Modelspoormagazine forum

Modelspoor Magazine => Huidig nummer => Topic gestart door: tonycabus op 11 januari 2005, 16:53:27 pm

Titel: MSM 34
Bericht door: tonycabus op 11 januari 2005, 16:53:27 pm
Uw op- en aanmerkingen over dit nummer graag als reactie op dit bericht...
Titel: MSM 34
Bericht door: BD1701 op 11 januari 2005, 22:00:48 pm
ik heb het nummer nog niet ontvangen, dus voorlopig kan ik er nog nieks over zeggen. Ik zit vol spanning af te wachten. Wanneer is het opgestuurd?
Titel: MSM 34
Bericht door: tonycabus op 11 januari 2005, 23:12:55 pm
Een dezer dagen, Bj?rn.... Vandaar dat ik uit voorzorg er al een hoekje heb voor voorbereid.

Tony

Titel: MSM 34
Bericht door: Peter op 12 januari 2005, 10:09:08 am
Nieuwe nummer net ontvangen en eens even doorgekeken. Proficiat !!!
Het ziet er zeer goed uit en blijft in de vertrouwde layout.
Het enige waar ik waar ik voorlopig nog wat terughoudend over ben is de nieuwe manier van inbinden. Ik vrees namelijk dat op deze manier de bladzijden mischien sneller loskomen. Indien echter hezelfde procede gebruikt werd als bij de Duitse Miba, moet ik mij hierover geen zorgen maken.
Peter [:D][:D][:D]
Titel: MSM 34
Bericht door: janjozef op 12 januari 2005, 15:28:08 pm
ziet er effectief zeer goed uit. een van het eerste wat me opviel was deze 652 van een andere topic. we hebben weer wat leesvoer.[:)]
Titel: MSM 34
Bericht door: Jurgen op 12 januari 2005, 16:15:19 pm
Mooi nummer idd.
Of de manier van inbinden goed of slecht is, zal de tijd moeten uitwijzen.
Afin, kben weer even zoet. [:D][;)]
Titel: MSM 34
Bericht door: tonycabus op 12 januari 2005, 16:16:36 pm
Hoe vinden jullie dat artikel over het "taggen" van rollend materieel?

Tony

Titel: MSM 34
Bericht door: guy holbrecht op 12 januari 2005, 16:33:30 pm
Tja Tony, verklaar je nader. 'Taggen' is mij onbekend en ik heb mijn exemplaar van MSM 34 nog niet ontvangen. De post nietwaar!
Titel: MSM 34
Bericht door: bartie op 12 januari 2005, 16:50:01 pm
Zoals steeds een zeer mooi nummer.
Mijn persoonlijke toppers:
*de prachtige baan-reportage over Kapelleke-in-den-Bos
*de Loctest class 66
*de reportage van Erwin over het vervuilen
*en het inbouwen van een decoder in een stoomlocomotief.
Over de graffiti's:
zeer leuk,maar ik stel me wel de vraag wie al die moeite gaat doen, als je van Bush graffiti kan kopen op afwrijfdecals voor niet zo veel geld.[:I]

Groetjes Bart.
Titel: MSM 34
Bericht door: janjozef op 12 januari 2005, 17:26:47 pm
Het aanbrengen van graffiti's ziet er niet echt moeilijk uit maar wel tijdrovend toch straffe kerels die het alemaal uitdokteren, staan iets verder in modelbouw als ik [;)] nu moet ik wel zeggen dat dat verweren voor mij ook een interessante reeks is de auhagen bouwdoos is niet voor mij alhoewel een schoon gebouw en van elektronica ken ik niets
Titel: MSM 34
Bericht door: Thommy op 12 januari 2005, 17:39:08 pm
proper boekje.  lijkt me echt wel netjes ingebonden zo.  zal enkel meer opvallen zo dat je het al gelezen hebt na een tijd denk ik. nuja, is wel stevig (meeste tijdschriften zijn zo evenals strips enz.)

