Modelspoormagazine forum

Modelspoor, praktijk => Ooit zal het klaar zijn... => Topic gestart door: SuSke op 04 juni 2017, 20:53:19 pm

Titel: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 04 juni 2017, 20:53:19 pm
Voilà, de kogel is door de kerk  8)

(https://c1.staticflickr.com/4/3946/32839022345_b4c2d585d5_z.jpg) (https://flic.kr/p/S2Szfr)Marchan' Dix - zicht 5 (https://flic.kr/p/S2Szfr) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Na een heleboel pogingen om thuis een exuberant baantje te maken met verschillende lagen en spiralen om lange rijlengtes te krijgen, terug naar de basis - een eenvoudig speelbaantje dat tot in de puntjes wordt afgewerkt.

In de berging was met veel passen en meten een oppervlakte van 2,40m op 1,75m beschikbaar gekomen. Om daarop een rondrijdend baantje krijgen dat ook voldeed aan mijn “rangeer” behoeftes, was een leuke uitdaging die niet uit de weg gegaan werd en het is me gelukt.
Bijkomende eis was dat naast het feit dat het een baantje voor thuis is, de mogelijkheid om er buiten de deur mee te gaan pronken zeker aanwezig moest zijn. De narcist in mij ??  8) ::)

Na veel omzwervingen door allerhande vormen en layouts met time-savers en inglehook's in alle mogelijke maten en richtingen is er dan toch iets uit de bus gekomen waar ik een tweetal treintjes afwisselend rondjes kan laten bollen, en gelijk ook naar hartenlust met een rangeerpuzzel kan spelen aan de ene kant of gewoon wat simpel rangeren aan de andere kant.

Het resultaat heeft gelijk de naam “Marchan' Dix” gekregen voor de rangeerpuzzelkant, vanuit de Franse uitspraak lekker naar het Antwerps dialect, want het is toch een baantje waar wat marchandises van alle aard worden gelost, weggezet en geladen. De andere kant blijft dan gewoon Vlaams en simpel "Den Overslag". Net omwille van het simpelere rangeerspel.

(https://c1.staticflickr.com/5/4239/34709728930_ae1e94c40b_b.jpg) (https://flic.kr/p/UTbr9f)Marchan' Dix - finaal ontwerp - 2c (https://flic.kr/p/UTbr9f) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Twee segmenten van 1,00mx0,55m waren initieel het eigenlijke baantje dat mee naar buiten kan. Het andere deel, eerst ontworpen als een zichtbaar "schaduw"station is daarna omgevormd tot een potentieel demobaantje met een oppervlakte die net onder de toegelaten ligt voor de minibaantjeswedstrijd van ons aller forum. De bocht links ligt eigenlijk in een rek dat daar staat en in de doorgang links zit een wegneembaar stuk met, hoe kan het ook anders, een mooie jaren 50 Amerikaans geïnspireerde vakwerkbrug van zo'n 50cm overspanning over iets met water (waar hebben we zoiets nog gezien  ???)

Voor vertier op verplaatsing bestaat de mogelijkheid om een rondgaand of een A ↔ B baantje te maken. De fiddle yards kunnen in beide gevallen hun dienst bewijzen, eventueel samen met (een deel van) de bochten. Het ontwerp is zelfs zo gemaakt dat het schaduwstation toepasbaar is op beide stukken Het enige waar moet naar gekeken worden is de afwerking van "Den Overslag". Hier is de zichtzijde thuis anders dan deze op verplaatsing. Een bijkomende uitdaging :)

(https://c1.staticflickr.com/5/4243/34709729090_6bd8ede475_b.jpg) (https://flic.kr/p/UTbrc1)Marchan' Dix - finaal ontwerp - 2c op verplaatsing (https://flic.kr/p/UTbrc1) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://c1.staticflickr.com/5/4196/34709729210_29e5c613e1_b.jpg) (https://flic.kr/p/UTbre5)Den Overslag op verplaatsing (https://flic.kr/p/UTbre5) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Qua scenery zal het op "Marchan'Dix" iets eenvoudigs worden (hmmmm) met een 2-tal loodsjes en een hoger industrieel gebouw, een goederenkoertje met klein portaalkraantje of iets in die aard van de firma van Charles Atang, de lokale foefelaar. Enkele opstelspoortjes en een landelijk perronnetje voor de arbeiders. Als er plaats voor is (en daar ziet het wel naar uit) mogen de lokale kroegen van concurrerende brouwerijen natuurlijk ook niet ontbreken, naast een aantal bescheiden en minder bescheiden woningen. Op "Den Overslag" zal het dan voornamelijk gaan om de overslagmogelijkheden met een kleine(re) loods.

Als materiaal voorzie ik dat het “oudere” dieselmateriaal (TP4) uit de verzameling de dienst zal verzorgen. Gelukkig zijn we door Piko nu bedeeld met een zalige reeks rangeerdieseltjes die samen met die van Roco en Van Biervliet de nodige “acte de présence” zullen geven. Personen worden rond gereden in enkele M2 of M4 rijtuigen met een diesel reeks 59 / 60-61 / 62-63 ervoor of misschien een enkel dieselstelletje als ik een degelijk en redelijk geprijsd exemplaar van Olaerts op de kop kan tikken of een Brossel mocht die uitgebracht worden door een illustere fabrikant.
Zwaarder goederentransport kan ons laten genieten van een passage over het rondgaand spoor met een denderende reeks 51 of 55 met een iets langer sleepje tot 1,50m.
Of waarom niet, een aftandse laatste stoomtrein die nog eens een ritje maakt.

Voor de sporen wordt gekozen voor Tillig Elite code 83 en de wissels zouden wel eens zelfbouw kunnen worden, maar zeker aangepast om wat beter te passen in het geheel. De rails zijn per definitie flexen, anders kan ik geen mooie bochten maken   ::)  (Misschien dan overstappen op Peco code 75 ??? )

De besturing van de treinen wordt obligaat digitaal, heb ik die Lenz centrale hier tenminste niet voor niets liggen en die decoders allemaal ingebouwd.
Bediening van de wissels weet ik nog niet goed, maar een zekere vorm van automatisering zal zich wel opdringen. Als wisselmotoren wordt nog getwijfeld tussen servo's of de nieuwe reeks Cobalt motoren.
Om mooi te rangeren en makkelijk te koppelen zal er waarschijnlijk met kadee-koppelingen gereden worden. Met kleine neodynium magneten naast de baan om te ontkoppelen ;)

Tijdspanne waarin alles moet klaar zijn ? Ooit  ;) ;D Tenzij de lokroep van de minibaantjeswedstrijd te groot wordt, dan ligt er een duidelijke deadline voor een deel van het concept.
Voorlopig moet ik nog een stapel opbergbakjes maken voor het vlot transport van de verzameling, en dan is er nog een clubbaan die ook nog verder moet afgewerkt worden voor verschillende externe tentoonstellingen vanaf het najaar 2017  ::) 8) en daar wordt ook nog verwacht dat er een fragmentje komt van mijn hand ??? ??? 8)

Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 04 juni 2017, 21:02:17 pm
Overslag

De Belgisch-Nederlandse grens werd dwars door de Overslag getrokken.  In het midden van de Overslagpolder zijn we slechts 1,7 m boven de zeespiegel, het "Nauwkeurig Amsterdams Peil" (N.A.P.).  Het centrum van Overslag dorp ligt meer dan 2 m. boven het N.A.P.  "Bovenhoek" ligt gedeeltelijk zelfs boven de 5 m.

Als er turf was hier in de lager gelegen streken dan werd het lang geleden al uitgegraven.  Prehistorische voorwerpen zoals stenen speerpunten en stenen bijlen werden gevonden in de omgeving van Axel en Koewacht en ten zuiden van Zuiddorpe vond men dingen uit het Bronstijdperk.  In het Waasland (ten oosten van het Meetjesland vond men sporen uit de Gallo-Romeinse tijd en in Zelzate ten westen van de Overslag vond men muntstukken uit de tijd van de Carolingers.  Al dat doet ons vermoeden dat de mens hier reeds in de voor­geschiedenis actief was.  En misschien was de streek wel bewoond zonder onder­breking sinds dan dit vond ik want Overslag dat meende ik al meer gehoord te hebben ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: doomslu op 04 juni 2017, 21:04:04 pm
Ik wacht vol spanning op de inschrijving...  8)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 04 juni 2017, 21:06:33 pm
Ik wacht vol spanning op de inschrijving...  8)
valt die binnen de afmetingen van......? ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 04 juni 2017, 21:13:16 pm
Peter, je gaat het veel te ver zoeken. Den overslag gaat over het overslaan van goederen, niks meer en niks minder.

valt die binnen de afmetingen van......? ;)

Het stukje van "Den Overslag" net wel met zijn 7459cm² , bijna alsof ik het er voor gedaan zou hebben  ::) ::) 8)

Ik wacht vol spanning op de inschrijving...  8)

Daar heb ik nog een beetje tijd voor  ;) ;) 8)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Gerolf op 04 juni 2017, 22:13:31 pm
Interessant concept  :P
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: mahtoska1 op 04 juni 2017, 22:29:48 pm
Eentje om te volgen.

Ik kijk vooral uit naar overslag, dat uit 2 richtingen bekeken kan worden.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: OlivierV op 05 juni 2017, 00:03:51 am
Degelijk plan Frans. Ik zag de tekeningetjes wel passeren op Flickr... ;)

Nu nog een toevoeging. Is het niet mogelijk om van het spoor van Marchan Dix te zakken tot onder Overslag en omgekeerd? Eventueel met 2 lussen zodat er diep genoeg onder de banen gereden wordt? Zodanig dat je heel wat (5-6) doorlopende opstelsporen (en eventueel enkele doodlopende) kwijt kan op deze manier?
Lijkt me voor thuisgebruik ideaal, op verplaatsing lijken afzonderlijke fiddle yards me onmisbaar. Ik vind het zelf enorm vervelend dat niet heel mijn collectie op mijn baan past. Behalve als ik tijdperk 3 rijdt, dan kan alles er voorlopig nog mooi op. (6 locs, 12 rijtuigen en 46 goederenwagens).

Peco code 75 of Tillig elite code 83, het zijn beide goede keuzes voor rails die in het zicht komen te liggen. Bij zelf maken van de wissels kan je de hoek van de wissel wel standaard wat lager houden dan van fabriek uit het geval is. Zo stoort het ook minder dat wissels ietwat korter zijn, want een wissel van bv 20cm lang met een hoek van 25° (cfr standaard marklinwissels  ;D) trekt op geen hol en doet mijn maag keren. Maar bv dezelfde lengte met een hoek van 10° dat is dan weer heel acceptabel. ;)

In ieder geval succes ermee, zoals het er naar uitziet wordt het een leuk baantje op een kleine ruimte, zeker met de doelstellingen en het materiaal waar je mee wil gaan rijden.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: sdz1976 op 05 juni 2017, 00:55:23 am
Ziet er idd boeiend uit. 8)

Grtz,

Samuel.

Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 05 juni 2017, 01:12:36 am
Bedankt iedereen, nu moet ik het alleen nog waar maken zeker...
De plek wordt dit weekend terug een beetje op orde gezet, maten genomen voor het ondersteund kader.
En dan kunnen we er in vliegen.

...Is het niet mogelijk om van het spoor van Marchan Dix te zakken tot onder Overslag en omgekeerd? Eventueel met 2 lussen zodat er diep genoeg onder de banen gereden wordt? Zodanig dat je heel wat (5-6) doorlopende opstelsporen (en eventueel enkele doodlopende) kwijt kan op deze manier?...

Neen, dat is helaas niet mogelijk tenzij ik zo ga terugschroeven op de straal van de bogen dat ik in de buurt van de Märklin industriebogen kom. Nu al zitten er bogen in (in het rek toch) met amper 420mm straal, en ik tracht toch boven 500mm te blijven.
Bovendien heb je een stevige lengte nodig om voldoende te zakken. Problemen waar ik ook al tegen aan liep tijdens de vorige escapades. Het spoor zou zo'n 20cm moeten zakken, dus de lengte ....
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Stedahult op 05 juni 2017, 07:31:05 am
Ik ben benieuwd... je maakt er toch wel zo'n aftandse smeerboel van Frans?
Niet zo'n: ikhebeenspoorwegstaandiedeblingblinglookmoethebben...   :P
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 05 juni 2017, 10:24:27 am
Natuurlijk gaat die vol zitten met glitter en glamour en looplichtjes en geluidjes.
Het gras gaat zo'n felgroene mat zijn uit de jaren 80 en vervuilen, daar doen we niet aan mee.  ;D ;D ;D
De zonnebril ligt naast de baan.


misschien toch niet echt mijn ding..., dus inderdaad toch maar een iets meer geleefd ding maken.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Michiel op 05 juni 2017, 11:14:56 am
...terug naar de basis - een eenvoudig speelbaantje dat tot in de puntjes wordt afgewerkt....

Vooral dat "tot in de puntjes wordt afgewerkt" lijkt me het aller leukste onderdeel, ook voor ons om te volgen. Wanneer denk je eraan te beginnen? Wanneer mogen we de eerste bouwverslagen verwachten (indien je van plan was om je bouwperikelen te delen).
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 05 juni 2017, 11:34:49 am
...
 Wanneer denk je eraan te beginnen? Wanneer mogen we de eerste bouwverslagen verwachten (indien je van plan was om je bouwperikelen te delen).

Ik tracht dit en volgend weekend het hoekje dat ik heb, en nu in werk aan mijn bakjes te fatsoeneren  ;)
Ondertussen gaan we rustig even uittellen hoeveel hout we van wat nodig hebben en dan kunnen we er aan beginnen...
Sporen liggen er al een pakket op de vitrinekast, en wissels...

En de perikelen delen: waarom niet
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: pandur op 05 juni 2017, 11:53:56 am
Hier is volop het jacht seizoen geopend  ;)
eric
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Floris op 05 juni 2017, 14:20:12 pm
Leuk en mooi doordacht plan zo, die 2 banen in 1. En dan nog op een tentoonstelling je eigen baan weer eens van de andere kant bekijken, dat heeft ook wel wat. Ook lekker compacte plannetjes, behoorlijk haalbaar om echt af te maken lijkt me. Ben benieuwd!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Snobby Crash op 09 juni 2017, 21:46:27 pm
Hoe bezig SuSke !

Plan ziet er al veelbelovend uit ! Kijk al uit om het in het echt te bewonderen !

Geert
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 26 april 2018, 12:10:06 pm
Eerst het stof wegblazen  8)

Na de stress van "Vaerwegh Dok naar OntraXS!" krijgen en een "kofferbaan op Mobexpo" mee naar een overwinning helpen , is het tijd om een ander stress moment in het leven te roepen. Kwestie van de nodige spanning in het leven te houden.

Ergens in een grijs verleden heb ik mij ingeschreven voor een minibaantjeswedstrijd op een "grote" tentoonstelling.
Een nieuwe dead line dus.
En ik zal daarvoor een stuk van de thuisbaan opbouwen.

Het plan was al klaar, maar werd in de tussenliggende tijd toch weer en stukje aangepast.
Ook de ideën van wat er zoal moet opkomen aan scenery zijn een beetje bijgesteld.
Maar de start is genomen.

Gisteren een beetje stoeien met wat wagentjes om te kijken of een wisseltje extra wel rendabel is en of het aantal verondersteld aanwezige wagentjes wel op de sporen konden.

Dus plan op schaal 1/1 op de keukentafel en passen geblazen.

(https://farm1.staticflickr.com/825/41673289582_007b688326_k.jpg) (https://flic.kr/p/26uwv7N)20180426_000504 (https://flic.kr/p/26uwv7N) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Hout voor de bakken is onderweg, dus wij zijn ook vertrokken.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: modelbaanHO op 26 april 2018, 12:15:34 pm
Naast de nodige updates op de clubavonden  :) toch een draadje om te volgen !
Succes !!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Gerolf op 27 april 2018, 08:11:07 am
Dit volg ik uiteraard ook  8)  :P
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: renstimpie op 29 april 2018, 12:50:34 pm
Ik neem aan dat je ook mee doet aan de fragment wedstrijd?   Ook  op tijd aan beginnen he!   Tussen msm expo en jullie tentoonstelling zit maar een week!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 29 april 2018, 13:27:39 pm
Dat is toch genoeg...  ::) ::) ::) 8)

Trouwens, als er iets moet drogen op de "grote" baan, kan er op een "klein" stukje ook iets gemaakt worden dat dan droogt als je op de "grote" baan bezig bent en daarna weer andersom, heen en weer en terug en ....
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Steam.N op 29 april 2018, 14:43:00 pm
Fingers crossed  ;)
Ik volg in spanning !
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 10 mei 2018, 19:17:02 pm
Het hout voor de bakken is eindelijk tot bij mij geraakt. Dus gelijk maar begonnen met overtekenen, zagen, schroeven, lijmen,...

(https://farm1.staticflickr.com/952/27151400407_64c1f15e1b_k.jpg) (https://flic.kr/p/Hnh2pe)20180509_232029 (https://flic.kr/p/Hnh2pe) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm1.staticflickr.com/964/28148062508_c1ae8a3b49_k.jpg) (https://flic.kr/p/JTmbjy)20180510_172049 (https://flic.kr/p/JTmbjy) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm1.staticflickr.com/828/41301108074_209e3d4e2e_k.jpg) (https://flic.kr/p/25VCYwf)20180510_172053 (https://flic.kr/p/25VCYwf) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm1.staticflickr.com/903/28148061488_38bae8cc1c_k.jpg) (https://flic.kr/p/JTmb1Y)20180510_172114 (https://flic.kr/p/JTmb1Y) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

lekker knoeien in het rommelige tuinhok  ;) 8) 8)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: renstimpie op 10 mei 2018, 19:52:27 pm
Dat gaat ook ineens goed vooruit... :)

T.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: doomslu op 11 mei 2018, 16:07:09 pm
Amaai Frans, gij kunt nogal zagen!  :D
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: DFS op 11 mei 2018, 20:03:18 pm
Ziet er interessant uit, ik kijk uit naar het vervolg
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: PeterC op 11 mei 2018, 20:24:47 pm
Amaai Frans, gij kunt nogal zagen!  :D

Ik heb Frans nog niet horen zagen, maar hij kan het verdomd wel goed uitleggen  ;D ;D ;DSucces Frans!
(Onnodig te zeggen dat ik volg - al dan niet in stilte  ;)  ).
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Gerolf op 11 mei 2018, 20:36:54 pm
Onnodig te zeggen dat ik ook met interesse volg  8)

Amaai Frans, gij kunt nogal zagen!  :D

Ik heb Frans nog niet horen zagen, maar hij kan het verdomd wel goed uitleggen  ;D ;D ;D

Staan schilderen kan hij ook erg goed  ;D  ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: doomslu op 11 mei 2018, 21:12:44 pm
 ;D ;D
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 11 mei 2018, 21:24:53 pm
en blijven plakken ?  ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 12 mei 2018, 01:16:04 am
en blijven plakken ?  ;)

Ook, anders valt alles uit elkaar  8)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 14 mei 2018, 23:31:18 pm
De 2 belangrijkste bakken zijn klaar om verder af te werken  8)

(https://farm1.staticflickr.com/953/41213246295_5a035a39cf_k.jpg) (https://flic.kr/p/25MSEgZ)20180514_211017 (https://flic.kr/p/25MSEgZ) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: modelbaanHO op 15 mei 2018, 12:46:03 pm
uit "liefde voor modelbouw"
Het ging vooruit (ver vooruit)
Het ging verbazend goed vooruit
Het ging vooruit (ver vooruit)
Het ging verbazend goed vooruit
Hij bouwde d'r op (bouwde d'r op)
Dixit Raymond
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 16 mei 2018, 12:49:04 pm
bakken zijn "geplamuurd", vanavond terug een schuurbeurtje geven en dan beginnen we aan de kurkbedding voor de losplaats en de hoofdbaan.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 16 mei 2018, 22:20:40 pm
En na de schuurbeurt dus inderdaad de eerste laagjes kurk op hun plek  ;)

(https://farm1.staticflickr.com/829/42109712892_a32f3f867d_k.jpg) (https://flic.kr/p/27a6hyC)20180516_213015 (https://flic.kr/p/27a6hyC) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

En nu is het weer wachten voor een paar dagen  :( morgen club avond, vrijdag "act de présence" op het toneel van mijn madame en dan een weekend een badkamer gaan verbouwen bij de dochter  ;)
't Zal dus pas op maandagavond zijn dat er weer verder gewerkt kan worden  :'( :'( :'(
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: PeterC op 16 mei 2018, 22:28:31 pm
Frans, goed bezig! DZV!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 29 mei 2018, 22:33:32 pm
De impact van verbouwingen op mijn lijf was groter dan gedacht  ::) dus heeft het allemaal een beetje langer geduurd.

Maar ondertussen ligt de kurk voor het hoofdspoor op zijn plek

(https://farm2.staticflickr.com/1743/42388229592_3617a66dc9_k.jpg) (https://flic.kr/p/27zGKSG)20180529_192538 (https://flic.kr/p/27zGKSG) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

En wordt er naarstig verder gewerkt aan de wisselstraat

(https://farm2.staticflickr.com/1756/42388230672_760b775d4b_k.jpg) (https://flic.kr/p/27zGLcj)20180529_213353 (https://flic.kr/p/27zGLcj) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

wordt vervolgd, als het natuurlijk niet regent  8) 8)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Michiel op 30 mei 2018, 10:00:19 am
Strak werk, maar wat bedoel je met "de bakken zijn geplamuurd"? Met welk "spul" heb je geplamuurd, en met welk doel?
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Arnout Weber op 30 mei 2018, 10:29:13 am
Best geinig zo,n klein baantje. Heb nu een ruimte
van 5,5 x 2,5 en heb daar een baan bedacht. Nu is alleen
de vraag waar ga ik zitten bouwen. Mischien de ruimte
toch verdelen en een klein baantje bouwen en een bureau
Er in om te werken.

Gr Arnout.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 30 mei 2018, 16:24:10 pm
Strak werk, maar wat bedoel je met "de bakken zijn geplamuurd"? Met welk "spul" heb je geplamuurd, en met welk doel?

Met Polyfilla fijnplamuur werden de schroeven in de voorzijde en bovenkant dicht gesmeerd, kleine naden door zaagfoutjes (herneming met decoupeerzaag, een kleine zwiebel,...) in de voorzijde bijgewerkt en alles terug fijn geschuurd.
Geeft je een mooie gladde kant die geschilderd kan worden zonder dat er schroeven of nagels zichtbaar zjin en zaagfoutjes zijn gelijk weg.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 30 mei 2018, 23:38:01 pm
Vandaag even treintjes passen en scenery uitkiezen

(https://farm2.staticflickr.com/1760/27591199387_2ea0cf49a6_k.jpg) (https://flic.kr/p/J397jg)20180530_210539 (https://flic.kr/p/J397jg) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1728/41738453404_f55d22ee35_k.jpg) (https://flic.kr/p/26Ahu3Y)20180530_210854 (https://flic.kr/p/26Ahu3Y) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(http://www.cites-miniatures.com/1/images/700_0_4289240_105344.jpg)

(http://www.cites-miniatures.com/1/images/700_0_4370598_105344.jpg)

(http://www.cites-miniatures.com/1/images/700_0_4932896_105344.jpg)

(http://www.cites-miniatures.com/1/images/700_0_4533281_105344.jpg)

(http://www.artitec.nl/images/stories/products/kits/H0/10186/10186.jpg)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: modelbaanHO op 31 mei 2018, 07:07:47 am
Dat ziet er veelbelovend uit  :P
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Michiel op 31 mei 2018, 08:50:10 am
Strak werk, maar wat bedoel je met "de bakken zijn geplamuurd"? Met welk "spul" heb je geplamuurd, en met welk doel?
Met Polyfilla fijnplamuur werden...
Bedankt voor het antwoord. Logisch en gebruikelijk. De volledig witte bakken hadden me op het verkeerde been gezet.  ;D
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Pierre op 31 mei 2018, 09:09:25 am
Dat ziet er veelbelovend uit  :P

Dat is zeker ... smaakt naar meer. ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 31 mei 2018, 10:02:31 am
Strak werk, maar wat bedoel je met "de bakken zijn geplamuurd"? Met welk "spul" heb je geplamuurd, en met welk doel?
Met Polyfilla fijnplamuur werden...
Bedankt voor het antwoord. Logisch en gebruikelijk. De volledig witte bakken hadden me op het verkeerde been gezet.  ;D

Bakken zijn gemaakt in populieren multiplex. Zeer licht in gewicht en in kleur :) ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: DFS op 31 mei 2018, 11:15:27 am
Ik ben zeer benieuwd naar de verdere invulling
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: just4fun op 31 mei 2018, 12:15:04 pm
... populieren multiplex ...
En dat vond ge in de gewone doe-het-zelf-zaak, of een houthandel?
Paul
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: sdz1976 op 31 mei 2018, 12:33:14 pm
Coole dinges heer frans 8) 8)


Grtz,

Samuel.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 31 mei 2018, 14:00:35 pm
... populieren multiplex ...
En dat vond ge in de gewone doe-het-zelf-zaak, of een houthandel?
Paul

Bij een "goede" houthandelaar in het Antwerpse. Een hele plaat 10mm dik in stukken gezaagd voor een paar centen meer dan €40,00 en op 1 dag klaar.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 31 mei 2018, 14:01:29 pm
Coole dinges heer frans 8) 8)


Grtz,

Samuel.

