Modelspoormagazine forum

Modelspoor, praktijk => Modelspoor digitaal => Topic gestart door: svvander op 24 december 2004, 11:50:50 am

Titel: Wintrack
Bericht door: svvander op 24 december 2004, 11:50:50 am
Hallo,

Heeft er iemand ervaring met het programma wintrack?

Sven
Titel: Wintrack
Bericht door: dikken op 24 december 2004, 12:20:07 pm
Yep, heel goed programma waar je vlot een layout mee maak. Zoals de meeste software vraagt het een diepere studie om er vlot mee te kunne werken. De meegeleverde tutorial brengt je al een heel eind op weg.

greeeetz, Bart
Titel: Wintrack
Bericht door: svvander op 24 december 2004, 12:26:32 pm
Ik heb nu die testversie (free-download), maar veel functies kan je hierdoor gebruiken.
Heb er zo is ff een uurtje meegespeeld, maar merkte dat het niet evident was om evenwijdige sporen (zoals bij het grootspoor) aan te leggen, zeker niet als je begint met wissels zoals voor rangeer sporen. Of is er een optie evenwijdig sporen leggen?

Sven
Titel: Wintrack
Bericht door: dikken op 24 december 2004, 13:13:16 pm
Wel sven, het is al een tijdgeleden nu dat ik het gebruikt heb maar ik dacht het volgende:

1. denk steeds aan de railgeometrie van marklin (als je die gebruikt). De verschillende beschikbare bogen liggen steeds op een vaste afstand van elkaar.

2. Op het eind van een railstuk kan je een symbool "afstand" koppelen . Dit geeft je het startpunt van de tweede lijn. Voor rechte lengtes is dit het eenvoudigste

3. met de funktie parallelle rails kan je zelf de hartafstand invoegen. Daarvoor selecteer je het railuiteinde en keis je daarna in het menu invoegen, parallelle rail. In het pop-up scherm krijg je dan de mogelijkheid om de afstand in te voegen. In bochten dien je er wel rekening mee te houden dat het om een exacte kopie gaat, waardoor de hartafstand dichter bij elkaar komt te liggen.

Oefening: probeer eens een aantal rechte rails te dupliceren in een parallelrail. Doe het ook eens met een gebogen flex en met een vaste bocht.

greeeetz, Bart
Titel: Wintrack
Bericht door: svvander op 24 december 2004, 14:20:46 pm
Ha, da wist ik nog ni, bedankt Bart. Ik probeer het morgen wel...
Titel: Wintrack
Bericht door: karthuizer op 05 januari 2005, 20:42:30 pm
Kan iemand mij zeggen of ik met wintrack een klimspiraal kan tekenen, en hoe ik dit dan moet doen? Alvast bedankt.

..:: the future belongs to those who believe in the beauty of their dreams ::..
Titel: Wintrack
Bericht door: n/a op 05 januari 2005, 21:02:38 pm
Vind Wintrack 6.1 een zeer degelijk programma, hoewel ik grotendeels klaar ben met het ontwerp is het op dit moment voor het documenteren van de baan v.w.b. bezetpuntnummers, wisselnummers e.d. ook echt geweldig.

Paralelrails:
Selecteer een stukje rails en klik dan op het knopje 'Paralelrails invoegen', volg menu voor de rest.

Klimspiraal:
Ook dat kan, selecteer een startpunt en voeg via het '20 Flex'-knopje een boog in (bijv 90 gradenb met boogstraal 50), doe dit een paar keer, selecteer dan de hele rail en klik dan het 'weergave'knopje, op het tabblad 3D kun je dan de gewenste hoogte of helling invoeren. Eventueel kun je als laatste via eerder genoemde paralelrails knop er nog en dubbele spiraal van maken.

Succes.
Titel: Wintrack
Bericht door: karthuizer op 05 januari 2005, 21:59:43 pm
citaat:
Geplaatst door Funky

Vind Wintrack 6.1 een zeer degelijk programma, hoewel ik grotendeels klaar ben met het ontwerp is het op dit moment voor het documenteren van de baan v.w.b. bezetpuntnummers, wisselnummers e.d. ook echt geweldig.

Paralelrails:
Selecteer een stukje rails en klik dan op het knopje 'Paralelrails invoegen', volg menu voor de rest.

Klimspiraal:
Ook dat kan, selecteer een startpunt en voeg via het '20 Flex'-knopje een boog in (bijv 90 gradenb met boogstraal 50), doe dit een paar keer, selecteer dan de hele rail en klik dan het 'weergave'knopje, op het tabblad 3D kun je dan de gewenste hoogte of helling invoeren. Eventueel kun je als laatste via eerder genoemde paralelrails knop er nog en dubbele spiraal van maken.

Succes.




