Modelspoormagazine forum

Modelspoor Magazine => MSM Algemeen => Topic gestart door: nico op 29 oktober 2004, 13:28:23 pm

Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: nico op 29 oktober 2004, 13:28:23 pm
Het huidige november-december nummer van Modelspoormagazine was het laatste in zijn soort.
Vanaf volgend jaar zal MSM immers maandelijks verschijnen.
Uitzondering op de regel vormt het gecombineerde juli/augustus-nummer dat een extra dik vakantienummer zal zijn.
Laat jullie reacties horen, want dit is een primeur voor het forum!
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: erik de noorman op 29 oktober 2004, 23:34:41 pm
PRIMA IDEE NICO
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: n/a op 30 oktober 2004, 00:27:49 am
[:p]SUPER[:p]
Twee maanden wachten op mijn lijfblad heb ik altijd al veel te lang gevonden. Bovendien komen alle buitenlandse bladen ook maandelijks uit. Schitterend idee dus. Ik kijk er al naar uit!
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: dikken op 30 oktober 2004, 00:37:13 am
positief, maar hopelijk lijdt de kwaliteit er niet onder.

gaat spoorwegjournaal dan ook maandelijks. Ik vind de afwisseling tussen de twee ideaal!

greeeetz, Bart
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: nico op 30 oktober 2004, 10:26:55 am
Spoorwegjournaal blijft tweemaandelijks verschijnen, daar zijn dus geen wijzigingen gepland. Nu wat de kwaliteit betreft: het is uiteraard niet de bedoeling dat de inhoud van het blad erop achteruit gaat door een frequentere verschijning. De redactiekern is om die reden de laatste maanden overigens gevoelig uitgebreid. Verder is het ook zo dat Modelspoor Magazine vroeger zo'n beetje tussendoor gemaakt werd door een paar enthousiastelingen binnen de uitgeverij (en daarbuiten uiteraard). Sinds 1 oktober is dat veranderd en hou ik me nog uitsluitend met Modelspoor Magazine bezig. Of dat bevorderlijk is voor de kwaliteit is natuurlijk een andere vraag..., grapje. Overigens zijn we steeds op zoek naar goede, nieuwe medewerkers. Wie zijn kans wil wagen mag altijd een mailtje sturen naar nico.monnoye@metamedia.be
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: Thommy op 30 oktober 2004, 10:44:41 am
Schitterend, dit vind ik eigenlijk wel prachtig nieuws.  Was idd erg lang om 2 maanden te moeten wachten op dit blad.  
zolang de inhoud er niet op achteruit gaat, is dit echt gewoon een ideaal blad die echt wel opgaat naar de kwaliteit van Engelse bladen over modelbouw (vooral zelfbouw en bouwen van modellen)

Greetz

Thommy
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: Jurgen op 30 oktober 2004, 17:16:58 pm
Gaan de volgende nummers dan ook nog even dik blijven, of worden ze gewoon de helft dunner? [:p]
Nee, serieus, ik vind het een goed idee. Maar hoe zit het met de prijs? Gaat die nu verdubbelen?
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: nico op 31 oktober 2004, 07:23:43 am
De prijs per nummer blijft hetzelfde (het aantal pagina's per nummer ook overigens!), maar de prijs van een jaarabonnement of een tweejaarsabonnement stijgt uiteraard omdat er nu 11 in plaats van 6 nummers per jaar zulen uitkomen. Omgerekend per nummer zal een abonnee wel meer voordeel halen. Je moet daarvoor de banner op de startpagina even checken. Voor een abonnement van 1 jaar bespaar je 17,50 euro, voor een abonnement van twee jaar zelfs 40 euro. Tot voor kort was de besparing voor een jaarabonnement 7 euro dacht ik. Abonnees doen zich dus meer voordeel per nummer. Nu is het wel zo dat iemand die op dit ogenblik een jaarabonnement heeft (voor 6 nummers dus), nu 6 maand vroeger een uitnodiging in de bus zal krijgen om zijn abonnement al dan niet te verlengen omdat het door de frequentere verschijning uiteraard sneller zal verlopen. Ik hoop dat dit een ietwat duidelijk antwoord op je vraag is?
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: loco op 01 november 2004, 09:36:31 am
Ik vind het een goed idee om naar een maandelijkse uitgave te gaan. Het zal wel een hele klus worden om de kwaliteit van elk nummer op een hoog pijl te houden en voldoende variatie in elk nummer te brengen. Het laatste nummer vond ik persoonlijk wat minder in vergelijking met de voorgaande nummers. Waarschijnlijk als gevolg van de inspanningen die gelijktijdig voor Modelspoor Expo moesten geleverd worden.