Dank heer Samuel, we zullen trachten u niet teleur te stellen.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 06 juni 2018, 23:47:08 pm
"Als je ooit op je baan wil rijden, moet je wel zorgen dat er sporen liggen" - de boodschap van de wederhelft was duidelijk.

Maar geen sporen leggen zonder dat de eerste wisselstraat in orde is, dus een avondje wissels bouwen ingelast.

(https://farm2.staticflickr.com/1746/42577422312_bcc5fc5b55_k.jpg) (https://flic.kr/p/27Sqqh9)20180606_223557 (https://flic.kr/p/27Sqqh9) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1752/42577422562_c3470bb97f_k.jpg) (https://flic.kr/p/27Sqqms)20180606_230505 (https://flic.kr/p/27Sqqms) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Nu moeten ze nog links en rechts een beetje aangepast worden, strijkregels uit railstaven erin in  plaats van het plastiek spul en dan op de baan gelegd.

(https://farm2.staticflickr.com/1731/42577422852_8ff440f59d_k.jpg) (https://flic.kr/p/27Sqqrs)20180606_223606 (https://flic.kr/p/27Sqqrs) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: doomslu op 07 juni 2018, 09:02:09 am
Het grote voordeel van die Tillig zelfbouwwissels: je krijgt een heel mooi spoorverloop.
Goed werk!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: PeterVG op 07 juni 2018, 10:46:19 am
Inderdaad.
Mooi gedaan Frans.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: modelbaanHO op 07 juni 2018, 13:01:11 pm
Dat ziet er goed uit.
Valt blijkbaar beter mee dan je had ingeschat.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 07 juni 2018, 17:06:44 pm
Bedankt, ik zou zeggen, vanavond liggen ze op de bak, maar een clubavond gaat daar een stokje voor steken  ;) 8)

Het viel inderdaad vrij goed mee Luc, gewoon kwestie van de sporen voldoende voor te buigen en de tongen pas op het einde echt op maat te knippen.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: evan op 07 juni 2018, 19:27:48 pm
Strak wisselstraatje Frans.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 21 juli 2018, 23:41:21 pm
Even het stof wegblazen  :-[ :-[

Na een paar weken (vrijwillig aangenomen) 1/1 werken bij de dochters, terug het spoor op het baantje opgezocht.
't is te zeggen, de wissels en losse sporen, want er lag nog geen meter spoor op de bakken.
Ondertussen is er 5m flexrail gelegd, liggen alle zichtbare wissels na de nodige aanpassingen op hun plek, zijn de beschikbare wisselmotoren geplaatst en zijn die wissels aangesloten.
Ook elk stukje spoor, groot maar ook klein is van een aansluiting aan de ringleiding voorzien.
Zelfs het eerste stukje voorbereiding voor de scenery heeft zijn weg al gevonden naar het baantje.

(https://farm1.staticflickr.com/861/28667374767_358ff6ae65_k.jpg) (https://flic.kr/p/KFeMLc)20180715_154326 (https://flic.kr/p/KFeMLc) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm1.staticflickr.com/847/43507888762_56d7aa0bc0_k.jpg) (https://flic.kr/p/29hDix9)20180719_010124 (https://flic.kr/p/29hDix9) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1763/28667374187_3f7bfa460b_k.jpg) (https://flic.kr/p/KFeMAc)20180715_171817 (https://flic.kr/p/KFeMAc) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm1.staticflickr.com/855/42836954604_e4ba93102e_k.jpg) (https://flic.kr/p/28gmAbQ)20180721_204211 (https://flic.kr/p/28gmAbQ) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1785/28667371297_d1293746bb_k.jpg) (https://flic.kr/p/KFeLJn)20180721_204218 (https://flic.kr/p/KFeLJn) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm1.staticflickr.com/917/42836954074_d16c26adda_k.jpg) (https://flic.kr/p/28gmA2G)20180721_211458 (https://flic.kr/p/28gmA2G) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1765/42649734295_6b5ddae0a3_z.jpg) (https://flic.kr/p/27YP37t)20180721_211538 (https://flic.kr/p/27YP37t) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Morgen de platen zagen voor de aansluiting naar het schaduwstation en kijken welke sporen we daar al kunnen opleggen.
De flexrails en wissels zijn al binnen.

Gelukkig is vanaf 11u de zon van de bijkeuken, zodat er rustig verder gewerkt kan worden  8)

Dan is het even wachten op de levering van het saldo wisselmotoren, nog wat ander spul gaan halen maandag en wat bestellingen doen.
We zitten nu op ramkoers om de boel tegen oktober klaar te krijgen  ;) 8)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: loebaske op 22 juli 2018, 08:11:51 am

Welke wisselmotoren gebruikt je nu Frans?
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Koen op 22 juli 2018, 08:24:08 am
Zo te zien Cobalt IP motoren, Eric.

Groetjes,
Koen
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Pierre op 22 juli 2018, 11:57:25 am
Een goede voortgang. Mooi en vooral netjes werk Frans. ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 22 juli 2018, 13:56:38 pm
Merci voor de aanmoediging Pierre

Welke wisselmotoren gebruikt je nu Frans?
Zo te zien Cobalt IP motoren, Eric.

Koen heeft dat goed gezien.

Voordeel van die Cobalt IP motoren is dat de decoder er gelijk inzit, en dat je ze bovendien heel simpel via een bedieningstableau kan bedienen en vlot een terugmelding van de feitelijke wisselstand krijgt.

Ik heb ze indertijd bezig gehoord op het minibaantje "Das Depot" van Luc (ModelspoorH0) en op "Oeversijde" van Evan en beide waren zeer tevreden over de werking.

En qua prijs zijn ze goedkoper dan een Hoffmann motor met decoder en andere toeters om de bediening op tableau te krijgen.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 22 juli 2018, 18:41:48 pm
Het eerste stuk kasseiweg (in de grondkleur) is een feit

(https://farm1.staticflickr.com/937/28682791677_cac49ef348_k.jpg) (https://flic.kr/p/KGANEZ)20180722_132612 (https://flic.kr/p/KGANEZ) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1788/43569896471_500f675b42_k.jpg) (https://flic.kr/p/29o87gz)20180722_145857 (https://flic.kr/p/29o87gz) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: RD25 op 22 juli 2018, 19:05:00 pm
knap werk, proficiat  8)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: evan op 22 juli 2018, 19:09:40 pm
Ferm fijn werk Suske ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Steam.N op 23 juli 2018, 10:19:38 am
Heel mooi gedaan, Frans !  :P
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: DFS op 23 juli 2018, 11:25:35 am
Knap werk, ik kijk uit naar het vervolg!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Kautenbach op 23 juli 2018, 17:18:25 pm
Bon, tres bon.... ;)

Bevallen die wissels? Is Tillig toch? Erg mooi, maar.....
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 23 juli 2018, 20:01:10 pm
Wissels zijn inderdaad Tillig, maar wel de bouwpakketten of de zogenaamde "flexwissel" met complete dwarsliggermat.
Ontegensprekelijk zeer mooie wissels en met de flex kan je zelf nog een en ander een beetje aanpassen qua boogstralen (wel rekening houden met de wisselhoek van 11°).
Ik heb ze zelfs nog een beetje in elkaar gewerkt door er een paar dwarsliggers af te halen en ze dan te plaatsen. Kwestie een compacte wisselstraat te krijgen.
Moeilijkheid is zeker om de tongen op de juiste lengte te krijgen, maar dat gaat na de 2de in de rij eigenlijk bijna vanzelf.
Ook een beetje spelen met de positie nadat de tongen voorbereid zijn op het digitale spel (=doorsgeslepen tegen het puntstuk).
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: loebaske op 23 juli 2018, 20:28:32 pm

Er is hier weer top klasse aan de gang...
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: renstimpie op 23 juli 2018, 20:33:33 pm
Het gaat een spannende wedstrijd worden..  ik tel al af naar oktober.
Tim
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 24 juli 2018, 23:46:27 pm
Warm of niet, prutsen blijven we doen  8)

Wanneer we zowat kleinigheden bij elkaar gooien

(https://farm1.staticflickr.com/848/43571701312_714b3a5bd9_k.jpg) (https://flic.kr/p/29ohmMw)20180724_222038 (https://flic.kr/p/29ohmMw) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

geeft dan uiteindelijk wel iets leuk

(https://farm1.staticflickr.com/861/43571700552_69b48a1394_k.jpg) (https://flic.kr/p/29ohmyq)20180724_224624 (https://flic.kr/p/29ohmyq) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

en als dat dan wat hoog op z'n poten op de toekomstige plaats gezet wordt

(https://farm1.staticflickr.com/857/43571699722_44110bdb81_k.jpg) (https://flic.kr/p/29ohmj7)20180724_224929 (https://flic.kr/p/29ohmj7) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Nu nog een aftandse poort maken
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: sdz1976 op 25 juli 2018, 08:06:14 am
Zo versleten dat dat daar allemaal uit ziet, op wat trekt dat nu ;D 8) ;DGrtz,


Samuel.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Michiel op 25 juli 2018, 09:46:38 am
Lekker bezig geweest, zo te zien. Ziet er goed uit. Wat ik wel een beetje vreemd en onnatuurlijk vind zijn de gebogen betonplaten, alsof het staal of plastiek was. Ik dacht niet dat deze betonplaten konden buigen, maar ze barsten en braken, en de gebroken delen hielden nog met de bewapening aan elkaar. Maar hoedanook top!  8)

edit: beton werd ontwapend
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 25 juli 2018, 12:55:05 pm
Daarin heb je gelijk Michiel, maar die krassen kan ik er nog inmaken voor ik de boel ga schilderen.

Moest eerst evenpassen of ik goed gemeten had en of het kwa lengte en plaats van de palen op de plek kon staan waar ik het voorzien heb.
Vanavond is alle lijm lekker doorgehard, dan is het iets makkelijker manipuleerbaar :-;-
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: erik de noorman op 25 juli 2018, 13:23:30 pm
De bewapening kan je namaken door garen draad aan de beide uiteinde tussen schilderstape  te kleven. Je moet dus een opening laten dus beide uiteinde. Ik zal een foto plaatsen in een apart draadje om dit draadje niet te bevuilen.

Erik.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 25 juli 2018, 13:39:10 pm
Jemag dat er hier bijzetten Erik, geen bezwaar van mijn kant.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: erik de noorman op 25 juli 2018, 13:44:10 pm
Is al bij verweren en vervuilen geplaatst.  ;)

Erik.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 25 juli 2018, 16:25:12 pm
OK, bedankt Erik

Ik ga dat vanavond eens oepassen op de stukken die reeds klaar zijn.
De "niet gebroken" stukken moeten dan ook schilderstape krijgen, anders heb je een te groot verschil in textuur (verf dekt ook lichtjes anders)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Pierre op 25 juli 2018, 20:34:36 pm
Dapper hoor Frans om met deze luchten gewoon door te knutselen.  Dit is een heel behoorlijk resultaat van een beton schutting. Mooi man. ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: OlivierV op 26 juli 2018, 10:25:50 am
Goed bezig hoor Frans!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Cozzy op 28 juli 2018, 10:39:45 am

Voordeel van die Cobalt IP motoren is dat de decoder er gelijk inzit, en dat je ze bovendien heel simpel via een bedieningstableau kan bedienen en vlot een terugmelding van de feitelijke wisselstand krijgt.


Hallo Frans,
even ivm die wisselmotoren: zijn die ook voorzien van puntstukpolarisatie of moet je dat apart aanschaffen?
Groetjes,
Tom
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 28 juli 2018, 11:11:49 am
Hoi Tom,
Alles zit erin.
Je sluit ze rechtstreeks aan op de digitale spanning.
Er is vanuit de motor gelijk een puntstukpolarisatie voorzien.
Je kan die bovendien ook gebruiken om een terugmelding te maken naar een bedieningsbord.
Schakelen doe je naar keuze digitaal of manueel vanop een schakelbord.
En dan krijg je nog een vrij te gebruiken richtingsafhankelijke schakelaar mee waar je je eigen ding mee kan doen.
meer info op de webpagina https://www.dccconcepts.com/products/cobalt-ip-digital/ (https://www.dccconcepts.com/products/cobalt-ip-digital/) en op de Owners Manual  https://www.dccconcepts.com/manual/owners-manual-cobalt-ip-digital-point-motors/ (https://www.dccconcepts.com/manual/owners-manual-cobalt-ip-digital-point-motors/).

Ikzelf ga de 2 opties gebruiken: enerzijds bedienen met de Lenz Handheld en anderzijds met een bedieningsbord.
Zo kan de kleinzoon ook visueel zien wat er gebeurt als hij op een knopje drukt.
Het andere zal hij snel genoeg leren.
Alleen nog even kijken of ik de 6 mogelijke wisselstraten kan programmeren op die Lenz centrale  ???
Ook de optie terugmelding van de wisselstand naar het bedieningsbord word ingebouwd.
Later komt daar misschien ook nog een analoge seinbeïnvloeding bij.

Ik ga verder draad trekken aan de "onderkant van de bovenkant" van "Den Overslag". 8)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: loebaske op 28 juli 2018, 13:04:35 pm

Wat is het order nr. Frans?
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 28 juli 2018, 20:32:17 pm
Staan op de website van DCCconcepts Eric.
Je kan ze kopen per stuk / per 6 stuks / per12 stuks of per 72 stuks (club package).
Voor meer moet je mailen met de mansen van DCCconcepts, en dat via het contactformulier op de website.

Eigenlijk moet je gewoon de hele website eens uitvlooien. Die kerels zijn goed bezig met een globaal digitaal concept dat werkt voor elke DCC-centrale.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: loebaske op 29 juli 2018, 07:38:17 am

Dat ist, er staat daar zoveel op dat het niet echt duidelijk is welke je in gebruik heb, daarmee de vraag van het order nr.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Michael op 29 juli 2018, 08:32:04 am
Niet blind staren op de site dccconcepts, mooie dingen maar denk ook aan de centjes en vergelijk bv de DCP-CB12IP, bij hun en hattons, daar zit een behoorlijk prijs verschil in.

Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 29 juli 2018, 10:59:33 am
Het zijn de deze Eric: DCP-CB1DiP - voor de grotere packs vervang je de 1 respectievelijk door 6, 12 of 72

En bij Hattons zijn ze inderdaad goedkoper, maar je moet wel goed uitkijken dat je de juiste versie hebt.
De link van Michael verwijst naar de analoge IP niet naar de digitale IP en ze hebben allebei dezelfde referentie. Uitkijken dus.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: evan op 29 juli 2018, 12:11:24 pm
Uit Australie (thuisbasis DCC concepts) zou ik sowieso niets laten afkomen.  Australië is duur qua hobby en de douane hier wil ook een serieus graantje meepikken.  Ik bestel de motoren nog steeds via Hattons daar dit voorlopig nog steeds het voordeligste is.  Bij aankoop van een 12 pack kom je onder de 20 Euro uit per motor en je hebt niets ander nodig.

De motoren overigens zijn zoals Suske reeds aangaf zeer degelijk en enorm gebruiksvriendelijk.  Installatie en programmatie is in minder dan 5 minuten geklaard en de eenvoud spreekt voor zich. 

Suske succes met het vervolg van je baantje ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: loebaske op 29 juli 2018, 13:01:55 pm

Bedankt voor de info Frans, weet nu wat het is, want zoals Michael aangeeft, het lijkt op elkaar en toch is er een verschil...
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Cozzy op 29 juli 2018, 22:22:11 pm
Bedankt Frans en Evan voor de extra uitleg!

Groetjes,
Tom
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 29 juli 2018, 23:56:26 pm
Alle beschikbare wisselmotoren en sporen zijn aangesloten en draden gelegd naar de verbinding met het bedieningsbord.
Die verbinding wordt met een sub-D 25 pins connector gemaakt. Er zijn toch geen grote stromen te verwachten en je hebt een duidelijk overzicht over wat je waar aansluit.

(https://farm1.staticflickr.com/860/43721601351_b75401e75e_k.jpg) (https://flic.kr/p/29BwCQX)20180728_213212 (https://flic.kr/p/29BwCQX) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

De kabelboel is dan opgeruimd en dan komt er plek voor het andere werk.
De eerste schilderwerken zijn aan de gang en natuurlijk moet er een en ander van een Frans pakket verbelgischt worden.

(https://farm1.staticflickr.com/861/42817891065_73fef8cdb4_k.jpg) (https://flic.kr/p/28eETg8)20180729_193538 (https://flic.kr/p/28eETg8) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm1.staticflickr.com/931/29851088998_23ee998394_k.jpg) (https://flic.kr/p/MtQCLf)20180729_193550 (https://flic.kr/p/MtQCLf) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm1.staticflickr.com/937/42817889055_b515ea735a_k.jpg) (https://flic.kr/p/28eESEt)20180729_205241 (https://flic.kr/p/28eESEt) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm1.staticflickr.com/850/43721601951_6a6c6525f4_k.jpg) (https://flic.kr/p/29BwD2i)20180729_224639 (https://flic.kr/p/29BwD2i) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Gelijk ook even een alternatief getest voor de fameuse Kadee-ontkoppelmagneet. Op You-tube was ik toevallig op een filmpje gebotst waar de ondervloer magneet vervangen werd met kleine neodymium magneten in het ballastbed. Daar werden er 2x3 magneten geplaatst voor een N-karretje. Dus even testen hoeveel ik er nodig had.
Kubus-magneten van 3mm aangeschaft - trekkracht 200g per magneet.
Die dingen ook onder de spoorstaven gefriemeld en testen.
Het lukt met 2x3 magneten, het lukt ook met 2x2 magneten en zelfs nog met 2x1 magneten maar dan wordt het wel lastiger.
Volgende werkje wordt dus het inbouwen van 2x2 magneten op zo'n 8 plekken.
Om te bewijzen dat het werkt, een filmpje  ;)
De magneten zitten aan de witte puntjes  8) 8)

(https://farm1.staticflickr.com/939/43721620001_755ba42b61_b.jpg) (https://flic.kr/p/29BwJov)Plaatsing magneten voor Kadee-koppeling (https://flic.kr/p/29BwJov) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: sdz1976 op 30 juli 2018, 01:09:45 am
Coole dinges Frans  8) 8)

Wist wel niet dat je je eigen kits maakt ( Frans pakket)  ;D ;D


Grtz,

Samuel.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Floris op 30 juli 2018, 11:11:58 am
ow das interessant, die kadeemagneetjes. Hoe gaat dat bij wagens met stalen assen of gewichten? ik kan me voorstellen dat kleine magneetjes opzij misschien minder bokkensprongen veroorzaken
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: DFS op 30 juli 2018, 11:17:16 am
Werkt precies beter of met de kadee magneten …
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 30 juli 2018, 13:42:28 pm
Floris, de wagentjes waren voorzien van stalen assen en die gaven geen probleem.
Zware wagens heb ik nogniet geprobeerd.
Dat het beer gaat met wagens zonder kortkoppelingmechaniek dan met is waarschijnllijk eigen aan het systeem van koppelen.

Sven, ik heb geen ervaring met de echte kadee-magneten, dus dit was een gok en blijkbaar een goede.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Paulogic op 30 juli 2018, 19:28:24 pm
Suske,

Je brengt mij op ideeeeeen, voor mijn demo-diorama. Ik gebruik voor het gemak C-rails gelijkstroom (Trix) en kan daar dus een gatje in boren he.

Thanks,

ps : gij zijt nen toffe kadee (pun intended).
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: PeterVG op 30 juli 2018, 19:33:42 pm
Frans, bedenking rond de magneetjes.
Zijn deze nog voldoende sterk wanneer het spoor van ballast werd voorzien?
Fijn om zulk een inspirerend draadje te kunnen volgen Frans, bedankt dat je ons laat meegenieten van je werk.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 30 juli 2018, 21:31:26 pm
Bedankt voor de aanmoedigingen en we blijven onze ervaringen delen. De klok voor de deadline tikt aardig door  ??? :-[

Je brengt mij op ideeeeeen, voor mijn demo-diorama. Ik gebruik voor het gemak C-rails gelijkstroom (Trix) en kan daar dus een gatje in boren he.

Gewoon proberen Paul, als het niet lukt dan heb je een spoor met wat gaatjes, maar "who cares"  ;) ;)

Frans, bedenking rond de magneetjes.
Zijn deze nog voldoende sterk wanneer het spoor van ballast werd voorzien?

Zullen we binnenkort weten Peter, als ik een proefje gedaan heb  :)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Gerolf op 31 juli 2018, 10:09:21 am
Frans, bedenking rond de magneetjes.
Zijn deze nog voldoende sterk wanneer het spoor van ballast werd voorzien?
Zullen we binnenkort weten Peter, als ik een proefje gedaan heb  :)

Het zou me verbazen als het anders zou werken. Tenzij je ijzer in je ballast verwerkt ...
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: PeterVG op 31 juli 2018, 12:07:54 pm
Uit ervaring heb ik gemerkt dat de kracht van de magneetjes afneemt op de koppelingen en daardoor ook de ontkoppelwerking met het aanbrengen van scenery. Mijn excuses voor de onduidelijke vraag. Zelf ben ik afgestapt van permanente magneten die vast aan de baan zitten. Passerende treinen ontkoppelen ook ongewenst wat uiteraard zeer vervelend is. Daarom liever een wegklappend mechanisme of zelfs geen en ontkoppelen met de hand.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 31 juli 2018, 12:18:53 pm
Daarom ook dat ik de test gedaan heb met verschillende aantallen magneetjes.
Bij 2x3 magneetjes sloeg de koppeling kompleet uit de haak. Belangrijk is ook de hoogte die de haak heeft t.o.v. de magneetjes.
Nog maar te zwijgen over het gedrag op wagens met een kortkoppelingsmechaniek.
Het zal hem ook al afhangen van de trekkracht van de magneetjes, die durft tussen de verschillende  leveranciers / producenten nogal wat verschillen.
Er is nog wat experimenteerwerk te doen om een vlotte ontkoppeling te krijgen.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 31 juli 2018, 15:31:58 pm
Bedieningsborden zijn ook ontworpen, geprint en gelamineerd  ;)

Het bord voor het schaduwstation is bruikbaar gemaakt voor de langere versie die met de andere (nog te bouwen) bakken gebruikt kan worden. Omdat het schaduwstation meestal niet direct zichtbaar is, zijn er terugmeldingen voorzien voor elke 1/2 bak. Gemakkelijkheishalve er maar een benadering van de beschikbare spoorlengte op de bakken bijgezet (in geval niet elke wagon gededecteerd wordt)  ??? ::)

(https://farm1.staticflickr.com/942/42856744855_55293f4a0c_b.jpg) (https://flic.kr/p/28i7294)Besturingsbord 'Schaduwstation' (https://flic.kr/p/28i7294) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Het bord voor "Den Oversalg" is opgezet om alles manueel te bedienen, zelfs de evetueel nog te voorziene seinen.
Omdat dit altijd mooi in het zicht ligt, zijn hier geen terugmeldingen op voorzien.
De gele markeringen geven aan waar de ontkoppelmagneten zitten.

(https://farm2.staticflickr.com/1771/28824573027_066afe3c5b_b.jpg) (https://flic.kr/p/KV8tk2)Besturingsbord 'Den Overslag' (https://flic.kr/p/KV8tk2) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Vanavond verder met de scenery en misschien al wat gaatjes kloppen en boren om het bedieningsbord van "Den Overslag" af te werken.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 31 juli 2018, 23:48:04 pm
Het beloofde gepruts aan wat scenery  ::) ::) ;)

De goederenloods - beetje aangepast anders was het alleen maar beton, beton en beton  :-\ ???

