Modelspoormagazine forum

Aktiviteiten => Aankondigingen en verslagen => Topic gestart door: doomslu op 23 april 2016, 09:52:00 am

Titel: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 23 april 2016, 09:52:00 am
Ik zie op onze website dat we nog 175 dagen verwijderd zijn van de aftrap. Het lijkt lang, maar...

Dus dacht ik: "laten we er alvast een draadje over openen".  ;)
Dit werd me eigenlijk ingegeven door de discussie die momenteel loopt over Dortmund. Dat draadje wou ik niet vervuilen, vandaar deze 'spin-off'.
Ik lees daar dat je er niet heen moet voor de banen en vroeg me af "voor wat dan?".
Ok, voor het beursgedeelte, dat snap ik. Maar is dat nog steeds belangrijk?
Ik hoor gemor bij de handelaars die traditiegetrouw bij ons komen. De verkoop in Genk was ondermaats vorig jaar. De klad zit er in.
En ik zal maar meteen heel eerlijk zijn: als er een bepaald aantal handelaars afhaken is het financieel niet meer haalbaar om een expo te organiseren.

Ik vroeg me dus af wat de modelspoorder verwacht van het beursgedeelte van een expo.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: mark7758 op 23 april 2016, 09:57:23 am
Luc,
We komen natuurlijk als eerste en belangrijkste voor Jou en het MSM team.
Daarna voor mij.
- Fabrikanten die hun nieuwe modellen laten zien.
- Banen
- Winkeliers. (En dan voor mij persoonlijk de grote winkeliers die hun eigen modellen laten maken.)


Heel belangrijk vind ik dat het er gezellig moet zijn en licht moet zijn.
Dit maakt het fotograferen makkelijker en ook leuker.
Ruime gangpaden zijn wenselijk, maar soms niet te overkomen.

Dus ik kom zeker. (Zie 1ste reden van bezoek.) 8) 8)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Michiel op 23 april 2016, 09:59:43 am
Voor mij is het beursgedeelte vooral zoeken naar speciallekes. Dingen die niet in de catalogus staan, geen nieuwkoop want dat kan ik altijd via de gebruikelijk weg. Op een beurs zoek in tussen de occasie dingetjes, de alternative duistere merken met verrassend spul, tweede hands voor een interessante prijs, dingetjes die de main-stream niet halen, maar die er dan toevallig liggen...
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: evan op 23 april 2016, 10:05:27 am
Een gezellige sfeer :)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: PeterVG op 23 april 2016, 10:12:13 am
Grote expo's organiseren zal door het huidige klimaat nog moeilijker worden. Hoe het voor Leuven in de haak zit weet ik uiteraard niet. Maar het zou me niet verbazen wanneer door de overheid extra veiligheidsmaatregelen opgelegd worden. Extra kosten die stilaan onhaalbaar worden als ik de tekst van Luc goed begrijp.
Wanneer de grote expo's effectief ophouden te bestaan hoeft dit wat mij betreft geen drama te zijn. Iets kleinere expo's zoals Mobexpo zijn een prima alternatief. Een expo met een 10tal mooie baantjes enkele tweedehands standen aangevuld met diverse gemotiveerde kleinseriefabrikanten... meer moet dat niet zijn.
Wanneer we om het jaar ergens in België zulk een kleinere expo vinden is dat voor mij al ok.

Al blijf ik uiteraard hopen dat het huidige concept van de MSMmodelspoorexpo kan overleven.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: SuSke op 23 april 2016, 10:12:26 am
Laat me dan ook gelijk met de deur in huis vallen Luc (ben blijkbaar ook al de derde deur  ;)).
Ik denk dat de meesten onder ons ook iets van de handelaars verwachten, namelijk "interessante" dingen aan "interessante" prijzen.
Als ik dan op de laatste MOBexpo een standhouder hoor klagen dat de anderen niet mee willen om een "afgesproken vaste" prijs te hanteren voor bepaalde dingen.... ?? ?? ??
Voor ons "kopers" is een beurs nog altijd de plaats waar we
Tot mijn spijt blijft dat soms achterwege. Teveel van het zelfde bij de grote "2de hands-aanbieders aan bijna (of boven) nieuwprijs.

Verder is een gezellige drukte natuurlijk veel aangenamer dan alles op elkaar proppen - iets bredere gangen boven de ultra smalle, maar ik vermoed (ben er eigenlijk zeker van) dat daar ook regels omtrent zijn opgelegd vanuit de lokale brandweer (je moet ze wel kennen en willen volgen). We vergeten soms dat 3/4 van de bezoekers met een bocheltje op de rug lopen die dagen  ;) (rugzak heet zo'n ding dacht ik)

Verlichting voor de verkoopstanden is een noodzaak, aangepast bij de banen is wenselijk.

En zeker belangrijk is een plek waar je met een aantal mensen dan een babbeltje kan slaan, zonder eigenlijk in de weg te staan (cfr. gangen) - dus ook een aangenaam cafetaria.

Dat de poel banen waaruit de organisatoren kunnen vissen ook kleiner wordt is te begrijpen. En "onbekende" of "minder bekende" banen die van ver moten komen, kosten ook handen vol geld.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: loebaske op 23 april 2016, 10:13:58 am
Een beurs zoals van MSM is altijd het bezoeken waard, je tref er veel mensen, door de tal aan variatie van handelaars kan je uw boodschappenlijst maar best mee hebben, de reden is dat men niet om de hoek moet gaan voor een verfpotje of wat sprooimateriaal, dat laatste heb ik gemist op Mobexpo en hoop op de beurs men voorraad te kunnen opslaan. Wat betreft men uitgave aan dingen die ik anders niet vind was wel behoorlijk veeeeel !!!
Dat het misschien geen goede verkoop was in Genk ligt ook aan de vage varia aan produkten. Wat ik zocht heb ik niet gevonden  :(
Ook volledig eens met Frans, echt varia is er soms niet en de handelaars denken dat we de €uro nog niet kennen en bieden 2de hands aan alsof het nieuw is...

Volledig eens met het vaak terug zien van modelbanen, ligt ook aan ons, we bezoeken soms wel enkele expo's, tot op heden vond ik de aanbieding van modelbanen best wel goed op de expo van MSM, tamelijk veel nieuwigheden.
Is tegenwoordig ook niet simpel voor de organisatoren om iets nieuw te vinden...

Zonder ongevallen loop ik die beurs plat  ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Michael op 23 april 2016, 10:43:31 am
Ik heb een paar evenementen in de agenda staan, Ontraxs, een beetje afhankelijk hoe mijn pet staat, Eurospoor, en natuurlijk deze expo, kleinere beurzen vind ik minder interessant omdat het voor mij steeds een paar uur rijden is om deze te kunnen bezoeken, en dat heb ik er niet altijd voor over.
Wat verwacht ik in Leuven?
Gezelligheid,  hopelijk zie en spreek ik daar veel bekenden, de banen, hopelijk allemaal netjes afgewerkt met achtergrond en fries, de verkoop stands, bij sommigen hoop ik na lang wachten mijn aankoop in ontvangst te kunnen nemen, vorige keer liep ik bij VBV tegen de desiro aan, daarop ingeschreven. Wie weet waar ik dit keer tegen aanloop en meeneem naar huis.
Bij leven en welzijn zal weinig mij tegen houden om de Expo in Leuven te bezoeken.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Steam.N op 23 april 2016, 11:26:25 am
Zélf geniet ik van al die banen: stelen met de ogen: opstellingen, technische oplossingen, leuke inkijkjes, ...
En dat dezelfde banen terugkomen: geen probleem: het is telkens terug genieten en nieuwe details ontdekken.
Het geeft bovendien de kans om met de makers een babbel te slaan.

Handelaars en 2de hands stands: ook belangrijk: dingen vinden die je al lang zoekt, en aan haalbaardere prijzen, gereedschap, wisselstukken, ...

En dan steeds bekenden tegenkomen, leuke babbels, bijpraten, ...


MSM expo is voor mij een must: het is telkens een prima mix geweest en een leuke ervaring.  Houden zo !!!
MOBexpo, Dortmund, Genk, ende vele anderen... Elk heeft zijn eigen sfeer, maar ik ben nog niet dikwijls ontgoocheld geweest.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: centauri167 op 23 april 2016, 11:58:00 am
Als ik de evolutie van het beursgedeelte bekijk van de mam-expo's bekijk is er voor mij persoonlijk zeker een serieuze achteruitgang.
Vroeger vond je hier nog vaak primeurs en kon je bepaalde nieuwe uitgaven voor de eerste maal bewonderen, iets wat door internet natuurlijk sterk achteruit is gegaan. Ook stelden vele standhouders hun producten meer voor, zodat je het achteraf in je eigen winkel kon kopen, ipv je terplekke tot een aankoop te overtuigen.
Ook het aanbod is meer en meer een eenheidsworst en de prijzen zijn meestal ( toch voor het grootste deel ) de gewone winkelprijzen.
Tweedehandsaadbod is vaak zwaar overprijsd en bij welke stand kan je een tweedehands loc eens testen ??

Persoonlijk denk ik dat handelaars meer eens in eigen boezem moeten kijken waarom de verkopen kennelijk achteruit gaan, zelf een beetje meer moeite doen zal hun zeker geen kwaad doen.

Voor de rest, genoeg ruimte tussen stands, goede verlichting rond de banen maken het voor mij aangenamer.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: krispy op 23 april 2016, 12:37:21 pm
Ik verwacht er een gezellige drukte , waar het mogelijk is om eens met gelijkgezinden bij te praten .
Wat banen betreft , mooi afgewerkte baantjes ( moet niet tot in super detail zijn , maar wel juist ) zelfs een volledig fantasiebaan   kan inspirerend zijn. Handelaars met ietswat aangepaste prijzen tenopzichte van de winkelprijzen en de 2de handsprijzen echt eens serieus aangepast ( tegenwoordig swingen veel van die prijzen de pan uit , los en rijtuigen gaan dikwijls ver boven de originele aanschafprijs van in der tijd, de jeugd valt dit misschien minder op , maar wij  40/50-jarigen hebben de franken nog gekend en wat mij opvalt wordt er nogal dikwijls volgend gehanteerd , 20 frank vroeger is nu 20 euro bij verkoop van klein  2de handsmateriaal vbv  lima lokje  vroeger 500 frank staan nu gebruikt aan 60/70 euro , wat ik schandalig vindt,  maarja wie ben ik dan weer , en dan maar klagen dat de verkoop slabakt )
Verder hoop ik een stukje van men vroegere microbe  terug te vinden , want het laatste jaar ligt alles er boven verlaten bij onder de spinnenwebben door het missen van goesting
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Martin Welberg op 23 april 2016, 12:43:21 pm
Ben van mening dat de Expo al prima was, boeiend aanbod aan banen.

Wat mij het meeste stoorde in Dortmund was eigenlijk hun opzet, dat ik overal tegen grote witte blokken en blinde muren aankeek door de dwars gangen en corridors, wat dan dwars op Eurospoor staat waar ik de opzet te royaal vindt waardoor je eigenlijk weer verzuipt in de ruimte die er is. Denk dat dat ook het moeilijkste punt is om een royaal opgezette doch knus ogende opzet te vinden.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Gerolf op 23 april 2016, 13:09:54 pm
Van de recent bezochte had MobExpo voor mij een ideale mix: Banen en handel, en ook "aanleunende" handel (electro, airbrush/verf, speciale gereedschappen, ...). Het is vooral voor dat laatste dat ik meestal naar Dortmund ga.
Dus stel dat Leuven zoals vorige keer is (mooie banen, ontmoetingsruimte, ...) met iets meer andere handelaars dan ben ik héél tevreden
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Kris op 23 april 2016, 13:25:57 pm
Hallo,
Wat ik meer en meer mis bij de handel op beurzen is de standen met speciaal gereedschap , onderdelen zoals boutjes moertjes , messing , platicard profieltjes , treinonderdelen,airbrush , ... Kortom de moeilijk te vinden onderdeeltjes voor zelfbouw , wel veel standen die hetzelfde nieuw en tweedehands verkopen
Gelukkig staan er nog soms kleine serie fabrikanten die net iets anders verkopen

Kris
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Jurgen op 23 april 2016, 14:54:08 pm
Mooie banen en aanbiedingen die je alleen op de beurs kan krijgen.

Tweedehands is altijd leuk, al moet er dan wel iets tussen zitten dat je zoekt, anders heeft het niet veel nut.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Alex op 23 april 2016, 16:19:54 pm
Wat mij in Dortmund, maar ook op andere beurzen, opvalt, is het grote aanbod aan ogenschijnlijk onverkoopbare producten.
Je ziet veel jaren 80 materieel liggen, deels zonder doosjes, wat maar meegesleurd wordt van beurs naar beurs.
In mijn ogen inmiddels bijna onverkoopbaar geworden oud spul. De prijzen die er dan nog op staan zijn schrikbarend te noemen.

Daarbij is denk ik bijna 70% van de handel op de tafels locomotieven, de rest wagons. (en wat heb je het meesten in een trein? juist... wagons)

Ook liggen de doosjes dusdanig opgestapeld dat je bijna de catalogusnummers in je hoofd moet hebben om te zien wat er eigenlijk op de stand ligt. Je moet om alles te kunnen zien bijna ieder doosje optillen om te kijken wat er onder ligt. Wat de handelaars niet altijd waarderen. Ik snap wel dat de standmeters duur zijn, maar de presentatie op de tafel moet echt beter in mijn ogen.

Ook heb ik in Dortmund bijvoorbeeld geen enkel Kombimodell doosje kunnen vinden. Losse containers zijn al helemaal slecht vertegenwoordigd. Het geld brand dus in de portemonnee, maar kan het niet kwijt aan de dingen die ik zoek...  ;D

Groeten Alex

Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: PietB op 23 april 2016, 16:49:04 pm
Ik ben in 2014 ook in Leuven geweest, heb me best vermaakt en een aantal bekenden van het forum ontmoet.
Helaas moest ik toen, vanwege knie problemen, na een onzachte botsing met een
(http://static.webshopapp.com/shops/007574/files/003106930/pride-scootmobiel-pride-luna.jpg)
weer redelijk snel naar Nederland terug.
Maar ik ben zeker van plan dit jaar weer te komen.
Al was het alleen maar om nog meer forum leden te ontmoeten.

Is er dit jaar weer een pendel van het station naar de Brabanthal, Luc?

grt Piet.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 23 april 2016, 17:35:52 pm
...

Is er dit jaar weer een pendel van het station naar de Brabanthal, Luc?

Die is inderdaad al geregeld.  :D
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Klaas Zondervan op 23 april 2016, 17:45:36 pm
Veel van wat ik er van vind is door anderen al geschreven. Nieuw materiaal dat ik in een winkel of webshop aan dezelfde prijs kan kopen, dat hoeft voor mij niet zo nodig. Tweedehands materiaal is interessant als de prijs ook interessant zou zijn. Maar vaak lijkt het erop dat een handelaar het gewoon leuk vindt om op een beurs te staan, maar liever alles weer mee naar huis neemt zonder iets te verkopen. Ze denken zeker dat ze goud in handen hebben.
En verder ga ik voor de bijzondere dingen, zoals boutjes, wielstellen en elektronica onderdelen.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Tjalling op 23 april 2016, 19:53:08 pm
Hallo Luc,

Op het beursgedeelte zijn voor mij 4 zaken van belang, zijn toch echt de krenten in de pap:

Als het beursgedeelte goed georganiseerd is (biedt mogelijkheid aan handelaren om wat te verdienen, randverschijnselen zijn goed geregeld en er is een afwisselend aanbod van handelaren) komt dat de beurs ook ten goede.
Mij valt altijd het verschil in sfeer op tussen de beurs in Rijswijk en Eurospoor. Op het eerste gezicht een vergelijkbare verzameling handelaren, maar in Rijswijk is het prettiger zaken doen. Hoe dat komt, weet ik niet.

Verder eens met de eerder aangehaalde punten.

Groet,
Tjalling
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 23 april 2016, 20:47:12 pm
Wat mij in Dortmund, maar ook op andere beurzen, opvalt, is het grote aanbod aan ogenschijnlijk onverkoopbare producten.
Je ziet veel jaren 80 materieel liggen, deels zonder doosjes, wat maar meegesleurd wordt van beurs naar beurs.
In mijn ogen inmiddels bijna onverkoopbaar geworden oud spul. De prijzen die er dan nog op staan zijn schrikbarend te noemen.

Daarbij is denk ik bijna 70% van de handel op de tafels locomotieven, de rest wagons. (en wat heb je het meesten in een trein? juist... wagons)

inderdaad ook mijn idee, maar ja nalatenschappen van mensen die ons voorgingen zeker ?  :-\

en bovendien schrikbarend veel Marklin (voor die aanhangers dan weer het paradijs !  ;D ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Koen op 23 april 2016, 21:15:14 pm
Ik ga voornamelijk naar de expo voor de gezellige contacten en de mooie banen.
Wat het beurs gedeelte betreft, heb ik voornamelijk interesse in producten die je niet zomaar overal vindt. Uiteraard mogen de gesprekken met de leveranciers niet ontbreken (iets wat ik sowieso op elke beurs doe) en als het enigszins mee zit, laat ik mij verleiden tot een aankoop of een bestelling bij mijn favoriete leverancier  :).

De vorige edities van de MSM-expo's vond ik altijd erg geslaagd. Ik kan de organisatoren alleen maar bedanken en toejuichen!

Mvg
Koen
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Klaas Zondervan op 23 april 2016, 22:23:47 pm
Daarbij is denk ik bijna 70% van de handel op de tafels locomotieven, de rest wagons. (en wat heb je het meesten in een trein? juist... wagons)
Dat is toch wel een afspiegeling van de modelspoorrealiteit. Ik ken mensen die meer dan 100 locomotieven hebben, maar minder dan 50 wagens.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: PietB op 24 april 2016, 01:53:41 am
Die is inderdaad al geregeld.  :D
Mooi dan kom ik weer per trein, lekker ontspannen.

grt Piet.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: oebr op 24 april 2016, 07:38:00 am
Als de expo even goed is als die van 2 jaar geleden hoor je mij zeker niet klagen.

Het is wel waar dat 2e hands bijna-speelgoed vaak (veel) te duur aangeboden wordt, maar daar kan de beursorganisator weinig aan doen natuurlijk.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Thommy op 24 april 2016, 10:01:05 am
wat mij meestal stoort is het teveel aan verkopers. Voornamelijk allemaal met dezelfde spullen en aan dezelfde prijzen. Als je er meer hebt met klein gerief/kleinserie/... is dat al veel interessanter.

Ik denk dat ik bij de vorige editie in een half uur door alle verkoopsstanden ben gelopen. Behalve met degene die ik ken, maar das dan ook niet trein gerelateerd.

Ik ga voor nieuwe zaken te bekijken en voor banen te kijken. Niet voor zaken die ik hier om de hoek/op het internet vind.

Moet dan wel zeggen, bij nieuwe ontwikkelingen, zoals toen bij Vanbiervliet met de 91-desiro, sta je dan wel eens langer stil. net zoals bij Ferrivan ed.

nu, ik begrijp ook dat een expo afhuren handenvol geld kost en dat het dus noodzakelijk is om "grote verkopers a la Olaerts ed" te hebben staan. Maar dat is niet mijn hoofddoel om te gaan.

2e hands, jah. das een algemene trend. Meeste mensen willen gewoon een groot deel van hun geld terug.
Vergeet niet dat bv. een Roco 59-29 vroeger gemakkelijk over de 100euro ging. Sommige mensen hebben toen veel van die modellen gekocht en willen die graag met zo weinig mogelijk verlies terug verkopen. Ondanks dat je op de markt die zaken nu voor een 50euro 2e hands vind.

Het is niet alleen in de modeltrein branche, zelfde bij m'n andere hobby. Prijzen voor 2e hands, soms afgeleefde onderdelen, bijna de nieuwprijs vragen.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Havoc op 24 april 2016, 11:29:09 am
Meeste is al gezegd, maar kom. Vooral liefst een iets grotere expo. Voor een tentoonstelling met 5 banen en 3 handelaars doe ik eerlijk gezegd de moeite niet om me te verplaatsen tenzij het in de parochiezaal om de hoek is. Je moet er op zijn minst een halve dag mee bezig kunnen zijn. Dat betekent voor mij ook dat er voldoende afwisselling moet zijn. Zowel in banen als in handelaars.

En daar loopt het voor mij mis met MSM. Teveel belgisch h0, net zoals op het forum hier. Maar zeker bij de handelaren loopt het wat dat betreft mis: eenheidsworst. Maar het is niet beter in hun winkels spijtig genoeg. De verkopers op de MSM expo daar kijk ik niet eens meer naar, ik weet zo dat ik geen Z tijdperk IV, smalspoor, trams of modelschroeven/bouten/lagers/onderdelen ga vinden.

Met de banen heb ik een ander probleem en dat is dat ze gewoon te statisch zijn. Het lijkt genoeg te zijn om die baan daar neer te poten en "dat is het". Op de expo in Leuven was het ook zo druk en op elkaar gepakt dat het niet gezellig meer was. Je kon niet blijven staan bij een baan omdat je direct een hindernis was. Er is de opmerking gemaakt dat het op Eurospoor wel "te leeg" was, maar je kon tenminste eens gaan zitten tussen de banen, je tas eens op de grond zetten of een half uurtje met iemand bij een baan staan praten zonder dat je in de weg stond. Ook waren daar banen "in afwerking/aanbouw" wat ook leerrijk is.

En een bankcontact in de buurt voor het geval....
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: argilla op 24 april 2016, 11:43:09 am
Meeste is al gezegd, maar kom. Vooral liefst een iets grotere expo. Voor een tentoonstelling met 5 banen en 3 handelaars doe ik eerlijk gezegd de moeite niet om me te verplaatsen tenzij het in de parochiezaal om de hoek is. Je moet er op zijn minst een halve dag mee bezig kunnen zijn. Dat betekent voor mij ook dat er voldoende afwisselling moet zijn. Zowel in banen als in handelaars.

En daar loopt het voor mij mis met MSM. Teveel belgisch h0, net zoals op het forum hier. Maar zeker bij de handelaren loopt het wat dat betreft mis: eenheidsworst. Maar het is niet beter in hun winkels spijtig genoeg. De verkopers op de MSM expo daar kijk ik niet eens meer naar, ik weet zo dat ik geen Z tijdperk IV, smalspoor, trams of modelschroeven/bouten/lagers/onderdelen ga vinden.

Met de banen heb ik een ander probleem en dat is dat ze gewoon te statisch zijn. Het lijkt genoeg te zijn om die baan daar neer te poten en "dat is het". Op de expo in Leuven was het ook zo druk en op elkaar gepakt dat het niet gezellig meer was. Je kon niet blijven staan bij een baan omdat je direct een hindernis was. Er is de opmerking gemaakt dat het op Eurospoor wel "te leeg" was, maar je kon tenminste eens gaan zitten tussen de banen, je tas eens op de grond zetten of een half uurtje met iemand bij een baan staan praten zonder dat je in de weg stond. Ook waren daar banen "in afwerking/aanbouw" wat ook leerrijk is.

En een bankcontact in de buurt voor het geval....


Ik kan grotendeels akkoord gaan met wat Johan hier schrijft. Eigenlijk zijn of is MSM van een nationaal beurs -event  vervallen tot , een beurs"je"-event,  maw wat Johan ook aanhaalt de swung is weg ...het is precies als sardientjes in een blik.... Voor mij ook Johan dient het concept MSM -expo  is dringend aan een update toe.  Niet alles is negatief .....banen in afwerking zijn idd een object om van te leren, maar dat is de minderheid. maar goed , misschien kan er met een brain-storming wel iets " nieuws" uit de bus komen. MSM heeft 2 dagen de tijd om een bijeenkomst te organiseren , en de mening van de bouwers te vragen in een forum ter plaatse. Als wij de toekomst maar veilig kunnen stellen .
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Havoc op 24 april 2016, 12:42:35 pm
Zou niet zo ver gaan van te zeggen dat MSM expo "vervallen" is tot een beursje. Maar de editie in Leuven was door de drukte niet prettig. Maar ik begrijp de omstandigheden die er toen waren. Waarschijnlijk daarom dat Luc dit nu bovenhaalt om er op tijd op in te spelen.

Was even in het atelier en ja, meer handelaars in degelijk gereedschap zou een plus kunnen zijn. Maar dan wel "degelijk" gereedschap, niet Aliexpress aan 10x de prijs zoals spijtig genoeg nu nogal vaak het geval is of zwitserse horlogermakersgereedschap aan honderden euro. Degelijk gereedschap aan correcte, betaalbare prijzen.

Nu zie je bvb overal dezelfde setjes schroevendraaiers die met wat geluk het uithouden tot de volgende beurs. Vroeger als student kwam ik meer in modelbouw en electronica winkels en dan kocht ik wel eens een (1) Wiha of Gebra die ik nodig had. Niet goedkoop, ik zou geen volledige reeks in 1 keer gekocht hebben. Maar ook niet zo duur dat het helemaal niet kon. En 20 jaar later gebruik ik ze nog. Ook de weinig gebruikelijke maten zou handig zijn.

Of kleine boortjes bvb. Overal hebben ze dat zelfde setje van 0.3mm tot 1mm in een plastic doosje met schuifdeksel. Maar als je gewoon een degelijk boortje van 0.5mm zoekt, 5 stuks dan kan je het vergeten. En over tappen zullen we maar over zwijgen.

Electronica zie ik geen nood aan, dat is via het internet juist zo gemakkelijk te vinden nu dat handelaars eigenlijk geen toegevoegde waarde kunnen bieden. Als je ziet wat ze dan vragen voor 10 ledjes of 10 stuks 1n4001... Kan je er beter 100 kopen op het net en er 90 weggooien. Wat wel interessant zou kunnen zijn, zijn mensen met "systemen" die hun gamma voorstellen, demonstreren en je kunnen helpen. Maar die er ook meer van kennen om een moeilijke situatie op te lossen.

Maar wat ik nog op geen enkele (trein-)beurs gezien heb bvb is een echte specialist in verf of lijm. Of een handelaar in grondstoffen in modelbouw hoeveelheden (alu, koper, plastics, motoren, tandwielen,...) voor zelfbouwers. Opnieuw tegen normale prijzen, alu aan de prijs van platinum hoef ik niet. Maar bvb ook draad! Bij de klassieke electriciteitshandel kan je voor modelbouw niet direct terecht en met zo'n zakje met 10 rolletjes van 10 meter kom je vaak ook niet ver. Zo zijn er misschien niet veel in dit landje (handelaars en modelbouwers.

Ik doe niet alle beurzen, kan (zal) me dus vergissen.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: argilla op 24 april 2016, 13:00:31 pm
Zou niet zo ver gaan van te zeggen dat MSM expo "vervallen" is tot een beursje. Maar de editie in Leuven was door de drukte niet prettig. Maar ik begrijp de omstandigheden die er toen waren. Waarschijnlijk daarom dat Luc dit nu bovenhaalt om er op tijd op in te spelen.

Was even in het atelier en ja, meer handelaars in degelijk gereedschap zou een plus kunnen zijn. Maar dan wel "degelijk" gereedschap, niet Aliexpress aan 10x de prijs zoals spijtig genoeg nu nogal vaak het geval is of zwitserse horlogermakersgereedschap aan honderden euro. Degelijk gereedschap aan correcte, betaalbare prijzen.

Nu zie je bvb overal dezelfde setjes schroevendraaiers die met wat geluk het uithouden tot de volgende beurs. Vroeger als student kwam ik meer in modelbouw en electronica winkels en dan kocht ik wel eens een (1) Wiha of Gebra die ik nodig had. Niet goedkoop, ik zou geen volledige reeks in 1 keer gekocht hebben. Maar ook niet zo duur dat het helemaal niet kon. En 20 jaar later gebruik ik ze nog. Ook de weinig gebruikelijke maten zou handig zijn.

