Modelspoormagazine forum

Zeg maar Off-topic => Babbelhoek => Topic gestart door: Havoc op 13 juni 2018, 21:05:18 pm

Titel: psychiaters...
Bericht door: Havoc op 13 juni 2018, 21:05:18 pm
Vandaag de 8-ste sessie bij zo'n dokter gehad. Nu ja, ik denk de 8-ste. Conclusie: vanaf morgen krijgen die pillen een stamp onder hun kont en volgende sessie zeg ik eens ferm mijn gedacht.

Nu ja, er is een probleem, dat ga ik niet ontkennen. De problemen werden te groot om zo aan te kunnen dus "hulp" gezocht. Ging redelijk tot ze pillen voorstelden "want anders ging het lang duren". En ja, de symptomen zijn beter. Maar symptomen zijn geen oorzaak, dat is het gevolg. En de bijwerkingen van die rommel... Dus als ik het even nuchter en realistisch bekijk:

optie 1: verdergaanmet pillen en "therapie".

Aan de oorzaak gaat dat geen bal helpen. We weten alle twee even goed dat ik daar geen bal aan ga kunnen doen voor ze mij in mijn kist steken. Maar met die bijwerkingen voel ik me eigenlijk even slecht dan wat het eigenlijke probleem veroorzaakt. Dus probleem is niet weg, ik voel me even slecht en het kost geld om de 2 weken.

optie 2: pillen buiten gooien en psychiater kan den boom in

Resultaat, ik voel me even slecht als ervoor maar omwille van het originele probleem ipv de bijwerkingen en met wat ik uitspaar kan ik om de 2 weken eens iets lekkers gaan eten.

Denk dat ik voor optie 2 ga...
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: Michiel op 13 juni 2018, 21:54:38 pm
Dat is het verschil tussen een psychiater en een psycholoog. De psycholoog zal proberen te zoeken naar de oorzaak van je probleem, de psychiater zal proberen je beter te laten voelen met medicatie. Normaal is een psycholoog de betere oplossing, maar als je nu al weet dat er aan de oorzaak niets te doen is...

Misschien eens een tweede advies vragen bij een andere psychiater?

Met m'n dochter heb ik gemerkt dat dikke diplomas en een lange rij van theoretische thesises en internationale erkening nog geen goede pshychiater maakt. Ik heb zo'n paar dikkenekken gehad, en die kunnen ook allemaal de boom in. Je hebt een phychiater nodig met een hart en gevoel. Wat een verschil! M'n dochter is een ander kind geworden, in de goede zin.
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: Floris op 13 juni 2018, 22:05:52 pm
Je weet dat de pillen er zijn, dus je kan de ellende altijd door bijwerkingen vervangen als t echt niet meer gaat... Ik weet niet wat er aan de hand is en t gaat me ook niet aan, maar sterkte in elk geval!
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: Gerolf op 14 juni 2018, 11:34:48 am
De bedoeling van "pillen" is om de scherpe kanten van de gevolgen te verminderen,
  zodat je je kan richten naar verbetering ipv je alleen maar slecht te voelen.
Medicatie alleen is onvoldoende, maar vaak zijn "gesprekken" alleen ook niet genoeg
  net zoals de oorzaak is ook de oplossing iets dat uit meerdere hoeken moet komen

Een schoonzus heeft zich een tijdje geleden laten opnemen. Na een tijdje heeft dat enorm geholpen.
  Ik heb geen idee wat jij nodig hebt, maar ik zou niet zomaar "alles buiten gooien"

Ik ben een beetje thuis in de sector. Als je wil: PM ;)
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: just4fun op 14 juni 2018, 12:42:16 pm
De voorgaande posten kan ik alleen maar bevestigen.
Een beetje uit ervaring kan ik zeggen dat pillen en gesprekken alleen niet helpen.
Maar ik zou misschien eens zoeken naar een andere psychiater, eentje waar je jezelf goed bij voelt.
Voor ik "de mijn" gevonden had, heb ik er 4 of 5 andere gesproken (het eerste gesprek zou altijd gratis kunnen zijn).
Ik ken je probleem niet en dat hoeft ook niet.
Maar als er aan de grond van de zaak echt niets aan te doen is, dan kan een psycholoog misschien een betere oplossing zijn.
Die kan samen met u een piste proberen uitwerken om uw probleem meer dragelijk proberen te maken.
Misschien eens langs de huisdokter gaan om de zaak te bespreken en te kijken naar andere mogelijk te bewandelen paden.
Een psychiater is een dokter, die behandeld "uw gebroken been" maar niet de reden waarom "het been gebroken" is.
Een psycholoog kan de reden van dat gebroken been ook niet oplossen voor u, maar wel een andere weg aanwijzen (binnen de mate van het mogelijke).
Ik duim voor u!
Paul
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: Havoc op 14 juni 2018, 13:56:51 pm
Ben er gekomen na raadpleging van de huisarts. Oorzaak doet weinig ter zake en zeker niet nieuw. Heb er in mijn studententijd ook mee gezeten en toen heeft het 5 jaar geduurd om zonder hulp uit de put te klimmen. Dus toen dezelfde dingen de kop opstaken heb ik er deze keer niet mee gewacht en ben naar de huisarts getrokken. En ik voel me wel goew bij die psychiater, dat is het probleem niet. En die pillen zijn er niet van de eerste bezoek gekomen. Dat een combinatie van pillen en gesprekken soms beter is dan het een of het ander begrijp ik ook  best vandaar dat ik ingestemd heb.

