te kunnen nalezen.
Wellicht iets voor in het volgende nummer?
Ik denk dat MSM en de aanwezige handelaars niet mogen klagen over het bezoekersaantal (op zaterdag ?n zondag) met een hoge piek zo tussen 11 en 13 uur.Het jonge volkje kwam ook goed aan zijn trekken :springkasteel,treintje met clowns,ijskreemkar.Enfin een geslaagde expo met voor elk wat wils en zoals altijd hadden de afwezigen ongelijk.Op naar de editie 2010!!!!!!


Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: dieseltje op 26 oktober 2008, 22:27:27 pm
Prachtige dag gehad, hoge kwaliteit van de mini-baantjes gezien...

"Terechte winnaar", hoewel ??n bedenking, waardoor dit baantje door mij niet op nr. 1 werd gezet, maar toch wel top 3 haalde : het blijkt gebouwd door 3 personen...  Misschien naar de toekomst toe een aparte reeks voor individuele werkjes en groepswerk (maar hoe controleer je dat ??)
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 26 oktober 2008, 23:14:04 pm
Zesde: Remise-en-scene (Erik de Noorman)

Gerolf, is nr. 6 niet voor het z baantje met dat kapelletje (mooi werk trouwens)en re.mise en sc?ne (mijn baan) nr. 7. [;)]

Erik
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 26 oktober 2008, 23:16:50 pm
Ik ben terug thuis in Luxemburg na bijna drie dagen dagen Mechelen.
Het doet echt deugd hier al jullie reakties te lezen.
Aan de knelpunten gaan we werken over twee jaar.

Veel uitleg ga ik vandaag niet meer geven, want wat ik nu nog verlang is slapen...

Hier de uitslag :

1   Veldhoven 1935 -   Hans Van Den Boom / Peter Dillen
2   Ypsilon -   Thierry Colpaert
3   Ninove Terminus -   Roderik Van Der Keelen
4   Gringolandia -   Evan Daes
5   Verduvelle -   Gerolf Peeters
6   Kapel in de bos -   Pieter Willems
7   Remise en sc?ne -   Erik De Boeck
8   Himmeltahlbahn -   Toon Versnick
9   Raverszijde 1913 -   Christof Boulert
10   Port de Carnac -   Gerrit Van Roy
11   Ourner fictie -   Luc Goormans

Waarom ook een elfde prijs ? Omdat Gerolf zich toch wel in de top tien gewurmd heeft zeker [:D] en die krijgt geen prijs, wegens schunnige sc?nes [;)].

Er zitten best wat forumleden tussen !!!

De mensen hier die schreven dat ze niet gestemd hebben omdat het te moeilijk was geef ik ongelijk. Jullie, als kenners, zouden zeker moeten stemmen, zodat de publieksstem wat meer naar "modelbouw" zou neigen. Volgende keer doen ! [;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 27 oktober 2008, 10:38:09 am
citaat:
Geplaatst door dieseltje

Prachtige dag gehad, hoge kwaliteit van de mini-baantjes gezien...

"Terechte winnaar", hoewel ??n bedenking, waardoor dit baantje door mij niet op nr. 1 werd gezet, maar toch wel top 3 haalde : het blijkt gebouwd door 3 personen...  Misschien naar de toekomst toe een aparte reeks voor individuele werkjes en groepswerk (maar hoe controleer je dat ??)>>> 100% mee eens Benny,in vindt dit totaal niet kunnen omdat het gewoon on-fair is.Ik heb er totaal geen probleem mee dat mensen gaan SAMENWERKEN maar speel die dan niet uit tegen de anderen die ALLEEN  
aan hun baantje gewerkt hebben.Nu worden alle inzendingen als 'gelijk' beschouwd terwijl dat in werkelijk niet zo is.
Okee ,je kan dat moeilijk kontroleren maar als je het op deze manier gaat aanmoedigen los je dat niet op.
Ik zou dit in een volgende editie anders willen zien .  
Het 'reglement' mag ook wel iets duidelijker en uitgebreider zijn:
- hoort de fiddle yard wel of niet bij de totale oppervlakte?
- wat met de 'aankleding' van de baan? (het houtwerk of de konstruktie) ik denk dat het niet voor iedereen duidelijk was dat een slordige afwerking hen puntjes gekost heeft...
- hoe zit het eigenlijke beoordelings systeem in elkaar? (neen ,ik wil de individuele punten niet weten) maar waarop wordt er allemaal beoordeeld? en in welke mate?

ps: ik stel de uitslag dus NIET ter discussie.
 
Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: martintje op 27 oktober 2008, 11:42:05 am
Volgens mij maakt het niet uit met hoeveel mensen je het doet of niet.
Je doet mee aan een wedstrijd waarbij alleen maar geld, wat vind het publiek het meest aansprekend .
Dus met hoeveel menesen je het maakt, of hoe je zelf het presenteert maakt niets uit, gaat om de gemene deler van de smaak van de mensen.
het was wat anders geweet, als het een SNELHEIDS wedstrijd was geweest of wie scoort de meeste doelpunten.
Het enige wat telt is het eind resultaat, en niet hoe lang je ermee bezig bent geweest en met wie allemaal.
ook het presenteren van je baan is een vaardigheid die bij een wedstrijd horen, en je dus naar eigen inzicht moet maken.
Controleerbaarheid laat ik sowieso buiten beschouwing, want gek gezegd, als iemand zijn hout voor de modules op maat laat zagen bij de Brico, heb je de module al met meerdere personen gebouwd [:)]
Daarom hoeven er ook niet veel regels te zijn, anders dan de afmeting, en de einddatum.
Met meerdere mensen hoeft niet persee een voordeel te zijn in afwerking en gebruikte technikenen, meer mensen zijn alleen van invloed als er terplekke snelheids records in bouwen gevestigd moeten worden.
sek gekeken voor alleen maar mijn eigen smaak en voorkeuren klopt de winnaars lijst wel, of laat ik het zo zeggen, de uitslag top 10 was ook wel mijn top 10 in willekeurige volgorde [:)] ( pfieuw. lekker veilig antoord gevonden [:)])
Als je de regel van aantal personen gaat toepassen, moet je ook mee laten wegen hoellang de ervaring is, en wat de proffessie van de bouwer is.
Ervaring zegt niks, want de winnende bouwer is pas 3 jaar geleden aan het modelbouwen geslagen, dus niet toepasbaar of ook oneerlijk En Maquette bouwers bv zouden ook in een andere categorie moeten vallen.
Dus hoever ga je in je regels?? en wat is wel en niet eerlijk ??
eerlijk is iedereen dezelfde tijd geven om wat moois te maken, hoe je dat maakt. ligt aan de fantasie van de bouwer

Ik was in ieder geval zeer onder de indruk van zowel de kwaliteit als de kwantiteit van de inzendingen en ze werden ( ook niet geheel onbelangrijk) op een zeer leuke manier opgesteld voor de bezoekers.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: modelbaanHO op 27 oktober 2008, 11:59:10 am
Proficiat aan diegenen die in de top 10 (11) zitten.
Dit neemt zeker niet weg dat de andere deelnemers hun banen ook de moeite waard zijn.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Hugo op 03 november 2008, 08:28:17 am
Waar kan iemand zich druk om maken of een mini-baantje door ??n of merdere personen wordt gemaakt of is het commentaar geschreven uit pure frustatie. We hebben met drie man 8 maanden aan dit project gewerkt. Nergens staat beschreven dat dit niet geoorloofd is. Overigens waren met ons  diverse mini-baantjes die ook door meerdere personen zijn gemaakt. Met een groot aantal makers hebben wij tijdens de beurs een enorm goed contact opgebouwd.
Wat de aankleding betreft dient men er rekening mee te houden dat het publiek ook een stem heeft in de beoordeling. Het heeft misschien niets te maken met het mini-baantje aan zich, maar de verpakking is van essentieel belang. Het mini-baantje en de aankleding dient ons inziens ??n geheel te zijn en daar zijn wij gezien de uitslag ook in geslaagd. De plannen liggen inmiddels al weer gereed voor 2010 en als de regelementen het toestaan wordt dat weer door dezelfde bouwers van 'Veldhoven 1935". gebouwd.