Of kleine boortjes bvb. Overal hebben ze dat zelfde setje van 0.3mm tot 1mm in een plastic doosje met schuifdeksel. Maar als je gewoon een degelijk boortje van 0.5mm zoekt, 5 stuks dan kan je het vergeten. En over tappen zullen we maar over zwijgen.

Electronica zie ik geen nood aan, dat is via het internet juist zo gemakkelijk te vinden nu dat handelaars eigenlijk geen toegevoegde waarde kunnen bieden. Als je ziet wat ze dan vragen voor 10 ledjes of 10 stuks 1n4001... Kan je er beter 100 kopen op het net en er 90 weggooien. Wat wel interessant zou kunnen zijn, zijn mensen met "systemen" die hun gamma voorstellen, demonstreren en je kunnen helpen. Maar die er ook meer van kennen om een moeilijke situatie op te lossen.

Maar wat ik nog op geen enkele (trein-)beurs gezien heb bvb is een echte specialist in verf of lijm. Of een handelaar in grondstoffen in modelbouw hoeveelheden (alu, koper, plastics, motoren, tandwielen,...) voor zelfbouwers. Opnieuw tegen normale prijzen, alu aan de prijs van platinum hoef ik niet. Maar bvb ook draad! Bij de klassieke electriciteitshandel kan je voor modelbouw niet direct terecht en met zo'n zakje met 10 rolletjes van 10 meter kom je vaak ook niet ver. Zo zijn er misschien niet veel in dit landje (handelaars en modelbouwers.

Ik doe niet alle beurzen, kan (zal) me dus vergissen.
Daarom dat ik schreef Johan.....als wij de toekomst maar veilig kunnen stellen  ( wij=MSM) !!! En dat overal dezelfde setjes van boortjes worden verkocht ... moet je ook niet ver rijden als er iets mis loopt. En/of alles nu persé  langs de modelbouw winkel moet verkocht worden ??? weet niet ... rond kijken en googlen kan je geld opleveren .
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Herwig op 24 april 2016, 13:03:53 pm
De vorige MSM-beurs in de Brabanthallen een    "beurs-je"   noemen, lijkt me toch wat bizar en kort door de bocht (boog ...).

Als toenmalige kassier had ik toch min-of-meer de indruk dat er toen   "behoorlijk"   wat enthousiaste bezoekers binnenwandelden.... .

Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Floris op 24 april 2016, 13:08:28 pm
als het in leuven zo druk was, dan is het toch juist duidelijk dat het allemaal wel meevalt met verval enzo? Er was blijkbaar belangstelling genoeg.... En daar begint het toch allemaal mee.
Wat handelaren en banen betreft, tja, daar word je het nooit over eens want iedereen wil weer iets anders. Nouja, behalve mooi tweedehands spul voor weinig, daar zal niemand wat tegen hebben, behalve degene die dat spul destijds voor de volle mep nieuw gekocht heeft  ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: rgp op 24 april 2016, 13:42:59 pm
Hallo,
Ik denk dat een van de doelstellingen is om de Belgische modelbouwdagen een podium te geven.  DUs te veel Belgisch kan niet, immers voor vele modelbouwdagen en clubs uit België is de MSM beurs een van de Weinige mogelijkheden om hun kunnen dicht bij huis te tonen.

Handelaars: die klagen altijd (zoals de boeren).  Je moet en onderscheid maken tussen nieuw spul en tweedehands.
NIeuw: de handelaar moet zich afvragen wat hij te bieden heeft. Als de prijs en/of het item niet "expo" is, waarom zou men dan op de beurs kopen.
Tweedehands: is al aangehaald. De prijzen zijn soms zelfs hoger dan nieuw. De modelbouwers zijn geen idioten.  Gisteren bij de TSP een M4 new look voor 35 Euro is toch van de pot gerukt.


Roland
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 24 april 2016, 14:06:33 pm
Als lid van de organisatie wil ik eerst en vooral verduidelijken dat ik ieders mening respecteer. Sterker nog, in stelde de vraag zelf om feedback te krijgen.
Dus, alvast bedankt iedereen. Ga lekker door.

De kritiek van Johan dat er te veel Belgisch is, staat in schril contrast met de realiteit en mijn eigen mening (en 'probleem'). Het is hard zoeken naar Belgische banen!
Wil je als club een goede kans maken om te mogen deelnemen aan onze expo? Bouw dan een Belgische baan die aan onze 'normen' voldoet. MSM is een Belgisch blad en ook onze lezers houden grotendeels van Belgisch.
Wie van Duits houdt (om maar een voor de hand liggend voorbeeld te nemen) komt ruimschoots aan zijn trekken op diverse expo's en in diverse bladen. Het Belgische aspect maakt ons net uniek.
Hiermee wil ik niet gezegd hebben dat er geen buitenlandse banen zullen zijn. Integendeel!
Een gezonde mix zal er zeker zijn. Beloofd.

Ik schrik echter wel van de uitspraak dat de expo tot een 'beursje' is vervallen. In 2014 waren er evenveel banen en handelaars als de jaren er voor.
De afwerking van de banen staat hoog in ons vaandel. Zonder afwerking, verlichting, achtergrond etc kom je er niet in!
We mogen ons verheugen met het hoge niveau van de tentoongestelde banen. En dat zijn er geen vijf, maar een dertigtal + de minibaantjes en demo's!  ;)

Dat het soms druk en eng is, klopt. Toegegeven, als we 1000 m² meer ter beschikking zouden hebben zou ons dat blij maken. We moeten echter roeien met de riemen die we hebben... De Brabanthal voldoet net aan onze wensen.
De paden tussen de standen en banen zijn echter allemaal reglementair 3 meter breed en we proberen dat dit jaar nog wat meer te maken. We zitten echter wel vast aan de vaste voedingspunten van elektriciteit die om de zoveel meter uit de grond komen.
Het grote probleem zijn die mensen met ‘bochels’. Het is me een raadsel waarom iedereen met een rugzak rondloopt op een expo...  :-\

En ik hoop dus ook dat de handelaren meelezen...  :)
Ter overweging een voorbeeld. Ik had op Ontraxs een gesprek met een grote handelaar is N-materieel.
Helaas moest ik hem gelijk geven dat de kans op een mooie verkoop in Leuven bijna onbestaande is. Ik zou hem bij wijze van spreken de standruimte gratis ter beschikking moeten stellen wil hij uit zijn kosten komen...  ???

Als modelspoorliefhebber ben ik echter wel blij dat er op de expo ook nieuw materieel te koop is. Anders moet ik veel kilometer rijden vooraleer ik bij iedereen eens langs geweest ben, of moet ik dure verzendkosten betalen om het thuis geleverd te krijgen.
Tegelijkertijd is een expo voor mij ook de gelegenheid om kleine prulletjes, gereedschap en zo aan te schaffen. Blijkbaar ben ik niet alleen met dit verlangen.  :)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Havoc op 24 april 2016, 14:13:00 pm
Als je zo'n expo gaat moeten organiseren met enkel begische banen (in oorsprong of uitvoering) dan vrees ik dat je snel uitgepraat bent. Tenzij je de vrijgekomen ruimte gaat benutten voor demo's/workshops misschien.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 24 april 2016, 14:23:41 pm
Als je zo'n expo gaat moeten organiseren met enkel begische banen (in oorsprong of uitvoering) dan vrees ik dat je snel uitgepraat bent. Tenzij je de vrijgekomen ruimte gaat benutten voor demo's/workshops misschien.
Dat heb ik niet gezegd hé. Integendeel.
Maar het is echt niet makkelijk om er een handvol te hebben hoor. Ik verzeker het jou.
Gelukkig hebben we wel enkele echte 'kleppers' kunnen strikken.  :P
Dus, de overige 20 zijn met buitenlands thema.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Dirkh op 24 april 2016, 15:33:35 pm
MSM expo staat elke twee jaar op de kalender hier, ik ben zelf geen grote beurzen bezoeker, een stuk op 3 op een jaar is wel genoeg voor mij.
Doordat het niveau van de banen en minibaantjes dat er te bekijken valt voldoende hoog is is het de moeite om te gaan kijken. Daar kan ik dan inspiratie voor mijn eigen baan opdoen.
Tevens de altijd leuke ontmoetingen met mede modelspoorders maken mijn dag altijd goed.

Maar om terug te komen op de oorspronkelijke vraag van Luc, wat verwacht je van het beurs gedeelte, ik ga vooral om leuke kleine dingen te zoeken voor de aankleding van de baan en ook om materiaal zoals strooimateriaal, ballast enz.. te vinden. Dat zijn zaken die ik liever eerst zelf heb gezien en niet op een onduidelijke foto ergens op een website.

Rijdend materiaal vindt je overal en kan je genoeg via het internet bestellen, maar zaken zoals preisertjes, degelijk loof voor bomen , grasjes en kleine details enz.. zijn zaken die ik liever zelf bekijk, vast neem, beoordeel en op een beurs koop. (Goede verlichting is daar wel handig voor en dat miste ik op de vorige expo wel soms, op verschillende plaatsen vond ik het redelijk donker)
Hopelijk is er dit jaar weer een goed aanbod van die zaken. Dat mis ik meestal op andere expo/beurzen wel eens, tenzij je naar houten of zo rijd ,wat dan weer een 3 tal uren rijden betekend.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Herwig op 24 april 2016, 16:01:39 pm
aan Doomslu,                                              24 apr. 2016,

citaat:   "  mensen met  ‘bochels’  " :                                                ( wel rare uitdrukking...)
Wegens misbruik voor minder-joviale-doeleinden door minder-sympathieke-individuen (m/v) , worden rugzakken bij evenementen stilaan verboden, door de organisatoren en/of politie.
Alsof   "sjakosjen"   of andere modelletjes minder   "gevaarlijk"  zouden zijn.Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 24 april 2016, 16:35:15 pm
ik vrees dat jij wat achterloopt handtassen gaan er op vele plaatsen ook niet meer in ! :-\
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 24 april 2016, 17:12:17 pm
aan Doomslu,                                              24 apr. 2016,

citaat:   "  mensen met  ‘bochels’  " :                                                ( wel rare uitdrukking...)
Wegens misbruik voor minder-joviale-doeleinden door minder-sympathieke-individuen (m/v) , worden rugzakken bij evenementen stilaan verboden, door de organisatoren en/of politie.
Alsof   "sjakosjen"   of andere modelletjes minder   "gevaarlijk"  zouden zijn.
Ere wie ere toekomt. Het was Suske die hier voor het eerst het woord 'bochel' gebruikte.  ;)

Tja, verbieden? Valt te bezien hé.  :-\
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: sdz1976 op 24 april 2016, 17:37:30 pm
Dacht ik niet een bochel op te merken op meneer Suskes rug tijdens Mobexpo?
of vergis ik me schromelijk ::)

Zou het  het verbieden van rugzakken niet hypocriet zijn, net nu men overal probeert het gebruik van plastic zakken in te perken.

Grtz,

Samuel.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 24 april 2016, 17:56:48 pm
zou het  het verbieden van rugzakken niet hypocriet zijn, net nu men overal probeert het gebruik van plastic zakken in te perken
misschien die vraag eens stellen aan iemand die op di 22/03/2016 - 09:22 in het metrostation Maalbeek aanwezig was :-\

Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 24 april 2016, 17:58:27 pm
trouwens in Dortmund waren die niet verboden en daar kreeg je geregeld van één of andere lompe heer een duw van die rugzak! :-\
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Stieven76 op 24 april 2016, 18:00:07 pm
Ik vind een rugzak gewoon gemakkelijk om eventueel gekochte dingen in te steken ipv een hele dag lang met plastieken zakjes rond te zeulen. Zo'n plastieken zakjes worden ook al wel eens vergeten als ze neergezet worden om iets aan een stand te bekijken. Heb ik zelf al voorgehad, al een geluk dat er toen niets waardevols in zat  ;D
Ook handig om mijn geld/portefuille en een fles water in te steken. Al laat ik mijn portefuille tegenwoordig meestal in de auto en steek ik mijn geld/bankkaart in mijn broekzak.

Verder vond ik de vorige expo wel super tof, enkel idd dat het op sommige plaatsen wat donkerder was als ik het me nog goed herinner.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: sdz1976 op 24 april 2016, 18:01:05 pm
zou het  het verbieden van rugzakken niet hypocriet zijn, net nu men overal probeert het gebruik van plastic zakken in te perken
misschien die vraag eens stellen aan iemand die op di 22/03/2016 - 09:22 in het metrostation Maalbeek aanwezig was :-\

pfffffffffffff

Grtz,

Samuel.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Stieven76 op 24 april 2016, 18:06:07 pm
zou het  het verbieden van rugzakken niet hypocriet zijn, net nu men overal probeert het gebruik van plastic zakken in te perken
misschien die vraag eens stellen aan iemand die op di 22/03/2016 - 09:22 in het metrostation Maalbeek aanwezig was :-\

Voorzichtigheid is geboden deze tijd, das een feit. Maar om ze nu te verbieden.. Vorige week bij aankomst in het Zweedse warenhuis ook de babytas moeten opendoen. Geen probleem mee. Heb die mens zelf een koekje van de kleinste aangeboden maar hij wou ni  ;D
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Jurgen op 24 april 2016, 18:32:10 pm
Toch raar dat het woord "verbieden" altijd de kop op steekt als er ne keer 1 pipo iets verkeerd doet met een voorwerp.

Trouwens, modeltreintjes zijn ook gevaarlijk voor kleine kindjes. Door de kleine onderdeeltjes kunnen ze stikken als ze dit in hun mond steken. Laat ons de treintjes anders ook verbieden, zo kunnen we ongevallen voorkomen.
We zullen naar een lege hal komen, dat kan ook eens leuk zijn...

Laat ons niet belachelijk doen hé!

In mijn rugzakje zat een flesje cola, een paar boterhammekes, mijn geld en vooral genoeg batterijen voor mijn camera. Kijk gewoon uit waar je loopt en er zal geen probleem zijn.

Wat het Belgische aspect betreft, voor mij kan er nooit genoeg zijn!
Deze week was ik in Dortmund en daar stond 1 Belgische Spoor 1 baan. Uiteraard trok deze mijn interesse. Maar er stond ook een Poolse baan en ook die heeft mijn interesse kunnen wekken. Zolang de banen mooi afgewerkt zijn en dat er gereden wordt ben ik tevreden. Op die manier kan men mijn interesse wekken want ik kan je verzekeren, er waren ook andere banen waar ik snel voorbij was!
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: sdz1976 op 24 april 2016, 18:49:56 pm

Blij te lezen dat er toch ook nog mensen met gezond verstand zijn :)

Grtz,

Samuel.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: marctje op 24 april 2016, 19:07:10 pm
Ik vind juist dat je op een beurs bij kan leren. Ik praat met modelbouwers en handelaren, stel mijn probleem voor en luister naar de eventuele oplossingen. Soms kom ik dan ook iets of een manier te weten om iets degelijk op te lossen. Je kan leren van de fouten die jezelf hebt gemaakt maar zeer zeker ook van de fouten die andere gemaakt hebben. Op de meeste beurzen kom ik dan ook niet bedrogen uit. Een paar beurzen geleden ben ik in Houten (was mijn eerste keer) in gesprek geraakt met een Nederlander die ook Amerikaans rijdt, deze wist mij een goede winkel aan te tonen  in Duitsland waar ik naar onze normen mijn materiaal aan reële prijzen kan kopen via internet. Als men over tentoongestelde banen spreekt kan ik zeggen dat ik uit elke baan wel iets kan halen dat ik zelfs op mijn Amerikaanse baan kan gebruiken, zelf ben ik dus Amerika rijder maar kan ik toch ook mijn gading vinden in alle banen.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: SuSke op 24 april 2016, 20:17:39 pm
Dacht ik niet een bochel op te merken op meneer Suskes rug tijdens Mobexpo?
of vergis ik me schromelijk ::)

Hebt ge goed opgemerkt Sam, en ik heb er niets op tegen dat iemand een rugzak draagt. In de mijne was trouwens plek voor een flesje water en eventuele aankopen. Maar als je dan een rugzak(je) draagt dan moet je wel rekening houden met het feit dat je op je smalste kant een beetje breder wordt (wat voor mij dan weer heel relatief is).
Ik moet elke keer vaststellen dat er mensen zijn die "vergeten" dat er een rugzak op hun rug hangt en draaien en keren dat het een lieve lust is en iedereen in de buurt een duw geven.

Dit jaar zal je me zonder "bocheltje op mijn rug" zien op de grote expo  ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: krisds op 24 april 2016, 22:19:28 pm
zou het  het verbieden van rugzakken niet hypocriet zijn, net nu men overal probeert het gebruik van plastic zakken in te perken
misschien die vraag eens stellen aan iemand die op di 22/03/2016 - 09:22 in het metrostation Maalbeek aanwezig was :-\
euhm...welk punt probeer je te maken? Dat mensen met rugzakken slechte bedoelingen hebben?
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: geert desc op 25 april 2016, 00:44:01 am
Persoonlijk vind ik een geslaagde expo er ene waar mooie modelbanen en handelaars in nieuw en tweedehands gerief staan. Ook een beetje werkgerief kunnen aanschaffen is handig.  Soms ga ik naar een expo met een wenslijstje maar kom dan thuis met heel andere dingen.  De msm expo is voor mij altijd een topper geweest die ik niet zou willen missen. Vooral Belgische modelbanen trekken mijn aandacht en ik heb zo het vermoeden dat ook dit jaar het weer een geslaagde expo zal zijn.  Dat er op sommige momenten teveel volk is kom je op andere expo's ook tegen.  Meestal zwakt dit na de middag af. De dure prijzen van tweedehands gerief is blijkbaar een trend die ik bij andere hobby's ook opmerk. Sommige mensen kopen dus tweedehands treinen op en proberen deze met winst door te verkopen om op deze manier hun eigen verzameling te bekostigen.  Te st ghislain zie je ook meestal dezelfde personen met tweedehands treinen aan nieuwprijs of hoger maar soms ook wel iemand die zijn overstock of verkeerde aankopen verkoopt aan redelijke prijzen.  Het zou raar zijn dat ik met lege handen naar huis ga al ben ik zelf al wat zindelijker geworden in mijn aankopen deels door wat ik al heb en deels door minder beschikbaar budget.  Als ik na een expo naar huis ga met een kleine aankoop en goesting om aan modelbouw te doen dan is het voor mij een geslaagde expo en daar is modelspoorexpo er steeds in geslaagd.  Ook bij de vorige editie zag ik enkele leuke Belgische baantjes en Belgische modelbouw nieuwigheidjes. Voor mij mag het zo blijven en ik kijk alvast uit naar de komende expo  ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: just4fun op 25 april 2016, 12:28:11 pm
Ikzelf zie graag banen en dan vooral net diegene die ge thuis niet kunt hebben staan wegens te weinig plaats.
Dat hoeft daarom dan niet mega-groot te zijn, want zelfs een baan van pakweg 3m lang kan al te groot zijn voor de zolder- of kelderrijder.
Maar dan graag wel met de nodige afwerking en presentatie, uiteraard. Ook dat is vaak net het verschil met de thuisbaan.
Verkoopstanden doorkruis ik wel maar eigenlijk zoek ik nooit iets te kopen, hoogstens enkele ideeën om eventueel later ... ge kent dat wel.
Maar er is niet één expo die een moet-gehalte heeft, ik moet niet perse deze of gene expo bezoeken (zo heb ik dus de vorige MSM-editie gescipt).
Dit wordt bepaalt door m'n agenda en een expo staat niet altijd als "must" gekwalificeerd.
De afstand tot de expo behoort tot één van de bepalende elementen om er al dan niet naar toe te gaan.
Ik behoor nog tot de wat rare enkelingen die maar 1 auto in het gezin hebben en dat maakt dat, als er andere zaken nodig zijn met dit vervoer, er dus geen mogelijkheid meer is.
Voor mij persoonlijk was Mechelen zo een betere locatie wegens op fietsafstand.
Paul

Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Klaas Zondervan op 25 april 2016, 12:38:52 pm
Ik behoor nog tot de wat rare enkelingen die maar 1 auto in het gezin hebben en dat maakt dat, als er andere zaken nodig zijn met dit vervoer, er dus geen mogelijkheid meer is.
Is de spoorlijn tussen Mechelen en Leuven er dan niet meer? :)
Op de kaart zie ik trouwens dat Mechelen-Leuven ook nog wel fietsafstand is.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Herwig op 25 april 2016, 13:30:51 pm
>>  MSM kan aan alle verkopers (groot/klein) verzoeken van een testspoor of rollerbankje paraat te hebben om locjes te testen.
       Sommigen vallen nog steeds uit de lucht als een potentiële koper vooraf een loctest vraagt.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: OlivierV op 25 april 2016, 15:02:16 pm
Ik behoor nog tot de wat rare enkelingen die maar 1 auto in het gezin hebben en dat maakt dat, als er andere zaken nodig zijn met dit vervoer, er dus geen mogelijkheid meer is.
Is de spoorlijn tussen Mechelen en Leuven er dan niet meer? :)
Op de kaart zie ik trouwens dat Mechelen-Leuven ook nog wel fietsafstand is.
Sommige mensen hebben geen fiets (ik vind dat raar, want ik doe bijna alles met de fiets).
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: marc goovaerts op 25 april 2016, 15:52:06 pm
En sommigen hebben zelfs niet 1 auto in het gezin (bv wanneer die gepikt is)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: centauri167 op 25 april 2016, 15:55:59 pm
>>  MSM kan aan alle verkopers (groot/klein) verzoeken van een testspoor of rollerbankje paraat te hebben om locjes te testen.
       Sommigen vallen nog steeds uit de lucht als een potentiële koper vooraf een loctest vraagt.

Ze zouden zelf een testplaatsje beschikbaar kunnen stellen. Nu ga je niet voor iedereen goed kunnen doen maar als je in H0 gaat, wisselstroom en gelijkstroom en zowel digitaal als analoog heb je 2 stukjes spoor nodig, 2 transfers en 1 of 2 digitale centrales.
Wil je N er dan ook nog bijdoen heb je enkel een extra stukje spoor nodig, enzv. ...
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: SuSke op 25 april 2016, 16:13:31 pm
Op eurospoor zorgt onze tegenhanger daarvoor. Hoe het dan zit met het vertrouwen van de handelaars in het testen, laat ik even in het midden. Misschien dat onze noorderburen aanwezig op dit forum ons daar meer info over geven.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: celtjan op 25 april 2016, 16:18:35 pm
Voor iedereen goed te doen, da's onbegonnen werk... .
Wetteren/Mechelen/Leuven? Wanneer ik er naartoe kon, heeft elke editie heeft me al kunnen bekoren.
(ik ga dan ook 'open minded', zonder verwachtingen en laat het gebeuren gewoon op me afkomen)

Wanneer ik een dergelijke opendeurdag, Expo of beurs bezoek, heb ik idd ook wel een rugzakje bij.
1) Meestal ga ik met het OV, wat tijdrovender is dan met de eigen wagen.
2) d'r is dan plaats voor wat snackjes en drankjes voor onderweg.
3) den reflex kan mee.
4) d'r is dan plaats voor enkele 'toevaltreffers' van op de verkoopstanden en spaar ik extra verpakking uit.
5) heb ik ook al es m'n Zeller rolbankje met enkele bokjes en een 9v batterij bij...
Wel probeer ik rekening te houden met medebezoekers/standhouders om deze zo min mogelijk te hinderen.
(wat verdraagzaamheid mag geen eenrichting zijn en moet uit verschillende hoeken komen)
Moest iedereen es wat meer zijn gezond verstand wat willen gebruiken... .

Gr,
Jan
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Herwig op 25 april 2016, 21:48:41 pm
Testbaantje in MSM-stand  ?
Moet men dan eerst een (tweedehands) locje betalen, ermee naar de MSM-stand wandelen,  testen,  en eventueel vaststellen dat het ding het   niet    doet, en dan uw euro's gaan terugvragen aan de verkoper ??
Dat zie 'k zo al gebeuren ... .
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: philippe_007 op 25 april 2016, 22:23:36 pm
Op Mobexpo is de verkoper dat achter mij stond regelmatig eens met een klant langs geweest om een loc te testen op mijn baan.
Ik had daar geen enkel probleem mee om deze locs even een rondje te laten rijden. Klant en verkoper tevreden.
Op MSM expo staan er verschillende banen, ik ben er zeker van dat ook daar een loc even kan getest worden.


Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 25 april 2016, 22:50:11 pm
Er is mogelijkheid om te testen hoor. Daar zorgen de mensen van Modeltrein support voor.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 25 augustus 2016, 20:54:49 pm
Ondertussen heb ik al heel wat banen kunnen publiceren op de website (www.modelspoorexpo.be), maar ik heb er nog veel werk aan...  :-[

Ook de Facebookpagina, beheerd door Cedric, wordt nu regelmatig aangevuld.
Wie op Facebook zit zou ik willen vragen om dit door te geven.

@Suske: morgen zal ik over Vaerwegh Dok iets posten.  ;)  ;D
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: vyncky op 25 augustus 2016, 21:30:10 pm
Leuke site, maar waarom kan die volgorde niet blijven staan van de baantjes? Die wisselde steeds nadat ik een  link opende om meer te lezen...

Yannick
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 25 augustus 2016, 21:37:09 pm
Leuke site, maar waarom kan die volgorde niet blijven staan van de baantjes? Die wisselde steeds nadat ik een  link opende om meer te lezen...

Yannick
Wie zet ik dan bovenaan?  ???
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: vyncky op 25 augustus 2016, 22:29:17 pm
Leuke site, maar waarom kan die volgorde niet blijven staan van de baantjes? Die wisselde steeds nadat ik een  link opende om meer te lezen...

Yannick
Wie zet ik dan bovenaan?  ???

De laatste die je toevoegt.
zo komt er iedereen eens vanboven...

Nu is het irriterend. En als je ze allemaal wil zien, dan bestaat de kans dat je er ééntje overslaagt...

Yannick
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Floris op 25 augustus 2016, 22:44:45 pm
Nou, ik geloof dat er genoeg te beleven gaat zijn!
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: SirGresley op 26 augustus 2016, 14:36:05 pm
Teveel Belgisch?

Met welke reden is MSM indertijd begonnen?? Belgisch materiaal en banen...  :P
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: mark7758 op 26 augustus 2016, 14:39:31 pm
Je komt toch alleen voor Luc.  8)
Daar kan ik hele mooie foto's van maken.
Daarna komen de mooie banen aan de beurt.  8) 8) 8)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: loebaske op 26 augustus 2016, 16:17:02 pm

Meer dan volledig met je eens Bert, sla maar de eerste nr. eens open en je weet meteen waarom MSM uit de grond is gestamp, niet voor buitenlandse
banen treinen, want die staan in de andere boekskes...
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Kautenbach op 26 augustus 2016, 18:01:17 pm
Ik doe vast wat niet goed, maar  ik kan niet doorklikken/banen in zicht krijgen, ach live verrassing is ook aardig
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Dirky op 26 augustus 2016, 18:10:06 pm

Meer dan volledig met je eens Bert, sla maar de eerste nr. eens open en je weet meteen waarom MSM uit de grond is gestamp, niet voor buitenlandse
banen treinen, want die staan in de andere boekskes...

Ik dacht dat het een blad was/is voor de BELGISCHE MODELSPOORDER, ongeacht welk thema zijn baan heeft.
Moesten we hier op 't forum en in MSM alleen maar Belgische banen/dingen bespreken en lezen... 't zou maar poverkes zijn!
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: loebaske op 26 augustus 2016, 19:07:09 pm

Dat is ook juist Dirk  ;)

Om terug te gaan naar het topic...
Ga elke dag naar de site van de expo...veel komt er niet bij, maar ja, de Luc heeft zijn handen vol.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: oebr op 26 augustus 2016, 19:15:09 pm
ik kijk alvast uit naar die ....franse banen, oei  :-[
 ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: SuSke op 26 augustus 2016, 19:22:40 pm
Als ze dan gemaakt is door een BELG  ;) ;) ;) 8)

Zonder afbreuk te doen aan het werk van Wim  ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 26 augustus 2016, 19:43:41 pm
Als ze dan gemaakt is door een BELG  ;) ;) ;) 8
of een Nederlander ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 26 augustus 2016, 20:58:06 pm
Als Belgisch blad zijn we het onze lezers verplicht om een aantal Belgische banen te presenteren. Gelukkig zijn er verschillende echte pareltjes die we kunnen tonen. We zijn verwend, dit jaar, denk ik. Met dank aan de bouwers.