(https://farm1.staticflickr.com/935/43054461734_b4d9a5d700_k.jpg) (https://flic.kr/p/28AzntL)20180731_232352 (https://flic.kr/p/28AzntL) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1840/43054465524_e7038c2ffe_k.jpg) (https://flic.kr/p/28AzoB7)20180731_232416 (https://flic.kr/p/28AzoB7) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

De binnenmuren moeten ook nog wat bakstenen krijgen en dan ...  ;) ;)

Ondertussen ook wat verder geklooid aan de boogbrug, kwestie van even iets anders te doen  8)

(https://farm1.staticflickr.com/930/43054463434_1b84f9b275_z.jpg) (https://flic.kr/p/28AznZ5)20180731_222415 (https://flic.kr/p/28AznZ5) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm1.staticflickr.com/936/43054463834_1bcb2abe98_z.jpg) (https://flic.kr/p/28Azo6Y)20180731_222400 (https://flic.kr/p/28Azo6Y) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm1.staticflickr.com/853/43054462894_43029547c2_z.jpg) (https://flic.kr/p/28AznPL)20180731_232303 (https://flic.kr/p/28AznPL) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1835/43054462094_2f12da9a6a_z.jpg) (https://flic.kr/p/28AznzY)20180731_232329 (https://flic.kr/p/28AznzY) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Morgen eens op zoek naar degelijk dubbelzijdig kleefband om aan de bedieningstableaus te beginnen  :) 8)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 01 augustus 2018, 23:32:39 pm
Vandaag lag er een grote doos uit Engeland. Het resterende deel van de wisselmotoren is aangekomen  ;D ;D ;D

Omdat ik geen zin had in veel poespas, baan terug op z'n kop, tafel weer helemaal leeg maken, me maar gericht op de verderzetting van datgene waar ik mee bezig was...  ::) ???

De betonnen boogbrug dus

(https://farm1.staticflickr.com/849/28854913587_f06cc1e002_k.jpg) (https://flic.kr/p/KXNYw8)20180801_221814 (https://flic.kr/p/KXNYw8) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1780/43074611984_13e1ce1559_k.jpg) (https://flic.kr/p/28CmDrS)20180801_230924 (https://flic.kr/p/28CmDrS) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Ze staat dus klaar om helemaal geplamuurd en geschuurd te worden en dan haar kleurtje(s) te krijgen.
Ondertussen nog even mijn hoofd breken hoe ik ze juist ga plaatsen want ze is eigenlijk een beetje te lang.
Ik zpu ze zelfs een beetje smaller willen maken en het voetpad er langs de buitenkant tegen hangen. Is nog een leuke uitdaging en dan is de kit "minder" herkenbaar.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 03 augustus 2018, 23:16:13 pm
De brug is dus nu een stuk(je) smaller gemaakt. Ze is nu nog 7cm breed.
Dan ook maar gelijk begonnen aan de landhoofden.

(https://farm1.staticflickr.com/852/43782081862_0dd39836de_z.jpg) (https://flic.kr/p/29GSBAo)20180803_162244 (https://flic.kr/p/29GSBAo) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm1.staticflickr.com/940/28893964097_43041c25dc_z.jpg) (https://flic.kr/p/L2g7SM)20180803_214522 (https://flic.kr/p/L2g7SM) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm1.staticflickr.com/938/43782083452_a6fc249454_z.jpg) (https://flic.kr/p/29GSC4N)20180803_214552 (https://flic.kr/p/29GSC4N) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

nu de leuning voor het buitenliggende voetpad ontwerpen.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: mark7758 op 04 augustus 2018, 02:39:40 am
Gaaf gedaan.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: loebaske op 04 augustus 2018, 05:58:03 am

Je heb zelf volgens de regels van de kunst de steunen onder de brug uitgevoerd, tja...je bent dan ook Suske hé
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 04 augustus 2018, 09:10:50 am
Toch maar even de maat nemen voor er "teveel" de zaag wordt ingezet  ::)
De hoogte van de landhoofden blijkt in ieder geval al wel te kloppen  ;) ;) 8)

(https://farm1.staticflickr.com/937/28900685917_17b5a93da7_k.jpg) (https://flic.kr/p/L2Rz3e)20180804_084349 (https://flic.kr/p/L2Rz3e) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1812/43836958191_46aa7aa43f_k.jpg) (https://flic.kr/p/29MHSpZ)20180804_084543 (https://flic.kr/p/29MHSpZ) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm1.staticflickr.com/939/43836956691_6cd7122d90_k.jpg) (https://flic.kr/p/29MHRY8)20180804_084507 (https://flic.kr/p/29MHRY8) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Nu kunnen we verder aan de afbouw en het schilderwerk van de brug (als het terug iets koeler wordt :-\)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: evan op 04 augustus 2018, 10:43:22 am
Bekend bruggeske  8).

Gaat knap worden :)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 04 augustus 2018, 11:38:41 am
zoals zo vaak(eigenlijk altijd) en geweten van onze Suske, prachtig, mooi, gedetailleerd in zijn eenvoud  ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 04 augustus 2018, 12:00:09 pm
Bekend bruggeske  8).

tja Evan, zo liggen er zo veel hé.
Maar diegene die ik heb is het kleine broertje en dan nog eentje met een scheef karakter. Ze ligt schuin over de sporen.
En bovendien wordt ze ook grondig verbouwd met een buitenliggend voetpad, buizerijen en kabelarijen onder en naast de brug.
Ook nog een speciaal borstweringske ontworpen voor het voetpad.

't is dus familie maar eerder een neefje dan een broertje.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Pierre op 04 augustus 2018, 13:44:13 pm
Diegene die ik heb is het kleine broertje en dan nog eentje met een scheef karakter. Ze ligt schuin over de sporen.
En bovendien wordt ze ook grondig verbouwd met een buitenliggend voetpad, buizerijen en kabelarijen onder en naast de brug.
Ook nog een speciaal borstweringske ontworpen voor het voetpad.

't is dus familie maar eerder een neefje dan een broertje.


Neefje .. broertje ... wat maakt het uit. Het is gewoon een heel mooie brug en ik ben vol verwachting van het eindresultaat met alle veranderingen en toevoegingen. Knap werk Frans. ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 05 augustus 2018, 20:06:09 pm
voilà, 't neefje heeft zijn buitenliggend voetpad gekregen en ondertussen staat alles terug in zijn basiskleurtje klaar voor verdere verwering.

(https://farm2.staticflickr.com/1772/43129720954_c9889948c6_k.jpg) (https://flic.kr/p/28He6qw)20180804_202958 (https://flic.kr/p/28He6qw) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm1.staticflickr.com/861/43866644721_0e40e48805_k.jpg) (https://flic.kr/p/29Qm2bH)20180805_193317 (https://flic.kr/p/29Qm2bH) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm1.staticflickr.com/931/43149090544_20c7dffbf6_k.jpg) (https://flic.kr/p/28JWnjY)20180805_193335 (https://flic.kr/p/28JWnjY) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Gelijk maar even een asfaltweggeltje op de brug gelegd, maar de aannemer die verantwoordelijk was, heeft een beetje met het materiaal geknoeid (of laten knoeien) en dat is er aan te merken.

(https://farm2.staticflickr.com/1796/43149092714_75122197f3_k.jpg) (https://flic.kr/p/28JWnYo)20180805_160749 (https://flic.kr/p/28JWnYo) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm1.staticflickr.com/942/43149098004_541f648bd2_k.jpg) (https://flic.kr/p/28JWpxA)20180805_193350 (https://flic.kr/p/28JWpxA) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Terug naar de landhoofden nu en de grote loods en al die andere kleine scenery en de wisselmotoren en de besturingspanelen en ...
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: OlivierV op 05 augustus 2018, 21:06:04 pm
Frans, zeer goed bezig, de kleur van je asfalt is zeer geslaagd.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: DFS op 05 augustus 2018, 21:49:31 pm
Frans, zeer goed bezig, de kleur van je asfalt is zeer geslaagd.

Volledig mee eens
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: ERVIN op 05 augustus 2018, 22:15:14 pm
Mooi mooi , ik kan Olivier alleen maar bijtreden. ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: sdz1976 op 05 augustus 2018, 23:10:40 pm
Wat ga je weer snel heer Frans, zonder in te boeten aan realisme!!  8) 8)


Grtz,

Samuel.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 05 augustus 2018, 23:38:44 pm
Bedankt mannen, we doen ons best. Nog een heel eind te gaan voor alles klaar is  :-\

Vermits er vanavond toch weer geen bal te zien was op die TijdVerprutser maar een paar lijntjes getrokken  ::) ::) 8)

(https://farm2.staticflickr.com/1777/42966527105_c2ee0e5f1d_k.jpg) (https://flic.kr/p/28sNFzt)20180805_232355 (https://flic.kr/p/28sNFzt) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

en de kasseien hebben ook een beetje meer kleur gekregen  ;D ;D
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Floris op 06 augustus 2018, 00:09:04 am
heel gaaf gedaan Frans!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Pierre op 06 augustus 2018, 00:37:33 am
Zeer overtuigend Frans. Heel mooi. ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 06 augustus 2018, 23:23:18 pm
De brug heeft zijn definitief kleurtje en vuiligheid gekregen. Misschien hier en daar nog een streepje mossig groen in een of ander vergeten hoekje maar dat komt pas nadat de ruimte tussen de boordsteen en borstwering opgevuld is met allerhande andere vuiligheid en (on)kruiderijen  8)

(https://farm2.staticflickr.com/1771/43843762712_290e688283_k.jpg) (https://flic.kr/p/29NjKaj)20180806_230603 (https://flic.kr/p/29NjKaj) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm1.staticflickr.com/850/30022360408_bd3cf1b3bc_k.jpg) (https://flic.kr/p/MJYrMA)20180806_230456 (https://flic.kr/p/MJYrMA) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1771/43891924281_1fb08db087_k.jpg) (https://flic.kr/p/29SzzVc)20180806_230437 (https://flic.kr/p/29SzzVc) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1834/43843761402_33d448d114_k.jpg) (https://flic.kr/p/29NjJLJ)20180806_230431 (https://flic.kr/p/29NjJLJ) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

En nu over naar andere dingen  ;) ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: sdz1976 op 06 augustus 2018, 23:32:01 pm
Altijd leuk te zien dat er toch nog steeds mesen zijn die weten hoe dat beton er uit ziet. (Niet fallergrijs dus 😀😣)
Alleen daarom al doe ik mijn hoed af voor je werk, al vind ik ze echt in zijn geheel knap.  8) 8)


Grtz,

Samuel.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Michiel op 07 augustus 2018, 07:37:17 am
Erg mooi, knap gedaan. Vooral het asfalt vind bijzonder goed gelukt.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Koen op 07 augustus 2018, 09:48:04 am
Knap werk, Frans.
Ik moet dringend eens in de leer gaan bij die grootmeesters van dit forum want het niveau ligt hier wel erg hoog de laatste tijd  :o.
Dit is weer eens iets om van te snoepen  ;). Fantastisch gedaan.

Groetjes,
Koen

Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Herwig op 07 augustus 2018, 10:33:35 am
Betonbrug lijkt wel echt.  Nu nog een kolonie model-duifjes regelen om, in onderaanneming, de boel verder te verweren .
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Chrisrail op 07 augustus 2018, 17:12:59 pm
.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SirGresley op 08 augustus 2018, 08:14:46 am
Sjiek Suske, typisch Belgisch asfalt!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 08 augustus 2018, 08:18:48 am
prachtig je ziet dan onmiddellijk dat jij volgens mij als eens een Asfalt Urland lust !  ;D ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Gerolf op 08 augustus 2018, 10:14:43 am
asbach uralt  ::)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 08 augustus 2018, 10:36:46 am
asbach uralt  ::)
ik dacht dat het spelen met woorden zou verstaan worden  ;) tja t'is eigenlijk beton(i.p.v asfalt) vandaar het misschien niet doordrong waarvoor excuses! ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Gerolf op 08 augustus 2018, 10:47:22 am
Uralt klinkt ook in deze beter dan Urland  ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 08 augustus 2018, 10:51:10 am
Wat het ook weze, de voorkeur blijft toch bij de brouwerij uit Londerzeel, al dan niet met meer of minder hop  ;) ;)

Voor de rest: bedankt voor depluimen. Ik ben er ook best tevreden over.
Nu zorgen dat de landhoofden ook dit niveau bereiken en passen, want het hoekje waar deze brug moet komen, heeft zijn beperkingen. Het wordt nog spannend in die hoek.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Gerolf op 11 augustus 2018, 15:22:27 pm
(http://meb.gerolf.be/mtd/SuskeHek.jpg)

 ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: sdz1976 op 11 augustus 2018, 17:01:55 pm
(http://meb.gerolf.be/mtd/SuskeHek.jpg)

 ;)


Ik zie een schrijffout : hoort het niet suske gek te zijn 😁

GRTZ,

Samuel.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 11 augustus 2018, 17:15:41 pm
(http://meb.gerolf.be/mtd/SuskeHek.jpg)
Ik zie een schrijffout : hoort het niet suske gek te zijn
U zegt wat ik dacht! ;) Trouwens alweer fraai werk met oog op details ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 11 augustus 2018, 22:05:33 pm
Sorry heren, ik zit nog niet vast dus opgelet...  :o :o

Ziet er weer prachtig uit dat hek. De brug zal er een stukje beter uitzien als dat er op staat, met alle dank voor Gerolf.

Ondertussen natuurlijk niet stil gezeten en de landhoofden zijn ondertussen ook klaar geraakt. Dus foto's van het hele proces  ;)

Samenbouw uit architectenkarton, uit wat anders.

(https://farm2.staticflickr.com/1798/43983099071_c672c2dd08_k.jpg) (https://flic.kr/p/2a1CT1k)20180808_214957 (https://flic.kr/p/2a1CT1k) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Een beetje relief voorzien in die vlakke plaat. Het zelfde principe als de kasseien, alleen met een latje nu  ::)

(https://farm1.staticflickr.com/937/43983098321_b0f262810a_k.jpg) (https://flic.kr/p/2a1CSMp)20180811_161621 (https://flic.kr/p/2a1CSMp) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Grondlaagje verf erop, en dan start van de kliederij om tot het resultaat te komen  8)

(https://farm2.staticflickr.com/1798/42174010010_7d60121819_k.jpg) (https://flic.kr/p/27fLPRC)20180811_161630 (https://flic.kr/p/27fLPRC) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1794/43983096261_9dc91b99cf_k.jpg) (https://flic.kr/p/2a1CSaT)20180811_180710 (https://flic.kr/p/2a1CSaT) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1836/43934723382_97e6ef693f_k.jpg) (https://flic.kr/p/29WmWAJ)20180811_184105 (https://flic.kr/p/29WmWAJ) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1820/43934722092_be7ffca691_k.jpg) (https://flic.kr/p/29WmWdu)20180811_184155 (https://flic.kr/p/29WmWdu) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1836/43934723382_97e6ef693f_k.jpg) (https://flic.kr/p/29WmWAJ)20180811_184105 (https://flic.kr/p/29WmWAJ) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

En als de brug er dan op staat krijg je dit resultaat

(https://farm2.staticflickr.com/1839/43983099821_5a355a9c95_k.jpg) (https://flic.kr/p/2a1CTeg)20180811_202507 (https://flic.kr/p/2a1CTeg) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

De brug is ondertussen aan de onderkant ook onder handen genomen. Der moesten toch wat roetsporen opkomen van de passerende diesels.
Morgen alles op de juiste plek inpassen en netjes op maar zetten.
De leuning dan nog in elkaar prutsen en op het voetpad plaatsen, dan is de brug klaar.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: renstimpie op 11 augustus 2018, 22:40:27 pm
Schoon vuil.. :)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Floris op 11 augustus 2018, 23:40:14 pm
gaaaf!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Pierre op 12 augustus 2018, 19:20:19 pm
Wauw .. prachtig werk man. ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 16 augustus 2018, 20:03:14 pm
Verlof hebben en dan natuurlijk eerst een ander "to-do"lijstje wat korter maken 8) en de Antwerpse Moederkesdag niet vergeten natuurlijk.

Ondertussen is het gehele baantje al eens gemonteerd, op zijn zijkant weliswaar, maar het past in de kader van 2,5x1,5m, gelukkig maar  ;D

(https://farm2.staticflickr.com/1797/43168880685_536c5cf3f2_k.jpg) (https://flic.kr/p/28LFNfi)20180812_164644 (https://flic.kr/p/28LFNfi) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

En dan is er natuurlijk die mooie borstwering die op mijn werktafel is geraakt.
De stukjes zorgvuldig aan elkaar gesoldeerd en voorzien van de nodige verdikkingen ter plekke van de betonnen spijlen.

(https://farm2.staticflickr.com/1795/43168879675_3e62a436f2_k.jpg) (https://flic.kr/p/28LFMWT)20180814_222350 (https://flic.kr/p/28LFMWT) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Een en ander even gepast op de plek voor het schilderen

(https://farm2.staticflickr.com/1777/43168877165_cd17126382_k.jpg) (https://flic.kr/p/28LFMcB)20180815_000831 (https://flic.kr/p/28LFMcB) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

En dan na de schilderbeurt de definitieve plaatsing op de brug

(https://farm2.staticflickr.com/1835/43168876645_c2c27a29ff_k.jpg) (https://flic.kr/p/28LFM3D)20180815_222004 (https://flic.kr/p/28LFM3D) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

En daarna verder afgewerkt met een bevredigend resultaat (naar mijn bescheiden mening toch)

(https://farm2.staticflickr.com/1796/44026698582_cf843d529f_k.jpg) (https://flic.kr/p/2a5ukC3)20180816_153938 (https://flic.kr/p/2a5ukC3) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Nu tijd voor de buizerijen en kabelarijen onder en naast de brug
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: evan op 16 augustus 2018, 21:41:50 pm
Rijk aan fraai uitgewerkt detail!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 16 augustus 2018, 21:56:04 pm
eens ze er staan lijken ze nog fijner die gekken euh........... hekken!   :) ;) Gerolf mag best trots zijn op dat hekkenwerk van hem !  ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Pierre op 17 augustus 2018, 10:38:16 am
Heel mooi werk! ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Koen op 17 augustus 2018, 11:01:07 am
Knap werk Frans.
Wat je met etsen zo al kan maken hé.

Groetjes,
Koen
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: OlivierV op 17 augustus 2018, 13:03:23 pm
Frans, je bent ongelooflijk goed bezig!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 17 augustus 2018, 23:26:51 pm
Steunbalken voor de buizerij zijn klaar, hangen tegen de brug maar moeten nog een beetje verder "geschilderd" worden  ::) ;).

(https://farm2.staticflickr.com/1792/44099213041_0186f330e4_k.jpg) (https://flic.kr/p/2abTZDk)20180817_204618 (https://flic.kr/p/2abTZDk) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1833/44099212181_7db4036ec6_k.jpg) (https://flic.kr/p/2abTZov)20180817_204910 (https://flic.kr/p/2abTZov) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Even een pasbeurt met een stevige leiding die zijn plek krijgt onder de brug  :o :o

(https://farm2.staticflickr.com/1815/44099213981_271365ea24_k.jpg) (https://flic.kr/p/2abTZVx)20180817_211735 (https://flic.kr/p/2abTZVx) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1833/44099213681_541f5d09dc_k.jpg) (https://flic.kr/p/2abTZQn)20180817_211740 (https://flic.kr/p/2abTZQn) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Ondertussen ook is ook de andere buizerij klaar, maar daar zijn nog geen foto's van  8)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: loebaske op 18 augustus 2018, 08:47:45 am

Sjieke dinges Frans
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Paulogic op 18 augustus 2018, 11:43:19 am
Heel fijn werk en mooie combinatie tot één geheel.

ps :  "Suske Gek" is wat overdreven maar "Goe Zot" lijkt mij een redelijke diagnose, niet?  ;D
        Medicatie : 2 MSMkes per dag
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Pierre op 18 augustus 2018, 12:15:02 pm
Prachtig werk Frans. Ik ben ook zeer onder de indruk van je betonmuurtjes. Dat moet ik ook eens proberen. Top man. ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: vyncky op 18 augustus 2018, 12:51:43 pm
echt benieuwd naar het baantje!

Nog véél werk tot het grote weekend?

Yannick
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 18 augustus 2018, 15:47:27 pm
Bedankt voor de aanmoedigingen.
Er is nog wel wat werk te verzetten voor dat grote weekend.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 18 augustus 2018, 19:52:51 pm
De brug wordt (voorlopig) geparkeerd  ???
De leidingen hebben hun basiskleuren gekregen en hebben mogen poseren op de brug.
De finale afwerking inclusief de laatste verwering zal gebeuren vlak voor de plaatsing op de baan.

(https://farm2.staticflickr.com/1895/44066272152_87a4a98fb3_k.jpg) (https://flic.kr/p/2a8ZasY)20180818_193648 (https://flic.kr/p/2a8ZasY) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1851/43208313035_bf3dd4a29e_k.jpg) (https://flic.kr/p/28QaU7p)20180818_193720 (https://flic.kr/p/28QaU7p) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1858/44066271222_6b9707ee6f_k.jpg) (https://flic.kr/p/2a8ZabW)20180818_193732 (https://flic.kr/p/2a8ZabW) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Over naar de volgende stukken, en maken dat die trein kan rond rijden  8)
De bakken van het schaduwstation staan al te popelen om sporen en wissels te ontvangen  ::)

(https://farm2.staticflickr.com/1898/43208434465_7e7ede5227_k.jpg) (https://flic.kr/p/28Qbwd2)20180818_194923 (https://flic.kr/p/28Qbwd2) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: ERVIN op 18 augustus 2018, 21:52:18 pm
Verdomd fraaie brug geworden Suske , en nu op naar de volgende uitdaging , ik blijf volgen... ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Pierre op 19 augustus 2018, 01:44:49 am
De bakken van het schaduwstation staan al te popelen om sporen en wissels te ontvangen  ::)

Wij staan ook te popelen om het te zien :)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Paulogic op 19 augustus 2018, 11:59:28 am
Zijn die leidingen Rietjes of Styreen profielkes?
Ziet er heel geslaagd uit.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 19 augustus 2018, 12:29:25 pm
Zijn die leidingen Rietjes of Styreen profielkes?
Ziet er heel geslaagd uit.

Leidingen zijn in een kunststof, de bochten zijn spuitgietwerk.
Alles werd gerecupereerd uit een oude industriële maquette van een petrochemisch bedrijf.
Dat is iets van voor dat de 3D virtuele realiteit zijn intrede deed in de engineering. Toen hadden bedrijven nog geld over voor zulke monstermaquettes op schaal 1/33.
We hebben op de club zo een hele resem verschillende diameters met een hele rits appendages (bochten, reducties, kleppen, flenzen, ...) en niemand die er iets mee doet, behalve ik natuurlijk  ;) 8)

Misschien dat er met de huidige 3D Printechnologie wel een alternatief gevonden kan worden voor het spuitgietwerk van de appendages.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Floris op 19 augustus 2018, 13:47:56 pm

We hebben op de club zo een hele resem verschillende diameters met een hele rits appendages (bochten, reducties, kleppen, flenzen, ...) en niemand die er iets mee doet, behalve ik natuurlijk  ;) 8)

Tja, als je een beetje normaal bij je verstand bent begin je ook niet aan zoiets.


 8)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 19 augustus 2018, 15:57:38 pm
Met dank voor het compliment Floris, ik voel me deel van een uitgelezen genootschap  ;D
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Floris op 19 augustus 2018, 22:13:17 pm
volwaardig lid, sowieso! ;D
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 19 augustus 2018, 23:09:42 pm
Na het (voorlopig) parkeren van de brug dus effectief maar aan iets anders begonnen  ???

Een baan zonder bedieningsbord zal moeilijk rijden, dus werd daar eerst aan verder gewerkt.

De geplastificeerde print op een plaatje gekleefd met dubbelzijdige kleefband (sterke fixatie  ???), gaatjes in het papier geponst en daarna de boor er in  ::)
Spijtig genoeg waren de aangekochte bezels voor de leds niet goed, nieuwe zijn onderweg.

(https://farm2.staticflickr.com/1835/29201314817_a211726587_k.jpg) (https://flic.kr/p/Luqnx8)20180819_154341 (https://flic.kr/p/Luqnx8) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Om de aansluitingen aan de drukknoppen en leds iets gemakkelijker te maken, daar ook het sporenplan maar op gezet.

(https://farm2.staticflickr.com/1813/44090338502_38ee6f07b6_k.jpg) (https://flic.kr/p/2ab7vy3)20180819_154351 (https://flic.kr/p/2ab7vy3) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Ook de plaatjes om een kastje te maken zijn al klaar, er ontbreken alleen nog wat profieltjes om alles in elkaar te zetten. Morgen bezoekje aan de DIY onderweg naar huis.

Dan maar verder gedaan met de "niet zichtbare bakken"  8)
Overal de gaatjes voor de draden al geboord. In de bakken van het schaduwstation zijn de wissels ondertussen ook geplaatst en de printplaatjes voor de bakovergangen.

