Auteur Topic: ESU ledstrip programmeren via de lokprogrammer  (gelezen 548 keer)

Offline Belgaboy

  • Forumlid
  • Berichten: 102
  • Voornaam: Patrick
ESU ledstrip programmeren via de lokprogrammer
« Gepost op: 06 september 2017, 19:35:00 pm »
Volgens de handleiding van de ESU ledstrip 50708 (met ingebouwde dcc decoder) zou je deze kunnen instellen met de lokprogrammer. Ik slaag daar maar niet in!  Zijn er mensen die weten hoe je dit precies doet?  Als ik de ledstrip aansluit op de programmer en probeer de decoder uit te lezen krijg ik een foutmelding en zegt hij no decoder found...

Ook nieuwe cv waardes wegschrijven lukt niet.
Ik wil deze ledstrips gebruiken voor de I6 rijtuigen van ls models, zie artikel in de huidige MSM.

Bij alle andere decoders van het merk lukt dit zonder problemen. (Loksound en lokpilot decoders)

Wie heeft raad?

Patrick

NMBS Ep. IV, V      ESU ECoS II, iTrain

Offline Alberke

  • Forumlid
  • Berichten: 200
  • Voornaam: Hugo
Re: ESU ledstrip programmeren via de lokprogrammer
« Reactie #1 Gepost op: 06 september 2017, 20:02:24 pm »
Heeft iets te maken met dat de decoder een motor "verwacht"

Offline Alberke

  • Forumlid
  • Berichten: 200
  • Voornaam: Hugo
Re: ESU ledstrip programmeren via de lokprogrammer
« Reactie #2 Gepost op: 06 september 2017, 20:05:21 pm »
uit de handleiding:
Connect to AUX1 a load of 60mA to 100mA , in order to read CVs!

Offline bellejt

  • Forumlid
  • Berichten: 1.874
  • Graag een glaasje wijn
    • http://www.johnnyrail.net
  • Voornaam: Johnny
Re: ESU ledstrip programmeren via de lokprogrammer
« Reactie #3 Gepost op: 06 september 2017, 20:40:56 pm »
terug het veel gezegde RTFM . Read the fuc*** manual. Zo simpel kan het zijn :)
groetjes,salutations,greetings,Johnny

Offline 755philippe

  • Forumlid
  • Berichten: 803
  • Voornaam: philippe
Re: ESU ledstrip programmeren via de lokprogrammer
« Reactie #4 Gepost op: 06 september 2017, 20:47:54 pm »
Het gaat hier om een funktiedekoder. Heb je dit juist ingesteld. Dus geen soundtype of decoder die een motor aanstuurd. Dit moet je eerst selekteren alvorens je kunt beginnen.
Mvg

755philippe

Offline Alberke

  • Forumlid
  • Berichten: 200
  • Voornaam: Hugo
Re: ESU ledstrip programmeren via de lokprogrammer
« Reactie #5 Gepost op: 06 september 2017, 20:56:42 pm »
Nu nog iets vinden met dat verbruik!
Een achterlicht lampje van een fiets is ongeveer 50mA bij 6 volt
Maar hoeveel is de spanning die de decoder op die aux zet?
Waarschijnlijk meer dan 15 Volt
Weerstandjes proberen... Wet van Ohm eens opfrissen :D


Offline bellejt

  • Forumlid
  • Berichten: 1.874
  • Graag een glaasje wijn
    • http://www.johnnyrail.net
  • Voornaam: Johnny
Re: ESU ledstrip programmeren via de lokprogrammer
« Reactie #6 Gepost op: 06 september 2017, 21:26:49 pm »
180 ohm 2 of 3 watt  .Waarde industrieel kan dus vanaf 180 ohm tot 330 ohm.Neem zeker 2 Watt minstens.
groetjes,salutations,greetings,Johnny

Offline Belgaboy

  • Forumlid
  • Berichten: 102
  • Voornaam: Patrick
Re: ESU ledstrip programmeren via de lokprogrammer
« Reactie #7 Gepost op: 07 september 2017, 10:48:07 am »
terug het veel gezegde RTFM . Read the fuc*** manual. Zo simpel kan het zijn :)

Dat is nochtans exact wat ik gedaan heb, alleen staat er bij het gebruik van de lokprogrammer niet vermeld dat je iets aan de AUX 1 moet hangen...

