Auteur Topic: Overschakelen  (gelezen 1200 keer)

Offline WVA

  • Forumlid
  • Berichten: 23
  • Voornaam: Werner
Overschakelen
« Gepost op: 25 juli 2017, 20:11:16 pm »
Hoi Iedereen,

Ik heb momenteel een DC analoge modelspoorbaan met een 25 tal loks. Ik wil langzaam overschakelen naar digitaal. Om de kost wat te spreiden zou ik in eerste instantie de wissels en de seinen willen digitaliseren.

Ik ga hiervoor de ECOS 50200 aanschaffen. Maar kan ik dit blijven combineren met analoog rijden?

Alvast bedankt voor jullie reacties

Offline ceuleer

  • Forumlid
  • Berichten: 855
  • Voornaam: gunter
Re: Overschakelen
« Reactie #1 Gepost op: 25 juli 2017, 20:32:02 pm »
Als je toch een Ecos aanschaft, zou ik eerst alle locs digitaliseren, en daarna de wissels.
De voordelen van digitaal rijden zijn enorm, daarom zou ik de wissels digitaliseren uitstellen tot later.
Voor een kleine 30 euro kan je als een ESU V4 lokpilot kopen, zelfs vanaf 23,40 euro via volgende link.

https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/3665593_-lokpilot-v4-0-dcc-decoder-8-polig-nem-652-54611-esu.html

Ik zou geen centrale van ongeveer 600 euro aankopen om wissels digitaal te sturen, en dan analoog rijden met treinen.  ;)

Offline WVA

  • Forumlid
  • Berichten: 23
  • Voornaam: Werner
Re: Overschakelen
« Reactie #2 Gepost op: 26 juli 2017, 10:56:47 am »
Dank je voor je reactie.

Ik begrijp je redenering. Doch is mijn vraag niet beantwoordt. Kan ik alleen de wissels en seinen overzetten?

Alvast bedankt

Offline ACFI

  • Forumlid
  • Berichten: 287
    • Les Ateliers de Construction Ferroviaires d'Impde
  • Voornaam: Steven
Re: Overschakelen
« Reactie #3 Gepost op: 26 juli 2017, 11:01:02 am »
Ja hoor,

Je kan eerst je wissels en seinen ombouwen.

Je gebruikt dan heel weinig van de functionaliteit van de ecos.

Je ziet je ecos als een langetermijnsinvestering en daar is niets mis mee.

ACFI.

Ps. Er zijn zelfs mensen met een ecos zonder baan. Dat is pas langetermijndenken.

Offline WVA

  • Forumlid
  • Berichten: 23
  • Voornaam: Werner
Re: Overschakelen
« Reactie #4 Gepost op: 26 juli 2017, 11:03:02 am »
Ja hoor,

Je kan eerst je wissels en seinen ombouwen.

Je gebruikt dan heel weinig van de functionaliteit van de ecos.

Je ziet je ecos als een langetermijnsinvestering en daar is niets mis mee.

ACFI.

Ps. Er zijn zelfs mensen met een ecos zonder baan. Dat is pas langetermijndenken.

Dank je wel, dat is duidelijk :-)

Offline Michiel

  • Forumlid
  • Berichten: 8.237
  • Niets is verkeerd, zolang het maar plezeert
    • Brussel-Luxemburg anno 1920
  • Voornaam: Michiel
Re: Overschakelen
« Reactie #5 Gepost op: 26 juli 2017, 11:03:18 am »
Ja, je kan wissels en seinen digitaal aansturen met de Ecos, en analoog blijven rijden. Technisch is dat zonder probleem mogelijk. Ik vraag me wel af hoe praktisch het is.

(oops, Steven was me net voor)
groetjes, Michiel ...een modelbaan bouwend: het station Brussel-Luxemburg in 1:160, een paar videos.
TPIe - Belgische Staatsspoorwegen - DCC(Lenz) - Koploper - N(1:160) - code55(Peco) - zelfbouwer(50%)

Offline Klaas Zondervan

  • Forumlid
  • Berichten: 4.748
    • http://people.zeelandnet.nl/zondervan
  • Voornaam: Klaas
Re: Overschakelen
« Reactie #6 Gepost op: 26 juli 2017, 11:49:26 am »
Wat voor meerwaarde zie je er in om met de wissels en seinen te beginnen?
Wissels en seinen zijn plaatsgebonden, die kan je ook zonder digitale toestanden individueel aansturen.

