Modelspoormagazine forum

Modelspoor Magazine => MSM Algemeen => Topic gestart door: Metpetergaathetbeter op 19 augustus 2010, 20:29:15 pm

Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 19 augustus 2010, 20:29:15 pm
Beste forumleden,

 Heeft eigenlijk niets te maken met de inhoud van MSM nr. 95, Maar ik wou eens polsen wat jullie van volgende gedachte vonden?
 Zou het niet leuk zijn dat er een rubriek in MSM verschijnt waarin uitgelegd word en getoond word hoe een bepaalde wagon verder kan gedetailleerd worden (bv eenvoudig 2 assige containerwagon van piko voorzien van extra details)?.Een goed vb. van zo'n artikels verschijnen regelmatig in Miba.Hierin worden veelal Duitse types van goederenwagons besproken. Waarom zou dit in MSM geen navolging kunnen krijgen(dan bv. met Belg goederenwagons)?
Groetjes Peter:)
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Gerolf op 19 augustus 2010, 21:12:16 pm
Dat lijkt me erg interessant: hoe een wagon "superen". Soms verschijnen er artikels over tractiematerieel, en soms over rijtuigen, maar wagonnen worden slechts zelden verbeterd.
Wie neemt de handschoen op en schrijft een artikel ? [:p] [8D]
@Peter: Ik heb je idee in een meer geschikte rubriek geplaatst [;)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 19 augustus 2010, 21:50:38 pm
Gerolf,
Bedankt voor uw reactie!Ik zou zeggen dat de forumleden ne keer iets laten horen en dan nog liefst degenen die niets(misschien niet durven??)plaatsen, maar vooral het forum lezen. Onder deze leden zijn waarschijnelijk een aantal bijzondere cracks of mensen met een heleboel fantastische ideeen. Kom mensen laat eens iets van je horen!
Of toon eens een gesupperd werk!Momenteel heb ik nu geen tijd, maar mocht iemand met iets speciaal afkomen misschien zou ik ook gelanceerd(liefst niet naar de maan) raken en vervolgens er ook in vliegen!
Groeten Peter[:)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: ERVIN op 19 augustus 2010, 22:04:24 pm
Wat bedoel je precies Peter met extra details , gaat het hier dan over beladingen , verweringen , of andere nummers of ...??[:I]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Baureihe 103 op 19 augustus 2010, 22:19:18 pm
Beste Modelspoorvrienden
Hum ik heb wel wat ideeen maar dan moet ik de 28ste in Houten eerst een Belgische wagon kopen (of iemand moet er eentje naar mij sturen).
Als hij klaar is krijg je hem van mij weer terug
Niet boos worden want ik heb hoofdzakelijk Duits materiaal[:I]
Het superen van wagons is niet zo verschrikkelijk moeilijk want Weinert en andere merken hebben ontzettend veel losse onderdelen te koop.

Voor iemand die net begint kan je starten door aan de zijde waar geen wagon meer komt te hangen de remleidingen alsmede trek en stootwerk aan te brengen. Deze onderdelen hebben we allemaal wel in huis
(Roco doet ze altijd overdadig veel in de doosjes)

ook leuk is om dan wat sluitseinen onverlicht van Brawa te monteren.
Nu nog wat weatheren aanbrengen van een lading en klaar is Bert.
Het resultaat super realistisch om te zien


Groetjes Bert.[:)]

Roept u maar en ik start met een voorbeeld, zo neen dan plaats ik het tzt wel op het forum.
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 19 augustus 2010, 22:30:37 pm
Citaat
Geplaatst door ERVIN

Wat bedoel je precies Peter met extra details , gaat het hier dan over beladingen , verweringen , of andere nummers of ...??
Ervin,
Ik meen te weten dat erop die wagons speciale handvatten aanwezig zijn die je op die wagons niet weervindt (om je maar een vb te geven).Weathering en beladingen zijn eigenlijk aan bod geweest!(art. van deze onderwerpen vindt je overal!).Wat ik bedoel dat extraatje dat er voor zorgt dat je wagon er iets echter uitziet.
PS andere nrs was iets dat ik vroeger al naar voor bracht maar waar ik eigenlijk nogal teleurgsteld was van de reacties en het aantal reacties en het beperkt aantal mensen dat erop reageerde(ofwel niet durfde !)
Groeten Peter[;)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Klaas Zondervan op 19 augustus 2010, 22:50:09 pm
Goed idee. Maar dan wel graag over wagens.
Wagons is Frans.
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 19 augustus 2010, 23:06:41 pm
Citaat
Geplaatst door Klaas Zondervan

Goed idee. Maar dan wel graag over wagens.
Wagons is Frans
Klaas Zondervan, Ik nam even  mijn Prisma woordenboekje(ik dacht toch een Nederlands boekje) en zocht op Wagon en wat staat er Wagon = Spoorwegwagen.Ik heb uw gegevens niet opgezocht maar de naam klinkt toch Nederlands(sorry mocht het niet zo zijn). Ik dacht dat Nederlanders zograag Franse woorden gebruikten(bv zakje patat i.p.v.frieten). Ik nam uw opmerking niet als een belediging, maar ik wou toch op een vriendelijke, beleefde manier reageren.Ik hoop dat U mijn antwoord eveneens niet als een belediging ervaart
Groetjes Doei(ik hoop dat ik het juist schreef anders krijg ik nog wel een seintje)
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Klaas Zondervan op 19 augustus 2010, 23:22:55 pm
Ik ben inderdaad een Hollander, tegenwoordig woonachtig in Zeeland. En daar zeggen ze ook frieten. Maar merkwaardig genoeg noemen ze een aardappel toch een patat, voordat die in friet is veranderd.[:)]

Wat de schrijfwijze wagon/wagen betreft, wat er in het Prisma woordenboek of in de Dikke van Dale staat vind ik niet zo boeiend. Het gaat mij om de schrijfwijze zoals die offici?el bij de spoorwegen geldt. In het Nederlands (en ook in het Vlaams) is wagen de correcte manier.
En mocht je nog niet overtuigd zijn, ik heb daar fotografisch bewijs van, uit Belgi? nota bene, dus dat moet waar zijn.[:)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 20 augustus 2010, 00:14:02 am
KLAASZONDERVAN ,
Hier nog eens die vervelende Belg!U heeft gelijk maar toch mag ik stellen dat Wagon niet verkeerd en toch Nederlands is! Wanneer ik hier in Vlaanderen zou zeggen in het stations staan 5 wagens, dan weten niemand waarover wat ik het heb.. Dan ben ik ervan overtuigd dat ik de reactie zou krijgen hoe komen er 5 wagens in het station zonder dat het station beschadigd is? Men zou verkeerdelijk aannemen dat wagens(luxe-wagens=auto's) in het station staan i.p.v.wagons(spoorwegwagens).Ik denk dat zowat 90 tot 95 procent(en misschien meer) van forumgebruikers uit de Zuidelijke Nederlanden(dus Belgie) het woord wagon gebruikt i.p.v wagens.Ik hoop dat U telkens U het woord wagon hoort, toch over het hart kunt krijgen dat wij(in Belgie)
het woord wagon gebruiken.Ik hoop dat U uw Zuidergeburen niet telkens de opmerking maakt wagen.Laten wij een Belgisch oplossing zoeken en zeggen dat wagon een synoniem is van uw Nederlands woord wagen. Terloops zocht ik het woord wagen op terwijl ik mijn brief schrijf en wat constateer ik (ik heb misschien al een oud prisma-boekje uitgave 2001) dat bij wagen niet gesproken wordt van spoorwegwagons maar over auto's, delen van een schrijfmachines en verder voertuig met minstens 4 wielen(dus niet het woord (spoor)wagen.Toch kan het zijn dat uw wagen in latere edities voorkomt.Tot zover mijn uiteenzetting over het woord wag(e)on.
I HOPE NO HARD FEELINGS JUST RESPECT!
Groeten Peter[;)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Gerolf op 20 augustus 2010, 01:47:47 am
Wagen, wagon, wagens, wagonnen, ... deze discussie hadden we al eens, en doet in deze weinig (eigenlijk niks) terzake [|)]
De essentie van Peter's vraag is nauwelijks behandeld. Een goederenwagen "verbeteren", en dat in MSM publiceren. D?t is het onderwerp.

