Kleine Julma is ze al aan het inpakken. :)
(https://cdn.johnythecarrot.com/rik/XfzStND65T.png)
Gewoonweg schitterend. Die golfplaten look is zeer geslaagd! Een frituur hoort werkelijk op elke Belgische baan thuis. Ik vind vooral die bierbak als opstapje leuk!
Knap gemaakt . Nu nog een spuitbus frietjeslucht ...
Voor wat het waard is en het is muggenzifterij. ;) De filters van het afzuigsysteem zijn niet van de uitgebeelde periode. Het oude systeem bestond uit een kader met dubbel fijn mazig metaaldraad met daartussen fijne metaalkrullen om het vet op te vangen en uit de damp- lucht te zuiveren. Het systeem met lamellen wordt in de huidige afzuigkappen gebruikt. En zoals gezegd het is muggenzifterij. Voor ik het vergeet een fraai ding voor op de baan. :)
Erik.
Leuk mini projectje zo'n frituur. En natuurlijk knap gemaakt. ;)
Citaat van: erik de noorman op 08 juli 2021, 09:24:30 AM
Voor wat het waard is en het is muggenzifterij. ;) De filters van het afzuigsysteem zijn niet van de uitgebeelde periode. Het oude systeem bestond uit een kader met dubbel fijn mazig metaaldraad met daartussen fijne metaalkrullen om het vet op te vangen en uit de damp- lucht te zuiveren. Het systeem met lamellen wordt in de huidige afzuigkappen gebruikt. En zoals gezegd het is muggenzifterij. Voor ik het vergeet een fraai ding voor op de baan. :)
Erik.
Bedankt voor de tip. ;)
jaaaa hijs leuk! Saus in precies de goeie kleuren ook. heerlijk.
Voor mij een grote met mayonaise in een puntzak. Er mag zout op de frietjes.
Prachtig Rik!
Prachtig! Wie kent ze nu niet?
Cyriel
Heb meteen trek, dus geen gekook maar
straks achter op het plein friet bij de kar halen
Dat waren tenminste frietkoten. Tegenwoordig is het verdorie heel moeilijk om er nog zo een te vinden.
De laatste tijd, door die "jupiler-toestand", zie meer van die kermis-frituurwagens staan op grote parkings.
In Diepenbeek staat er ene geregeld.
Door die HACCP-regels zijn veel van die koten verdwenen.
CiteerTegenwoordig is het verdorie heel moeilijk om er nog zo een te vinden.
Inderdaad. Sedert een bepaalde partij mede aan het bewind is worden we overgereglementeerd/beregelneefd in alle richtingen, de hele horeca lijdt daar fel onder, niet alleen de frituren.
Groot gelijk Alan,
Ook voor mijn echtgenote en voor mij zo'n puntzak met friet, mayonaise of Pickels en,,,, ja nauurlijk zout
Spijtig genoeg vind je die kramen bijna nergens meer, enkel meestal ongezellige frituren
Door die HACCP-regels zijn veel van die koten verdwenen.
Meestal terecht en ze zouden er nog veel meer moeten sluiten en niet enkel door de HACCP normen.
Erik.
in mijn jongen tijd waren de fritkoten al meer echte barakken, in een rijdend kraam ken ik ze niet.
stoofvlees iemand ? Heel veel (te veel) blijven plakken in Mechelen aan zo een kot.
Ik ben met de dochter aan het rondrijden voor te leren rijden, de meeste frituren die ik nu zie zijn in huizen.
Bij ons in het dorp is de frituur nog in een 'barak'.
Ik zou dit zo op de baan zetten. De transparante golfplaat ken ik van vroeger.
En de omgekeerde bierbak als trapje... prachtig.
Patrick
Vroeger aan het station in Lierde, net naast het café van haar dochter, elk weekend 'friture Marcella' in een verrijdbaar frietkot waarmee ze ook alle kermissen afreed.
Als je er stopte met je lief om frieten te kopen, begon het van "hoe is't maat, hebt ge ze al eens gepakt vandaag...?" en dat escaleerde dan naar veel ergere, veel vuilere praat!
Maar frieten bakken, dat kon ze als de beste, en menigeen wist te vertellen dat ze dat deed in schaapsvet...alhoewel daar geen bewijs voor is, en Marcella zal het ook niet meer na vertellen!