Maar wat ik niet begrijp is dat als je van de eerste pil problemen hebt met de bijwerkingen en dat die erger en erger worden en je dat elke keer meldt dat daar niet op ingegaan wordt. Vooral als je dan leest hoe erg het is om van die pillen af te geraken en hoe vlot die voorgeschreven worden. De vergelijking met afkicken van heroine wordt meer dan eens gemaakt. De afkickverschijnselen zijn nog erger dan de bijwerkingen.

Gisteren zat ik er even erg door van de bijwerkingen dan voor ik naar de huisarts gegaan ben. Heb het grootste gedeelte van de nacht zitten lezen over venlaflaxine. Besluit was dat ik liever er nu volledig mee breek en desnoods een week afzie dan eerst nog een depressie te hebben van de bijwerkingen en dan nog maanden te moeten afkicken. Sommigen doen er jaren over om ervan af te geraken sommigen geraken er nooit vanaf.

Maar het doet me wel denken hoeveel mensen er rondlopen die te ver zijn om tot de bedenking te komen dat ze misschien reeds lang van hun problemen af zijn en enkel nog aan het vechten tegen de gevolgen van medicatie.
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: Floris op 14 juni 2018, 16:55:10 pm
Ja antidepressiva is sowieso ellende bij elke verandering van de dosis, afkicken helemaal, om me heen krijg ik er t nodige van mee... Een huisgenoot van me had er al meteen flink last van als ie een pil een uurtje te laat nam, is daar misschien nog wat te winnen, met wekkers oid? En je gebruikt t al wel zo lang dat de beginbijwerkingen voorbij zouden moeten zijn? (neem aan van wel...)
Dat er helemaal niet op in wordt gegaan als je wat zegt over bijwerkingen is wel vreemd, er zijn nogal wat verschillende middelen beschikbaar dus het kan best dat er wel een alternatief te vinden is waar je minder last van hebt.
Maar goed, nogmaals, sterkte, en ik hoop dat je dr snel weer wat beter aan toe bent.
Hou wel de deur open voor hulp, want jezelf eruit trekken kan inderdaad wel maar het kost zoveel tijd en energie! Ben zelf ook t moeras in gedraaid in mn studententijd, ben dr na jaren wel weer redelijk uit gekomen maar heb nu dus geen diploma of wat dan ook. Heb n leuke job hoor, daar gaat t niet om, maar je denkt toch weleens tja, wat als...
Ik wens je veel wijsheid!

Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: DelticPower op 14 juni 2018, 17:18:15 pm
@ Havoc, Johan ik schrik een beetje van het gemak waarbij je zegt: "Oorzaak doet weinig terzake en zeker niet nieuw." Natuurlijk ga je de oorzaak hier niet op het forum zetten. Maar daar ligt toch de kern van jouw probleem, pillen zijn misschien er voor nodig om voor jou wat rust te creeren, maar zolang de oorzaak niet opgelost cq verwerkt wordt verbetert er weinig. Heb zelf in de jaren dat ik gewerkt heb als hypnotherapeut veel mensen met klachten kunnen helpen. Is er in jou omgeving geen goede hypnotherapeut te vinden die jou echt kan helpen. Met hypnotherapie kan je vele dingen uit het verleden die jou beinvloeden bewerken en verwerken. Eenmaal verwerkt kunnen ze jou niet meer beinvloeden.

Groeten Jan.
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: Gerolf op 15 juni 2018, 10:05:46 am
Er zijn vele soorten antidepressiva, het heeft geen zin om te veralgemenen met "sowieso ellende".
 Venlafaxine heeft bvb een sterke angstwerende eigenschap. Er zijn ook AD die sederend, of activerend, of ... zijn.
Oudere producten (Lithium, MAO's, ...) zijn berucht voor hun bijwerkingen, nieuwere (SSRI's en zo) duidelijk minder
  en tegenwoordig bestaan de meeste producten in een "retard"-versie: gespreide afgifte - wat veel minder schommelingen geeft

Maar niettemin zijn pillen slechts één (maar wel nuttig) aspect van een behandeling:
  ze helpen om de ergste gevolgen te verminderen, zodat de persoon meer ontspannen kan nadenken,
  en zo beter in staat is om (eventueel met andere hulp) de oorzaken aan te pakken
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: Havoc op 15 juni 2018, 17:37:59 pm
@ Havoc, Johan ik schrik een beetje van het gemak waarbij je zegt: "Oorzaak doet weinig terzake en zeker niet nieuw."