Hugo Baart

Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: adrievans op 03 november 2008, 13:03:19 pm
Geweldig Hugo,ik kan niet wachten op je volgende creatie.
Mij intersseert het niets of de minibaan door 1 of 20 personen is gebouwd,het concept en de uitvoering moet me bekoren.
Jou is dat zeer goed gelukt.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Intens op 03 november 2008, 16:08:44 pm
Hugo,

Ik ben het ermee eens dat het geen probleem is of er 1 of meerdere personen werken aan 1 mini baantje.

Ook is bewezen dat het niet uitmaakt of je veel of weinig ervaring heb, als ik me namelijk niet vergist heeft de nummer 2 (brandweer) voor het eerst een mini baantje gemaakt.

Wel vind ik dat er een aanmoedigingsprijs moet komen. En dan wel voor de jeugd die mee doet. De twee jongen knullen hadden in mijn ogen wel wat verdiend. Zeker omdat we willen dat de hobby jong blijft/wordt.

O en Hugo tot in Rijswijk.[:D]

Groeten,
Ilja
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 03 november 2008, 18:46:42 pm
Heren, nogmaals ik ben NIET rancuneus,jaloers (zeker niet gefrusteerd) maar wel HET NIET EENS met het " speelt geen rol of je alleen bouwde aan je baantje of niet" standpunt.Ik ga niet nog eens herhalen wat ik daar vroeger (vanaf pagina 5 van deze draad) al over schreef maar ben zeker niet van mening veranderd,integendeel.
Dat het een bezoeker van een beurs worst zal wezen met hoeveel man er aan een baan gewerkt is ,staat buiten kijf.En of de bouwer(s) pas n? de 'officiele' start van de wedstrijd aan de slag gegaan zijn ook.Maar is dat nog wel fair te noemen? waarschijnlijk zal dat de modale bezoeker ook worst wezen.
Wie gaat er trouwens kontroleren (en hoe) dat er nu al gebouwd wordt voor in 2010 ?
Waarom ik dat dan niet z?lf doe? ik heb geen zin (of de moed) om 2 jaar aan ??n projekt te werken dat eigenlijk alleen voor de tentoonstelling moet dienen .Als je met meer mensen bent is er een soort van 'wisselwerking' of een onderlinge stimulans die 'solobouwers 'niet hebben.Je kan ook altijd iets aan de hand hebben waardoor het bouwen stilvalt.Als je met meer mensen bent is die faktor te verwaarlozen.

GerritTitel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 03 november 2008, 20:23:06 pm
citaat:
Geplaatst door Intens

...

Wel vind ik dat er een aanmoedigingsprijs moet komen. En dan wel voor de jeugd die mee doet. De twee jongen knullen hadden in mijn ogen wel wat verdiend. Zeker omdat we willen dat de hobby jong blijft/wordt.

...
Ilja, dat vind ik een uitstekend idee. [:)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: mahtoska1 op 03 november 2008, 20:29:05 pm
Hellemaal eens dat er een aanmoedigings prijs moet komen voor de jeugd.

Beste groeten,
Pieter
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: marctje op 04 november 2008, 08:37:18 am
dan zouden we ook ineens kunnen spreken voor een prijs beginners en gevorderden, leeftijd gebonden en alleen of met meerdere aan een project gewerkt. zodoende heeft bijna iedereen gewonnen en kan men volgende jaar zeggen dat alle deelnemers iets krijgen. waar is dan het "wedstrijd gedeelte". neen, wat men wel moet doen is een duidelijk reglement samenstellen waaraan iedereeen zich moet houden zodat discussie's over het wel of niet bij de afmeting tellende fiddle yard. ik vindt bv voor de fiddle yard dat dit totaal niets te maken heeft met het ontwerp van de baan zolang men hier over een plankje spreek met een spoor op.