Toch blijf ik er bij dat we ook rondom ons moeten kunnen en durven kijken. De Nederlandse en Franse banen zijn ook hoogstandjes.
Ik zou mijn top 5 niet durven noemen. Eigenlijk wordt het een top 35!  :D
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 26 augustus 2016, 21:06:44 pm
Eigenlijk wordt het een top 35!  :D
wedden dat Luc binnenkort met de Top 100 aller tijden komt ! ;D ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: eddy op 26 augustus 2016, 21:24:39 pm
Maar de vraag naar iets Belgisch is groter dan het aanbod.Er gaan wat jaartjes over de bouw van een nieuwe baan.En men verwacht dat de lat telkens een stukje hoger wordt gelegd.Hopelijk kunnen we in 2018 onze trambaan Westerlo voorstellen op de 9e grote Modelspoorexpo.

groeten eddy
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 26 augustus 2016, 21:45:23 pm
Op dit ogenblik tel ik 11 Belgische banen, en dan mag je de diorama's van Floris er nog bijtellen:
"witte baan" van RMM
Antwerpen-Oostkaai
Carrière de Petit Granit
Halte strand
Hamsart
Oeversijde
Oud Panneberg
Strijkplank MSC De Kempen
Trambaan
Trois Ponts
Vaerewegh Dok
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: PeterVG op 27 augustus 2016, 08:54:33 am
Hopelijk kunnen we in 2018 onze trambaan Westerlo voorstellen op de 9e grote Modelspoorexpo.

groeten eddy

Luc, hoe groot is de kans dat er nog een 9e expo van MSM zal plaatsvinden?
Euromodelbouw heeft zijn laatste expo gekend. Zij houden er mee op omdat de risico's te groot worden.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Michael op 27 augustus 2016, 09:14:30 am

Oeps dat is slecht nieuws dat Euromodelbouw er mee stopt  :(
[/b]quote]

+1

Maar wat zou de Expo met Euromodel te maken hebben, dat zijn toch 2 verschillende organisaties?
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 27 augustus 2016, 10:19:32 am
Hopelijk kunnen we in 2018 onze trambaan Westerlo voorstellen op de 9e grote Modelspoorexpo.

groeten eddy

Luc, hoe groot is de kans dat er nog een 9e expo van MSM zal plaatsvinden?
Euromodelbouw heeft zijn laatste expo gekend. Zij houden er mee op omdat de risico's te groot worden.
Als er niet minder toeschouwers komen dan in 2014 (lees: als de financiële balans positief blijft) dan is er geen enkele reden om niet door te gaan. (*)

Heel eerlijk: het vergt enorm veel energie, maar we doen het graag.
En ons land, onze modelbouwers, verdienen toch een grote expo?

Wat deze editie betreft denk ik dat we heel tevreden mogen zijn met het aanbod aan modelspoorwegen.Althans, dat is mijn persoonlijk oordeel. Ik wacht natuurlijk het oordeel af van de bezoeker.
En dan te weten dat ik nog een vijftal mooie banen op de wenslijst heb staan, maar ja, er zijn limieten... aan het budget.  :-[ Jammer, maar helaas.

Dus gok ik op 99,99 % kans dat er een 9e editie komt.

(*): Het hangt dus echt wel van jullie, het publiek af...  ;)
En daarmee bedoel ik niet alleen jullie persoonlijke aanwezigheid, maar ook het aantal mensen dat jullie kunnen overtuigen om mee te komen!
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: PeterVG op 27 augustus 2016, 10:34:57 am
Dat is duidelijke taal Luc, Dank daarvoor.
Ik stelde de vraag omdat ik al van meerdere mensen het gerucht gehoord had dat jullie ook zeer ernstig overwogen om er na de 8e editie mee op te houden. Dat blijken dus wilde geruchten.
Hopen op een grote opkomst dus :)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: loebaske op 27 augustus 2016, 10:41:10 am

Probeer ook zoveel mogelijk volk op te trommelen voor de expo, geef ze dan al een voorsmaakje van men minibaantje en
dat daar nog zoveeeeeel meer te beleven valt in Leuven, gemakkelijk bereikbaar met trein/bus ze moeten er een dag uitstap
van maken hé

Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Michael op 27 augustus 2016, 10:44:19 am

Probeer ook zoveel mogelijk volk op te trommelen voor de expo, dat daar nog zoveeeeeel te beleven valt in Leuven, gemakkelijk bereikbaar met trein/bus ze moeten er een dag uitstap
van maken hé

Vind ik ook.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 27 augustus 2016, 11:20:56 am
Dat is duidelijke taal Luc, Dank daarvoor.
Ik stelde de vraag omdat ik al van meerdere mensen het gerucht gehoord had dat jullie ook zeer ernstig overwogen om er na de 8e editie mee op te houden. Dat blijken dus wilde geruchten.
Hopen op een grote opkomst dus :)
Je bent inderdaad de tweede die dit gerucht tot aan m'n oren brengt.
Vanwaar het komt? Geen idee.

Waarom ik die geruchten met 100% zekerheid kan ontkennen? Omdat ik, samen met m'n echtgenote en de uitgeefster, geholpen door de leden van de kernredactie, deze expo organiseer.
Dus ik zou het moeten weten hé.  ;)
De enige keer dat de expo 2018 al in onze gesprekken is opgekomen is als we zeggen "in 2018 gaan we het misschien zus of zo doen...". (Een mens leert namelijk altijd bij hé).
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: mark7758 op 27 augustus 2016, 11:41:17 am
Goed om te lezen.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 27 augustus 2016, 12:22:27 pm
misschien ligt het engagement tot hoelang de zaal gehuurd of vrijgehouden wordt voor de expo ! :-\
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 27 augustus 2016, 12:43:41 pm
misschien ligt het engagement tot hoelang de zaal gehuurd of vrijgehouden wordt voor de expo ! :-\
Dat was/is geen probleem.
Maar het kan natuurlijk altijd gebeuren... denk aan Mechelen.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Havoc op 28 augustus 2016, 14:49:39 pm
Luc, ga je dan ook de postjes die over de 2 gaan er 2 keer zetten of die ook editeren in 2 stukken? Maak er geen zootje van, als men de discussie rond Euromodelbouw ook wil voeren, dat de leden dan zo volwassen zijn om er zelf een draadje over te starten ipv naar een moderator te lopen om hun zin te krijgen. Gerolf heeft zo op aandringen van enkelen in een draadje ook een sub-forum "tips" gestart en een hoop werk ingestoken. Wat is er sindsdien mee gebeurd? Stop met knoeien met het forum omwille van impulsieve gedachten.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 29 augustus 2016, 08:54:37 am
Luc, ga je dan ook de postjes die over de 2 gaan er 2 keer zetten of die ook editeren in 2 stukken? Maak er geen zootje van, als men de discussie rond Euromodelbouw ook wil voeren, dat de leden dan zo volwassen zijn om er zelf een draadje over te starten ipv naar een moderator te lopen om hun zin te krijgen. Gerolf heeft zo op aandringen van enkelen in een draadje ook een sub-forum "tips" gestart en een hoop werk ingestoken. Wat is er sindsdien mee gebeurd? Stop met knoeien met het forum omwille van impulsieve gedachten.
Ik begrijp jouw redenering, maar heb het toch gesplitst.
Ik zou graag hier verder doorbomen over de 8e Grote Modelspoorexpo van Modelspoormagazine.
Dit weekend weer een beetje tijd gevonden om wat extra banen en demo's te publiceren op de website.
Ik hoor het wel wat 'de bezoeker' er van vindt...  :)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Steam.N op 29 augustus 2016, 08:59:33 am
Goed om te lezen.

+1 !!!
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Ronald op 29 augustus 2016, 09:22:42 am
Luc, ga je dan ook de postjes die over de 2 gaan er 2 keer zetten of die ook editeren in 2 stukken? Maak er geen zootje van, als men de discussie rond Euromodelbouw ook wil voeren, dat de leden dan zo volwassen zijn om er zelf een draadje over te starten ipv naar een moderator te lopen om hun zin te krijgen. Gerolf heeft zo op aandringen van enkelen in een draadje ook een sub-forum "tips" gestart en een hoop werk ingestoken. Wat is er sindsdien mee gebeurd? Stop met knoeien met het forum omwille van impulsieve gedachten.

Johan, ik heb aan Luc een verzoek gedaan om de discussie over Euromodelbouw weg te halen uit deze draad die over de MSM show gaat. Dat is denk ik wel zo eerlijk :) Dus geen kwade bedoelingen en het heeft niks te maken met "hun zin krijgen".
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Havoc op 29 augustus 2016, 19:22:15 pm
Als Luc niets beters te doen heeft...
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Kautenbach op 29 augustus 2016, 19:26:23 pm
Als we Luc nou eens splitsen.....ja, heus, hebben we 2 Luccen,  Luc's  of hoe dan ook, best handig,  maar of z'n vrouw er blij mee is....Ach vast wel, nog meer Luc om van te houden ;) ;D

Succes nog ff Luc en de anderen met de drukte voor Leuven ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Ronald op 29 augustus 2016, 20:43:40 pm
Als Luc niets beters te doen heeft...

Jongen, lach toch eens en doe niet zo zuur ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Havoc op 29 augustus 2016, 20:52:11 pm
Kan niet anders man, ben nu net op een Napoleon aan het zuigen... :D
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 18 september 2016, 21:37:27 pm
Vandaag publiceerden we een mooie video met enkele van de vele banen die zullen aanwezig zijn op de Grote Modelspoorexpo in Leuven tijdens het weekend van 15 en 16 oktober.
https://www.youtube.com/watch?v=a7BkmFDrCNw
Deel hem met vrienden en kennissen!

Dank je, Dirk!
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: philippe_007 op 18 september 2016, 21:42:02 pm
Tof filmpje,  enkel die muziek vind ik iets minder....
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: D_Loc op 18 september 2016, 21:54:43 pm
(https://c6.staticflickr.com/9/8487/29146744253_c1363a5147_c.jpg) (https://youtu.be/a7BkmFDrCNw)
Modelspoor Expo 2016 (https://flic.kr/p/LpAFBk) by D-Loc's Media (https://www.flickr.com/photos/dloc567/), on Flickr

Even een link met plaatje gemaakt.

Tof filmpje,  enkel die muziek vind ik iets minder....
Tja, muziek blijf ik een lastig iets vinden onder video's. Sowieso moet het royalty free zijn en het (relaxte) reggae achtige deuntje leek mij redelijk neutraal.
Geen muziek is ook niet echt een optie...
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: sdz1976 op 19 september 2016, 09:21:34 am

Knappe dinges Dirk !!

Grtz,

Samuel.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: loebaske op 19 september 2016, 09:37:07 am

Knappe montage en staat al op haar FB
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 19 september 2016, 21:35:36 pm
Mag ik vragen dat mensen die actief zijn op Facebook of andere sociale media, deze filmpjes delen?
Laat ons samen aan de kar trekken om er een succes van te maken!  :D

Onze Facebook pagina vind je hier: https://www.facebook.com/Modelspoormagazine-Train-Miniature-Magazine-646173425421493/
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: AtMoPo op 19 september 2016, 22:24:38 pm
gedeeld in
https://www.facebook.com/groups/modelspoorhobby/ ;)


Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: loebaske op 20 september 2016, 07:29:56 am

Tof dat er al wat is veranderd op de site van Modelspoorexpo, de tekst bij de minibaantjes  ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 20 september 2016, 21:42:28 pm
Vandaag alle modelspoorwegen, op één na gepubliceerd op de website.
Ook het plan is klaar en verschijnt in MSM 162.

Ik ben er toch wel een beetje trots op: 36 modelbanen in (bijna) alle maten en vormen, 10 demostanden, 13 minibaantjes en 70 commerciële standen.  8)

... en voor wie 't wil weten: 29 vaten bier besteld. Zou dat genoeg zijn?  ::)

Morgen de website updaten voor de Franstalige vrienden...  ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: AtMoPo op 20 september 2016, 22:25:35 pm


... en voor wie 't wil weten: 29 vaten bier besteld. Zou dat genoeg zijn?  ::)


Afronden naar 30, telt wat makkelijker  :o
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Martin Welberg op 20 september 2016, 23:14:15 pm
https://www.facebook.com/events/1800270706882935/
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: marc goovaerts op 20 september 2016, 23:21:08 pm
Ik vind Goover niet in het lijstje ?
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: sdz1976 op 20 september 2016, 23:54:39 pm
Die ene baan nog, is dat dan toevallig die baan waarvan er een prachtige foto op de startpagina van de expo prijkt?
Die baan van een zekere Luc? :)

Grtz,

Samuel.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Martin Welberg op 21 september 2016, 00:06:00 am
Citaat
29 vaten bier besteld. Zou dat genoeg zijn?  ::)

Ik kom ook  ::) :P
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: PietB op 21 september 2016, 01:18:21 am
... en voor wie 't wil weten: 29 vaten bier besteld. Zou dat genoeg zijn?  ::)
Moet genoeg zijn Luc.
Eén geruststelling, ik kom met de auto dus houd het op een Spa rood. :P
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Snobby Crash op 21 september 2016, 06:06:30 am
... en voor wie 't wil weten: 29 vaten bier besteld. Zou dat genoeg zijn?  ::)
Moet genoeg zijn Luc.
Eén geruststelling, ik kom met de auto dus houd het op een Spa rood. :P

...Kriek dus...
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: loebaske op 21 september 2016, 08:38:48 am

Vergeet niet om een goed natuurlijk biertje te bestellen zoiets als Duvel/Kasteelbier want anders is het weer Leffe  ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 21 september 2016, 08:56:31 am
https://www.facebook.com/events/1800270706882935/
Super Martin. Alle beetjes helpen.

In het voorwoord van Continental Modeller worden we ook genoemd als een expo die de moeite waard is om de plas over te steken...  :)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 21 september 2016, 08:57:35 am
Die laatste baan ontbreekt omdat ik wacht op foto's...

En wat de keuze van de bieren betreft: we zijn gebonden aan een brouwer.  ;)
Maar Belgisch bier is altijd goed.  :)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Ronald op 21 september 2016, 10:02:00 am
https://www.facebook.com/events/1800270706882935/
Super Martin. Alle beetjes helpen.

In het voorwoord van Continental Modeller worden we ook genoemd als een expo die de moeite waard is om de plas over te steken...  :)

Andrew Burnham is altijd razend enthousiast over expo's aan deze kant van het kanaal. Pretty fine chap he is! :)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Chrisrail op 21 september 2016, 16:20:08 pm
Ik vind Goover niet in het lijstje ?

 :o ??? ::) :-X :-X :-X :-X

say no more !
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: marctje op 21 september 2016, 16:57:09 pm
Voor mij is bier goed, liefst halve liters.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 21 september 2016, 17:18:25 pm
Ik vind Goover niet in het lijstje ?

 :o ??? ::) :-X :-X :-X :-X

say no more !
Er zijn er nog die niet (kunnen) komen...
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Chrisrail op 21 september 2016, 17:27:12 pm
Of durven.......   :-\  :-X :-X :-X :-X
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 21 september 2016, 17:34:09 pm
tja.......................................ook nu zullen sommigen op hun honger blijven zitten! :-\
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Sicco op 21 september 2016, 19:03:11 pm
Klein puntje ter verbetering voor de website: het is 'live steam' en niet 'life steam'  8)
live als in rechtstreeks (van de TV) en niet life als in een mensenleven
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 21 september 2016, 20:24:30 pm
Klein puntje ter verbetering voor de website: het is 'live steam' en niet 'life steam'  8)
live als in rechtstreeks (van de TV) en niet life als in een mensenleven
Oesje  :-\
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 21 september 2016, 20:26:54 pm
tja.......................................ook nu zullen sommigen op hun honger blijven zitten! :-\
Wat bedoel je?
Er is toch genoeg?
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 21 september 2016, 20:29:51 pm
honger op modelspoorgebied op iets wat al lang.....................  :-\
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Waterman op 29 september 2016, 11:03:09 am
Hey,

Ik kom met de trein naar Leuven. Volgens de website zouder er aan het station pendelbussen zijn naar de Brabanthal. Heeft iemand hier ervaring mee? Geraak ik vlot heen en terug?
En waar kan ik die pendelbussen dan vinden?
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: loebaske op 29 september 2016, 13:47:03 pm

Yep, er rijdt voortduren een antieke pendelbus op en af speciaal voor de bezoekers, denk om het kwartier, zo goed als nul wachtijd.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: mnieuwlaet op 29 september 2016, 13:49:26 pm
Dat gaat fantastisch. De firma nostalbus verzorgt normaal die ritten de ganse dag door tussen Brabanthal en station Leuven.
En niet te vergeten dit is gratis... alles toch voor de bezoekers.
DE Luc zal da wel ergens moeten betalen denk ik.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Waterman op 29 september 2016, 14:11:50 pm
En waar kan ik die bus vinden? Voor het station, achter het station,...?
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Doornroosje op 29 september 2016, 14:13:22 pm
Vorige keer stond die aan het gebouw 'De Lijn'. Aan de kant van de sporen was een tijdelijke halte gemaakt voor deze bus. Ik vermoed dat deze op dezelfde plaats zal vertrekken deze editie.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Waterman op 29 september 2016, 14:26:03 pm
Vorige keer stond die aan het gebouw 'De Lijn'. Aan de kant van de sporen was een tijdelijke halte gemaakt voor deze bus. Ik vermoed dat deze op dezelfde plaats zal vertrekken deze editie.

Euhm, ik ken Leuven niet zo goed... De bushaltes van De Lijn zijn aan de voorkant van het station denk ik? Is daar dan ook het gebouw van De Lijn?

En moet ik om gratis mee te kunnen met die een toegangsticket voorleggen? Ik ben van plan om aan de kassa te betalen.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: guy holbrecht op 29 september 2016, 14:33:10 pm
Als je het station van Leuven verlaat via de hoofdingang, moet je naar rechts, richting bushaltes van 'De Lijn'. De nostalbus (oude schildering) staat daar ergens op de zijkant. je herkent hem gemakkelijk en je schuift maar aan tot de bus vol zit. In principe rijden er twee bussen (was vorige keer toch zo) in een constante pendelbeweging richting Modelspoorexpo. Geen busticket nodig. Vorige keer hingen er wegwijzertjes richting pendelbus in de voetgangerstunnel onder de sporen. Wellicht is dit nu ook het geval.

Groeten,
Guy
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Waterman op 29 september 2016, 14:36:56 pm
Ok, bedankt voor de informatie allemaal  :)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 29 september 2016, 15:35:43 pm
... Vorige keer hingen er wegwijzertjes richting pendelbus in de voetgangerstunnel onder de sporen. Wellicht is dit nu ook het geval.

Als jij die daar gaat ophangen, Guy, dan zal dat nu ook het geval zijn.  ;D

Ik probeer vandaag nog de dienstregeling op de website te plaatsen.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: PietB op 29 september 2016, 16:49:58 pm
Euhm, ik ken Leuven niet zo goed... De bushaltes van De Lijn zijn aan de voorkant van het station denk ik? Is daar dan ook het gebouw van De Lijn?
Twee jaar geleden stonden de bussen hier, bij de blauwe pijl:
(https://s22.postimg.org/mnkhdmtyp/screenshot_4.png)

grt Piet.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: marctje op 29 september 2016, 19:20:22 pm
Stomme vraag, van wanneer en hoe laat mogen we komen om ons minibaantje op te stellen,
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: philippe_007 op 29 september 2016, 19:47:08 pm
2 jaar geleden waren we welkom vanaf de vrijdag....
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 29 september 2016, 19:50:02 pm
2 jaar geleden waren we welkom vanaf de vrijdag....
Dat is nu ook zo, maar alle info volgt volgende week. Dan stuur ik de deelnemers een mail.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Val-Rikard op 30 september 2016, 11:37:12 am
Nog twee weken !!!  :) :) :P
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: philippe_007 op 30 september 2016, 12:54:31 pm
nog 2 lange weken voor de bezoekers,
maar 2 heel korte weken voor de deelnemers van de minibaantjes wedstrijd en de organisatie....
Bij deze, volhouden, de laatste loodjes.... succes.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 05 oktober 2016, 22:48:07 pm
Mannen, nog minder dan 10 dagen!
Kriebelt het al?

Doe nu eens allemaal jullie best en maak nog wat extra promotie voor de expo bij vrienden en kennissen.
Samen maken we er iets onvergetelijks van!

Vergeet niet naar de stand van het forum te komen!
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Martin Welberg op 05 oktober 2016, 23:05:41 pm
But, en ik heb nog zoveel te doen  ::)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Michael op 06 oktober 2016, 06:38:53 am
But, en ik heb nog zoveel te doen  ::)

Martin jij hebt ook nog het dubbel van de beschikbare tijd, wat jij in een paar uur voor mekaar krijgt doe ik dagen over.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 06 oktober 2016, 09:21:17 am
nog altijd hebben wij geen uur vastgelegd om zaterdag en zondag een forum-meeting te houden ? :-\
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: loebaske op 06 oktober 2016, 09:30:27 am

Just Peter, zou het niet te vroeg doen, denk dat het voor velen best past in de late namiddag, men heeft dan al eens een rondje gedaan, een middagmaal verorbert en de dorst ingevuld  ;) ;) ;)

OM 16U ??

Geef jullie mening....
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: OlivierV op 06 oktober 2016, 09:43:36 am
Neem eerder 14u ofzo, degenen die vroeger naar huis moeten zijn er dan nog en degenen die wat later komen zijn er dan ook nog.

Ik denk allicht zondag te gaan, maar moet wel tijdig naar Leuven station om naar Antwerpen te trekken voor de laatste dag van Desertfest ... (begint om 16u, maar eerste groep die ik wil zien is rond 17u40 als ik me niet vergis).
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 06 oktober 2016, 09:52:27 am
hoe later hoe groter het risico dat die meeting vergeten wordt ! :-\
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: railtravelmanager op 06 oktober 2016, 10:44:54 am
op de website vindt ik bij praktisch geen informatie of de parking voor de Brabanthal betalend parkeren is of kosteloos  ;)

Erwin
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 06 oktober 2016, 10:47:58 am
op de website vindt ik bij praktisch geen informatie of de parking voor de Brabanthal betalend parkeren is of kosteloos  ;)

Erwin
Bril ne keer kuisen!  ;D

Ik lees (en schreef):

Parkeren
Er is ruime parkeermogelijkheid bij de Brabanthal (1.300 plaatsen). Een parkeerticket is de ganse dag geldig en kost 4 euro.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: krispy op 06 oktober 2016, 12:28:56 pm
En voor wie er vroeg bij is , op het industrie terein ( buiten het terein van de brabanthal) zijn er ook parkeerplaatsen die GRATIS zijn  ;) ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 06 oktober 2016, 12:35:00 pm
En voor wie er vroeg bij is , op het industrie terein ( buiten het terein van de brabanthal) zijn er ook parkeerplaatsen die GRATIS zijn  ;) ;)
volgende week vrijdag in het nieuws een dag voor de MSM expo kamperen de eerste bezoekers voor de ingang ;D ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: eddy op 06 oktober 2016, 12:57:35 pm
Of bij Krispy op de inrit, misschien krijgt U dan nog een kop koffie. ;D
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 06 oktober 2016, 16:19:41 pm
afspreken om 14 uur ? ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: loebaske op 06 oktober 2016, 16:29:55 pm

Als het voor iedereen past is dat OK voor mij...

Zat- en zondag om 14u op de stand van MSM/TTM forum  ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Steam.N op 06 oktober 2016, 16:52:40 pm

Als het voor iedereen past is dat OK voor mij...

Zat- en zondag om 14u op de stand van MSM/TTM forum  ;)

Misschen lukt het me om te komen ... ik moet namelijk ergens een stand bemannen, die twee dagen  ...    ::) ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Peter op 06 oktober 2016, 16:55:46 pm
Voor mij is het helaas, helaas, tot mijn grote ontgoocheling, niet mogelijk om dit jaar naar de beurs te komen.
Verdomme toch
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: loebaske op 06 oktober 2016, 16:55:49 pm
Ikke ook Jean, zal toch effe een half uurke aan de MSM/TTm stand komen voor de meeting, in uw geval mag je gerust blijven waar je ben, we komen naar je toe  :)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: SuSke op 06 oktober 2016, 17:07:22 pm
Zal zien welk slachtoffer er bij de baan zal blijven om tot aan de forumstand te geraken  ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: philippe_007 op 06 oktober 2016, 18:12:38 pm
Er zal volk genoeg rondlopen dat je bij zijn nekvel kan nemen om uw baan te bemannen....  ;D ;D ;D ;D
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Kautenbach op 07 oktober 2016, 07:50:47 am
 ???gat mij net zo, Peter, ik ben aant Brexitten :o

Damn, baal stevig, want het is een bijzondere editie met de aanwezige banen :-\

Wel extra veel plezier voor 'n ieder daar  ;D
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: C.B. op 07 oktober 2016, 21:05:57 pm
Ik kom normaal op zondag , .... eindelijk nog is.  :)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: BC911 op 07 oktober 2016, 21:44:46 pm
Vandaag kaartjes gekocht in voorverkoop. Nu nog even kijken welke dag het beste past in de familieagenda ;-).
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Maarten op 07 oktober 2016, 21:57:57 pm
Tot mijn grote vreugde kan ik er dit jaar wel weer heen, samen met een goede vriend. Heerlijk weer Belgische banen zien en de sfeer proeven met een fijn bier ter verpozing  8)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Gerolf op 08 oktober 2016, 09:57:37 am

Als het voor iedereen past is dat OK voor mij...

Zat- en zondag om 14u op de stand van MSM/TTM forum  ;)

Misschen lukt het me om te komen ... ik moet namelijk ergens een stand bemannen, die twee dagen  ...    ::) ;)

Ik zal er wel voor zorgen dat je er geraakt  ;D  ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: OlivierV op 08 oktober 2016, 19:59:07 pm
Zeg, ticketjes online kopen dat kan niet zeker?  :-\
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Thommy op 08 oktober 2016, 20:11:28 pm
Zeg, ticketjes online kopen dat kan niet zeker?  :-\

nee  :(

moesten er mensen mee willen. Ik ga de zondag vanuit Brugge. Ik passeer dus Gent ed en kan gerust aan een afrit afrijden en oppikken.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: peking op 08 oktober 2016, 20:32:31 pm
Als ik de uitslagen of redacties lees van sommigen, wel mij deert het niet dat er mensen met een rugzak zijn, trouwens ik heb ook altijd een kleine rugzak mee is praktisch , natuurlijk ge hebt altijd van lompe boeren waarvan ge een duw krijgt maar die te onbeschoft zijn om sorry te zeggen, en voor de rest vind ik die expo in Leuven goed , maar er zouden wel meer testbanen mogen zijn want bij de meesten als ge een okasie loco koopt kunt ge hem niet testen , dit vind ik maar zwak.
Die binnenlandse en buitenlandse banen vindt ik altijd mooi en ik kan er altijd iets van op steken voor mijn baan die in volle opbouw is.
Tevens leg ik bij sommigen mijn problemen en tracht ik zo hulp te vinden.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 08 oktober 2016, 20:37:40 pm
Bij Modeltrein Service (stand D 01) kan je locs testen.  ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Olivier77 op 09 oktober 2016, 21:25:15 pm
Een goede avond,

Bij Jean Verbiest kun je ook Marklin loks testen.
(Als je vriendelijk vraagt).

