Modelspoormagazine forum

Modelspoor, praktijk => Modelspoor digitaal => Topic gestart door: Alberke op 12 december 2020, 12:47:06 pm

Titel: Schakelbord voor Ecos
Bericht door: Alberke op 12 december 2020, 12:47:06 pm
Op welke manier(en) kan je een schakelbord maken/aansluiten op de ecos om de wissels e.d. te bedienen?
Titel: Re: Schakelbord voor Ecos
Bericht door: Gaspar op 12 december 2020, 13:43:33 pm
Ik maak gebruik van de schakelkastjes van Digikeijs 4018. Goedkoop en degelijk, wel gefriemel met kleine vijsjes in de aansluitpunten. Die van Esu zijn gemakkelijker met afneembare kontakten, maar duurder, moeilijker te vinden en maar voor 4 wissels (andere voor 8 )
Grn  Guy
Titel: Re: Schakelbord voor Ecos
Bericht door: raf op 12 december 2020, 13:51:08 pm
Dat is een van de problemen met zulke installaties maar ok goed .
je kunt bezetmelders gebruiken en daar knoppen op zetten met een 4K7 weerstand .
https://www.ldt-infocenter.com/dokuwiki/doku.php?id=nl:rm-88-n
deze kun je ook gebruiken.
Daarna de instellingen in de ecos en rijstraten en dergelijke benoemen .
Succes daar mee .
Titel: Re: Schakelbord voor Ecos
Bericht door: Alberke op 12 december 2020, 17:48:04 pm
Laat me het beter uitleggen: ik kan met de ecos mijn wissels aansturen, en een mooi schermpje ontwerpen met de layout waar ze zitten. Maar dan moet ik van scherm wisselen als ik met de locomotieven rijd.
Je kan natuurlijk ook op de PC een layout weergeven en met een programma werken.
Wat ik wil is een klassiek paneel met schakelaars die de wissels besturen.
En dat kan natuurlijk op de klassieke manier met veel draadjes  :D
Maar ik wil het via de centrale laten gaan.
Titel: Re: Schakelbord voor Ecos
Bericht door: evan op 12 december 2020, 18:17:51 pm
Heel eenvoudig.

De "ecos detector standaard" . En wil je feedback met leds, dan gebruik je de "extansion".  Op de club werken we zo en dat werkt prima.

We hebben een "old school" bord met drukknoppen en leds die de stand van de seinen en rijwegen weergeven

Je kan ook een S88 terugmeldmodule gebruiken voor 3 rail met massadetectie.  De drukknoppen staan dan tussen massa en de ingang ;)

Je kan er ook wisselstraten en rijwegen achter programmeren.  Het leuke aan ECOS :)


Titel: Re: Schakelbord voor Ecos
Bericht door: Alberke op 12 december 2020, 18:54:17 pm
Dat is't!