Oorzaak doet weinig ter zake voor wat ik hier wil aanhalen: "er lopen er waarschijnlijk veel rond die enkel nog problemen hebben van de pillen die ze nog steeds nemen voor een probleem dat al lang voorbij is". De psychiaters, apothekers en farmaceutische industrie varen en waarschijnlijk wel bij. Maar voor mij wren die bijwerkingen erger dan te proberen leven met mijn probleem. Tenslotte ging het al 25 jaar relatief goed. Af en toe erdoor, maar dat was dan enkele dagen of een week.

Citaat van: Gerolf
Er zijn vele soorten antidepressiva, het heeft geen zin om te veralgemenen met "sowieso ellende".
 Venlafaxine heeft bvb een sterke angstwerende eigenschap. Er zijn ook AD die sederend, of activerend, of ... zijn.
Oudere producten (Lithium, MAO's, ...) zijn berucht voor hun bijwerkingen, nieuwere (SSRI's en zo) duidelijk minder

Als dat duidelijk minder is... Misselijkheid en wat draaiering de eerste dagen maar dat is inderdaad overgegaan na een week of twee. Maar als jij totaal geen eetlust meer, elke namiddag beginnen gapen vanaf 14h zonder ophouden (ga zo maar werken), niet wakker kunnen blijven, tot 12h slapen en nog niet wakker geraken, moeite met plassen, totaal geen emoties meer "beduidend minder" noemt en de psychiater dat met "och ja, dat zijn bijwerkingen, dat hebben ze allemaal" van tafel veegt dan ben ik blij dat ik die pillen en "dokter" buitengekeild heb.
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: Havoc op 17 juni 2018, 23:10:35 pm
Daarnet dat stuk krapuul van een viswijf dat zich dokter noemt telefonisch uitgekafferd. Beste therapeutische sessie ooit!
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: raf op 18 juni 2018, 07:15:32 am
hahaha Johan soms is je hart eens luchten ook een goede therapie hoor

en ach je bent niet de enige ook ik heb het mee gemaakt
die psycholoog ach die doet ook maar op dat uurtje wat hij kan
ik heb wel mijn pillen niet weg gegooid die heb ik nog steeds (blijven nog 4 jaar goed trouwens)
als ik die neem dan ben ik veel rustiger maar dan val ik in "the black hole "
volledig de inspiratie en de fantasie valt weg en dus kan ik niet verder doen met de hobby's
dat zijn de bijwerkingen die ik er van had trouwens bij iemand anders kunnen met dezelfde pillen er andere optreden

de pillen moest je met twee nemen de een onderdrukte en de andere pepte je terug op
zo kon ik blijven werken en voelde ik me niet te slecht

zo nu en dan (de huisdokter weet er van)start ik eens een nieuwe sessie op als ik voel dat het slecht begint te gaan .een paar weken tot rust komen en dan weer de rommel steken waar ze horen te liggen .in het medicijnen kastje

bij mij was de oorzaak dat in 92 ik mijn moeder ,grootmoeder ,grootvader,een paar tantes en dan nog heel goede vrienden heb moeten afgeven
14 begrafenissen op 1 jaar dat verwerk je niet vooral als je band met die personen heel sterk was/is
dan nog een burn out (zo heet dat tegenwoordig) er boven op en dan heb je het vlaggen
deze door een baas die ik toen had die volledig geen hersens had dit terzijde

en ja dan knapt er iets in een mens en slaan de stoppen door
pillen ja ze helpen maar je moet er zelf klaar mee zijn om er mee te stoppen
en dan onder begeleiding er mee stoppen zo maar plots komt niet goed
ik moest het langzaam afbouwen wat me ook gelukt is


sterkte en je staat echt niet alleen als iedereen die met zo een probleem kampt hier begint te schrijven dan gaat dat het langste topic worden ooit op het forum geplaatst

gr raf
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: Michiel op 18 juni 2018, 07:22:49 am
Daarnet dat stuk krapuul van een viswijf dat zich dokter noemt telefonisch uitgekafferd. Beste therapeutische sessie ooit!
Je had dus een uitermate bevrijdend gesprek met een schone meermin met opleiding van neuro-pchychiatrische aard? Lijkt me een uitermate bekwaam persoon om je zo diep en grondig te kunnen laten uiten.  ;D
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: INFO op 18 juni 2018, 11:34:54 am
Pillen en zo, daar wordt er altijd maar eentje beter van, en dat is niet degene die ze inneemt.  ;)
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: Koen op 18 juni 2018, 12:58:56 pm
Pillen en zo, daar wordt er altijd maar eentje beter van, en dat is niet degene die ze inneemt.  ;)

Daar ben ik het niet mee eens. Sommige mensen maken bepaalde stoffen in de hersenen niet aan waardoor ze continu in een soort depressie leven. En dan is medicatie geen overbodige luxe. Een kennis is daarmee zeer goed verder geholpen en leeft nu niet meer in een depressieve sfeer.
Had voor haar de medicatie niet bestaan ...