Dus: extra (of niet-mee-gegoten) handvaten en leidingen, correcte decals, juiste vering, ...
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Klaas Zondervan op 20 augustus 2010, 09:48:49 am
citaat:
Geplaatst door Metpetergaathetbeter

I HOPE NO HARD FEELINGS JUST RESPECT!
Van deze kant evenzo. Maar desondanks blijf ik het met je oneens.
Enne, dat fotografisch bewijs, dat wil kennelijk niemand zien?[8D]

@Gerolf, wat de inhoudelijke kant van de vraag betreft, daarvan had ik al gezegd dat ik het een goed idee vind.
Maar daarnaast ben ik nogal gebeten op correct taalgebruik, vandaar mijn opmerking over wagon/wagen.
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Kautenbach op 20 augustus 2010, 10:20:40 am
meer off topic thema: in Zwolle, Nederland, zeggen we normaliter volgens mij 1 wagon, 2 wagons..(ipv wagonnen) om het nog makkelijker te maken. . paard met wagen (Wagens noemen wij meestal auto,s)ik heb weleens gehoord dat nederlands geschreven artikels(of is het artikelen) in het Vlaams worden herschreven ivm grammatica en woordgebruik)

Een patatje is een zak friet.. ingredient is aardappel, of piepers...

Artikel/thema: goed idee!

groet, Wim
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Rochevalien op 20 augustus 2010, 11:23:45 am
Mensen ,wagon is inderdaad een Frans woord maar wordt ook in Vlaanderen gebruikt. Als men het over "wagen" heeft(in het abn) bedoeld men een auto,wat ook weer een Frans woord is.Meer moet je daar niet achter zoeken.
Reizigers zitten niet in wagons maar in rijtuigen.

Over de kern van dit draadje: het idee is goed maar wie gaat dat artikel schrijven? Het is wel h??l gemakkelijk om te zeggen dit en dat moet erin komen.Je kan volgens mij alleen iets schrijven als er werkelijk een superset op de markt komt om een wagon te superen.En zover zijn we nog niet.Het is wel mogelijk om oudere modellen (=goedkope) te strippen en te superen ,herbeschriften enz.
Daar bestaan wel wat setjes voor, maar voor de Franse markt (Obsidienne)
Voor Belgische wagons bestaat dit niet.Je moet ook nog een hoop detailfoto's hebben om bv de Piko platte container wagon te superen .Alleen zo kan je zien wat er kan gedaan worden om deze wagon te superen,en dat is veel opzoekwerk.
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Gerolf op 20 augustus 2010, 12:58:31 pm
citaat:
Geplaatst door Rochevalien
...maar wie gaat dat artikel schrijven? Het is wel h??l gemakkelijk om te zeggen dit en dat moet erin komen....
Klopt helemaal. Ik hoop dat er hier iemand de handschoen op neemt [;)]
Superingssetje - zelf maken? (etsen, afgieten, decals printen, ...)
Maar je hebt uiteraard een pak opzoekwerk te doen, te beginnen met een goedkoop en veelvoorkomend wagonnetje, waar het de moeite loont om iets mee te doen.
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: jacques timmermans op 20 augustus 2010, 14:24:10 pm
Peter,

jouw voorstel is niet verkeerd. Maar denk er wel aan, voordat je egaal welke, Belgische wagen neem ik aan, wilt gaan "superen" je er zeker van moet zijn dat je de noodzakelijke onderdelen en opschriften in de reguliere handel kunt verkrijgen. Zoals je al aanhaalde, zal dit voor wagens naar Duits voorbeeld totaal geen moeilijkheden met zich meebrengen, omdat praktisch alles hiervoor in de reguliere handel verkrijgbaar is.

Dan is er nog een tweede niet onbelangrijk aspect: de financi?le kant. Een wagen kost al gauw 20 tot 30 Euro. Tel daar nog de kosten van de noodzakelijke onderdelen en opschriften bij, dan ben je al gauw een honderdtal Euro kwijt. Hoeveel modelbouwers zijn bereid om dit betalen?  

Daarbij moet men eveneens in het bezit zijn van de noodzakelijke technische achtergrond van het model en nog de nodige kennis, praktische ervaring en een goed uitgeruste werkplaats tot zijn beschikking hebben.

Overloopt men deze feiten nog eens, moet men zich als auteur en of redactie de vraag stellen, of het dan nog wel interessant is om zulke bijdragen te publiceren? Immers schrijven wij niet voor ons zelf maar voor het grote (modelbouw)publiek.


Jacques Timmermans
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Baureihe 103 op 20 augustus 2010, 20:29:02 pm
citaat:
Geplaatst door Baureihe 103

Beste Modelspoorvrienden
Hum ik heb wel wat ideeen maar dan moet ik de 28ste in Houten eerst een Belgische wagon kopen (of iemand moet er eentje naar mij sturen).
Als hij klaar is krijg je hem van mij weer terug
Niet boos worden want ik heb hoofdzakelijk Duits materiaal[:I]
Het superen van wagons is niet zo verschrikkelijk moeilijk want Weinert en andere merken hebben ontzettend veel losse onderdelen te koop.

Voor iemand die net begint kan je starten door aan de zijde waar geen wagon meer komt te hangen de remleidingen alsmede trek en stootwerk aan te brengen. Deze onderdelen hebben we allemaal wel in huis
(Roco doet ze altijd overdadig veel in de doosjes)

ook leuk is om dan wat sluitseinen onverlicht van Brawa te monteren.
Nu nog wat weatheren aanbrengen van een lading en klaar is Bert.
Het resultaat super realistisch om te zien


Groetjes Bert.[:)]

Roept u maar en ik start met een voorbeeld, zo neen dan plaats ik het tzt wel op het forum.
Ding Dong,

Komt het dat ik van boven de rivieren kom dat mijn berichtjes niet worden gelezen[:D]. Ik wil het wel doen had ik al eerder gezegd
Een hobby mag geld kosten toch.[;)]
(wagen wagon als er maar flenzen aanzitten).


Nogmaals de groetjes Bert
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 20 augustus 2010, 20:33:34 pm
idee!
Misschien is het mogelijk de artikels al dan niet te laten sponseren!
Ik las dat Bert hem geroepen voelde om iets uit te werken. Zou het dan niet mogelijk zijn de invoerders warm te krijgen om bv. een schenking(sponsering)te doen en vervolgens de wagon te laten superen.Deze vorm van sponsering is helemaal niet duur en bovendien krijg je op deze manier gratis reklame.Mogelijks kan dit gepaard gaan met een eventuele meerverkoop.Naast de invoerders zouden eventueel nog winkeliers, procucenten van verfraaiingset ,enz kunnen aangesproken worden of zij niet bereid zijn mee op de wagen(wagon) te springen. Dit laatste is een uitdrukking!Het superen hoeft daarom niet in de volgende MSM te staan.Misschien kunnen wij daar in Mechelen eens over debateren(of misschien nu op het forum). Ik zette zojuist enkele gedachten die door mijn hoofd gingen op papier en ik ben bereid met jullie verder te zoeken naar een eventuele oplossing van het probleem die ik gisteren op het forum zette. Ik zou invoerders, winkeliers en mensen die wensen mee te werken aan dit project(of die mogelijks stiekem het forum volgen) vragen zich eventueel kenbaar te maken. Daar er eigenlijk geen reklame mag gemaakt worden op het forum, zou ik die mensen willen vragen of zij zich willen bekend maken bij bv Gerolf(die hier de debatten een beetje in goede lijnen tracht te leiden).Misschien is het aan MSM om op een of andere manier die mensen de wensen mee te werken ergens een compensatie te doen. Want in het leven moet je wel eens iets geven om iets te krijgen(zie het als een relatie of een huwelijk;als je niets geeft, krijg je ook niet!). IK HOOP NOG VEEL REACTIES TE KRIJGEN EN OP DEZE MANIER WORDEN WIJ ER ALLEMAAL WEL IETS BETER EN SLIMMER VAN.Ik zou zeggen 'kHeb mijn wagen volgeladen vol met oude wijven, euh...sorry volgeladen vol met allerlei details!
Groeten Peter
Gerolf wat denk je zou jij tussenpersoon willen zijn tss. mensen die willen meewerken aan dit project en sponsors. Bovendien ken jij misschien(zeker!!) meer mensen die capabel zijn om zo'n projectjes tot een goed einde te brengen!
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 20 augustus 2010, 20:51:02 pm
Bert,
Zojuist heb je mij in de sprint geklopt om een berichtje op forum te krijgen!Mijn steun heb je alvast! Misschien kun je ons vertellen wat je van plan bent?Wat je van plan bent te superen? Je hoefde helemaal niet te bellen want de deur was open!
Groeten Peter[;)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: doomslu op 20 augustus 2010, 21:47:32 pm
Dank zij Kees-Jan (zie http://www.modelspoormagazine.be/newforum/topic.asp?TOPIC_ID=11100) dacht ik aan het volgende. Voelt er zich iemand geroepen om de goeie ouwe AM 75 van Lima te superen? Geef toe, die ziet er wel erg "speelgoedachtig" uit, niet?
Als 't goed gedaan is zit er altijd een artikeltje in MSM in, natuurlijk. [;)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Kees-Jan op 20 augustus 2010, 22:05:08 pm
Hallo,

Ik wil best wel wat doen maar dan op de achtergrond eerst het ??n en ander bespreken (heb geleerd uit het verleden [B)]).

