Auteur Topic: H0 DC loc niet om te bouwen naar digitaal ?  (gelezen 646 keer)

Offline efl045

  • Forumlid
  • Berichten: 911
  • Voornaam: Franky
Re: H0 DC loc niet om te bouwen naar digitaal ?
« Reactie #15 Gepost op: 11 september 2018, 14:45:45 pm »
Dus: naar mijn idee zijn alle modellen te digitaliseren, maar sommige modellen zullen wel wat meer weerstand bieden.
Succes ;-)
https://tinyurl.com/y7djor6b
Mvg,
Franky

Offline Michiel

  • Forumlid
  • Berichten: 9.024
  • Niets is verkeerd, zolang het maar plezeert
    • Brussel-Luxemburg anno 1920
  • Voornaam: Michiel
Re: H0 DC loc niet om te bouwen naar digitaal ?
« Reactie #16 Gepost op: 11 september 2018, 15:02:25 pm »
 ;D ... maar, langs beide kanten van de motor bovenaan zijn de twee aanslultdraden van de motor beschikbaar, klaar om door te kippen... decoder in een karretje erachter leggen, en pompen maar....  ;)
groetjes, Michiel ...een modelbaan bouwend: het station Brussel-Luxemburg in 1:160, een paar videos.
TPIe - Belgische Staatsspoorwegen - DCC(Lenz) - Koploper - N(1:160) - code55(Peco) - zelfbouwer(50%)

Online Klaas Zondervan

  • Forumlid
  • Berichten: 5.172
    • http://people.zeelandnet.nl/zondervan
  • Voornaam: Klaas
Re: H0 DC loc niet om te bouwen naar digitaal ?
« Reactie #17 Gepost op: 11 september 2018, 15:07:12 pm »
Het ging toch over locs? Een pompwagen is geen loc.

Offline efl045

  • Forumlid
  • Berichten: 911
  • Voornaam: Franky
Re: H0 DC loc niet om te bouwen naar digitaal ?
« Reactie #18 Gepost op: 11 september 2018, 15:08:37 pm »
Sorry, had er geen rekening mee gehouden dat sommigen compleet ongevoelig zijn voor wat humor...
Mvg,
Franky

Offline Michiel

  • Forumlid
  • Berichten: 9.024
  • Niets is verkeerd, zolang het maar plezeert
    • Brussel-Luxemburg anno 1920
  • Voornaam: Michiel
Re: H0 DC loc niet om te bouwen naar digitaal ?
« Reactie #19 Gepost op: 11 september 2018, 15:20:03 pm »
Letterlijk is een pompkar ook een "locomotief". Loco-motief = (uit latijn) "van plaats bewegen", ofwel iets dat van een plaats naar een ander beweegt. Het is nog geen "automobiel", dat in staat is "zelf" te bewegen. Die komt pas 100 jaar later op de proppen.  ;D
groetjes, Michiel ...een modelbaan bouwend: het station Brussel-Luxemburg in 1:160, een paar videos.
TPIe - Belgische Staatsspoorwegen - DCC(Lenz) - Koploper - N(1:160) - code55(Peco) - zelfbouwer(50%)

Online Klaas Zondervan

  • Forumlid
  • Berichten: 5.172
    • http://people.zeelandnet.nl/zondervan
  • Voornaam: Klaas
Re: H0 DC loc niet om te bouwen naar digitaal ?
« Reactie #20 Gepost op: 11 september 2018, 15:43:01 pm »
Sorry, had er geen rekening mee gehouden dat sommigen compleet ongevoelig zijn voor wat humor...
Ook sorry, ik had er een paar lachebekjes bij moeten zetten. :D :D :D

Offline eve

  • Forumlid
  • Berichten: 3.904
  • Voornaam: Erik
Re: H0 DC loc niet om te bouwen naar digitaal ?
« Reactie #21 Gepost op: 12 september 2018, 16:44:39 pm »
Stroomafname aan een zijd vast aan het chassis

Dat is geen beletsel : enkel de motorpolen mogen geen verbinding hebben met een rail.

Offline eve

  • Forumlid
  • Berichten: 3.904
  • Voornaam: Erik
Re: H0 DC loc niet om te bouwen naar digitaal ?
« Reactie #22 Gepost op: 12 september 2018, 16:49:27 pm »
Hallo Erik

Het enige model dat ik heb dat, volgens mij (maar wie ben ik) niet om te bouwen is, is mijn Merker & Fischer baureihe 89.70.
Ander antiekelingen die ik nog heb staan en waar ik echt aan de mogelijkheid twijfel is de Hruska baureihe 84, de Liliput baureihe 78 en een Gutzold baureihe 75.5 (oude versie) Deze drie modellen hebben trouwens kunststof spaakwielen met enkel de buitenrand in metaal, zodat ik zelfs betwijfel of de ombouw zou lonen.
Foto's van de drie laatste, enkel indien nodig.