dat de jeugd moet worden aangespoord om deze hobby uit te oefenen is buiten kijf, maar dan denk ik eerder dat het aan de fabrikanten is om hun producten aantrekkelijker te maken voor minder begoede personen "jongeren hebben nu eenmaal niet de mogelijkheid om honderden euro's uit te geven aan rollend materiaal per jaar"
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 04 november 2008, 17:39:01 pm
Men zou een eigen wedstrijdje kunnen organiseren voor de jeugd (voor de -15 jarigen bijvoorbeeld) NAAST de eigenlijke wedstrijd.
De deelnemers aan deze 'juniorwedstrijd' kunnen dan door de eerbiedwaardige juryleden naar hun leeftijd ?n wat mindere ervaring beoordeeld worden.  
Volgens mij zou dit al een heel stuk van de 'koudwatervrees' wegnemen die nu bij deze gasten leeft.Dit zou dan weer moeten leiden naar een hoger aantal deelnemers wat deze junior wedstrijd dan weer te goede komt.
Het zou ook een hele hap schelen als bv de leeftijd ?n het aantal bouwers ([}:)]) op de baantjes vermeld werden.Nu heeft de modale bezoekers daar totaal geen weet van.

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 04 november 2008, 20:45:02 pm
Even een stok in dit hoenderhok gooien [}:)]
Wat doe je met niet-jeugdige beginners? 50-of-meer-jarigen die "eindelijk" met hun jeugdhobby kunnen (her-)starten? Hoe schat je hun ervaring-en-modelbouw-kunnen in? Mogen die ook in de prijzen vallen?
... om maar aan te tonen dat je in een wedstrijdreglement niet alles kan vervatten [;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 04 november 2008, 21:33:56 pm
En hoe controleer je in hoeverre "pa" heeft meegeholpen aan de baan ???
't Is niet simpel mannen. Maar hou jullie zeker niet in om met idee?n af te komen. Het is nu h?t moment om te brainstormen, want ??n ding is zeker : de volgende wedstrijd zal in dezelfde richting gaan, wegens het grote succes. [;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: marimon op 05 november 2008, 09:31:05 am
Waar gaan we naartoe als volwassenen jaloers beginnen te worden op de jeugd omdat die aanmoedingsprijzen zouden mogen krijgen! Dit is de wereld op zijn kop.[;)][:D]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Michiel op 05 november 2008, 10:42:10 am
't maar een idee, maar waarom niet werken met "wimpels" (knipoog naar de blauwe wimpel) voor specifieke categorien. Bijvoorbeeld voor sceney, technische uitwerking, ontwerp, presentatie, ... E?n grote winnaar, en verschillende categorien waarin een ere-vermelding te winnen valt. Het lijkt me motiverend dat je binnen je specialiteit een waardering kan krijgen door middel van die wimpel.

't Is maar een idee.

(en voor ik het naar mijn hoofd geslingerd krijg; neen, ik heb niet deelgenomen, maar ik had het overwogen, en doe het weer met de volgende editie. [;)])
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: marctje op 05 november 2008, 11:42:17 am
dit vind ik nu een goed idee. Erevermelding via een wimpel is een idee, alleen dat je dan wel aan de bezoekers meer vragen zult moeten stellen vb. punten op scenery, op idee, op thema, uitvoering, gebruik van rollend materiaal, wel of niet zelfbouw enzo... dus redelijk moeilijk voor bezoekers die eigenlijk komen om iets te zien en niet om een boek te schrijven
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Stefan Appelmans op 05 november 2008, 16:20:26 pm
In het geval van een prijs voor de jongsten, kan er ook eventueel met "handicap" geteld worden voor een "bis waardering"(Gelijk in Engeland in de jaren '70 voor 1/8ste radiobestuurde wagens).
Hoe ouder je bent (en wordt[xx(]) hoe minder % punten je krijgt.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: MickeyMouse op 05 november 2008, 20:04:06 pm
Persoonlijk zou ik het toch allemaal niet te ingewikkeld maken...
Als ik zie wat de deelnemers van dit jaar gerealiseerd hebben denk ik dat het initiatief nu toch wel heel succesvol geweest is. Daar stonden toch wel echt mooie stukken tussen (ik was stikjaloers op de kunsten van die deelnemers). Sommigen zullen misschien wel afgeschrikt worden door te ingewikkelde reglementen en/of teveel indelen in categorie?n. Iedereen een beetje zijn zin laten doen leidt net tot de meeste variatie en verassingen...