Loco
_________________________

Breng ook eens een bezoek aan www.de-pijl.be
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: mark7758 op 02 november 2004, 21:19:15 pm
Perfect. Met die kwaliteit moet het lukken.
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: tonycabus op 03 november 2004, 14:49:13 pm
D?t noem ik nog eens goed nieuws![:o)]
Nu inderdaad maar hopen dat het redaktieteam versterkt wordt met vers bloed.
Kwaliteit en originaliteit kunnen dan gehandhaafd blijven.
Gefeliciteerd met die beslissing, Nico en Dirk!
Op mijn steun kunnen jullie alvast rekenen.
Tony
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: dwizeno op 04 november 2004, 08:14:30 am
Ik heb hier eerlijk mijn bedenkingen bij.  Ik geloof dat het moeilijk zal zijn om de kwaliteit van msm hoog te houden bij een dergelijke frequentie.  Ik hoop maar dat men niet gaat vervallen in het aanbieden van een hele hoop reclame waar wij dan nog eens allemaal extra voor gaan betalen (zie veel andere bladen en dan niet speciaal modelspoor bladen).  

Ik hoop dat er nu wat ruimte zal zijn om schaal-N (en andere schalen) wat in beeld te brengen, daar is tot nu toe ongelooflijk weinig aandacht aan besteed.

Ik ga nog een jaartje wachten om mij te abonneren was dat eigenlijk wel van zin maar eerst even afwachten wat er met de inhoud gaat gebeuren...
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: nico op 04 november 2004, 14:30:36 pm
Vervallen in een hoop publiciteit en weinig redactioneel zal niet gebeuren denken we, wel integendeel. Op een kleine markt als de Belgische zal bijna niemand van de bestaande adverteerders opteren om zijn publiciteitsbudget te verdubbelen zodat ie nog altijd in in elk nummer staat. Het omgekeerde zal eerder het geval zijn, dat wil zeggen minder reclame per nummer en er stond al niet bepaald veel in (maximum 9 pagina's per nummer van 84 pagina's). Om kort te gaan: vanaf volgend jaar gaan we dus minder publiciteitsinkomsten hebben.
Wat betreft schaal N, we zouden er graag wat meer over brengen, maar het aanbod aan banen en materiaal is niet zo groot als dat van H0. We hebben onlangs wel nog een reportage gebracht over het fiNe scale baantje Spaubeke. Wat de aandacht aan nieuwe modellen in de nieuwsrubriek betreft heb je gelijk, daar zou zeker meer aandacht aan schaal N besteed moeten worden.
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: erik de noorman op 04 november 2004, 16:16:05 pm
Ik begrijp eerlijk gezegd niet goed waarom sommige vragen hebben bij het maandelijks laten verschijnen van modelspoormagazine. Ik denk dat de mensen van msm wel zakelijk genoeg zijn om te weten dat de kwaliteit van het blad niet mag dalen door het maandlijks te laten verschijnen. Ik vind soms ook het ene nummer al beter dan het andere
maar dat heeft niets met de kwaliteit van de artikels te maken. Het onderwerp ligt me soms gewoon niet. Voor begingelingen zijn sommige onderwerpen al te ver gevorderd voor andere gaan ze niet ver genoeg.
Wel graag wat meer treinbanen aub.

Erik
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: dwizeno op 04 november 2004, 17:35:30 pm
Erik,

Ik geef je volledig gelijk, mijn 'betoog' was dan ook meer om de redactie van msm te laten weten dat er een aantal lezers zijn (ik zal wel niet de enige zijn zeker) die kwaliteit boven kwantiteit stellen.  
Zolang msm minstens de huidige kwaliteit behoud is er ook geen vuiltje aan de lucht he.  MSM is een kwaliteitsblad en de redactie zal dat hopelijk zo ook wel willen houden.

Bedankt voor jullie blad MSM, ik lees het met plezier en ondanks dat ik me nog even niet ga abonneren zijn jullie mij nog niet als lezer kwijt hoor ;)
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: ronny-vdv op 05 november 2004, 17:37:41 pm
Hoe zit het eigenlijk met de abonnees. Normaal gezien zou er in het nummer van nov-dec een overschrijving moeten zitten ter verlenging van het abonnemnet. Komt dit maar pas in het numer van jan 2005 ? Worden we persoonlijk verwittigd ? Daar blijven toch een aantal antwoorden achter. Ik hoop dat de abonnees tijdig zullen verwittigd worden van de ommezwaai, want niet iedereen heeft internet.
Graag een verduidelijking hierover.
Dank bij voorbaat,
Ronny[8)][8)][8)][8D][8D]
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: hotshot op 05 november 2004, 21:56:47 pm
Zeer tof

Dit geeft ons ook een maandblad waarmee we heel het jaar ons leesvoer hebben. We moeten nu niet meer extra traag lezen om tot aan het volgende te geraken[:)][:D]. Neen serieus ik vind het een goed idee en heb er alle vertrouwen in dat er niks mis zal zijn met de kwaliteit.