(https://farm2.staticflickr.com/1873/29201313537_bbf52f91df_k.jpg) (https://flic.kr/p/Luqna4)20180819_215300 (https://flic.kr/p/Luqna4) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1875/44090338052_f775797d45_k.jpg) (https://flic.kr/p/2ab7vqh)20180819_215304 (https://flic.kr/p/2ab7vqh) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1853/43232153025_48b1b3cffd_z.jpg) (https://flic.kr/p/28Sh5UH)20180819_215323 (https://flic.kr/p/28Sh5UH) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: OlivierV op 19 augustus 2018, 23:42:14 pm
Frans, je kan daar na die 2 wisseltjes nog een wissel naar een kopspoortje leggen, dat komt altijd handig van pas (bv om een railbus op te parkeren. ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 20 augustus 2018, 09:16:20 am
Zal niet meer vor nu zijn Olivier.
1. dan moet ik een nieuw bedieningsbord maken
2. ik heb geen railbus
3. het moet later ook nog in de thuisbaan passen, en daar zijn het (vorlopig) allemaal doodlopende sporen.
4. ik twijfel dat ik die wissel nog heb liggen
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 22 augustus 2018, 13:09:38 pm
Sporen leggen, schakelaars en leds plaatsen in bedieningspanelen, draad trekken en aansluiten, bakovergangen solide maken, plankskes zagen,...

Een hoop dingen achter en onder de schermen die eigenlijk geen foto's vragen maar wel noodzakelijk zijn.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Floris op 22 augustus 2018, 13:56:56 pm
gewoon wel foto's van maken, anders gaan mensen nog denken dat t een leuke hobby is terwijl er een wereld van zwoegen, afzien en ijzeren disipline achter schuilgaat... 8)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 22 augustus 2018, 23:42:05 pm
Op algemeen verzoek van Floris dan maar een paar foto's  :-\ :-\

De bedieningspanelen met de leds en schakelaars op hun plek en met de nodige aanduidingen op de achterzijde.

(https://farm2.staticflickr.com/1848/44205217111_6591608a20_k.jpg) (https://flic.kr/p/2amghXH)20180822_213941 (https://flic.kr/p/2amghXH) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1820/44157175732_9ec6553d2e_k.jpg) (https://flic.kr/p/2ah24W5)20180822_213950 (https://flic.kr/p/2ah24W5) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1831/44205218361_17ac52ae05_k.jpg) (https://flic.kr/p/2amgikg)20180822_213905 (https://flic.kr/p/2amgikg) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1817/44205217791_426ffe2b3d_k.jpg) (https://flic.kr/p/2amgiar)20180822_213912 (https://flic.kr/p/2amgiar) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

En een zichtje op de sporen van het schaduwstation en bakovergang

(https://farm2.staticflickr.com/1831/44205215861_4652545ee0_k.jpg) (https://flic.kr/p/2amghAa)20180822_214014 (https://flic.kr/p/2amghAa) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1888/44205218891_48dec85ee0_k.jpg) (https://flic.kr/p/2amgiup)20180822_214024 (https://flic.kr/p/2amgiup) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Werner op 23 augustus 2018, 00:40:15 am
Netjes gedaan.

Wat ik herken is de gele multimeter, dat herinnert me aan m'n studietijd.
Ik zie ook dat je de draadjes van de LED's nog niet hebt afgeknipt, kwestie van nog te weten wat de anode en kathode is.  Ik zou in m'n haast daar vergeten mee te wachten. Dus hoewel dat voor de hand ligt, heb je me al geholpen met de reeks foto's  ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Paulogic op 23 augustus 2018, 08:09:01 am
Ik zie ook dat je de draadjes van de LED's nog niet hebt afgeknipt, kwestie van nog te weten wat de anode en kathode is.  Ik zou in m'n haast daar vergeten mee te wachten.

Ik denk dat velen die snelheidsfout maken. Ik zet steeds een rood stipje bij anode voor ik de staafjes afknip. Een fijn viltstifje (uit de bouwmarkt) is daar ideaal voor.
Dat zijn de stifjes die een heeeeeel lange tuit hebben om door geboorde gaten een markering aan te kunnen brengen.

tav Suske,

Mooi schakelbord. Ik maakte ooit voor iemand een stuk witte plexi met gaatjes voor dezelfde soort doeleinden en die heeft daar laten op printen
met een UV flatbed printer. Dat zag er even cool uit als het uwe.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 26 augustus 2018, 23:59:32 pm
Alle sporen liggen, alle bakovergangen zijn gemaakt, nog 1 wisselmotor plaatsen en dan de boel verder aansluiten.
Zaterdag in Houten een heleboel klein (en groot) spul gevonden voor op het baantje.
Rondrijden zat er vandaag niet meer in, zal voor in de loop van de week zijn, op een voorlopige digitale aansluiting  ;)
't is te zeggen, als ik dan ook de wisselmotoren geprogrammeerd krijg  :-[ ::)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 28 augustus 2018, 23:25:45 pm
't is hier stil, maar ik zit niet stil.
Bezig met dingen die nodig zijn maar niet echt mijn "dadda" zijn.

Een paar pogingen tot stuurprintjes: bezetmeldingen en diodeschakeling voor de wisselstraat  ???

(https://farm2.staticflickr.com/1859/43425707135_6a9cf159fa_k.jpg) (https://flic.kr/p/29ao6Nx)20180828_230045 (https://flic.kr/p/29ao6Nx) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

De bekabeling in de bakken kan afgewerkt worden  :-\ :-\
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 05 september 2018, 00:47:47 am
Ben het draadjes trekken nu toch wel een beetje beu aan het worden  :-\ :-\
Maar alles zit in de bakken en is aangesloten  ;D ;D

(https://farm2.staticflickr.com/1889/43570291105_067cbc1618_k.jpg) (https://flic.kr/p/29oa8zB)20180905_003933 (https://flic.kr/p/29oa8zB) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1894/44430130572_bc6e3fe6ef_k.jpg) (https://flic.kr/p/2aG92U1)20180905_003852 (https://flic.kr/p/2aG92U1) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1892/44430131752_c49e1ba6a0_k.jpg) (https://flic.kr/p/2aG93fm)20180905_003945 (https://flic.kr/p/2aG93fm) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

En dus alles netjes opgeruimd om daarna terug rommel te maken met andere dingen

(https://farm2.staticflickr.com/1897/44479719821_78688fc670_k.jpg) (https://flic.kr/p/2aLwc44)20180905_002216 (https://flic.kr/p/2aLwc44) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1846/44429871802_0d61412303_k.jpg) (https://flic.kr/p/2aG7GYs)20180905_002242 (https://flic.kr/p/2aG7GYs) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1880/44429871062_c2a80a27ed_k.jpg) (https://flic.kr/p/2aG7GKG)20180905_002226 (https://flic.kr/p/2aG7GKG) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

En vraag me nu niet wat ik eigenlijk liefst doe  ::) ::) 8)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: evan op 05 september 2018, 06:34:18 am
Ik zie toch de "rode draad" door het verhaal en dat is wat dat telt ;)

Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: renstimpie op 05 september 2018, 08:53:48 am
En vraag me nu niet wat ik eigenlijk liefst doe  ::) ::) 8)

Ik zou denken ...  draadjes trekken... ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: doomslu op 05 september 2018, 08:58:41 am
Ik zie toch de "rode draad" door het verhaal en dat is wat dat telt ;)
Ik zie ook een blauwe...  :D
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 05 september 2018, 23:59:42 pm
Er komt (af)schot in de zaak. Lekker puzzelen en zorgen dat alles in de haak blijft zitten want de flexibiliteit in de hoeken gaat zienderogen achteruit en reanimeren is geen optie   ::) ::) ???
Bijna klaar voor een eerste spuitbeurt in Motip-grijs  ;D ;D
Ook stilaan gaan denken aan een manier om verlichting in te bouwen en misschien zelfs een kantoortje met zicht op de loskade  :-\

(https://farm2.staticflickr.com/1843/43590621735_ac455821c4_k.jpg) (https://flic.kr/p/29pXkaH)20180905_231504 (https://flic.kr/p/29pXkaH) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1865/43590620565_fe21344be9_k.jpg) (https://flic.kr/p/29pXjPx)20180905_231457 (https://flic.kr/p/29pXjPx) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: DFS op 06 september 2018, 08:50:48 am
Mooie loods!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 08 september 2018, 22:24:03 pm
Vanavond na de rijnamiddag beslist dat de zaag in de loods gaat  ::) :o :o

Ik zat al een hele tijd met 2 opties in mijn hoofd om de loods op het baantje te plaatsen.

De eerste is zoals het voorzien is in het opzet van de kit met de mogelijkheid om met een trein binnen te rijden door een grote poort. Feitelijke zelfs een doorrit. De sporen zijn er zelfs al voor gelegd.

(https://farm1.staticflickr.com/935/43054461734_b4d9a5d700_k.jpg) (https://flic.kr/p/28AzntL)20180731_232352 (https://flic.kr/p/28AzntL) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1842/43839116934_9bd7164d37_k.jpg) (https://flic.kr/p/29MUW8G)20180908_213919 (https://flic.kr/p/29MUW8G) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Met als voordeel dat de loods in zijn geheel behouden blijft en ik dus een beetje de kit bouw zoals hij voorzien is.
Nadeel is echter dat het publiek op de tentoonstelling tegen een blinde muur zit aan te kijken.
Bovendien zit ik dan later ook tegen een gevel aan te kijken waar ik wel door de poorten naar binnen kan kijken, maar toch... :-\ niet echt wat ik zelf wil.

Dus even gepast wat het wordt als ik de boel omkeer en de poortzijde aan het spoor leg met een perron met afdak.

(https://farm2.staticflickr.com/1851/44557480621_834adcf95e_k.jpg) (https://flic.kr/p/2aToJCv)20180908_213852 (https://flic.kr/p/2aToJCv) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1895/43839117514_ca3e59f095_k.jpg) (https://flic.kr/p/29MUWiG)20180908_213841 (https://flic.kr/p/29MUWiG) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Voordeel:
Er is iets meer te zien voor de toeschouwer op een tentoonstelling, en ik kijk later ook in de loods in plaats van op een muur.
Er is iets meer ruimte aan de zichtkant op tentoonstellingen wat wel nodig is voor een relatief smal baantje.

Nadeel:
De loods past niet meer op het baantje dus de zaag moet er in  ::)
Een en ander in de gevelopbouw klopt niet meer

Bijkomend voordeel is ook dat ik gelijk een gevel bij heb om nog wat andere industrie op weg te zetten.

Er zal dus wel wat aan die kit verbouwd worden. ;D
Zo komt er in plaats van een laadpoort een muur met raampartij, ook binnen komt er een klein bureeltje met de nodige ramen.
Aan de deur komt een trapje en overloopplatform naar de laad- en loskade.
Door de loods om te draaien krijgt de hele afwikkeling in het terrein ook een iets logischer verloop.
De laad- en loskade voor de wagons wordt langer en vrachtwagens kunnen daar, net als tegen en in de loods zijdeliings of kops geladen en gelost worden.
Ik krijg ook de mogelijkheid om in de loods een en ander aan bedrijvigheid uit te beelden.

Er wordt dus nog maar eens een oefening "recht zagen" gepland wanneer de loods bijna klaar is. Zoiets als bij een brug die ik een tijdje geleden gebouwd heb dus.
History repeats itself of zoiets in die aard  ;) 8) 8)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Gerolf op 09 september 2018, 09:19:09 am
Dat verzetten en zagen lijkt me een goeie keuze, Frans.
Succes met deze grote werken ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: DFS op 09 september 2018, 10:41:01 am
soms zijn de moelijke beslissingen de beste, ik blijf volgen!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 11 september 2018, 14:00:05 pm
Het bureeltje dat een plek moet vinden in de loods is in elkaar gebokst met "reststukken" en voorzien van de nodige openingen en steentjesplaat. Niet gebruikte openingen werden "geblindeerd" met zwarte verf enaluminiumfolie tussen de lagen plasticard. De gevel waar het bureeltje tegen komt te staan is ook aangepast samen met de betonnen raveeling in de gevels.

(https://farm2.staticflickr.com/1855/29676381997_e1a55f5ca6_k.jpg) (https://flic.kr/p/Mdpdsz)20180909_163825 (https://flic.kr/p/Mdpdsz) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1842/29676381847_8d14d6abf1_k.jpg) (https://flic.kr/p/MdpdpZ)20180909_163745 (https://flic.kr/p/MdpdpZ) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Na een dagje "lijm laten uitharden" werd het geheel in "Motip-grijs" gespoten, om een degelijk grondlaagje te krijgen.
Daarna alle "beton" even in een ander kleurtje gezet en na een "avondje schilderen" op het (nog) niet gezaagde model het volgend resultaat.

(https://farm2.staticflickr.com/1888/44562686562_493bc60e42_k.jpg) (https://flic.kr/p/2aTRqb7)20180911_000757 (https://flic.kr/p/2aTRqb7) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1848/29674385217_6569e3400b_k.jpg) (https://flic.kr/p/MddYTk)20180911_000817 (https://flic.kr/p/MddYTk) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1884/44562684822_2d39f64b5f_k.jpg) (https://flic.kr/p/2aTRpE7)20180911_000850 (https://flic.kr/p/2aTRpE7) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1882/30741707248_558239d326_k.jpg) (https://flic.kr/p/NQxhxj)20180911_000930 (https://flic.kr/p/NQxhxj) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1851/44562685162_5ef22c75ba_k.jpg) (https://flic.kr/p/2aTRpKY)20180911_000858 (https://flic.kr/p/2aTRpKY) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Nu rustig een dagje of 2 de verf laten drogen en uitharden, en dan is het tijd voor het voegwerk en de rest van de afwerking.

Ondertussen beginnen we aan de perrons en laadkaaien binnen en buiten, weerom kasseien drukken en plavuizen krassen.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 12 september 2018, 00:10:12 am
Na het drukken van zo'n 3200 plavuizen voor de vloer van de loods, toch maar begonnen aan het verder afwerken van het kantoortje.

Buitenwanden in metselwerk gevoegd, ramen en deurkader geplaatst.

(https://farm2.staticflickr.com/1848/42814440980_69b4c9b0fd_k.jpg) (https://flic.kr/p/28encEU)20180911_231035 (https://flic.kr/p/28encEU) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1885/43715198925_52f31fccdb_k.jpg) (https://flic.kr/p/29AXPCi)20180911_233024 (https://flic.kr/p/29AXPCi) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1896/44574639252_3ccc4cabd2_k.jpg) (https://flic.kr/p/2aUUFhY)20180911_233033 (https://flic.kr/p/2aUUFhY) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: sdz1976 op 12 september 2018, 00:11:32 am
Het moet ineens zo snel allemaal???  ;D


Grtz,

Samuel.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 13 september 2018, 11:32:48 am
Het moet ineens zo snel allemaal???  ;D

Niet "ineens" Samuel, die dead line ligt daar al meer dan een jaar, maar die planning... dat is andere koek.
Maar goed, de denk- en planningsfaze is over, dus nu zijn we volop in de uitvoeringsfaze.

Dus dan ook maar verder gedaan aan de gevels en daar wat voegsel op gesmeerd. Het "betonwerk" nog wat verfijnd en de spanten voorzien van de nodige kolommen om de boel straks recht te houden als de zaag er in gaat  ;)

(https://farm2.staticflickr.com/1886/44652755461_b2e5707636_k.jpg) (https://flic.kr/p/2b2P3wa)20180913_084022 (https://flic.kr/p/2b2P3wa) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1877/44602694982_c7abea2384_k.jpg) (https://flic.kr/p/2aXoths)20180913_084006 (https://flic.kr/p/2aXoths) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Ook het schrijnwerk van het kantoortje een beetje stoffiger gemaakt. Waarom toch...  :-\ ::)

(https://farm2.staticflickr.com/1877/42842832050_e6ab3bd524_k.jpg) (https://flic.kr/p/28gSHm7)20180912_210301 (https://flic.kr/p/28gSHm7) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

En ook de laadkaai begint vorm te krijgen. Eerst een boel puzzel- en telwerk om de juiste hoogte te bekomen. Het moet een beetje volgens de normen zijn, en dan restjes foamboard kleven en voorzien van een mooie (hoe kan het ook anders) betonnen afboording.

(https://farm2.staticflickr.com/1855/44652755811_7fa9b9adff_k.jpg) (https://flic.kr/p/2b2P3Cc)20180913_084057 (https://flic.kr/p/2b2P3Cc) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1871/44652755641_fd92632adb_k.jpg) (https://flic.kr/p/2b2P3zg)20180913_084115 (https://flic.kr/p/2b2P3zg) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Pierre op 13 september 2018, 13:35:46 pm
Prachtig werk Frans. Beton is volgens mij helemaal je ding. ;)

Ik heb wel een vraagje: Loopt een lange wagon in die bocht niet vast op de betonrand?
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: sdz1976 op 13 september 2018, 14:10:57 pm
Vakwerk!!! ??? 8) 8)

Efficient plannen is trouwens voor mietjes   ;D ;D ;D
Echte mannen wachten tot het allerlaatste en werken hun dan een breuk  ;D


Grtz,

Samuel.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 13 september 2018, 17:15:00 pm
Prachtig werk Frans. Beton is volgens mij helemaal je ding. ;)

Ik heb wel een vraagje: Loopt een lange wagon in die bocht niet vast op de betonrand?

Bedankt Pierre
Ik vindt beton inderdaad wel iets hebben, misschien ook beroepsmisvorming  ::)

Een exemplaar van de wagentjes die op de baan zullen rijden, passeerde gisteren toch vlotjes door die bocht.
Maar ik kan er straks misschien wel eens een langere opzetten en een paar fotootjes nemen.

Vakwerk!!! ??? 8) 8)

Efficient plannen is trouwens voor mietjes   ;D ;D ;D
Echte mannen wachten tot het allerlaatste en werken hun dan een breuk  ;D

Dan weet je perfect wat we met z'n allen elke keer weer opnieuw doen Samuel, we leren het nooit  ;) 8)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 15 september 2018, 23:36:35 pm
't Is zaterdag, dus na de boodschappen eerst wat opgekuist in de tuin want er is een plant die zijn schade van deze zomer wil inhalen en die overwoekert gewoon alles terwijl je er naar staat te kijken  ;)

Vanmiddag terug tijd voor de modelbouw, dus gelijk verder gewerkt aan de vloer van de loods.
Die heeft zijn "eerste" kleurtjes als gekregen en staat ondertussen zelfs al op de juiste hoogte.

(https://farm2.staticflickr.com/1872/44653419252_18c83bbb2e_k.jpg) (https://flic.kr/p/2b2SrQQ)20180915_161836 (https://flic.kr/p/2b2SrQQ) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Ook het laadperron voor de loods ligt klaar in zijn eerste kleurtje - gewoon basis grijs dus ;)

(https://farm2.staticflickr.com/1889/44653418682_591bfba104_k.jpg) (https://flic.kr/p/2b2SrF1)20180915_184004 (https://flic.kr/p/2b2SrF1) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Verder geklooid aan de loods zelf, die heeft ondertussen zijn dakgoten gekregen en de maatnemingen voor het dak zijn ook gebeurd.
En als je dat dan op zijn plek zet... yes, de hoogte klopt. Op de foto moet de "bestrating" er nog opgelegd worden.

(https://farm2.staticflickr.com/1879/43984079974_cbb0b743e8_k.jpg) (https://flic.kr/p/2a1HUAs)20180915_161826 (https://flic.kr/p/2a1HUAs) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

En omdat ik toch niet genoeg krijg van al dat "beton", de betonplaat voor de loskoer ook maar gelijk klaar gemaakt. Staat ook in zijn eerste kleurtjes te wachten op verdere afwerking  ::)

(https://farm2.staticflickr.com/1881/43984078614_29454ca8b2_k.jpg) (https://flic.kr/p/2a1HUc1)20180915_223710 (https://flic.kr/p/2a1HUc1) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

De steunen van de luifel zijn ook gecontroleerd want de instructies in de bouwkit konden me niet bekoren. Er wordt dus weer een en ander aangepast.
Ook maar begonnen met de eerste hoekjes landschapsbouw. Eerst wat reliëf op die plaat krijgen en als dat morgen klaar is, kleurtje geven en misschien zelfs al gelijk instrooien met van-alles-en-nog-wat groensels  8) 8).
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Jef op 16 september 2018, 01:52:32 am
Welke kleuren gebruik jij voor het beton?

Ik heb al vanalles qua kleurencombinaties geprobeerd, maar ik geraak er maar niet uit...
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 16 september 2018, 13:56:32 pm
Hallo Jef,
Net zoals het echte beton buiten is er geen "enige betonkleur".
Eigenlijk geen vast recept. Dat hangt af van wat ikop mijn tafel hebt staan en hoe mijn hoed staat  ;)

Ik gebruik gewoon alle mogelijke tinten grijs, van donkerblauwig grijs over middengrijs tot heel licht grijs, samen met alle mogelijke tinten beige en gelig bruin, ook nog wat groenige tinten en zelfs af en toe blauw of zelfs bordeaux.
Heel veel wordt "nat in nat" verwerkt en alles krijgt zo'n 5 tot 10 laagjes kleur eer het naar mijn zin is.

De bovenstaande foto's zijn de betonstructuren in hun "eerste" kleurtje, gewoon een mengeling die me "goed" lijkt.
Voornaamste reden om een kleur te kiezen is het gebruik van het beton. Elke betontoepassing heeft zijn eigenheid in samenstelling en dus ook in kleur. Ook ouderdom speel heel sterk mee.
Leven komt er pas in na het verweren.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Jef op 16 september 2018, 21:01:21 pm
Blijven experimenteren dus... Bedankt voor de uitleg!  ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 17 september 2018, 00:29:52 am
Vandaag kasseien kleuren  ???

Van

(https://farm2.staticflickr.com/1892/44675575112_903bc19f27_k.jpg) (https://flic.kr/p/2b4Q11q)20180916_122410 (https://flic.kr/p/2b4Q11q) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

naar

(https://farm2.staticflickr.com/1863/44007522804_656f6b0b2b_k.jpg) (https://flic.kr/p/2a3N4kb)20180916_122753 (https://flic.kr/p/2a3N4kb) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Met 6 verschillende kleurtjes, deppen en washen  8)

Maar het resultaat mag er zijn

(https://farm2.staticflickr.com/1845/44007522234_97c0b0167b_z.jpg) (https://flic.kr/p/2a3N4am)20180916_145232 (https://flic.kr/p/2a3N4am) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Verder de keermuren van het talud gemaakt en gestruikeld over de grootste vijand "droogtijd" waardoor we waarschijnlijk een stuk opnieuw zullen mogen doen.
En ook een hoekje waar goen komt (ja dat komt er ook) al wat kleur gegeven en de gekende straathoek ook verder afgedetailleerd met die bewuste 6 kleurtjes en nog wat andere.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: renstimpie op 17 september 2018, 07:22:49 am
Haardroger om de droogtijd te verkorten?
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: evan op 17 september 2018, 08:17:58 am
Ik zet er ook vaak een ventilator op 's nachts ;)

Knap resultaat to nu toe ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Pierre op 17 september 2018, 09:42:29 am
Mooie kasseien man. ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Michiel op 17 september 2018, 09:46:45 am
Dat ziet er heel goed uit! En de truk met de ventilator durf ik ook wel eens te gebruiken.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Floris op 17 september 2018, 11:19:24 am
gaat goed daar! 8)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: sdz1976 op 17 september 2018, 11:45:56 am
Prachtige kasseien Frans   8) 8)


Grtz,

Samuel.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Kautenbach op 17 september 2018, 19:37:47 pm
Top Frans,

Ik doe dat drogen anders.....

Ik ver, en pak daarna een glas.....
Ff kijken of het na het 1e glas droog is, en anders gewoon herhalen.....
Geduld is een schone zaak... en als je vaak genoeg herhaalt...... ;D
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 18 september 2018, 00:16:59 am
Terug begonnen aan de keermuren, alle stenen nadrukken, terug een dry brush over de basiskleur en laten drogen.
Daarna was het terug de beurt aan 6 tinten steen op een stuk van 75cm lang  :-\
Het eerste stuk van 2 is geschilderd en kan drogen voor verdere behandeling  ::)

(https://farm2.staticflickr.com/1892/29811011537_8f1f863b3c_k.jpg) (https://flic.kr/p/Mqie8x)20180917_234321 (https://flic.kr/p/Mqie8x) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Tijdens het drogen dan maar een experimentje gewaagd, gelijk op de plek waar het moest komen op het risico van een serieuze set-back mocht het falen. "living on the edge"  8)

In de bestrating zaten wat gaten naast het spoor.

(https://farm2.staticflickr.com/1841/29811001747_9588f2e71d_k.jpg) (https://flic.kr/p/MqibdK)20180917_075756 (https://flic.kr/p/MqibdK) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Wat gebeurt er dan in "den Belgique" ... juist asphalt erin.