Mvg

Olivie r77
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Martin Welberg op 10 oktober 2016, 09:28:57 am
Pfffffffffffff, nog 5 dagen  ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Dirkh op 10 oktober 2016, 10:54:51 am
Pfffffffffffff, nog 5 dagen  ;)

Nog zo lang wachten :(
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Michiel op 10 oktober 2016, 11:06:38 am
Tijd is relatief naar gelang hoe men er naar kijkt. Over 7 dagen is het al weer voorbij!  :o ;D
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: SuSke op 10 oktober 2016, 11:07:45 am
Tijd is relatief naar gelang hoe men er naar kijkt. Over 7 dagen is het al weer voorbij!  :o ;D

Juist Michiel, dan staat de boel weer in het lokaal te wachten op de opstelling op de eigen tentoonstelling
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 10 oktober 2016, 12:17:48 pm
Pfffffffffffff, nog 5 dagen  ;)

Nog zo lang wachten :(
hèèèèèlp!  :o
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Dirkh op 10 oktober 2016, 12:38:54 pm
Oei Luc begint te panikeren. Gaat dat allemaal nog goed komen ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Steam.N op 10 oktober 2016, 12:55:52 pm
Pfffffffffffff, nog 5 dagen  ;)

Nog zo lang wachten :(
hèèèèèlp!  :o

Niet vergeten te ademen, Luc  ::)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: SuSke op 10 oktober 2016, 12:59:24 pm
Pfffffffffffff, nog 5 dagen  ;)

Nog zo lang wachten :(
hèèèèèlp!  :o

Het gevoel komt me bekend voor  ;) 8) 8)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 10 oktober 2016, 15:02:51 pm
hèèèèèlp!  :o
"Help!"

Help, I need somebody
Help, not just anybody
Help, you know I need someone, help

When I was younger (So much younger than) so much younger than today
(I never needed) I never needed anybody's help in any way
(Now) But now these days are gone (These days are gone), I'm not so self assured
(I know I've found) Now I find I've changed my mind and opened up the doors

Help me if you can, I'm feeling down
And I do appreciate you being 'round
Help me get my feet back on the ground
Won't you please, please help me

......... ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: loebaske op 10 oktober 2016, 15:20:04 pm

shit....het forum is nu in het Engels....
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 10 oktober 2016, 15:21:18 pm

shit....het forum is nu in het Engels....
Weer op het verkeerde knopje gedrukt zeker?  ;D
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Chrisrail op 10 oktober 2016, 15:25:22 pm

shit....het forum is nu in het Engels....

en welke taal is dit dan ? ? ? ? ?
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: marctje op 10 oktober 2016, 16:15:36 pm
Ik heb verleden week dus een mega kortsluiting ondervonden. Heb nu alle sporen terug los gemaakt en op elk puntstuk van mijn peco wissels een isoleerlas gezet en alles terug vast gezet op de baan. Nu terug stroomdraad solderen, testrijden en dan senery afwerken. Volgende dagen ben ik dus totaal weg van deze wereld en dompel ik mij in de sceneryworld of URHA. En hopelijk klaar tegen vrijdag.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Steam.N op 10 oktober 2016, 16:46:37 pm
Ik heb verleden week dus een mega kortsluiting ondervonden. Heb nu alle sporen terug los gemaakt en op elk puntstuk van mijn peco wissels een isoleerlas gezet en alles terug vast gezet op de baan. Nu terug stroomdraad solderen, testrijden en dan senery afwerken. Volgende dagen ben ik dus totaal weg van deze wereld en dompel ik mij in de sceneryworld of URHA. En hopelijk klaar tegen vrijdag.

Succes !!!
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: knibbelknabbel op 10 oktober 2016, 16:54:30 pm
Ik kom normaal op zondag , .... eindelijk nog is.  :)

Misschien kom ik je nog eens tegen dan! :)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: philippe_007 op 10 oktober 2016, 18:31:58 pm
Ik heb verleden week dus een mega kortsluiting ondervonden. Heb nu alle sporen terug los gemaakt en op elk puntstuk van mijn peco wissels een isoleerlas gezet en alles terug vast gezet op de baan. Nu terug stroomdraad solderen, testrijden en dan senery afwerken. Volgende dagen ben ik dus totaal weg van deze wereld en dompel ik mij in de sceneryworld of URHA. En hopelijk klaar tegen vrijdag.

Ai, das dikke pech, hopelijk is alles terug in orde tegen het weekend...
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: marctje op 11 oktober 2016, 20:07:58 pm
Dit weekend meegedaan aan Levensloop met het buurtcomité en tussendoor kunnen werken aan de baan. Yes de kortsluiting is weg en heb ondertussen al proefgereden, alles werkt, moet alleen de sporen opkuisen. Nu dus bezig met de scenery af te werken, eerste werk proberen om de sporen van de houthandel in beton platen te leggen en daarna de houthandel fixeren. Daarna het maïsveld in orde brengen, de sporen voorzien van ballast en de graansilo op zijn plaats zetten. Verwering van rollend materiaal zal tussendoor of op de beurs zelf gebeuren, we zien wel.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: philippe_007 op 11 oktober 2016, 20:10:30 pm
Tof dat de elektrische problemen zijn opgelost, scenery komt wel in orde....
doe zo verder zou ik zeggen.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: mark7758 op 12 oktober 2016, 09:37:07 am
Vraagje.
Waar vind ik de plattegrond? van de hallen. Dan weet ik precies waar ik wie kan vinden. :)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: philippe_007 op 12 oktober 2016, 09:41:14 am
In de laatste msm staat er een een vermoedelijk ook op de site van msm
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: mark7758 op 12 oktober 2016, 10:05:12 am
MSM ligt thuis. En college vroeg er naar. Maar op de site alleen de vermelding dat hij gaat komen.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Houdini op 12 oktober 2016, 10:15:14 am
MSM ligt thuis. En college vroeg er naar. Maar op de site alleen de vermelding dat hij gaat komen.

Mark,

zie ook het ander draadje :)

http://forum.modelspoormagazine.be/index.php/topic,25000.msg355265.html#msg355265 (http://forum.modelspoormagazine.be/index.php/topic,25000.msg355265.html#msg355265)


http://www.modelspoorexpo.be/images/banners/MSMplan2016-bezoekers.pdf (http://www.modelspoorexpo.be/images/banners/MSMplan2016-bezoekers.pdf);)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 12 oktober 2016, 10:25:34 am
Yep, gisteren de laatste update geplaatst (zie link hierboven).
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: loebaske op 12 oktober 2016, 10:35:57 am

Waar boven ??
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Houdini op 12 oktober 2016, 10:39:39 am

Waar boven ??

Mijn bericht, nét boven dat van Luc ;)

http://forum.modelspoormagazine.be/index.php/topic,24413.msg356046.html#msg356046
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: mark7758 op 12 oktober 2016, 10:50:24 am
Dank u.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: marctje op 12 oktober 2016, 19:55:36 pm
Vandaag alle sporen van ballast voorzien en rondom nog wat gras gestrooid. Betonplaten aan houthandel is asfalt geworden. Maïs is geschilderd, nu de kolven nog geel maken en dan het stukje afwerken. Verlichting van gebouwen aansluiten en testen en dan...... gedaan, vrijdag middag inpakken en hup naar Leuven. 1ste keer dat ik een baan af krijg, is tevens ook mijn eerste baan.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Martin Welberg op 12 oktober 2016, 20:26:09 pm
Hmm, Luc is de verlichting in de hal nog anders ten opzichte van de vorige editie ?
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 12 oktober 2016, 21:54:58 pm
Hmm, Luc is de verlichting in de hal nog anders ten opzichte van de vorige editie ?
Ik ben in Leuven!  :) Net gearriveerd.

Ik heb hier nog niemand van jullie gezien...  :-\

Ook waar, jullie komen pas vrijdag of zaterdag of zondag.  ;D

Martin, de verlichting is gewijzigd ten opzichte van 2014. Het zijn nu allemaal LED-spots.
Ik heb ze nog niet in werking gezien. Ik ga dat morgenvroeg meteen vragen.
Men kon me enkel verzekeren dat de verlichting niet minder goed is dan vorige keer... Afwachten dus.

Ik zou aanraden om wat lampjes mee te brengen.  ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: factageklerk op 12 oktober 2016, 22:09:47 pm
Hmm, Luc is de verlichting in de hal nog anders ten opzichte van de vorige editie ?
Ik ben in Leuven!  :) Net gearriveerd.

Ik heb hier nog niemand van jullie gezien...  :-\


Vlak voor Donderdag hier arriveren jaja.... Sloeber ;D En je komt geen goeiedag zeggen foei ;D ;D
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Martin Welberg op 13 oktober 2016, 01:54:06 am
Citaat
Ik zou aanraden om wat lampjes mee te brengen.  ;)

Ga niet zonder  :P ;D
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Michael op 13 oktober 2016, 07:49:32 am
Luc, succes met de laatste loodjes, tot zaterdag.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Luc op 13 oktober 2016, 07:56:54 am
Ik zou aanraden om wat lampjes mee te brengen.  ;)

Wat betekent dat? Méér lichten dan die van het baantje zelf? Of is dat humor?  :o
Ik weet niet juist wat te denken!  :D
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 13 oktober 2016, 08:47:20 am
De banen zijn uiteraard goed verlicht hé en voor hen is het een voordeel dat de zaal wat minimaal verlicht is.
Voor commerciële standhouders is een goede verlichting wel van belang.
En zeker voor demo's, zoals Martin, is een goede verlichting van groot belang.

Allez, we gaan naar de Brabanthal nu zie.  :D
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Luc op 13 oktober 2016, 08:54:55 am
Dank U!
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: sdz1976 op 13 oktober 2016, 09:27:31 am
Je kan ook alle bezoekers van een mijnlamp voorzien  :D

Grtz,

Samuel.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Dirky op 13 oktober 2016, 09:51:45 am
... moet nog van alles samen scharrelen voor mijn standje... 't zal vanavond eventjes druk zijn thuis!  :)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Steam.N op 13 oktober 2016, 10:05:14 am
... moet nog van alles samen scharrelen voor mijn standje... 't zal vanavond eventjes druk zijn thuis!  :)

Idem voor mij, ivm de Forum-stand  :o
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: guy holbrecht op 13 oktober 2016, 11:11:51 am
Auto is ingeladen. Ik vertrek nu om de zaal in orde te brengen. Vandaag en morgen nog heel wat werk om zaterdag en zondag een geslaagde tentoonstelling te brengen.

Gr.
Guy
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: oebr op 13 oktober 2016, 11:18:42 am
good luck Guy en Luc ! (en co natuurlijk !)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: loebaske op 13 oktober 2016, 11:56:09 am

Bijna alles staat klaar en verpakt, laden is voor morgen namiddag, zaterdag rond 7.30u zonder kleerscheuren in Leuven...
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: PietB op 13 oktober 2016, 12:41:44 pm
Succes allemaal, tot Zondag.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Martin Welberg op 13 oktober 2016, 12:59:03 pm
Meeste staat klaar voor het grijpen, maar dat doet het meestal  ;) Alleen de werkbank effe leeg maken..

Ben er hopelijk rond 16.00...morgen :P
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: SuSke op 13 oktober 2016, 13:32:26 pm
Laatste loodjes... vanavond de baan inpakken en morgen laden en naar Leuven om de boel terug op te zetten  ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: bollen neus op 13 oktober 2016, 13:39:36 pm
Pendeldienst ook voorzien zoals vorige keer? Van station naar hallen en terug?
Den Eric.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: loebaske op 13 oktober 2016, 13:46:06 pm

Alle info staat al maanden op de site van de expo, wat/waar/wanneer en hoe... ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: bollen neus op 13 oktober 2016, 15:43:47 pm

Alle info staat al maanden op de site van de expo, wat/waar/wanneer en hoe... ;)

Mooi zo Eric.
Den Eric.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Michael op 13 oktober 2016, 18:29:17 pm
Organiserend committee en alle deelnemers heel veel succes en plezier gewenst komend weekend, er komt een massa aan volk om jullie bouwwerken te bewonderen en wie weet om er over twee of vier jaar ook eens te staan als deelnemer.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Ronald op 13 oktober 2016, 18:50:28 pm
Sluit ik mij bij aan, veel plezier allemaal en een fijne show gewenst! :)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 13 oktober 2016, 23:07:30 pm
Dit is de link naar de dienstregeling: http://www.modelspoorexpo.be/images/banners/PENDELRITTEN%20info%20reizigers.pdf
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: eddy op 13 oktober 2016, 23:14:14 pm
PFFFF,veel change gehad vandaag. Bij Peter, Hamsart gaan inpakken en laden. Bij het transporteren van de laatste twee modules werd ik een halvemeter kleiner. Met achteruitgaan met mijn klikken en klakken in de gracht voor zijn oprit. Gelukkig geen schade aan de modules,alleen een natte broek en schoenen en een geurtje. Dit laatste is al opgelost,dus morgen opstellen in Leuven.
groeten eddy
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Gert1 op 13 oktober 2016, 23:49:47 pm
Ik zie dat LS Models op de deelnemerslijst ontbreekt op de belangrijkste modelspoorbeurs in eigen land.
Wat is daar de reden voor?

mvg,
Gert
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Johnnytrein op 14 oktober 2016, 07:37:20 am
Eddy, waarom ga jij toch in de gracht zitten er was toch genoeg plaats naast de gracht.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 14 oktober 2016, 08:09:50 am
Ik zie dat LS Models op de deelnemerslijst ontbreekt op de belangrijkste modelspoorbeurs in eigen land.
Wat is daar de reden voor?

mvg,
Gert
Dat moet je aan LS-Models vragen.
Ze hebben nooit geantwoord op onze vragen en voorstellen, dus de reden ken ik ook niet.
Ik vermoed dat jullie (de bezoekers) niet belangrijk voor hen zijn.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Steam.N op 14 oktober 2016, 08:26:16 am
Auto is volgeladen.
Eerst nog een half dagje werken, dan richting Leuven !  :)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Michiel op 14 oktober 2016, 08:40:06 am
Ha, Jean, ga stiekem NEEB nog snel in een hoekje opstellen. Goed idee! 
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Durango op 14 oktober 2016, 08:43:57 am
Mensen veel succes en ik kom morgen langs en binnen ;D
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Steam.N op 14 oktober 2016, 08:51:03 am
Ha, Jean, ga stiekem NEEB nog snel in een hoekje opstellen. Goed idee!

Keep dreaming  ;D ;D ;D
Dan had ik opnieuw een camionette moeten huren  :-\ ;)
Maar ... je doet me ergens aan denken ...  ::)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 14 oktober 2016, 08:53:27 am
Maar ... je doet me ergens aan denken ...  ::)
dat het morgen is ? :-\
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Houdini op 14 oktober 2016, 09:11:44 am
Ik zie dat LS Models op de deelnemerslijst ontbreekt op de belangrijkste modelspoorbeurs in eigen land.
Wat is daar de reden voor?

mvg,
Gert
Dat moet je aan LS-Models vragen.
Ze hebben nooit geantwoord op onze vragen en voorstellen, dus de reden ken ik ook niet.
Ik vermoed dat jullie (de bezoekers) niet belangrijk voor hen zijn.

Da's toch wel straf eigenlijk...zouden ze op die manier de Belgische markt volledig de rug toekeren?
Ik (samen met vele anderen veronderstel ik) zou dat toch wel een zeer spijtige zaak vinden...

Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: mnieuwlaet op 14 oktober 2016, 10:11:23 am
Halte strand is klaar voor... powerd by Hyundai vertrekken we! Vanuit gistel- Oudenburg

Tot zodadelijk

Marc en Maarten
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: evan op 14 oktober 2016, 10:40:02 am
Allen succes met de opbouw en tot straks.  We vertrekken hier ook rond de middag!
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Johnnytrein op 14 oktober 2016, 11:16:20 am
Allen veel plezier met de opbouw en het bezoek, door gezondheidsproblemen zal ik uitblinken door afwezigheid.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: OlivierV op 14 oktober 2016, 13:42:29 pm
Evan zijn busje zit goed vol zo te zien, zag deze prent ergens op een of ander sociaal netwerk passeren.

(https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/14711563_10208689665292011_309695937485384511_o.jpg)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: loebaske op 14 oktober 2016, 14:20:12 pm

Een echte prof. die weet hoe het moet en wat een voertuig je aan gemak verschaft bij transport...
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: railtravelmanager op 14 oktober 2016, 15:20:36 pm
aftelklok staat toch verkeerd hoor  :) als de expo morgen om 10h00 de deuren opent is dit om 15h20 nog wel geteld 18 uur en 40' ipv 20 uur en 40'

http://www.modelspoorexpo.be/index.php/nl/

veel succes aan alle deelnemers en veel plezier aan alle bezoekers

Erwin
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: ThierryDS op 14 oktober 2016, 16:27:27 pm
Succes aan de organisatoren, de deelnemers en de bezoekers! Wij zijn er morgen ook  :). Ik hoop dat ik ga kunnen slapen... Spanning ::)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Steam.N op 14 oktober 2016, 17:47:33 pm
Radio MLE (MSM-Leuven-Expo) komt tot leven ...

Zodadelijk enkele sfeerfoto's posten.
Iedereen loopt hier de benen van onder zijn lijf !!!

Het ziet er al sjiekskes uit  ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: philippe_007 op 14 oktober 2016, 18:11:30 pm
Iets in mij zegt dat ik deze avond nog ga komen ipv morgenvroeg :-)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Steam.N op 14 oktober 2016, 18:39:02 pm
Hierbij de eerste foto's :

Véééél volk om alles mooi klaar te zetten :
(http://i1089.photobucket.com/albums/i358/jeandv/MSM/MSM%20Forum%20Expo%20Leuven/P1130505_zpsowidywzp.jpg)


En er staat al het één en ander ...
(http://i1089.photobucket.com/albums/i358/jeandv/MSM/MSM%20Forum%20Expo%20Leuven/P1130503_zpsr0wj1db3.jpg)


Waaronder onze MSM Forum Stand :
(http://i1089.photobucket.com/albums/i358/jeandv/MSM/MSM%20Forum%20Expo%20Leuven/P1130504_zpszwmv3zzp.jpg)


Nu niet te laat in bed, en morgenvroeg op tijd terug ...  ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: pandur op 14 oktober 2016, 18:45:34 pm
Er hangt daar blijkbaar een sfeer van "Euromodelbouw" , of ...  :D
Eric
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: factageklerk op 14 oktober 2016, 19:02:34 pm

Nu niet te laat in bed, en morgenvroeg op tijd terug ...  ;)

Jean je hebt PM
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: loebaske op 14 oktober 2016, 19:42:22 pm

Mooie sfeer beelden....
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Dirkh op 14 oktober 2016, 20:09:33 pm
Ik heb de indruk dat de verlichting iets beter is dan de vorige editie of is het enkel op het stuk aan de modelspoor forum stand ?
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: eddy op 14 oktober 2016, 21:00:31 pm
Terug thuis,
Hamsart en de strijkplank zijn opgesteld. Ben al eens gaan rondneuzen.Staan pareltjes van banen, en vele primeurs.Dus de moeite waard om langs te komen.

groeten eddy
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Dirky op 14 oktober 2016, 21:09:55 pm
Alles uitgepakt en half geïnstalleerd. Morgen alles beetje proper zetten en sportprijzen afficheren. :) 
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 14 oktober 2016, 21:27:27 pm
sportprijzen
je bent wel een sportieve jongen maar wou je niet SPOTPRIJZEN zeggen!
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: marctje op 14 oktober 2016, 21:41:18 pm
URHA staat opgesteld. Minibaantjes n° 10. Alles werkt en heb ook mijn vrouw haar eerste ritjes laten maken en ik denk dat ze de smaak wel wat te pakken krijgt.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Dirky op 14 oktober 2016, 22:22:25 pm
sportprijzen
je bent wel een sportieve jongen maar wou je niet SPOTPRIJZEN zeggen!

niet echt "zeggen" maar wel "schrijven" :)
heb een streepke getrokken door de "r" want echt sportief ben ik ook niet echt meer.  ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 14 oktober 2016, 22:33:39 pm
want echt sportief ben ik ook niet echt meer.  ;)
toch wel met te erkennen .......... ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: loebaske op 15 oktober 2016, 04:42:25 am

De wagen vol gestamp, de laatste kleine prullen erbij en klaar om te vertrekken...en opstellen
en dan tot de conclusie komen dat niets werkt  :D :D :D
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Steam.N op 15 oktober 2016, 08:11:55 am
Radio MLE (MSM-Leuven-Expo) : #3

En we zijn alweer gestart !
Cédric is nét zijn AM96 komen plaatsen in de vitrinetjes.
Naast pareltjes van Gerolf - Frans - Luc - Maarten - Samuel -

Nu eerst een koffie !!!
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Michiel op 15 oktober 2016, 08:16:42 am
Tof om zo korte echos te krijgen van ginder.  8) 8) 8)

Ammuseer jullie! Ik kom morgen een goeiendag zeggen.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Thommy op 15 oktober 2016, 09:43:31 am
Tof om zo korte echos te krijgen van ginder.  8) 8) 8)

Ammuseer jullie! Ik kom morgen een goeiendag zeggen.

ik baal dat ik pas de zondag kan komen  >:(
Nuja, ik kijk echt uit naar de beurs...
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: patatje70 op 15 oktober 2016, 09:43:56 am

De wagen vol gestamp, de laatste kleine prullen erbij en klaar om te vertrekken...en opstellen
en dan tot de conclusie komen dat niets werkt  :D :D :D
als het tegen zondag terug werkt is het voor mij goed :) tot dan
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Steam.N op 15 oktober 2016, 10:44:43 am
Radio MLE (MSM-Leuven-Expo) : #4

En de bezoekers beginnen goed binnen te komen !!!
Waar gaan ze eerst naartoe ???
(http://i1089.photobucket.com/albums/i358/jeandv/MSM/MSM%20Forum%20Expo%20Leuven/P1130544_zpsctwwqaxv.jpg)


Maar wees niet ongerust: er zijn nog véél doosjes te koop !!!
(http://i1089.photobucket.com/albums/i358/jeandv/MSM/MSM%20Forum%20Expo%20Leuven/P1130545_zpsup5ndche.jpg)


Tot ...
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: erik de noorman op 15 oktober 2016, 11:03:21 am
Ik kom pas zondag vandaag ben ik nog van dienst.

Erik.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Peter op 15 oktober 2016, 11:59:48 am
Gelukkigen die allen naar de beurs kunnen gaan.
Van mijn lijstje met kleinigheden komt dus niets terecht.
Spijtig, maar niets aan te doen
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Steam.N op 15 oktober 2016, 12:43:53 pm
Radio MLE (MSM-Leuven-Expo) : #5


Drukjes drukjes drukjes ...

Aan de baantjes ...
(http://i1089.photobucket.com/albums/i358/jeandv/MSM/MSM%20Forum%20Expo%20Leuven/P1130550_zpsvpgruxs6.jpg)

(http://i1089.photobucket.com/albums/i358/jeandv/MSM/MSM%20Forum%20Expo%20Leuven/P1130551_zps4q8uzcjf.jpg)

(http://i1089.photobucket.com/albums/i358/jeandv/MSM/MSM%20Forum%20Expo%20Leuven/P1130554_zpsqfcysctm.jpg)


En voor de snoepers ...
(http://i1089.photobucket.com/albums/i358/jeandv/MSM/MSM%20Forum%20Expo%20Leuven/P1130556_zpsqf3vslq1.jpg)

(http://i1089.photobucket.com/albums/i358/jeandv/MSM/MSM%20Forum%20Expo%20Leuven/P1130548_zps7xiu4ulo.jpg)

(http://i1089.photobucket.com/albums/i358/jeandv/MSM/MSM%20Forum%20Expo%20Leuven/P1130557_zpshuctz6jw.jpg)


En toekomstige abonnees en hobyisten ...
(http://i1089.photobucket.com/albums/i358/jeandv/MSM/MSM%20Forum%20Expo%20Leuven/P1130558_zpsnvoy3trj.jpg)

(http://i1089.photobucket.com/albums/i358/jeandv/MSM/MSM%20Forum%20Expo%20Leuven/P1130555_zpsanfdy13d.jpg)


Dus voor ieder wat wils  ;) :)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: pabe op 15 oktober 2016, 14:11:58 pm
Doeme !!! Zo naar uitgekeken en nu val ik toch niet ziek zeker ... pffff
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Steam.N op 15 oktober 2016, 14:42:07 pm
Doeme, Paul.  Dikke tegenslag.

En het was nét zo gezellig op de forum-meeting van 14:00 ...

(http://i1089.photobucket.com/albums/i358/jeandv/MSM/MSM%20Forum%20Expo%20Leuven/P1130559_zpsvsw1ks1j.jpg)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: PietB op 15 oktober 2016, 15:52:32 pm
Ik haak ook af.
zie http://forum.modelspoormagazine.be/index.php/topic,19801.msg356296.html#msg356296
Erg spijtig allemaal.
Alles stond klaar om morgen te vertrekken, maar dat is echt niet mogelijk, ik verrek van de pijn.

Piet  :(
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: bollen neus op 15 oktober 2016, 16:40:24 pm
Ben ook geweest, toppie voor de organisatie ook voor de mensen van de catering een dikke pluim. Mooie banen en echt nu net niet zo druk als echt verwacht. Meeste materiaal dat moest afgehaald worden meegenomen dus dik tevreden. Ook met Nederlandse collega gestaan en dan nog een bekende tegen het lijf gelopen die was echter incognito dus niet herkenbaar voor de gewone mensen  ;D
Den Eric.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Jurgen op 15 oktober 2016, 16:43:42 pm
Ik ben ondertussen terug van de expo.

Zotte kosten gedaan en een setje LSM 42060 meegenomen. Dit is de set met 3 I10-rijtuigen in New Look. Vreemd genoeg zitten er andere rijtuignummers in dan aangekondigd op hun website, maar ach, ik had ze nog niet.  ;D

Foto's sorteren is voor een andere keer, maar ik heb wel mijn ouders hierboven al op de foto zien staan. Ik zal waarschijnlijk ergens god weet waar uitgehangen hebben.  ::)

Het was in ieder geval de moeite om langs te komen. Voor de liefhebbers waren er verschillende promo's, maar niets dat in mijn kraam past. Dus bleef het bij de LS set, maar die was toch al duur genoeg...
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: ward op 15 oktober 2016, 17:22:30 pm
Ik ben ondertussen terug van de expo.

Zotte kosten gedaan en een setje LSM 42060 meegenomen. Dit is de set met 3 I10-rijtuigen in New Look. Vreemd genoeg zitten er andere rijtuignummers in dan aangekondigd op hun website, maar ach, ik had ze nog niet.  ;D

Foto's sorteren is voor een andere keer, maar ik heb wel mijn ouders hierboven al op de foto zien staan. Ik zal waarschijnlijk ergens god weet waar uitgehangen hebben.  ::)

Het was in ieder geval de moeite om langs te komen. Voor de liefhebbers waren er verschillende promo's, maar niets dat in mijn kraam past. Dus bleef het bij de LS set, maar die was toch al duur genoeg...

De set was idd duur genoeg, maar weeral subliem afgewerkt..
Twas allesinds de moeite van zeker nog eens te gaan, alleen nog maar om de vele knappe banen te gaan bekijken.

Mvg
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: gardevil op 15 oktober 2016, 17:37:34 pm
Het was leuk op het uurtje achter de forumstand, weer wat mensen beter leren kennen ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: krispy op 15 oktober 2016, 19:12:42 pm
Zo , ook net terug ,was een mooie expo met zeker banen die echt de moeite zijn
Baan van Evan,  die van SuSke en confrators,  waar reeds veel teaster op forum van stonden is echt de moeite om in het echt te zien , ook die van floris was de max.
De mini baantjes die waren ook van een hoog niveau , dus echt wel oké. Chapeau voor de deelnemers , dat de beste mag winnen.