Van Breda Kurt
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: bloeg op 05 november 2004, 22:03:07 pm
Ben het met Dwizeno en Ronny eens

Mvg
Guy

[:D]wilde maar ff het nieuwe forum testen[;)]
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: nico op 06 november 2004, 00:26:04 am
Eerst wil ik even specifiek op Ronny zijn vraag antwoorden: vroeger kreeg je als abonnee bij het laatste nummer van je abonnement een brief met de melding dat je abonnement verliep en de keuze om al dan niet te verlengen. Dat blijft uiteraard zo in de toekomst. Dat wil uiteraard ook zeggen dat mensen die op het ogenblik pakweg aan de helft van hun abonnement zitten die brief pas binnen een paar maand te zien zullen krijgen, wanneer ze dus hun laatste nummer ontvangen. We gaan dus op dit ogenblik geen brief sturen naar alle abonnees om te zeggen dat MSM maandelijks gaat verschijnen. Wat we uiteraard wel gaan doen is het melden in de nieuwsrubriek van het volgende nummer. We gaan er immers van uit dat het iedereen het dan wel zal weten...[?]
Om even terug te komen op de kwaliteit van Modelspoor Magazine wanneer het maandelijks zal gaan. Erik heeft een punt wanneer hij stelt dat het ene nummer iemand al meer zal aanspreken dan het andere vanwege de onderwerpen en dat dit niks met de kwaliteit te maken heeft. Anderzijds begrijpen we ook de vrees van een aantal mensen dat het gewoon een bestaand nummer zal zijn dat gewoonweg in twee keer verschijnt, maar dat is uiteraard niet de bedoeling. De bedoeling is dat MSM hetzelfde blijft van aanbod, maar dan in een maandelijkse frequentie. Uiteraard brengt dit de nodige problemen mee en om daarop te anticeperen is de hele redactie in een hogere versnelling geschakeld en wordt er op dit moment een nummer 32 bis gemaakt. Vanaf maandag wordt begonnen aan nummer 33/0 en wanneer die af is wordt het echte nummer 33 gemaakt dat op 10 december verschijnt. Beschouw het een beetje als proefdraaien vooraleer we met de maandelijkse MSM van start gaan.
Overigens, ik denk dat het ook een beetje aan de forummers is om elk nummer na verschijning te evalueren in het mapje huidig nummer. Jullie reacties en opmerkingen zijn bijzonder welkom en op die manier kunnen jullie MSM als lezer ook wat sturen. Zelfs al heb je geen abonnement dwizeno, wat daarin is iedereen vrij om te doen en laten wat hij wil. Het belangrijkste is dat je je feedback laat horen.
't Is hier wel een epistel geworden geloof ik...
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: svvander op 06 november 2004, 09:30:26 am
Hallo Nico en de rest,

Volgens mij zal het niet zo moeilijk zijn, om ieder maand een interessant tijdschrift op de markt te brengen. Jullie waren nu al sterk bezig met de 2-maandelijkse uitvoering, dus waarom niet maandelijks? Ik veronderstel dat er genoeg stof is om over uit te wijden. Als je al is kijkt welke modellen er jaarlijks worden uitgebracht... dat zijn er echt wel veel meer dan 12. Als je dan nog is de verschillen schalen aan bod laat komen, dan mag je dit al zeker x4 tellen, niet? Laat dan elke maand een club aan het woord, zet er een aantal pagina's techniek in (daar kan je ook heel ver in gaan). Een pagina met zoekertjes (die moet echt wel uitgebreid worden vind ik persoonlijk), enkele voorbeelden van modellen en samenstelling van modellen naar het grote voorbeeld, etc... En zeker niet vergeten de prachtige banen, zoals "Maydonix-Toucourt" (schrijf het toch juist he). M.a.w. zoals het nu is, maar dan maandelijks! [8D]Het enige wat mij echter nog ontbreekt, zijn de verslagen van beurzen etc...

Wij zullen zeker evalueren, kritisch als we zijn.
Veel succes Nico en de rest van Modelspoormagazine!!!