Dus even aan het mengen gegaan. Ultrafijne plamuur van Polyfilla gemengd met zwart pigment van Noch tot een zwarte massa  ;D

(https://farm2.staticflickr.com/1868/29811004997_d83877115e_k.jpg) (https://flic.kr/p/MqicbM)20180917_205205 (https://flic.kr/p/MqicbM) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1865/29811004257_00fd2ec26f_k.jpg) (https://flic.kr/p/MqibY2)20180917_205216 (https://flic.kr/p/MqibY2) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

En dan dat vieze goedje zo goed en zo kwaad als het ging op de plek des onheils gesmeerd. Zonder dat er water bij aan te pas kwam want die plamuur kan daar niet goed tegen  ::)

(https://farm2.staticflickr.com/1861/42938111550_defcdbb705_k.jpg) (https://flic.kr/p/28qi3C7)20180917_210526 (https://flic.kr/p/28qi3C7) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Daarna tijdens het drogen, wat veel sneller ging dan ik had durven vermoeden, een beetje mishandelen met een oude tandenborstel en een boetseermes om hier en daar wat kleine kantjes af te brokkelen en wat gruis te hebben. De boel gefixeerd met ultra matte vernis van Mig (na een half uur "flesjes schudden"  :P).

(https://farm2.staticflickr.com/1841/44698648872_bc58758ddd_k.jpg) (https://flic.kr/p/2b6Sg2S)20180917_221903 (https://flic.kr/p/2b6Sg2S) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Experiment geslaagd zou ik zo durven zeggen (gelukkig voor mij, anders...  :'( :'( :'()

Dan ook maar gelijk wat gedaan aan die dwarsliggers en de roest op en naast het spoor en natuurlijk gelijk ook het ballast er in geveegd en gefixeerd. En het ziet er zeker niet slecht uit.

(https://farm2.staticflickr.com/1892/44698649502_1eaf6d6fc1_k.jpg) (https://flic.kr/p/2b6SgdJ)20180917_221857 (https://flic.kr/p/2b6SgdJ) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Op naar het volgende stukje  ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Fretbol op 18 september 2018, 08:39:12 am
Heel geslaagd effect Frans, zeker iets om te onthouden  :)

Anthony
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Pierre op 18 september 2018, 08:42:58 am
Man .. man .. dat is weer prachtig werk Frans. ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: sdz1976 op 18 september 2018, 08:59:02 am
crimineel realistisch die laatste foto  8) 8)


Grtz,

Samuel.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: evan op 18 september 2018, 09:04:03 am
Das in orde he Suske ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Cozzy op 18 september 2018, 09:25:51 am
Wow, knap resultaat Frans!
Hoedje af  8)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: erik de noorman op 18 september 2018, 09:41:43 am
Levensecht knap.

Erik
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Michiel op 18 september 2018, 10:20:43 am
Erg mooi kleurenpalette; erg aangenaam om naar te kijken. De stenen van het keermuurtje zijn wel erg groot voor schaal H0 (is het H0?), maar dat zal zeker de pret niet drukken.  8) 8) 8). Het spoor in kasseiweg is subliem!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 18 september 2018, 11:25:51 am
Bedankt voor de bemoedigingen. 't Geeft moed om toch elke keer weer net iets verder te gaan.

Tja Michiel, die stenen zijn anders maar 3mm hoog ???.
Ben eigenlijk nog aan het twijfelen of ik misschien niet beter overstap op gewoon metselwerk, maar dan moet ik nog aan een reeks grote platen geraken.
't Gaat over zo'n 1,40m talud dat gemaakt moet worden.
Dus misschien het laagste stuk toch in een grasberm ???
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Michiel op 18 september 2018, 11:32:42 am
Het is zeker niet de bedoeling om er een punt van te maken, hoor. Ik schatte die stenen zo gemiddeld 8mm breed, ongeveer 0,7 meter. Dat lijken me toch stenen van mogelijk bijna een ton of zo, die je niet zomaar even als metser in een muurtje metselt. Maar dat doet er niet toe, het ziet er erg mooi uit.  8)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: RD25 op 18 september 2018, 14:37:30 pm
crimineel realistisch die laatste foto  8) 8)

Grtz,

Samuel.

+1
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 18 september 2018, 17:15:43 pm
Het is zeker niet de bedoeling om er een punt van te maken, hoor. Ik schatte die stenen zo gemiddeld 8mm breed, ongeveer 0,7 meter. Dat lijken me toch stenen van mogelijk bijna een ton of zo, die je niet zomaar even als metser in een muurtje metselt. Maar dat doet er niet toe, het ziet er erg mooi uit.  8)

Hoi Michiel, dat ton per steen is een beetje overschat maar ze komen wel in de richting van 120kg tot 150kg per steen.
Voor een "antieke" keermuur is dat dan weer geen aardigheid.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 20 september 2018, 00:44:26 am
Gisteren een baalavond, dus eigenlijk weinig gedaan.
Maar wel beslist dat er verder gewerkt wordt aan de keermuur in natuursteen. Die waren per slot van rekening al halverwege klaar.

(https://farm2.staticflickr.com/1890/43881105345_a265ecf141_k.jpg) (https://flic.kr/p/29RC8PP)20180919_222011 (https://flic.kr/p/29RC8PP) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Vandaag verder dus.
Muren verder afgewerkt en na een eerste "droge" passing toch maar "nat" op hun plek gezet.
Kan de lijm nu een nachtje rustig drogen.

(https://farm2.staticflickr.com/1850/44791019251_d0cae72667_k.jpg) (https://flic.kr/p/2bf2FwB)20180919_222209 (https://flic.kr/p/2bf2FwB) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1870/29854324047_090bd6e1bc_k.jpg) (https://flic.kr/p/Mu8dqX)20180920_001625 (https://flic.kr/p/Mu8dqX) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Ik ga toch eens moeten lezen op die pot wat er in die lijm zit. ???
Er is er daar een stuk waar zo ineens gras op groeit ook. :o
Misschien een beetje geduld en dat er dan ook wat bomen gaan groeien  ::)

(https://farm2.staticflickr.com/1858/29854323727_388c299813_k.jpg) (https://flic.kr/p/Mu8dkr)20180920_001636 (https://flic.kr/p/Mu8dkr) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1846/44791018121_c50f191e12_k.jpg) (https://flic.kr/p/2bf2Fc8)20180920_001654 (https://flic.kr/p/2bf2Fc8) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: PeterVG op 20 september 2018, 04:52:19 am
Ondanks het baalmoment vind ik je natuursteen muur zeer geslaagd.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: sdz1976 op 20 september 2018, 07:32:27 am
Ik vind hem heel erg overtuigend, zou der niksken aan veranderen. 8) 8)


Grtz,

Samuel.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Val-Rikard op 20 september 2018, 08:02:03 am
De muur ziet er overtuigend uit !
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Paulogic op 20 september 2018, 09:58:58 am
Knappe muur.

Niet te veel aan die lijm ruiken... zo begin je gras te zien dat er niet is...
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Gerolf op 20 september 2018, 10:20:50 am
Goe bezig, Frans  8)

Niet te veel aan die lijm ruiken... zo begin je gras te zien dat er niet is...

en bomen, en vogeltjes in die bomen (wiet-wiet-wiet)  ::)  ;D
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: OlivierV op 20 september 2018, 11:01:07 am
Ik ben alvast fan van je werk hoor Frans!
Het zal dan zeker ook de moeite zijn om eens bij de buren te gaan kijken op de expo.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 27 september 2018, 00:21:04 am
Vandaag (gisteren dus eigenlijk ::)) na een weekendje Oostende bij de collega's van MSKK en na een dagje schade opnemen in de externe berging, alle moed bij elkaar geschraapt en verder gedaan. Er ligt nog zoveel ander werk op de plank dat ook dringend moet gebeuren...  :-\

Soit, een paar foto's van het gepresteerde werk

(https://farm2.staticflickr.com/1949/30000226217_3ed3142f20_k.jpg) (https://flic.kr/p/MH214B)20180926_235826 (https://flic.kr/p/MH214B) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1967/44887928182_244c978151_k.jpg) (https://flic.kr/p/2boAnbf)20180926_235540 (https://flic.kr/p/2boAnbf) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1955/44887928722_8066635d08_k.jpg) (https://flic.kr/p/2boAnky)20180926_235516 (https://flic.kr/p/2boAnky) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1946/30000417837_21b3cbb4f0_k.jpg) (https://flic.kr/p/MH2Z2p)20180927_001623 (https://flic.kr/p/MH2Z2p) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1958/30000418167_47da1176c2_k.jpg) (https://flic.kr/p/MH2Z86)20180927_001611 (https://flic.kr/p/MH2Z86) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: OlivierV op 27 september 2018, 09:16:29 am
Ik keur het gepresenteerde helemaal goed Frans!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Gerolf op 27 september 2018, 09:21:16 am
Ik ook - en ik duim dat je het allemaal op tijd OK krijgt  :)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Michiel op 27 september 2018, 09:32:31 am
Die kasseiën op de kade zijn vreselijk goed geworden, zeg! Erg knap, en ook de rest. Er mag gerust een bordje aan dit draadje hangen: "Opgelet! Meester aan het werk"
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Herwig op 27 september 2018, 12:33:39 pm
aan Suske,
Hou je nog een stukje bedding vrij voor een test met een Weinert-rail ?   Om, optisch & technisch,  te vergelijken ?
Uw voorlaatste foto van 't mooi subtiel verweerd spoor doet op het eerste gezicht al wat twijfelen over de fabrikant.
( Tillig = 2.1mmH  /  Weinert = 1.9mmH )
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Pierre op 27 september 2018, 12:46:17 pm
Tja ... wat moet ik er nog meer van zeggen ... prachtig werk gewoon. ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Floris op 27 september 2018, 16:15:02 pm
mooooooi!

dat spoortje langs die gebogen steunmuur doet me wat hieraan denken...  8)
http://balat.kikirpa.be/photo.php?path=M194064&objnr=10043906&nr=21
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: modelbaanHO op 27 september 2018, 17:37:03 pm
Ik ook - en ik duim dat je het allemaal op tijd OK krijgt  :)
Mooi werk Frans.
Ik duim ook mee !!

Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Koen op 28 september 2018, 15:28:53 pm
Knap werk, Frans.
Ik kijk al uit naar om je werk op de Expo te zien :).

Groetjes,
Koen
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Kautenbach op 28 september 2018, 16:56:32 pm
Super gaaf stukkie, en, begrijp nou boed dat ie in Leuven te zien is, top, ben erg nieuwsgierig ;D
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 28 september 2018, 20:29:16 pm
Bedankt voor de pluimen  ;) ik aanvaard ze in dank.

Leuven staat nog altijd als prioriteit 1, we werken naarstig verder om alles klaar te hebben en daar te staan en dit ondanks de tegenslagen die dit het uitgelezen moment vinden om zich te openbaren >:(.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: renstimpie op 28 september 2018, 22:50:32 pm
aiaiaiai... Murphy op bezoek...??  Die kan toch ook beter wegblijven..  Moed houden Frans!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 29 september 2018, 01:07:03 am
Murphy is niet bij mij thuis neergestreken Tim, hij heeft zich in het ouderlijk huis gehuisvest momenteel  :(

Bon, na de subsidieaanvraag voor de club in orde gemaakt te hebben toch nog een 1,5m spoor in de ballast gelegd.
Echte porfier van kaliber 0,5-0,9mm
Op een lekker dik ballastbed zoals het eigenlijk hoort te zijn voor een "hoofdlijn"  8)
Alles blinkt nog van de lijm  ::)

(https://farm2.staticflickr.com/1937/31103950238_4095e23ed0_k.jpg) (https://flic.kr/p/PoxSL7)20180929_004749 (https://flic.kr/p/PoxSL7) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1912/44257538514_47a59db421_k.jpg) (https://flic.kr/p/2aqTshS)20180929_004919 (https://flic.kr/p/2aqTshS) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Paulogic op 29 september 2018, 11:03:37 am
Amai, mooi gelukt die ballast.
Bij mij lukt dat hier zo deftig niet. (C-rails)

Eens die lijm droog is, heb je er geen bal last meer van he... (kon het niet laten, sorry) ;D ;D ;D

Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 30 september 2018, 20:26:00 pm
En zo ziet het spoor er uit na een bijkomend laagje verwering  ;)

(https://farm2.staticflickr.com/1910/44965537072_001cbf2bab_k.jpg) (https://flic.kr/p/2bvs8Ay)20180929_165437 (https://flic.kr/p/2bvs8Ay) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1929/30077520017_5af43f1990_k.jpg) (https://flic.kr/p/MPR9Pk)20180929_165422 (https://flic.kr/p/MPR9Pk) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Is Murphy verhuisd?? Ik peins het, wan t gisteren is er een potje verf over de baan gegaan  :(  Gelukkig op een stuk waar ik alles nog moet doen, dus het kan weg gecamoufleerd worden  :(
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: modelbaanHO op 30 september 2018, 20:37:07 pm
Mooi gedaan.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: PeterVG op 30 september 2018, 21:24:02 pm
Sorry Frans ik ben niet mee.
Ik zie een heel mooi stuk ballast. Netjes verweerd. Wat me zeer bevalt is een drybrush met lichtgrijs. De kiezel krijgt daardoor een effect van opdrogende kiezels na een regenbui. In ieder geval zeer overtuigend naar mijn smaak.
Als dat potje verf bruin was. Hoeft niet echt een probleem te zijn. Ballast heeft dikwijls rare vlekken ontstaan na diverse werken. Dus waarom niet iets bij bedenken als ze hebben de wc's van de rijtuigen op deze plek gekuist. We zijn tolerant op het vlak van uitvluchten 8)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Paulogic op 01 oktober 2018, 08:40:45 am
Suske, ging jij niet verhuizen naar mijn kanten??? dan heb ik wat dingen voor u om te verweren hoor, je mag ze gratis lenen... ;D ;D ;D

ja man, ik wil dit toch eens van heel dichtbij zien of moet ik zeggen langs de buitenkant van mijn ogen (cfr Bassie & Adriaan).
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Herwig op 01 oktober 2018, 11:06:15 am
En de ballast van Suske heeft ook nog een welgevormde schouder.  Geduld moet er zijn.
( of hoe heet dat, die langsliggende ballastverhoging, naast het spoor ? )
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 01 oktober 2018, 11:42:48 am
Bedankt voor de pluimen  :)

...
Als dat potje verf bruin was. Hoeft niet echt een probleem te zijn. Ballast heeft dikwijls rare vlekken ontstaan na diverse werken. Dus waarom niet iets bij bedenken als ze hebben de wc's van de rijtuigen op deze plek gekuist. We zijn tolerant op het vlak van uitvluchten 8)

Dat potje bruine verf is gelukkig buiten beeld omgevallen  :-[. En in een stuk waar ik de boel nog moet ballasten en verweren.
Met de nodige andere kleurtjes zie je er op het einde waarschijnlijk niets meer van (hopen we - of doen we gewoon  ::)).

Het was meer een dedju-moment omdat er toch een zekere tijdsdruk is en momenteel elke tegenslag er een teveel kan worden.
't Is ook spijtig van de verf die nu, in een tissue getrokken, in de vuilnisbak ligt  ;) maar daarvoor is er bij de leveranciers nog meer dan verf genoeg  8)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: evan op 01 oktober 2018, 12:16:58 pm
Komt goed Frans ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Ronald op 01 oktober 2018, 16:53:27 pm
(http://3.bp.blogspot.com/--ZS4nhBqGFA/UlKuSSGdiaI/AAAAAAAABQY/M5fnsmiRzeg/s1600/GOED.jpg)

 :-* ;D ;D :) ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Floris op 01 oktober 2018, 17:11:34 pm
succes Frans! Dat dat potje verf maar de laatste tegenslag mag wezen tot leuven.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 01 oktober 2018, 23:48:13 pm
Spijtig genoeg niet Floris.

Mijn moeder was vorige week opgenomen in de kliniek en is deze middag overleden :-\.
Mijn gedachten zitten even ergens anders.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: PeterVG op 01 oktober 2018, 23:51:47 pm
Oei,
Heel triest om dit te lezen.
Veel Sterkte Frans
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Werner op 02 oktober 2018, 00:37:29 am
Innige deelneming, Frans.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: loebaske op 02 oktober 2018, 06:04:32 am

Innige deelneming, Frans.

Jammer dat het nu moet voorvallen...
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: sdz1976 op 02 oktober 2018, 06:36:54 am
Onze innige deelneming Frans
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: chef garde op 02 oktober 2018, 06:37:38 am
Innige deelneming Frans!  Veel sterkte!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: mahtoska1 op 02 oktober 2018, 07:30:33 am
innige deelneming Frans.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Michiel op 02 oktober 2018, 07:36:50 am
Innige deelneming, Frans.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: ACFI op 02 oktober 2018, 08:04:21 am
Iniige deelneming Frans.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SirGresley op 02 oktober 2018, 08:33:21 am
Oei, innige deelneming Frans.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Ronald op 02 oktober 2018, 09:14:03 am
Frans, heel veel sterkte met dit zware verlies.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Dreha op 02 oktober 2018, 09:20:55 am
innige deelneming Frans en veel sterke voor jou en de rest van de familie.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: eddy op 02 oktober 2018, 09:36:16 am
Sterkte Frans,onze deelneming.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: erik de noorman op 02 oktober 2018, 09:53:05 am
Veel sterkte en innige deelneming.


Erik
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Pierre op 02 oktober 2018, 10:29:55 am
Heel veel sterkte Frans met dit verlies.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Fretbol op 02 oktober 2018, 11:08:52 am
innige deelneming Frans en veel sterkte
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: krispy op 02 oktober 2018, 11:23:05 am
innige deelneming frans
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Koen op 02 oktober 2018, 12:05:59 pm
Onze deelneming Frans. Veel sterkte!


Groetjes,

Koen en Marleen
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Tothebeach op 02 oktober 2018, 12:30:24 pm
Veel sterkte met dit verlies, Frans.

Groet,
michel
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Rangeerduivel op 02 oktober 2018, 12:36:00 pm
Innige deelneming Frans

Rudy
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: just4fun op 02 oktober 2018, 12:38:15 pm
M'n medeleven,
Paul
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: doomslu op 02 oktober 2018, 13:36:41 pm
Shit Frans, innige deelneming.  :(
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Floris op 02 oktober 2018, 14:57:02 pm
heel veel sterkte Frans.  :(
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: gardevil op 02 oktober 2018, 16:04:14 pm
Innige deelneming Frans
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: trainspottingjr op 02 oktober 2018, 16:12:09 pm
Innige deelneming Frans , veel sterkte

Jelle
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Stedahult op 02 oktober 2018, 17:27:32 pm
Sterkte Frans, voor u en uw naasten.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 02 oktober 2018, 17:39:49 pm
Innige deelneming Frans, veel sterkte !

Peter
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Kautenbach op 02 oktober 2018, 18:37:03 pm
Oef, gecondoleerd, en heel veel sterkte voor jullie, Frans
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: OlivierV op 02 oktober 2018, 19:09:39 pm
Sterkte Frans.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: PeterC op 02 oktober 2018, 19:11:34 pm
Frans, veel sterkte!
Ik ben op korte tijd beide ouders verloren.
Mijn deelneming!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: mardig23 op 02 oktober 2018, 19:22:48 pm
Veel sterkte Frans.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Jef op 02 oktober 2018, 20:25:08 pm
Innige deelneming, veel sterkte gewenst.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Cozzy op 02 oktober 2018, 20:47:59 pm
Gecondoleerd Frans  :'(
Sterkte voor jou en iedereen die je moeder dierbaar was.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: 59erke op 02 oktober 2018, 21:22:52 pm
Dergelijk nieuws wil je nooit horen, veel sterkte Frans ...
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Gerolf op 03 oktober 2018, 05:26:49 am
Ook langs deze weg gecondoleerd, man ...
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 03 oktober 2018, 10:35:58 am
Iedereen bedankt voor het het medeleven. het was verwacht maar toch is het onverwacht snel gegaan. Het beste voor allebei mijn ouders.

Volgende week nog een kwaad moment op de dag van de dienst.
Ondertussen terug over naar de normale orde van de dag.

Yep, "life goes on" en modelbouw is voor mij een mooi ding om dat hoofd leeg te maken.

Naast het spoor werd op een dood moment wat groen gestrooid om de berm  af te maken.
En die loods overlangs doorzagen was ook een goede oefening om de gedachten even op iets anders te zetten.
Gelukkig is dat goed gelopen.
Vanavond met de hulp van Luc alles klaar maken om de achtergrond en de fries in elkaar te boksen, en de vrouw op de koop gestuurd naar een mooi stofje om de boel helemaal af te kleden.
Morgen krijg ik van Gerolf nog wat kleine dingentjes om hier en daar wat te verfraaien en dan volle bak naar 13 oktober.Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Val-Rikard op 03 oktober 2018, 12:31:59 pm
Sterkte Frans, goed dat je je gedachten kan verzetten met je baantje...

Groet, Rik
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Chrisrail op 03 oktober 2018, 16:32:04 pm
.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: evan op 03 oktober 2018, 16:36:55 pm
Succes gewenst met je eindsprint Frans ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: 755philippe op 03 oktober 2018, 16:50:13 pm
Innige deelneming Frans en nog veel sterkte in deze moeilijke momenten.
Mvg


755philippe
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Stieven76 op 03 oktober 2018, 19:45:02 pm
Veel sterkte.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Durango op 04 oktober 2018, 07:26:48 am
Sterkte frans met dit verlies
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: bumper op 04 oktober 2018, 17:53:33 pm
Frans,

Ook vanwege mij veel sterkte gewenst.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 06 oktober 2018, 22:51:42 pm
Een halve loods en wat foto's van de achterkant van de voorkant  ;D
De led-battens zijn ook aangkomen. Alles voor de fries is gezaagd en de rok wordt gezoomd.
De rest is voor mij... 8)

(https://farm2.staticflickr.com/1916/45093289332_ba21128fc5_k.jpg) (https://flic.kr/p/2bGJTTJ)20181003_191537 (https://flic.kr/p/2bGJTTJ) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1905/30204045707_019132686f_k.jpg) (https://flic.kr/p/N22CuK)20181003_191604 (https://flic.kr/p/N22CuK) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1961/31268464178_926f9cf6e2_k.jpg) (https://flic.kr/p/PD642m)20181006_215423 (https://flic.kr/p/PD642m) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

't gaat moeilijk, maar beter iets gedaan dan niets. Wachten op lijm die droogt,...peinzen,... en verder klooien.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Floris op 06 oktober 2018, 23:43:23 pm
wordt gaaf, heel veel succes makker!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: mardig23 op 07 oktober 2018, 12:42:22 pm
Dat ziet er goed uit.

Ik kom zaterdag zeker kijken ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Arnout Weber op 07 oktober 2018, 16:29:57 pm
Ben benieuwd volgend weekend
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 09 oktober 2018, 16:50:26 pm
Vandaag weer een dag in mineur omwille van de begrafenis van moeder.
We zien wel wat er vanavond nog uit de bus komt.

De voorbije dagen echter wel niet stil gezeten en het therapeutisch genoegen van een hobby mogen ervaren.
Zodoende...