Wat de verkoop betrof , had ik de indruk dat het minder als vroeger was , maarja de prijzen hé.
Al bij al toffe dag en geen moment verveelt

Proficiat voor de organisatie , dat er nog vele mogen volgen
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: ward op 15 oktober 2016, 19:18:33 pm
Zo , ook net terug ,was een mooie expo met zeker banen die echt de moeite zijn
Baan van Evan,  die van SuSke en confrators,  waar reeds veel teaster op forum van stonden is echt de moeite om in het echt te zien , ook die van floris was de max.
De mini baantjes die waren ook van een hoog niveau , dus echt wel oké. Chapeau voor de deelnemers , dat de beste mag winnen.

Wat de verkoop betrof , had ik de indruk dat het minder als vroeger was , maarja de prijzen hé.
Al bij al toffe dag en geen moment verveelt

Proficiat voor de organisatie , dat er nog vele mogen volgen

Mijn ervaring en bescheiden mening ten opzichte van vorige editie is dat er minder 'grote' beurspromo's waren buiten op bepaalde series / modellen, maar allesinds minder als vorige editie.. Ook naar nieuwigheden was er eigenlijk niets spectaculairs, wat vorige editie wel was.. Maar kan ook aan mijn tijdperk / interessegebied liggen.

Mvg
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: geert desc op 15 oktober 2016, 20:07:54 pm
Was weer de moeite  :D proficiat aan de organisatoren. ik wou altijd al eens Hamsart zien, wat een prachtige baan.  Wanneer de trein weg is kan je zo inbeelden, het gezang van vogels en ergens iemand die rustig hout staat te zagen. Wat een sfeer dat die baan uitstraalt en de rust... En er waren nog mooie banen te zien...ook bij de minibaantjes wedstrijd zaten wel toppers bij. 
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: krisds op 15 oktober 2016, 20:37:07 pm
Wij (ik en mijn dochter) zijn vandaag ook geweest. Het was gezellig druk, een beetje warm ook maar we hebben ons goed geamuseerd. Een pluim voor de organisatoren! Mijn dochter heeft haar rangeerdiploma gehaald (gelukkig zijn de stootblokken van "meester jan" zijn baan stevig genoeg), haar toertjes gedraaid met de live steam, haar ogen uitgekeken en links en rechts eens een knopje mogen bedienen.
Ikzelf ben een beetje kapot van de ganse dag dochter in de lucht te houden, ik had graag wat meer op mijn gemak willen rondkijken (of blijven kijken) en wat opsteken uit gesprekken met interessante personen, maar daar had dochterlief niet altijd zin in. Dat in de lucht houden hoefde trouwens niet altijd, de meeste banen waren wel voorzien op het bezoek van kinderen.
Ik was aangenaam verrast door het niveau van de meeste banen, ik kon zelfs geen keuze maken uit de minibaantjeswedstrijd, na lang wikken en wegen toch een gekozen en het stembiljet vergeten in de bus te steken. ::) Foto's nemen laat ik aan anderen over, maar de hoogtepunten waren voor mij; Hamsart, de cockerill met verticale stoomketel op minibaantje n°13, oeversijde, floris zijn impressie van luik, het viaduct van la gare de primery, schrottplatz, halte strand, enkele mooi vervuilde wagons,de werkjes van Nouailler, de Belgische locomotieven in schaal O...om er maar enkele te noemen.
Ik heb ook het een en het ander gemist; de forum stand, carrière de petit granit (te veel volk), smeerdijk...
De (volstrekt persoonlijke) tegenvallers waren voor mij; enkele industrielocjes op tgv snelheid en de overdaad aan zwaailichten/verkeersongevallen op veel banen/diorama's.
Der zijn ook nog enkele dingetjes aan mijn handen blijven plakken;
- boek over de reeks 70 & 72
- rozebottelthee (met dank aan de dochter >:()
- 2 keer esu locpilot
- 20 aan/aan schakelaars (om mijn wissels te bedienen)

Binnen 2 jaar kom ik zeker terug.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: dieselfreak op 15 oktober 2016, 20:37:34 pm
Ook ik ben vandaag naar Leuven geweest, weliswaar incognito maar toch herkend door bollen neus Eric. Ik zal de volgende keer een clownspak aantrekken, dat is toch mode tegenwoordig. Niets dan lof voor zowel de organisatoren als de tentoongestelde banen. Ik heb heel veel mooie zaken gezien waarbij Hamsart ook voor mij een absolute topper was. En ook de catering was uitstekend georganiseerd. Een geslaagd evenement dus over de ganse lijn, van mij mogen jullie de expo elk jaar organiseren, al is dat misschien iets teveel van het goede?
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Stedahult op 15 oktober 2016, 20:40:51 pm
Ook wij zijn vanmorgen naar Leuven gereisd. En eerlijk is eerlijk, dit is een
zeer goed geslaagd evenement. De drank en voedsel voorziening is zeer goed geregeld.
De mensen erachter vriendelijk, net als de bezoekers overgens. Mooie banen gezien,
en heel veel bekende gesproken. Waaronder ook één van Belgies betere Nohab
versnijders, dit was een aangename verassing. Net als Jan, we zien elkaar binnenkort
weer! Heren organisatie, een top evenement waar veel juwelen werden getoond.

Doe vooral zo voort, het word gewaardeerd! Top!
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: evan op 15 oktober 2016, 20:49:00 pm
Radio MLE (MSM-Leuven-Expo) : #5


Drukjes drukjes drukjes ...(http://i1089.photobucket.com/albums/i358/jeandv/MSM/MSM%20Forum%20Expo%20Leuven/P1130555_zpsanfdy13d.jpg)

TOF en toevallig!

Mijn Petekind !!!

De eerste dag zit er op en het was op sommige momenten echt heel druk, maat wel gezellig.  Veel leuke babbels en leuke reacties.
Morgen nog zo een dag en dan is het weer voorbij. 

Een vette 10 ook voor de organisatie!
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Roderik op 15 oktober 2016, 20:56:47 pm
Een hele mooie expo. Proficiat aan de organisatoren. Jullie hebben heel wat moois bij mekaar gebracht!!!
Heel wat bekende gezichten gezien!
Nu de expo eens meegemaakt als bezoeker en het is toch iets anders.
Volgende keer weer een baantje tonen.  :)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 15 oktober 2016, 20:59:23 pm
alles weer tiptop in orde maar dat kan eigenlijk moeilijk  anders met deze organisatie, op nieuw enkele mensen leren kennen altijd leuk zo'n  meeting ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Koen op 15 oktober 2016, 22:08:05 pm
Vandaag vlak na de middag aangekomen. Het was een toffe bedoening. Moest ik morgen voormiddag niet moeten werken, zou ik terug gaan.
Vele leuke babbels, prachtige banen. Een dikke pluim voor de organisatie.
Ik heb de indruk dat op elke expo het niveau van de kunstwerken hoger wordt. Fantastisch om te zien dat velen echte "3D schilders" zijn geworden.
Ik kijk al uit naar de volgende editie.

Mvg
Koen
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: VBS op 15 oktober 2016, 22:09:36 pm
Kan bovenstaande alleen maar bevestigen !!
dikke pluim voor de organisatie !!
vanochtend om 6 uur uit huis vertrokken naar het station en vandaar met de trein naar Leuven ,en met de pendelbus naar de expohal , juist voor opening aangekomen .
Verder de dag aardig door gebracht ,half vier weer in omgekeerde volgorde ,en nu even na achten weer terug in den-haag ,
met wat extra ballast en een pak foto's ,
de foto's kunnen jullie bekijken ,voor diegene die voor wat voor reden niet aanwezig kunnen zijn ,of voor de mensen die nog twijfels hebben om op zondag te gaan ;
https://1drv.ms/f/s!Arqlo3E0gbVMgVESxmeUcfduCBhG
 [Heb niet alles op de foto gezet , daar een aantal zaken al bekend waren en of voor mij minder interessant ..... ]
maar niet twijfelen gewoon gaan !!
voor mij over 2 jaar weer !!!!! 8)
Bert
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: mark7758 op 15 oktober 2016, 22:30:36 pm
Geweldig genoten.
Super geregeld. Bedankt aan Allen.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: PeterVG op 15 oktober 2016, 22:51:54 pm
Vanuit Hamsart een dikke merci voor alle toffe reacties die ik mocht ontvangen. Fijn dat jullie mijn baantje kunnen smaken.
Helaas was het voor mij onmogelijk om iedereen hartelijk te kunnen ontvangen. Dat betreur ik ten zeerste. Hopelijk kunnen we bij een volgende ontmoeting wat rustiger keuvelen en bijpraten. Een baan exploiteren dat vraagt best wat concentratie.
Toch heb ik heel wat mensen kunnen ontmoeten die de beursbelevenis kleurden. Enkele Waalse collegas die dezelfde projecten aan het bouwen zijn. Een persoon die Sart in schaal N bouwt. Wanneer zo iemand enthousiast is dan weet je dat je goed zit met de baanimpressie. Een andere Waalse bezoeker uit de buurt van Spa had de baan heel aandachtig gekeurd. Over één detail was hij niet zo te spreken. Als enige had hij de slang op Hamsart ontdekt en die vond hij niet echt passen in de Ardennen. Wij dachten een adder geschilderd te hebben maar die is blijkbaar wat groot uitgevallen ;-)
Alleen jammer dat op één week tijd twee geluidsdecoders de geest gegeven hebben. Nu bollen mijn stoomlocs type 81 een beetje wezenloos door Hamsart.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: loebaske op 16 oktober 2016, 07:31:13 am

Heb blijkbaar veel mensen gemist als ik dit hier doorneem, misschien vandaag beter.

Iedereen bedankt voor de positieve reactie op men minibaantje.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Maarten op 16 oktober 2016, 09:55:34 am
Gisteren geweest. Super expo. Mooie banen en diorama's, leuke sfeer. Nog wat mooi spul gehaald  ::)

De moeite waard om voor uit NL te komen.

Veel plezier vandaag nog.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Stedahult op 16 oktober 2016, 10:05:34 am

Heb blijkbaar veel mensen gemist als ik dit hier doorneem, misschien vandaag beter.

Iedereen bedankt voor de positieve reactie op men minibaantje.

Heb je wel gezien, maar je was druk in gesprek.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: yannickvw op 16 oktober 2016, 10:35:51 am
Is er een bankautomaat in de Brabanthal?
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Steam.N op 16 oktober 2016, 10:45:15 am
In het secretariaat (INFO stand) kun je met Belgische bankkaarten terecht (géén VISA).
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 16 oktober 2016, 11:48:28 am
In het secretariaat (INFO stand) kun je met Belgische bankkaarten terecht (géén VISA).
tot zover onze verslaggever ter plaatse ! ;D ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Steam.N op 16 oktober 2016, 12:35:08 pm
Radio MLE (MSM-Leuven-Expo) : #6

De deuren zijn alweer een paar uurtjes open, en er lopen alweer heel wat geïnteresseerden rond.
De uren tikken af ... straks weten we wie de winnaar is van de minibaantjes-wedstrijd ...  Spannend  8)

(tja, zo drukjes bezig geweest ... dit berichtje stond al anderhalf uurtje op een "Opslaan"-instructie te wachten  :-[


 
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Steam.N op 16 oktober 2016, 12:43:43 pm
Radio MLE (MSM-Leuven-Expo) : #7

Minibaan-kandidaten:

(http://i1089.photobucket.com/albums/i358/jeandv/MSM/MSM%20Forum%20Expo%20Leuven/P1130561_zpsmxqsxakd.jpg)

(http://i1089.photobucket.com/albums/i358/jeandv/MSM/MSM%20Forum%20Expo%20Leuven/P1130562_zpsvw6tefo3.jpg)

(http://i1089.photobucket.com/albums/i358/jeandv/MSM/MSM%20Forum%20Expo%20Leuven/P1130563_zps4njzccbu.jpg)

(http://i1089.photobucket.com/albums/i358/jeandv/MSM/MSM%20Forum%20Expo%20Leuven/P1130564_zps4ivbhew2.jpg)

(http://i1089.photobucket.com/albums/i358/jeandv/MSM/MSM%20Forum%20Expo%20Leuven/P1130565_zpstft9hq8f.jpg)

(http://i1089.photobucket.com/albums/i358/jeandv/MSM/MSM%20Forum%20Expo%20Leuven/P1130566_zpsq6ac8nux.jpg)

(http://i1089.photobucket.com/albums/i358/jeandv/MSM/MSM%20Forum%20Expo%20Leuven/P1130567_zpsuaocwadi.jpg)

(http://i1089.photobucket.com/albums/i358/jeandv/MSM/MSM%20Forum%20Expo%20Leuven/P1130568_zpszewxyqwx.jpg)

(http://i1089.photobucket.com/albums/i358/jeandv/MSM/MSM%20Forum%20Expo%20Leuven/P1130569_zpsdnacqvub.jpg)

(http://i1089.photobucket.com/albums/i358/jeandv/MSM/MSM%20Forum%20Expo%20Leuven/P1130570_zps57chob9g.jpg)

(http://i1089.photobucket.com/albums/i358/jeandv/MSM/MSM%20Forum%20Expo%20Leuven/P1130571_zpszt1qd0qu.jpg)

(http://i1089.photobucket.com/albums/i358/jeandv/MSM/MSM%20Forum%20Expo%20Leuven/P1130572_zps06mivrwr.jpg)

(http://i1089.photobucket.com/albums/i358/jeandv/MSM/MSM%20Forum%20Expo%20Leuven/P1130574_zpsiiktxyba.jpg)


Kom maar langs en geef je stem !!!
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Jurgen op 16 oktober 2016, 13:31:05 pm
Mijn stem is gisteren gegeven en ik vind nummer 13 voor 1 keer geen ongeluksgetal.  :-X ;D
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: bollen neus op 16 oktober 2016, 13:50:05 pm
Ik heb niet gestemd om de volgende reden. iedere vogel fluit zoals hij gebekt is, mijn bewondering gaat volop naar mensen die het durven om in het openbaar hun kunnen te tonen. Dus iedereen is een winnaar. geen discriminatie dus.
Den Eric.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Jurgen op 16 oktober 2016, 14:21:45 pm
Klopt volledig Eric, ik begrijp je beslissing.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Havoc op 16 oktober 2016, 16:50:39 pm
Ben net terug en dit was een fijne editie. De gangen waren precies wat breder (?) zodat je tenminste doorkon zonder je ellebogen te moeten gebruiken. De banen en baantjes de moeite, voor elk wat wils. En ook genoeg andere zaken (zoals de 3D printers) als omkadering. Deze editie waren het toch wel de franse banen die me het meest aangesproken hebben. Spijtig dat de strijkplanken niet wat bij elkaar stonden. Wel een verandering was dat er meer treinverkeer was dan vorige edities.

Deze keer meer minibaantjes dan diorama's, vind ik ook een goede ontwikkeling. Ook goeie thema's die gekozen waren. Zou het liggen aan het huidige reglement?

Zoals al eens opgemerkt, soms wordt er toch wel overdreven met de scenery. Elke baan had wel een dak met gat erin, een verkeersongeval, zwaailichten, hulpdiensten, XXX-scene, werkmannen, loods met gereedschap, etc. Leuk om er eens eentje te zien maar na de zoveelste heb je het wel gehad.

Wat me opviel is dat deze editie zuivere h0 in de minderheid was. Veel smalspoor, de grotere schalen 0 en 1. Nu nog de handelaars zover krijgen dat ze die spullen ook aanbieden en we komen er nog.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: ronny-vdv op 16 oktober 2016, 17:21:05 pm
Ik haak ook af.
zie http://forum.modelspoormagazine.be/index.php/topic,19801.msg356296.html#msg356296
Erg spijtig allemaal.
Alles stond klaar om morgen te vertrekken, maar dat is echt niet mogelijk, ik verrek van de pijn.

Piet  :(
Het speet mij ook.
Al een hele tijd ziek en moe.
Hopelijk kunnen we genieten van de sfeerbeelden die sommigen onder hier online plaatsen.
De volgende keer beter, zekers  :-X
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: PietB op 16 oktober 2016, 17:48:14 pm
Het speet mij ook.
Al een hele tijd ziek en moe.
Hopelijk kunnen we genieten van de sfeerbeelden die sommigen onder hier online plaatsen.
De volgende keer beter, zekers  :-X
+1
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Michiel op 16 oktober 2016, 18:33:52 pm
Voor de thuisblijvers, een korte impressie van mijn vluchtige foto's van Leuven 2016. Ze zijn niet geweldig van kwaliteit, want ze werden zo snel tussendoor geschoten, over schouders, met het onvoorspelbare licht van het moment. Er was nog héél veel meer te zien, maar die foto's zullen door anderen wel geplaatst worden.

(http://i862.photobucket.com/albums/ab181/Modelspoor/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4651_zpsbhpezlnd.jpg) (http://s862.photobucket.com/user/Modelspoor/media/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4651_zpsbhpezlnd.jpg.html)

(http://i862.photobucket.com/albums/ab181/Modelspoor/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4652_zpsevp3jsac.jpg) (http://s862.photobucket.com/user/Modelspoor/media/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4652_zpsevp3jsac.jpg.html)

(http://i862.photobucket.com/albums/ab181/Modelspoor/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4656_zpsaombkybn.jpg) (http://s862.photobucket.com/user/Modelspoor/media/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4656_zpsaombkybn.jpg.html)

(http://i862.photobucket.com/albums/ab181/Modelspoor/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4658_zpskftuieg5.jpg) (http://s862.photobucket.com/user/Modelspoor/media/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4658_zpskftuieg5.jpg.html)

(http://i862.photobucket.com/albums/ab181/Modelspoor/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4661_zps0tmkykcu.jpg) (http://s862.photobucket.com/user/Modelspoor/media/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4661_zps0tmkykcu.jpg.html)

(http://i862.photobucket.com/albums/ab181/Modelspoor/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4664_zpstcn7shl4.jpg) (http://s862.photobucket.com/user/Modelspoor/media/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4664_zpstcn7shl4.jpg.html)

(http://i862.photobucket.com/albums/ab181/Modelspoor/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4666_zpsgsrjtv78.jpg) (http://s862.photobucket.com/user/Modelspoor/media/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4666_zpsgsrjtv78.jpg.html)

(http://i862.photobucket.com/albums/ab181/Modelspoor/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4669_zpsch2vctsl.jpg) (http://s862.photobucket.com/user/Modelspoor/media/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4669_zpsch2vctsl.jpg.html)

(http://i862.photobucket.com/albums/ab181/Modelspoor/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4670_zpse88s5uti.jpg) (http://s862.photobucket.com/user/Modelspoor/media/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4670_zpse88s5uti.jpg.html)

(http://i862.photobucket.com/albums/ab181/Modelspoor/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4672_zpsb86v8exa.jpg) (http://s862.photobucket.com/user/Modelspoor/media/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4672_zpsb86v8exa.jpg.html)

(http://i862.photobucket.com/albums/ab181/Modelspoor/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4674_zpssjuvg2fu.jpg) (http://s862.photobucket.com/user/Modelspoor/media/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4674_zpssjuvg2fu.jpg.html)

(http://i862.photobucket.com/albums/ab181/Modelspoor/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4676_zps5h7rf4bn.jpg) (http://s862.photobucket.com/user/Modelspoor/media/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4676_zps5h7rf4bn.jpg.html)

(http://i862.photobucket.com/albums/ab181/Modelspoor/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4679_zpsb6bu4lta.jpg) (http://s862.photobucket.com/user/Modelspoor/media/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4679_zpsb6bu4lta.jpg.html)

(http://i862.photobucket.com/albums/ab181/Modelspoor/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4681_zpsstvp686d.jpg) (http://s862.photobucket.com/user/Modelspoor/media/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4681_zpsstvp686d.jpg.html)

(http://i862.photobucket.com/albums/ab181/Modelspoor/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4685_zpssvxpltx0.jpg) (http://s862.photobucket.com/user/Modelspoor/media/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4685_zpssvxpltx0.jpg.html)

(http://i862.photobucket.com/albums/ab181/Modelspoor/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4687_zpscsnzolic.jpg) (http://s862.photobucket.com/user/Modelspoor/media/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4687_zpscsnzolic.jpg.html)

(http://i862.photobucket.com/albums/ab181/Modelspoor/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4688_zpslh0cco6v.jpg) (http://s862.photobucket.com/user/Modelspoor/media/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4688_zpslh0cco6v.jpg.html)

(http://i862.photobucket.com/albums/ab181/Modelspoor/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4692_zpsnzzlwqnb.jpg) (http://s862.photobucket.com/user/Modelspoor/media/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4692_zpsnzzlwqnb.jpg.html)

(http://i862.photobucket.com/albums/ab181/Modelspoor/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4693_zps56x9okkk.jpg) (http://s862.photobucket.com/user/Modelspoor/media/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4693_zps56x9okkk.jpg.html)

(http://i862.photobucket.com/albums/ab181/Modelspoor/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4697_zpsa7yqnohb.jpg) (http://s862.photobucket.com/user/Modelspoor/media/Expos%20en%20beurzen/Leuven%20MSM%202016/IMG_4697_zpsa7yqnohb.jpg.html)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: WVA op 16 oktober 2016, 18:50:55 pm
Ik vond het een geslaagde editie, mijn complimenten aan de organisatie!
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: centauri167 op 16 oktober 2016, 19:12:32 pm
Hele geslaagde foto's Michiel.
( heb precies nog een paar top-banen overgeslagen, shame on me )

Ik hoop dat het voor de organisatie niet waar is, maar ik had de zaterdag geen gevoel van een massale overdondering, behalve aan de catering die iets beter had kunnen georganiseerd worden want het aanschuiven was lang.

De verkoop, behalve de Vanbiervliet stand die dan ook top-modellen heeft leek me ook maar matig.

Hopelijk heb ik het volslagen mis en kan men met deze expo blijven doorgaan.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: knibbelknabbel op 16 oktober 2016, 19:26:18 pm
Vandaag langs geweest en vond het een leuke expo! Mooie banen, waarvan de kwaliteit van afwerking precies altijd maar beter wordt! Blij dat ik mijn motorwagen 553.31 eens mocht laten rondbollen in Hamsart! Hij was daarvoor helemaal van Barve-haut naar Hamsart gereden! ;D Prachtig decor Peter!!
Veel collega's en modelspoorvrienden tegengekomen, is ook altijd leuk... Ik heb enkel een boek gekocht op de TSP-stand.

(https://lh3.googleusercontent.com/znPiGJ-GvI3-2YqBEDeQB-yLUVRG15qsJo4wgzLccGBt2nRAfnRxhlej1pwlf613fId9FbVC5kvNq10U_HWgUo_ypfzFnfMgyXd9ITMKTPvH_692wCteUVwxOiPMKy8nQpMdRXegmyJlgM5TySX-mhAoCptz_ARxhXX_eIokrjZJBniuTr4ZIhdzkIS2K5whpxhKt5ARL9AxxVJBnWKwhb_9qsrPQJfadWlKvdGo99zV88H0YGaCnW6K1CWI-s6Yqudy85ioMI52FhhgUDTEea-UZv0C3-d6yaVFhLoalO12JNDRRdirvZRv1KXIwnZncCTHv9mG8jRy5D-TDu83Zs-1wfReFkfzyBt5kGh2_b7rrxZjSwVRL_LoLRo0_ImCROGwKzKMzNYg102mubS1ykzHVPbeFni48cuFB95NpTf4JCdpmVH1hFmsvQ-nKZN1I_ncLK1kAXM0toXzZni2xZS9zGC2vao7QrqBnvBv7h2-3mbMXcKek0ImtkE9--S6U3FNf9O8qOLHdT9nCQ7zobOhqqZFtL9BzgGarwX_gnd7uZs_ScZoqofFAa-I7LcQr99Ri6qXCDO8KY6mdSGR8gv8xAvo69gcqXZjtpzuwt77Yk0U=w1254-h940-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/9gFUbfcR3BLReEioiNRCRpH-jm5Ylhm_feDr9Hq0F3r6pMW2t43jlb3BtsBtZ1qYV7J9qwp3ZDJmS_GHNMCEX3GwdbVEt_9iEXBcgSGVs6SNceJA8_hLJMYCD0HS4RJbmkEKw7kL52vzkbiRthuGiNICZfbp18SGUpwUX-tUpnwPqPzMt6keLM1aenSHvLl84hWag5w-YEyIYbkSnw1xAQ9hqeBXjgaXMZaLlPSoGsLBYGG4yfIe84rYNTpkWEVAoP1mfNnzkQs2tkLR083Afg4t3qFnKQ-pY4KQnUVqDX1NOU3llMcwJG9gS75NWt2QZSm7Rl7UqoInHCr_SlWSLRjypFWiaNZsTgUuzAELIyx-c3sZ-81mG28yvs6Afea_rPHdPEZQ91OZaGsUp3qp5khzbanivhdfrOEnsJEaCINKiUzJ6a_dsVENEWrXVH3pDYqTO_1Dv9JAbM0atV10UZj_NHlpwK2bbSNruQLF29LkC9BoJpb9uh3lWyAx5faLQJ9NdtjHouR6vEJaQ7DQMwXWL2dUi70eSgvyUed95kSW1_AWYxj0c9pBC-P9E7VSMRf2L_hKkBx8Og1cXKx8r6xCj0F7YK-3YEsEyXNQ09wbssQI=w1254-h940-no)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Dirkh op 16 oktober 2016, 20:09:02 pm
Beetje ongeduldig en benieuwd, wat was de uitslag van de minibaantjes?
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: 59erke op 16 oktober 2016, 20:39:34 pm
Ik ben er jammer genoeg niet geraakt wegens familiale verplichtingen. Aan de hand van de foto's hierboven veel mooie baantjes waarvan er toch een groot aantal in msm hebben gestaan

Beetje ongeduldig en benieuwd, wat was de uitslag van de minibaantjes?

mijn voorkeur louter op basis van foto's is het baantje van La Roche
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Michiel op 16 oktober 2016, 20:59:21 pm
Ik heb de minibaantje gezien, en ze waren elk stuk voor stuk de moeite om te zien. Elk had z'n eigen inval en benadering maar elke minibaantjesdeelnemer mag trots zijn op z'n werk. Maar eén minibaantje heeft bij mij uitzonderlijk veel indruk gemaakt: Roche-en-Ardenne.

Maar ik ben ook benieuwd naar de officiele uitslag.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: BC911 op 16 oktober 2016, 21:01:12 pm
Maar eén minibaantje heeft bij mij uitzonderlijk veel indruk gemaakt: Roche-en-Ardenne.

+1
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Thommy op 16 oktober 2016, 21:43:42 pm
mooie beurs... blij dat ik geweest ben

echt top. Hopelijk binnen 2j terug in Leuven.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: trainspottingjr op 16 oktober 2016, 21:58:42 pm
hoi collega's modelspoorders

ook ikzelf heb de beurs bezocht zelfs de beide dagen en ook enorm veel bekende gezichten tegen het lijf gelopen en veel gebabbeld met verschillende forumleden die rondliepen of een baantje aan het bedienen waren.

Dit jaar zeer mooie pareltjes gezien en de lat lag zeer hoog deze editie, ook weeral veel gepikt met de ogen en dingen opgestoken.
Een grote pluim aan de organisatie en aan al diegene die aanwezig waren en hun kunnen tonen aan het grote publiek.

Over 2 jaar ben ik zeker terug van de partij en wie weet misschien wel terug met een minibaantje, alhoewel ik dan nog wel serieus wat technieken en dergelijke moet bijschaven.