Sven
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: Thommy op 06 november 2004, 12:32:11 pm
nico, klein vraagje...mijn abbonement is net verlengd sinds oktober.  op zich nix mis mee, enkel dan volg ik ff niet.  komt er dan een extra overschrijving bij of wat?  want mijn verlenging gebeurt steeds met een bestendige (dus automatische verlenging) of wordt het extra bedrag dan zomaar bijgerekent via de bank

Greetz

Thommy
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: nico op 08 november 2004, 17:17:09 pm
Beste Thommy, Indien je abonnement in oktobber verlengd is voor een jaar ga je het afgesproken aantal nummers krijgen, mat name 6 indien het een oud jaarabonnement betreft. Omdat MSM nu maandelijks gaat zal dit abonnement sneller aflopen in die zin dat je ook sneller aan je 6 nummers zal zitten. Er zal op dit moment dus niks extra worden aangerekend. Je uitnodiging om je abonnement te verlengen zal alleen wat vroeger in de bus vallen en pas dan kies je voor een nieuw jaarlijks of tweejaarlijks abonnement aan de nieuwe abonnementsprijs. Omdat je met domicili?ring werkt zal het bedrag van ??n van beide abonnementsprijzen - afhankelijk van van welk abonnement je nu hebt -van je rekening gaan. Overigens wil ik nog even melden dat je ook in het geval van een domicili?ring nog de vrije keuze hebt om al dan niet je abonnement te verlengen. Wanneer je het allemaal heel precies wil weten kan ik het bij de abonnementendienst wel even opzoeken. Ik heb dan wel je naam en adres nodig en eventueel een telefoonnummer waarop ik je kan bereiken.
Ik hoop dat de uitleg alvast wat duidelijk was, want ik neem aan dat bij veel mensen nogal wat vragen rijzen over hun abonnement.
Groeten, Nico.
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: ronny-vdv op 08 november 2004, 19:36:29 pm
Wat gebeurt er met de personen die nog geen vraag voor verlenging in de bus gekregen hebben. Dienen zij zelf het initiatief te nemen het abonnement te verlengen, of hoe zit het ?
MSM mag daar wel eens een duidelijk antwoord op geven[:(][:(][?][?]

Groeten,

Ronny[8)][8)][8)][:)][:)]
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: nico op 08 november 2004, 22:16:29 pm
Je hoeft helemaal geen iniatief te nemen. Elke abonnee krijgt samen met laatste nummer van zijn abonnement een brief met een uitnodiging om zijn abonnement te verlengen. Pas op dat moment dien jij zelf een iniatief te nemen: verlengen of niet.
Er verandert dus eigenlijk niks buiten vroeger.
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: nico op 09 november 2004, 09:42:22 am
Beste Thommy, Ik heb het even nagekeken bij onze liefste redactiesecrataresse die het abonnementenbestand beheert. Zer wist me te vertellen dat je een jaarabonnement hebt en inderdaad per domicili?ring werkt. Concreet betekent dit dat er in de loop van de komende weken 65 euro voor een nieuw jaarabonnement van 11 nummers van je rekening zal gaan. Dit is op het ogenblik dus nog niet gebeurt. Groeten, Nico.
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: argilla op 09 november 2004, 12:28:37 pm
[:D][:D] dat het maar snel 2005 is .Prima idee .[:D][:D]

de Bruyn M-L
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: ronny-vdv op 09 november 2004, 17:01:33 pm
Inderdaad. Ik heb vandaag een brief gekregen waarin gemeld wordt dat MSM maandelijks gaat verschijnen. Eveneens is een overschrijving toegevoegd voor het abonnement van 2005.
Dus, nu weten we wat ons te doen staat.
Groeten,

Ronny[8)][8)][8)][:)][:)]
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: rgp op 12 november 2004, 18:42:39 pm
Mijn eerste reactie was geweldig, maar als ik de 32 nummers bekijk dan heb ik toch mijn bedenkingen:
In sommige nummers zit duidelijk "bladvulsel" artikels die veel te lang zijn en dan nog over onderwerpen die niet meer verkrijgbaar schijnen te zijn.
De modeltreinwereld wordt gereduceerd tot HO, anderen worden zelfs uitgesloten in bepaalde gevallen (waarom moet de schaal aan de dioramawedstrijd perse schaal HO zijn ?)
Tendenzieuze artikels die door ze te publiceren zonder bijkomende commentaar "belachelijk" overkomen (cfr het artikel over M?rklin door Jacques Leplat)
Leveringsdata die niet worden gerespecteerd (bij de laatste zes nummers heb ik er juist ??n gehad die minder dan 5 dagen nadat het bij de winkelier te krijgen was ontvangen; het langst 21 dagen !!)
Maar ik blijf positief, omdat ik geloof in een Belgisch magazine en dat de kans op slagen om een maandelijks nummer uit te brengen toch groot is als men het als een "eigen" blad gaat runnen met zijn eigen staff (extra personeel)
Dus wachten tot 15/12 op nummer 33.

Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: nico op 16 november 2004, 11:16:47 am
Sta me toe beste Roland hier even op te reageren, want ik ben het eigenlijke op alle punten helemaal niet met je eens.