BTw, prachtige inhoud. Als het zo kan gehouden worden, dan mogen ze er zelfs een weekblad van maken [:D]

Greetz

Thommy
Titel: MSM 34
Bericht door: BD1701 op 12 januari 2005, 18:07:29 pm
Ik heb het nummer rap al even doorgenomen, en het ziet er inderdaad goed uit. Jammer dat ik er niets in terug vindt van de nieuwe reeks I4-rijtuigen (die al uit zijn). Ik had misschien ook al een artikel verwacht over het beladen van wagons, waar ze op het forum al van spraken dat er een reeks ging komen in MSM. Maja misschien loop ik al weer te rap voor op de zaken he, en moet ik misschien gewoon een maandje wachten tot MSM 35 er is. In ieder geval, doe zo voort zou ik zeggen.
Titel: MSM 34
Bericht door: rgp op 12 januari 2005, 18:43:40 pm
Dag,

Zeer goed nummer.  Een aanmerking die ook voor veel andere tijdschriften geldt: als men een baan presenteert, kan er dan ook een plan met aanduiding van de fotostandplaatsen bij.

Roland
Titel: MSM 34
Bericht door: karthuizer op 12 januari 2005, 21:01:52 pm
Wanneer ligt het nieuwe nummer in de winkel? Ben vanmiddag naar de standaard boekhandel in Oostende geweest, en daar was het nog niet binnen.

..:: the future belongs to those who believe in the beauty of their dreams ::..
Titel: MSM 34
Bericht door: bartie op 13 januari 2005, 06:43:44 am
In modelspooragenda staat dat het salon van modelbouw en maquettes (MOMA) doorgaat van 1 tot 31 maart. Het zou natuurlijk wel leuk zijn maar ik vrees dat hier een drukfout gebeurt is.
De juiste datum moet zijn van 10 maart tot 13 maart.
Ben drie jaar geleden naar de MOMA-beurs geweest en het was echt de moeite. Mooie banen met het Faller-car systeem, bewegende Preiser-figuurtjes,...
Het is ook leuk om eens de andere takken van de modelbouw te bewonderen met demonstraties van helicopters,auto's en boten.
Ik heb de (juiste) datum alvast genoteerd in mijn agenda.

Groetjes Bart.
Titel: MSM 34
Bericht door: argilla op 13 januari 2005, 13:39:55 pm
Tja zijn er hier nog woorden voor nodig . .... Groots ,prachtig ,degelijk ,goed opgesteld, duidelijke info, goede layout, deglijke artikels, helder, klaar ...nog woorden nodig ???
Dit om maar te zeggen TOP Blij een abonnement te hebben Laat ze in het buitenland maar eens komen zien naar "ons" lijfblad. Hun kotters zullen uit hun kassen vallen en monden openvallen .Wie zij weer dat Nederlanders beter ter taal zijn ?? Godfried Bomans moest het nog eens meemaken !!!En die had zowiezo al een boontje voor Vlaanderen

Als ons lijfblad zo op dit mooie en positief elan verder gaat dan....staan ons nog fantastische dingen te wachten zeker weten!!

de Bruyn M-L
Titel: MSM 34
Bericht door: locomotion op 13 januari 2005, 16:56:07 pm
Knap nummer. De verstevigde inbind rand geeft een professionele uitstraling.
Wat de inhoud betreft vind ik de presentatie van de nieuwigheden wat tegenvallen. Maar als er niets nieuws is dan kun je ook niets verzinnen. Geen I4 gezien? Is LSM er dan niet op uit om gratis promotie te krijgen? Maar ook enkele andere nieuwigheden mis ik.
De artikels zijn van zeer goede kwaliteit. Veel afwisseling. Voor ieder wat wils. Mooie lectuur om te lezen.
Veel foto's vind ik persoonlijk te klein gepresenteerd. Je moet er bijna een loep bij nemen om te zien wat er op staat. Dat geldt niet voor elk artikel, want voor de koppelingen is het bijna dubbel de ware grootte.
Men is er toch maar in geslaagd om 12 modelbouwartikels (naast andere bijdragen) in ??n nummer te brengen met gemiddeld zo'n 4 blz per artikel. Er zijn niet veel tijdschriften die dit nadoen.
Het maandelijks gaan zou wel eens een schot in de roos kunnen zijn.

locomotion
Titel: MSM 34
Bericht door: Dieter op 13 januari 2005, 19:17:27 pm
De manier van inbinden oogt inderdaad profesioneel en ik denk als je het tijdschrift een beetje verzorgt dat dit zeer lang gaat houden. Vindt het zelfs tof dat bij aangroei van het aantal tijdschriften het MSM-logo op de rug van de tijdschriften te voorschijn komt. [;)]Ik kijk al uit naar MSM 35, maar eerst de deze lezen.[:)]