Groetjes,
Koen
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: INFO op 18 juni 2018, 14:35:47 pm
Tja , ik heb ook zo'n kennis, die constant in een schijn wereld leeft dankzij zijn pillen, en daarbij heel veel bijwerkingen heeft, waarbij zijn lichaam op een andere manier tegenwerkt. Of hij daar nu beter van wordt of geworden is, daar twijfel ik over, vandaar mijn opmerking.
En als ik dicht bij huis kijk, weet ik dat ik een moeder aan dit soort medicatie heb verloren, omdat zij haar lever vergiftigden, en daardoor op een niet zo prettige manier aan haar einde kwam.

Groetjes
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: Havoc op 18 juni 2018, 14:53:31 pm
Ja man, probeer maar eens geholpen te worden in dit land. Van het kastje naar de muur. Er bestaat zoiets als een psychiatrische spoeddienst maar daar kan je met vragen over medicatie en bijwerkingen niet terecht. Het enige dat ze kunnen doen is als de huisarts een raadpleging vraagt dan is donderdag het vroegste. Ander ziekenhuis is het 1 maand wachten.

Als ik mijn huisarts bel voor een dringende afspraak begint die direct het op te nemen voor dat stuk foorwijf (*) dat haar diploma bij de cornflakes gevonden heeft op een goeie morgen. Het dikke vriendjesnetwerk is al goed aan het werken. Heb die ook al mijn ongezouten mening gezegd maar ze zal vanavond wel verder zeiken hoe die andere trut toch niet gezegd heeft wat ze gezegd heeft.

Wordt ongetwijfeld vervolgt...

(*) heb onlangs een cd van CPEX gekocht :D
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: Koen op 18 juni 2018, 14:55:52 pm
@Wim,

Ik denk dat alles afhangt welke medicatie en hoe zwaar deze is en onder welke omstandigheden deze genomen worden.Groetjes,
Koen
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: Havoc op 18 juni 2018, 15:09:18 pm
Probleem is ze eigenlijk geen bal weten van hoe die medicatie werkt bij individuele gevallen. Daarom ook dat de lijst van bijwerkingen langer is dan de lijst van aandoeningen. Daarom ook dat ze geen flauw idee hebben wat die afkickverschijnselen zijn. Daarom ook dat ze geen idee hebben waarom het bij de ene werkt en de andere niet. Elke sukkel die het krijgt is eigenlijk een proefkonijn die betaalt om misschien geholpen te worden en als het niet helpt dan kunnen ze er toch nog goed aan verdienen aan dat wat ze kapotgemaakt hebben.
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: evan op 18 juni 2018, 15:49:19 pm
Johan,

Je hebt pech met je behandelende Psychiater denk ik.  Je gaat best op zoek naar een andere.  Als het niet klikt dan klikt het niet en je moet ze daarom niet allemaal over dezelfde kam trekken.  Dat is ook zo bij een dokter, therapeut, een bakker, een garagist, een loodgieter enz...

Natuurlijk is het soms wat wachten eer je bij iemand anders terecht kan, maar dat is nu eenmaal de huidige situatie.

Ik wens je van harte veel soelaas en rust voor jezelf.

Groeten,

Evan
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: Havoc op 18 juni 2018, 18:26:10 pm
Wel, het ergste is dat het eigenlijk wel klikte. De eerste 3 sessies hebben echt geholpen. Waar ik echter totaal over val is de nonchalance waarmee ze me die pillen aangesmeerd had. Had ze eerlijk geweest en hadden we een sessie uitgetrokken om dat ten gronde te bespreken dan denk ik dat het goed gekomen zou zijn. Ik had die pillen helemaal niet genomen maar zonder problemen aanvaard dat het lang(er) ging duren. Dan en dan daarna het gewoon vierkant uitlachen dat je even erge problemen hebt van de bijwerkingen maakte dat het over-and-out is.

