Auteur Topic: Ecos en MS_1  (gelezen 197 keer)

Offline dani

  • Forumlid
  • Berichten: 5.139
  • Game over. Insert coin.
  • Voornaam: Dani
Ecos en MS_1
« Gepost op: 21 september 2017, 11:53:15 am »
Hoe moet ik mijn  ECOS 2 en mijn MobileStation 1  samen op de baan aansluiten ?

Niet via de adapterkabel, dat is te gemakkelijk en ze zijn te ver van elkaar verwijderd..

Ik wil rangeren en sorteren maar met een lokale bediening in het hoekje van de zolder, niet van op de ecos.
QUICK...  Switch off that fan, before something brown hits it !

Offline ACFI

  • Forumlid
  • Berichten: 301
    • Les Ateliers de Construction Ferroviaires d'Impde
  • Voornaam: Steven
Re: Ecos en MS_1
« Reactie #1 Gepost op: 21 september 2017, 12:13:42 pm »
Dani,

uiteindelijk is de stekker van een MS1 een DIN stekker / PS/2 stekker. Remember IBM PS/2 niet Sony PS/2.

Daar bestonden toch (heel dure) verlengkabels voor. Ofwel een keyboard switch die via bijv een etherkabel loopt?

Ik dacht aan iets als dit: https://www.startech.com/Networking-IO/USB-PS2/PS2-Keyboard-and-Mouse-over-Cat5-Extender~PS2UTPEXT

ACFI

PS. Whoepsie. Ik had niet naar de prijs gekeken van dat spul. Jakkes. 55$. Dus terug naar af.
PPS. Misschien heeft je IT helpdesk wel nog zoiets liggen in hun oude stock.

Offline dani

  • Forumlid
  • Berichten: 5.139
  • Game over. Insert coin.
  • Voornaam: Dani
Re: Ecos en MS_1
« Reactie #2 Gepost op: 21 september 2017, 12:17:51 pm »
een goeie suggestie, en ik had daar ook al aan gedacht, maar het is een dure optie  vind ik persoonlijk.
En volgens mij is het geen gewone  PS/2 stekker hoor....  Ik zou het es moeten checken, maar volgens mij heb ik het al eens geprobeerd met een keyboard verlengkabel en paste het niet.
Ook heb je kans op signaalverlies en parasieten op de kabel als die te lang wordt  (ik heb zowat 17 meter nodig).


Daarom zou ik graag de MS1 lokaal gebruiken met zijn originele aansluitspoor maar dat kan niet zomaar op 1 set rails met de Ecos.  Dan krijg je vonken.

Aangezien het een "apart" stuk baan is en er enkel maar een handvol "vaste" rangeerloks komen, zal het dus waarschijnlijk gescheiden moeten blijven.
Dan maar met een "wisselsectie" tussen de 2 controllers ?  pffff.....  altijd dat omswitchen....
QUICK...  Switch off that fan, before something brown hits it !

Offline Gerolf

  • Administrator
  • Forumlid
  • Berichten: 18.739
    • Marche-en-Bières
  • Voornaam: Gerolf
Re: Ecos en MS_1
« Reactie #3 Gepost op: 21 september 2017, 13:01:32 pm »
Draadloze overdracht?
Groeten uit "Marche-en-Bières"   ** Modelspoor is plezant **   TPIII-H0-DC-Zelfbouw

Offline dani

  • Forumlid
  • Berichten: 5.139
  • Game over. Insert coin.
  • Voornaam: Dani
Re: Ecos en MS_1
« Reactie #4 Gepost op: 21 september 2017, 13:12:31 pm »
maar dan moet ik weer iets nieuws kopen, terwijl ik nog 2  MS-1  liggen heb, inclusief voedingen en aansluitrails.
Dat kost niks


Draadloos via de (bestaande) iphone of iPod... misschien wel een alternatief ja .   En een houdertje aan de baan bevestigen om die in te zetten en op te laden ?
Dan liggen die MS1 dingen daar natuurlijk mooi te wezen.   Verkopen is geen optie want voor een MS1 krijg je tegenwoordig niks meer, ik wil dan wel wat € recupereren als ik dingen weg doe.
QUICK...  Switch off that fan, before something brown hits it !

Online Klaas Zondervan

  • Forumlid
  • Berichten: 4.781
    • http://people.zeelandnet.nl/zondervan
  • Voornaam: Klaas
Re: Ecos en MS_1
« Reactie #5 Gepost op: 21 september 2017, 13:23:51 pm »
Kan je de MS1 als slaaf aansluiten op de Ecos? Dan hoef je geen speciale verlengkabel te kopen. Knip de bestaande kabel door en las er een stuk tussen.

Offline dani

  • Forumlid
  • Berichten: 5.139
  • Game over. Insert coin.
  • Voornaam: Dani
Re: Ecos en MS_1
« Reactie #6 Gepost op: 21 september 2017, 13:48:31 pm »
Het kan, maar dat is nu net wat ik niet wil.  een kabel van 17 meter aan een MS1 is om problemen vragen.

NEE? ik heb geen reusachtige zolder, maar ik wil ook geen kabels die zweven door de ruimte.  Ze moeten de muur/baan volgen

QUICK...  Switch off that fan, before something brown hits it !

Online Klaas Zondervan

  • Forumlid
  • Berichten: 4.781
    • http://people.zeelandnet.nl/zondervan
  • Voornaam: Klaas
Re: Ecos en MS_1
« Reactie #7 Gepost op: 21 september 2017, 15:50:14 pm »
Waarom denk je dat die 17 meter problemen gaat geven? Ervaring? De railstroom hoeft er niet door, want die wordt door de Ecos geleverd.
En is er geen kortere route mogelijk? Via het dak of de vloer?