Geert
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 05 november 2008, 22:52:09 pm
Ingewikkelde reglementen zijn er dus niet h? ,zelfs nog nooit geweest.
En onderverdelingen werden er ook al niet gemaakt dus of daar zich nu iemand heeft door laten afschrikken???
Men kan alleen maar de deelnemers gaan onderverdelen in kategorieen als men echt weet WIE er mee doet ,of ze wat ervaring hebben of niet,hoe oud ze zijn en met hoevelen[:D][}:)][:D][}:)].
Pas dan kan men gaan bekijken of het zinvol is om bv een junior-kategorie te maken of niet.(als er maar 1 of 2 onder de 15 jaar zijn lijkt mij dat niet echt de moeite)
Dit vereist w?l wat (eerlijke)informatie van de deelnemers.
Als dan in een latere faze van de wedstrijd het eindresultaat al wat beter te beoordelen is kan men de deelnemers definitief in een categorie steken.
De opgevers en de late beginners vallen dan wel uit de boot,jammer voor hen.
Misschien moet men nog wel een voorselektie maken als het aantal deelnemers t? hoog moest worden.Dit heeft men in een vorige editie van de wedstrijd ook al eens gedaan.
Het is natuurlijk zo dat dit alles alleen te doen is als alle info over de deelnemers ?n hun baantje BIJ DE REDAKTIE (en dus niet noodzakelijk op dit forum )bekend is.
Het is daarom misschien niet onverstandig om nu al eens over dit gegeven te brainstormen.

bijvoorbeeld :
cat1 : -15 jarigen
cat2 :+15 ,herstarters ,beginners
cat3 : gevorderden
cat4 : meer dan ??n persoon

nogmaals dit is geen whisfull thinking maar gewoon maar een "balletje opslaan"

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: marctje op 06 november 2008, 08:55:24 am
ik ben het in grote lijnen eens met Gerrit (ongelofelijk h?) alleen op het puntje van de voorselektie vind ik nu net weer niet kunnen want zo sluit je beginners en jongeren weer uit omdat die dan "net niet goed genoeg zijn" of je zou dit per categorie moeten doen.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 06 november 2008, 17:14:42 pm
Marc,die voorselectie is alleen bij een buitengewoon groot aantal deelnemers (bv meer dan 100[:0]) nodig .Het is dus een puur theoretische redenering,maar we moeten ons ergens op baseren h?.

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: mahtoska1 op 08 november 2008, 16:13:44 pm
Hallo,

Om over iets anders dan het reglement te beginnen.
Er zijn veel foto's genomen van de minibaantjes. Waar zijn deze allemaal naar toe? Heeft er iemand foto's online geplaatst?

Beste groeten,

Pieter
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: dgrr57 op 08 november 2008, 16:17:35 pm
citaat:
Geplaatst door mahtoska1

Hallo,

Om over iets anders dan het reglement te beginnen.
Er zijn veel foto's genomen van de minibaantjes. Waar zijn deze allemaal naar toe? Heeft er iemand foto's online geplaatst?

Beste groeten,

Pietermijn foto's staan HIER (http://"http://photos.tassignon.be/")
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 09 november 2008, 00:08:11 am
Op mijn website staan er ook enkele. Ingestuurd door anderen, want zelf had ik geen tijd om te gaan fotograferen...

http://meb.gerolf.be/home/expo/nmech08.htm
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 09 november 2008, 20:31:16 pm
Ik heb ook een aantal foto's geplaatst. Ze vind ze allemaal hier :
http://s144.photobucket.com/albums/r184/doomslu/Mechelen%202008/?start=0

En hier een persoonlijke selectie :

(http://i144.photobucket.com/albums/r184/doomslu/Mechelen%202008/Mechelen2008_112.jpg)

(http://i144.photobucket.com/albums/r184/doomslu/Mechelen%202008/Mechelen2008_167.jpg)

