Auteur Topic: Supereren van een Fleischmann1540  (gelezen 6262 keer)

Offline efl045

  • Forumlid
  • Berichten: 791
  • Voornaam: Franky
Re: Supereren van een Fleischmann1540
« Reactie #135 Gepost op: 14 februari 2018, 09:13:55 am »
Voor al wat zelden of nooit los moet durf ik mij te behelpen met een simpele soldering, helemaal zonder connector. Compacter en betrouwbaarder zal moeilijk kunnen.
En is dat ergens halverwege een draadje dan schuif ik er een los stukje gaine over.
We spreken hier ten andere blijkbaar over slecht 1 draadje/contact.
Mvg,
Franky

Offline apenkop

  • Forumlid
  • Berichten: 200
  • Ouder worden is verplicht Wijzer worden optioneel
  • Voornaam: Rini
Re: Supereren van een Fleischmann1540
« Reactie #136 Gepost op: 15 februari 2018, 09:13:41 am »
Franky daar heb je zeker een punt, betrouwbaarder dan een soldering gaat niet gemakkelijk zijn. Maar dat druist een beetje in tegen de routine die tussen mijn oren zit. Iets dat in elkaar gezet wordt moet ook voor service op een gemakkelijke wijze weer in onderdelen uit elkaar kunnen. Noem het beroepsdeformatie maar ik heb al te vaak apparaten gezien die in elkaar gezet waren en niet meer uit elkaar konden. Ik weet wel dat dat met een soldering wel mee zal vallen maar toch. Je zult altijd zien dat het rijtuig even uit elkaar moet als er geen soldeerbout beschikbaar is, Murphy was nu eenmaal een optimist.

Dus ja ik wil er toch een stekker verbinding tussen. Maar waar ik ook aan zit te denken is om toch de spannings afname onder handen te nemen en dan op alle twee de wielen de spanning af te nemen, zodat er twee draden per zijde komen. Dan zou een JST-SH wel een optie worden. Alleen dan gaan er weer andere zaken meespelen. Zoals de doorvoer van de draden naar de binnenzijde. Dat zou dan niet via de brugophanging gaan (daar is maar 1 geleiding) en dan moet ik ergens door de bodem. Dat op zich is geen probleem, kwestie van en gaatje boren, maar het is een metalen bodem en dan krijg je dat de draden langs de scherpe rand gaan schuren en uiteindelijk kortsluiting kunnen gaan maken.

Dat zou ik weer wel op kunnen lossen met een groter en meer vierkant stuk uit de bodem te halen en daar een stukje plasticard in te zetten waar de bedrading dan doorloopt, maar zo wordt het wel weer een projectje op zich om de spanning binnen in het rijtuig te krijgen. Want dan zou de bedrading best precies op de plaats waar het kortkoppel mechanisme zit naar binnen moeten komen. Dus waarschijnlijk dat het ergens een compromis gaat worden van wat mogelijk is met wat het meest wenselijk is. Met andere woorden ik slaap nog steeds slecht want ik heb nog steeds idee wat het nu gaat worden. ;D
Modelbouwen doe je met vallen en opstaan daarom ik ga door tot ik sta en opval