Auteur Topic: Problemen Decoder programmeren met MM  (gelezen 524 keer)

Offline 59erke

  • Forumlid
  • Berichten: 1.537
  • Voornaam: koen
Problemen Decoder programmeren met MM
« Gepost op: 01 oktober 2018, 20:49:07 pm »
Even een vraagje in de groep gooien.

Heb zopas enkele nieuwe decoders gekocht om mijn analoge loks te digitaliseren.
Wanneer ik de decoder wens te programmeren met de MM krijg ik de melding ERR 4.

Dit gebeurt wanneer ik volgens de handleiding de eerste stap volg nl; MENU +1

Heeft er iemand een oplossing ?
Project La Gleize TP IV in 1:160, NMBS, Dieseltractie
Collector NMBS type 59 HO

Offline hapkin

  • Forumlid
  • Berichten: 445
  • Voornaam: Steve
Re: Problemen Decoder programmeren met MM
« Reactie #1 Gepost op: 01 oktober 2018, 21:47:32 pm »
hoi

effe in de handleiding van roco gekeken

ERR 4: Niet in “POM”-mode mogelijk.
           Deze fout treedt op wanneer de multiMAUS op de “POM”-mode (pag, 20) werd omgezet en
           de CV1 (locadres) geprogrammeerd moest worden. Programmeer CV1 op een apart programmeerspoor
           in “CV” -mode (zie pag. 20)

2.3. “MODUS” Fabrieksmatig is de multiMAUS ingesteld op de “CV-programmeermode”. Wilt u echter locs programmeren
                     zonder een apart programmeerspoor dan moet de multiMAUS ingesteld worden op de
                     “POM”-mode (programming on the main). Hiermee kunt u op de modelspoorweg een loc programmeren
                      waarvan het adres op de multiMAUS is ingesteld.
                      Eventueel moet een decoder reset worden uitgevoerd. Lees hiervoor de “TIPS EN AANWIJZINGEN” op
                      pagina 28. CV1 (adres) van de te programmeren loc is in “POM”-mode niet te programmeren.
                      Met een van beide pijltoetsen wordt de gewenste programmeermode gekozen.
                      – Bevestigen met de “Licht/OK”-toets. U keert terug naar het menu “MODUS”.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt, kijk anders voor meer info indeze hanleiding.

https://www.roco.cc/uploads/documents/pdf/multiMAUS/10810_multimaus_nl.pdf


Offline Waterman

  • Forumlid
  • Berichten: 172
  • Voornaam: Patrick
Re: Problemen Decoder programmeren met MM
« Reactie #2 Gepost op: 01 oktober 2018, 22:06:37 pm »
Yup, CV1 en Long Adresses (CV17 en CV18) programmeren lukt niet in POM.

Shift + Menu
PROGRAM --> ok drukken
driemaal pijltje naar rechts duwen
MODE --> ok drukken
met pijltje naar linsk of naar rechts CV selecteren + ok
En dan een paar keer op stop drukken om terug uit het menu te gaan.

Offline 59erke

  • Forumlid
  • Berichten: 1.537
  • Voornaam: koen
Re: Problemen Decoder programmeren met MM
« Reactie #3 Gepost op: 02 oktober 2018, 18:39:39 pm »
Jongens bedankt voor de tips, probleem van die ERR4 is bij deze opgelost.

Helaas geeft de lok geen teken van leven eens geprogrammeerd.
Zelfs niet met verschillende decoders te gebruiken.

Wanneer de decoder in een andere lok wordt geplaatst werkt deze wel...
Project La Gleize TP IV in 1:160, NMBS, Dieseltractie
Collector NMBS type 59 HO

Offline Dirkh

  • Forumlid
  • Berichten: 1.801
  • Voornaam: dirk
Re: Problemen Decoder programmeren met MM
« Reactie #4 Gepost op: 02 oktober 2018, 19:46:08 pm »
Meebrengen naar de expo dan bekijken we dat wel eens.

Offline eve

  • Forumlid
  • Berichten: 3.904
  • Voornaam: Erik
Re: Problemen Decoder programmeren met MM
« Reactie #5 Gepost op: 02 oktober 2018, 19:58:40 pm »
Even raden : ESU LokPilot V4.0 M4 ?

Mvg, Erik

Offline 59erke

  • Forumlid
  • Berichten: 1.537
  • Voornaam: koen
Re: Problemen Decoder programmeren met MM
« Reactie #6 Gepost op: 02 oktober 2018, 20:07:45 pm »
Even raden : ESU LokPilot V4.0 M4 ?