Wat het ?bladvulsel? betreft is het vooral een kwestie van smaak en interesse dat bepaalt of een artikel over een bepaald onderwerp voor iemand te lang of te kort is. Ik neem aan dat je bedoeld dat artikels nodeloos gerokken worden om het blad gevuld te krijgen, welnu dat is niet het geval en wel om productietechnische redenen. Elk artikel wordt gelayout op basis van het aanbod foto?s en tekst en niet op basis van een vooraf toegewezen aantal pagina?s. Het voordeel van dit systeem is nu net dat je g??n artikels nodeloos dient te rekken om lege pagina?s op te vullen.

Betreffende het aanbod aan andere schalen is het nu eenmaal zo dat het gros van de activiteiten zich situeert in schaal H0. Niettemin is er in MSM regelmatig aandacht voor andere schalen, denk maar aan het artikel over Spaubeke. Criterium om een baan te fotograferen is overigens niet de schaal, maar wel de kwaliteit. Verder zijn een aantal technieken universeel toepasbaar. Schilderen en weatheren bijvoorbeeld zijn zaken die voor alle schalen opgaan. Ik ben het niettemin met je eens dat er meer over andere schalen gesproken moet worden, maar je moet een interessant onderwerp hebben en niet zomaar iets neerpennen omdat het nu eenmaal van een andere schaal is. Dat zou pas bladvulling zijn me dunkt. En zoals ik al zei, het aanbod is in andere schalen beduidend kleiner dan in H0.
Overigens valt het me ook op dat we ondermeer op jouw vraag 5 dagen geleden een rubriekje schaal 0 en schaal N op het forum hebben geplaatst, maar daar op een enkele uitzondering na nog geen reacties hebben gezien. Ook niet van jouw kant.
Dat de dioramawedstrijd uitsluitend H0 toelaat is een beslissing uit praktische overwegingen van de redactie geweest. Kleinere schalen zullen misschien wel kunnen in de volgende uitgave, hoewel hierover nog geen nieuwe beslissing gevallen is.

Wat je abonnement betreft heb ik het even uitgezocht. Er is blijkbaar ??n keer een probleem geweest met een laattijdige verzending. Je hebt daarvoor dan ook contact opgenomen met Christel van het redactiesecretariaat. Van andere problemen met laattijdigheid hebben we geen weet en die heb je ons ook nooit gemeld.
Mogelijks ligt het probleem van je 19 abonnementen bij de NMBS AD Patrimonium waar je je tijdschriften naartoe laat sturen. Ik zou daar dus even informeren wat er loos is.

Tot slot nog dit: ik denk dat iedereen het eens is over het feit dat Jacques Le Plat een modelbouwer is die tot ver buiten onze grenzen bekendheid geniet. Dat hij zijn mening als autoriteit terzake in een opiniestukje geeft over de herstructureringen die bij M?rklin aan de gang waren is prima en moedig. Ik kan je overigens vertellen dat dit stukje tot een fikse rel met de fabriek in Duitsland geleid heeft en dat er een hoop bladen zijn die uit schrik hiervoor dit zelfs niet eens zouden durven publiceren. Modelspoor Magazine uit het kleine Belgenlandje durfde dat dus wel. Ik weet dus helemaal niet wat je bedoeld met tendentieus.

Wat daarentegen wel tendentieus is, is dat je blijkbaar elke publiek gelegenheid te baat neemt om kritiek te spuien Modelspoor Magazine. Een fraai staaltje hebben we nog kunnen bewonderen tijdens de expo. We kunnen best wat kritiek verdragen en hebben steeds een luisterend oor naar wat beter kan, maar het lijkt er eerder op dat het in jouw geval eerder om de kritiek zelf te doen is en dat, mijn beste, is niet fair en bovendien tendentieus.
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: rgp op 16 november 2004, 21:01:33 pm
Beste Nico,