Omdat het in de details zit

(https://farm2.staticflickr.com/1960/45197586541_33b50bca7f_z.jpg) (https://flic.kr/p/2bRXrPt)20181007_223504 (https://flic.kr/p/2bRXrPt) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Straatje ook al wat verder aangekleed

(https://farm2.staticflickr.com/1939/45197589071_38000cd4af_k.jpg) (https://flic.kr/p/2bRXsz6)20181008_174639 (https://flic.kr/p/2bRXsz6) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1924/45197583841_c9965634ea_k.jpg) (https://flic.kr/p/2bRXr1V)20181008_174634 (https://flic.kr/p/2bRXr1V) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

en de doorgezaagde loods, de nieuwe tweeling dus, heeft ook een dak gekregen en de nodige schilderbeurten

(https://farm2.staticflickr.com/1933/45147777052_07b8776ab0_k.jpg) (https://flic.kr/p/2bMyacb)20181007_234250 (https://flic.kr/p/2bMyacb) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1954/45147777682_701740a31d_k.jpg) (https://flic.kr/p/2bMyao3)20181009_010602 (https://flic.kr/p/2bMyao3) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Ook de muur in betonplaten, het hekje voor het spoor en een reeks "beton-beton"-palen hebben hun kleurtje gekregen.
Straks alles klaar maken om de achtergrond en de fries met verlichting te monteren.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: sdz1976 op 09 oktober 2018, 17:21:49 pm
Word meer dan fraai, en je hebt nog tijd zat  8) 8) ;D


Grtz,

Samuel.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: modelbaanHO op 09 oktober 2018, 18:00:15 pm
Word meer dan fraai

+1

je hebt nog tijd zat  8) 8) ;D

nog 74 uur, da's meer dan een werkweek  ;D ;D
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Pierre op 09 oktober 2018, 23:01:42 pm
Super mooi. ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: OlivierV op 09 oktober 2018, 23:24:00 pm
Frans, weer goed bezig, ben benieuwd om in 't echt eens een kijkje te komen nemen!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 10 oktober 2018, 19:49:24 pm
We zullen er zijn zaterdag, of het dan naar voldoening klaar zal zijn, laat ik in het midden. Alleen ik weet wat er nog in mijn hoofd zit  ;D

Nog een paar teasers  8)

(https://farm2.staticflickr.com/1915/44318159515_7befcbfb30_k.jpg) (https://flic.kr/p/2awf9Nx)20181010_184448 (https://flic.kr/p/2awf9Nx) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1931/43415887820_054e137b93_k.jpg) (https://flic.kr/p/299vLS1)20181010_115046 (https://flic.kr/p/299vLS1) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1974/43415890140_a7559edbed_k.jpg) (https://flic.kr/p/299vMy1)20181010_114906 (https://flic.kr/p/299vMy1) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1948/44506584284_28aca0715a_k.jpg) (https://flic.kr/p/2aNTSVs)20181010_184423 (https://flic.kr/p/2aNTSVs) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

En het weekend na Leuven ook in Edegem op onze tentoonstelling "MODELSPOOR 2018 by MTD"
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: modelbaanHO op 10 oktober 2018, 19:54:49 pm
Ziet er toch al veel belovend uit ! :P
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Gerolf op 10 oktober 2018, 20:45:29 pm
Ziet er toch al veel belovend uit ! :P

Helemaal mee eens  8)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Ronald op 11 oktober 2018, 00:27:19 am
Succes Frans! 8)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 11 oktober 2018, 10:32:34 am
We geven de moed niet op.

Vanmorgen me voor de achtergrond gewaagd aan een techniek die hier op het forum vergruisd wordt: graffiti, of toch althans die techniek.

Het resultaat mag volgens mij wel gezien worden

(https://farm2.staticflickr.com/1924/43428162860_3ea3e39841_z.jpg) (https://flic.kr/p/29aAFNC)20181011_100146 (https://flic.kr/p/29aAFNC) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Het hoekje vooraan krijgt ook steeds meer invulling

(https://farm2.staticflickr.com/1931/44330573375_ff24d55f07_k.jpg) (https://flic.kr/p/2axkM1B)20181011_093439 (https://flic.kr/p/2axkM1B) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Ondertussen naarstig verder werken aan de laatste stukjes groen, dan de elektrische aansluitingen nog eens allemaal nalopen en de laatste dingen solderen en we zijn er zaterdag  8)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Michiel op 11 oktober 2018, 11:02:53 am
Niet de techniek wordt verguisd, maar wel de wildplassers onder de taggers en graffitici.  ;)

En het resultaat mag zeker gezien worden!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Floris op 11 oktober 2018, 11:10:44 am
pfoe. in die omstandigheden dit er even uit rammen, held!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: PeterVG op 11 oktober 2018, 12:48:42 pm
Een achtergrond welke uw baantje alle eer aandoet. Sober en sfeervol zonder zelf alle aandacht op te eisen. Mooi werk.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 13 oktober 2018, 00:42:52 am
Voila, 't baantje staat op de expo in Leuven.
Morgen nog een paar kleine ingrepen en dan 2 dagen plezier maken.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Arnout Weber op 13 oktober 2018, 06:12:24 am
We zullen hem is bekijken morgen
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: ACFI op 13 oktober 2018, 15:48:23 pm
Een mooi stukje werk/hobby op iets meer dan de jaar tijd tussen alle andere bedrijven door.

Klein en fijn.

ACFI
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: krispy op 13 oktober 2018, 17:33:00 pm
Mooi baantje , mag gezegd worden , en persoonlijk vindt ik het in werkelijkheid beter dan de fotos
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: ERVIN op 13 oktober 2018, 18:14:38 pm
Volledig met Kris eens , weer knap werk afgeleverd Suske.
 De brug genoot mijn voorkeur , en de gebouwen ook eigenlijk , alles eigenlijk... ;D
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 14 oktober 2018, 23:23:15 pm
Zo, de modelspoorexpo is gepasseerd en  "Den Overslag" heeft het met de nodige perikelen doorstaan.
We (Luc - ModelbaanH0 en ik) hebben er een fijn weekend aan overgehouden, en hebben zaterdag zelfs assistentie gekregen van een ander club lid (bedankt Peter) en een instant interventie van Evan (bedankt).

Ook iedereen bedankt die langs geweest is en voor de ontvangen complimenten.
Volgend weekend is het baantje terug te zien op de eigen club tentoonstelling in Edegem.

Daarna wordt er aan verder gewerkt, om naast deel te gaan maken van het thuisbaan-project, misschien ook nog een carrière uit te bouwen in het tentoonstellingscircuit.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 15 oktober 2018, 19:48:21 pm
Om voorlopig af te sluiten nog een paar zichtjes op de baan

(https://farm2.staticflickr.com/1971/43483853900_27c912f457_k.jpg) (https://flic.kr/p/29fw7NY)20181012_222710 (https://flic.kr/p/29fw7NY) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1914/31424991978_a25ff6311a_k.jpg) (https://flic.kr/p/PSVihw)20181012_222742 (https://flic.kr/p/PSVihw) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1902/31424989478_b764a10111_k.jpg) (https://flic.kr/p/PSVhxq)20181012_222731 (https://flic.kr/p/PSVhxq) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm2.staticflickr.com/1910/43528070610_12bd636a4b_k.jpg) (https://flic.kr/p/29jqJU3)20181014_105814 (https://flic.kr/p/29jqJU3) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Pierre op 15 oktober 2018, 20:02:08 pm
Mooi .. mooi. ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Arnout Weber op 16 oktober 2018, 16:30:41 pm
Hoi Frans,

Ga je nuhet andere gedeelte bouwen zoals in het begin getekend?

Gr Arnout
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 16 oktober 2018, 17:58:14 pm
Eerst dit verder afwerken met alle andere dingen die ik er op wou hebben, en dan inderdaad de volgende delen ;)
Dat andere deel "Marchan'Dix" zal wel iets anders aangesloten worden, maar inhoudelijk blijft de invulling van die bakken wel gelijk. Helaas te groot voor een minibaantje  ::)
Ik was ondertussen bezig om een schaduwstation te maken op een lager niveau, vandaar ook de helling in het stuk van "Den Overslag".
Het draadje zal niet droog vallen  8)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Arnout Weber op 16 oktober 2018, 19:06:36 pm
Ik vond hem mini genoeg zondag. Gaf weer inspiratie voor thuis.
Bracht mij weer tot de conclusie
dat ik ruimte zat heb. Alleen geen tijd.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 18 oktober 2018, 21:35:02 pm
tja Arnout, tijd moet je echt zelf vrij maken. Als we ons laten leven, hebben we nooit tijd.

Enfin, "Den Overslag" staat klaar voor de tentoonstelling van MTD

(https://farm2.staticflickr.com/1853/29471929227_affd0194b7_b.jpg) (https://flic.kr/p/LUkkLP)Flyer Modelspoor 2018 horizontaal - final (https://flic.kr/p/LUkkLP) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Van de paar dagen vrij geprofiteerd om de baan een beetje te bevolken, met vliegend geweld en rondlopend wild ;D ;D

De obligate duiven onder en rond een brug, terwijl een schoonheid er over wandelt  8)

(https://farm2.staticflickr.com/1973/45359971222_cb65dcce58_k.jpg) (https://flic.kr/p/2c7iH8m)20181018_160407 (https://flic.kr/p/2c7iH8m) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Overleg over wat er nog moet gebeuren met die hoop werk, maar toch ook op uitkijk naar die volgende trein  ::)

(https://farm2.staticflickr.com/1951/31535829098_bd4ba9f993_k.jpg) (https://flic.kr/p/Q3Hnim)20181018_160505 (https://flic.kr/p/Q3Hnim) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Toch even informeren hoe het nu zit met die vrijgave van het spoor  :o

(https://farm2.staticflickr.com/1924/45359971882_6e952902b1_k.jpg) (https://flic.kr/p/2c7iHjJ)20181018_160347 (https://flic.kr/p/2c7iHjJ) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Die lege bens mogen daar in het hoekje staan, de kippen kruipen er zo wel onder  8)

(https://farm2.staticflickr.com/1954/45359975302_72d3dfe5cf_k.jpg) (https://flic.kr/p/2c7iJkG)20181018_160205 (https://flic.kr/p/2c7iJkG) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Morgen hier en daar nog wat herfstgroen bijzetten en we kunnen weer een weekendje plezier beleven.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: ERVIN op 18 oktober 2018, 21:50:19 pm
knappe foto's en mooi uitgebeelde preisertjes en tekst. ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: modelbaanHO op 18 oktober 2018, 23:51:32 pm
Wat een beetje volk op een baantje kan bijdragen aan de sfeer.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Gerolf op 19 oktober 2018, 09:10:21 am
Wat een beetje volk op een baantje kan bijdragen aan de sfeer.

Je baantje komt zo letterlijk meer tot leven  8)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Michiel op 19 oktober 2018, 09:29:46 am
Niet echt létterlijk tot leven, want een levend baantje zou toch wel wat afschrikken, maar de sfeer leeft wél helemaal op.  ;)  :D 8)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Ronald op 19 oktober 2018, 16:55:54 pm
Ik vond hem mini genoeg zondag. Gaf weer inspiratie voor thuis.
Bracht mij weer tot de conclusie
dat ik ruimte zat heb. Alleen geen tijd.

Ik kan natuurlijk niet in andermans leven kijken maar och, wat overgebleven uurtjes in een week zijn er toch wel? Begin met iets kleins ondanks dat je meer dan genoeg ruimte hebt. Een A3 formaat. een micro-layout, een module van 120 bij 40...... mogelijkheden zat. Doen!  :-* ;)

Enfin, "Den Overslag" staat klaar voor de tentoonstelling van MTD

(https://farm2.staticflickr.com/1853/29471929227_affd0194b7_b.jpg) (https://flic.kr/p/LUkkLP)Flyer Modelspoor 2018 horizontaal - final (https://flic.kr/p/LUkkLP) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr


Veel plezier aankomend weekeinde! Ik kom als het mag volgend jaar :)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Tothebeach op 22 oktober 2018, 08:43:52 am
Ik vond hem mini genoeg zondag. Gaf weer inspiratie voor thuis.
Bracht mij weer tot de conclusie
dat ik ruimte zat heb. Alleen geen tijd.

Ik kan natuurlijk niet in andermans leven kijken maar och, wat overgebleven uurtjes in een week zijn er toch wel? Begin met iets kleins ondanks dat je meer dan genoeg ruimte hebt. Een A3 formaat. een micro-layout, een module van 120 bij 40...... mogelijkheden zat. Doen!  :-* ;)
Ik probeer elke week 1 of 2 dagen een kwartier tot een half uurtje te bouwen. 't is niet veel, maar je maakt vorderingen. En voor je het weet komt er iets van een baantje  (http://forum.modelspoormagazine.be/index.php/topic,28144.0.html)in zicht.

@ Frans, ofschoon ik er in Leuven maar even naar heb kunnen kijken, het is een tof baantje!

Groet,
Michel
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 26 november 2018, 21:02:54 pm
Vandaag nog even geprofiteerd van het gekke weekend en met "cyber-monday"-korting gelijk maar alle verlichting voor de thuisopstelling van "Marchan'Dix" en "Den Overslag" besteld.
De LED-battens waren al goedkoper dan een 2 maanden geleden en nu met nog eens een extra korting...  ;D ;D ;D

Ondertussen zijn we bezig met wat kleine scenery maar vooral het plekje waar de baan moet komen terug een beetje "toonbaar" te maken.
Het sporenplan is een beetje aangepast zodat er nu een heus schaduwstation onder de baan zit en heel dat boeltje ondersteunen en in elkaar gedraaid krijgen op een kleine ruimte is wel een uitdaging.

Daarnaast zijn we op de club ook begonnen aan een reeks workshop rond het zelf bouwen van wissels, dus dat geeft dan weer een beetje mogelijkheden om het sporenplan iets vlotter te krijgen. Nu zaten er nog war "rare" bochten in en die zijn er nu dus uit.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: OlivierV op 27 november 2018, 12:59:35 pm


Frans, ik ben benieuwd naaar de uitvoering van dat schaduwstation onder de baan.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 27 november 2018, 15:14:29 pm
je vraagt en ik laat zien  (net als bij het kaarten  ;))

Het "zichtbare" deel van de baan, gekend uit de eerste posts maar een beetje aangepast aan de nieuwe layout van 'Den Overslag'.
Er zit nog 1 hick-up in, namelijk een wissel op de bakscheiding >:(
maar verder wel naar mijn zin, lekker rangeren en omlopen met locjes.
En natuurlijk ook een rondje om locomtieven hun "beentjes" te laten strekken.

(https://farm5.staticflickr.com/4896/46073606531_628d1a2a82_b.jpg) (https://flic.kr/p/2dcnh3p)Marchan' Dix en Den Overslag - boven - finaal (https://flic.kr/p/2dcnh3p) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Het "schaduwstation" dat dankbaar gebruik maakt van de stukken die nodig zijn om rond te rijden op tentoonstellingen.
Het is voorzien van een keerlus (rode spoor) en een rondje om treinen lekker te laten inrijden.

(https://farm5.staticflickr.com/4839/46023798302_bc4400eaa9_b.jpg) (https://flic.kr/p/2d7XZMQ)Marchan' Dix en Den Overslag - schaduw - finaal (https://flic.kr/p/2d7XZMQ) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Om helemal naar beneden te gaan maakt het spoor en "loop" rond de "kamer" met 2 rechte hellingen en veel vlak spoor.
In 1 keer geraken we er niet.
Dat wordt dan in elkaar gepuzzeld over 4 stukken meubel die ook nog eens allemaal een andere hoogte hebben.

(https://farm5.staticflickr.com/4881/31134960927_b881fa7808_b.jpg) (https://flic.kr/p/PrhPaa)Marchan' Dix en Den Overslag - sneden - finaal (https://flic.kr/p/PrhPaa) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

De puzzel is bijna klaar, dan kunnen we beginnen met de stukjes in elkaar te steken en krijgt 'Den Overslag' zijn definitieve plek (waar hij nog steeds uit kan gehaald worden ::)) en kan het verder afgewerkt/gedetaileerd worden.

Aan het schaduwstation voor de tentoonstellingen is een spoortje bijgelegd (4 ipv 3) dat aansluiting kan geven aan een ander baan(tje) en dan denken we inderdaad aan 'Vaerwegh Dok', maar ook aan 'Das Depot' van ModelbaanHO of wie weet welke kandidaat.
Mits wat 'extra' aansluitstukken kunnen 'Den Overslag' en 'Marchan' Dix' aan elkaar gekoppeld worden in hun tentoonstellingsmodus, althans dat is toch de bedoeling, maar dat is helemaal toekomstmuziek. 8)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: modelbaanHO op 27 november 2018, 18:49:20 pm
Dat is inderdaad wel heel wat puzzelwerk, maar het geeft veel rij-mogelijkheden.
Voor de wissel op de bakovergang zal je wel een oplossing vinden zeker ?

Het extra aansluitspoor wordt zeker geapprecieerd !!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 28 november 2018, 14:23:09 pm
Lastige wissel op de bakovergang is weg gewerkt.
Achterliggende engelsman een slag van de molen gegeven en de opstelsporen ook een beetje mee laten draaien en een iets kortere afbuigradius en de bakscheiding ligt plots mijlenver weg van de wissel  ;)

(https://farm5.staticflickr.com/4913/31149233437_3815e96482_b.jpg) (https://flic.kr/p/PsxXSV)Marchan' Dix en Den Overslag - wissel bakovergang weg (https://flic.kr/p/PsxXSV) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Gerolf op 29 november 2018, 01:00:03 am
Iets zegt me dat je zelf wissels zal bouwen  ::)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 29 november 2018, 09:47:17 am
Is eigenlijk al lang de bedoeling Gerolf, maar je kent het - koudwatervrees.

dus eerst een paar voor het schaduwstation op een normale maat voor we aan die gekke toestanden beginnen.
Hoewel... een goede voorbereiding is het halve werk.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Klaas Zondervan op 29 november 2018, 10:17:15 am
Kijk eens hier: https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=77039.180 (https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=77039.180)
Daar zie je hoe ik een Engels wissel bouw.
Maar zo te zien ben je daar al eens wezen kijken.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Herwig op 29 november 2018, 13:43:19 pm
[ aan Gerolf een forum-PB over (on)bruikbare staaldraad ]

Gezien en beantwoord door Gerolf ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 29 november 2018, 14:21:48 pm
Die trekstangen gaan wel in veerbronsdraad gemaakt worden bij mij, niet in staaldraad  ;)

En dan nog zorgen voor "werkende" bollenstampers  ??? ??? 8)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Ronald op 29 november 2018, 23:22:15 pm
Frans, die tekening van het bovenste niveau; wat is daar nu precies de afmeting van?
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: doomslu op 30 november 2018, 08:57:06 am
Kijk eens hier: https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=77039.180 (https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=77039.180)
Daar zie je hoe ik een Engels wissel bouw.
Maar zo te zien ben je daar al eens wezen kijken.
Indrukwekkend.  :o
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 30 november 2018, 10:15:17 am
@Ronald,
Marchan' Dix is 2,00m x 0,55m met een friesoversteek van 10cm
Den Overslag is in de hoek gemeten 1,90m x 0,90m op een gemiddelde diepte van 25cm
De linkse bocht draait in een rek dat 0,50m diep is.
Het geheel past dus op een oppervlak van 2,55m x 1,80m.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Ronald op 30 november 2018, 11:20:21 am
Oke Frans, Dank je! :)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 26 december 2018, 19:55:30 pm
Definitief plekje voor "Marchan'Dix" en "Den Overslag" aan het klaar maken.

Eerst nog een hoop gepuzzel van hoe en waar wat ondersteunen en toch nog zorgen dat de stukken die weg moeten kunnen ook effectief weg kunnen.
Onderweg toch maar besloten om in een keer helemaal rond te dalen in plaats van in 2 laagjes, gewoon om het toch iets eenvoudiger te maken voor de ondersteuningen.

(https://farm5.staticflickr.com/4809/45751920154_e029cd683a_k.jpg) (https://flic.kr/p/2cGWxTy)20181226_181100 (https://flic.kr/p/2cGWxTy) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://farm8.staticflickr.com/7845/45751924244_bfa47fa192_k.jpg) (https://flic.kr/p/2cGWz75)20181226_181108 (https://flic.kr/p/2cGWz75) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

En dan dus de "werf" bij aanvang

(https://farm8.staticflickr.com/7922/45751922334_c120d82364_k.jpg) (https://flic.kr/p/2cGWyx9)20181225_160150 (https://flic.kr/p/2cGWyx9) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

en na een middagje passen, meten, zagen, schroeven en nagelen

(https://farm5.staticflickr.com/4917/45751923444_90c003605f_k.jpg) (https://flic.kr/p/2cGWySh)20181226_183048 (https://flic.kr/p/2cGWySh) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: modelbaanHO op 27 december 2018, 11:30:57 am
Goe bezig !!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: OlivierV op 27 december 2018, 12:45:50 pm
En zo zie je maar weer, ook met beperkte ruimte valt er heel wat leuks te realiseren.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 30 december 2018, 21:16:23 pm
Ondertussen geprofiteerd van de vrije dagen  ::) ::)

dus een beetje verder gewerkt tussen de obligate boodschappen en feestmalen eigen aan deze tijd van het jaar  :-\

hoekje met aanzet voor de keerlus
(https://farm5.staticflickr.com/4917/31588894507_98ee2990b2_k.jpg) (https://flic.kr/p/Q8pkNc)20181230_181335 (https://flic.kr/p/Q8pkNc) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Het andere hoekje waar Marchan'Dix stopt en overgaat in Den Overslag
(https://farm8.staticflickr.com/7888/32655873928_4de04672d0_k.jpg) (https://flic.kr/p/RKFTB7)20181230_181358 (https://flic.kr/p/RKFTB7) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

De plek voor Den Overslag
(https://farm8.staticflickr.com/7863/45805427974_b832fe6cda_k.jpg) (https://flic.kr/p/2cMEMUb)20181230_181423 (https://flic.kr/p/2cMEMUb) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Morgen trachten de laatste stukje te leggen zodat we woensdag kunnen verder doen met de bochten en spoorbeddingen.
Dan kan de bovenste laag afgewerkt worden.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: loebaske op 30 december 2018, 22:11:30 pm

Men zag dat het goed was, predit dit verder  amen

Toch met die kerkstoel in beeld  8)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 13 april 2019, 23:11:24 pm
Stof even van het draadje blazen.
Met de komende paasdagen, het baantje op zijn toekomstige plek opgesteld voor de kleinkinderen.

(https://live.staticflickr.com/7897/47601721491_de4a38e1bd_k.jpg)

De achtergronden gedemonteerd (en één in de vernieling geholpen  >:()

Lekker met de treinen van grootvake spelen (onder begeleiding welteverstaan)

Daarna wordt het terug tijd om verder te werken aan de scenery op het baantje zelf en de plek thuis verder aan te kleden met een achtergrond en verlichting.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: doomslu op 14 april 2019, 09:01:43 am
Als ik het oorspronkelijke plan op pagina 1 bekijk is dit nog niet het volledige baantje geloof ik?
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 14 april 2019, 11:40:29 am
klopt Luc, dit is enkel het deel van "Den Overslag".

Maar 'First things first', dus eerst dit verder afwerken met een achtergrond en fries en dan volgt het schaduwstation onder de baan en dan is het tijd voor Marchan'Dix.
Ik ben nog wel even bezig.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 12 mei 2019, 20:43:03 pm
Het glasvezelvlies op de achtergrond van de tentoonstellingsversie van "Den Overslag" was gescheurd door een domme manipulatiefout bij het demonteren  :(

Nu dus hersteld met nieuw vlies en terug gespoten à la graffiti met een bewolkte herfstdag als voorbeeld  ::)
Nu alles terug samen steken en klaar maken om vrijdag een fotosessie te doen voor publicatie in ons magazine 8) 8)

(https://live.staticflickr.com/65535/46918507655_2fe147fd32_k.jpg)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Kautenbach op 12 mei 2019, 21:20:04 pm
Mooie wolken ;) succes met de fotoshoot  ;D
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: svvander op 12 mei 2019, 21:33:29 pm
Vraagje Frans: die Franse bouwkit van je loods, uit welk materiaal bestaat deze? Ik ben vooral benieuwd naar het materiaal van de balkjes tussen de muren.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 12 mei 2019, 22:11:49 pm
hoi Sven, die set is in gelaserd mdf en bristol karton. Er zit een styreen profiel bij om de goot op te bouwen.
 De styreen steenplaat heb ik er zelf tussen gezet en hier en daar ook een styreen strip.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: sdz1976 op 13 mei 2019, 20:04:25 pm
Coooole depriachtregrond  8) 8) 8)Grtz,


Samuel.


Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 30 mei 2019, 14:25:41 pm
"Den Overslag" heeft ondertussen dus ook even terug geposeerd voor een foto-sessie door Bruno Marchang voor het artikel in MSM.

Gewoon omdat het wit in de hemel weerom helemaal verdwenen was, bizar fenomeen, werd de hemel terug bijgewerkt met acrylverf (tube uit de action) in wit en zwart om nog meer diepte te krijgen in het geheel.
Nu is het wat ik er eigenlijk van in het begin wou inhebben: een dreigende lucht op een herfstdag.

(https://live.staticflickr.com/65535/47964875557_4b74a5f2b6_k.jpg)

Nu gaat de baan voorlopig terug naar zijn definitieve plaats, later wordt er verder gewerkt aan het vervolg van de scenery.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: loebaske op 30 mei 2019, 16:43:13 pm

Ferm Frans...

Ga men pull aantrekken, krijg het frisjes... ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: mardig23 op 30 mei 2019, 20:54:49 pm
Wow Frans,

Dit is echt prachtig, en meer België dan dit kan je niet hebben ;D
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: steamdriven op 30 mei 2019, 21:04:33 pm
Knappe achtergrond, Frans!
Het is in de eenvoud dat je de vakman herkent.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: svvander op 30 mei 2019, 21:36:17 pm
Heel knap! Maar wel een beetje te veel licht voor een echte "etat d'ame". (Een knipperende lamp om bliksem na te doen?)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 31 mei 2019, 12:07:11 pm
Bedankt voor de complimenten.

Heel knap! Maar wel een beetje te veel licht voor een echte "etat d'ame". (Een knipperende lamp om bliksem na te doen?)