Kees-Jan
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 20 augustus 2010, 22:09:48 pm
Natuurlijk is het niet zo dat het de bedoeling is (bij mij althans!)al mijn wagons te superen;wanneer je je treinen laat rijden dan vallen die speciale dingen nauwelijks op behalve als het dingen zijn
die onmiddellijk in het oog springen!Bij mij zou het bv kunnen dat enkele wagons( bv stortwagons type E)op een zijspoor(maar wel een spoor dat in het oog springt)zouden gesuperd worden. Mogelijks zijn er nog mensen die er zo over denken.
Groeten Peter[;)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 20 augustus 2010, 22:20:39 pm
Citaat
Geplaatst door Rees-Cees

Hallo,

Ik wil best wel wat doen maar dan op de achtergrond eerst het ??n en ander bespreken (heb geleerd uit het verleden [B)]).

Kees-Jan

Ook jij hebt mijn steun! Maar ja is het voor U mogelijk van vb. iets met goederenwagons te verzinnen!Niet tegenstaande de fantastische dingen die jij met loc.'s en passagiersrijtuigen maakt zijn het toch de mensen die goederenwagons kopen die een beetje in de kou blijven staan.In MSM kregen wij meerdere artikels over het verbouwen of het superen van een stoomloc.Verder kwamen art. van Duitse wagons die in een Belgisch kleedje worden gestopt.Maar tot nu toe ontbreekt dat ene artikeltje Hoe super ik mijn goederenwagon?
Groeten Peter
Ik hoop op een reactietje van U[;)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Gerolf op 20 augustus 2010, 22:49:51 pm
Dit project (meervoud?) co?rdineren zou ik wel willen doen, maar de timing is niet zo goed. Na zondag ben ik een tijdje in het buitenland (vakantie)
Ik vraag me wel af of dit via pm moet. Brainstormen kan op dit forum, eens er een project gestart is kan het verloop ook hier.

Of ik mensen ken die zoiets zouden kunnen? Het leeuwendeel zit al op dit forum, maar daarom zijn het niet noodzakelijk de actiefste forumleden [;)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Jurgen op 20 augustus 2010, 22:50:12 pm
citaat:
Geplaatst door Baureihe 103

citaat:
Geplaatst door Baureihe 103

Beste Modelspoorvrienden
Hum ik heb wel wat ideeen maar dan moet ik de 28ste in Houten eerst een Belgische wagon kopen (of iemand moet er eentje naar mij sturen).
Als hij klaar is krijg je hem van mij weer terug
Niet boos worden want ik heb hoofdzakelijk Duits materiaal[:I]
Het superen van wagons is niet zo verschrikkelijk moeilijk want Weinert en andere merken hebben ontzettend veel losse onderdelen te koop.

Voor iemand die net begint kan je starten door aan de zijde waar geen wagon meer komt te hangen de remleidingen alsmede trek en stootwerk aan te brengen. Deze onderdelen hebben we allemaal wel in huis
(Roco doet ze altijd overdadig veel in de doosjes)

ook leuk is om dan wat sluitseinen onverlicht van Brawa te monteren.
Nu nog wat weatheren aanbrengen van een lading en klaar is Bert.
Het resultaat super realistisch om te zien


Groetjes Bert.[:)]

Roept u maar en ik start met een voorbeeld, zo neen dan plaats ik het tzt wel op het forum.
Ding Dong,

Komt het dat ik van boven de rivieren kom dat mijn berichtjes niet worden gelezen[:D]. Ik wil het wel doen had ik al eerder gezegd
Een hobby mag geld kosten toch.[;)]
(wagen wagon als er maar flenzen aanzitten).


Nogmaals de groetjes Bert
't Is omdat uw bericht in't Nederlands met Franse invloeden (wagon) geschreven is. Wij Vlamingen verstaan dat niet h?. [:D]


Alle gekheid op een stokje, eerlijk gezegd waag ik me al niet aan het weatheren van mijn rollend materieel, laat staan dat ik er dingen ga bij aankleven/afschuren/afsnijden/veranderen...

Langs de andere kant, als het in MSM terecht komt zal ik het wel lezen.

Moest ik ooit eens met mijn hoofd tegen een lamp lopen begin ik er misschien toch een keer aan en dan komt zo'n artikel misschien nog van pas.
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: ERVIN op 20 augustus 2010, 23:17:13 pm
Ik wil gerust wel wat rollend materiaal afstaan om het te laten superen , ook financieel wil ik gerust helpen.
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 20 augustus 2010, 23:17:24 pm
Citaat
Geplaatst door Gerolf

Dit project (meervoud?) co?rdineren zou ik wel willen doen, maar de timing is niet zo goed. Na zondag ben ik een tijdje in het buitenland (vakantie)
Ik vraag me wel af of dit via pm moet. Brainstormen kan op dit forum, eens er een project gestart is kan het verloop ook hier.

Of ik mensen ken die zoiets zouden kunnen? Het leeuwendeel zit al op dit forum, maar daarom zijn het niet noodzakelijk de actiefste forumleden

Gerolf, zoals ik al zei de art. hoeven niet onmiddellijk in de volgende MSM of die erna te staan, op die manier hebben we nog wat tijd om  eens  goed na te denken of te overleggen wat we willen en waar we naar toe willen!
Groeten Peter
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 20 augustus 2010, 23:41:24 pm
Beste forumleden,

In het verleden ging ik naar een opendeurdag van de Amra.Daar maakten mensen de coil-wagons die thans door LS uitgebracht worden.
Hebben die mensen nog andere wagons gebouwd en hebben zij dat op de gevoelige plaat vastgelegd zodaning dat er een artikel kan gemaakt worden? Ik weet niet of er onder de forumleden  AMRA-leden zijn, misschien kunnen die ons verder helpen. Ook mensen die vb. bouwdozen van Dacker(graan-,erts-en die wagentjes die werden gebruikt voor de bovenleiding na te zien)en die wagens verder superden kunnen in aanmerking komen om iets te publiceren in MSM.ZOals je ziet zijn er veel mogelijkheden.Verder mensen van andere clubs die ik niet bij naam noemde en die ook iets realiseerden of willen realiseren vraag ik voor hen kenbaar te maken!
Groeten Peter[;)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Rochevalien op 21 augustus 2010, 13:02:16 pm
H??l lang geleden(toen de dieren nog spraken) zaten we op het Yahoo -forum en daar werd al eens een "poll" gehouden ,een opiniepeiling zeg maar.
Spijtig genoeg is dat op het MSM forum niet aanwezig. Het zou echter nuttig kunnen zijn als mensen op een eenvoudige manier zouden kunnen stemmen over artikels die in MSM zouden kunnen verschijnen.
(ik druk mij heel voorzichtig uit)
Men zou dan kunnen zien hoeveel mensen interresse hebben in een artikel over het superen van bv een Piko containerwagon.
Ik neem dit voorbeeld omdat deze wagons niet zo duur zijn en het bijgevolg weinig kwaad kan als er wat wordt verkl...
Ook bij andere ideeen zou zo'n poll nuttige info kunnen opleveren :bv het voorzien van wagons met verschillende nummers.