Ik had die reactie verwacht, maar dan toch duidelijkheid.
"Bladvulsel"  Wel als men blijft doorhameren op het digitaal systeem van M?rklin (dat uit de handel wordt genomen, en waar reeds stockbreuk inzake onderdelen is) dan stel ik mij de vraag (en M?rklinisten stellen die ook) of er niets beter was.
Dat het merendeel van de actioviteiten in Ho is logisch: in ALLE bladen wordt er aandacht gevraagd vanwege de anderen.  Geen aandacht = geen activiteit = geen activiteit en dat is een vicieuze cirkel !
Abonnementen: 1 keer heb ik na drie weken gebeld en toen heeft men mij verteld dat men mij vergeten was.  In se til ik daar niet echt zwaar aan als het een ??nmalig feit is, maar de vijf andere nummers zijn minstens 5 dagen later toegekomen dan het los nummer van een vriend die in dezelfde gemeente woont dan ikzelf of in de modelbouwzaak (JOCADIS)  En het ligt zeker niet aan de NMBS; trouwens voordien was het via De Post en dat gaf juist hetzelfde !
Het gevolg is dat de abonnees een betere service wensen en daardoor alle 19 abonnementen opgezegd worden.  5de brief volgt)
Er werd immers overgeschakeld in de hoop de abo's sneller te hebben.
Dioramawedstrijd: uit je reactie kan ik afleiden dat kleinere schalen een kans maken, grotere niet.
Jacques Leplat is inderdaad een zeer gerenommerd modelbouwer, maar het loflied aan M?rklin-Belgi? gaf mij het gevoel dat men Eric Goris (die inderdaad veel gedaan heeft) heilig zou verklaren.
Wat de expo betreft aan de kant van deelnemers: wel het gerucht doet de ronde dat het MSM nogal moeite heeft gekost om deelnemers te vinden.  Maar dat is een gerucht.
Wat echter een feit is, is dat als ik deze organisatie vergelijk met RAIL, DORTMUND, BREMEN en K?LN, dat er dan wel degelijk plaats is voor kritiek.  Trouwens heb ik je niet gevraagd of er een feed-back vergadering zou zijn met alle deelnemers om de pijnpunten op te lossen zodat de volgend expo er op vooruit zou gaan ?  En heb je daar niet NEGATIEF op geantwoord ?  Als men kritiek verdraagt, en men wil helpen, waarom wordt de deur dan door MSM gesloten ?
De toekomst: Niet getreurd, de meesten zullen hun abonnement persoonlijk verlengen, ik ook, omdat ik nog steeds blijf geloven in MSM en de noodzaak aan een Belgisch modeltreintijdschrift.

Roland
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: bartie op 17 november 2004, 09:19:21 am
Beste Ronald,

Als 'M?rklinist' die in het nieuwe digitale systeem van M?rklin stapt, ben ik het toch niet eens met uw mening aangaande het artikel over het oude digitaal systeem van M?rklin.
Ik denk dat dat er een hoop mensen die nog het oude systeem kopen via e-bay bijvoorbeeld (waar dit regelmatig aangeboden wordt voor een redelijke prijs) daar veel aan hebben.
Het voordeel van een abonnement is dat je minder betaald dan losse nummers en dat je niet telkens naar de winkel moet gaan om te kijken of het er al is.
En nu dat MSM maandelijks gaat verschijnen zal ook het wachten op een volgend nummer (ook al is dat soms met enkele dagen vertraging) minder erg zijn.
MSM heeft ondertussen wel bewezen een kwalitatief goed magazine te kunnen maken en verdient dan ook alle krediet wanneer zij het initiatief nemen om maandelijks te gaan.
Bart.
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: bartie op 17 november 2004, 09:22:19 am
Oeps,het had Roland moeten zijn i.p.v. Ronald. Excuses hiervoor.
Bart.
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: locomotion op 17 november 2004, 10:59:59 am
Nico,

Soms is het beter van niet te reageren. Zeker als je geraakt wordt door misplaatste uitlatingen van een of ander gefrustreerd forumlid die meent het beter te moeten weten.
Niet reageren lost vaak meer problemen op dan in de tegenaanval te gaan. Je hoeft je immers niet te verantwoorden want zovele andere lezers staan wel 100% achter het MSM-verhaal. Zwijgen is in dit geval wel de beste verdediging. Dat is mijn mening.

MSM heeft de voorbije jaren, alleen al door het uitgeven van een modelbouw-tijdschrift, meer gedaan voor de Trein Modelbouw dan wie ook in Belgi?. Dat gaan we waarschijnlijk van dit forumlid niet kunnen zeggen.
Het is jammer, maar er zijn er altijd die menen misbruik te mogen maken van een forum. Een ongezouten mening geven mag gerust, maar een persoonlijk dispuut gaan uitvechten (waarvan ik de ware achtergronden trouwens niet ken) getuigt van veel pretentie en weinig tact. Misschien meent hij dit zich te mogen permiteren omdat hij zogezegd 19 abonnementen afneemt. Laat hem de abonnementen maar afzeggen, er zullen er snel 18 nieuwe volgen. Eentje minder, en daar hoef je echt niet wakker van te liggen.

Locomotion


Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: diesels op 17 november 2004, 14:10:09 pm
Hallo,

Een vraagje, puur uit interesse. Is MSM van plan ook in de toekomst alleen over Belgi? te blijven schrijven? Ik bedoel, ik vind het al bewonderenswaardig dat het zes keer per jaar kan, laat staan straks elf keer. Nu ben ik zelf Belgisch modelspoorder dus er is ook in de verste verte niets mis mee natuurlijk, maar aan de andere kant zou ik het ook wel leuk vinden als invloeden van buiten Belgi? te zien zouden zijn. Zo vind ik de modelbouw uit Engeland vaak erg inspirerend.

