Auteur Topic: Roco's ombouwen naar Digitaal  (gelezen 1285 keer)

Offline Akhela

  • Forumlid
  • Berichten: 5
  • Voornaam: Raf
Roco's ombouwen naar Digitaal
« Gepost op: 13 maart 2018, 22:58:46 pm »
Beste mensen, eindelijk heb ik beslist en treed ik binnen in het digitale tijdperk. Ik ga beginnen met het ombouwen van twee Roco's. Hebben jullie tips voor mij, hoe welke decoders jullie aanraden?, waar ik deze het best ga kopen enz..., bestaan er foto's of filmpjes hoe je er best aan begint? Ik ben zelf wel handig, ken iets van Electronica, en kan zeker solderen :D. Alle tips zijn welkom. Alvast bedankt, alle begin is moeilijk.....
Mijn ombouwprojecten zijn voorlopig
ROCO 43452
ROCO 43548
FLEISCHMANN 1326
Ik bezit verder ook alle sturing al van Roco, oa multimaus
Foto's volgen...

Offline Rangeerduivel

  • Forumlid
  • Berichten: 3.961
  • Voornaam: Rudy
Re: Roco's ombouwen naar Digitaal
« Reactie #1 Gepost op: 14 maart 2018, 10:35:12 am »
Als de loc over een stekker beschikt is het eenvoudig, inpluggen en klaar!
De beste decoders zijn ontegensprekelijk van ESU.
https://www.google.be/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiphe-kvuvZAhWwsKQKHTthAJwQjBAINTAC&url=http%3A%2F%2Fwww.hp-pfeiffer.de%2Fdigiuebe%2Fdigiuebe.htm&usg=AOvVaw2DUk-OKll7RUewktI05yPZ

Ik weet nu niet hoe de Fleischmann er binnen uit ziet, maar de kans bestaat dat hij niet over een geisoleerd motorschild beschikt, de koolborstels moeten trouwens electrisch van de massa gescheiden zijn...
Zo'n motorschild kan je kopen;
bvb;
https://www.google.be/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjDvYOEwevZAhVB2qQKHfaOAg8QFgg6MAI&url=https%3A%2F%2Fwebshop.pijplines.nl%2FFleischmann-504750-Ge%25C3%25AFsoleerd-motorschild-voor-oude-Fleischmann-motoren&usg=AOvVaw23ZmMDS6R9AmDZ2V9dtf4v

Let echter wel op, er bestaan verschillende types!

 ;)

Offline Akhela

  • Forumlid
  • Berichten: 5
  • Voornaam: Raf
Re: Roco's ombouwen naar Digitaal
« Reactie #2 Gepost op: 14 maart 2018, 11:41:20 am »
 Foto's uploaden lukt me spijtig genoeg niet.
Toch al bedankt voor uw antwoord.
en nee de Roco's hebben nog geen decoderaansluiting...
De ene dateert uit '81 en de andere '86 (als ik goed ben ingelicht....

Offline Akhela

  • Forumlid
  • Berichten: 5
  • Voornaam: Raf
Re: Roco's ombouwen naar Digitaal
« Reactie #3 Gepost op: 14 maart 2018, 11:42:16 am »
De Fleischmann wordt nog een ander paar mouwen.........

Offline Gerolf

  • Administrator
  • Forumlid
  • Berichten: 19.503
    • Marche-en-Bières
  • Voornaam: Gerolf
Re: Roco's ombouwen naar Digitaal
« Reactie #4 Gepost op: 15 maart 2018, 09:26:44 am »
Foto's uploaden lukt me spijtig genoeg niet.

Rechtstreeks uploaden op de server van het forum kan niet. Zie http://forum.modelspoormagazine.be/index.php/topic,811.0.html
Er wordt in dat draadje over photobucket gesproken, maar flickr is intussen meer geschikt
Groeten uit "Marche-en-Bières"   ** Modelspoor is plezant **   TPIII-H0-DC-Zelfbouw

Online Freek

  • Forumlid
  • Berichten: 245
  • Voornaam: Freek
Re: Roco's ombouwen naar Digitaal
« Reactie #5 Gepost op: 15 maart 2018, 23:43:29 pm »
Ik zou zeggen, hier is mijn ervaring: http://forum.modelspoormagazine.be/index.php/topic,22671.0.html, maar de foto's zijn spijtig genoeg niet zichtbaar meer.
Als ik nog is even tijd heb zet ik alles terug in orde.
Ik heb voor mijn loks tot nu toe ESU gebruikt omwille van de vele mogelijkheden in de decoder. Andere heb ik niet geprobeerd dus daar kan ik niets over zeggen.

Online Freek

  • Forumlid
  • Berichten: 245
  • Voornaam: Freek
Re: Roco's ombouwen naar Digitaal
« Reactie #6 Gepost op: 15 maart 2018, 23:52:55 pm »
Wat je wel kan doen om de foto's te bekijken:
rechts klikken op de foto, 'adres van afbeelding kopiëren' aanklikken en dit dan openen in een nieuw venster.
Dan kan je de foto's wel zien, maar is veel omslachtiger.