(http://i144.photobucket.com/albums/r184/doomslu/Mechelen%202008/Mechelen2008_163.jpg)

(http://i144.photobucket.com/albums/r184/doomslu/Mechelen%202008/Mechelen2008_135.jpg)

(http://i144.photobucket.com/albums/r184/doomslu/Mechelen%202008/Mechelen2008_148.jpg)

(http://i144.photobucket.com/albums/r184/doomslu/Mechelen%202008/Mechelen2008_150.jpg)

(http://i144.photobucket.com/albums/r184/doomslu/Mechelen%202008/Mechelen2008_124.jpg)
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 10 november 2008, 16:19:40 pm
Ik zou de 'fotografen van dienst' bij deze willen bedanken voor de vele, mooie foto's.
Ik zelf g??n foto's(behalve van mijn eigen standje[:I]) en g??n filmopnamen kunnen maken en kan nu nog eens nagenieten.
Bedankt Patrick,Luc,Luc en alle anderen.

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: mahtoska1 op 10 november 2008, 18:22:13 pm
Hallo,

Bedankt voor de foto's.

Beste groeten,

Pieter
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 10 november 2008, 20:38:34 pm
Wie graag ??n of andere foto op groot formaat (ik fotografeer altijd op de hoogste resolutie) zou hebben kan mij altijd een mailtje sturen. Ik heb mijn foto's ook niet allemaal op Photobuck geplaatst. Dus er is nog meer.

En in MSM 76, die vanavond naar de drukker is vertrokken, staat een erg leuke reportage over de wedstrijd.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: rgp op 13 november 2008, 22:05:09 pm
Dag,

Er is een een spreekwoord dat zegt: "de geschiedenis herhaalt zich"

Wel als ik hier lees van categorie?n en aanmoedigingsprijzen dan vervalt de hoogstaande mini-baantjes wedstrijd in een "Ecole des fans" waar iedereen altijd had gewonnen.

Een 20-tal jaar geleden hield de FFMF via Loco Revue ook wedstrijden dat uiteindelijk volledig is verwaterd toen men categorie?n voor alles en nog wat in het leven begon te roepen.

Aan de intervenanten: hoe ga je de leeftijd controleren ?  Een item kan gebouwd woorden door ervaren modelbouwers en ingeschreven worden door een 12 jarige.

Een beginner kan dat ook.

Dus KISS: leg een oppervlakte op per spoorbreedte en niet per schaal.  Laat toe dat het item "vervolledigd" wordt door fiddle-yards.

Roland
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Roderik op 13 november 2008, 22:40:38 pm
Ook al had ik het in het begin ook wat moeilijk met het 'magere' reglement, uiteindelijk bevatte het genoeg info om alles tot een goed einde te brengen.

Nieuwe idee?n en ingevingen moet je eerst in twijfel trekken om ze hun relevantie te geven want eerst gedaan en dan gedacht heeft menig vrouw een kind gebracht...
Per slot van rekening kunnen de organisatoren er zelf maar iets uit opsteken. MSM zal wel leren uit wat voorbij is om de toekomstige initiatieven te verbeteren.

Het opdelen in categorie?n kan ik begrijpen als het op leeftijd aan komt maar al de rest draait uiteindelijk uit op stof tot meer discussies.

Wat is alleen maken? Mijn baan heb ik zelf gemaakt met uitzondering van de bedieningspaneel want ik ben een electronica-leek.

Wat is een beginner? Ninove Terminus is mijn eerste werkende baan maar ik heb van meet af aan de lat voor mezelf hoog gelegd.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: marctje op 14 november 2008, 08:36:42 am
ik had dinsdag in Mechelen al eens gesproken gehad met rgp over de wedstrijd en ik moet hem volgen in zijn idee (eigenlijk ons idee, maar ik was te laat om het te posten; dus bedankt voor het posten)om niet per schaal maar per spoorbreedte een oppervlakte op te leggen, dit zou veel eerlijker overkomen. nu moest je voor HO 0,75 m? gebruiken en bij HOe ook 0,75 m? terwijl die eigenlijk met 9 mm spoor (N-spoor) hierbij een redelijk voordeel halen. ik wil wel toegeven dat de ingezonden baantjes in HOe goed waren, maar ik denk dat de uitdaging groter had geweest op een kleiner oppervlak. er gaat commentaar komen zoals : dan had je maar moeten meedoen in HOe maar dit wil ik nu met deze al inperken, want anders beginnen we weer opnieuw met elle lange discusie's.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 14 november 2008, 17:40:43 pm
Aan de intervenanten: hoe ga je de leeftijd controleren ? Een item kan gebouwd woorden door ervaren modelbouwers en ingeschreven worden door een 12 jarige.