Te veel licht, en dan weten dat Bruno er nog een lamp heeft bijgezet ...  ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: vyncky op 27 juni 2019, 21:39:52 pm
Bedankt voor de complimenten.

Heel knap! Maar wel een beetje te veel licht voor een echte "etat d'ame". (Een knipperende lamp om bliksem na te doen?)

Te veel licht, en dan weten dat Bruno er nog een lamp heeft bijgezet ...  ;)

Mooi Artikel Suske!  ;)
Op de foto's vind ik je dreigende achtergrond geslaagd!

Yannick
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: stoomlokje op 28 juni 2019, 00:50:25 am
Bedankt voor de complimenten.

Heel knap! Maar wel een beetje te veel licht voor een echte "etat d'ame". (Een knipperende lamp om bliksem na te doen?)

Te veel licht, en dan weten dat Bruno er nog een lamp heeft bijgezet ...  ;)

Mooi Artikel Suske!  ;)
Op de foto's vind ik je dreigende achtergrond geslaagd!

Yannick

en de rest dan? ;) :)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Gerolf op 28 juni 2019, 10:21:01 am
Ik moet het artikel nog lezen, maar het zag er alvast erg mooi uit. Proficiat !
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 28 juni 2019, 21:03:34 pm
Bedankt voor de complimenten, maar ook dank aan de fotografen die het zo mooi in beeld brengen.

(https://live.staticflickr.com/65535/47964873682_e8dd210533_k.jpg) (c) Bruno Marchang

(https://live.staticflickr.com/65535/47964899248_90b65a72d0_k.jpg) (c) Bruno Marchang

(https://live.staticflickr.com/65535/47964901208_ba298e67e5_k.jpg) (c) Bruno Marchang

(https://live.staticflickr.com/65535/47964976201_bce433fec5_k.jpg) (c) Andrew Burnham
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: sdz1976 op 29 juni 2019, 08:01:23 am
Dikke proficiat Frans!!  8)Grtz,

Samuel.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: modelbaanHO op 29 juni 2019, 08:41:40 am
Mooi artikel geïllustreerd met mooie foto's.
Proficiat.

Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: evan op 29 juni 2019, 08:50:44 am
Toppie Frans!  Dat zal wel een boost geven voor het baantje verder af te werken zoals je gepland hebt :)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: ACFI op 29 juni 2019, 09:07:04 am
Om in herhaling te vallen ...

Een mooie baan mooi beschreven en mooi geïllustreerd. Mooi zo.

ACFI
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: henry op 29 juni 2019, 10:27:26 am
Mooi belgie

Top gedaan!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Floris op 29 juni 2019, 13:27:38 pm
Fijn stukkie!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Koen op 07 september 2019, 18:46:08 pm
Tja, beter laat dan nooit zekers  ???.
Ik heb vandaag de tijd gehad om het vorige magazine eindelijk door te lezen (vakantietijd  :) ). Ik had het al wel eens doorgebladerd maar daar was het bij gebleven  :-[.
Een dikke proficiat met je reportage!!! Leuk en luchtig om lezen. Een aantal keer heb ik moeten denken ... hier is een expert aan het werk. Iemand die weet waarover die spreekt  ::).
Knap gedaan!

Groetjes,
Koen
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 08 september 2019, 13:57:25 pm
Bedankt voor de complimenten.
Een deel van de bloemen is zeker voor de fotografen die alles zo wonderlijk mooi in beeld konden brengen.

Nu ligt de aandacht bij Vaerwegh Dok dat toch klaar moet geraken voor RAMMA. Daarna is het weer alle hens aan dek voor DEN OVERSLAG zodat die klaar staat tegen maart.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Koen op 08 september 2019, 14:39:43 pm
Mogelijk kom ik jullie dan wel even op RAMMA bezoeken  ;).

Groetjes,
Koen
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 21 januari 2020, 17:13:33 pm
Vandaag bevestiging gekregen, "Den Overslag" staat op On traXS! 2020 in Utrecht. Wel beetje fier  ;D ;D

De maand daarna samen met "Das Depot" van Luc (ModelbaanHO)  op MobExpo 2020 in Sint-Niklaas (mogelijk zelfs gekoppeld).
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: mardig23 op 21 januari 2020, 17:19:49 pm
Ik zal er in beide gevallen zijn om te supporteren Frans ;D
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: modelbaanHO op 21 januari 2020, 21:28:19 pm
Proficiat met je selectie Frans.

Ik ben de gelukkige die mee naar Ontraxs mag om Frans te helpen en hem de gelegenheid te geven ook van de tentoonstelling te genieten.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: vyncky op 21 januari 2020, 22:38:31 pm
Vandaag bevestiging gekregen, "Den Overslag" staat op On traXS! 2020 in Utrecht. Wel beetje fier  ;D ;D


Frans,

Daar mag je zeker fier op zijn ;)
Tot op OT!

Yannick
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 26 januari 2020, 17:25:41 pm
Nog een paar foto's van 1 jaar geleden binnen gekregen toen "Den Overslag" 3 weken rondjes gedraaid heeft op "Mode meet Modelbouw" in Promenade Shopping in Kapellen  8)

(https://live.staticflickr.com/65535/49444215898_b2426e3d7e_k.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/49444697271_fb058752e1_k.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/49444216353_ba533e6fda_k.jpg)

Alleen zien de loc's er nu zo niet meer uit...  ::) ::) ???
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 15 maart 2020, 14:39:56 pm
En door de "last minute" (terechte) afgelasting van het OntraXS gebeuren hebben deze dames zich niet kunnen presenteren aan het groot publiek.

(https://live.staticflickr.com/65535/49627323548_2d42e0de73_4k.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/49627324643_6af2df3f3c_4k.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/49627324903_6c4a2fae9f_4k.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/49435090981_1f7313392f_4k.jpg)


Kandidatuur voor een herneming in 2021 is gesteld, nu wachten op de bevestiging.
Mogelijk een herkansing in April op MobExpo in Sint-Niklaas (als dat doorgaat na de Paasvakantie) of in September in Hochdorf (CH).
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: doomslu op 15 maart 2020, 15:30:36 pm
En door de "last minute" (terechte) afgelasting van het OntraXS gebeuren hebben deze dames zich niet kunnen presenteren aan het groot publiek.

Jammer... je had ze net zo mooi gewassen...  :-\
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Ronald op 01 april 2020, 16:37:45 pm
.. of in September in Hochdorf (CH).

Die is leuk! Ga je geen spijt van krijgen :)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 02 mei 2020, 18:46:27 pm
Een middagje stoeien met de profieltjes die ik nog had liggen.

Een toegangspoort van eerste idee over werkschets tot schilderklare uitvoering...

(https://live.staticflickr.com/65535/49846426231_bd298e70ae_4k.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/49846729097_fffd46541e_4k.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/49845889328_3563d8d304_4k.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/49845889233_4a9580a63c_4k.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/49846425461_04377e5d0d_4k.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/49845890228_b448385e2e_4k.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/49846729652_887d82dcf2_4k.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/49846729602_10ee8516f3_4k.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/49846426301_8cffe2daea_4k.jpg)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Floris op 02 mei 2020, 20:10:09 pm
Nice!  8)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: evan op 02 mei 2020, 22:30:11 pm
Speciale constructie.  Ik ben benieuwd naar de uitwerking ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Gerolf op 03 mei 2020, 09:02:21 am
Knap, Frans  8)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: modelbaanHO op 03 mei 2020, 09:23:18 am
Knap, Frans  8)
+1
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: PeterVG op 03 mei 2020, 09:26:58 am
Aha, knap gestoei met profieltjes.
Mooie artisanale modelbouw.
Daar hou ik van Frans.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: mahtoska1 op 03 mei 2020, 14:37:38 pm
Dat wordt een mooie toegangspoort.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 03 mei 2020, 22:58:43 pm
Vandaag dan maar wat tijd gespendeerd aan de poortvleugels  8) 8)

(https://live.staticflickr.com/65535/49851379278_9d5826aa2d_4k.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/49851916766_8325f73fd0_4k.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/49851378883_3412ed50a5_4k.jpg)

En even op de plek gezet, nog een beetje "schots en scheef"

(https://live.staticflickr.com/65535/49852215437_0ff8a8a4a6_4k.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/49851917116_73d3d72038_4k.jpg)

Ondertussen nog wat kleine details er bij aan gehangen (deursleutels, ringen voor de ketting) en een poging gedaan om gerolde prikkeldraad te imiteren.
De poort staat ondertussen ook al in het roestbruin gespoten.

Foto's zullen voor morgen zijn  ;D ;D ;D
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: doomslu op 03 mei 2020, 23:04:54 pm
Een nieuwe poort en er zitten al gaten in!  :-\  ;D
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: mahtoska1 op 04 mei 2020, 07:59:01 am
Goed bezig!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Kautenbach op 04 mei 2020, 08:10:13 am
Mooi sfeervol, lekker gedetailleerd als je naar je spoor ook kijkt.

Zal wel lekker roestig worden tussen de gaten door ;D
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Michiel op 04 mei 2020, 08:16:21 am
Past perfect in z'n omgeving.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 04 mei 2020, 22:56:27 pm
Gisteravond de boel nog in een donker roestbruin gespoten en dus een nachtje laten drogen

(https://live.staticflickr.com/65535/49855427736_b00d9cf382_4k.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/49855427676_5892a16f16_4k.jpg)

Vandaag dan maar verder aan de slag met MIG Chipping medium en het vaal-groene kleurtje erop geblazen.
Daarna gewoon een beetje "los" gegaan om er een vervallen poort van te maken

(https://live.staticflickr.com/65535/49855731537_67dd20f50b_4k.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/49854890248_994e77d187_4k.jpg)

Daarna was het tijd om de weathering compleet te maken

(https://live.staticflickr.com/65535/49856633367_1b3335c452_4k.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/49856331431_07e8a38fbd_4k.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/49856633607_d489108429_4k.jpg)

En daarna kriebelde het veel te hard om die poort op zijn plekje te zetten op "Den Overslag".

(https://live.staticflickr.com/65535/49856331051_9410fbc87e_4k.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/49855793083_2ddc21880a_4k.jpg)

Een paar details

(https://live.staticflickr.com/65535/49855792028_6cbd6af52e_4k.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/49856632962_40af91d1c4_4k.jpg)

Deze situatie vraagt natuurlijk wel om de nodige beveiligingen om ongelukken te vermijden  ;D ;D

Op naar de volgende details  8) 8) 8)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: PeterVG op 05 mei 2020, 00:43:03 am
Zeer geslaagd Frans.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: DFS op 05 mei 2020, 07:11:15 am
Mooie toevoeging!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Michiel op 05 mei 2020, 07:52:36 am
Zoiets schilder je niet zomaar even zonder tetanos-prik. Knap!  8)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Kautenbach op 05 mei 2020, 08:33:08 am
Zeer knap werk, zeker die onderrand vh bord boven t spoor, echt super
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Paulogic op 05 mei 2020, 09:52:29 am
Nice... de Vuile puurte ipv de Brugse puurte.

(Puurte = Gents voor poort)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: modelbaanHO op 05 mei 2020, 10:43:37 am
't ja, hoe moet je hier nu commentaar bij geven.
Gewoonweg subliem.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 05 mei 2020, 11:00:16 am
Merci voor de aanmoedigingen.

Vanmorgen nog een leuk idee gekregen voor een klein tafereeltje dat zich rond de poort zal afspelen.
Alleen de juiste dingetjes vinden zal een andere zaak zijn, maar dat heeft tijd.

Vandaag komt de nieuwe levering profieltjes aan van bij Baillien, zo kunnen we onze middagen en avonden weer vol krijgen met het volgende stuk voor op de baan, alsof we anders niet zouden weten wat te doen  :D :D
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Pierre op 05 mei 2020, 11:39:01 am
Mooi  ... mooi! ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Gerolf op 05 mei 2020, 11:43:21 am
WOW Frans  :o
Heel knap bouwsel  8)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Herwig op 05 mei 2020, 14:28:12 pm
Ziet er afschuwelijk goed roestrottig uit.
En gelukkig heet Peeters gewoon Sus   en niet    emmanuelnouaillier
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Tothebeach op 05 mei 2020, 14:29:04 pm
Erg fraai, Frans. Komt er nog een vaag verlopen, weggeroeste tekst op het grote bord?

Zeer knap werk, zeker die onderrand vh bord boven t spoor, echt super

Die viel mij ook op, Erg knap gemaakt (https://yoursmiles.org/tsmile/rulez/t2007.gif) (https://yoursmiles.org/t-rulez.php)

Groet,
michel
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Floris op 05 mei 2020, 15:14:39 pm
fijn, die tetanuskrullen bovenop de poort. Lekker bezig, en meer hiervan aub.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Koen op 05 mei 2020, 16:11:50 pm
Prachtig werk. Knap gemaakt met die loskomende roestpellen. Voor mij één woord: SUBLIEM  :P :P :P.
Ik wil wel eens in de leer komen  ::).

Groetjes,
Koen
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: evan op 05 mei 2020, 18:57:18 pm
Fantastisch!

Suske, het valt me op dat de openstaande poort eigenlijk niet zou dicht kunnen door dat de twee deuren eigenlijk wat te groot zijn.  Kan dit? Of is het gezichtsbedrog?

Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: guy holbrecht op 05 mei 2020, 20:30:07 pm
Een pracht van een verwering. Wat een resultaat!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: OlivierV op 05 mei 2020, 20:55:41 pm
Dat is wel een erg "lelijke" poort geworden zeg!

Zeer geslaagd!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 05 mei 2020, 23:43:46 pm
Bedankt voor de aanmoedigingen, ik zal de bloemen in een vaas zetten

(https://img.static-rmg.be/a/view/q75/w720/h405/1698682/bloomon3-jpg.jpg)

Suske, het valt me op dat de openstaande poort eigenlijk niet zou dicht kunnen door dat de twee deuren eigenlijk wat te groot zijn.  Kan dit? Of is het gezichtsbedrog?

Ze is inderdaad 1mm te breed. Kan ik helaas niet meer veranderen, zelfs niet door de kolommen achter de schutting te zetten en wat van de boorstenen weg te snijden.

Erg fraai, Frans. Komt er nog een vaag verlopen, weggeroeste tekst op het grote bord?

Als ik ze er terug uithaal, kan dat misschien nog gebeuren. Ben er alleen nog niet uit hoe ik die vergane glorie ga noemen.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: mahtoska1 op 06 mei 2020, 07:29:47 am
Zeer knap roestig resultaat!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: doomslu op 06 mei 2020, 09:29:39 am
Is dit het enige forum waar iemand wordt gefeliciteerd omdat hij iets lelijks heeft gemaakt?  8) :o ;D
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Tothebeach op 06 mei 2020, 10:39:05 am
nee, er zijn meer fora waar dat gebeurt  (https://yoursmiles.org/ssmile/fun/s0255.gif) (https://yoursmiles.org/s-fun.php?page=2)

Groet,
michel
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 06 mei 2020, 10:45:14 am
Is dit het enige forum waar iemand wordt gefeliciteerd omdat hij iets lelijks heeft gemaakt?  8) :o ;D

ik weet het Luc, het niveau gaat sterk naar beneden in dit draadje  ;D ;D ::) ::) 8) 8)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 08 mei 2020, 00:14:06 am
Omdat er ook nog iets "nieuw"op de baan moet komen maar begonnen aan het laadstation welk een plaatsje krijgt naast het vatenmagazijn.

Daar heb je dan laadarmen en klaptrappen voor nodig. Gelukkig kennen we wel een fabrikant van die spullen voor de tekeningen.
Maar ook moet er een staalstructuur komen waar die dingen in hangen met de nodige pijpen, kleppen, bordessen, toegangstrappen en ladders. Wordt dus een leuk werkje om een paar uurtjes mee bezig te zijn wanneer de andere projecten niet echt mee willen.

Begonnen met de staalstructuur, een paar dakbalken gemaakt.

(https://live.staticflickr.com/65535/49868150416_e37925a400_4k.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/49868150271_a37ef88265_4k.jpg)

En na wat prutsen en prullen, veel meten en passen kom je dan tot een begin van wat een laadstation moet worden.

(https://live.staticflickr.com/65535/49867614443_54ab425600_4k.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/49867614278_95ecbce71d_4k.jpg)

Bij een volgende poseer-sessie besloten het vatenmagazijn te verplaatsen. Het blijft wel op de baan staan, maar verschuift meer naar het andere magazijn op. Anders steekt het helemaal weg achter het laadstation.
Dat is gelijk ook maar een veld kleiner gemaakt. Eindelijk krijg ik alles een beetje op z'n plek zoals ik het graag heb.

Tijd om de structuur verder af te werken met de nodige balken en andere steunstructuren die er nog in moeten voor de trappen en laadarmen.
Ook het dak verder voorzien van de nodige stabiliteitsverbanden.

(https://live.staticflickr.com/65535/49868451142_7feee0da17_4k.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/49868149621_16caca9f02_4k.jpg)

Wordt vervolgd...  ;D ;D
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: evan op 08 mei 2020, 03:50:12 am
Toch leuk he dat styreen  ;D

Dat wordt wat!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 08 mei 2020, 09:30:45 am
Zeker leuk spul, soms een beetje te grof naar mijn zin, maar we doen het er wel mee.
De messing profieltjes die er nu inzitten zijn al de kleinste L-profieltjes die je commercieel kan vinden en die zijn juist klein genoeg :)
We proberen zo dicht mogelijk bij de correcte schaal te komen.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: erik de noorman op 08 mei 2020, 09:41:54 am
Ik weet met wat ik het zou bouwen. ;)

Erik.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: sdz1976 op 08 mei 2020, 10:53:56 am
Ik ook  ;D ;D


Grtz,


Samuel
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 08 mei 2020, 13:38:42 pm
Weet het Erik, maar ik heb geen zin om uren lang te vechten met aluminiumfolie en secondenlijm. Bovendien zit je daar ook gebonden aan een minimale plooimaat want je moet alles wel nog kunnen vastnemen en een beetje op z'n plek houden tijdens het drogen
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: doomslu op 08 mei 2020, 14:14:57 pm
De grootste bewondering voor Erik, maar ook ik vind het ook aartsmoeilijk om mooie profielen te maken met die aluminiumfolie.
Blijkbaar ben ik dus niet zo handig als Erik...  :-\
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: erik de noorman op 09 mei 2020, 00:41:15 am
Was maar een grapje. :D
L en U profieltjes tot een 0.5 mm en 6 cm lang kunnen.
Ik zal eens een demo moeten geven hoe dat je dat doet. Eenmaal onder de knie gaat dat even snel als met plasticprofielen.
Ik gebruik wel verschillende diktes van aluminiumplaatjes.  Hoe kleiner het profieltje hoe dunner het aluminium.
Verder een zeer geslaagd werkje. 8)

Erik.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: mardig23 op 09 mei 2020, 09:52:59 am
De poort is weer een mooi stukje "modelbouw van de bovenste plank".

Ik vind vooral ook de vervormingen erg realistisch. Het laat zien dat "verweren" veel meer is dan alleen schilderen...

Ik ben wel eens nieuwsgierig naar het vervolg, bijvoorbeeld kettinske om ze af te sluiten, of een hoop onkruid :P
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 09 mei 2020, 13:58:15 pm
Een voorlopige 2de passing met het verplaatste vatenmagazijn en de structuur op friscostokje om de juiste hoogte te hebben.

(https://live.staticflickr.com/65535/49873262503_7fc222b7cb_4k.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/49873262593_c3e5d01b7a_4k.jpg)

Zo komen zowel het vatenmagazijn als het laadstation beter tot hun recht en ga ik ook een iets logischer verloop van pijpen kunnen maken.
Heb op Shapeways centrifugaalpompen gevonden die de boel moeten gaan rondpompen, de laadarmen en klaptrappen zullen volledig scratchbuild worden. Buizen en toebehoren is ook geen probleem, alleen nog op zoek naar kleppen en andere leidingenbrol. Misschien mijn oor eens te luisteren leggen bij Floris ;)

En als je dan  toch bezig bent, even een krankzinnig werkje, maar je ziet het wel

(https://live.staticflickr.com/65535/49874104612_fbb098c2c2_4k.jpg)


De poort is weer een mooi stukje "modelbouw van de bovenste plank".

Ik vind vooral ook de vervormingen erg realistisch. Het laat zien dat "verweren" veel meer is dan alleen schilderen...

Ik ben wel eens nieuwsgierig naar het vervolg, bijvoorbeeld kettinske om ze af te sluiten, of een hoop onkruid :P

Bedankt Karl, ik probeer er inderdaad ook altijd iets "meer" van te maken. 't Is een uitdaging die we niet uit de weg gaan.

Erik, voor L- en U-profieltjes is het inderdaad mogelijk en dat heb ik ook al gedaan. Maar T- en H-profielen is wel een beetje andere koek. Dan moet je onderdeeltjes gaan maken en die aan elkaar lijmen en ... tja, die blijven meestal aan mijn vingers of pincetten kleven.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: erik de noorman op 09 mei 2020, 17:41:43 pm
Klopt Suske, H profielen maken is niet makkelijk en tijdrovend zal ik zoveel mogelijk vermijden.
T profielen zijn ook eenvoudig te maken (basis van fijn karton).
Mooi priegelwerk.
Erik.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: mahtoska1 op 09 mei 2020, 20:47:14 pm
Citaat
En als je dan  toch bezig bent, even een krankzinnig werkje, maar je ziet het wel
Tja, het aantal details per cm3 is hetzelfde in elke schaal.

Mooi werk Frans!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 14 mei 2020, 23:24:55 pm
Beetje verder prutsen aan het laadstation.
Eerst uitzoeken hoe al die pijpen moeten lopen en dan de staalstructuur daar op aanpassen, de nodige bordessen om de kleppen te bedienen en dergelijke gelijk voorzien.

(https://live.staticflickr.com/65535/49895907772_41b320da6c_4k.jpg) (https://flic.kr/p/2j28z2W)20200514_225319 (https://flic.kr/p/2j28z2W) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://live.staticflickr.com/65535/49895597996_f65d3747cb_4k.jpg) (https://flic.kr/p/2j26YWY)20200514_225257 (https://flic.kr/p/2j26YWY) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://live.staticflickr.com/65535/49895597626_833cd83119_4k.jpg) (https://flic.kr/p/2j26YQA)20200514_225327 (https://flic.kr/p/2j26YQA) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://live.staticflickr.com/65535/49895082438_263c335829_4k.jpg) (https://flic.kr/p/2j24kG3)20200514_225303 (https://flic.kr/p/2j24kG3) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: DFS op 16 mei 2020, 08:27:41 am
dat laadstation wordt een echte "eye catcher"
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Herwig op 16 mei 2020, 15:42:09 pm
Frans,
Heb van jaren geleden ( begin digitale of einde analoge tijdperk ? ) een serie foto's van zo'n stellage op de Petrol-Zuid.
Inclusief een man-in-overall bovenop de grijze ketelwagens en met een  Unimog rail/route  ervoor ...
Die laadinstallatie     -van smeermiddelen-     was/is wel simpeler opgebouwd dan de uwe.   
Die Unimog (of modernere variant) is mogelijk een idee voor uw H0-model
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 16 mei 2020, 17:50:28 pm
De installaties op "den petrol op 't zuid" dateren van direct na WOII - de relance periode.
Ik denk zelfs dat sommige al dateren van in het interbellum.
Ik dateer mijn installatie ergens midden jaren '70 - begin '80 - zoals het rollend materiaal zich ook in die periode zet.

Een Unimog rail/route heb ik nog ergens liggen, maar die was eigenlijk bedoeld voor Vaerwegh Dok op de terminal.
Maar daar kan er ook een andere voor gevonden worden - zo'n RC-controlled ding :)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Floris op 17 mei 2020, 01:25:34 am
ah nee joh, gewoon een cockerill, of voor de fijnproevers, een 25 tons baume marpent  8)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 17 mei 2020, 12:58:41 pm
't zal die andere kleine Belg worden Floris of een of andere omgespoten Köf van een lokale firma die ik ook nog wel in een of andere doos heb zitten.
Zo blijven we "flexibel" terwijl zo'n Unimog waarschijnlijk toch maar statisch zou zijn en dus in de weg gaat staan op dat smalle stukje.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Herwig op 18 mei 2020, 16:40:59 pm
Frans,
Een paar jaar geleden ben'k nog eens gaan kijken (en foto's nemen) op De Petrol-Zuid.
Geen Unimog meer te bespeuren, maar gewoon een NMBS 77 die de ketelwagens had gebracht en tevens het rangeerwerk deed aan de laadinstallatie.   Ook geen apart privé-locje, spijtig.    Evenmin een tractor die tegen de buffers duwt en de wagens zo verplaatst.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 20 mei 2020, 23:37:18 pm
Een middagje prutsen en knoeien met fijne profieltjes en dunne draad...  ::) ::) ::)

Leuningen maken...  8) 8)

(https://live.staticflickr.com/65535/49917782357_0cfe80698a_4k.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/49917782677_493d76f07c_4k.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/49916968048_580bf2629e_4k.jpg)

Nu nog wat prutsen aan een kooiladder, nog een langbordes en dan de klaptrapjes en laadarmen

Wordt vervolgd...  ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: doomslu op 21 mei 2020, 08:35:56 am
Ge zijt ne prutser, Frans!  ;D
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Steam.N op 21 mei 2020, 08:46:38 am
Sjieke dingen, Frans !
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Koen op 21 mei 2020, 10:30:45 am
Knap werk, Frans.
Je ziet waar de kennis zit  :).
Prutsen is precies je ding hé  ;D.