Bedankt voor de uitleg, ik zal het ??n dezer eens proberen.

..:: the future belongs to those who believe in the beauty of their dreams ::..
Titel: Wintrack
Bericht door: LokSound op 13 januari 2005, 23:26:10 pm
Alle vragen over WinTrack worden behandelt door de helpdesk van de importeur. Bel op maandag van 20 tot 22 u naar 050/314642.
Of mail: support@loksound.be.

Import: train Service Danckaert

Demoversie gratis via www.modeltrainservice.com en proberen maar....
Titel: Wintrack
Bericht door: tonycabus op 14 januari 2005, 17:41:32 pm
Wat had ik je gezegd, Sven? Waren alle importeurs maar zo!

Tony

Titel: Wintrack
Bericht door: railbusje op 14 januari 2005, 22:11:27 pm
Inderdaad, dikke plus voor Danckaert.
Titel: Wintrack
Bericht door: LokSound op 20 januari 2005, 12:42:47 pm
Toffe reactie[8D],

en hopelijk blijft dit zo: positief reageren.
Als het neagatief is moet het ook kunnen op een defectige manier.
En dit is op dit forum - tot hier toe - het geval.

LokSound[:)]

citaat:
Geplaatst door railbusje

Inderdaad, dikke plus voor Danckaert.

Titel: Wintrack
Bericht door: LokSound op 20 januari 2005, 12:44:32 pm
dank voor je reactie.
Je moet alleen dit bedenken: wij doen ons best... en gaat het iets minder... we zijn ook maar mensen.
Daarom zijn we ook een kleine firma (5 mensen) en proberen het zo te houden...

LokSound[:)]
citaat:
Geplaatst door tonycabus

Wat had ik je gezegd, Sven? Waren alle importeurs maar zo!

Tony



Titel: Wintrack
Bericht door: Tom op 16 oktober 2005, 18:44:38 pm
kan je hiermee ook piko A-sporen gebruiken?
Titel: Wintrack
Bericht door: Robert van den Broeken op 09 december 2006, 12:08:14 pm
Ik ben zelf net begonnen met het uitzoeken van het hout en hoe ik de baan wil hebben nu nog een baanontwerp heb al veel sporenplannen uitgeprint om vnaf daar een mooi baanplan te tekenen maar ik wil het graag met wintrack 7.1 doen of 7.0 weet niet precies welke ik heb alleen snap ik er niks van . Kan iemand mij op msn toevoegen of in dit topic even zeggen een duidelijk tutorial om , hoe je je ruimte tekent , en hoe je eigen gebouwen tekent of kun je faller gebouwen er in zetten enz. enz. rails leggen doe maar voort enz. enz.

Mvg Robert
msn : V8-R620(apenstaartje)hotmail(punt)com
Titel: Wintrack
Bericht door: dikken op 09 december 2006, 17:30:21 pm
De tutorial/manual (pdf) al geprobeerd die meegeleverd is op de schijf? dit lost al de meeste vragen op.
Titel: Re: Wintrack
Bericht door: HYA op 06 maart 2019, 17:49:59 pm
Hoi,

Ik beschik over een DVD's van Wintrack, de laatste versie die ik heb is "Version 10.0 3D".

Vorig jaar is mijn PC gecrasht, de nieuwe (laptop weliswaar) heeft geen DVD-speler meer (had ik zelfs niet opgemerkt bij de aankoop  :-[).
De webshop van Marklin lijkt echter enkel Dvd's aan te bieden, geen downloadmogelijkheden. Ik zou een externe DVD kunnen zoeken om het programma op mijn laptop te krijgen ...

Heeft iemand een antwoord op volgende vragen:
Tanx
Groeten
Jan
Titel: Re: Wintrack
Bericht door: ceuleer op 06 maart 2019, 19:30:14 pm
Als je iemand kent met een pc of laptop met dvd speler, dan kan je van uw dvd een iso bestand maken met bv. isoburner, en dan kan je deze iso file via een usb stick op uw laptop installeren.
Natuurlijk moet je dan eerst isoburner ook op uw laptop installeren, anders gaat uw laptop het iso bestand op de usb waarschijnlijk niet herkennen.

Ik denk niet dat windows 10 problemen geeft, anders kan je nog het programma in een eerdere compatibele windows versie installeren.
Titel: Re: Wintrack
Bericht door: stoomlokje op 07 maart 2019, 00:54:12 am
Kan je geen losse DVD speler op uw laptop aansluiten? dan is het probleem toch opgelost.

