Auteur Topic: ombouw Hag-lok  (gelezen 553 keer)

Offline Alberke

  • Forumlid
  • Berichten: 289
  • Voornaam: Hugo
Re: ombouw Hag-lok
« Reactie #15 Gepost op: 04 januari 2018, 19:45:21 pm »
Al eens geprobeerd de decoder onderste boven te plaatsen ( kan normaal geen kwaad , zijn ze tegen beschermd )
Gaat dat? Er is toch een "sleutelgat"

Offline Alberke

  • Forumlid
  • Berichten: 289
  • Voornaam: Hugo
Re: ombouw Hag-lok
« Reactie #16 Gepost op: 04 januari 2018, 19:54:28 pm »
Bij oudere motoren is er soms een elektrisch contact tussen een van de motorklemmen en het chassis. Bij analoge operatie is dat geen probleem, digitaal met een decoder mag dit absoluut niet! Meet eens de weerstand tussen elk van de klemmen van de motor, en het chassis?
Inderdaad een veel voorkomend euvel, maar dan heeft de decoder meestal al pffft gedaan.
En ik dacht dat het bij wisselstroommotoren niet gangbaar was

Offline 755philippe

  • Forumlid
  • Berichten: 833
  • Voornaam: philippe
Re: ombouw Hag-lok
« Reactie #17 Gepost op: 04 januari 2018, 20:00:59 pm »
Wat natuurlijk ook kan, want hij werkte bij mijn handelaar, dat ik de pinnen van de adapterprint misschien een klein beetje naar buiten moet duwen zowel links als rechts (minder dan 0.5mm). Kan dus een kontaktprobleem zijn.
Mvg

755philippe

Offline Alberke

  • Forumlid
  • Berichten: 289
  • Voornaam: Hugo
Re: ombouw Hag-lok
« Reactie #18 Gepost op: 04 januari 2018, 20:14:44 pm »
het enige wat ik je nog kan aanraden is de bedrading "doorfluiten", als je een ohmmeter hebt.

Offline 755philippe

  • Forumlid
  • Berichten: 833
  • Voornaam: philippe
Re: ombouw Hag-lok
« Reactie #19 Gepost op: 04 januari 2018, 20:34:43 pm »
Probleem is opgelost. Een van pinnen van de adapterprint raakte een van de kontakten van de dekoder niet. Oplossing was de contaktpinnen een heel klein beetje van elkaar duwen zodat de contakten mekaar raakten. Zag dit toevallig door even een vergrootglas boven de geplaatste decoder te zetten. Wel veel tijd verloren door een kleine pinafwijking. Alleszins wil ik iedereen bedanken voor het meedenken. Ik laat dit draadje nog even open voor de verdere ombouw. Aangezien het een Zwitserse lok is type Ae8/8 wil ik de Zwitserse lichtwissel inbouwen.
Heeft iemand een idee waar ik smd duo-leds kan kopen (geel/rood) ?
Mvg

755philippe

Offline Alberke

  • Forumlid
  • Berichten: 289
  • Voornaam: Hugo
Re: ombouw Hag-lok
« Reactie #20 Gepost op: 04 januari 2018, 21:18:14 pm »
ledbaron?

Offline Dreha

  • Forumlid
  • Berichten: 221
  • Voornaam: Harald

Online Michiel

  • Forumlid
  • Berichten: 8.499
  • Niets is verkeerd, zolang het maar plezeert
    • Brussel-Luxemburg anno 1920
  • Voornaam: Michiel
Re: ombouw Hag-lok
« Reactie #22 Gepost op: 04 januari 2018, 21:29:22 pm »
Goed dat je het probleem gevonden hebt, en gelukkig was het enkel een slecht contact.

Voor de LED zou ik eeder kiezen voor warm-wit/rood. Gele frontseinen zijn niet echt mooi.
groetjes, Michiel ...een modelbaan bouwend: het station Brussel-Luxemburg in 1:160, een paar videos.
TPIe - Belgische Staatsspoorwegen - DCC(Lenz) - Koploper - N(1:160) - code55(Peco) - zelfbouwer(50%)

Offline Alberke

  • Forumlid
  • Berichten: 289
  • Voornaam: Hugo

Offline Klaas Zondervan

  • Forumlid
  • Berichten: 4.872
    • http://people.zeelandnet.nl/zondervan
  • Voornaam: Klaas
Re: ombouw Hag-lok
« Reactie #24 Gepost op: 04 januari 2018, 23:13:48 pm »
Gele frontseinen zijn niet echt mooi.
Hangt van het land af. In Nederland zijn vrijwel alle frontseinen geel, dezelfde kleur als een gele led. Maar bij Philippe gaat het om een Zwitsers seinbeeld en dan zal het frontsein wit zijn. Ik betwijfel wel of duoleds wit/rood bestaan.

Online Michiel

  • Forumlid
  • Berichten: 8.499
  • Niets is verkeerd, zolang het maar plezeert
    • Brussel-Luxemburg anno 1920
  • Voornaam: Michiel
Re: ombouw Hag-lok
« Reactie #25 Gepost op: 04 januari 2018, 23:27:32 pm »
'k Wist niet dat het Nederlands frontseinbeeld geel was. In dat geval is een gele led wel mooi.  ;)

Duoleds (warm)wit/rood bestaan, zie tip van Alberke. Ik heb ze ook, met draadjes.
groetjes, Michiel ...een modelbaan bouwend: het station Brussel-Luxemburg in 1:160, een paar videos.
TPIe - Belgische Staatsspoorwegen - DCC(Lenz) - Koploper - N(1:160) - code55(Peco) - zelfbouwer(50%)

Offline 755philippe

  • Forumlid
  • Berichten: 833
  • Voornaam: philippe
Re: ombouw Hag-lok
« Reactie #26 Gepost op: 05 januari 2018, 00:07:35 am »
Ik bedoelde id warm-wit ipv geel.
Mvg

Offline 755philippe

  • Forumlid
  • Berichten: 833
  • Voornaam: philippe
Re: ombouw Hag-lok
« Reactie #27 Gepost op: 06 januari 2018, 20:04:47 pm »
Nu nog even uitzoeken hoe ik de Zwitserse lichtwissel kan realiseren. Zal me wel moeten beperken tot de eenvoudigste lichtbeelden want ze allemaal realiseren is volgens mij onmogelijk aangezien ik 6 funkties kan aansturen f0 voorwaarts en achterwaarts inbegrepen.
Mvg

755philippe