Groetjes Jelle
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: railtravelmanager op 16 oktober 2016, 22:10:03 pm
Halte Strand en Hamsart en Vaerwegh Dok en Oeversijde waren de knapste banen
veel 2de handsmateriaal en iets minder banen mochten er nog meer zijn  :)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Dirky op 16 oktober 2016, 22:25:36 pm
Voor mij was dit een eerste deelname met een gemengde verkoops- en demostand waar ik vooral veel uitleg heb gegeven over hoe je op een juiste (goedkope) manier van een dynibasher setje een geslaagd model kan maken. Opvallend is wel dat vooral onze Franstalige landgenoten hierin interesse hebben. Een verhouding van 4 franse gesprekken op 1 nederlandstalig…Helaas ben ik de franse taal niet echt machtig waardoor ik bij vele Franstalige geïnteresseerden waarschijnlijk wel stuntelig ben overgekomen. Maar ja, so be it. we zijn er met gebaren en extra geluiden wel uitgekomen…

Ook veel aangename ontmoetingen met forumgenoten. En enkele keren bewezen dat ik zeer slecht gezichten kan onthouden (sorry Rik )

Wat me het meest deugd doet is dat er binnen enkele jaren geen enkel Belgisch baantje meer is zonder de dyniMo-betonpaaltjes  :D :D :D

Bedankt aan alle vrienden, alle klanten, alle bezoekers, alle gesprekken, de organisatoren, de vele helpers… Volgende editie ben ik vast en zeker weer van de partij!

En vast en zeker een proficiat aan alle deelnemers van de minibaantjes-wedstrijd. Voor mij hebben ze allemaal gewonnen!
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: factageklerk op 16 oktober 2016, 22:30:07 pm
2 dagen langs geweest waarvan 1 dag de forumstand helpen bemannen (bedankt Jean,Gerolf en de anderen voor de samenwerking) andere dag als bezoeker. Beide dagen waren wel een aanslag op mijn portomonee  :-[ En de buurman goeiedag zeggen die aanwezig was met  zijn life steamparcour natuurlijk dat was het hoogtepunt   ;D ;D ;D ;D
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Gert1 op 16 oktober 2016, 23:19:37 pm
Beste Vlaamse modelspoorders, een beknopt verslag met ruim 20 foto's en wat tekst,
geschreven door deze Hollander, vinden jullie hier:
http://forum.modelspoorwijzer.net/modelspoor/grote-modelspoor-expo-2016/msg35425/#msg35425

Ik vond het weer de moeite waard!   :)

mvg,
Gert
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: ThierryDS op 16 oktober 2016, 23:29:28 pm
Hallo,
Ook wij vonden het zaterdag een zeer geslaagde dag. Mooie banen, leuke verkoopsstanden. Inderdaad: aanslag op de portefeuille, maar leuke dingen gevonden :) :)
Ook fijn om andere forumleden te hebben ontmoet!
MSM, Luc, Gerolf, en alle medewerkers: doe zo voort!
Bedankt!
Thierry en Katia
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Svendw op 16 oktober 2016, 23:32:03 pm
Ook ik ben geweest, leuke, leerrijke, en dure dag gehad, maar ben tevreden.
Hopelijk kunnen we volgend jaar met ze allen terugkomen.

Ps: iemand de 2302 msm loc zien ligge? Stond een prijs op van 425€.. kan dit zomaar?

Groet Sven
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: geert desc op 17 oktober 2016, 00:39:49 am
Voor mij was dit een eerste deelname met een gemengde verkoops- en demostand waar ik vooral veel uitleg heb gegeven over hoe je op een juiste (goedkope) manier van een dynibasher setje een geslaagd model kan maken. Opvallend is wel dat vooral onze Franstalige landgenoten hierin interesse hebben. Een verhouding van 4 franse gesprekken op 1 nederlandstalig…Helaas ben ik de franse taal niet echt machtig waardoor ik bij vele Franstalige geïnteresseerden waarschijnlijk wel stuntelig ben overgekomen. Maar ja, so be it. we zijn er met gebaren en extra geluiden wel uitgekomen…

Ook veel aangename ontmoetingen met forumgenoten. En enkele keren bewezen dat ik zeer slecht gezichten kan onthouden (sorry Rik )

Wat me het meest deugd doet is dat er binnen enkele jaren geen enkel Belgisch baantje meer is zonder de dyniMo-betonpaaltjes  :D :D :D

Bedankt aan alle vrienden, alle klanten, alle bezoekers, alle gesprekken, de organisatoren, de vele helpers… Volgende editie ben ik vast en zeker weer van de partij!

En vast en zeker een proficiat aan alle deelnemers van de minibaantjes-wedstrijd. Voor mij hebben ze allemaal gewonnen!
Welke Belgische modelbaan kan zonder die paaltjes?  Of het moet er ene zijn uit het houten palen tijdperk  :D In ieder geval super van jou Dirk om deze terug op de markt te brengen. Sedert ik deze besteld had kijk ik steeds uit naar de  echte op Vlaamse wegen. Liefst deze waar je aan kan zien dat ze er al heel lang staan. Vooral hoe het ijzerwerk gemaakt is dat aan zo'n paal hangt interesseert mij wel.  Ik vraag me af of er isolatoren bestaan in HO en fijn op schaal?  In ieder geval de paaltjes hebben we al.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Steam.N op 17 oktober 2016, 07:17:37 am
Radio MLE (MSM-Leuven-Expo) : #8  (en laatste ...)

Radio MLE sluit de deuren.
Het is hier in de Brabanthal donker ... kil ... eenzaam en stil ...

En bovendien: de nieuwsspreiding was toch ook niet alles:
Voor de tweede dag van de expo is ocharme maar één berichtje uitgestuurd.
Zélfs de uitslag zijn we nog schuldig :

Grote winnaar:  La Roche-en-Ardenne

Een super dikke proficiat !
Voor de volledige rangschikking moeten we terugvallen op bollebozen die die genoteerd hebben  :-[ :-[ :-[

Over-en-Out .... Click!   <en toen was het stille ...>
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Gerolf op 17 oktober 2016, 08:25:05 am
Toch ook even reageren hier - had ik nog niet gedaan  :-[
Belangrijkste reden was het falen van de Wi-Fi bij mijn laptopje - geen of bijna geen signaal. Bij anderen werkte het blijkbaar prima ...

Gelukkig werkte het bij Jean wel, en hij heeft met radio MLE leuke bijdragen gepost  8)
Op de forumstand veel bekende gezichten gezien, erg bedankt voor de bezoekjes en de babbels ( mijn namen-geheugen faalde weeral vaak  ::) )

Ik vond de expo prima georganiseerd. Niks ondervonden van haperingen of wat dan ook.
Die waren er ongetwijfeld wel (Luc Dooms had al op zaterdag pijnlijke benen) - ze werden duidelijk onmiddellijk opgelost
De deelnemers werden verwend, het publiek had genoeg plaats om alles te bezien (en er was vééél moois te zien)

Mijn felicitaties aan alle minibaantjes-deelnemers. Mijn top drie kwam overeen met de officiële, met een iets andere volgorde.

Foto's: zo goed als geen genomen :-[ Geen tijd gehad door forumstand / ontmoetingen / project-deadline / ...
Ik heb wel alle baantjes gezien, maar niet echt de tijd gehad / genomen om ze goed te bekijken of in beeld te brengen. Jammer  :-\
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: eddy op 17 oktober 2016, 08:46:12 am
Hoi Geert,
Paul Bellon heeft zo isolatoren . Deze zijn gemonteerd op de palen op de strijkplank.

groeten eddy
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Waterman op 17 oktober 2016, 09:20:02 am
Aankomen aan de Brabanthal was een beetje vreemd... Zo'n tien jaar geleden kwam ik hier voor concerten van Rammstein, Tool, Deftones,... en nu dus voor modeltreintjes  ;D

Veel mooie banen gezien, een paar aankopen gedaan en veel informatie en uitleg gekregen (soms zelfs meer dan ik nodig heb  :o :D ).
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Gerolf op 17 oktober 2016, 09:55:29 am
Ik heb welgeteld één foto gemaakt, zondagochtend vlak voor opening :-[
 ... maar die wil ik wel delen met jullie  ;)

(http://www.meb.gerolf.be/home/expo/Leuv16/IMG_4392.JPG)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Martin Welberg op 17 oktober 2016, 10:35:20 am
Gisteravond ook weer thuis gekomen, moe maar voldaan. Leuke show, aardige mensen..goed geregeld. Op naar Expo nr. 9..

Alleen jammer dat niemand van mijn aanbod om een stuk rijdend materieel te verweren gebruik heeft gemaakt. Uiteindelijk maar een wagentje van Evan mee genomen  ;) En ik wil Red (Oebr) bedanken voor het beschikbaar stellen van 2 locomotieven. Hij zal deze keurig verweerd terug krijgen en ga dan hopelijk de rest van de lezers verblijden met een tweetal artikelen over het proces..
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: eddy op 17 oktober 2016, 10:39:39 am
Dju toch,en ik dacht breng maar niets mee,want iedereen zal wel een wagon bij hebben om onder handen te laten nemen.

groeten eddy
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Martin Welberg op 17 oktober 2016, 10:40:24 am
Dat zal iedereen dan wel gedacht hebben Eddy  ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: evan op 17 oktober 2016, 10:52:09 am
Heb ik nu 'ns veel geliuk dan he :)  We kijken er allen naar uit Martin!

Gisteren om 20h00 stond Oeversijde ook weer op zijn vertrouwde plek hier thuis.

De voorbije 2 dagen expo zijn voorbij gevlogen en dat kan maar één ding betekenen, namelijk dat het goed was!

Aan alle mensen achter de MSM-expo en de talrijke vrijwilligers;  een oprechte dank en waardering voor de geslaagde expo.

Ik heb er zelf ook van genoten en heb veel, maar dan ook heel veel aangename gesprekken gehad.  Het is soms jammer dat ik niet iedereen de gewenste aandacht kon schenken door de drukte en tja er moeten ook treintjes rijden he op Oeversijde  ;)

Tevreden ga ik wat neerschrijven en aan een volgend project starten.

Ook nog Proficiat aan de deelnemers van de minibaantjes.  Knap dat er weer een groot aantal de stap hebben gewaagd om een fraai stukje te tonen en anderen te inspireren!

De buren op de Expo wil ook ook bedanken voor de gezelligheid  ;)

Groeten,

Evan
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: marctje op 17 oktober 2016, 11:40:56 am
Gisterenavond thuis gekomen, de barkruk terug gaan afgeven in de frituur en camionette uitgeladen en vandaag terug gebracht.
Algemene indruk? Zeer geslaagde expo, mooie zaken gezien en als deelnemer van de minibaantjes met URHA kan ik zeggen: verdiende winnaar. Ikzelf ben eigenlijk toch trots op wat ik heb gebracht met URHA, een leuke rangeerbaan met genoeg detail, ook veel positieve reactie gehad van mensen zoals: eindelijk eens iets anders dan Belgisch of bergen. Zaterdag een mooi compliment gekregen van een bezoeker die 2 maal per jaar naar de U.S. gaat, waarvan 1 keer naar de opendeurdagen van Bailey Yard in Nebraska. Hij zag wel degelijk Nebraska in mijn weergave. Zondag een Amerikaanse dame met kinderen aan de baan gehad met de woorden: Feels a little like home. Dank u beide voor deze complimenten, mijn visie en beurs was geslaagd. Ik ben nu al het broeden voor 2018. Vandaag al begonnen met research voor een mogelijk idee en al begonnen met uittekenen van plannen. Verassend was ook het feit de mijn vrouw, Ilse, het zondag wel leuk vond om te rijden met de baan en dankzij Evans vrouw het voorstel deed om in de living aan een kale, lege muur een baan te bouwen waarboven we dan ook een soort van klassement met fardes kunnen plaatsen op een schap.
Bedankt aan alle bezoekers en voor de leuke babbels en sorry aan diegene die ik gemist zou hebben.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: sdz1976 op 17 oktober 2016, 12:09:28 pm
Kan eigenlijk me alleen maar aansluiten bij voorgaande, leuke mooie beurs met prachtige banen.
Goede sfeer onder de deelnemers ( ook in het hotel :) ) en aleer nieuwe mensen leren kennen.
Er was ook opnieuw een prachtig deelnemersveld  bij de minibaantjes.


Grtz, Samuel.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: OlivierV op 17 oktober 2016, 12:15:11 pm
Zaterdag ook naar de expo geweest.

Om kort te zijn, zeer geslaagd, zeer veel mooie banen waarbij het merendeel toch van een zeer hoog niveau was. Sommigen bewust of helaas onbewust (Halte Strand) vergeten bekijken door tijdsgebrek. Persoonlijke toppers: Hamsart, Oeversijde, Vaerwegh Dok (gelukkig volgende week weer een kans om dit beter te bekijken), Gare de Primery, Schrottplatz (met de mooie uitbreiding), l'Hopital-du-Grosbois, Berekvam, Carrière de petit Granit....

Verder waren er nog andere banen met mooie afwerking, tevens waren velen dan de minibaantjes enorm aan mekaar gewaagd, de meesten kenden een zeer mooie afwerking. Ben echter wel vergeten stemmen want toen ik rond 18u30 in Muziekcentrum Trix in Antwerpen aankwam voor het vervolg van Desertfest ontdekte ik dat ik nog mijn stemformulier in mijn handen had zitten.

Verder nog wat aankopen gedaan, gelukkig in totaal maar een bedrag van 2 cijfertjes, echter was er bij Van Biervliet een promo die serieus aan het lonken was, maar toch maar gelaten voor wat het is.

En uiteraard praatjes gemaakt, dat kan niet ontbreken.

Foto's volgen nog daar mijn fototoestel nog in de wagen van Chrisrail ligt.

In ieder geval petje af voor de organisatie!
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: SuSke op 17 oktober 2016, 15:02:03 pm
Wat moet er nog meer gezegd worden na het voorgaande...

Het was een schitterend weekend, en we zijn fier onze baan aan het grote publiek te hebben mogen tonen.
Aan iedereen, bedankt voor de complimenten.
Zelfs helaas weinig tijd gehad (of gemaakt  :-[) om de rest van de tentoonstelling en beurs te bekijken, maar wat ik gezien heb was echt wel de moeite waard.
Maar toch nog een paar kleinigheden gescoord om zelf wat meer aan de gang te gaan en Vaerwegh Dok met kleine details te verfraaien
Ook bij de minibaantjes, inderdaad de enkele uitschieters, maar toch een proficiat aan eenieder die er stond. Ze hebben hun eigen grenzen toch weer verlegd.
Gisteren stond om 21u de baan terug in het lokaal, klaar om volgende week weer een weekendje te draaien.
Nu eerst een paar dagen rust, en tijd om die vergeten locomotieven eindelijk van een decoder te voorzien.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Chrisrail op 17 oktober 2016, 15:56:27 pm

Foto's volgen nog daar mijn fototoestel nog in de wagen van Chrisrail ligt.


Oei, 'k heb die al gewist.
Kan toch moeilijk een fototoestel als nieuw verkopen als er al foto's op staan.
Maar ge moet u geen zorgen maken Olivier, de rest is al allemaal verkocht zulle.

Ge weet wel, ter compensatie van .......   ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

 ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: loebaske op 17 oktober 2016, 16:02:21 pm

Weet niet waar ik het meteen zou moeten posten, maar ongelijke dank aan de organisatie, een dikke merci aan Rik om de redaktie eens in de bloemen te zetten op een zeeeer origineel manier...meer dan TOP
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: OlivierV op 17 oktober 2016, 16:13:52 pm

Foto's volgen nog daar mijn fototoestel nog in de wagen van Chrisrail ligt.


Oei, 'k heb die al gewist.
Kan toch moeilijk een fototoestel als nieuw verkopen als er al foto's op staan.
Maar ge moet u geen zorgen maken Olivier, de rest is al allemaal verkocht zulle.

Ge weet wel, ter compensatie van .......   ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

 ;)
Je hebt zeker je lolbroek en grapjas weer aan? ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Chrisrail op 17 oktober 2016, 16:32:40 pm
Ben nog nooit zo serieus geweest Olivier.

Heb een mooie prijs gekregen voor het ganse lot.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Steam.N op 17 oktober 2016, 17:37:55 pm
... een dikke merci aan Rik om de redaktie eens in de bloemen te zetten op een zeeeer origineel manier...meer dan TOP

+1 !!!!!!
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Val-Rikard op 17 oktober 2016, 17:41:28 pm

Weet niet waar ik het meteen zou moeten posten, maar ongelijke dank aan de organisatie, een dikke merci aan Rik om de redaktie eens in de bloemen te zetten op een zeeeer origineel manier...meer dan TOP

Het tekstje hier onder kreeg de redactie te horen bij de afgifte van het cadeau. De aanvoer gebeurde door een menselijke ketting gevormd door iedere deelnemer aan de minibaantjes wedstrijd.
Deze attentie is een blijk van waardering door modelspoor liefhebbers die deze beurs een warm hart toe dragen.

Geachte redactie,

De attentie die je in het pak zal vinden symboliseert de waardering voor het jarenlang organiseren van een beurs die tot ver over de landsgrenzen erkent en gewaardeerd wordt. De beurs vormt niet alleen de ontmoetingsplaats voor liefhebber en sympathisant, het vormt meteen ook het platform voor creatief en modelbouwend België. Het boort als het ware het talent van eigen bodem aan en geeft dit meteen een echte energie stoot. Die ontginning van talent van eigen bodem krijgt op deze beurs een tastbare vorm waar iedereen kan van mee genieten. De Grote Modelspoor Expo lokt ook talent van over de landsgrenzen heen, onze noorderburen bijvoorbeeld om er maar één te noemen. Dit geschenk symboliseert dan ook de waardering van de globale modelspoor liefhebber die deze beurs een warm hart toe draagt. Wij danken de redactie van Modelspoor Magazine en niet te vergeten alle mensen die door hun inzet deze beurs mede mogelijk maakten.

Op naar de volgende “Grote Modelspoor Expo” !!!

Hoogachtend, de modelspoor liefhebbers.


De attentie is een zware graafmachine op een sokkeltje met daarop de tekst "KEEP ON DIGGING" staat.

Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: PeterVG op 17 oktober 2016, 17:46:49 pm
Er duikt al een youtube filmpje op:

https://www.youtube.com/watch?v=zWzE6691Mno (https://www.youtube.com/watch?v=zWzE6691Mno)

De mooiste baan heeft hij wel over het hoofd gezien.
Geen beelden van Vaerwegh dok, jammer.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: geert desc op 17 oktober 2016, 18:59:47 pm
Er duikt al een youtube filmpje op:

https://www.youtube.com/watch?v=zWzE6691Mno (https://www.youtube.com/watch?v=zWzE6691Mno)

De mooiste baan heeft hij wel over het hoofd gezien.
Geen beelden van Vaerwegh dok, jammer.

Hij kon waarschijnlijk geen beelden maken door alle toeschouwers die voor Hamsart stonden. Wel een beetje jammer dat er geen beelden van zijn in het filmpje.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: loebaske op 17 oktober 2016, 20:18:18 pm

Prachtige beelden en mooie montage, denk en hoop dat er meerdere zullen verschijnen want je kan gerust een uur vullen met beelden van de expo..

Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: modelbaanHO op 17 oktober 2016, 20:18:32 pm
Héhé, eindelijk wat rust en kalmte. De spullen terug op de hobbykamer gezet. Niet uitgepakt want volgend weekend moeten de treintjes opnieuw dienst doen op onze MTD tentoonstelling  :).

Het was een fantastische tentoonstelling. Heel veel zeer mooie banen gezien. Luc en zijn ploeg hebben er alles aan gedaan om zoveel moois bij elkaar te krijgen. Dikke proficiat, ik en vele anderen hebben er van genoten.

Ook de organisatie was top ! Locatie, opstelling, catering, ...

Op naar 2018 voor de volgende. Ik kijk er al naar uit !
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Guy Van Meroye op 17 oktober 2016, 20:34:47 pm

Trofee Dirk Melkebeek 2016

Een beetje in de schaduw van de prijsuitreiking van de mini-baantjeswedstrijd werd kort daarna ook de 'Trofee Dirk Melkebeek' uitgereikt aan volgens de subjectieve mening van de kernredactie van Modelspoormagazine de mooiste modelspoorweg van de expo. Deze eer viel bij de editie 2016 te beurt aan Peter Van Gestel voor 'Hamsart'. 

De keuze was razend moeilijk; unaniem besloten we om de voorkeur te geven aan een modelspoorweg naar Belgisch voorbeeld, dus Gare de Primery en Venhuizer Spoortje vielen af.  De keuze diende dus gemaakt te worden tussen Oeverszijde, Halte Strand, Vaerwegh Dok, Trois Ponts en Hamsart.
Na veel wikken en wegen werd uiteindelijk 'Hamsart' tot laureaat gekroond.
Proficiat Peter!

PS De 'echte' Trofee Dirk Melkebeek was door een technisch probleem met de lasersnijder bij het sluiten van de expo niet gereed, en werd dan vervangen door een 'tijdelijke' trofee.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: DIORAMABOUWER op 17 oktober 2016, 20:43:16 pm
Proficiat Peter (onze buurman op de expo ;) met de trofee,meer dan verdient,gr Marc(halte strand)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: TBCédric op 17 oktober 2016, 21:33:04 pm
Ik probeer tegen het einde van deze week al mijn foto's te bewerken (Van RAW naar andere) en deze dan online te zetten. 
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: centauri167 op 17 oktober 2016, 22:13:13 pm
"Hamsart" was een echte parel, de banen er rond trouwens ook.
Peter heeft deze erkenning meer dan verdient.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: PeterVG op 17 oktober 2016, 22:21:52 pm
Zoals U kan lezen heeft de kernredactie van MSM Hamsart bekroond met de trofee van mooiste modelspoorweg. Dit had ik helemaal niet verwacht. U begrijpt mijn verbazing wanneer Guy Van Meroye en Guy holbrecht plots een trofee kwamen overhandigen. Uiteraard ben ik zeer vereerd met deze erkenning. Persoonlijk had ik dit niet verwacht omdat ik steeds fouten zie als ik naar mijn modelbaan kijk. De bouw aan het baantje werd 20 jaar geleden opgestart onder het motto "eentje om te leren". Dat heb ik zeker gedaan tijdens de bouw van Hamsart. Bij dit leerproces heeft het forum bijgedragen. De bouw van de rolbareel, bomen en struik productie, verweren... allemaal elementen die ik geleerd heb van forumgenoten. Dat Hamsart deze trofee won is dus dankzij jullie!
Derde keer goede keer is ditmaal letterlijk te nemen. 4 jaar terug was Hamsart reeds uitgenodigd op de expo. Dochter Nore besliste er anders over. Zij besloot om geboren te worden tijdens de week van de expo. Pas bij de derde poging had ik een sterk team achter mij om Hamsart effectief te kunnen verhuizen. Het werd dus 2016, dankzij Eddy Podevijn en Frans De Weert. Beide heren hebben MSC De Kempen weten te mobiliseren om Hamsart leven in te blazen op de expo. Zonder hun hulp had een deelname niet mogelijk geweest, merci mannen.
Dochter Nore heeft ook haar steentje bijgedragen op de expo, of was het een snoepje. Zij deelde snoepjes uit aan de kindjes die naar de trein van pappa kwamen kijken. Al was ze even het noorden kwijt en hoorden we op zaterdag plots dat de ouders van Nore Van Gestel gevraagd waren in het secretariaat. Ze was verloren gelopen en de dames van het secretariaat hadden haar opgevangen. Het vaderhart was even de kluts kwijt, dank dames dat jullie Nore geholpen hebben.
U begrijpt het voor mij is deze beurservaring super meegevallen. Daartoe hebben de sympathieke buren zeker bijgedragen. Bedankt voor de mooie dagen heren.
De organisatie mag ik zeker niet vergeten want zij hebben bergen verzet. Als modelspoorgemeenschap mogen we zeer blij zijn dat er zulke gemotiveerde mensen rondlopen die ondanks alles er toch in slagen om een vlekkeloze expo te organiseren. Pet af voor het organisatieteam super gedaan.
Dat er nog veel expo's mogen volgen.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: PeterVG op 17 oktober 2016, 22:25:15 pm
(https://c7.staticflickr.com/9/8550/30275038062_7470f208ce_z.jpg) (https://flic.kr/p/N8iu3S)

Dankzij Joeri reed er op zondag een tijdje een brossel type 553 door Hamsart. Voor mij een wonderlijk moment. Mijn eigen kitje moet ik nog bouwen. Deze 553.31 werd gebouwd door Stefan Appelmans, een juweeltje.

(https://c5.staticflickr.com/6/5477/29761291244_91d0868805_z.jpg) (https://flic.kr/p/MkUp27)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Herwig op 17 oktober 2016, 22:42:05 pm
aan PeterVG,                                                             17okt16,

Hamsart valt in de prijzen. 
Een ferme    proficiat    en doe zo verder,  "in dezelfde lijn" ... .
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: railtravelmanager op 17 oktober 2016, 22:48:02 pm
beste Adrie,

Vaerwegh dok kan nog gefilmd worden dit weekend 22/23 oktober op onze eigen MTD Expo hangar27 op Fort V te Edegem

Peter proficiat met je bekroning voor "Hamsart"

Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Stieven76 op 17 oktober 2016, 22:56:01 pm
Hier mijn foto's die ik getrokken heb, wel met de smartphone..  ;)

https://www.flickr.com/gp/109395347@N06/0H2dW4
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: dieselfreak op 17 oktober 2016, 23:34:16 pm
Een welverdiende en meer dan terechte onderscheiding voor Hamsart, deze baan gaf naar mijn gevoel het beste de sfeer weer van de spoorweg in de jaren 60, zonder afbreuk te doen aan de andere banen want die waren ook prachtig.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: oebr op 18 oktober 2016, 00:19:52 am
Hamsart verdient absoluut een vermelding voor goed getroffen sfeer, je voelt je echt in de omgeving van Spa wanneer
je naar die baan staat te kijken.
Maar het was zeker niet het enige pareltje, amai daar stond veel moois bij elkaar.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Steam.N op 18 oktober 2016, 07:48:52 am
Peter, een dikke proficiat !
Zeker terecht.  Ik ben meermaals je baantje komen bewonderen, en kreeg er niet genoeg van  8)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: loebaske op 18 oktober 2016, 07:59:55 am

Een wel verdiende trofee voor Peter, heb ook een paar keren gaan kijken (kon soms effe weg van men baantje) en wat me direct aanspraak was het tegenovergestelde tegen over andere banen, is dat de achter berm niet opgaat in een heuvel maar eerder de diepte ingaat...TOPPIE
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Gerolf op 18 oktober 2016, 09:21:15 am
Absoluut verdiend, Peter  8)
Proficiat !
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: SuSke op 18 oktober 2016, 11:14:59 am
Van harte proficiat Peter met je trofee, je hebt hem zeer zeker verdiend.

De sfeer achter de banen was er zeker ook in het hoekje waar we allemaal lekker bij elkaar stonden.

Ondertussen is er nog een "filmpje" (fotomontage) opgedoken op de jij-buis https://www.youtube.com/watch?v=RrtDnmTFKnc


Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: sdz1976 op 18 oktober 2016, 11:26:02 am
Van deze zijde ook nog een bos veren voor op je pet Peter!

Grtz,

Samuel.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: vyncky op 18 oktober 2016, 11:41:49 am
(https://c7.staticflickr.com/9/8550/30275038062_7470f208ce_z.jpg) (https://flic.kr/p/N8iu3S)

Dankzij Joeri reed er op zondag een tijdje een brossel type 553 door Hamsart. Voor mij een wonderlijk moment. Mijn eigen kitje moet ik nog bouwen. Deze 553.31 werd gebouwd door Stefan Appelmans, een juweeltje.

(https://c5.staticflickr.com/6/5477/29761291244_91d0868805_z.jpg) (https://flic.kr/p/MkUp27)

Je bent een terechte winnaar Peter! Proficiat!

en tot binnenkort ;-)

Yannick
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: loebaske op 18 oktober 2016, 11:44:34 am

Oeps was Stefan Apelmans daar op de expo....verdomme heb die ook gemist  :(
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: mark7758 op 18 oktober 2016, 11:55:15 am
Ik jou ook gemist. :'(
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: loebaske op 18 oktober 2016, 12:03:28 pm

Zeg wel Mark, heb veel mensen gemist...vind het jammer  :(
Heb je men minibaantje gezien?
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Val-Rikard op 18 oktober 2016, 12:19:25 pm
Hamsart : Een parel met karakter, terecht winnaar ! Ik heb hem jammer genoeg niet kunnen bekijken.  :'(
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: lux161 op 18 oktober 2016, 17:56:31 pm
Zondag geweest.