Mvg, Erik

nee D&H 05-1
Project La Gleize TP IV in 1:160, NMBS, Dieseltractie
Collector NMBS type 59 HO

Offline 59erke

  • Forumlid
  • Berichten: 1.537
  • Voornaam: koen
Re: Problemen Decoder programmeren met MM
« Reactie #7 Gepost op: 02 oktober 2018, 20:08:37 pm »
Meebrengen naar de expo dan bekijken we dat wel eens.

ook een oplossing, heb hier trouwens nog eentje die het niet doet
Project La Gleize TP IV in 1:160, NMBS, Dieseltractie
Collector NMBS type 59 HO

Offline Dirkh

  • Forumlid
  • Berichten: 1.801
  • Voornaam: dirk
Re: Problemen Decoder programmeren met MM
« Reactie #8 Gepost op: 02 oktober 2018, 20:49:25 pm »
Wat ik eerst doe is kijken of de lok goed rijd analoog. Ook op lage snelheid. Ik heb ondervonden dat bij N  belangrijk is om een goed rijdende lok te hebben vooraleer te proberen deze te digitalizeren.
Trouwens over welke lok spreken we hier. Soms moet er een condensator of spoel verwijderd worden.
Laatst nog ondervonden met een hobbytrain van Willy. niet aan het rijden te krijgen tot we een condensator verwijderden. En die lok was voorzien van een decoder stekker, je zou verwachten dat dan alles voorbereid is maar dat was blijkbaar niet het geval.

Offline eve

  • Forumlid
  • Berichten: 3.904
  • Voornaam: Erik
Re: Problemen Decoder programmeren met MM
« Reactie #9 Gepost op: 02 oktober 2018, 20:55:18 pm »
Welke loc graag ?
Mvg, Erik

Offline 59erke

  • Forumlid
  • Berichten: 1.537
  • Voornaam: koen
Re: Problemen Decoder programmeren met MM
« Reactie #10 Gepost op: 02 oktober 2018, 21:04:23 pm »
Hobbytrain H2855  Italiaanse versie van een duitse V36.

Lok is nieuw aangekocht en rijdt in analoge toestand perfect.
Decoderstekker is voorzien en volgens de winkelier waar ik hem heb gekocht is de DH05 de meest geschikte decoder.

Project La Gleize TP IV in 1:160, NMBS, Dieseltractie
Collector NMBS type 59 HO

Offline hapkin

  • Forumlid
  • Berichten: 445
  • Voornaam: Steve
Re: Problemen Decoder programmeren met MM
« Reactie #11 Gepost op: 02 oktober 2018, 21:40:53 pm »
Een D&H 05-1 ken ik nu niet, maar het zou kunnen dat je de decoder er niet juist hebt ingestoken...
Er zijn decoders die je verkeerd kan inpluggen

maak anders eens een foto

mvg Steve

Offline beertje

  • Forumlid
  • Berichten: 74
  • Voornaam: willy
Re: Problemen Decoder programmeren met MM
« Reactie #12 Gepost op: 02 oktober 2018, 21:42:47 pm »
Koen,kun je eens een foto plaatsen van de loc wel open.
waarschijnlijk ook de codensator verwijderen.
Gr.

Offline 59erke

  • Forumlid
  • Berichten: 1.537
  • Voornaam: koen
Re: Problemen Decoder programmeren met MM
« Reactie #13 Gepost op: 02 oktober 2018, 21:55:14 pm »
Bij deze enkele foto's





De decoder zit er nu voorlopig in, heb hem ook al eens omgedraaid maar telkens zonder resultaat.
Bedoeling is wel dat achteraf de pinnen 90° worden omgeplooid zodat de decoder in de cabine zit.

Moet wel zeggen dat het allemaal pieterig klein is want alles zit in de cabine gepropt.
Project La Gleize TP IV in 1:160, NMBS, Dieseltractie
Collector NMBS type 59 HO

Offline Dirkh

  • Forumlid
  • Berichten: 1.801
  • Voornaam: dirk
Re: Problemen Decoder programmeren met MM
« Reactie #14 Gepost op: 02 oktober 2018, 22:31:43 pm »
Net eens gaan kijken en ik vermoed dat er onder de oranje draad een condensator zit die de problemen veroorzaakt.