Offline dani

  • Forumlid
  • Berichten: 5.091
  • Game over. Insert coin.
  • Voornaam: Dani
Re: Overschakelen
« Reactie #7 Gepost op: 26 juli 2017, 13:43:47 pm »
en vergeet niet dat wissel- en seindecoders OOK geld kosten !!

Ik begrijp je vraag wel maar ga het merendeel van de antwoorden hier bij treden...


Doe best eerst je loks en dan de rest.  Wissels en seinen kan je één voor één ombouwen en decoders dan aansluiten op de ecos, maar analoge loks rijden niet meer eens je digitale spanning op je rails zet.    (allee, ze rijden juist WEL,  allen aan volle snelheid !)
QUICK...  Switch off that fan, before something brown hits it !

Offline 59erke

  • Forumlid
  • Berichten: 1.138
  • Voornaam: koen
Re: Overschakelen
« Reactie #8 Gepost op: 26 juli 2017, 14:45:29 pm »
Ik ga mee met iedereen, eerst de loks en als deze allemaal klaar zijn kan je de seinen en wissels doen.

Ik ben ook nog volop bezig met mijn loks om te bouwen en de wissels worden hier nog analoog en zelfs gedeeltelijk manueel aangestuurd.
Project La Gleize TP IV in 1:160, NMBS, Dieseltractie
Collector NMBS type 59 HO

Offline marctje

  • Forumlid
  • Berichten: 750
    • http://users.telenet.be/URHA
  • Voornaam: marc
Re: Overschakelen
« Reactie #9 Gepost op: 26 juli 2017, 15:41:01 pm »
Ik rij op URHA digitaal, maar mijn wissels zijn nog zelfs manueel.
marc

Minibaantjes 2016 URHA
a world on the other side of the sea

Offline WVA

  • Forumlid
  • Berichten: 23
  • Voornaam: Werner
Re: Overschakelen
« Reactie #10 Gepost op: 29 juli 2017, 21:38:16 pm »
Goedenavond iedereen,

Bedankt voor jullie feedback, na lang wikken en wegen, rekenen en nogmaals rekenen zal ik inderdaad versneld overschakelen. Ik ga eerst mijn loks overzetten en dan mijn wissels en seinen.

Op naar het digitale avontuur. Gisteren mijn ECOS centrale gaan halen en al goed mee geëxperimenteerd :-)

Offline WVA

  • Forumlid
  • Berichten: 23
  • Voornaam: Werner
Re: Overschakelen
« Reactie #11 Gepost op: 30 juli 2017, 15:46:16 pm »
Hoi iedereen, volgende vraag, welke decoders dien ik in te bouwen bij de LS models loks? Is dit de 54617 LokPilot V4.0 DCC with PluX22 NEM658?

Offline Klaas Zondervan

  • Forumlid
  • Berichten: 4.748
    • http://people.zeelandnet.nl/zondervan
  • Voornaam: Klaas
Re: Overschakelen
« Reactie #12 Gepost op: 30 juli 2017, 15:52:10 pm »
Hangt er vanaf wat voor interface er in de loc zit. Volgens de normen van de Morop zou de fabrikant dit moeten vermelden op de doos of in de papieren die bij een loc worden geleverd, maar ik zie dat maar zelden.

Offline oebr

  • Forumlid
  • Berichten: 771
  • on East Belgian rails - Liège 1992 - H0 - DCC
    • On East Belgian Rails - website
  • Voornaam: Red
Re: Overschakelen
« Reactie #13 Gepost op: 30 juli 2017, 15:52:16 pm »
http://www.loksound.be/15/lsmodels.htm
http://www.loksound.be/15/27.htm

nee pas daar mee op, sommige hebben mtc21 aansluitingen zoals de 15 en de 21-27.
On East Belgian Rails - sporen in de provincie Luik zo rond 1992

Offline WVA

  • Forumlid
  • Berichten: 23
  • Voornaam: Werner
Re: Overschakelen
« Reactie #14 Gepost op: 30 juli 2017, 16:00:03 pm »
ok, hier kan ik mee verder.... het is als beginneling een oerwoud aan mogelijkheden, maar we komen er wel :-)