De M&F 89.70 inklusief origineel bouwplan

DSCN2368 (1) by Peter Verlooy, on Flickr

Met 10.5 x 8.1 x 2.8 mm is een ESU LokPilot DCC zeker te verbergen onder ramen en/of dak.

Waar slaat trouwens deze opmerking op?
"Deze drie modellen hebben trouwens kunststof spaakwielen met enkel de buitenrand in metaal, zodat ik zelfs betwijfel of de ombouw zou lonen."

Als ze op DC rijden kun je er verder mee.

Offline eve

  • Forumlid
  • Berichten: 3.904
  • Voornaam: Erik
Re: H0 DC loc niet om te bouwen naar digitaal ?
« Reactie #23 Gepost op: 12 september 2018, 16:51:01 pm »
Dus: naar mijn idee zijn alle modellen te digitaliseren, maar sommige modellen zullen wel wat meer weerstand bieden.
Succes ;-)
https://tinyurl.com/y7djor6b

Zal iets meer zoeken naar plaats zijn.
Met 10.5 x 8.1 x 2.8 mm is een ESU LokPilot DCC zeker te verbergen...

Offline eve

  • Forumlid
  • Berichten: 3.904
  • Voornaam: Erik
Re: H0 DC loc niet om te bouwen naar digitaal ?
« Reactie #24 Gepost op: 12 september 2018, 16:53:10 pm »

Offline efl045

  • Forumlid
  • Berichten: 911
  • Voornaam: Franky
Re: H0 DC loc niet om te bouwen naar digitaal ?
« Reactie #25 Gepost op: 12 september 2018, 17:02:07 pm »
Met een extra wagon doe je dat zelfs op 3-rail rijden ;-)
En geluid is zo ook geen probleem...
Mvg,
Franky

Offline efl045

  • Forumlid
  • Berichten: 911
  • Voornaam: Franky
Re: H0 DC loc niet om te bouwen naar digitaal ?
« Reactie #26 Gepost op: 12 september 2018, 17:45:28 pm »
Technisch is op vandaag wellicht alles om te bouwen naar digitaal, zelfs een Z V60...
https://www.youtube.com/watch?v=FxcpnPsevng
En dat zonder extra wagonnetjes zelfs, straf.
Mvg,
Franky

Offline dani

  • Forumlid
  • Berichten: 5.679
  • Game over. Insert coin.
  • Voornaam: Dani
Re: H0 DC loc niet om te bouwen naar digitaal ?
« Reactie #27 Gepost op: 14 september 2018, 09:40:13 am »
Alles kan.....

Zelfs de balkan
En de Can-Can
Ook de paus kan... maar hij mag niet .

Gewoon om te zeggen dat "onmogelijk"  gewoon een nieuwe uitdaging is.   Voor (bijna) alles is tegenwoordig wel een omweg, een oplossing of een alternatief.
QUICK...  Switch off that fan, before something brown hits it !

Offline Michiel

  • Forumlid
  • Berichten: 9.024
  • Niets is verkeerd, zolang het maar plezeert
    • Brussel-Luxemburg anno 1920
  • Voornaam: Michiel
Re: H0 DC loc niet om te bouwen naar digitaal ?
« Reactie #28 Gepost op: 14 september 2018, 10:02:57 am »
Technisch is op vandaag wellicht alles om te bouwen naar digitaal, zelfs een Z V60...
https://www.youtube.com/watch?v=FxcpnPsevng
En dat zonder extra wagonnetjes zelfs, straf.

Dikwijls is het afwegen hoeveel lood je opoffert om de decoder erin te te kunnen proppen (ook met N-schaal locjes). Het is leuk om een loc digitaal te hebben, maar als ie amper nog 1 wagon kan trekken, en bij de minste helling ter plaatse trappelt, is de lol er vlug van af. Maar het model is wel gedigitaliseerd.  ;)
groetjes, Michiel ...een modelbaan bouwend: het station Brussel-Luxemburg in 1:160, een paar videos.
TPIe - Belgische Staatsspoorwegen - DCC(Lenz) - Koploper - N(1:160) - code55(Peco) - zelfbouwer(50%)

Offline efl045

  • Forumlid
  • Berichten: 911
  • Voornaam: Franky
Re: H0 DC loc niet om te bouwen naar digitaal ?
« Reactie #29 Gepost op: 14 september 2018, 10:16:53 am »
En dan zijn we weer bij mijn eerste opmerking, 'niet ombouwbaar' wordt ook gezegd als de lok het niet waard is... Je moet het niet louter technisch bekijken.
Mvg,
Franky