Groetjes,
Koen
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: vyncky op 21 mei 2020, 11:07:50 am
Een middagje prutsen en knoeien met fijne profieltjes en dunne draad...  ::) ::) ::)

Leuningen maken...  8) 8)

Nu nog wat prutsen aan een kooiladder, nog een langbordes en dan de klaptrapjes en laadarmen

Wordt vervolgd...  ;)

Hey Frans,

Goed gelukt!
Hoeveel langer zijn je vingers geworden door de secondelijm die er altijd aan bleef kleven? Dat zou toch bij mij het geval zijn ;D

Ik ben benieuwd hoe je die roostervloeren maken ;)

Yannick
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: PeterVG op 21 mei 2020, 11:31:29 am
Heel mooi werk Frans
Ik begin me bijna op het werk te voelen zo fraai gebouwd.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 21 mei 2020, 11:48:13 am
Merci voor de aanmoedigingen. Ik ben zelf ook heel benieuwd hoe het er gaat uitzien eens het zijn kleurtjes zal hebben.

@ Yannick, mijn vingers zijn niet langer geworden, de eelt van mijn vingertoppen is nu een beetje weg (en mijn mesje botter :) )

Zal straks een foto maken met een paar roosters er voorlopig op.
Ik heb mooie lasergesneden roosters gevonden bij Kotol.de (https://www.kotol.de/kotol-ho-187/am-gleis-im-bw/abdeckgitter-h0.php) aan een redelijke prijs. En het zijn roosters met een rand en de gaten in een vierkant patroon. De meeste geëtste plaat die je vind is met de gaatjes in gestapelde uitvoering (ontwikkeld voor filters)

(https://www.kotol.de/images/87-900-0-abdeckgitter-1.jpg)

Kotol is een klein-serie-fabrikant die wel meer leuke dingen in zijn assortiment heeft. De moeite om hun webshop grondig door te pluizen.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Michiel op 21 mei 2020, 13:09:20 pm
Ik volg ook met interesse je bouwkunsten!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: vyncky op 21 mei 2020, 14:07:36 pm


@ Yannick, mijn vingers zijn niet langer geworden, de eelt van mijn vingertoppen is nu een beetje weg (en mijn mesje botter :) )

Kotol is een klein-serie-fabrikant die wel meer leuke dingen in zijn assortiment heeft. De moeite om hun webshop grondig door te pluizen.

Gelukkig!  ;D

Kotol ken ik ook. ze hebben leuke detail dingetjes. De kolenzakken, mand en en wat andere kleine frul op mijn modelbaan komt van daar.
De roosters was me niet opgevallen dat ze dat hadden.

Die jutte zakken zijn echt fantastisch gemaakt. Een voorbeeldje:
(http://lijn-12.be/foto's%20MSM/kotol.jpg)

Yannick
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: mahtoska1 op 21 mei 2020, 14:38:09 pm
Zeer mooi allemaal.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Pierre op 21 mei 2020, 16:26:09 pm
Werkelijk mooi werk Frans. Ziet er indrukwekkend uit. ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 22 mei 2020, 00:30:22 am
Deze hadden jullie nog te goed   ;D ;D

De kooiladder

(https://live.staticflickr.com/65535/49921272627_b1777e9904_k.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/49920974496_2a42439abe_k.jpg)


En dan het geheel even gepast in het bordes en gelijk even een paar roosters van Kotol er bij gelegd.

(https://live.staticflickr.com/65535/49920459958_f97811a738_k.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/49920974596_c3f79b7e55_k.jpg)


Het "staalwerk" voor het langse bordes aan de achterkant dat toegang moet geven aan de klaptrappen hangt er ook al tegen.

(https://live.staticflickr.com/65535/49920994161_6aba48194f_k.jpg)


Morgen het vervolg van de leuningen en nog een kooiladder en toegangstrap in elkaar frustelen.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Floris op 22 mei 2020, 01:23:29 am
oh kijkaan, lekker bezig! volgende keer een stukkie seraing?  8)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Gerolf op 22 mei 2020, 08:15:44 am
Ferm bezig, Frans  8)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: PeterVG op 22 mei 2020, 09:13:13 am
Hier doe ik mijn helm voor af, prachtig Frans
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Pierre op 22 mei 2020, 10:17:54 am
Lekker bezig Frans. ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 22 mei 2020, 23:45:27 pm
Een update ...

Het langse bordes met zijn leuning (aan de achterkant en dus tegen de loods), nog zonder kock-plate maar die zit er ondertussen al wel op.

(https://live.staticflickr.com/65535/49920994161_6aba48194f_k.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/49924227556_6cc3a1d9d6_k.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/49923705533_72ce620ba5_k.jpg)


En dan even een paar "shots" vanuit Prieser oogpunt

(https://live.staticflickr.com/65535/49923705773_93be439526_k.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/49923705828_17ad3ee3ec_k.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/49924227721_9d9837a95a_k.jpg)


Over naar het echte frustelwerk namelijk de laadarmen en klaptrappen nadat er eerst een 2de kooiladder en toegangstrap gemaakt zijn.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: modelbaanHO op 23 mei 2020, 08:54:46 am
Mooi Frans.
't wordt ook een beetje duidelijker hoe het geheel in elkaar steekt.
Die roosters zijn erg fijn.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Michiel op 23 mei 2020, 09:27:11 am
Dit wordt een heel overtuigend stukje staalvakwerk! Knap!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 22 augustus 2021, 13:28:07 pm
Na meer dan een jaar het stof nog eens van dit draadje blazen.

Den Overslag gaat binnen 3 weken een weekendje op uitnodiging naar het verre Zwitserland op reis.

(https://live.staticflickr.com/65535/51393640807_8ea7de8bba_z.jpg) (https://flic.kr/p/2mitQTi)flyer (https://flic.kr/p/2mitQTi) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Na de clubtentoonstelling is er terug tijd om de boel verder te verfraaien en de geplande werken af te ronden, met natuurlijk enkele wijzigingen na veel corona-overpeinzingen.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Ronald op 23 augustus 2021, 10:11:12 am
Leuke expo op een nu even andere plek :)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 07 september 2022, 17:41:06 pm
Ben je alles aan het nakijken voor een volgende tentoonstelling (OntraXS!), blijkt er toch een en ander een beetje meer werk met zich mee te brengen. Stressniveau terug een beetje hoger, maar 't komt goed.

(https://live.staticflickr.com/65535/52341362340_9ed517c19d_c.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/52341362355_e0aeb8a73b_c.jpg)

Er bleek een en ander wat te zijn losgekomen bij de vorige verhuis vanuit het verre Zwitserland  8) 8)
Gaan we dat gelijk terug goed vast zetten en wat dingen aanpassen  ;D ;D
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Ronald op 07 september 2022, 21:05:08 pm
Succes, we gaan het bewonderen in Utrecht!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 14 september 2022, 17:51:12 pm
Het onvermijdelijke sein is geplaatst, er worden wat Duitsers geBelgd  zodat ze tussen de sporen kunnen en mogen lopen.
Op de laadinstallatie zijn de leuningen geschilderd, de kooiladder en looproosters zijn geplaatst. Tijd nu voor wat leidingen op die brug.

(https://live.staticflickr.com/65535/52357735298_076e12d8b6_c.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/52357735593_56cbb94a1f_c.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/52357812499_465544faa8_c.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/52357497416_896f14dcae_c.jpg)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: ERVIN op 14 september 2022, 19:15:54 pm
Gewoon maar een vraagje Frans , moet er op dat sein zo'n pijl aangegeven zijn als het om een enkelsporig spoor gaat?
Voor de rest weer ferme foto's hoor , de preisertjes zijn ook knap trouwens. ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 15 september 2022, 00:08:43 am
Ik heb er geen idee van Erwin, ik heb er niets specifiek over gevonden. Alleen de 'algemene' melding dat een sein 'rechts' van het spoor een pijl heeft. Zodoende.... Mag het niet, die pijl is er zo weer af :) ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Gerolf op 15 september 2022, 08:35:26 am
Ik dacht dat die pijl geplaatst wordt als er verwarring kan zijn, maar ik kan me vergissen  ::)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: C.B. op 15 september 2022, 11:06:17 am
Is helaas niet juist.
De pijl mag maar gebruikt worden bij een maximale snelheid van 40km/u voor een sein van het normaalspoor dat uitzonderlijk rechts staat opgesteld.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Waterman op 15 september 2022, 20:47:45 pm
Dat is een uitzonderlijk rechts geplaatst normaalspoorsein. Enkel in zones waar de beseinde snelheid max. 40km/h bedraagt.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Waterman op 15 september 2022, 20:49:26 pm
En ik had deze pagina (en de reactie van Claudio) dus niet gezien alvorens ik reageerde  ;D
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: ERVIN op 15 september 2022, 22:26:20 pm
Bedankt voor de uitleg mannen , dat weet ik dan ook weeral.  ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 15 september 2022, 23:51:01 pm
Dus de pijl mag er af  ;D
Of ik demonteer de cijferbak en zet er een snelheidsbaken '4' voor  ::) ::)

Het sein staat in een bocht en om de zichtbaarheid vanop het spoor te verbeteren is het rechts geplaatst.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: B_Modelbouw op 16 september 2022, 07:22:05 am
Hé Frans,

Het sein gewoon aan de juiste kant plaatsen en werken met een voorsein (of noemt dat bij ons een herhaal sein)… anders gaat die machinist niet weten of die links of rechts moet kijken.

Je hebt die seinen waarschijnlijk al wel gezien (twee beelden ‘—‘ volgende sein staat gesloten, ‘/‘ volgende sein staat open - ongeacht snelheidsbeperking)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: C.B. op 16 september 2022, 09:43:08 am
@ Frans;

Om het goed te zijn zou de snelheidsbak eraf moeten.
Vermits de maximumsnelheid daar toch 40 km/u is in deze situatie.
Mocht je nu een snelheidsbak hebben dat bijvoorbeeld 20 km/u aangaf , mag je die daar wel aanhangen.

@ Bert

Bij ons wordt een voorsein omschreven als een verwittigingssein.
De bestuurder moet ook kennis hebben van de speciale gevallen op de lijn waar hij of zij op rijdt.
Dus je moet ook weten als er seinen anders georiënteerd staan langs de lijn.  ;)

@ Patrick.
Ik had mijn post niet opnieuw gelezen , en terecht , in dit geval moet de pijl erop blijven zoals al geschreven in bovenstaande post van me.
Aangepast.

Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Waterman op 16 september 2022, 12:01:46 pm
Die pijl mag er op blijven als het een uitzonderlijk rechts geplaatst sein is in een zone met vmax 40km/h.

Als de beseinde snelheid opwaarts van dat sein hoger ligt moet de pijl er af en zal je het links moeten inplanten.

Het bijkomend onderpaneel mag blijven als het over een opdrijving gaat, de bestuurder mag immers de snelheid pas verhogen als het volledige konvooi zich afwaarts bevindt. De afwaartse seinen gaan dan uiteraard links moeten geplaatst zijn (vmax > 40km/h).
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: C.B. op 16 september 2022, 13:19:28 pm
Die pijl mag er op blijven als het een uitzonderlijk rechts geplaatst sein is in een zone met vmax 40km/h.

Als de beseinde snelheid opwaarts van dat sein hoger ligt moet de pijl er af en zal je het links moeten inplanten.

Het bijkomend onderpaneel mag blijven als het over een opdrijving gaat, de bestuurder mag immers de snelheid pas verhogen als het volledige konvooi zich afwaarts bevindt. De afwaartse seinen gaan dan uiteraard links moeten geplaatst zijn (vmax > 40km/h).

Volledig juist Patrick , ik had in bovenstaande post een miskleun geschreven , daar ook aangepast.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Waterman op 16 september 2022, 15:04:42 pm
Claudio,

Artikel 3.2.3 van HLT II.A.1 heeft het enkel over een beseinde snelheid van 40km/h.

Om zeker te zijn over de hier geschetste situatie heb ik de vraag maar eens voorgelegd aan een instructeur  ;D

Via mail dan, want ik ben maar na 14u begonnen en op vrijdagnamiddag om dat uur zijn die mannen natuurlijk al allemaal naar huis   :D

Dus antwoord volgt!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 16 september 2022, 15:25:19 pm
Om wat meer duidelijkheid te scheppen, een tekening van de situatie met mogelijke seinen.

(https://live.staticflickr.com/65535/52362219480_c87649acd8_c.jpg) (https://flic.kr/p/2nM54zA)positie seinen - deeel 1 (https://flic.kr/p/2nM54zA) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Om alles tegen OntraXS klaar te hebben, heb ik momenteel de beschikking over:
- 4 lampen sein met keper en cijferbak '6'
- 5 lampen sein zonder toeter en bellen

De telefoonkast en seinnummerplaat kunnen overgezet worden naar het nieuwe sein.
Ook de vaste platen kunnen nog geplaatst worden.
Het funderingsblok van het 'foutief' geplaatste sein kan blijven zitten als sokkel van een oude beseinde aansluiting ;)

Als uitrijsein aan de rangeerbundel zou ik liefst met vaste borden werken.
Bedoeling is om een lokaal bediend sein te hebben ter plaatse van de aansluiting.

Als de deskundigen hier hun licht over kunnen laten schijnen...
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 16 september 2022, 15:28:38 pm
Die pijl mag er op blijven als het een uitzonderlijk rechts geplaatst sein is in een zone met vmax 40km/h.

Als de beseinde snelheid opwaarts van dat sein hoger ligt moet de pijl er af en zal je het links moeten inplanten.

Het bijkomend onderpaneel mag blijven als het over een opdrijving gaat, de bestuurder mag immers de snelheid pas verhogen als het volledige konvooi zich afwaarts bevindt. De afwaartse seinen gaan dan uiteraard links moeten geplaatst zijn (vmax > 40km/h).

In dat geval moet alleen de cijferbak verwijderd worden en een snelheidsbeperking op het afwaartse spoor van 40km/u.
In dit geval zou de snelheid ook beperkt blijven tot de trein voorbij de achterliggende halte is gereden.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Waterman op 16 september 2022, 15:57:17 pm
In de plaats van altijd instructeurs te ambeteren   ;D kan ik natuurlijk zelf eens een ssp raadplegen:

(https://live.staticflickr.com/65535/52361819691_275129bf0c_h.jpg) (https://flic.kr/p/2nM31JF)Screenshot_20220916-152526 (https://flic.kr/p/2nM31JF) by Patrick VdBossche (https://www.flickr.com/photos/157450788@N06/), on Flickr

Bij mijn eerdere veronderstellingen baseerde ik mij op het mij welbekend sein Hotel 15 - Juliet.1: komende van Brussel Centraal is de beseinde snelheid 40km/h, voor de reisweg naar lijn 96 krijgt de bestuurder een 7 op het onderpaneel en mag dus eens volledig afwaarts optrekken naar 70km/h.

Het uitzonderlijk rechts geplaatste sein Hotel 14 - Juliet.1 vertoont voor de reisweg naar de 50C een 5 op het onderpaneel, maw opwaarts 40km/h wat het uitzonderlijk rechts plaatsen verantwoort, afwaarts mag er 50km/h gereden worden.

Niet om per sé mijn gelijk te halen ze Claudio, maar ik grijp elke gelegenheid om met de reglementering bezig te zijn graag aan  ;) :)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Waterman op 16 september 2022, 16:09:59 pm
Suske, het eerste wat je moet loslaten is het aantal lampen in je seinen.

No matter hoeveel toeters en bellen een sein heeft, als het voor een bepaalde reisweg een bepaald seinbeeld niet kan vertonen zal het dit seinbeeld ook nooit vertonen.

Stel bijvoorveeld dat je in volle baan een verwittigingssein hebt dat groen en 2 geel kan vertonen, dan kan je in principe ook de seinbeelden groen-geel horizontaal en groen-geel verticaal tevoorschijn toveren.

Als er echter afwaarts van het aangekondigde sein geen sectie ligt met wissels die een verminderde snelheid verantwoorden zal je verwittigingssein nooit groen-geel horizontaal vertonen. Als er na het aangekondigde sein geen korte stop- op vertragingssectie ligt zal je verwittigingssein nooit groen-geel verticaal vertonen.

En hoeveel lampen je sein heeft of hoeveel seinbeelden je in je seindecoder kan programmeren maken dus geen bal uit.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: C.B. op 16 september 2022, 17:50:22 pm

Artikel 3.2.3 van HLT II.A.1 heeft het enkel over een beseinde snelheid van 40km/h.

Om zeker te zijn over de hier geschetste situatie heb ik de vraag maar eens voorgelegd aan een instructeur  ;D

Dus antwoord volgt!

Ik zal het ook eens bekijken in mijne DML van Lineas. ;D  ;)
HLT heb ik niet meer beschikbaar ...  ;D
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Waterman op 16 september 2022, 19:50:00 pm
Haha, ik vroeg mij al af bij welke privémaatschappij jij zit  :D

Ik heb net PO gehad, 'k kan je de laatste updates van de hlt wel doorsturen  :P
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Driesel op 17 september 2022, 10:43:37 am
Frans,

Een snelheidsaanduiding '6' op een sein in België wordt meestal gebruikt in België in volle baan om te veranderen van spoor (normaalspoor naar tegenspoor of omgekeerd). Jouw baantje situeert zich volgens mij in tijdperk IV. Lokale aansluitingen, zoals jij nagebouwd hebt waren toen te bereiken met beperkte snelheid, dus 40 km/u of minder zelfs. Dus die seinen met '6' zou ik alvast in jouw situatie niet gebruiken.

Zoals Claudio en Patrick reeds hebben aangehaald staat een sein uitzonderlijk rechts op baanvakken met max 40km/u: dus ofwel laat je je sein staan en verwijder je de lichtbak met cijfer, ofwel plaats je één van je andere aan de linkerzijde van het spoor. Ik zou ook opteren om daar één zonder de lichtbak '6' te plaatsen (de gegeven tijdsperiode indachtig).

De reglementering is te complex om hier te bespreken waardoor we je een plausibele oplossing moeten aanbieden.
In jouw geval zou ik dus kiezen voor een sein links van het spoor zonder lichtbak, maar met gele snelheidsdriehoek (met de punt naar beneden) vast aangebracht aan de mast onder het seinbord. Dit past dan ook perfect in de tijdsgeest die je voor ogen hebt.

Ik moet wel eens zoeken naar een foto/tekening van zo'n sein.

Edit: op de site van Cooltrain.be vind je bij puntje 1.3.2 een afbeelding van wat ik bedoel https://www.cooltrain.be/index.php/grote-treinen/belgisch-seinstelsel/belgische-lichtseinen

Succes!

Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 17 september 2022, 23:37:05 pm
Bedankt voor de info. Het sein rechts werd al gesloopt en de fundering blijft gewoon zitten als restant van een oude afgebroken aansluiting (die er eigenlijk nog ligt als een stukje straatspoor).
Het nieuwe sein zal dan aan de linkerkant, iets verder op de baan gezet worden. Een snelheidsbord heb ik nog wel ergens zitten in een of ander bestand.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 18 september 2022, 23:52:23 pm
Het sein is veranderd. De leidingen in het laadstation zijn gelegd.

(https://live.staticflickr.com/65535/52367807345_8e6074b9c1_c.jpg) (https://flic.kr/p/2nMyGE6)20220918_225556 (https://flic.kr/p/2nMyGE6) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://live.staticflickr.com/65535/52367807830_61fe10c6d0_c.jpg) (https://flic.kr/p/2nMyGNs)20220918_225652 (https://flic.kr/p/2nMyGNs) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://live.staticflickr.com/65535/52367389071_ddd0dc1de6_c.jpg) (https://flic.kr/p/2nMwyjt)20220918_225634 (https://flic.kr/p/2nMwyjt) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Voor de aansluiting aan de 2 eerste pompen is er nog een flexibele buis (ronde schoenveter) voorzien die er op het allerlaatste moment wordt opgelegd , westie van nog een beetje werkbaar te zijn.

Blijft nog de toegangstrap en de plooitrapjes en laadarmen. Of die er op komen hangt af van hoe lastig het rollend materieel doet.
We zien wel wat woensdagavond klaar is.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Floris op 19 september 2022, 10:28:37 am
succes man! wordt fraai in elk geval!
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: PeterVG op 19 september 2022, 14:47:56 pm
Mooi Frans. Knap hoe je zoveel detail in het leidingwerk en de pompen krijgt.
Maar dat is meteen voer voor bedenkingen. De Preisermekaniekers gaan het zeer lastig krijgen als een pomp in onderhoud moet. De pomp kan niet ingeblokt en leeggelaten worden. Er ontbreekt een zuigventiel en zuigdrain. Beroepsmisvorming ik weet het maar ja ;)
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 19 september 2022, 17:12:52 pm
Om dan nog maar te zwijgen over alle druk en flowmeters die op de leidingen moeten staan.
Maar de pomp kan wel ingeblokt worden, boven op de rack zitten ook nog een reeks kleppen ;) (ik moest ze ergens weg krijgen)
Drains ga ik er niet op zetten, dat wordt te klein gepriegel (en ik heb ook geen ultra kleine klepjes :) )
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: SuSke op 26 september 2022, 18:28:09 pm
OntraXS! zit er op. Het waren 3 leuke dagen en de boel reed goed.

(https://live.staticflickr.com/65535/52385912131_ea57f6d582_c.jpg) (https://flic.kr/p/2nPauzz)20220923_144433 (https://flic.kr/p/2nPauzz) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Een paar kiekjes  van op de baan

Eentje door de verdwijnopening... :)

(https://live.staticflickr.com/65535/52386152063_5b37bd45f8_c.jpg) (https://flic.kr/p/2nPbHUk)20220925_153431 (https://flic.kr/p/2nPbHUk) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Enkele met enkel het licht van zaal op de baan

(https://live.staticflickr.com/65535/52384983557_6fe2337831_c.jpg) (https://flic.kr/p/2nP5JxF)20220924_183742 (https://flic.kr/p/2nP5JxF) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://live.staticflickr.com/65535/52386344685_6158bc44ab_c.jpg) (https://flic.kr/p/2nPcHap)20220924_183709 (https://flic.kr/p/2nPcHap) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

En met het volle baanlicht

(https://live.staticflickr.com/65535/52386345100_d713dbf27a_c.jpg) (https://flic.kr/p/2nPcHhy)20220924_123636 (https://flic.kr/p/2nPcHhy) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://live.staticflickr.com/65535/52386220199_82b430458a_c.jpg) (https://flic.kr/p/2nPc5a6)20220924_105817 (https://flic.kr/p/2nPc5a6) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://live.staticflickr.com/65535/52386220234_a5a7d6e1fe_c.jpg) (https://flic.kr/p/2nPc5aG)20220924_105803 (https://flic.kr/p/2nPc5aG) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://live.staticflickr.com/65535/52386153023_dfa1ed6c6d_c.jpg) (https://flic.kr/p/2nPbJbT)20220924_105746 (https://flic.kr/p/2nPbJbT) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://live.staticflickr.com/65535/52386153078_7d330325fa_c.jpg) (https://flic.kr/p/2nPbJcQ)20220923_162101 (https://flic.kr/p/2nPbJcQ) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

En voor wie zegt dat je op een kleine baan niet met 'lange' treinen kan rijden (op de foto klikken voor de video)

(https://live.staticflickr.com/31337/52386150648_e23ebff12d_c.jpg) (https://flic.kr/p/2nPbHtW)20220925_161235 (https://flic.kr/p/2nPbHtW) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

(https://live.staticflickr.com/31337/52385910741_880265ec4c_c.jpg) (https://flic.kr/p/2nPauaB)20220925_161115 (https://flic.kr/p/2nPauaB) by Frans Peeters (https://www.flickr.com/photos/140394905@N08/), on Flickr

Volgende optreden zal voor Mobexpo  zijn (15&16 april 2023). Geeft me weer een paar maanden om de laatste updates klaar te stomen.
Titel: Re: Den Overslag & Marchan'Dix
Bericht door: Floris op 26 september 2022, 19:37:41 pm
meer updates? ben benieuwd! 8)