groetjes Sicco
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: Peter op 17 november 2004, 14:49:46 pm
Hoera, MSM komt maandelijks. Dit is wat je noemt nog eens goed nieuws.
Wel ben ik het niet eens dat sommige leden vinden dat ons Belgisch onderwerp te snel uitgeput zou zijn. Niets is minder waar, kijk in dit verband maar eens naar buitenlandse magazines die reeds meer dan 40 jaar bestaan. Trouwens er komen altijd nieuwe dingen op de markt die meestal beter zijn dan wat we hadden (we zwijgen hier over TTM) die moeten besproken en toegepast worden. Ik vind dat wie over buitenlandse treinen wil lezen, zich beter(ook) op een buitenlands blad aboneerd. Buitenlands in MSM kan volgens mij enkel indien het een onderwerp is dat toepasbaar is op wie Belgisch rijdt.
Maar ja, ieder zijn opinie natuurlijk, en ik leg mij dan ook bij voorbaat neer op wat de redaktie en/of de meerderheid beslist
Peter [:)]
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: Jurgen op 17 november 2004, 15:43:18 pm
Dat MSM al veel gerealiseerd heeft, weten we allemaal. Maar misschien zijn zij ook de reden waarom er de laatste tijd zoveel Belgisch materiaal op de markt komt. En wat mij betreft mag dat toch wat minder worden, of de prijzen (van de modellen) moeten zakken. Het geld groeit mij namelijk niet op de rug. [:D][8D]
Maar MSM mag natuurlijk wel blijven doorgaan. Mijn abonnement is alvast verlengd voor 2 jaar. [^][^][:)]
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: rgp op 17 november 2004, 19:45:56 pm
Bartie,
dat er aandacht aan besteed wordt is logisch, alleen stel ik mij de vraag of het zo gedetailleerd moet zijn, en (maar dat zal de toekomst uitwijzen) gaat men dat ook doen bij al de andere systemen; vb Lenz en Zimo ?  ik vrees ervoor.
Uitvechten, niks daarvan.  De expo in de Nekkerhal, zoals IEDERE expo kan steeds bijgeschaafd worden.  Ik heb daar willen aan meewerken, maar dat was blijkbaar niet nodig.
Voor de Belgische Treinwereld gedaan:
1? Als er vandaag een "Model van het jaar" is, dan komt dat omdat ik in 1991 aan die "kar" getrokken heb als werkleider van de modelbouwcommissie van FEBELRAIL (na te vragen bij Philippe Callaert= mijn opvolger)
2? Als vandaag Vlanderen de NEM in het Nederlands heeft, dan komt dat omdat aan Belgische zijde ik een paar jaar om de zes maanden naar Roosendaal ben gereden om samen met leden van de NMF aan te werken.
3? Als op de ter ziele gegane MOMA clubs vergoedingen hebben verkregen, dan komt dat omdat ik 's avonds in Brussel ben gaan discussi?ren met de organisatoren.
Tenslotte de 19 abos worden opgezegd via de huidige weg, ik heb nooit gesteld dat ze niet hernieuwd worden; ze zullen alleen via de modelbouwzaak komen.
Roland
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: n/a op 18 november 2004, 12:56:30 pm
Onze Vader, die U aan't ophemelen zijt...
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: n/a op 18 november 2004, 15:32:38 pm
En ik heb de stoomlocomotief uitgevonden...
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: tonycabus op 18 november 2004, 15:45:33 pm
Lach niet!
Ikke de hydrostatische recuperatierem. Maar ze lachten me uit.
Maar ga eens kijken op
http://www.parrypeoplemovers.com
D???r zit ze nu mooi in!

1)Wat je nooit eens probeert zal je zeker nooit kunnen!
2) Alle mislukkingen zijn er gekomen door ??n keer te weinig te proberen.
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: rgp op 18 november 2004, 20:19:21 pm
Hallo,

als iemand zicg verdedigt, dan is de reactie maar flauw
1) navragen bij Philippe Callaert
2) navragen bij FEBELRAIL, Isi Lauwers, Jef Engels
3) navragen bij CFC, Jacques Leplat, ATA

En nu positief

Roland
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: loco op 18 november 2004, 21:25:47 pm
Aan Tony, Nico, Roland en Matisse

De ene heeft de hydrostatische recuperatierem uitgevonden, de andere het model van het jaar en nog iemand anders de stoomlocomotief.
Proficiat allemaal.
Wat voor mij echter telt is dat Modelspoormagazine een gat in de Belgische markt heeft gevuld waar wel degelijk behoefte aan bestaat en waar de doorsnee modelspoorder blij mee is. Al de rest is voor mij momenteel bijzaak.

Een locmotief uitvinden, een verkiezing organiseren, een hydrostatische recuperatierem ontwikkelen, .... het heeft allemaal groeipijnen gekend. Ook een tijdschrift opstarten en onderhouden kent ook zijn ups en downs.