Grtjs,
Saskia
Titel: Re: Wintrack
Bericht door: bellejt op 07 maart 2019, 10:32:29 am
voor amper 20 euro heb je een externe dvd speler op usb aansluiting.Zit je meteen goed naar de toekomst toe.
Titel: Re: Wintrack
Bericht door: OlivierV op 07 maart 2019, 10:38:37 am
Ik neem altijd potlood en papier om baanplannen te tekenen. Niks zo ontspannend. ipv te zitten sukkelen op een pc.
Titel: Re: Wintrack
Bericht door: HYA op 11 maart 2019, 19:53:57 pm
Dank je Gunter, Saskia, Johnny en Olivier.

Ik heb een externe speler gekocht.
Olivier, die discussie is al dikwijls gevoerd. Ik kom nog uit de tijd dat er geen computers waren en heb veel getekend met de hand, de T-lat en de sjablonen. Grafieken voor practica werden steevast op millimeterpapier uitgevoerd met de sjablonen voor een mooie curve enz. Ik heb mijn deel gedaan 😉

Het schijfje gelanceerd en dan zit ik weer vast … Bij het lanceren van de toepassing laat de computer weten …: “Kan geen toegang krijgen tot het opgegeven apparaat, pad of bestand. Mogelijks hebt u niet de juiste toegangsmachtigingen voor het item.”

Dus weer naar af ???
Titel: Re: Wintrack
Bericht door: bellejt op 11 maart 2019, 20:02:32 pm
opstarten als master (beheerder) en heb je de juiste drivers geinstalleerd ? Opstarten vanaf de schijf ook daarna.
PS: zie je de drive in windows explorer ?
Titel: Re: Wintrack
Bericht door: HYA op 12 maart 2019, 18:08:20 pm
opstarten als master (beheerder) en heb je de juiste drivers geinstalleerd ? Opstarten vanaf de schijf ook daarna.
PS: zie je de drive in windows explorer ?
Ja hoor Johnny, ik kan de files op de dvd zien in de verkenner en ik kan het handboek van Winbtrax vanaf de dvd openen. Ik kan ook andere CD/DVD's openen.

Wanneer ik de toepassing klik krijg ik de boodschap “Kan geen toegang krijgen tot het opgegeven apparaat, pad of bestand. Mogelijks hebt u niet de juiste toegangsmachtigingen voor het item.” steeds opnieuw.

Er komt ook een melding "DeepGuard heeft een schadelijke applicatie op uw computer geblokkeerd" ... wat dat ook moge wezen. Er wordt gen mogelijkheid geboden om dit te overrulen.

Ik heb twee versies van Wintrack, versie 3.0 en versie 10.0. In beide gevallen kan ik het handboek (pdf) openen, doch krijg ik bij het openen van de toepassing de boodschap én de melding van DeepGuard.
Titel: Re: Wintrack
Bericht door: bellejt op 12 maart 2019, 18:13:42 pm
je antivirus programma (DeepGuard ) blokkeert alles.Uitzetten en dan installeren. Of in het antivirusprogramma de installatie toelaten.
Titel: Re: Wintrack
Bericht door: HYA op 12 maart 2019, 19:02:46 pm
je antivirus programma (DeepGuard ) blokkeert alles.Uitzetten en dan installeren. Of in het antivirusprogramma de installatie toelaten.
Wanneer ik de toepassing uit quarantaine moet halen is de optie "Toestaan" niet klikbaar.
Ik kan ook DeepGuard niet afzetten, de schuiver is niet bedienbaar.


Dat lijkt dus te betekenen dat ik hiervoor geen machtiging heb … als eigenaar van de computer. Kan je dat wijzigen?

Titel: Re: Wintrack
Bericht door: bellejt op 12 maart 2019, 19:11:56 pm
is de PC dan niet van jou ? Als mijn eigen PC zo zou ingesteld zijn dan vloog dat programma er onmiddelijk af.Start je op als beheerder account of als gast ?

https://help.f-secure.com/product.html?home/internet-security/latest/nl/allow_program_on_sys_control_blocklist_to_run-internet-security-latest-nl

PS: is een programma van F secure en die komen hier niet binnen.Zijn door mijn telecom firma ook geweigerd en dat wil wat zeggen.
Titel: Re: Wintrack
Bericht door: HYA op 12 maart 2019, 19:47:39 pm
Ik ben aangemeld als "Lokaal account Administrator".
Titel: Re: Wintrack
Bericht door: bellejt op 12 maart 2019, 20:40:19 pm
normaal moet je als administrator zijn aangemeld en kan je dan programma's installeren zonder veel poespas.Anders gooi dat programma eraf en installeer avast free en antspyware.Zo draai ik al jaren.Gratis en bevredigend
Titel: Re: Wintrack
Bericht door: HYA op 13 maart 2019, 14:21:24 pm
Dank je voor de nuttige tips Johnny, na contact met de computerboer is het euvel opgelost en Wintrack geïnstalleerd.