Offline dani

  • Forumlid
  • Berichten: 5.139
  • Game over. Insert coin.
  • Voornaam: Dani
Re: Ecos en MS_1
« Reactie #8 Gepost op: 21 september 2017, 15:55:35 pm »
korte route via dak of vloer is even ver als langs de muur of de baan, helaas.

Ik heb inderdaad ervaring met storingen op "verlengde" kabels van dat type.  Niet fijn...   Elke "verbinding"  (soldeerpunt of  "las" zoals je dat noemt) is spanningsval, en dan ook nog over de kabel zelf.   Tenzij je relatief dikke draden gebruikt en dan is het minder handelbaar.
QUICK...  Switch off that fan, before something brown hits it !

Offline dani

  • Forumlid
  • Berichten: 5.139
  • Game over. Insert coin.
  • Voornaam: Dani
Re: Ecos en MS_1
« Reactie #9 Gepost op: 21 september 2017, 15:59:00 pm »
al bij al denk ik dat de  draadloze manier nog de beste zal zijn, zoals Gerof suggereerde.

Dan gaan de MS1 toestelletjes in de schuif tot ik nog eens een test of programmeer spoortje voor MM1-MM2 protocol aan leg...  of voor een totaal "gescheiden" stuk op de baan .
QUICK...  Switch off that fan, before something brown hits it !

Offline raf

  • Forumlid
  • Berichten: 3.362
  • Voornaam: raf
Re: Ecos en MS_1
« Reactie #10 Gepost op: 21 september 2017, 16:04:37 pm »
signaal versterken tot 12 volt dat over de kabel sturen en dan van die 12 volt terug het ttl signaal maken
 ergens zitten deze chipjes  in mijn zender en rov maar om dat nu open te gaan doen om eventjes te kijken welke het zijn is wat veel werk
de ppm signalen kunnen er mee verstuurt  worden en tot een 500 meter werkt dit perfect .
verder heb ik nog niet nodig gehad maar ik denk dat 1.000 meter geen probleem zou geven

ze zitten altijd als paar verpakt dus als setje en ook bij den ali te koop
er zijn 4 signalen per chip te versturen/ontvangen
wie zoek die vind zou ik zeggen


Online Klaas Zondervan

  • Forumlid
  • Berichten: 4.781
    • http://people.zeelandnet.nl/zondervan
  • Voornaam: Klaas
Re: Ecos en MS_1
« Reactie #11 Gepost op: 21 september 2017, 16:18:32 pm »
Elke "verbinding"  (soldeerpunt of  "las" zoals je dat noemt) is spanningsval, en dan ook nog over de kabel zelf.   
Als je het goed vindt blijf ik er nog even over doorzeuren. ;D
Spanningsval lijkt me nauwelijks een probleem. Het gaat toch maar over signalen van milliamperes? Of het zou moeten zijn dat die signalen worden verstoord door rotzooi in de omgeving.
Ik heb trouwens geen idee wat voor soort signalen er over die kabel gaan en met welk protocol.

Offline dani

  • Forumlid
  • Berichten: 5.139
  • Game over. Insert coin.
  • Voornaam: Dani
Re: Ecos en MS_1
« Reactie #12 Gepost op: 21 september 2017, 16:29:28 pm »
zeur gerust door.....    ik heb daar geen probleem mee Klaas.  Wie weet steken we er wat van op .
Er passeren in de buurt van de draad  (zijn kortste weg) een aantal bronnen van rotzooi...

- 4 ringleidingen van 4 aparte 2A tot 4A boosterkringen
- Een 16V AC leiding die ongeveer continu 1.5  A zal gaan voeren
- Een aantal stuurleidingen voor wissels op 16VDC die flinke pieken trekken
- 2  kringen van 220V  voor de voeding van de baan
- 3 kringen van 220V  die spanning leveren aan spoptjes boven de baan 
- Een paar draden van de luidsprekers  (ik werk en speel graag met een muziekje)
- en dan nog wat 12V en 5V  ringleiding(en) voor verlichting en accessoires op de baan en wat Arduino spul


Ik ga er van uit dat er tussen ECOS en  MS1 als "Handregelaar" een serieel protocol gevoerd wordt maar dat weet ik niet zeker.  Ik geloof dat het op dezelfde bus zit als de andere uitbreidingsaansluiting (bvb naar de boosters en zo )

QUICK...  Switch off that fan, before something brown hits it !

Offline 755philippe

  • Forumlid
  • Berichten: 774
  • Voornaam: philippe
Re: Ecos en MS_1
« Reactie #13 Gepost op: 21 september 2017, 16:41:12 pm »
Hallo,
Gebruik toch de ecosslink terminal. Geen dataverlies en je kunt je Ms inpluggen waar je de terminal hebt geplaatst. Even de link http://www.tsdbvba.be/handleidingen/ECoSLinkTerminal-Nl.pdf . Hij is wel niet zo goedkoop, ik dacht ergens tussen 50-60€.
Mvg

755philippe

Offline dani

  • Forumlid
  • Berichten: 5.139
  • Game over. Insert coin.
  • Voornaam: Dani
Re: Ecos en MS_1
« Reactie #14 Gepost op: 21 september 2017, 17:57:21 pm »
zal ik eens bekijken...  't is natuurlijk niet goedkoop maar ja 't is ESU hee
thanks !
QUICK...  Switch off that fan, before something brown hits it !