NMBS Ep. IV, V      ESU ECoS II, iTrain

Offline Ben

  • Forumlid
  • Berichten: 639
    • Frotterdam
  • Voornaam: Ben
Re: ESU ledstrip programmeren via de lokprogrammer
« Reactie #8 Gepost op: 07 september 2017, 11:53:02 am »
Een LokProgrammer is niet anders dan een centrale. In DCC lezen kan alleen met belasting op AUX1, schrijven kan wel en de foutmelding kun je dan negeren. Dit geldt voor alle functiedecoders.

Gr, Ben.

Offline jlvjlv

  • Forumlid
  • Berichten: 76
  • Voornaam: Johan
Re: ESU ledstrip programmeren via de lokprogrammer
« Reactie #9 Gepost op: 07 september 2017, 12:10:03 pm »
Ook even controleren: in de recente updates van de lokprogrammer software (momenteel 4.6.0 van 26/7/17) is er blijkbaar ook gesleuteld aan het werken met de ESU-ledstrips.

J.

Offline dani

  • Forumlid
  • Berichten: 5.187
  • Game over. Insert coin.
  • Voornaam: Dani
Re: ESU ledstrip programmeren via de lokprogrammer
« Reactie #10 Gepost op: 07 september 2017, 12:29:24 pm »
probeer eens een gewoon gloeilampje van 16v of zo...
QUICK...  Switch off that fan, before something brown hits it !

Offline Belgaboy

  • Forumlid
  • Berichten: 102
  • Voornaam: Patrick
Re: ESU ledstrip programmeren via de lokprogrammer
« Reactie #11 Gepost op: 07 september 2017, 15:59:06 pm »
probeer eens een gewoon gloeilampje van 16v of zo...

Dani, er hangt een 19V  65 mA gloeilampje aan de AUX 1 maar nog steeds kan ik niks uitlezen/wegschrijven...
NMBS Ep. IV, V      ESU ECoS II, iTrain

Offline dani

  • Forumlid
  • Berichten: 5.187
  • Game over. Insert coin.
  • Voornaam: Dani
Re: ESU ledstrip programmeren via de lokprogrammer
« Reactie #12 Gepost op: 07 september 2017, 16:09:45 pm »
heb je een centrale waarmee je kan de decoder inlezen ??

Misschien werkt hij inderdaad niet ...  of heb je nog een andere decoder van zelfde type ?
QUICK...  Switch off that fan, before something brown hits it !

Offline Ben

  • Forumlid
  • Berichten: 639
    • Frotterdam
  • Voornaam: Ben
Re: ESU ledstrip programmeren via de lokprogrammer
« Reactie #13 Gepost op: 07 september 2017, 16:23:12 pm »
Even testen dan. Lokadres is 3 en onder F2 gaan alle leds aan............

Offline Belgaboy

  • Forumlid
  • Berichten: 102
  • Voornaam: Patrick
Re: ESU ledstrip programmeren via de lokprogrammer
« Reactie #14 Gepost op: 07 september 2017, 16:24:28 pm »
ik heb de ledstrip 50708 aan de ECoS aangesloten en nu kan ik wel alle CV's uitlezen en wegschrijven (???)...waarom lukt dit dan niet met de lokprogrammer?

Al mijn lokpilot en loksound decoders heb ik zo perfect kunnen instellen en met de ledstrip lukt het maar niet, om moedeloos van te worden :(
NMBS Ep. IV, V      ESU ECoS II, iTrain