In elk geval heeft MSM de modelbouwhobby in Belgi? een nieuwe impuls gegegeven. Dat is al te merken op de verschillende modelbouwtentoonstellingen die ik het voorbije jaar bezocht heb. De kwaliteit van de modelbouw initiatieve gaan er zienderogen op voorruit, ... enz. Ook dit forum zal zijn bijdrage leveren tot een verbeteerring van onze hobby.

Ook het model van het jaar betekende een impuls, ondermeer om kwaliteitsvolle producten op de markt te brengen ... En inderdaad die hydrostatische recuperatierem wordt nu ook gebruikt. Jammer van die stoomlocomtieven, daar is niets van overgebleven.

Mensen, geef MSM de kans om te groeien. Ze zullen fouten maken, dat zal wel. Maar vergeet dan niet ook de goede dingen te vermelden. Reken hen niet af op gemaakte beloften, onvolmaakte artikels, administratieve fouten, ... enz. Daar wordt niemand beter van.

We kunnen er immers allemaal wel bij varen. En daar wil ik ook mijn positieve bijdrage voor leveren.

Loco

Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: tonycabus op 18 november 2004, 21:27:51 pm
Niemand zei "niet waar", Roland, er werd alleen blijkbaar ff gegrinnikt ...
Positief ben je alleszins zelf al geweest met je voorstel ivm de solidariteitstest/rekordpoging.
Dat wordt gewaardeerd!

En ja, Loco! ??k jij hebt gelijk: laat ons dus nu maar ophouden met proppen schieten. Het is geen lager middelbaar meer. We zijn toch met een "grote mensen hobby" bezig, niet?

Excuus voor mijn uitschuiver. Maar 't was wel de gelegenheid om de "uitvinding", in feite een verbeterde "Gyrobus" (zie museum Groenenhoek) die men mij ontfutseld heeft, even onder ogen te brengen. Ik heb er geen bal aan verdiend maar het milieu is er flink mee gebaat: 90% minder emissies.
Had ik Roland toen maar gekend, wie weet was de bal dan anders gerold?

Samen een hobby "beleven" onder impuls van een blad waarvan de redaktie zich uitslooft om er iets goeds van te maken, en waarvan de resultaten imho steeds zichtbaarder worden, zoals ook loco in zijn betoog zegt.

We kunnen mekaar maar beter de hand reiken. Op een of ander moment heeft ??n van ons de ander nodig.
En zonder hem iets gevraagd werd kwam Roland aanzetten met zijn voorstel.

Een bewijs dat we maar beter naar mekaars kwaliteiten kijken dan naar mekaars gebreken.(die worden meestal overschaduwd.)


Tony

Wat je nooit eens probeert zal je zeker nooit kunnen!
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: n/a op 13 februari 2005, 20:01:48 pm
Vorige vrijdag op 11/02 wil ik het magazine kopen in de winkel van februari nl nr 34 en het is al niet meer verkrijgbaar want het nummer 35 ligt al in de winkel. Is dit de bedoeling om iedereen te verplichten een abonnement te nemen .
Waar gaat dit naartoe als een nummer bijna een volle maand op voorhand in de winkel ligt, Waar kan men zich aan houden om dit te voorkomen want een nabestelling is terug durder of kan men het aanschaffen op een beurs.
Graag wat reacties want ik vindt dit toch jammer voor een goed magazine[}:)]
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: karthuizer op 13 februari 2005, 22:38:07 pm
citaat:
Geplaatst door spoor009

Vorige vrijdag op 11/02 wil ik het magazine kopen in de winkel van februari nl nr 34 en het is al niet meer verkrijgbaar want het nummer 35 ligt al in de winkel. Is dit de bedoeling om iedereen te verplichten een abonnement te nemen .
Waar gaat dit naartoe als een nummer bijna een volle maand op voorhand in de winkel ligt, Waar kan men zich aan houden om dit te voorkomen want een nabestelling is terug durder of kan men het aanschaffen op een beurs.
Graag wat reacties want ik vindt dit toch jammer voor een goed magazine[}:)]
Dit is met alle magazines zo hoor bij de krantenboer, enkel de laatste uitgave is beschikbaar. Bij cornucopia in gent kun je alle nummers bestellen zonder meerprijs. Bij MTE in het Station van Blankenberge heb ik vandaag gezien dat ze er ook bijna alle nummers nog verkopen

..:: the future belongs to those who believe in the beauty of their dreams ::..
Titel: Modelspoormagazine gaat maandelijks!
Bericht door: tonycabus op 14 februari 2005, 02:02:53 am
Je kan oude nummers ook bij Meta Media bestellen.
Het adres is: Wettersesteenweg 64 te 9260 Schellebelle
Tel. 09/369.31.73

Vraag maar aan Christel, telefoniste en redaktiesecretaresse.
Dan komt dat dik in orde. Prijs 7,50?, zoals alle andere.

Tony