Gerrit
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Peter op 21 augustus 2010, 13:46:38 pm
Ik denk niet dat het echt eenvoudig is om artikels te schrijven/maken die iedereen of althans velen aanspreken.
Neem nu het hier al aangehaalde voorbeeld van het superen van wagens (wagons, rijtuigen )  of hoe je die dingen ook mag noemen.
Het begint al over de schrijfwijze. We zitten hier op een "modelspoorforum" en niet op het Algemeen beschaafd Nederlands forum. Of gaan we op alle schrijffouten kritiek geven.Dat kan toch de bedoeling niet zijn.
Om even verder te gaan over die wagen...ik ben zelf bezig met een Roco Donderbus om te bouwen en te superen naar een stuurstandrijtuig.
Ja die bestonden echt, alleen...niet bij de NMBS maar wel bij de (jonge) DB. Nee, ik ga er geen artikel over schrijven, want in zoiets is hier bijna niemand geinterseerd. Dus ik denk niet dat het een eevoudige zaak voor de redaktie is om telkens weer elke maand het magazine vol te krijgen met bijdragen die voor velen interssant zijn. We kunnen ideen met hopen hebben, maar er zal toch nog altijd iemand dat artikel moeten schrijven, dus begin er zelf eens een keertje aan.
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 21 augustus 2010, 16:05:37 pm
Rochevalien,
Ik vind zo'n poll organiseren niet echt nodig (het zou wel eens kunnen dat onze MSM bijzonder dun word). Het tegendeel zou ook kunnen.Persoonlijk heb ik ook al ervaren dat er nr.'s verschenen zijn die ik maar flauw vond.Bovendien als je artikels schrijft dan is het toch heel moeilijk iedereen te boeien.Je zou je kunnen afvragen of het wel nodig is zo uitgebreid te berichten over een bepaald onderwerp(computerprogramma's, blauwsteen, het bouwen van een ijsfabriek(een reeks die ik knap vind).Verder richtte ik mij al eens in artikel naar de fabrikanten( rubriek Bel. modellen). Hierover wil ik het volgende kwijt :ik was eigenlijk wel een beetje teleurgsteld in de weinige reacties en eigenlijk de weinige mensen die reageerden niettegenstaande dat ik vaak mensen hoor zeggen ze zouden beter een keer een ander nr. uitbrengen.Ik stel mij voor wanneer ik met een erts-, steenkool-of cokes trein rondrij liever met 22,23,24 verschillende wagons zou rijdendan met 24 keer hetzelfde wagonnetje.
Peter,
In MSM verschijnt nu een art.-reeks over het bouwen van een ijsfabriek; welnu die artikels over superen die zou je ook op dezelfde manier kunnen brengen.
Verder was het niet mijn idee om te beginnen debateren over de Nederlandse taal. Hierover wil ik nog een ding kwijt : de geschiedenis van de spoorweg startte in Engeland. En zo'n ding waarvan er vele achter een locomotief(uit het engels overgenomen)
hangen heet een a wagon. Daar het hier over een engelse uitvinding gaat werd het woord wagon in het nederlands en het frans overgenomen.
Tegenwoordig hebben we nog zo'n woorden die uit het engels over komen gevlogen : PC, chip, E-mail en zo kan ik nog uren doorgaan.
Dus klap op de vuurpijl wagon is een engels woord!
Ik zou zeggen mensen die zich geroepen voelen om iets te presenteren
dat ze eens iets laten horen en ons vertellen wat ze van plan zijn.
Misschien is het interessant met een eenvoudig wagon(Type E of piko cont-wag)te starten.Bovendien zijn deze nog voor een democratiche prijs te koop.Later zou men de moeilijkheidsgraad kunnen verhogen(evenals de prijs van de wagon) Ik heb persoonlijk zo'n kraanwagon van Kibri, waaraan veel moet veranderd worden om er een Belgische van te maken(kraan moet veranderd worden, een ander onderstel).
Misschien is dit de wagon waar Kees-Jan ons wel eens zou willen mee verrassen. Spijtig genoeg betreft hethier om een eerder dure wagon.
Maar onze Kees-Jan heeft al andere dingen tot een goed einde gebracht.Tot zover mijn uiteenzetting.
Groeten Peter[;)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Rochevalien op 21 augustus 2010, 16:39:58 pm
Ik ga er hier geen halve bladzijde over volschrijven maar ik vind het een beetje goedkoop om te verwachten dat "ze" gaan beginnen schrijven aan artikels die hier werden voorgesteld.Zo werkt dat gewoon niet.
Wat w?l een feit is ,dat "ze" van de redaktie hier meelezen en dan denk ik dat een poll wel degelijk nuttige info kan geven over ??n bepaalde vraag of onderwerp.Dat is echter mijn persoonlijke mening.
Artikels schrijven is echter niet zo gemakkelijk en je steekt er bovendien v??l tijd in.Ik heb (lang geleden) ook al wat ingestuurd dus ik denk wel dat ik weet waarover ik spreek.Bovendien is het niveau alleen maar omhooggegaan dus gemakkelijker is het er zeker niet op geworden.

Gerrit
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 21 augustus 2010, 17:11:22 pm
Gerrit(Rochevalien),
Als wij nooit iets van ons laten horen, dan zal er nooit wat veranderen.Vanzelfsprekend is het niet zo simpel om zo'n artikels te schrijven en gepubliceerd te krijgen. En natuurlijk lezen ze van de redactie(en de invoerders)mee.Ik wou op deze manier de wagon aan het rollen krijgen. Eigenlijk zouden ze in de redactie een beetje naief zijn mochten ze het forum niet volgen.De schrijvende pers(MSM) zou bv. de invoerders kunnen vragen of ze niet in zo'n project geinteresseerd zijn.Als fabrikant, invoerder,winkelier die zelf wat op de markt brengt moet het toch interessant zijn om in de picture te staan met een extra artikel.Bovendien is het voor de redactie wel gemakkelijk en goedkoper om een bestand artikel uit de buitenlandse pers in ons MSM te publiceren.Althans die indruk heb ik toch als ik op buitenlandse sites surf dat ik veel dingen tegenkom die ook in MSM gepubliceerd (bv ijsfabriek die momenteel loopt in MSM)werden.Dit kan ook om MSM betaalbaar te houden.Die poll (vergeef mij!)dat was mijn idee erover en die hoeft niet altijd dezelfde te zijn als de jouwe.Ik hoop dat je kunt leven(die indruk heb ik toch)
met mijn idee hierover.
Groeten Peter[;)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Gerolf op 21 augustus 2010, 17:49:25 pm
Het is inderdaad jammer dat onze forumsoftware geen poll-functie heeft. Het zou een extra dimensie kunnen geven, en ook rechtstreeks voor MSM nuttig kunnen zijn.

Artikels schrijven: Denk er aan dat dit vooral vrijwilligerswerk is. Er hangt weliswaar een vergoeding aan vast, maar die dekt nooit de tijd die je nodig hebt om het artikel effectief te schrijven. Het is dan ook hobby-tijd, en die is onbetaalbaar [:o)] [;)]
Meewerken aan MSM doe je deels voor anderen, deels voor "de eer". Het is gewoon leuk om je bijdragen afgedrukt te zien in een kwaliteitsblad. Nu ja, dat is mijn idee [^]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Kees-Jan op 21 augustus 2010, 18:53:20 pm
Gerolf,

Hier sluit ik me geheel bij aan.

Kees-Jan
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Baureihe 103 op 21 augustus 2010, 22:35:50 pm
citaat:
Geplaatst door Metpetergaathetbeter

Bert,
Zojuist heb je mij in de sprint geklopt om een berichtje op forum te krijgen!Mijn steun heb je alvast! Misschien kun je ons vertellen wat je van plan bent?Wat je van plan bent te superen? Je hoefde helemaal niet te bellen want de deur was open!
Groeten Peter[;)]Beste Peter,
Wat ik voor ogen heb is om eenvoudig te beginnen zodat het voor iedereen is te doen zoals , sluitseinen, decals,weatheren, verende buffers,aanbrengen van de gebruikelijke garnituren op wagons die nu altijd ontbreken zoals remleidingen trek en stootwerk, aanbrengen van trapjes in filigraan uitvoering  e.d. Ook natuurlijk weatheren en aanbrengen van gebruikssporen enzovoort. Uiteraard doorspekt met foto's van het grote voorbeeld om alles nogmaals nog beter te verduidelijken.
Sponsering geheel niet nodig een hobby mag geld kosten en ik vind het waanzinnig leuk om te doen

Groetjes Bert[:)]

d.d. 27 november 2010 geef ik weer een workshop bij het 3 rail forum
ook gratis [:D]( op een natje na )maar wel erg gezellig
Zal daarna wel wat foto's plaatsen dan begrijp je wat ik bedoel wat je allemaal met de hobby kan doen.
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 22 augustus 2010, 11:15:33 am
citaat:
Geplaatst door Gerolf

Het is inderdaad jammer dat onze forumsoftware geen poll-functie heeft. Het zou een extra dimensie kunnen geven, en ook rechtstreeks voor MSM nuttig kunnen zijn.

Artikels schrijven: Denk er aan dat dit vooral vrijwilligerswerk is. Er hangt weliswaar een vergoeding aan vast, maar die dekt nooit de tijd die je nodig hebt om het artikel effectief te schrijven. Het is dan ook hobby-tijd, en die is onbetaalbaar [:o)] [;)]
Meewerken aan MSM doe je deels voor anderen, deels voor "de eer". Het is gewoon leuk om je bijdragen afgedrukt te zien in een kwaliteitsblad. Nu ja, dat is mijn idee [^]