Ik heb nu echt geen vertrouwen meer in mijn huisarts en psychiaters in het algemeen. Zelfs als ik naar een andere zou gaan zou ik bij al wat er gezegd wordt twijfelen of het nu te betrouwen is.
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: INFO op 28 juni 2018, 17:50:57 pm
Tja Johan, het moge duidelijk zijn dat het probleem wat jij hebt tussen je oren zit. Dat los alleen jij zelf op door dingen te accepteren zoals ze zijn, en niet gaat proberen de doktoren e.d. te veranderen, maar te beginnen bij je zelf.
Want men zegt niet voor niets, verander de wereld en begin bij jezelf.

Hoe meer jij klaagt en hoe harder jij je hakken in het zand zet, des te erger maak jij het voor je zelf.
Misschien een fiets kopen, of hardloop schoenen, en je hoofd leeglopen of fietsen.
Dit advies was gratis.

Groetjes.
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: Havoc op 28 juni 2018, 19:33:19 pm
Tja, daar zit het hem hé. Dit is niet iets dat weg gaat, elke morgen sta ik ermee op en elke avond ga ik ermee slapen. Gaan fietsen, wandelen, verbouwen of niet, het blijft. En met de jaren wordt het erger.

Wat de bijwerkingen betreft, die beginnen te keren. Mijn bloeddruk is bijna normaal en de andere begint stilaan verandering in te komen.

De afkickverschijnselen is een ander verhaal. Die zouden na 2 weken weg moeten zijn en dat zijn ze duidelijk NIET. Ik slaap al iets beter, geen nachtmerries meer. Wel de ene dag niet in slaap geraken tot 2h-4h en om 5h wakker, de andere dag normaal. 's Morgens als ik wakker wordt lijkt het ok. Totdat ik aan de slaapkamerdeur ben... dan is het precies of ik heb net een glas teveel op. Licht in de kop, beetje draaierig. Is al beter maar zeker niet gedaan. En dan het lawaai in mijn kop. Dat is "anders". Het is te zeggen het klinkt anders, minder metalisch, alsof het scherpe kantje eraf is. Vroeger was het alsof er een vonk was, of velcro die losgetrokken werd. Nu is het een kersenpitkussentje dat even verlegd wordt. Gewoon bezig zijn, wat rommelen in huis en het is er niet (toch niet merkbaar). Maar een tijd minder actief zijn (lezen, pc spelen, autorijden...) en als ik dan de ogen of hoofd beweeg is het net alsof alles wat ondertussen opgespaard is in 1 keer komt. En het is veel slechter in het donker! Gisteren nacht film in houders aan het steken geweest in het pikdonker en dat is echt afschuwelijk.
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: Havoc op 10 juli 2018, 17:51:06 pm
Even een update. Nu 3 weken gestopt.

Eerste week was erg en werden de afkickverschijnselen ook erger. Maar tegen het einde van de eerste week was mijn bloeddruk terug normaal.

Tweede week begon ook dat lawaai in mijn kop te minderen (in intensiteit, niet in voorkomen). En midden de week kon ik ook terug normaal plassen. Zag er goed uit.

Maar nu de derde week wordt vooral die storingen in mijn kop terug erger. En onmogelijk op het werk om mij te concentreren. Het lukt enkele uurtjes 's morgens maar dan is het hopeloos. Tegen de avond is het om met de kop tegen de muur te lopen. Dokters willen/kunnen niks doen. Enige oplossing is terug die vuiligheid nemen volgens hem. Liever een spuitje dan.

Heb nog wat verder zitten zoeken en kennelijk zou Omega3 en L-Tryposfaan helpen. Eens proberen, kan toch niet erger zijn het al is.

Toch tof hé, je gaat voor een probleem naar de dokter en komt met nog veel grotere problemen terug. Dan lachen ze je vierkant uit, doen niks en je kan je plan trekken. Zoals het er nu naar uitziet is mijn leven gewoon de moeite niet meer waard om verder te leven.
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: DelticPower op 10 juli 2018, 22:13:50 pm
@ Johan
Er was eens een fietser die over een doornentak reed. Een doorntje zette zich vast in de fietsband en prikte af en toe in de binnenband. Dus band plat, met de fietspomp oppompen. Maar na een paar dagen band weer slap, dus is de fietspomp niks waard. Andere pomp, maar ook nu weer na een paar dagen band leeg. Binnenband plakken, ja dat  gaat weer even goed dan band weer slap. Nieuwe binnenband erin en weer gaat het even goed totdat ook hier weer een gaatje inkomt, en de band weer slap staat. Ook al gaan we aan de buitenkant kijken, het doorntje zien we niet zitten. Alleen voorzichtig voelen aan de binnenzijde van de buitenband geeft uitsluitsel waar het doorntje zit en is deze te verwijderen. Probleem opgelost.