Offline dani

  • Forumlid
  • Berichten: 5.594
  • Game over. Insert coin.
  • Voornaam: Dani
Re: Roco's ombouwen naar Digitaal
« Reactie #7 Gepost op: 16 maart 2018, 10:22:38 am »
door de Roco kan ik weing zeggen, voor de Fleischmann (vooral motorschild item) kan ik dit delen :   
https://www.youtube.com/watch?v=GULXK0ajbiU


Dit was een ombouw van  DC  2 rail naar    Digitaal DCC/MM  op  3-rail

(sorry voor de muziek, maar er mocht geen copyright op staan)
QUICK...  Switch off that fan, before something brown hits it !

Offline Akhela

  • Forumlid
  • Berichten: 5
  • Voornaam: Raf
Re: Roco's ombouwen naar Digitaal
« Reactie #8 Gepost op: 16 maart 2018, 20:53:15 pm »
Beste, bedankt allemaal!
ondertussen heb ik 2 decoders van esu lokpilot V4.0 DCC 8-Pol aangekocht.
Hopelijk gaan de roco's hier al met lukken, morgen begin ik eraan ;D
De Fleischmann ga ik verkopen denk ik(als ik nog een deftige prijs krijg..., en dan zoek ik wel iets nieuw dat ineens digitaal is.

Offline Akhela

  • Forumlid
  • Berichten: 5
  • Voornaam: Raf
Re: Roco's ombouwen naar Digitaal
« Reactie #9 Gepost op: 16 maart 2018, 21:03:44 pm »
Wat je wel kan doen om de foto's te bekijken:
rechts klikken op de foto, 'adres van afbeelding kopiëren' aanklikken en dit dan openen in een nieuw venster.
Dan kan je de foto's wel zien, maar is veel omslachtiger.
Beste Freek, bedankt maar helaas lukt het langs geen kanten om ook maar een foto te zien, spijtig want ik denk dat dat me echt wel kan vooruit helpen, kan je eventueel de foto's mailen. thx

Offline AtMoPo

  • Forumlid
  • Berichten: 267
  • Voornaam: Marino
Re: Roco's ombouwen naar Digitaal
« Reactie #10 Gepost op: 16 maart 2018, 22:24:26 pm »
Dit is van een Roco Br 215. De print die daar inzit is dezelfde als van de Roco reeks 59 en scheelt amper van de reeks 62 (oude versies)
http://www.hp-pfeiffer.de/digi_umbau1/dcc/br215_roco_walzenmotor/br215_roco_walzenmotor.html
AtMoPo

Offline Alberke

  • Forumlid
  • Berichten: 564
  • Voornaam: Hugo
Re: Roco's ombouwen naar Digitaal
« Reactie #11 Gepost op: 16 maart 2018, 22:37:50 pm »

De Fleischmann ga ik verkopen denk ik(als ik nog een deftige prijs krijg..., en dan zoek ik wel iets nieuw dat ineens digitaal is.
Hola, zo rap opgeven? Niet zo moeilijk hoor, alleen het motorschild vervangen en wat soldeerwerk
Ja, ik ben de plezantste thuis, als de vuilbak buiten staat! ;D

Offline AtMoPo

  • Forumlid
  • Berichten: 267
  • Voornaam: Marino
Re: Roco's ombouwen naar Digitaal
« Reactie #12 Gepost op: 16 maart 2018, 22:41:27 pm »

De Fleischmann ga ik verkopen denk ik(als ik nog een deftige prijs krijg..., en dan zoek ik wel iets nieuw dat ineens digitaal is.
Hola, zo rap opgeven? Niet zo moeilijk hoor, alleen het motorschild vervangen en wat soldeerwerk

idd
http://www.hp-pfeiffer.de/digi_umbau1/dcc/br218_flm_h0/motorschild_flm_218_01.jpg
AtMoPo

Online Freek

  • Forumlid
  • Berichten: 245
  • Voornaam: Freek
Re: Roco's ombouwen naar Digitaal
« Reactie #13 Gepost op: 16 maart 2018, 23:57:33 pm »
Ik heb de links in mijn draadje aangepast, de foto's zouden nu terug zichtbaar moeten zijn.

Laat je zeker niet afschrikken door dat isoleren van de motor, ik denk dat dit bijna bij alle oudere modellen het geval is. Meestal stelt dit niet veel voor. Bij mij was een plastic plaatje voldoende.

Ik denk dat het bij jouw loks makkelijker zal zijn om een decoder in te bouwen, je gaat meer plaats hebben.

Voordat je begint met testen, eerst uitmeten dat je nergens kortsluiting hebt, het kan je decoder beschadigen.

Offline Flip

  • Forumlid
  • Berichten: 30
  • Voornaam: Eduard
Re: Roco's ombouwen naar Digitaal
« Reactie #14 Gepost op: 29 maart 2018, 10:38:57 am »
Als de loc over een stekker beschikt is het eenvoudig, inpluggen en klaar!
De beste decoders zijn ontegensprekelijk van ESU.

@ Rangeerduivel : Leg eens uit waarom Esu de beste zijn? Heb je ze vergeleken met andere merken dan ?


Gr

Flip
Lenz digital PC sturing