Gerolf,
Natuurlijk weet ik dat(en dat zou er een heleboel mensen zich moeten realiseren)dat je met je hobby niet rijk kunt worden In diverse clubs zijn mensen in de commerce gestapt en voor de meesten is het op een sisser afgelopen(veelal met ruzie tot gevolg).Ik denk(dat ben ik zeker)als je in 2011 met je kermis in Mechelen staat(laat ons hopen)er een heleboel mensen zich zullen vergapen aan uw meesterwerk.
Ik denk dat een heleboel voldoening zal geven zelfs al word je er niet rijk van. Ik denk op die manier dat jij(en anderen) met zulke creaties mensen aanzet tot ook iets te presteren.Dit laatste kan op zichzelf al een voldoening zijn als je de mensen aan de slag krijgt.
Wanneer die mensen dan met hun werken presenteren zou het kunnen gebeuren dat wij een keer de jongere generaties meekrijgen.Want wees eens eerlijk wanneer je met treintjes bezig bent word je vaak op zijn zachts gezegd met een scheef oog bekeken door de leken.Dit is vaak ook de reden dat veel mensen liever wat anoniem(met hun hobby, met hun levenswerk) wensen te blijven (al geldt dat niet voor iedereen!).Trouwens met dat superen dat hoeft niet onmiddellijk Belgisch te zijn.Ik denk ne keer dat we de wagon opgang kunnen trekken dat Belg. wagons zullen volgen.Bovendien hoeft zo'n artikel niet altijd door dezelfde auteur geschreven te zijn,misschien moet MSM eens een artikeltje schrijven met de hoofding : heb je iets bijzonder ? Laat het ons weten![;)]
Bert,
Tot nu toe ben jij de eerste die met iets concreet afkomt!(laat ons hopen dat er anderen volgen;hoe meer zielen hoe meer vreugd,dat hoop ik toch!).Een ding zul je moeten in het achterhoofd houden dat je versch. tijdperken aan bod laat komen, anders zullen velen niet geinteresseerd zijn.[;)]
Groeten Peter
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Gerolf op 22 augustus 2010, 12:40:44 pm
citaat:
Geplaatst door Metpetergaathetbeter
misschien moet MSM eens een artikeltje schrijven met de hoofding : heb je iets bijzonder ? Laat het ons weten![;)]
Zoiets bestaat al, dacht ik. Het heet "de lezer aan het woord" [;)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Bert Ossevoort op 22 augustus 2010, 19:57:21 pm
Het is allemaal leuk wat hier geschreven wordt,maar voor een artikeltje,moet er taalkundig ook het een en ander kloppen toch...
Heb jaren geleden ,nog eenpoging gewaagd eerst via Ger Moes ,spoorweg journaal met wat belgische invulling op modelspoorgebied,maar er was te veel correctie werk ,schreef te veel in telegram stijl.
Later bij MSM het opnieuw geprobeert ,correctie werk was minder een probleem.
Div artikelen gemaak ideeen aan gedragen ,maar als er niets mee gedaan wordt of op gereageerd ,dan gaat bij mij de hobby voor .
en ga ik geen tijd steken in zaken die verdwijnen.
Ideeen genoeg ,maar wat wil het blad ..of is die vraag er niet meer ,het thema belgie wordt ook al steed meer losgelaten.
voor mij teveel vraagtekens dus .
hobby ik lekker verder op mij  fantasie eiland Valkoss ,heb ik geen problemen over realiteit wat wel en niet kan.
Bert.
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Gerolf op 22 augustus 2010, 20:30:53 pm
citaat:
Geplaatst door Bert Ossevoort
...Ideeen genoeg ,maar wat wil het blad ..
Ik denk dat Luc, Dirk of de Guy's daar beter op kunnen antwoorden, maar ik doe een poging:
 - Elke keer opnieuw een blad aanbrengen voor een breed publiek, of "voor elk wat wils" (dus zowel voor kopers als bouwers, verhalen met een lage drempel maar ook voor mensen die een nieuwe uitdaging willen)
 - Gericht op Belgisch modelspoor, maar zonder benauwd te zijn om over het muurtje te kijken (andere landen, andere modelbouw)
 - Goed geschreven en goed gedocumenteerde artikels

... wat ben ik nog vergeten [?] [;)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: doomslu op 22 augustus 2010, 22:44:37 pm
Toch een kleine opmerking, om de drempelvrees te verlagen: taalkundig is er geen enkel probleem. De artikels worden door de redactie bewerkt en nadien nog eens nagzien door de eindredacteur. [^] [:I]

Indien het onderwerp interessant is en de foto's van goede kwaliteit is er veel kans dat jouw artikel in het blad geraakt.
En dat geeft een kick, vooral die eerste keer. Zeker weten. [;)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: marc goovaerts op 24 augustus 2010, 21:55:57 pm
Berichtje voor de eindredacteur:

Ik heb bijna de hele collectie en ik moet zeggen dat er vroeger wel beschamend veel zetfouten in stonden (NL-versie). Maar in de laatste uitgave zijn er weer een viertal geslopen.

Toegegeven, het lijkt op het fameuze 'klinknageltellen', maar als (werkloos) vroegere drukwerkverantwoordelijke wordt het nu eenmaal een tweede natuur [;)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: doomslu op 25 augustus 2010, 10:16:55 am
citaat:
Geplaatst door marc goovaerts

Berichtje voor de eindredacteur:

Ik heb bijna de hele collectie en ik moet zeggen dat er vroeger wel beschamend veel zetfouten in stonden (NL-versie). Maar in de laatste uitgave zijn er weer een viertal geslopen.

Toegegeven, het lijkt op het fameuze 'klinknageltellen', maar als (werkloos) vroegere drukwerkverantwoordelijke wordt het nu eenmaal een tweede natuur [;)]

Daarom hebben we sedert een drietal jaren een eindredacteur die alles meermaals nakijkt. Maar helaas, 't is ook maar een mens, die soms onder tijdsdruk moet werken...
Stuur me maar een mailtje met de vier foutjes. We gaan dat niet openbaar maken h?. [:I] [:D] [:D]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: stevend op 25 augustus 2010, 20:06:44 pm
Nu totaal iets anders. Naar aanleiding van de komende uitleveringen van het L-rijtuig, kan er misschien een artikel aan gewijd worden?
Zeker als je leest dat een bepaald merk er een 70 tal verschillende versies van uitbrengt.
Ook als je weet dat ze vlug de deur uit zullen zijn, dan is het handig om degelijke info te hebben om de juiste keuze te maken en niet thuis te komen met een "kater".
Allez 't is te zeggen rijtuigen met foute nummers of verkeerde
draaistellen ( niet van het nuttigen van vocht inname[:D] ) die helemaal niet passen bij je vooropgestelde tijdsuitbeelding.
Mvg Steven
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: doomslu op 25 augustus 2010, 20:25:57 pm
citaat:
Geplaatst door stevend

Nu totaal iets anders. Naar aanleiding van de komende uitleveringen van het L-rijtuig, kan er misschien een artikel aan gewijd worden?
Zeker als je leest dat een bepaald merk er een 70 tal verschillende versies van uitbrengt.
Ook als je weet dat ze vlug de deur uit zullen zijn, dan is het handig om degelijke info te hebben om de juiste keuze te maken en niet thuis te komen met een "kater".
Allez 't is te zeggen rijtuigen met foute nummers of verkeerde
draaistellen ( niet van het nuttigen van vocht inname[:D] ) die helemaal niet passen bij je vooropgestelde tijdsuitbeelding.
Mvg Steven


Dat komt er zeker, maar eerst moeten de modellen beschikbaar zijn h?. [;)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Rochevalien op 25 augustus 2010, 20:53:12 pm
citaat:
Geplaatst door stevend

Nu totaal iets anders. Naar aanleiding van de komende uitleveringen van het L-rijtuig, kan er misschien een artikel aan gewijd worden?
Zeker als je leest dat een bepaald merk er een 70 tal verschillende versies van uitbrengt.
Ook als je weet dat ze vlug de deur uit zullen zijn, dan is het handig om degelijke info te hebben om de juiste keuze te maken en niet thuis te komen met een "kater".
Allez 't is te zeggen rijtuigen met foute nummers of verkeerde
draaistellen ( niet van het nuttigen van vocht inname[:D] ) die helemaal niet passen bij je vooropgestelde tijdsuitbeelding.
Mvg Steven

>>> 70 tal verschillende nummers zal je bedoelen[;)]de  l-rijtuigen hebben all??n maar in het groen bestaan

Gerrit
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 25 augustus 2010, 20:55:24 pm
Proberen we nog verder met artikels over superen in de MSM te krijgen of stopt het hier?Blijven we een beetje op onze honger zitten ? Of proberen we verder nog iets voor de mensen van MSM te overtuigen om een (of meer) artikel(s)in de MSM te krijgen?
It is up to you! Graag een reactie !
Groeten Peter[;)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Baureihe 103 op 25 augustus 2010, 23:05:01 pm
citaat:
Geplaatst door Metpetergaathetbeter

Proberen we nog verder met artikels over superen in de MSM te krijgen of stopt het hier?Blijven we een beetje op onze honger zitten ? Of proberen we verder nog iets voor de mensen van MSM te overtuigen om een (of meer) artikel(s)in de MSM te krijgen?
It is up to you! Graag een reactie !
Groeten Peter[;)]Hoi Peter,

Ik heb al een paar ideen gegeven zeg maar wat ik moet uitwerken
dan zal ik een voorzetje maken (of ik verzin zelf wel wat).

met vriendelijke modelspoor groeten Bert[:)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 25 augustus 2010, 23:22:46 pm
citaat:
Geplaatst door Baureihe 103

citaat:
Geplaatst door Metpetergaathetbeter

Proberen we nog verder met artikels over superen in de MSM te krijgen of stopt het hier?Blijven we een beetje op onze honger zitten ? Of proberen we verder nog iets voor de mensen van MSM te overtuigen om een (of meer) artikel(s)in de MSM te krijgen?
It is up to you! Graag een reactie !
Groeten Peter[;)]Hoi Peter,

Ik heb al een paar ideen gegeven zeg maar wat ik moet uitwerken
dan zal ik een voorzetje maken (of ik verzin zelf wel wat).

met vriendelijke modelspoor groeten Bert[:)]Bert, van mij ben je vrij om uitwerken wat je wil, maar het in MSM te krijgen dat is nog andere koek.Mocht het ons niet lukken dan kunnen wij nog altijd dezelfde proberen op het forum.Je moet rekenen dat je via het forum nooit zoveel mensen kan bereiken  als via MSM.