Zo ook bij mensen, in het bewuste denken is alles oke, we weten wat er gebeurt is vroeger, maar daar aan gekoppelde emoties zijn weggestopt, niet verwerkt, en uit jouw bewuste denken weggestopt. Maar in jouw onbewuste denken,  net als dat doorntje blijven ze prikken, tot jij de emoties verwerkt, ( het doorntje verwijdert). Doe wat aan die ouwe problemen en bijbehorende emoties en je zult merken dat je misschien geen pillen om de zaak te onderdrukken nodig hebt.
Hopelijk heb je hier iets aan,

Groeten Jan.   
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: Havoc op 10 juli 2018, 22:46:48 pm
Kijk, laat me eerlijk zijn, de tips die die psychiater aangehaald heeft helpen om met het probleem om te gaan. Maar die pillen, de bijwerkingen ervan en afkickverschijnselen zijn héél echt en zijn zuiver chemisch. Zoek eens naar "venlafaxine side effects" en venlafaxine withdrawal". Zelfs als mijn oorspronkelijk probleem 100% opgelost zal zijn, dan zal er blijvende schade zijn aan mijn hersencellen. De geheugenstoornissen zijn niet psychisch maar chemisch, een reactie op een medicijn. De brain flashes ook.

Als je bloeddruk omhoog gaat als je dat medicijn neemt en als je plots moeilijk en pijnlijk moet plassen als je dat medicijn neemt. En dat stopt alle 2 als je dat niet meer neemt dan heeft dat niet met psychische problemen te maken.

Maar er zijn andere bijwerkingen die niet weggaan en er zijn gevolgen van te stoppen die niet weggaan. Ik had heus geen geheugenproblemen tot de week nadat ik gestopt ben (niet meer dan anderen van mijn leeftijd). Ik stotterde nooit behalve in die tweede week na het stoppen (dat is al een stuk beter).

En ik weet heus wel waar die doorn zit en wat voor een het is. Dat weet ik al 30 jaar. En ik kan nog 100 jaar therapie volgen of pillen slikken dat gaat niet opgelost geraken. En ik geloof ook niet in mirakels. Ok?

Maar de enige oplossing die ze aanbieden om van de afkickverschijnselen af te geraken is gewoon terug Effexor slikken. Maar de bijwerkingen daarvan, daar heb ik pas problemen mee. Dan liever een spuitje. En stoppen met Effexor maar dat er afkickverschijnselen zijn die maken dat ik niet normaal kan leven. Ik kan gewoon niet functioneren met die geheugenproblemen, dronken gevoel in mijn kop en geluiden telkens als ik met mijn ogen beweeg.
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: INFO op 11 juli 2018, 12:35:35 pm
Tja, doktor als ik hier links druk dan heb ik rechts pijn.
Reactie van de doktor niet meer links drukken.
En lekker met uwe treintjes gaan spelen, weet u ook waar het geluid vandaan komt.

Groetjes
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: rgp op 11 juli 2018, 12:51:54 pm
@ HAVOC,

Johan, ik volg al een tijdje dit draadje omdat ik zelf midden april een achteraf gezien ferme psychische oplawaai heb gekregen.

Ik ben geen dokter/psychiater/psycholoog en kan je dus niet rechtstreeks helpen, maar uit wat jezelf schrijft zie ik misschien wel de echte kern van de zaak en die is de gedachte die je neerschreef, namelijk:

En ik weet heus wel waar die doorn zit en wat voor een het is. Dat weet ik al 30 jaar. En ik kan nog 100 jaar therapie volgen of pillen slikken dat gaat niet opgelost geraken. En ik geloof ook niet in mirakels. Ok?

Je geraakt wel mits de hulp van de juiste personen van je probleem genezen of minstens dat je het een plaats geeft waar het je niet meer belast.

Ik ben er zelf terug bovenop (allez bijna) dankzij mijn vriendin, mijn zoon ... en mijn psycholoog.

Ik wens je veel en snel beterschap

Roland
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: Havoc op 11 juli 2018, 13:10:34 pm
Jullie schijnen het niet te snappen. Het psychische probleem is onder controle. De oorzaak zal nooit weggaan totdat ze tijdmachines uitvinden. Maar ja, ik kan het plaatsen, mee leven soms met wat extra steun.

Maar waar ik nu mee zit is met problemen van de medicatie die totaal uit de hand lopen. Door met de medicatie te stoppen kan ik niet meer functioneren door geheugenverlies, draaierig en slaapstoornissen. En de enige oplossing is terug die medicatie nemen waarvan de bijwerkingen me nog slecbter doen voelen dan voor ik hulp gezocht heb.

Dus aub stop met denken dat het psychische probleem moet "opgelost" worden. Dat is onder controle. Neen oplossen gaat niet, mee leven wel.