;)
Citaat van: Rangeerduivel op 09 juli 2021, 13:43:10 PM
Als je er stopte met je lief om frieten te kopen, begon het van "hoe is't maat, hebt ge ze al eens gepakt vandaag...?" en dat escaleerde dan naar veel ergere, veel vuilere praat!
Maar frieten bakken, dat kon ze als de beste, en menigeen wist te vertellen dat ze dat deed in schaapsvet...alhoewel daar geen bewijs voor is, en Marcella zal het ook niet meer na vertellen!
en gij beschaamd worden zeker ?
Citaat van: perk op 09 juli 2021, 13:35:16 PM
in mijn jongen tijd waren de fritkoten al meer echte barakken, in een rijdend kraam ken ik ze niet.
stoofvlees iemand ? Heel veel (te veel) blijven plakken in Mechelen aan zo een kot.
Ik ben met de dochter aan het rondrijden voor te leren rijden, de meeste frituren die ik nu zie zijn in huizen.
Bij ons in het dorp is de frituur nog in een 'barak'.
Ik zou dit zo op de baan zetten. De transparante golfplaat ken ik van vroeger.
En de omgekeerde bierbak als trapje... prachtig.
Patrick
Bij ons in de buurt zijn er inderdaad nog enkele in een moderne versie van een barak. En nog niet zo heel lang geleden (voor het overgenomen werd), voor mij het beste frituur in de buurt en omstreken.
vaak al in een container neergeplaatst
In Leopoldsburg staat Frituur Swa, wel vernieuwd, nog altijd. Velen die in Leopoldsburg hebben "gelegen", zullen er wel n fritje hebben gegeten.
Mijne favoriet tijdens de studies:
(https://i.pinimg.com/originals/fa/4d/32/fa4d328d27e0ff94a74346dcd221282e.jpg)
Is nu al ingepland op mijn baan!
Citaat van: Andress24 op 16 juli 2021, 08:34:18 AM
Mijne favoriet tijdens de studies:
(https://i.pinimg.com/originals/fa/4d/32/fa4d328d27e0ff94a74346dcd221282e.jpg)
Is nu al ingepland op mijn baan!
Ha, die ken ik, vlak bij het Sint-Pieters station in Gent! ;D
Dat zullen dan cousins geweest zijn, deze Antoine stond op het Jourdanplein in Etterbeek ;-)
Citaat van: Andress24 op 16 juli 2021, 09:13:14 AM
Dat zullen dan cousins geweest zijn, deze Antoine stond op het Jourdanplein in Etterbeek ;-)
Oesje, :-o Foutje van mij !
Dat is dan later een lelijk chaletachtig gedoe geworden (ondertussen ook al weer weg), maar de frieten waren/zijn legendarisch, en dat wist iedereen.
(https://brussels-express.eu/wp-content/uploads/2017/04/merkelselfie.jpg)
Zou Angela haar bodyguards ook een pak friet getrakteerd hebben???
Citaat van: chef garde op 16 juli 2021, 13:17:44 PM
Zou Angela haar bodyguards ook een pak friet getrakteerd hebben???
Aan hun blikken af te leiden, nope.
(https://images0.persgroep.net/rcs/F37WeB-uZsRJZmBsMPKWd4TYbq0/diocontent/147931187/_crop/30/0/742/420/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.8&desiredformat=webp)
Goedbedoelde opmerking (ik wil het geen kritiek noemen) van iemand die heel wat frituren in Mechelen (Frituur Veemarkt) en Leuven (aan het station) bezocht heeft in de jaren '70: de plastiek knijpflessen saus passen niet bij de periode. Beter zijn grote potten met een pomp of -beter nog- grote glazen Devos-Lemmens potten met een lepel in...
Waarom heb ik nu opeens zo'n goesting in een groot pak met cocktailsaus?
Wouter
Citaat van: Val-Rikard op 07 juli 2021, 21:16:07 PM
Kleine Julma is ze al aan het inpakken. :)
(https://cdn.johnythecarrot.com/rik/XfzStND65T.png)
eigenlijk mankeert daar nog ne pot pickels één van de sausen die je toen krijgen aléz kopen kon vpor op de frieten
en hard gekookte eieren
En het allerbelangrijkste; ZOUT! 8)
;)
Zout, mayonaise, mosterd en pickles. Meer was er in die tijd niet. In mijn tijd had je ook al tartaar, concktail, andalouse en ketchup. En zo'n emmer van 5 liter met een pomp erin.