Kees-Jan, in het begin gaf je ook de indruk geinteresseerd te zijn, is dat ondertss veranderd?Je bent weer fraai werk aan het leveren met je treinstel. Was je van plan de ruiten te vervangen?(ik heb de indruk dat die ruiten van Lima(spijtig genoeg) toch iets te diep liggen.Had ooit ook zo'n stel maar voelde mij niet in staat zo'n project tot een goed einde te brengen.Gelukkig zijn er anderen die het wel durven!

Gerolf, ik mailde jou(maar realiseer mij nu dat je mogelijks warmere oorden bent gaan opzoeken).Een reactietje kan later nog altijd!

Groeten Peter[;)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: erik de noorman op 26 augustus 2010, 01:18:37 am
Indien het onderwerp interessant is en de foto's van goede kwaliteit is er veel kans dat jouw artikel in het blad geraakt.
En dat geeft een kick, vooral die eerste keer. Zeker weten.


Peter, kan je nog een duidelijker antwoord krijgen.[;)]

Als je het zwart op wit wil vrees ik dat je eerst aandeelhouder moet worden van de groep. [:D]

Erik
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: guy holbrecht op 26 augustus 2010, 18:50:06 pm
Beste forumleden,

Op de redactie volgen we uiteraard ook dit draadje en daarom hebben we besloten de eerste stap zelf te zetten. In het komende nummer wordt de schraagwagen van GooverModels besproken. In het daaropvolgende nummer brengen wij een 'verfraaiing' van de wagen (verwering, belading, extra details...)

Groeten,
Guy
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 26 augustus 2010, 19:04:12 pm
citaat:
Geplaatst door guy holbrecht

Beste forumleden,

Op de redactie volgen we uiteraard ook dit draadje en daarom hebben we besloten de eerste stap zelf te zetten. In het komende nummer wordt de schraagwagen van GooverModels besproken. In het daaropvolgende nummer brengen wij een 'verfraaiing' van de wagen (verwering, belading, extra details...)

Groeten,
GuyBeste redactie,

Waarvoor onze welgemeende dank. Ik hoop dat later ook mensen die hier op het forum prachtige realisaties tonen ook eens mogen aan bod komen in MSM.Het zijn tenslotte die mensen die MSM kopen.
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: doomslu op 26 augustus 2010, 19:52:52 pm
Het is niet ongewoon dat we medewerkers van het blad hier op het forum vinden. In ??n van de volgende nummers gaan we trouwens van start met enkele artikels over verweren door "onze" Bert (Baureiche 103). [;)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 26 augustus 2010, 21:07:29 pm
Bert, bij deze proficiat!
Kreeg je mijn mailtje ? Blijkt achteraf achterhaald te zijn!
Groeten Peter[;)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Baureihe 103 op 26 augustus 2010, 21:14:26 pm
citaat:
Geplaatst door Metpetergaathetbeter

Bert, bij deze proficiat!
Kreeg je mijn mailtje ? Blijkt achteraf achterhaald te zijn!
Groeten Peter[;)]Mailtje ontvangen en een reactie naar je verstuurd.[:)]

Groetjes Bert en tot ziens waar dan ook
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Stefan Appelmans op 27 augustus 2010, 16:56:15 pm
Bert, Bert, Bert, allee Bert! [:D]
Het begin van een reeks artikels?
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Baureihe 103 op 27 augustus 2010, 21:36:54 pm

Beste modelspoorvrienden,
 
Mijn rustige avonden en weekenden zijn een beetje voorbij
denk ik. Ik zal zeker mijn best doen om wat leuks
in elkaar te zetten.
Als de redactie niet al te kritisch is dan gaat het wel lukken.
Zo neen dan plaats ik het snel allemaal op het forum ik moet het toch
ergens kwijt.

Bedankt en groetjes Bert[:)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 29 augustus 2010, 11:16:46 am
Bert,

Bedankt voor je reactie!Ik zou zeggen veel plezier met het maken en schrijven van de stukken die wij hopelijk allemaal in de MSM zullen kunnen lezen.Tot later!
Groeten Peter[;)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Jurgen op 29 augustus 2010, 13:18:21 pm
Misschien kan er ook eens een artikelreeks gemaakt worden over het bouwen van een brug in hout?
Hoe begin je eraan? Wat heb je nodig (behalve hout natuurlijk)? Hoe ga je te werk? Hoe breng je versieringen aan? Hoe maak je het allemaal een beetje realistisch?
En belangrijkste van al, hoe plaats je dit op je baan?

Dit kan een hele reeks worden over verschillende nummers indien nodig. Ooit heeft er eens een artikel over het viaduct van Remersdaal in MSM gestaan, maar een echte werkwijze hoe het gemaakt moest worden was er niet.


Verder zouden er nog allerlei projectjes kunnen gemaakt worden die zelfs een absolute beginneling zou kunnen maken. Ik denk dan in de eerste plaats maar aan de rode palen met B-logo en stationsnaam zoals hier op het forum al een keer getoond werd.
Soms is het poepsimpel, maar je moet gewoon weten hoe te beginnen. MSM kan hier een enorme hulp zijn.

Het hoeft niet altijd iets spectaculair te zijn h?. Ook met kleine dingen kan je groots uitpakken.
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: vandomm op 29 augustus 2010, 16:04:46 pm
Graag zou ik artikelen willen zien over iets wat veel  gebruikt wordt en dan  diep uitspitten , d.w.z. de juiste afmetingen ,
de gebruikte materialen , hoe het best te schilderen .

Om een voorbeeld te geven : langs de wegen in Belgie ligt vaak een betonnen rand die het water af moet voeren . Die rand zie en hoor je bijna nergens en voor de scenery is het wel belangrijk .

Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: froelants op 01 september 2010, 07:19:19 am
Een reeks over het gebruik van de HDL loconet printplaten.
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: evan op 01 september 2010, 09:00:47 am
@Jurgen,

Wat type houten brug had je in gedachten?  Is het in werkelijkheid ook een houten brug of wil je een betonnen of bakstenen brug namaken met hout als basis en dan bekleden met gips, plastikcard ea.?
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Jurgen op 01 september 2010, 13:47:50 pm
citaat:
Geplaatst door evan

@Jurgen,

Wat type houten brug had je in gedachten?  Is het in werkelijkheid ook een houten brug of wil je een betonnen of bakstenen brug namaken met hout als basis en dan bekleden met gips, plastikcard ea.?Het laatste. [;)]

Ik heb hier al enkele jaren een houten geraamte staan en dat blijft hier staan. Boogjes zijn uitgesneden en eigenlijk staat mijn brug er, alleen met de aankleding ben ik nooit verder geraakt. Toen heb ik nergens info gevonden hoe je het beste iets kan aanbrengen op het hout. Ik zat toen met karton en lijm in gedachten, maar dat zou na verloop van tijd toch terug loskomen.
Uiteindelijk is de interesse verdwenen en is mijn hoopje hout gewoon onder de baan verdwenen. [xx(]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Geert op 01 september 2010, 21:07:39 pm
Een idee voor de volgende edities van MSM is de link naar de MSM website op het coverblad aanpassen naar http://www.modelspoormagazine.com ?  Mijn eerste kennismaking met MSM was via een dagbladhandel enkele maanden geleden waar ik nr. MSM 93 kocht. De link op het coverblad:  http://www.modelspoormagazine.be bleek achterhaald te zijn? (gestopt bij nr. 88?)


Geert
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Klaas Zondervan op 01 september 2010, 23:27:32 pm
Waarom is http://www.modelspoormagazine.be achterhaald? Die werkt nog gewoon.
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: evan op 01 september 2010, 23:39:17 pm
@Jurgen,

Ik heb het zelf nog niet geprobeerd.  Een brug uit houten basis bekleden met andere materialen ... er zijn veel manieren.  Ik geloof dat Jan en Patrick van PAJ-modelbouw dit al ns in een artikel hebben besproken en dit hoogstwaarschijnlijk nog ns zullen doen in de toekomst.  Zij werken met gips afgietsels op een triplex of multiplex frame met een geslaagd resultaat.