Mvg Dieter.
Titel: MSM 34
Bericht door: erwin9 op 13 januari 2005, 20:09:09 pm
Antwoordje voor rgp:
U heeft meer dan gelijk, het zou veel praktischer zijn indien er een plan afgebeeld was bij de reportage van "Kapelleke in den Bos". Helaas beschikte de redactie hier niet over! Speciaal voor uw verzoek heeft onze collega Matti een plan getekend van ons baantje, dat kan U vanaf februari bekijken op onze website van msc HET SPOOR vzw     www.hetspoor.nunaar.be
Groetjes,
Titel: MSM 34
Bericht door: tonycabus op 14 januari 2005, 05:35:38 am
Aan Guy Holbrecht...
ik hoop dat jouw exemplaar ondertussen is aangekomen[;)]
Bedoeld artikel (Taggen) gaat over het zelf aanbrengen van grafitti op je miniatuurmaterieel, zoals het helaas ook met het grote gebeurt. Sommige van deze "tags" zijn van hoge artistieke kwaliteit, allen zou de "kunstenaar" zijn kunstjes ergens anders moeten kwijt kunnen dan op muren of treinstellen, rijtuigen en dies meer.
Het is een "noodzakelijk kwaad" van Tp. V[:(]

Tony

Titel: MSM 34
Bericht door: treinvirus op 14 januari 2005, 12:37:27 pm
Hallo, zelfde opmerking als de anderen : ik geloof toch dat de nieuwe vorm minder praktisch is om in mijn harde kaft te steken en zeker als ik het tijdschrift open wil laten liggen in de kaft om iets te lezen of te gebruiken terwijl ik knutsel. Bovendien was er een plooi in mijn tijdschrift halverwege (vanwege de postbode ?), misschien is dat natuurlijk wel een toeval. Verder niets dan lof van een lezer die zels de kleinste lettertjes nooit overslaat en meerdere malen alle artikels herleest.
A propos weet iemand welke piko (type, referentie) ik dien aan te schaffen om hen om te bouwen naar een type652 en eventueel of er ingrijpende veranderingen noodzakelijk zijn of onderdeeltjes bij te kopen? Ik weet wel dat dit hiervoor niet de plaats is om deze vraag te stellen maar toch...
groetjes van treinvirus
Titel: MSM 34
Bericht door: D_Loc op 14 januari 2005, 17:31:04 pm
Ik heb hem nog steeds niet binnen [:(]. Zover ligt Nederland toch ook weer niet van Belgi?.
Maar ik wacht rustig af. Heb ik nog wat om naar uit te kijken [;)].

Dirk
Titel: MSM 34
Bericht door: karthuizer op 14 januari 2005, 19:15:40 pm
Vanavond mijn MSM gekocht in de boekhandel. Prachtig nummer, alleen ben ik ook niet zo te vinden voor de nieuwe manier van inbinden. Geef mij maar de goeie ouwe nietjes [;)]

..:: the future belongs to those who believe in the beauty of their dreams ::..
Titel: MSM 34
Bericht door: matti op 14 januari 2005, 23:29:05 pm

  Trek het je niet aan Dirk, ik heb het mijne ook nog niet en ik zit dan verdorie nog in de redactie ook . Sinds ze hier in Belgi? de posttreinen afgeschaft hebben niets dan miserie .

                  [8]
Titel: MSM 34
Bericht door: D_Loc op 18 januari 2005, 18:41:58 pm
Ik heb MSM34 nog steeds niet binnen. Als ie er morgen nog niet is gaat er een mailtje naar Meta Media. Een week om een poststuk te verzenden vind ik toch wel erg veel, kunnen zij misschien bij de post navragen waarom het zo lang duurt.
Zijn er nog meer leden die nummer 34 nog steeds niet hebben?

Dirk
Titel: MSM 34
Bericht door: depovero op 19 januari 2005, 13:08:27 pm
Dag modelbouwers en vooral de administrators,

Wat is er gaande? Op de home-pagina staat de cover van MSM 34 met de verkorte inhoud van MSM 33! Is hier de zetduivel ook langs aan het komen?

Op de franstalige staat het goed, trouwens.

Kijk eens na, asjeblieft.