En denken dat een andere dokter iets gaat zeggen over wat een collega gedaan heeft? Vergeet dat! De omerta is daar nog sterker dan waar het woord vandaan komt.
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: INFO op 11 juli 2018, 19:54:07 pm
Ik snap het perfect, alleen is dit hier niet de plaats om het te bespreken. Nogmaals het advies ga met je treintjes spelen, en bespreek je problemen ergens anders.

Groetjes
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: Rangeerduivel op 11 juli 2018, 20:00:33 pm
Ik snap het perfect, alleen is dit hier niet de plaats om het te bespreken. Nogmaals het advies ga met je treintjes spelen, en bespreek je problemen ergens anders.

Groetjes

Is hier een "Babbelhoek" dus het kan hier WEL
En als dit een uitlaatklep voor Johan of om het even wie dan zeker, dan gaat dit zelfs voor op treintjes.

Ik heb een deel van je bericht gewist!!

Edit : Absoluut niet toelaatbaar zijn :

1) Persoonlijke aanvallen tegen andere forumleden.  

Ervin

Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: Havoc op 11 juli 2018, 20:34:11 pm
Dimmen hé mannen. Ik ken genoeg hollanders om te weten dat er ook andere zijn. Het is te hopen dat hij nooit die rommel moet slikken. Als ik er hier 1 persoon kan van weerhouden om pillen te slikken dan is het voor mij prima. Maar die dingen worden als snoepgoed voorgeschreven. Zelfs door huisartsen die niet weten wat die dingen doen. En dat is niet 100% hun fout want elk wetenschappelijk rapport dat je leest staat in dat ze niet weten hoe die dingen werken, niet weten welke de gevolgen zijn en niet weten of die gevolgen blijvend zijn of niet.

Iedereen die dit neemt is een proefkonijn, speelt met zijn gezondheid voor de rest van zijn leven en moet niet rekenen dat enige arts je later met de gevolgen zal helpen.
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: DelticPower op 11 juli 2018, 21:05:19 pm
Ben het met "Rangeerduivel" eens, adviezen zoals ga met treintjes spelen of ga naar de hoeren, daar schiet Johan niks mee op. Gelukkig hebben we hier een forum, met een draadje waarin we elkaar toch een beetje kunnen steunen en proberen te helpen. Elkaar afzeiken heeft niemand niks aan. Ik begrijp dat Johan ons wil waarschuwen voor de pillen die hij gekregen (en geslikt ) heeft. De conclusie die ik begrijp is dat de pillen het voor hem een aantal jaren leefbaar hebben gemaakt, maar waar hij nu de tol voor betaald. Dit is typisch voor de huidige geneeskunde (symptoom bestrijden) in plaats van oorzaak aanpakken.
Johan ik begrijp dat je je nu verschrikkelijk voelt, maar besef dat het ontwennen veel langer duurt dan die paar weken dat je nu bezig bent. Hoe langer je deze pillen geslikt hebt, hoe langer het duurt voordat je deze stoffen uit je lijf kwijt bent, maar besef dat jouw lichaam het gaat winnen en iedere dag een beetje weer zijn eigen wordt. Dus HOU VOL. Je kan het. Over een tijdje als je je weer wat beter voelt kan jij weer een inspiratiebron zijn voor anderen die in het zelfde schuitje zitten. Ik weet dat je het kunt, en eerlijk gezegd reken ik ook op je.

Groeten Jan.
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: Havoc op 11 juli 2018, 21:18:24 pm
Ben het met "Rangeerduivel" eens, adviezen zoals ga met treintjes spelen of ga naar de hoeren, daar schiet Johan niks mee op. Gelukkig hebben we hier een forum, met een draadje waarin we elkaar toch een beetje kunnen steunen en proberen te helpen. Elkaar afzeiken heeft niemand niks aan. Ik begrijp dat Johan ons wil waarschuwen voor de pillen die hij gekregen (en geslikt ) heeft. De conclusie die ik begrijp is dat de pillen het voor hem een aantal jaren leefbaar hebben gemaakt, maar waar hij nu de tol voor betaald. Dit is typisch voor de huidige geneeskunde (symptoom bestrijden) in plaats van oorzaak aanpakken.

Dat eerste ben ik mee bezig, dat tweede ga ik niet proberen :D Gaat ook niet helpen denk ik. En ik heb die dingen maar 8 weken genomen! Ik wil niet weten wat het moet zijn om af te kicken als je dat jaren zou genomen hebben.
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: Floris op 11 juli 2018, 23:51:23 pm
Johan, had je hier weleens over gehoord?
https://www.vpro.nl/argos/speel~RBX_VPRO_11951159~hulp-bij-het-afbouwen-van-antidepressiva-met-taperingstrips~.html
Had t ooit eens gehoord en dacht er weer aan... Misschien een aanknopingspunt om op een soepelere manier opnieuw te proberen er vanaf te geraken. Er zijn destijds meer afleveringen over gemaakt, geloof dat de echte invoering van die methode die op zich werkte t moeras in gedraaid is, in nederland althans. klop maar eens argos antidepressiva in google en je komt t een en ander tegen.
Enne... wat gedachten aan spuitjes betreft... hou vol jong. kop op en nogmaals sterkte!
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: Rangeerduivel op 12 juli 2018, 00:48:39 am
Ik snap het perfect, alleen is dit hier niet de plaats om het te bespreken. Nogmaals het advies ga met je treintjes spelen, en bespreek je problemen ergens anders.