Grts
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: doomslu op 02 september 2010, 14:08:12 pm
citaat:
Geplaatst door Klaas Zondervan

Waarom is http://www.modelspoormagazine.be achterhaald? Die werkt nog gewoon.

Die site wordt al lang niet meer aangepast.
Nu de site van de redactie (www.modelspoormagazine.com) naar behoren draait gaan we binnenkort doorverbinden van .be naar .com.
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: dedrummendemodelbouwer op 02 september 2010, 17:34:09 pm
citaat:
Geplaatst door doomslu

citaat:
Geplaatst door Klaas Zondervan

Waarom is http://www.modelspoormagazine.be achterhaald? Die werkt nog gewoon.

Die site wordt al lang niet meer aangepast.
Nu de site van de redactie (www.modelspoormagazine.com) naar behoren draait gaan we binnenkort doorverbinden van .be naar .com.de site ziet er fantastisch uit (in vergelijking met de oude zeker).
Als je google "modelspoormagazine" tikt, kom je nog steeds op de oude site uit. wordt dat binnenkort ook aangepast?
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Gerolf op 05 september 2010, 09:45:39 am
Op de ".be" zit dit forum, de ".com" gaat over het blad [;)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Gerolf op 05 september 2010, 09:51:02 am
@Bert: proficiat met je nakende artikels. Ik kijk er naar uit [;)] [:p]
@Peter(gaathetbeter): alsnog geantwoord. Ik ben idd sinds vannacht terug uit het warme/hete Corsica [^]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 05 september 2010, 10:52:40 am
citaat:
Geplaatst door Gerolf

@Bert: proficiat met je nakende artikels. Ik kijk er naar uit [;)] [:p]
@Peter(gaathetbeter): alsnog geantwoord. Ik ben idd sinds vannacht terug uit het warme/hete Corsica


Gerolf ook langs deze weg een bedanking voor je reactie.Ik hoop dat je van je vakantie hebt kunnen genieten in warmere oorden.Ik begon mij al een beetje zorgen te maken, dacht dat je je laten inlijven had bij het vreemdelingenlegioen(grapje!!)[:D][8D]
Groeten Peter[;)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Paulogic op 05 september 2010, 12:12:30 pm
Ah ja... het vreemdelingenlegioen kan goede modelbouwers gebruiken om
schaalmodellen te maken van de te veroveren gebieden !!!
remember : Laurel en Hardy in het vreemdelingenlegioen !
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Gerolf op 05 september 2010, 13:23:59 pm
citaat:
Geplaatst door Metpetergaathetbeter
Ik begon mij al een beetje zorgen te maken, dacht dat je je laten inlijven had bij het vreemdelingenlegioen(grapje!!)[:D][8D]
[:D] [:D] Ik heb wel wat van die mannen gezien ... op Corsica [;)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Baureihe 103 op 06 september 2010, 22:01:21 pm
citaat:
Geplaatst door Gerolf

@Bert: proficiat met je nakende artikels. Ik kijk er naar uit [;)] [:p]
@Peter(gaathetbeter): alsnog geantwoord. Ik ben idd sinds vannacht terug uit het warme/hete Corsica [^]Nakende ik probeer aankomende nieuwe artikeltjes altijd netjes aan te kleden met foto's[;)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 07 september 2010, 01:33:16 am
citaat:
Geplaatst door Baureihe 103

citaat:
Geplaatst door Gerolf

@Bert: proficiat met je nakende artikels. Ik kijk er naar uit [;)] [:p]
@Peter(gaathetbeter): alsnog geantwoord. Ik ben idd sinds vannacht terug uit het warme/hete Corsica [^]Nakende ik probeer aankomende nieuwe artikeltjes altijd netjes aan te kleden met foto's[;)]


Vol verwachting klopt ons hart wie de geweatherde wagon krijgt, wie het hart!(waar heb ik dat nog gehoord???)[?]. Ik denk dat de postbode niet de gelegenheid zal hebben mijn volgende MSM's in de brievenbus te stoppen, waarschijnelijk zal ik ze uit zijn handen sleuren ! Bert, laat ons van verstomming aan de grond genageld zijn !
Groeten Peter[;)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Geert op 16 september 2010, 21:37:44 pm
citaat:
Geplaatst door Geert

Een idee voor de volgende edities van MSM is de link naar de MSM website op het coverblad aanpassen naar http://www.modelspoormagazine.com ?  Mijn eerste kennismaking met MSM was via een dagbladhandel enkele maanden geleden waar ik nr. MSM 93 kocht. De link op het coverblad:  http://www.modelspoormagazine.be bleek achterhaald te zijn? (gestopt bij nr. 88?)


GeertBlijkbaar is de cover van MSM nu aangepast naar de correcte website van MSM ...[:)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: doomslu op 16 september 2010, 22:22:07 pm
citaat:
Geplaatst door Geert

citaat:
Geplaatst door Geert

Een idee voor de volgende edities van MSM is de link naar de MSM website op het coverblad aanpassen naar http://www.modelspoormagazine.com ?  Mijn eerste kennismaking met MSM was via een dagbladhandel enkele maanden geleden waar ik nr. MSM 93 kocht. De link op het coverblad:  http://www.modelspoormagazine.be bleek achterhaald te zijn? (gestopt bij nr. 88?)


GeertBlijkbaar is de cover van MSM nu aangepast naar de correcte website van MSM ...[:)]

Dank zij jouw opmerking, Geert. [;)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 17 september 2010, 16:30:04 pm
citaat:
Geplaatst door Baureihe 103[/iNakende ik probeer aankomende nieuwe artikeltjes altijd netjes aan te kleden met foto's[;)]
[/quote]

Bert , alvast een eerste interessant artikel(misschien een klein woordje van kritiek : persoonlijk vind ik de foto's van de veranderde rongenw. nogal donker.Kan misschien ook aan het drukproces gelegen zijn.Het ware misschien een idee om je  wagons steeds te fotograferen zoals de beladen wagon met assen.)
Ik zou nl ook rongenwagons (Belgische) willen oplappen, heb jij of iemand anders een idee welk bruin ik daarvoor zou moeten gebruiken ?
Ik zou zeggen doe zo voort en misschien tot op de Modelexpo in Mechelen ![;)]
Misschien eens een idee om in Mechelen standaard forum-naamkaartjes aan te bieden (al dan niet betaald !)
Groeten Peter[;)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: trainfreak op 17 september 2010, 18:26:25 pm
citaat:
Geplaatst door Metpetergaathetbeter


Misschien eens een idee om in Mechelen standaard forum-naamkaartjes aan te bieden (al dan niet betaald !)
Groeten Peter[;)]


Peter, ik heb nog van die houdertjes op reserve, ik zal er maandag eentje meebrengen.
Het afprinten ga je wel zelf moeten doen...

Zijn er ander leden die zo een houdertje wensen? Ik heb er in totaal 6 over...
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 17 september 2010, 20:11:35 pm
citaat:
Geplaatst door trainfreak

citaat:
Geplaatst door Metpetergaathetbeter


Misschien eens een idee om in Mechelen standaard forum-naamkaartjes aan te bieden (al dan niet betaald !)
Groeten Peter[;)]


Peter, ik heb nog van die houdertjes op reserve, ik zal er maandag eentje meebrengen.
Het afprinten ga je wel zelf moeten doen...

Zijn er ander leden die zo een houdertje wensen? Ik heb er in totaal 6 over...Bij voorbaat bedankt en tot maandag
Groeten Peter[;)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Baureihe 103 op 17 september 2010, 20:25:38 pm
citaat:
Geplaatst door Metpetergaathetbeter

citaat:
Geplaatst door Baureihe 103[/iNakende ik probeer aankomende nieuwe artikeltjes altijd netjes aan te kleden met foto's[;)]Bert , alvast een eerste interessant artikel(misschien een klein woordje van kritiek : persoonlijk vind ik de foto's van de veranderde rongenw. nogal donker.Kan misschien ook aan het drukproces gelegen zijn.Het ware misschien een idee om je  wagons steeds te fotograferen zoals de beladen wagon met assen.)
Ik zou nl ook rongenwagons (Belgische) willen oplappen, heb jij of iemand anders een idee welk bruin ik daarvoor zou moeten gebruiken ?
Ik zou zeggen doe zo voort en misschien tot op de Modelexpo in Mechelen ![;)]
Misschien eens een idee om in Mechelen standaard forum-naamkaartjes aan te bieden (al dan niet betaald !)
Groeten Peter[;)]
[/quote]

Beste Peter,

Ik zal in het vervolg elektrischlicht gebruiken in plaats van kaarslicht[:)]
De kleur bruin die meng ik meestal door bijvoorbeeld lederbruin te mengen met wat rood.