Inwoner van Ardennen, werd ik deze jaar verwend : Hamsart,Trois-Ponts en La Roche-En-Ardenne. Absoluut fantastisch !!!
De andere modelbanen  waren ook zeer mooi en de ruilbeurs zeer interessant.

Ik wacht al 2018 met ongeduld !!!
 
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: DIORAMABOUWER op 18 oktober 2016, 18:53:34 pm
Hamsart : Een parel met karakter, terecht winnaar ! Ik heb hem jammer genoeg niet kunnen bekijken.  :'(
Ja Rik,u hebt zaterdagavond de laatste trein genomen en afgestapt aan halte strand en het was daar zo mooi dat u daar bent blijven hangen hé ;),gr Marc
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Kautenbach op 18 oktober 2016, 19:29:27 pm
Damn..... Ik had al wel het angstige vermoeden iets grandioos te missen, is ook zo.

Ach, voor een ieder die er wel was, toppie ,  en voor de organisatie hele dikke pluim , en de deelnemers; vakwerk zo te zien,

Volgen er nog meer foto's voor al mijn collega uniekekansietswonderbaarlijksmisgelopendhebbenden ?
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: OlivierV op 18 oktober 2016, 19:53:31 pm
Ondertussen staat al een deeltje van mijn foto's op het www... ;)

(https://c4.staticflickr.com/6/5328/29770046923_a6e928f45a_b.jpg) (https://flic.kr/p/MmFgM6)
Gare de Primery (https://flic.kr/p/MmFgM6)

(https://c1.staticflickr.com/9/8276/29780634784_78f2edeca2_b.jpg) (https://flic.kr/p/MnBxbq)
HLR7723 @ Oeversijde (https://flic.kr/p/MnBxbq)

(https://c7.staticflickr.com/9/8614/29780604614_ff419f4e52_b.jpg) (https://flic.kr/p/MnBodf)
Dieselpret @ Oeversijde (https://flic.kr/p/MnBodf)

(https://c6.staticflickr.com/6/5832/30325043461_849d08c9cf_b.jpg) (https://flic.kr/p/NcHLUV)
HLR 9101 met werktrein @ Oeversijde (https://flic.kr/p/NcHLUV)

(https://c3.staticflickr.com/6/5448/29780588514_a774b5a9ef_b.jpg) (https://flic.kr/p/MnBiqE)
Type 201 & 81 @ Hamsart (https://flic.kr/p/MnBiqE)

(https://c6.staticflickr.com/9/8280/30411272845_0a0b0342dd_b.jpg) (https://flic.kr/p/NkkHUr)
HLD201.001 komt uit de bossen (https://flic.kr/p/NkkHUr)

(https://c8.staticflickr.com/9/8279/30315555911_d79d2f3f97_b.jpg) (https://flic.kr/p/NbT9At)
NMBS 201.001 met ABC bloktrein @ overweg Hamsart (https://flic.kr/p/NbT9At)

(https://c6.staticflickr.com/6/5651/30315640381_c347ec66b5_b.jpg) (https://flic.kr/p/NbTzGR)
SNCF FRET BB67449 met staaltrein @ Oud Panneberg (https://flic.kr/p/NbTzGR)

(https://c7.staticflickr.com/6/5333/30294396702_7c50bebb64_b.jpg) (https://flic.kr/p/Na1GGw)
Pizza Quatro Stagioni (https://flic.kr/p/Na1GGw)

(https://c3.staticflickr.com/9/8652/29780529154_fd71c0a837_b.jpg) (https://flic.kr/p/MnAZMd)
Uitbreiding Schrottplatz (https://flic.kr/p/MnAZMd)

(https://c6.staticflickr.com/6/5730/30323236061_3b2cb48b1f_b.jpg) (https://flic.kr/p/NcyvCR)
Winterbaan Links (https://flic.kr/p/NcyvCR)

(https://c6.staticflickr.com/6/5348/30409288245_324b85b4da_b.jpg) (https://flic.kr/p/NkaxXc)
Winterbaan Rechts (https://flic.kr/p/NkaxXc)

Er volgt natuurlijk nog meer. ;)

Aan alle baanuitbaters met banen met degelijke verlichting, alvast bedankt!
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: PeterVG op 18 oktober 2016, 21:17:21 pm
Bedankt voor alle toffe reacties mannen.
Ik begin al een beetje te blozen :o
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: railtravelmanager op 18 oktober 2016, 21:39:32 pm
eerste filmpje Berekvam Noorwegen

https://youtu.be/PucUQ0jikK4
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: railtravelmanager op 18 oktober 2016, 22:07:18 pm
tweede filmpje Hamsart en nog andere

https://youtu.be/h3HdYQhHYfA

https://youtu.be/wCTCDjF09jw

https://youtu.be/_30ny3hCrsA

https://youtu.be/trMxdNsoOt4

https://youtu.be/xoL-zQCX6CM

https://youtu.be/31UhruZAkqY

https://youtu.be/Hciq8lCHZOg
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: OlivierV op 18 oktober 2016, 22:14:56 pm
2de rits plaatjes. :)

(https://c7.staticflickr.com/9/8415/30296948222_331e5d3298_b.jpg) (https://flic.kr/p/NaeMbf)
Berekvam (https://flic.kr/p/NaeMbf)

(https://c2.staticflickr.com/9/8127/30327468961_d8c0ed730f_b.jpg) (https://flic.kr/p/NcWcVT)
NMBS HLE2552 @ Vaerwegh Dok (https://flic.kr/p/NcWcVT)

(https://c6.staticflickr.com/9/8610/30413663805_c93c171943_b.jpg) (https://flic.kr/p/NkxYDT)
Viaduct @ Gare de Primery (https://flic.kr/p/NkxYDT)

(https://c5.staticflickr.com/9/8411/30116552340_717566ed7f_b.jpg) (https://flic.kr/p/MTicLq)
Luikse Staalindustrie (https://flic.kr/p/MTicLq)

(https://c5.staticflickr.com/6/5818/29783105324_835d14d9c0_b.jpg) (https://flic.kr/p/MnQczW)
Wekelijkse Kost (https://flic.kr/p/MnQczW)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Havoc op 18 oktober 2016, 22:42:45 pm
Sorry dat ik hier de "contraire" moet uithangen maar de hier gelauwerde banen spraken mij niet echt aan. Dat wil niet zeggen dat ze niet goed zijn, kennelijk zijn er liefhebbers genoeg, maar het zijn zo'n typische "nog maar eens belgische ardeense banen" dat ik het me niet meer kan boeien. Het is alsof dit de enige soort belgische banen zijn. Niet erg, ik krijg hetzelfde gevoel bij het zoveelste engelse plattelandsstation.

En dan nog een late bedenking bij de beurs: wat boeken betreft was het wel echt nul: 3 standen met dezelfde fotoboeken. En er leek me niet echt veel interesse voor. De stand van SDP viel dan nog het meeste tegen, die hebben als er bij hun iets te doen is veel meer diverse zaken mee.

Kijk, dit is de enige echte belgische beurs. Ik begrijp dat dit "voor de belgische modelbouwer" is. Maar de belgische modelbouwer heeft meer interesses dan enkel belgisch normaalspoor. Als ik naar een duitse beurs ga kan ik boeken kopen over russisch smalspoor, op een nederlands beurs over zwitserse trams. Waarom moet het hier zo eng zijn? Waarom moet ik voor mijn interesses naar het buitenland gaan? Ik denk niet dat ik alleen ben, maar waarschijnlijk komen die andere niet naar dit forum...
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 18 oktober 2016, 22:54:50 pm
Johan ik hoop dat jij nu niet overladen wordt met alle zonden van Israel ;) misschien een ideetje vragen of er mogelijkheid bestaat mee te mogen organiseren en misschien jouw ideeën naar voren brengen.
Wat die banen betreft dat is louter persoonlijk je houdt ervan, of niet .......
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: DIORAMABOUWER op 18 oktober 2016, 22:55:47 pm
Sorry dat ik hier de "contraire" moet uithangen maar de hier gelauwerde banen spraken mij niet echt aan. Dat wil niet zeggen dat ze niet goed zijn, kennelijk zijn er liefhebbers genoeg, maar het zijn zo'n typische "nog maar eens belgische ardeense banen" dat ik het me niet meer kan boeien. Het is alsof dit de enige soort belgische banen zijn. Niet erg, ik krijg hetzelfde gevoel bij het zoveelste engelse plattelandsstation.

En dan nog een late bedenking bij de beurs: wat boeken betreft was het wel echt nul: 3 standen met dezelfde fotoboeken. En er leek me niet echt veel interesse voor. De stand van SDP viel dan nog het meeste tegen, die hebben als er bij hun iets te doen is veel meer diverse zaken mee.

Kijk, dit is de enige echte belgische beurs. Ik begrijp dat dit "voor de belgische modelbouwer" is. Maar de belgische modelbouwer heeft meer interesses dan enkel belgisch normaalspoor. Als ik naar een duitse beurs ga kan ik boeken kopen over russisch smalspoor, op een nederlands beurs over zwitserse trams. Waarom moet het hier zo eng zijn? Waarom moet ik voor mijn interesses naar het buitenland gaan? Ik denk niet dat ik alleen ben, maar waarschijnlijk komen die andere niet naar dit forum...
Dan moet je wel "HALTE STRAND"voorbij gelopen hebben ;)...en oeversijde en....vaerwegh dok en ....
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Gert1 op 18 oktober 2016, 23:10:02 pm
Inderdaad. Ik vond Oeversijde en Vaerwegh Dok de boeiendste modelbanen van deze editie.
Leuk om moderne Belgische treinen te zien.

mvg,
Gert
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: B_Modelbouw op 18 oktober 2016, 23:23:03 pm
Zaterdag een half dagje vertoefd op de expo, en het heeft me goed gedaan...
Genoten van de mooie banen, met enkele forumleden een gezellige babbel gehad
en vele anderen zien voorbij komen of met veel passie hun baan zien voorstellen.

En dat te weten dat ik enkele weken geleden er de brui aan wou geven aan deze
hobby. Enkele maanden geleden een ongeluk gehad waardoor ik amper gevoel heb
in mijn linker hand en onregelmatige controle en bewegingen met mijn vingers maak.
Voor iemand die linkshandig is, is dit een enorm gemis met zware revalidatie en
terug leren schrijven... maar ik bijt door.

Je kan alles overboord gooien, stoppen en in een hoekje zitten kniezen...
of met volle moed en met een iets mindere afwerking verder gaan.
Voorbije weekend zei me iemand je bent nu 40jaar met treintjes bezig,
van een simpel rij-ovaal en een sleuteltreintje van de Sint, over een
grootse Duitse baan (die moest wijken voor het eerste liefje en andere
interesses, studeren, etc.) tot het herstarten met een Belgische baan
naar voorbeeld van het station van mijn thuisgemeente en de verdere
uitbreiding met een haven deel ... hoe vaak ben ik niet herstart en dan
zou ik stoppen door een beperking. Neen, bedankt om me even te
confronteren en me mee te nemen naar deze expo...
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Gert1 op 18 oktober 2016, 23:41:23 pm
Volhouden Bert! Sterkte bij de revalidatie.

mvg,
Gert
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Havoc op 19 oktober 2016, 00:09:46 am
Dan moet je wel "HALTE STRAND"voorbij gelopen hebben ;)...en oeversijde en....vaerwegh dok en ....

Neen hoor! Suske is getuige dat ik bij Vaerwegh dok rondgehangen heb :D Bij Oeversijde en Halte Strand heb ik niemand herkend (toch niet dat ik weet). Enkel schijnt dat soort banen minder geäpprecieerd en minder gebouwd te worden hier.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: marctje op 19 oktober 2016, 00:38:09 am
Zijn er forumleden die wat foto's hebben genomen van mijn baantje URHA? Ik zou wat goede foto's willen maar ben te druk bezig geweest om ze zelf te maken.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Thommy op 19 oktober 2016, 12:32:55 pm
Dan moet je wel "HALTE STRAND"voorbij gelopen hebben ;)...en oeversijde en....vaerwegh dok en ....

Neen hoor! Suske is getuige dat ik bij Vaerwegh dok rondgehangen heb :D Bij Oeversijde en Halte Strand heb ik niemand herkend (toch niet dat ik weet). Enkel schijnt dat soort banen minder geäpprecieerd en minder gebouwd te worden hier.

Zit het hem niet ook in de geest? Vroeger, kijk zelfs naar de 1e MSM's en sommige grote clubbanen, is het een berglandschap. Veel Belgisch materieel was er niet dus een Duitse/Franse/Italiaanse trein in een berglandschap.

En bij nieuwe banen proberen veel mensen gelijk een compromis te vinden... Toch Belgisch en toch bergachtig...

Ik begrijp uw redenering zeker wel. Er zijn talloze andere streken in België maar toch.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 19 oktober 2016, 12:49:23 pm
http://www.robtv.be/nieuws/leuven/wat-een-weekend-spoorwegexpo
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: loebaske op 19 oktober 2016, 12:54:07 pm

Mooie samenvatting, te laat om mensen naar de expo te lokken...
Hopelijk zijn ze over 2 jaar er sneller bij!!
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 19 oktober 2016, 13:04:16 pm

Mooie samenvatting, te laat om mensen naar de expo te lokken...
Hopelijk zijn ze over 2 jaar er sneller bij!!
Het nieuws van vrijdag 14 oktober niet gezien? http://www.robtv.be/nieuws/leuven/grote-modelspoorexpo-brabanthal-leuven
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: loebaske op 19 oktober 2016, 13:59:31 pm

Ola, dat is wat anders, best wel een promo filmke voor de regio en de master aan het woord....
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: railtravelmanager op 19 oktober 2016, 15:26:29 pm
Johan ik hoop dat jij nu niet overladen wordt met alle zonden van Israel ;) misschien een ideetje vragen of er mogelijkheid bestaat mee te mogen organiseren en misschien jouw ideeën naar voren brengen.
Wat die banen betreft dat is louter persoonlijk je houdt ervan, of niet .......

inderdaad je houd ervan of niet ... zelf zie ik de Belgische banen wel graag maar thuis rijdt ik met Duitse, private, Scandinavische machines ... ieder zijn goesting  ;) 1 Belgische lok heb ik en das een stomer tussen al het dieselgeweld  :D
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Ronald op 19 oktober 2016, 17:25:27 pm

Mooie samenvatting, te laat om mensen naar de expo te lokken...
Hopelijk zijn ze over 2 jaar er sneller bij!!
Het nieuws van vrijdag 14 oktober niet gezien? http://www.robtv.be/nieuws/leuven/grote-modelspoorexpo-brabanthal-leuven

Goeie promotie! :) Top ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: TBCédric op 20 oktober 2016, 16:34:34 pm
Heb nog niet alles kunnen verwerken, maar hier toch al een stukje van de banen en foto's.

(https://c1.staticflickr.com/6/5713/30331466992_347c1b51fb_c.jpg)

(https://c2.staticflickr.com/6/5681/30448459465_3efe4497a5_c.jpg)

(https://c7.staticflickr.com/6/5342/30411721246_fa12a16829_c.jpg)

(https://c7.staticflickr.com/6/5792/30331488822_1299cbd5c1_c.jpg)

(https://c7.staticflickr.com/9/8569/30331500102_bb25cdcc20_c.jpg)

(https://c7.staticflickr.com/6/5606/29817434094_cf19541754_c.jpg)

(https://c3.staticflickr.com/6/5642/29817440754_318c70347a_c.jpg)

(https://c3.staticflickr.com/6/5346/30331517442_b82f6ac2cc_c.jpg)

(https://c8.staticflickr.com/6/5722/30361834551_b8e1cd80d8_c.jpg)

(https://c8.staticflickr.com/6/5726/29816146103_cd1d1bb764_c.jpg)

(https://c2.staticflickr.com/6/5774/30361845201_07198492d8_c.jpg)

(https://c5.staticflickr.com/6/5337/29817632804_0a3c2f7c52_c.jpg)

(https://c1.staticflickr.com/6/5480/30411996816_28946334a2_c.jpg)

(https://c8.staticflickr.com/6/5503/30448798695_d39743d48c_c.jpg)

(https://c3.staticflickr.com/6/5505/30332008122_d3cc246f69_c.jpg)

(https://c1.staticflickr.com/6/5808/29817942824_40de4e8514_c.jpg)

(https://c3.staticflickr.com/6/5489/29817960594_ae4dd4d07b_c.jpg)

(https://c1.staticflickr.com/6/5491/30151133160_5a45fb79a5_c.jpg)

(https://c3.staticflickr.com/6/5548/30412399106_d0ec90d31a_c.jpg)

(https://c1.staticflickr.com/6/5773/30412407576_859e4d8fb2_c.jpg)

Volgende week nieuwe reeks.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Gerolf op 21 oktober 2016, 00:22:30 am
Vraag aan de fotografen: Ik heb zelf zo goed als geen foto's genomen ... mag ik die van jullie gebruiken op mijn webstek?
 Antwoord via pm is OK - ik wil dit draadje niet vervuilen  ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Houdini op 21 oktober 2016, 05:51:31 am
Leuke foto's die een goede impressie geven van het prachtige werk dat aanwezig was!
En daar bovenop had je dan natuurlijk de sfeer en de gezellig ook nog!
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: OlivierV op 21 oktober 2016, 10:34:58 am
Vandaag de overige foto's van Hamsart geüpload, ik denk dat nu bijna alles op flickr staat wat er moet opstaan, voor Vaerwegh Dok komt er komend weekend allicht nog een herkansing. :)

(https://c7.staticflickr.com/6/5719/30347338502_8db1bc8037_b.jpg) (https://flic.kr/p/NeG3sb)
Doarginder (https://flic.kr/p/NeG3sb)

(https://c3.staticflickr.com/6/5341/30427736106_3e3b27b739_b.jpg) (https://flic.kr/p/NmN6RL)
NMBS Type 81 @ Hamsart (https://flic.kr/p/NmN6RL)

(https://c8.staticflickr.com/6/5769/29831702703_d28a46caa3_b.jpg) (https://flic.kr/p/Ms8gTM)NMBS 201.001 @ helling Hamsart (https://flic.kr/p/Ms8gTM)

(https://c4.staticflickr.com/6/5576/30464320195_d3f4cdc23f_b.jpg) (https://flic.kr/p/Nq2B2V)
NMBS 81.083 met omnibus (https://flic.kr/p/Nq2B2V)

(https://c2.staticflickr.com/6/5830/30464337225_64e47bdb51_b.jpg) (https://flic.kr/p/Nq2G6x)
NMBS 81.083 rolt Hamsart binnen met omnibus (https://flic.kr/p/Nq2G6x)

(https://c7.staticflickr.com/6/5827/30427805526_30237f2ecd_b.jpg) (https://flic.kr/p/NmNsuE)
NMBS 64.108 kruist NMBS 81.083 (https://flic.kr/p/NmNsuE)

(https://c2.staticflickr.com/9/8603/30464389105_5f0b13e49c_b.jpg) (https://flic.kr/p/Nq2Xw2)
NMBS 81.418 komt de bossen uitgetuft (https://flic.kr/p/Nq2Xw2)

(https://c2.staticflickr.com/6/5508/30464415625_cff4387ed1_b.jpg) (https://flic.kr/p/Nq36pg)
NMBS 81.418 wijkt uit te Hamsart (https://flic.kr/p/Nq36pg)

(https://c4.staticflickr.com/6/5729/30464420155_3051b11dd6_b.jpg) (https://flic.kr/p/Nq37Kn)

(https://c4.staticflickr.com/6/5692/30464438675_f0e7ab82c7_b.jpg) (https://flic.kr/p/Nq3dfF)
Koppeltje 81-ers@Hamsart (https://flic.kr/p/Nq3dfF)

(https://c6.staticflickr.com/6/5449/30377895501_5583b629e6_b.jpg) (https://flic.kr/p/NhoDYZ)
NMBS 201.001 passeert lokale goederentrein (https://flic.kr/p/NhoDYZ)

Nog eens bedankt aan Peter voor de vlotte medewerking tijdens het nemen van de foto's.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Dreha op 21 oktober 2016, 16:06:27 pm
Ik vrees dat ik mijn werkkoffer (zwart met gele klipsen) ergens heb achter gelaten op de beurs.
Mijn hoekje waar ik stond met L' Ecluse was helemaal leeg dacht ik maar ik kan de koffer thuis nergens vinden  :-[.
Dus vrees ik dat hij daar ergens is achter gebleven.

Als er iemand iets gezien of gehoord heeft laat het dan aub even weten eventueel via PM.

Alvast bedankt
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: guy holbrecht op 21 oktober 2016, 17:02:11 pm
Koffer gevonden. Heb PM gestuurd.

Groeten,
Guy
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Luc op 21 oktober 2016, 17:26:59 pm
 :) :) :) Tof!
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: bollen neus op 21 oktober 2016, 17:38:20 pm
Koffer gevonden. Heb PM gestuurd.

Groeten,
Guy

Guy ik weet uit ervaring dat ge soms te goed bent voor deze wereld, alhoewel je als omroeper voor één of andere zender ook wel furore zou maken.
Den Eric.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Dreha op 21 oktober 2016, 18:49:54 pm
Alvast super bedankt. Dat is een pak van mijn hart.
Hoop de volgende keer iets voor jou te kunnen terug doen.
Zal mijn mail straks bekijken. Ben nu nog onderweg.
Het is wel een fijn en warm gevoel te weten dat er nog eerlijke vinders zijn. :)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 21 oktober 2016, 20:13:07 pm
Die koffer is inderdaad door een eerlijke vinder op het secretariaat teruggebracht.
Het was enkel wachten tot iemand zich manifesteerde...
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: eddy op 21 oktober 2016, 20:46:41 pm
Dag Luc,

een vraagje,hoeveel bezoekers waren er op die twee dagen?

groeten Eddy
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 21 oktober 2016, 21:08:11 pm
In ons cijfer zit een stuk schatting, omdat de kinderen gratis binnen kunnen en dat ook bezoekers zijn. Belangrijke bezoekers bovendien!
Daarom doen we op bepaalde tijdstippen steekproeven om het percentage kinderen te kennen en dat wordt dan verrekend.
Door enkele gerichte acties in Leuven naar het publiek toe hebben we zelfs een mooie toename aan bezoekers op zondagnamiddag gekend, met veel kinderen.  :)

De slotsom is aldus dat er opnieuw dik boven de 5000 kijkers waren op de twee dagen.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: eddy op 21 oktober 2016, 21:18:31 pm
Inderdaad,zondagnamiddag waren er veel meer kinderen,ondanks het stralend weer.Zaterdag was het op sommige tijdstippen koppen lopen.Organisatie tevreden,wij tevreden.De catering was uitstekend,hopelijk kunnen we volgende editie terug van de partij zijn.

groeten eddy
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: D_Loc op 21 oktober 2016, 22:50:43 pm
Filmpje van Oeversijde:
(https://c6.staticflickr.com/6/5829/29843102693_b5e8ed1ba1_c.jpg) (https://youtu.be/kzdw284fdeI)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: evan op 22 oktober 2016, 08:52:13 am
Dirk,

Wat een mooi filmverslag!!!  Hartelijk bedankt.  Leuk om zo een paar rangeerbewegingen te zien op film :)

We hadden soms nog wat realistischer mogen rijden, maar het publiek is niet steeds is zo geduldig  ;D

Echt knap  ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Kautenbach op 22 oktober 2016, 09:20:52 am
Fraaie opnames van een hele fraaie baan, complimenten hoor!!

Mooi groen, veel bomen ect,  maakt het een mooi geheel, en super veroudering vd treinen  ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: PeterVG op 22 oktober 2016, 09:56:40 am
Bedankt Dirk voor de mooie filmpjes die je ons steeds toont. Ditmaal heb ik je op bezoek gehad. Ik ben dus benieuwd naar het resultaat ;)
Wat mij verbaasde was dat je met een banale oude camera aan het filmen was. Mijn verwachting was dat je met een groot en duur toestel zou filmen. Helemaal niet dus en daardoor had ik helemaal niet door dat jij aan mijn stand aan het filmen was.
Petje af voor al dat puike filmmateriaal.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Michael op 22 oktober 2016, 09:58:36 am
In ons cijfer zit een stuk schatting, omdat de kinderen gratis binnen kunnen en dat ook bezoekers zijn. Belangrijke bezoekers bovendien!
Daarom doen we op bepaalde tijdstippen steekproeven om het percentage kinderen te kennen en dat wordt dan verrekend.
Door enkele gerichte acties in Leuven naar het publiek toe hebben we zelfs een mooie toename aan bezoekers op zondagnamiddag gekend, met veel kinderen.  :)

De slotsom is aldus dat er opnieuw dik boven de 5000 kijkers waren op de twee dagen.

Luc wat mij tijdens de expo vooral opvalt bij de bezoekers is dat er inderdaad veel kinderen rondlopen, dit in tegenstelling tot andere modelspoor tentoonstellingen.
Knap gedaan dus van de organisatie.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: D_Loc op 22 oktober 2016, 10:28:25 am
@Evan,
Graag gedaan

Bedankt Dirk voor de mooie filmpjes die je ons steeds toont. Ditmaal heb ik je op bezoek gehad. Ik ben dus benieuwd naar het resultaat ;)
Wat mij verbaasde was dat je met een banale oude camera aan het filmen was. Mijn verwachting was dat je met een groot en duur toestel zou filmen. Helemaal niet dus en daardoor had ik helemaal niet door dat jij aan mijn stand aan het filmen was.
Petje af voor al dat puike filmmateriaal.
Peter,
Je filmpje wordt op dit moment geüpload, over ca. 30 minuten zal deze beschikbaar zijn. Toen ik aan het filmen was, werd het wel redelijk druk rond je baan (wat natuurlijk een goed teken is en inmiddels ook bewezen is met de trofee :D ) maar wat het voor mij wel wat lastiger maakte om strak te filmen. Ik hoop ondanks dat, dat je toch tevreden zult zijn.

@Wim,
Ik kijk er al naar uit om je nieuwe Franse baan te mogen filmen want dat beloofd ook weer een pareltje te worden.