Gegroet,

Denis
Titel: MSM 34
Bericht door: karthuizer op 19 januari 2005, 13:16:50 pm
citaat:
Geplaatst door depovero

Dag modelbouwers en vooral de administrators,

Wat is er gaande? Op de home-pagina staat de cover van MSM 34 met de verkorte inhoud van MSM 33! Is hier de zetduivel ook langs aan het komen?

Op de franstalige staat het goed, trouwens.

Kijk eens na, asjeblieft.

Gegroet,

DenisAls je op de knop "huidig nummer" klikt, krijg je de korte inhoud van MSM 34.

..:: the future belongs to those who believe in the beauty of their dreams ::..
Titel: MSM 34
Bericht door: depovero op 19 januari 2005, 21:11:17 pm
Dat klopt, maar als ik klik om te internetten, komt weer de inhoud van MSM 33 tevoorschijn, waarschijnlijk door het feit dat mijn browser daarop ingesteld is.

DenisAls je op de knop "huidig nummer" klikt, krijg je de korte inhoud van MSM 34.

..:: the future belongs to those who believe in the beauty of their dreams ::..
[/quote]
Titel: MSM 34
Bericht door: locomotion op 24 januari 2005, 13:33:38 pm
In het laatste nummer staat achterin een artikel over decoder inbouwen in een Fleischmann loc. Ik heb me doodge?rgerd aan deze bijdrage.
Er worden twee Flerischannnlocs getoond en gebruikt waarin reeds een NEM-stekker voor het inpluggen van een decoder voorhanden is. Waarom dat alles uitbouwen? koop eender welke decoder en plug hem in. Simpelder kan het niet.
Dit artikel dat veel belovend is, brengt iedereen die digitaal wenst te starten en een decoder in een (oude) loc wenst in te bouwen op het verkeerde been. Op de koop toe wordt op de eerste foto de loc getoond met bijhorende Fleischmann decoders. Verder in het artikel gebruikt men echter een totaal andere decoder.
Beter was het geweest dat men een oude Fleischmann loc had gebruikt en getoond hoe je hierin een decoder kunt inbouwen. Dit is minder simpel adan het zou lijken.
Ik vind dit een gemiste kans en bijgevolg geen goed artikel. Spijtig maar waar.
Locomotion
Titel: MSM 34
Bericht door: rgp op 24 januari 2005, 19:45:03 pm
Dag,

Ik kan LOCOMOTION alleen maar bijtreden.  Uit wat ik van de digitaalombouwers in de club hoor, zijn de oude Fleischmann loks de meest gevaarlijke en moeilijkste om om te bouwen wegens kortsluitingsgevaar.

Roland
Titel: MSM 34
Bericht door: dwizeno op 25 januari 2005, 13:29:49 pm
Ik kan locomotion zijn mening alleen maar toetreden.  Een oude Fleischmann loc ombouwen is heel wat anders.  Ik heb een oudere V100 loc omgebouwd en moest daarvoor op de motor (collector plaat?) een verbinding doorfrezen.  Ik heb eveneens de spoel en condensatoren verwijderd (weet niet zeker of ik daar wel goed aan gedaan heb.)

De decoder die ik heb ingebouwd is een ESU Lokpilot DCC, achteraf gezien niet de beste keuze want ik heb de indruk dat die niet voldoende piek stroom kan verwerken (ofwel zit ik sporadisch met een echte kortsluiting).  In elk geval is deze installatie nog niet 100% in orde.
Titel: MSM 34
Bericht door: tonycabus op 25 januari 2005, 14:04:46 pm
Ik wil bij niemand kwaad bloed zetten, maar jullie zouden betreffend artikel toch eens moeten lezen... Ik geef toe dat je niet direkt alle tekst gaat doornemen.
Bedoeling bij het kleine lokje is de dekoder, die bij gebruik van de originele aansluiting storend zichtbaar is (zie tekst), op een minder storende manier te monteren.
Ook wil de lezer zich vaak niet laten "vastpinnen" op wat merken willen opdringen. Daarom kunnen alternatieven beschreven worden.
Wat de opmerking over de motor aangaat, dat gaat dus hier niet op. Het verschil tussen de oude trommelmotor en een "B?hler"-stijl-motor is overduidelijk.
Een oude V60 ombouwen is inderdaad h??l andere koek!!(daarin heb je gelijk, dwizeno!, maar dat komt nog!)
Bij de sleeptenderlok gaat het erom de "perfect dummy" te laten zien hoe het kan. Ook daar zijn aanpassingen nodig en ik vind persoonlijk dat dit voor de minder technisch begaafde goede inspiratie is.
Vergeet dat ook niet: jullie zijn nu gevorderden, maar bij die paar duizend lezers is het nivo eenmaal evenredig verdeeld van zeg maar 0 tot 100... Een blad als MSM moet daaraan ook denken.
Kijk even niet verder dan dit forum: hoeveel beginners zijn dank zij jullie reacties op hun vragen al niet een eind verderop geraakt? Maar hoeveel lezers zijn nog niet op het forum geweest?