[?] Denk jij nu ?cht dat je een 12jarige kan "opsturen" met een baan die door semi-proffesionele modelbouwers gemaakt werdt?

nu moest je voor HO 0,75 m? gebruiken en bij HOe ook 0,75 m? terwijl die eigenlijk met 9 mm spoor (N-spoor) hierbij een redelijk voordeel halen
Niemand zegt dat je in Ho een ovaal moet maken,kijk eens in de(buitenlandse)vakbladen,daar staan  legio voorbeelden in van mini-baantjes .

want anders beginnen we weer opnieuw met elle lange discusie's.
[?][?] Mag dat dan niet op een forum????

Wat is een beginner?
Iemand die zelf zijn rollend materieel ?n zijn huizen maakt
zou ik geen beginner noemen.tenslotte nog dit ,neem eens een (alweer buitenlands)militari-modelbouw tijdschrift ter hand en stel vast met welke ERNST en TOEWIJDING men modellen bouwt,verweerd,superd en ook aan wedstrijden
deelneemt.Ik denk dat wij daar nog iets van kunnen leren.

Gerrit


edit : dit had ik nog over het hoofd gezien : "leg een oppervlakte op per spoorbreedte en niet per schaal"
 
dan zou ik met mijn schaal 1/35 op 16.5mm spoor maar dezelfde opp hebben als iemand die in Ho werkt? lijkt mij ook al niet zo fair[V]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: erik de noorman op 14 november 2008, 19:58:14 pm
Voor mij is (was) het reglement duidelijk genoeg en bood meer dan ruimte genoeg om een interessant minibaantje te bouwen.

Misschien wel wat meer verduidelijken wat men bedoelt met een mini- baantje. Is dat een diorama waar een spoorse beweging is  of een baantje waar een treinbeweging  kan  (moet) gebeuren zoals in het grote voorbeeld.

Eventueel een lijstje opstellen waar de stemmer rekening mee moet (kan) houden en deze opdelen in punten om zo tot een totaalscore te komen. Een handicap inbouwen kan ook,  waar de vakjury dan rekening kan mee houden.

Trouwens proficiat aan alle deelnemers en petje af voor de winnaars.

Erik
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: modeltreinbart op 15 november 2008, 15:44:53 pm
Ik zou graag in een van de volgende minibaantjes wedstrijden willen mee doe is er nu al een concreet voorstel van de reglementering er rond op gebied van afmetingen ?
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 15 november 2008, 22:09:50 pm
citaat:
Geplaatst door modeltreinbart

Ik zou graag in een van de volgende minibaantjes wedstrijden willen mee doe is er nu al een concreet voorstel van de reglementering er rond op gebied van afmetingen ?


Daar zal je nog even moeten op wachten. We hebben dit onderwerp vandaag op de redaktie besproken en wees gerust, we lezen hier mee en houden wel degelijk rekening met jullie mening. Om de nieuwe wedstrijd te lanceren is het evenwel nog een beetje vroeg.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: modeltreinbart op 16 november 2008, 08:30:31 am
Maar als ik al iets weet van de afmetingen kan ik al eens nadenken welk ik kan uitbeelden. Als het de 0,75 vierkante meter is kan ik me daar op baseren.
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: mahtoska1 op 16 november 2008, 09:02:26 am
Wat me ook opviel was dat er veel mensen niet wisten dat ze konden stemmen voor een minibaantje.

Volgende keer misschien aan de ingang en aan de stand van de mini baantjes duidelijk maken dat er kan gestemd worden. Dit kan dmv grote informatie borden.