Helaas ga ik ook wat mensen teleurstellen want ik had geen tijd om alle banen te filmen. Zo ben ik o.a. Halte Strand vergeten, de eerste keer dat ik er langs liep zag ik door de toeschouwers de baan niet meer dus toen dacht ik, ik kom later wel terug maar dat is er helaas niet meer van gekomen. Ook bij de minibaantjes ben ik er één vergeten, op het moment dat ik er aan kwam was er een fotograaf bezig dus ben ik eerst de andere baantjes gaan filmen en heb er daarna niet meer aan gedacht.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: D_Loc op 22 oktober 2016, 10:46:30 am
(https://c4.staticflickr.com/9/8617/29851888563_a804735637_c.jpg) (https://youtu.be/jNP_UZQmhB4)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: PeterVG op 22 oktober 2016, 11:04:32 am
Dat is een filmpje om blijvend van te genieten Dirk.
Super bedankt dat je de moeite nam om dit te maken en met ons te delen.
Nu kan ik de collegas op het werk tonen hoe Hamsart te zien was op de beurs want die moesten uiteraard allemaal werken omdat ik verlof had  ;D
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: evan op 22 oktober 2016, 11:06:20 am
Wederom een knap filmpje van een mooie baan.  :)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Kautenbach op 22 oktober 2016, 13:31:20 pm
Helemaal mee eens ;)

Er zou bijna een geurdecoder met turf en steenkool bijvoegen,  en met een flard aan
Laaghangende wolken,  baantje komt binnenkort nog keertje ergens te staan Peter?
Er is zeker een groot fan die em nog wil zien live!!!! ;D
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: D_Loc op 22 oktober 2016, 16:18:57 pm
Dat is een filmpje om blijvend van te genieten Dirk.
Super bedankt dat je de moeite nam om dit te maken en met ons te delen.
Nu kan ik de collegas op het werk tonen hoe Hamsart te zien was op de beurs want die moesten uiteraard allemaal werken omdat ik verlof had  ;D
En die collega's hebben heel wat moois gemist  ;D

Hier is volgende:
(https://c3.staticflickr.com/9/8410/30371614002_d7686f31bc_c.jpg) (https://youtu.be/ZSyABRj0mZ0)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: centauri167 op 22 oktober 2016, 17:25:03 pm
Leuk Dirk, laat ze maar komen die filmpjes.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: D_Loc op 22 oktober 2016, 18:34:22 pm
(https://c1.staticflickr.com/6/5795/30374839672_9c5a86cf87_c.jpg) (https://youtu.be/bN5FJBLZd9U)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: loebaske op 22 oktober 2016, 20:53:17 pm


Heel mooi video verslag, wel weer jammer dat ik met je geen kennis heb kunnen maken... :( :(
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Klaas Zondervan op 22 oktober 2016, 21:03:31 pm
Door omstandigheden kon ik niet naar Leuven komen. Zo te zien heb ik wel wat gemist. Prachtige werkstukken, en mooi in beeld gebracht.
Titel: Die brossel type 553 of...
Bericht door: peking op 22 oktober 2016, 21:04:07 pm
Hallo Yannik,

Graag bij deze zou ik U willen vragen die brossel type 553 of zoiets dat ik op de foto zag kun je die ook kopen bij olaerts of van biervliet of bij andere shop.
Die interesseert mij wel.
Dank bij voorbaat.
groeten,
marc
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: D_Loc op 22 oktober 2016, 22:02:52 pm


Heel mooi video verslag, wel weer jammer dat ik met je geen kennis heb kunnen maken... :( :(
Dat komt nog wel een keer denk ik  ;)

De laatste van vandaag:
(https://c6.staticflickr.com/6/5719/30494724045_47c64d93f0_c.jpg) (https://youtu.be/DvRkTAJ7bZs)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Peter op 22 oktober 2016, 22:09:00 pm
Marc,

Die Brossels werden in bouwset geproduceerd door mijn goede vriend Stefan Appelmans. Enkele heeft hij zelf helemaal gebouwd.
Helaas is de mal die hij hiervoor gebruikte helemaal versleten.
Ook de grote Brossel heeft hij gemaakt en nog andere modellen.
Maar driemaal Helaas, helaas helaas
Hopelijk voelt iemand anders zich geroepen om........

(http://i7.photobucket.com/albums/y284/Peter74/NMBS%20modellen/DSCN0020_zpsyxu8cv1x.jpg) (http://s7.photobucket.com/user/Peter74/media/NMBS%20modellen/DSCN0020_zpsyxu8cv1x.jpg.html)

(http://i7.photobucket.com/albums/y284/Peter74/NMBS%20modellen/PA180001_zpsukq0djpb.jpg) (http://s7.photobucket.com/user/Peter74/media/NMBS%20modellen/PA180001_zpsukq0djpb.jpg.html)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: DIORAMABOUWER op 22 oktober 2016, 22:13:44 pm
@Evan,
Graag gedaan

Bedankt Dirk voor de mooie filmpjes die je ons steeds toont. Ditmaal heb ik je op bezoek gehad. Ik ben dus benieuwd naar het resultaat ;)
Wat mij verbaasde was dat je met een banale oude camera aan het filmen was. Mijn verwachting was dat je met een groot en duur toestel zou filmen. Helemaal niet dus en daardoor had ik helemaal niet door dat jij aan mijn stand aan het filmen was.
Petje af voor al dat puike filmmateriaal.
Peter,
Je filmpje wordt op dit moment geüpload, over ca. 30 minuten zal deze beschikbaar zijn. Toen ik aan het filmen was, werd het wel redelijk druk rond je baan (wat natuurlijk een goed teken is en inmiddels ook bewezen is met de trofee :D ) maar wat het voor mij wel wat lastiger maakte om strak te filmen. Ik hoop ondanks dat, dat je toch tevreden zult zijn.

@Wim,
Ik kijk er al naar uit om je nieuwe Franse baan te mogen filmen want dat beloofd ook weer een pareltje te worden.

Helaas ga ik ook wat mensen teleurstellen want ik had geen tijd om alle banen te filmen. Zo ben ik o.a. Halte Strand vergeten, de eerste keer dat ik er langs liep zag ik door de toeschouwers de baan niet meer dus toen dacht ik, ik kom later wel terug maar dat is er helaas niet meer van gekomen. Ook bij de minibaantjes ben ik er één vergeten, op het moment dat ik er aan kwam was er een fotograaf bezig dus ben ik eerst de andere baantjes gaan filmen en heb er daarna niet meer aan gedacht.
Hallo,het is inderdaad jammer Dirk dat u mijn baan HALTE STRAND niet hebt kunnen filmen,maar dat komt nog wel en......kom dan eerst naar het strand hé Dirk ;)gr Marc
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: D_Loc op 22 oktober 2016, 22:20:04 pm
Hallo,het is inderdaad jammer Dirk dat u mijn baan HALTE STRAND niet hebt kunnen filmen,maar dat komt nog wel en......kom dan eerst naar het strand hé Dirk ;)gr Marc
Hallo Marc,
Heb je enig idee of je met deze baan naar een Nederlandse Expo komt?
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: sdz1976 op 22 oktober 2016, 23:28:54 pm
Die laatste baan was mijn torenhoge favoriet, was er ook in Sedan al zot van.
Maar de knapste Belgische baan vond ik wel degene die je miste :) namelijk halte strand.

Grtz,

Samuel.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 23 oktober 2016, 09:56:09 am
Ja, 'La grotte Champi' is een pareltje.

Mooie films Dirk.  :P

Jammer dat er nog steeds mensen zijn die vergeten hun flits uit te schakelen.
Het stoort op film en ze zullen thuis ongetwijfeld ontgoocheld zijn over de kwaliteit van hun foto's.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: OlivierV op 23 oktober 2016, 10:40:14 am
Ja, 'La grotte Champi' is een pareltje.

Mooie films Dirk.  :P

Jammer dat er nog steeds mensen zijn die vergeten hun flits uit te schakelen.
Het stoort op film en ze zullen thuis ongetwijfeld ontgoocheld zijn over de kwaliteit van hun foto's.

Zo ken ik er ook, steevast met flits fotograferen en dan met foto's zitten die dan misschien wel overal scherp zijn, maar dan wel zwaar overbelicht zijn. Dan neem ik liever mijn tijd, vraag ik wel even aan de modeltreinbestuurders of ze de trein daar of daar even willen stilzetten zodat ik enkele geslaagde foto's kan nemen. Met de banen op de expo is dat geen probleem wan eigenlijk waren ze allen voorzien van degelijke belichting.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: D_Loc op 23 oktober 2016, 11:27:20 am
En we gaan weer verder:
(https://c8.staticflickr.com/6/5641/30420244871_3d76808506_c.jpg) (https://youtu.be/Ntpy6XeGGco)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Herwig op 23 oktober 2016, 12:06:36 pm
Dit is toch  OOK  erg mooi.        Als je stomertjes & tweeassertjes plezant vindt.
'k Zie nu op deze video      -mét bliksemschichten bij een heldere hemel-     dat de H0-wagentjes aan elkaar hangen met schaalkopppelingetjes  (kettinkjes ~ Weinert ?)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Martin Welberg op 23 oktober 2016, 13:07:16 pm
Wekende schroefkoppelingen, kan ook in H0 ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: D_Loc op 23 oktober 2016, 13:12:01 pm
(https://c7.staticflickr.com/6/5536/30210574710_db084b2a87_c.jpg) (https://youtu.be/CflSYV3Qzhg)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 23 oktober 2016, 13:28:42 pm
opnieuw prachtig filmpje kan eigenlijk anders (sorry Dirk) van modelbouw van gewoon een andere planeet of misschien wel een ander Uni(ek)versum ! :o :-\ ;D ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Herwig op 23 oktober 2016, 13:42:00 pm
de  "Venhuizer" - Video:
>NS-H0-wagens met schaalkopppelingetjes  (kettinkjes ~ Weinert ?)

> Martin :   « Reactie #417   Citaat:  Werkende schroefkoppelingen, kan ook in H0.

> 'k Zag ze eerder gebruiken door de Britten in schaal 00 ...
'k Heb wel wat (oude) H0-Liliputtertjes en HobbyTrade met verende H0-buffertjes:  deze zouden kunnen rijden met modelkoppelingetjes.
Je moet wel nogal moedig & geduldig zijn, om dit op een   langzaam-aan-baantje   te durven gebruiken...

 [ maar dit is buiten-onderwerp deze rubriek Leuven-Expo ]
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: D_Loc op 23 oktober 2016, 15:12:02 pm
(https://c7.staticflickr.com/6/5692/30212541990_de38b1d9bc_c.jpg) (https://youtu.be/rFmzxdoHFcs)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: D_Loc op 23 oktober 2016, 17:09:10 pm
(https://c5.staticflickr.com/6/5569/29882335484_7cb5784435_c.jpg) (https://youtu.be/1350HUX5d2g)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: SuSke op 23 oktober 2016, 23:52:38 pm
Bedankt voor de mooie promo-filmpjes Dirk.
Alles mooi in beeld gebracht. De afwezigen hadden zeker weer ongelijk (maar dat weten ze ondertussen zelf ook al wel)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: DIORAMABOUWER op 24 oktober 2016, 21:21:06 pm
Hallo,het is inderdaad jammer Dirk dat u mijn baan HALTE STRAND niet hebt kunnen filmen,maar dat komt nog wel en......kom dan eerst naar het strand hé Dirk ;)gr Marc
Hallo Marc,
Heb je enig idee of je met deze baan naar een Nederlandse Expo komt?
Ik zou heel graag op één van nederlands grotere expo's aanwezig zijn,wie weet komt er nog wel eens een uitnodiging,gr Marc
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Klaas Zondervan op 24 oktober 2016, 21:43:07 pm
Je hoeft niet op een uitnodiging te wachten. Je kan ook je baan aanbieden aan een organisator. Als die er wat in ziet krijg je die uitnodiging vanzelf.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Floris op 24 oktober 2016, 22:02:01 pm
Dirk, dank voor de fijne filmpjes! (en voor het beroemd maken van de pens van ondergetekende.  ;D)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: DIORAMABOUWER op 24 oktober 2016, 22:06:12 pm
Je hoeft niet op een uitnodiging te wachten. Je kan ook je baan aanbieden aan een organisator. Als die er wat in ziet krijg je die uitnodiging vanzelf.
dank u Klaas,zal ik meteen eens doen,gr
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: TBCédric op 24 oktober 2016, 22:35:36 pm
(https://c7.staticflickr.com/6/5536/30210574710_db084b2a87_c.jpg) (https://youtu.be/CflSYV3Qzhg)

Mooi gefilmd! Helaas staat mijn gebrabbel er ook op! ;)  ::)  :-X
Blijkbaar elkaar dan rakelings gepasseerd.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: modelbaanHO op 25 oktober 2016, 07:47:48 am
Lekker nagenieten met deze filmpjes. Zoals altijd ook erg mooi in beeld gebracht.
Bedankt Dirk.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: D_Loc op 29 oktober 2016, 00:02:54 am
(https://c7.staticflickr.com/6/5602/30590055846_a1f7eab9fc_c.jpg) (https://youtu.be/oSmdvovVyL8)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Martin Welberg op 29 oktober 2016, 02:36:38 am
Gadver, toch wel vette banen op deze expo...beter dan de huidige beurs in de NL
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: jakke op 29 oktober 2016, 15:04:20 pm
Ik vind de banen in de filmpjes prachtig .
Nog fijner vind ik het , dat aan een baan in stilte wordt gewerkt , zonder al te veel of geen ruchtbaarheid op het forum , en dan , op een tentoonstelling , de grote verrassing .
Een baan of project(tje) waar vooraf weinig van gehoord of niks van gehoord en dan in volle glorie in het openbaar .
Nogmaals , verrassend en ogen te kort .
Moest meer gebeuren .
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Val-Rikard op 29 oktober 2016, 16:51:49 pm
Ik vind de banen in de filmpjes prachtig .
Nog fijner vind ik het , dat aan een baan in stilte wordt gewerkt , zonder al te veel of geen ruchtbaarheid op het forum , en dan , op een tentoonstelling , de grote verrassing .
Een baan of project(tje) waar vooraf weinig van gehoord of niks van gehoord en dan in volle glorie in het openbaar .
Nogmaals ,  verrassend en ogen te kort .
Moest meer gebeuren .
[/quote
Dank voor de mooie woorden  :)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: loebaske op 29 oktober 2016, 16:56:27 pm

Tja Rik je heb ook weer iedereen verrast en bewonder je bouwkunde, in feite zoals ik je ken toen je nog in de wieg lag... ;) ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Havoc op 29 oktober 2016, 21:43:46 pm
Ik weet niet, zo baantjes die je wat ziet groeien van idee tot iets dat op een beurs staat heeft toch ook iets. Het geeft waak inzicht in hoe zoiets gemaakt wordt. Zo'n baan volledig af is soms schikwekkend van "dat kan ik nooit, begin ik niet aan". Als je dan hier ziet hoe het stap voor stap verder gaat (en soms achteruit) dan geeft dat moed en goesting. Ook belangrijk.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: D_Loc op 29 oktober 2016, 23:44:54 pm
Kort filmpje van:
(https://c4.staticflickr.com/6/5608/30560390531_0454e0f1cc_c.jpg) (https://youtu.be/RSKoQTk3voU)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Gerolf op 30 oktober 2016, 09:10:57 am
Ik weet niet, zo baantjes die je wat ziet groeien van idee tot iets dat op een beurs staat heeft toch ook iets. Het geeft waak inzicht in hoe zoiets gemaakt wordt. Zo'n baan volledig af is soms schikwekkend van "dat kan ik nooit, begin ik niet aan". Als je dan hier ziet hoe het stap voor stap verder gaat (en soms achteruit) dan geeft dat moed en goesting. Ook belangrijk.

+1  ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Michael op 30 oktober 2016, 09:23:53 am
Dirk bedankt voor alle leuke filmpjes van de expo, zo kunnen we vanaf de bank nog eens nagenieten van die mooi banen die er stonden.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Val-Rikard op 31 oktober 2016, 18:39:35 pm
Ik weet niet, zo baantjes die je wat ziet groeien van idee tot iets dat op een beurs staat heeft toch ook iets. Het geeft waak inzicht in hoe zoiets gemaakt wordt. Zo'n baan volledig af is soms schikwekkend van "dat kan ik nooit, begin ik niet aan". Als je dan hier ziet hoe het stap voor stap verder gaat (en soms achteruit) dan geeft dat moed en goesting. Ook belangrijk.
Binnenkort kan je een volledige reeks van a tot  z volgen in MSN over de bouw van het baantje, met tekst en uitleg,  tips en tricks.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Michael op 31 oktober 2016, 18:45:18 pm
Ik weet niet, zo baantjes die je wat ziet groeien van idee tot iets dat op een beurs staat heeft toch ook iets. Het geeft waak inzicht in hoe zoiets gemaakt wordt. Zo'n baan volledig af is soms schikwekkend van "dat kan ik nooit, begin ik niet aan". Als je dan hier ziet hoe het stap voor stap verder gaat (en soms achteruit) dan geeft dat moed en goesting. Ook belangrijk.
Binnenkort kan je een volledige reeks van a tot  z volgen in MSN over de bouw van het baantje, met tekst en uitleg,  tips en tricks.

Rik fijn om dit te lezen, maar geduld is zo moeilijk, wat ik ook graag zou weten is waar heb je de inspiratie voor deze baan vandaan gehaald?
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: loebaske op 31 oktober 2016, 18:50:51 pm

Nergens....
gewoon fantasie zo is de Rik
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: sdz1976 op 31 oktober 2016, 19:40:02 pm
oei Loebaske is Rik :o

Daarnet nog es op gemak het filmpje bekeken,
is toch wel een hele aparte en amuserende rangeerchoreografie die je daar laat gebeuren.


Grtz,

Samuel
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: loebaske op 31 oktober 2016, 20:15:41 pm

No way...

Rik is een top modelbouwer waar ik niet kan aan tippen...
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: D_Loc op 31 oktober 2016, 21:46:43 pm
Heeft er iemand misschien enkele goede foto's van het minibaantje L'Ecluse?
Dit is het baantje dat ik ben vergeten te filmen en ik zou graag in de video alle minibaantjes willen opnemen.
Ik ben dit topic doorlopen en heb één foto van Jean gevonden van dit baantje.

Dirk bedankt voor alle leuke filmpjes van de expo, zo kunnen we vanaf de bank nog eens nagenieten van die mooi banen die er stonden.
Lekker nagenieten met deze filmpjes. Zoals altijd ook erg mooi in beeld gebracht.
Bedankt Dirk.
Graag gedaan ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Val-Rikard op 01 november 2016, 18:46:13 pm
Ik weet niet, zo baantjes die je wat ziet groeien van idee tot iets dat op een beurs staat heeft toch ook iets. Het geeft waak inzicht in hoe zoiets gemaakt wordt. Zo'n baan volledig af is soms schikwekkend van "dat kan ik nooit, begin ik niet aan". Als je dan hier ziet hoe het stap voor stap verder gaat (en soms achteruit) dan geeft dat moed en goesting. Ook belangrijk.
Binnenkort kan je een volledige reeks van a tot  z volgen in MSN over de bouw van het baantje, met tekst en uitleg,  tips en tricks.

Rik fijn om dit te lezen, maar geduld is zo moeilijk, wat ik ook graag zou weten is waar heb je de inspiratie voor deze baan vandaan gehaald
In het eerste artikel leg ik uit hoe ik op het idee kwam. Ik leg ook uit hoe de geschiedenis van de groeve ineen zat. Wanneer het eerste artikel verschijnt weet ik niet juist. Luc of Guy kunnen daar misschien op antwoorden. :) :)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Guy Van Meroye op 02 november 2016, 10:29:37 am

Carrière de Petit Granit

In het eerste artikel leg ik uit hoe ik op het idee kwam. Ik leg ook uit hoe de geschiedenis van de groeve ineen zat. Wanneer het eerste artikel verschijnt weet ik niet juist. Luc of Guy kunnen daar misschien op antwoorden. :) :)

Carrière de Petit Granit staat op de planning voor het januari nummer van Modelspoormagazine (eind december in de bus bij de abonnee's)
dus nog even geduld...
Guy
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Val-Rikard op 04 november 2016, 16:21:50 pm

Tja Rik je heb ook weer iedereen verrast en bewonder je bouwkunde, in feite zoals ik je ken toen je nog in de wieg lag... ;) ;)

Ja, we kennen elkaar intussen al een tijdje, van toen de bomen nog konden spreken en er beurzen georganiseerd werden in het Gildehuis... ;) ;) :)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: loebaske op 04 november 2016, 17:17:35 pm

Dat is waar Rik, was toen nog geen sprake van MSM...en na het Gildenhuis richting Flanders expo....jawade waar is de tijd...van vallen en opstaan
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 04 november 2016, 18:08:58 pm
en waarschijnlijk van wanneer  jullie met jullie haren geen blijf wisten ! ;D ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Val-Rikard op 05 november 2016, 05:00:49 am

Dat is waar Rik, was toen nog geen sprake van MSM...en na het Gildenhuis richting Flanders expo....jawade waar is de tijd...van vallen en opstaan

Let op met vallen he!  ;D

Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: D_Loc op 06 november 2016, 16:14:14 pm
Hierbij mijn laatste video van de expo, de minibaantjes:

(https://c7.staticflickr.com/6/5567/30695993742_db53a46165_c.jpg) (https://youtu.be/gnOncWtlnDA)

Met dank aan Patrick (Dgrr57) voor het leveren van enkele foto's van L' Ecluse.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: modelbaanHO op 06 november 2016, 17:48:08 pm
Opnieuw een knappe presentatie.
Dank daar voor.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: loebaske op 06 november 2016, 18:28:11 pm

Prachtig Dirk, merci voor de bijdrage...
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 09 november 2016, 18:13:13 pm
Wie bezocht de expo?
We horen graag jullie mening.
Dat kan nu via deze link: KLIK (http://www.modelspoorexpo.be/index.php/nl/?option=com_chronoforms5&chronoform=Expo2016feedback_NL)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: vyncky op 09 november 2016, 18:36:10 pm
Da's gebeurd!

Yannick
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Ben op 09 november 2016, 18:42:48 pm
Gedaan. :)

Gr, Ben.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: trainspottingjr op 09 november 2016, 18:53:48 pm
Tis gebeurd  :P

Jelle
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 09 november 2016, 18:56:55 pm
ook hier overal kruiskes gezet ! Trouwens wie is Trump ?  ;D ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Stedahult op 09 november 2016, 20:01:57 pm
Graag gedaan, Luc.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Olivier77 op 09 november 2016, 20:49:35 pm
Even ingevuld,

Mvg

Olivier 77
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Steam.N op 09 november 2016, 20:50:11 pm
Ook hier  ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: ThierryDS op 09 november 2016, 21:10:00 pm
Uitgevoerd hier ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: OlivierV op 09 november 2016, 21:24:46 pm
Uiteraard ook ingevuld, nog paar nuttige tips meegegeven (D ........ uvel ? :D)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Roderik op 09 november 2016, 21:56:00 pm
(https://media.tenor.co/images/6af971ce51053d876e3fa382d62fb6a3/tenor.gif)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: factageklerk op 09 november 2016, 22:39:31 pm
Alsjeblieft Luc, omdat je het zo mooi vraagt  ;D
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Chrisrail op 09 november 2016, 23:29:44 pm
Trouwens wie is Trump ?  ;D ;)

Allemaal voorspeld door Frank Sinatra in 1937.

That's why the lady is a TRUMP


even klikken
https://www.youtube.com/watch?v=_VJY97l0jVA

 ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Ronald op 10 november 2016, 08:24:23 am
Denk dat hij zong; "The lady is a Tramp"........ :) ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Klaas Zondervan op 10 november 2016, 09:35:09 am
Toen Sinatra dat zong lag het nog zover in de toekomst dat hij de tekst niet goed kon lezen.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Chrisrail op 10 november 2016, 11:51:57 am
Denk dat hij zong; "The lady is a Tramp"........ :) ;)

Weet ik wel.  ::)

Dichterlijke vrijheid, begrijp je?  :o

 ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: just4fun op 10 november 2016, 12:23:30 pm
Wie bezocht de expo?
We horen graag jullie mening.
Dat kan nu via deze link: KLIK (http://www.modelspoorexpo.be/index.php/nl/?option=com_chronoforms5&chronoform=Expo2016feedback_NL)
Ingevuld.
En ik hoop dat dit ook via andere dan enkel dit en de expo-site wordt bekendgemaakt?
Hoe meer (ook niet echt modelspoorders) dit invullen, hoe vollediger het beeld.
Paul
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 10 november 2016, 12:33:25 pm
Wie bezocht de expo?
We horen graag jullie mening.
Dat kan nu via deze link: KLIK (http://www.modelspoorexpo.be/index.php/nl/?option=com_chronoforms5&chronoform=Expo2016feedback_NL)
Ingevuld.
En ik hoop dat dit ook via andere dan enkel dit en de expo-site wordt bekendgemaakt?
Hoe meer (ook niet echt modelspoorders) dit invullen, hoe vollediger het beeld.
Paul
Dit richt zich tot de bezoekers. Ik zou inderdaad wel graag hebben dat zo veel mogelijk bezoekers dit invullen.
Wellicht kunnen we in de volgende MSM een verzoek plaatsen.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: just4fun op 10 november 2016, 12:43:16 pm
Dit richt zich tot de bezoekers. Ik zou inderdaad wel graag hebben dat zo veel mogelijk bezoekers dit invullen.
Wellicht kunnen we in de volgende MSM een verzoek plaatsen.
Dat is wat ik bedoel, uiteraard is deze enquête enkel voor bezoekers.
Maar er waren, denk ik toch, veel meer bezoekers dan er actieve forumleden zijn?
Paul
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Durango op 10 november 2016, 12:45:06 pm
ook ingevuld ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Klaas Zondervan op 10 november 2016, 12:53:06 pm
De eerste vraag van de enquete luidt:

1. Hoeveel van de 8 edities van de Grote modelspoorexpo heeft u bezocht?

Daarop kan je ook antwoorden met 0, dus blijkbaar mogen mensen die er nooit geweest zijn ook hun mening geven. Ik heb hem toch maar niet ingevuld omdat me dat niet erg zinvol leek. Door omstandigheden was ik op het laatste moment verhinderd om te komen.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Ronald op 10 november 2016, 21:27:12 pm
Denk dat hij zong; "The lady is a Tramp"........ :) ;)

Weet ik wel.  ::)


Ik ook :)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 10 november 2016, 21:44:13 pm
De eerste vraag van de enquete luidt:

1. Hoeveel van de 8 edities van de Grote modelspoorexpo heeft u bezocht?

Daarop kan je ook antwoorden met 0, dus blijkbaar mogen mensen die er nooit geweest zijn ook hun mening geven. Ik heb hem toch maar niet ingevuld omdat me dat niet erg zinvol leek. Door omstandigheden was ik op het laatste moment verhinderd om te komen.
Jammer dat je er niet bij was.
Die 0 is eigenlijk om te zien of iemand een leeg formulier opstuurt of niet.
Als iemand echt nog nooit geweest is zullen we zijn beoordeling niet meetellen hé.
Als er echter nuttige tips in staan, dan zullen we die aandachtig lezen.  ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Koen op 11 november 2016, 19:41:54 pm
Ook hier ingevuld. Bedankt voor luisterend oor van de bezoekers, Luc.

Mvg
Koen
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: doomslu op 11 november 2016, 20:12:18 pm
Ik kijk aandachtig naar alle antwoorden.
Er zitten leuke, verrassende en interessante dingen tussen!
Er zijn zeker dingen waar we volgende keer aandacht gaan aan besteden.
Bedankt jongens.
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Svendw op 12 november 2016, 09:43:30 am
Heren bezoekers,

Op de beurs bij de minibaantjes stond eentje tussen met een nagelaakt ongeval tussen een reeks 77 en een rode DAF trekker - oplegger. Heeft iemand contactgegevens van de bouwer? De persoon die dat ongeval in het echt gehad heeft zou het model graag eens bekijken...

Mag in pb naar mij, ik geef het door want de chauffeur heeft geen interesse in modeltrein-fora..

Groet Sven
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Gerolf op 12 november 2016, 09:48:55 am
bij de minibaantjes stond eentje tussen met een nagelaakt ongeval tussen een reeks 77 en een rode DAF trekker - oplegger. Heeft iemand contactgegevens van de bouwer? De persoon die dat ongeval in het echt gehad heeft zou het model graag eens bekijken...

Dat was volgens mij Eric (forumnaam = Loebaske)  ;)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Svendw op 12 november 2016, 10:09:05 am
Ik heb hem een pb'tje gestuurd ;-)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: loebaske op 12 november 2016, 10:32:07 am

Was wel een ongeval op men minibaantje maar niet met een 77, bedoel je het heel klein diorama aan de ingang?
Als ik me niet vergis stond het ook op MOBexpo...
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Svendw op 12 november 2016, 10:40:04 am
Klopt, dat bedoel ik Eric
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 12 november 2016, 12:46:38 pm
 :)
Titel: Re: De 8e Grote Modelspoorexpo 2016, Leuven
Bericht door: Havoc op 13 november 2016, 21:49:02 pm
Ook ingevuld, eigenlijk wel goed idee om dat eens te doen zo vlak na een evenement. Krijgen we de resultaten ook te zien?

Die "0 beurzen bezocht" zou je ook kunnen zien als "waarom ben je niet gekomen?". Nu eerlijk gezegd, heb ik daar een slag in geslagen want ik weet het niet meer.