Tony

Titel: MSM 34
Bericht door: D_Loc op 25 januari 2005, 18:20:56 pm
Nog even de reden waarom ik nummer 34 niet ontvangen heb:

Mijn abonnement is verlopen en men is vermoedelijk vergeten een brief bij te sluiten dat nummer 33 mijn laatste nummer was (of ik heb deze over het hoofd gezien).
Waar ik wel van baal is dat ik intussen 2 mailtjes naar Meta Media heb gestuurd waarop ik nog steeds geen reactie heb gehad. Eentje via de MSM-site (=modelspoor@metamedia.be) vorige week woensdag en afgelopen vrijdag een tweede naar administratie@metamedia.be met daarin de vraag of er gekeken kon worden of mijn ABO inderdaad teneinde is en of ze de nieuwe abonnementsformules voor Nederland kunnen sturen ivm de maandelijkse verschijning. Want de prijs die in MSM 33 staat klop m.i. niet namelijk 45 euro.
Zojuist heb ik Nr 34 maar in de winkel gekocht dus die ga ik zo lezen.
Dit moest ik even kwijt.

Dirk
Titel: MSM 34
Bericht door: tonycabus op 25 januari 2005, 21:00:48 pm
D-Loc,
Ik zorg er even voor dat je vraag op tafel komt hoor!

Tony

Titel: MSM 34
Bericht door: Gerolf op 25 januari 2005, 21:24:38 pm
Ik heb MSM 34 eindelijk geheel kunnen doornemen, en: een prachtig nummer: veel artikels, verschillende interessante onderwerpen over uiteenlopende modelspooronderwerpen: ga zo door!
E?n kanttekening rond de layout: jammer dat in het artikel over de kadee-koppelingen enkele foto-onderschriften door mekaar gehaald waren. Het zetduiveltje had op andere plaatsen trouwens ook enkele taalfoutjes achtergelaten.
Maar ik herhaal: als MSM dit maandelijks kan volhouden hebben we een tijdschrift waar vele andere magazines een voorbeeld aan kunnen nemen!

Gerolf Peeters vanuit "Marche-en-Bi?res"
http://home2.scarlet.be/gerolfp/
Titel: MSM 34
Bericht door: D_Loc op 25 januari 2005, 21:25:30 pm
Thanx Tony!

In MSM 34 staan trouwens wel de juiste prijzen. Maar ik zal nog even een bevestigend mailtje afwachten van de administratie.

Dirk
Titel: MSM 34
Bericht door: tonycabus op 31 januari 2005, 01:03:08 am
Dat zou je intussen moeten gekregen hebben h? Dirk?

Tony

Titel: MSM 34
Bericht door: D_Loc op 31 januari 2005, 17:40:12 pm
citaat:
Geplaatst door tonycabus

Dat zou je intussen moeten gekregen hebben h? Dirk?

Tony


Ja Tony dat klopt en het geld staat al op jullie rekening dus vanaf MSM 35 ben ik weer van de partij. Maar ik dacht dat ik jou ook een mailtje had gestuurd met de mededeling dat ik een antwoord had ontvangen. Zeker iets mis gegaan bij Hotmail of ik heb zelf zitten sukkelen.

Dirk
Titel: MSM 34
Bericht door: tonycabus op 31 januari 2005, 20:37:03 pm
Nee hoor Dirk, prima ontvangen. Ik wou alleen dat de forumgenoten het ook wisten. Iedereen laat al eens een steekje vallen en dan is het leuk dat alles via deze weg weer goed komt, niet? [;)]

Tony