Beste groeten,

Pieter
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 16 november 2008, 11:02:04 am
Pieter,voor veel toeschouwers zal dat stembiljet invullen n?t iets teveel moeite zijn geweest. Je moest ook al een balpen bijhebben en het dat nog in de bus steken op de stand van MSM .Na de prijsuitrijking werd er uit de stemmers ??n kaartje getrokken uit een emmer.Hoeveel kaartjes zouden daar ingezeten hebben? 200? 300? terwijl er toch gemakkelijk een paar duizend bezoekers geweest zijn.

Luc,men zou toch echt wat meer moeite moeten doen om de jongeren te overtuigen om deel te nemen aan de volgende wedstrijd.Hier word altijd zo geroepen dat de toekomst aan de jeugd is en dat er geen jongere modelbouwers meer zijn maar als er dan een gelegenheid is om die gasten te stimuleren laat men die kans liggen.
Waarom toch geen aparte kategorie[}:)][:D] voorzien voor die gasten? al de rest zal wel in grote mate hetzelfde blijven denk ik.

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: doomslu op 16 november 2008, 11:33:53 am
@Pieter : daar zullen we volgende keer meer aandacht aan besteden. Bedankt voor de opmerking.

@Gerrit : het houden het in gedachten. Er zaten bijna 500 stembiljetten in de zak hoor ! Dat is behoorlijk, maar inderdaad, in vergelijking met de duizenden bezoekers aan de lage kant.
Voor de tellers was het echter voldoende. [;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: martintje op 16 november 2008, 12:46:53 pm
Klopt wel wat Pieter zegt.
Ik wil best moeite doen om een penn te pakken en in te vullen, kleine moeite, en voor de organisatie een grote deugt.
alleen ik was net mijn buro aan het opruimen en daar lag ook mijn entree kaartje nog die ik uit mijn zak had gehaald. en zag nu pas dat op de achterzijde je de uitslag moest neerzetten, kan ik nog stemmen ?? [:D]
Kaartje krijg je, en duw je in je zak, kijk je verder niet naar, tenminste, ikke, en ik denk met mij veel meer.
Maar gelukkig, als ik het wel had gezien, zal het de uitkomst niet veel veranderd hebben, kon zeer leven met de uitslag [:)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Roderik op 16 november 2008, 14:10:14 pm
citaat:
Geplaatst door martintje

Klopt wel wat Pieter zegt.
Ik wil best moeite doen om een penn te pakken en in te vullen, kleine moeite, en voor de organisatie een grote deugt.Aangezien een 5e expo in 2010 toch een klein jubileumke is: STILO's VAN MSM?
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: martintje op 16 november 2008, 14:35:54 pm
Laat ik nou net leverancier zijn van bedrukte pennen [:D][:D]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Rochevalien op 16 november 2008, 16:19:13 pm
elektronisch stemmen misschien???[:D][:D][:D] hopelijk crasht het systeem dan niet[:0][:0]

Gerrit
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Gerolf op 16 november 2008, 20:19:47 pm
citaat:
Geplaatst door Rochevalien
elektronisch stemmen misschien???[:D][:D][:D]
Zal ik de software schrijven [?] [}:)] [;)]
Titel: grote mini-baantjes wedstrijd
Bericht door: Pol op 17 november 2008, 18:39:14 pm
citaat:
Geplaatst door martintje

Klopt wel wat Pieter zegt.
Ik wil best moeite doen om een penn te pakken en in te vullen, kleine moeite, en voor de organisatie een grote deugt.
alleen ik was net mijn buro aan het opruimen en daar lag ook mijn entree kaartje nog die ik uit mijn zak had gehaald. en zag nu pas dat op de achterzijde je de uitslag moest neerzetten, kan ik nog stemmen ?? [:D]
Kaartje krijg je, en duw je in je zak, kijk je verder niet naar, tenminste, ikke, en ik denk met mij veel meer.
Maar gelukkig, als ik het wel had gezien, zal het de uitkomst niet veel veranderd hebben, kon zeer leven met de uitslag [:)]Je was niet de enige Martintje![:I][:I][:I]