Groetjes bert

Ik kan slecht tegen kritiek[:D]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 17 september 2010, 20:39:19 pm
citaat:
Geplaatst door Baureihe 103

citaat:
Geplaatst door Metpetergaathetbeter

citaat:
Geplaatst door Baureihe 103[/iNakende ik probeer aankomende nieuwe artikeltjes altijd netjes aan te kleden met foto's[;)]
Beste Peter,

Ik zal in het vervolg elektrischlicht gebruiken in plaats van kaarslicht[:)]
De kleur bruin die meng ik meestal door bijvoorbeeld lederbruin te mengen met wat rood.

Groetjes bert

Ik kan slecht tegen kritiek[:D]Bert, bedankt voor de tip ![;)]
Het was misschien al een oplossing geweest als je 2 kaarsen zou gebruikt hebben![:D][:D](grapje)
't Was niet als afbrekende kritiek bedoeld maar als opbouwende kritiek!
Wees nu eens eerlijk als je wagons voldoende belicht zijn dan ogen ze toch 2x mooier, zie je veel meer de retouches en de verschillende kleurnuances in je weather-methode!
Groeten Peter[;)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Baureihe 103 op 17 september 2010, 20:44:07 pm
Beste Peter je hebt helemaal gelijk[8D]
Ik weet ook niet of ze de foto's nog bewerken qua licht en kleur.

Groetjes Bert.

En dat van ik kan niet tegen kritiek is ook maar een grapje[:)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 10 oktober 2010, 21:32:33 pm
Geachte redactie,

Misschien eens een(aantal)reportage(s) over modelspoorwegbanen van forum leden (als ze bereid zijn mee te werken).Ik dacht bijv aan Irvin's baan (maar er zijn er ongetwijfeld nog!).Wij hebben ongetwijfeld al een aantal mooie dingen gezien maar iedereen die MSM leest volgt het forum niet.En misschien kan de reporter van dienst nog dingen ontdekken die nog niet eerder op het forum verschenen! Graag eens een reactie!Groeten Peter[;)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: doomslu op 10 oktober 2010, 21:41:27 pm
citaat:
Geplaatst door Metpetergaathetbeter

Geachte redactie,

Misschien eens een(aantal)reportage(s) over modelspoorwegbanen van forum leden (als ze bereid zijn mee te werken).Ik dacht bijv aan Irvin's baan (maar er zijn er ongetwijfeld nog!).Wij hebben ongetwijfeld al een aantal mooie dingen gezien maar iedereen die MSM leest volgt het forum niet.En misschien kan de reporter van dienst nog dingen ontdekken die nog niet eerder op het forum verschenen! Graag eens een reactie!Groeten Peter[;)]

We zouden niet liever willen en zijn steeds op zoek naar banen om een reportage over te brengen. De meesten onder ons zijn echter nog in de bouwfase en wachten dus liever tot de baan (bijna) af is, wat geheel begrijpelijk is natuurlijk. (is schrijf 'bijna' omdat een baan eigenlijk nooit af is)

Mijn mailbox staat altijd open voor wie zijn baan wil presenteren. [;)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Ludwig op 13 oktober 2010, 18:57:56 pm
Ik zou graag eens een artikel zien verschijnen in ons lijblad waarin wordt uitgelegd hoe men aan een realistische en mooi baanplan begint.
Het liefst een artikel dat praktijkgerichte informatie geeft.
Het maken van een realistisch en functioneel baanplan blijft voor mij en ware marteling.
Moest er ooit zo?n artikel geweest zijn dan verneem ik graag in welk nummer dat was.
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: doomslu op 13 oktober 2010, 23:14:32 pm
citaat:
Geplaatst door Ludwig

Ik zou graag eens een artikel zien verschijnen in ons lijblad waarin wordt uitgelegd hoe men aan een realistische en mooi baanplan begint.
Het liefst een artikel dat praktijkgerichte informatie geeft.
Het maken van een realistisch en functioneel baanplan blijft voor mij en ware marteling.
Moest er ooit zo?n artikel geweest zijn dan verneem ik graag in welk nummer dat was.

Er is zo'n artikel geweest van de hand van onze Gerolf.
In welk nummer? Even kijken in de index op de website... voil?, gevonden, het was nr 66. [;)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 18 oktober 2010, 09:29:42 am
Misschien is het nu wel eens het moment om lezers van MSM bij wijze van enquete naar hun mening te vragen, misschien brengen mensen nieuwe dingen naar voor, hebben ze ideeen om meer deelnemers te hebben aan de baantjeswedstrijd!Wanneer er nu al zo gestart worden naar mening en ideeen dan ben ik zeker dat de volgende keer de beurs nog een groter succes wordt!Ik postte reeds een idee voor de baantjes wedstrijd!Groeten Peter[;)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 17 november 2010, 19:25:45 pm
Luc,
De artikelenreeks van baureihe 103(Bert) is die reeds afgelopen of wordt er ook even gewacht om nog andere artikels te publiceren ?
Groeten Peter[;)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: doomslu op 17 november 2010, 19:46:34 pm
citaat:
Geplaatst door Metpetergaathetbeter

Luc,
De artikelenreeks van baureihe 103(Bert) is die reeds afgelopen of wordt er ook even gewacht om nog andere artikels te publiceren ?
Groeten Peter[;)]

Neen hoor, Bert gaat nog uit zijn sloffen schieten. Je zal zien! [;)]
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: T03 op 17 november 2010, 21:00:08 pm
Er zijn twee rubrieken, namelijk suggesties en idee voor toekomstig nummer, welke is nu te gebruiken ? Hier nog is mijn idee.

In Mechelen stond er tussen de forumbanen iemand met een rinkelende overwweg, loeiende koeien en kwakende eenden.Prachtig dat geluid, wist me te vertellen dat hij het zelf life had opgenomen en dat het om een soort kleine kaart gaat waar je die opnames via computer programmeert. Hoe maak je zoiets ?

SpGr
Marc
Titel: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Metpetergaathetbeter op 28 november 2010, 12:56:03 pm
Misschien toch maar eens enquete (al dan niet los in de de MSM) of misschien eens ??n on line ! Want ik zag zowel op MSM en TMM- forum zelden zoveel reacties(zowel lovende kritiek als misnoegen!).
Toch misschien eens iets waar aan gedacht moet worden en misschien iets waar de MSM nog kwalitatief mee kan verbeteren ! [?]
Groeten Peter[;)]
Titel: Re: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: ERVIN op 05 januari 2013, 13:30:32 pm
Even dit oude draadje terug nieuw leven inblazen , ik merk de laatste tijd dat er meer en meer vragen komen over decoders ( types - instellingen enz... ) misschien zou het eens nuttig kunnen zijn om over deze problematiek een reportage te maken , maar de grote vraag is natuurlijk , wie is hier heel goed van op de hoogte en wie wil hier zijn , kostbare , tijd insteken.
Het is een niet zo makkelijke materie , en ik denk dat er ook heel wat technische zaken aan bod moeten komen.
Ik zou er zelf wel aan willen beginnen , maar het ontbreekt mij aan een degelijke kennis ,van ESU-decoders ( die ik altijd gebruik) heb ik wel wat kennis , maar er zijn er natuurlijk nog een pak hé!!  ???

Wat Krispy gedaan heeft met zijn locs , sluitverlichting en cabineverlichting schakelbaar maken a.d.h.v. instellingen en solderen aan en van decoders lijkt mij ook erg hedendaags , en waar ikzelf wel wat meer van zou willen te weten komen.
Titel: Re: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Jurgen op 05 januari 2013, 13:37:06 pm
Ik vind het een goed voorstel Erwin, maar als AC-rijder heb ik daar eerlijk gezegd niets aan omdat wij reeds standaard de decoder in ons model hebben zitten. Daardoor zijn alle instellingen dus ook reeds in orde en zou zo'n artikel voor ons gewoon bladvulling zijn.

Daarom zou ik op voorhand al willen zeggen dat het een artikel moet zijn dat niet te veel pagina's in beslag neemt en ook geen maanden lang blijft duren.

Maar dat zo'n artikel er eens mag komen, daarmee ben ik het wel eens! Hopelijk zijn er mensen die deze laatste zin ook lezen.
Titel: Re: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Gerolf op 05 januari 2013, 14:23:08 pm
Wil je nu zeggen dat geen enkele AC-rijder ooit een andere decoder wil plaatsen? Dat lijkt me sterk  ???
Titel: Re: Idee voor in de volgende nrs.
Bericht door: Jurgen op 05 januari 2013, 15:39:53 pm
Tot nu toe is het nooit bij me opgekomen om een perfect werkende decoder uit mijn model te sleuren en te vervangen.

Maar nu je het zegt, ik heb niet gedacht aan het feit dat een decoder ook wel eens defect kan gaan. Daar heb je dus wel een punt.  ;)