Groetjes

Is hier een "Babbelhoek" dus het kan hier WEL
En als dit een uitlaatklep voor Johan of om het even wie dan zeker, dan gaat dit zelfs voor op treintjes.

 >:(
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: rgp op 12 juli 2018, 09:19:15 am
Rudy,

Weglopen heeft geen zin !

Ik sta wel versteld dat je nog niet doorhebt dat bepaalde dingen niet mogen als ze van bepaalde mensen komen of bepaalde zinswijzen weergeven.

Ik weet dat Johan in feite, ook al zal hij het nooit toegeven, om hulp vraagt en het forum als uitlaatklep gebruikt.

Als morgen Johan iets overkomt, zal ik met veel plezier dit "draadje" aan de juiste instanties overmaken om te kijken of er geen schuldig verzuim aanwezig is.

Er wordt hier op dit forum wel meer zaken gepost die het ware gelaat van mensen laat zien.

Roland
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: Klaas Zondervan op 12 juli 2018, 11:48:10 am
Rudy, je beoordeelt Wim helemaal verkeerd.
Verder ga ik er niks over zeggen want ik heb geen idee wat het probleem van Johan precies is.
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: Havoc op 12 juli 2018, 13:16:45 pm
Zo dramatisch gaan we nu ook niet doen Roland.

@Floris: heb de artikels over tapering gelezen. Maar er zijn ook artikels zoals bvb in het NTvG 2005 nr 13 waarin vlakaf staat dat alhoewel tapering vaak voorgesteld wordt als een middel om geen afkickverschijnselen te hebben, dat er geen enkele studie is die dat bevestigt. Elke verandering in de dosis zo klein als 5 mg kan die verschijnselen veroorzaken.
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: Floris op 12 juli 2018, 13:23:50 pm
Ja, of het een altijd werkzaam wondermiddel is is de vraag, maar goed, begreep dat er mensen waren die er baat bij hadden, dus wilde het wel even noemen voor het geval je t nog niet kende.  ;)
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: Havoc op 12 juli 2018, 14:02:49 pm
Ik heb de laatste weken veel bijgeleerd dat ik eigenlijk absoluut niet wou weten...
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: Havoc op 12 juli 2018, 20:16:33 pm
Net terug van een andere dokter. resultaat: je neemt dit en hebt last van bijwerkingen of afkickverschijnselen? Permanent? Ok, dan hebben we je leven naar de kloten geholpen. Maak er zelf een einde aan want we helpen je niet.
Titel: Re: psychiaters...
Bericht door: INFO op 13 juli 2018, 12:30:49 pm
Dus arrogante klootzakken kunnen hier hun ding doen en wij moeten dat maar slikken, bekijk het maar met jullie forum jongens, ik heb leukere dingen te doen

WIS MIJN ACCOUNT MAAR! >:(

Wat je ook van iemand vind is je eigen dingetje.

Maar als je een bepaalde leeftijd bereikt hebt en daarbij de nodige ervaringen, dan heb je geleerd dat het allemaal kwakzalvers zijn en dat er maar één iemand beter wordt van de medicaties, en dat is niet degene die ze inneemt. Ook voor een operatie geldt dat.

Helaas van heel  dichtbij moeten ervaren dat de heren doctoren, meer kapot maken dan heel. Als je te horen krijgt dat je hier niet geholpen kan worden en dat een 'expert' in Zwitserland dat wel kan. En waarbij later blijkt dat hij je halve hoofd heeft gesloopt, en je verdere leven met ernstige hoofdpijn moet verder leven, is dat toch wel een zure pil als je nog maar net 13 jaar bent. En zo kan ik nog wel meer ernstige gevallen de revue laten passeren. Ook die van iemand die ongeveer in hetzelfde schuitje zit als Johan.
Want uitslagen van de doctor was tevreden alles gaat goed er zijn geen veranderingen, zegt niets over de toestand hoe de patient het zelf ervaart.
Ik ga jullie niet verder lastig vallen met dit soort zaken, en ga weer lekker met mijn treintjes spelen, want ook ik heb de oplossing niet voor deze problemen, zie alleen het gevolg van handelingen van bepaalde zogenaamde deskundigen.

Groetjes