Modelspoormagazine forum

Modelspoor, praktijk => Modelspoor digitaal => Topic gestart door: timo op 04 maart 2019, 22:32:08 pm

Titel: Centraal station 1
Bericht door: timo op 04 maart 2019, 22:32:08 pm
Hallo, wie zou er mij kunnen helpen ik heb van weekend een centraal station 1 aangekocht . Het probleem is ik heb al mijn loco de eerste keer allemaal kunnen programmeren ,en reden allemaal maar stond niet op volgorde dus ik heb ze een voor een gewist uit de lijst voor er na er weer in te zetten en dat is nu het probleem de loco met mfx meld zich niet meer aan en bij die ik handmatige moet doen ook niet ik. heb dan dan gekeken naar de bekabeling 0= bruin b= rood gereset en geprobeerd en zonder resultaat  . Dus ik heb gekeken of ik spanning had met de transfo 6021 en daar had ik niets van problemen ze gingen direct allemaal terug.  dus wat zou er aan de hand zijn, kan er iemand helpen alvast bedankt ik ben nieuwe in digitaal rijden met centraal station je mag mij gerust e mailen ook op braveheart504(@)hotmail(.)com
Titel: Re: Centraal station 1
Bericht door: anne w op 04 maart 2019, 23:12:47 pm
Beste Timo,

Wellicht melden ze zich na verloop van tijd weer aan, een tweede mogelijkheid is om ze op een ander MS of CS of Ecos aan te laten melden en daarna weer op je eigen CS.

Groet, Anne W
Titel: Re: Centraal station 1
Bericht door: nmbssncb op 05 maart 2019, 13:01:04 pm
Timothy,


Heb je de handleiding van de Central Station 1 (CS1 - Märklin 60212)?  Of heb je de Central Station 1 Reloaded (CS1R - upgrade/update van ESU)?
Standaard staat de originele CS1 ingesteld op het mfx protocol en hoort een locomotief met mfx zich direct aan te melden, ook nadat die is gewist uit het locomotievenbestand.
Je kan de CS1 terugzetten naar de fabrieksinstellingen.
Controleer meteen ook of er (volle) batterijen in zitten.


Willy
Titel: Re: Centraal station 1
Bericht door: Johnnytrein op 05 maart 2019, 14:13:57 pm
Eigenlijk zou je de reeds aangemelde loc's eerst op een andere centrale moeten aanmelden en vervolgens op jouw CS1 .
Titel: Re: Centraal station 1
Bericht door: Rangeerduivel op 05 maart 2019, 14:47:07 pm
Timothy,


Heb je de handleiding van de Central Station 1 (CS1 - Märklin 60212)?  Of heb je de Central Station 1 Reloaded (CS1R - upgrade/update van ESU)?
Standaard staat de originele CS1 ingesteld op het mfx protocol en hoort een locomotief met mfx zich direct aan te melden, ook nadat die is gewist uit het locomotievenbestand.
Je kan de CS1 terugzetten naar de fabrieksinstellingen.
Controleer meteen ook of er (volle) batterijen in zitten.


Willy

Hetzelfde doet zich bij mijn Ecos soms ook voor...
Ik rij DCC (tweerail) en de gangbare "aanmelder" is daar Railcom.
Soms doet het zich voor dat een loc (lees decoder) na lang in de vitrine gestaan te hebben, gewoon uit de Ecos verdwenen is, en dan is het een grote merde om die weer aan de praat te krijgen!
Het rare is, zet ik die dan op een programmeerspoor met een MultiMaus, lijkt er niets aan de hand...
Wij hebben ondertussen ondervonden dat, wanneer je met Railcom werkt, je best M4 uitschakelt, en misschien is dat vice versa ook wel aan te raden omdat M4 enkel met het Motorola-protocol werkt en het de andere boel aanzienlijk vertraagt  :-\

 ;)
Titel: Re: Centraal station 1
Bericht door: timo op 05 maart 2019, 21:36:15 pm
Hallo het is uit gekomen  wat het probleem is er komt geen spanning op mij rails meer dus ga ik hem binnen steken van waar gij komt voor herstelling en hopelijk doet gij weer ik denk dat kom van kortsluiting en normaal mag dat niet gebeuren  want gij moet dan in veiligheid gaan naar schijnt klopt dat ???
Titel: Re: Centraal station 1
Bericht door: doomslu op 05 maart 2019, 21:57:01 pm
Dat is vervelend dat een nieuw toestel al meteen stuk is.
Hopelijk krijg je snel een ander.

P.S. Vraag ook eens een nieuw toetsenbord, want jouw punt werkt niet meer..........  :D ;)
Titel: Re: Centraal station 1
Bericht door: Rangeerduivel op 05 maart 2019, 22:13:19 pm
P.S. Vraag ook eens een nieuw toetsenbord, want jouw punt werkt niet meer..........  :D ;)

De g en de h toetsen blijkbaar ook niet.... ;D ;D
of misschien een West-Vlaams toetsenbord...?

 ;)
Titel: Re: Centraal station 1
Bericht door: timo op 06 maart 2019, 12:09:48 pm
Ja sorry is vlug getypt  ;) :)
Titel: Re: Centraal station 1
Bericht door: marctje op 06 maart 2019, 12:33:15 pm
Ge blijft ne West-Vlaming of niet, ook in het typen.
Titel: Re: Centraal station 1
Bericht door: Rangeerduivel op 06 maart 2019, 13:15:15 pm
Ja sorry is vlug getypt  ;) :)

Blijkbaar gewoon om altijd zeer vlug te typen... ;D
https://forum.modelspoormagazine.be/index.php?action=profile;area=showposts;u=858
Gevaarlijk leven hoor, een burnout is niet van de poes! ::) ;D

 ;)